Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 18:35 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krumplis pogácsa
kenni.


Másik

Tejfölös - sajtos pogácsa
Hozzávalók a tésztához:
80 dkg liszt (én most sima durumlisztet használtam, de tökéletes a Bl55-ös liszt is)
25 dkg vaj
4 dl tejföl
2 egész tojás
3 tk. só
3 dkg élesztő

A kenéshez:
1 egész tojás
1 nagy csipet pirospaprika

Elkészítés:
A tejfölből kb. egy dl-nyit meglangyosítunk és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztben a vajat elmorzsoljuk, majd az összes hozzávalóval együtt egynemű tésztává dagasztjuk. 10 percet pihentetjük, majd 3 x 20 perces időközönként meghajtogatjuk a tésztát. (Ez tulajdonképpen nem egy kifejezetten leveles pogácsa lesz, hanem inkább omlós-puha, a hajtogatás azért kell,
suzymama, 2019. szeptember 04. szerda, 10:32
Diós sütemény
nagyon-nagyon finom. Nem tart sokáig az elkészítése...

Hozzávalók:

A két laphoz:
30 dkg liszt,
15 dkg margarin,
2 tojássárgája,
1/2 dl tejföl,
1/2 csomag sütőpor,
9 dkg porcukor,
csipetnyi só

Töltelékhez:

5 dkg vaj,
17 dkg porcukor,
2 dl tej,
17 dkg darált dió,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojásfehérje,
14 dkg liszt

Kenéshez:
Baracklekvár
Elkészítése:

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a a tojássárgákat, cukrot, tejfölt és a sót. Tésztát gyúrunk, jól eldolgozzuk, két felé vágjuk és kelesztjük. Lisztezett deszkán külön-külön kisodorjuk a lapokat. Az első felét tepsibe rakjuk, megkenjük baracklekvárral, azután kerül bele a töltelék és betakarjuk a tészta másik felével.
A töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék habját is. Ezt a krémet öntjük a
suzymama, 2019. március 06. szerda, 13:07
hortobágyi töpörtyűs pogácsa
Hozzávalók:
1 kg liszt
2 csomag sütőpor
20 dkg zsír
4 egész tojás
2 teáskanálnyi só
ha szeretjük, akkor egy kis őrölt bors
egy kis tejföl a gyúráshoz
50 dkg teperő darálva

A lisztben eloszlatjuk a sütőport,sót, elmorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a tojásokat, majd olyan keménységűre gyúrjuk, mint a rétestészta, kell bele majd egy kis tejföl is, annyit adagoljunk, amennyire szükség lesz.

Gyúrás után kinyújtjuk, megkenjük a tepertővel, az összest belekenjük.Ha nincs gyerek a háznál, és szeretjük a borsot, akkor megszórhatjuk most. Összehajtogatjuk, aztán legalább fél órát hideg helyen, hűtőben pihentetjük. Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, hajtogatjuk.
Ha van időnk, és kedvünk, még egyszer-kétszer megismételjük ezt a hajtogatást.
Amikor már sütni akarjuk, akkor ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd
faciendum, 2019. február 05. kedd, 08:33
Hókifli
Hozzávalók : 50 dkg rétesliszt, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, 1 ek. porcukor, 2 dkg élesztő, csipet só, ha szükséges 1 - 1.5 dl tej



Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langyos tejet lehet még hozzá tenni, míg elérjük a megfelelő állagot.
Kétfelé vesszük, letakarva 15-30 percig pihentetjük.
3 mm vastagságúra nyújtjuk, köröket szaggatunk belőle, majd megtöltjük.

A töltelék lehet bármi, dió, lekvár, mák. Én most gesztenyéset és lekvárosat készítettem.

Feltekerjük, kifliket hajtunk belőlük.
Sütőpapíros tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Finom, puha, omlós tészta!
suzymama, 2019. február 01. péntek, 16:46
Diós zsák receptje Tóalmásról - Ízőrzők
Diós zsák
Hozzávalók (2 nagy tepsihez): 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 6 tojás sárgája. A töltelékhez: 6 tojás fehérje, 25 dkg porcukor, 30 dkg darált dió, ízlés szerint rumaroma.
A lisztben elmorzsoljuk a puha margarint, majd a tojások sárgájával tésztát gyúrunk belőle. Ebből dió nagyságú gombócokat formázunk. Fél órára hűtőbe helyezzük, hogy kicsit pihenjen.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzákeverjük a darált diót, a porcukrot, és a rumaromát.
A tészta-gombócokat egyenként vékony, kerek lappá kisodorjuk. Közepükbe egy-egy teáskanálnyi diós tölteléket helyezünk. Széleit összefogjuk, mint egy zsákot.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben gyorsan megsül.
Még forrón megszórjuk vaníliás porcukorral.
Sokáig elálló, finom sütemény.
suzymama, 2018. november 28. szerda, 22:18
Sajtos rudak
normál adag

Recept:
60 dkg liszt
44 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 egész tojás
2 tk só
5 dkg élesztő fél bögre cukros tejben felfuttatva
15 dkg reszelt sajt a megszóráshoz
1 tojás felverve a kenéshez.

A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Kis mélyedést képzünk benne, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a tojásokat. Alaposan összegyúrjuk, hogy ne ragadjon a deszkához, ha kell, kevés liszttel megszórjuk a gyúródeszkát.
Vékonyra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Nyújtófával még egyszer sodrunk egyet-kettőt rajta, hogy a reszelt sajtot kissé belenyomjuk a tésztába. Vékony, hosszú csíkokra vágjuk (legkönnyebb pizza vágóval), és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
Ilike - kinyhája
reifregina, 2018. április 04. szerda, 13:24
Skót krémes
Skót krémes

A tésztához:

50 dkg liszt
5 dkg Rama
5 dkg cukor
kb 2 dl tej
1 cs szalalkáli
csipet só

A krémhez:

1,25 l tej
5 tojás
4 púpozott ek liszt
6 púpozott ek cukor
3 cs vaníliás cukor

A tetejére:

10 dkg ét tortabevonó
5 dkg Rama

Elkészítés

A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk.
4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre, elég vékonyra nyújtjuk, és egyenként, zsírozott tepsi hátán nagyon halványra sütjük. Egy lap kb. 5 perc alatt megsül.
A kész lapokat a tepsiről óvatosan (mert törékenyek!) átcsúsztatjuk egy nyújtódeszkára.
A krémhez a tojássárgákat a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel habverő segítségével csomómentesre összedolgozzuk, folytonos keverés mellett felfőzzük, és 1-2 perc alatt besűrítjük. A tűzről levesszük.
A tojásfehérjékből kemény
evavicus, 2018. február 13. kedd, 14:10
🍒 Meggyes- mákos pite 🍒
Hozzávalók:

Tésztához:

- 30 dkg liszt
- 20 dkg Ráma
- 2 evőkanál porcukor
- csipet só
- fél csomag sütőpor
- 1 evőkanál tejföl
- 2 tojás sárgája

A lisztben elkeverjük a sót, porcukrot, sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a többi hozzávalóval összedolgozzuk.
2 részre osztjuk, fél órára folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.

Addig elkészítjük a mák és a meggytölteléket.

Máktöltelék:

- 10 dkg darált mákot elkeverünk 10 dkg porcukorral, 1 citrom reszelt héjával, 2 percig főzzük. Mikor kihűlt 2 felvert tojásfehérjével és 6 ek. grízzel óvatosan összekeverjük.

Meggytöltelék:

1 üveg meggyet kimagozunk, majd levével együtt összeturmixoljuk.
2 csomag vaníliapudinggal, 1 teáskanàl fahéjjal, és 3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kizsírozott, kilisztezett tepsübe tesszük.
Rátesszük a máktölteléket, rá a meggytölteléket, majd
suzymama, 2018. január 25. csütörtök, 14:42
Sajtos rudak
Recept:
60 dkg liszt
44 dkg margarin
2 tojás sárgája
2 tk só
5 dkg élesztő fél bögre cukros tejben felfuttatva
15 dkg reszelt sajt a megszóráshoz
1 tojás felverve a kenéshez.
A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Kis mélyedést képzünk benne, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a tojásokat. Alaposan összegyúrjuk, hogy ne ragadjon a deszkához, ha kell, kevés liszttel megszórjuk a gyúródeszkát.
Vékonyra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Nyújtófával még egyszer sodrunk egyet-kettőt rajta, hogy a reszelt sajtot kissé belenyomjuk a tésztába. Vékony, hosszú csíkokra vágjuk (legkönnyebb pizza vágóval), és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
180 fokos sütőben kb. 10 - 12 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
reifregina, 2018. január 04. csütörtök, 20:57
Sajtos rudak
Recept:
60 dkg liszt
44 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 egész tojás
2 tk só
5 dkg élesztő fél bögre cukros tejben felfuttatva
15 dkg reszelt sajt a megszóráshoz
1 tojás felverve a kenéshez.
A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Kis mélyedést képzünk benne, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a tojásokat. Alaposan összegyúrjuk, hogy ne ragadjon a deszkához, ha kell, kevés liszttel megszórjuk a gyúródeszkát.
Vékonyra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Most kevés parmezánt és chedar sajtot is hintettem rá. ) Nyújtófával még egyszer sodrunk egyet-kettőt rajta, hogy a reszelt sajtot kissé belenyomjuk a tésztába. Vékony, hosszú csíkokra vágjuk (legkönnyebb pizza vágóval), és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
180 fokos sütőben kb. 10 - 15 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
suzymama, 2017. december 16. szombat, 18:54
Karácsonyi receptek
Porcukorral megszórt gyúródeszkán szűk 1 cm vastagra kinyújtjuk, félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 2-3-as fokozat, sütési idő: 10-12 perc (A sütemény legyen nyirkos tapintású.) A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.

Gesztenyés kifli
48 dkg liszt, 28 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 2 kanál tejföl, só, 50 dkg kész gesztenyepüré.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.

Karácsonyi kalács
50 dkg liszt, 1 csomag
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Sajtos rudak
Recept:
60 dkg liszt
44 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 egész tojás
2 tk só
5 dkg élesztő fél bögre cukros tejben felfuttatva
15 dkg reszelt sajt a megszóráshoz
1 tojás felverve a kenéshez.

A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Kis mélyedést képzünk benne, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a tojásokat. Alaposan összegyúrjuk, hogy ne ragadjon a deszkához, ha kell, kevés liszttel megszórjuk a gyúródeszkát.
Vékonyra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Most kevés parmezánt és chedar sajtot is hintettem rá. ) Nyújtófával még egyszer sodrunk egyet-kettőt rajta, hogy a reszelt sajtot kissé belenyomjuk a tésztába. Vékony, hosszú csíkokra vágjuk (legkönnyebb pizza vágóval), és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
180 fokos sütőben kb. 10 - 15 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
reifregina, 2017. október 05. csütörtök, 17:38
1/21
Képek, videók
Krumplis pogácsa
irmus
2016. szeptember 29. csütörtök, 15:14
Egyszerű-krumplis-pogá csa
yvett789
2015. január 10. szombat, 12:17
krumplis pogácsa recepthe
erzsikepuskas
2014. január 27. hétfő, 11:30
Krumplis pogácsa
zsuzsmancs
2012. június 28. csütörtök, 20:03
Krumplis pogácsa
sarkadykati
2011. március 28. hétfő, 02:44
Krumplis pogácsa Militől
tothneevi
2010. május 07. péntek, 10:07
Krumplis pogácsa Babytól
tothneevi
2010. április 14. szerda, 13:33
Krumplis pogácsa.jpg
katicafeher
2010. március 11. csütörtök, 14:26
Krumplis pogácsa!
maryenne
2009. október 13. kedd, 09:33
Krumplis pogácsa
bnezsoka
2009. június 03. szerda, 16:39
nyitott templom 0914.jpg
maroka
2019. szeptember 01. vasárnap, 17:20
Aranyosi-Ervin-Nyitott -kö
eva6
2018. november 21. szerda, 07:09
0 nyitott ablak ventana c
lovaszmarika
2018. április 17. kedd, 12:30
én-nyitott könyv az élete
agica2004
2018. március 24. szombat, 17:39
A boldogság nyitott könyv
chillik
2017. július 29. szombat, 05:21
Címkék
lisztben elmorzsoljuk, kissé pihentetjük, tejjel habverő, összest belekenjük, reszelt sajtot, kevés rummal, vajjal elmorzsoljuk, összes hozzávalóval, felfuttatott élesztőt, hajtogatás azért, töltelék lehet, vajat elmorzsoljuk, tésztát lisztezett, tojások sárgájával, kétféle cukorral, tojások fehérjét,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.