Belépés
2019. december 09. hétfő | 50. hét | 343. nap | 22:36 | Natália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Darás-diós-mákos-meggyes kelt rétes
kristálycukor,
1 citrom reszelt héja.

A tejfölös keverékhez:
5 tojás,
3 evőkanál cukor,
3 dl tejföl.

A darás töltelékhez:
2 tojás,
15 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 dl tejföl,
10 evőkanál búzadara.

A tejet meglangyosítjuk, a lisztet átszitáljuk.
Két deci langyos tejbe teszünk 3 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
Pár percig állni hagyjuk, majd a liszt közepébe fészket készítünk, beleborítjuk a felfutott élesztős tejet, és összekeverjük kevés liszttel.
Ezt a kovászt további tíz percig kelesztjük.
Egy deci langyos tejben feloldunk egy tojásnyi sertészsírt, és két egész tojást is elvegyítünk benne. Az egészet a lisztbe borítjuk, és további langyos tej adagolásával lágy tésztát dagasztunk.

Kidolgozás közben alaposan megpaskoljuk, hogy sima, hólyagos legyen. Ekkor beledolgozzuk a tejfölt is. Lisztezett gyúródeszkán három cipót alakítunk belőle.
Tetejüket kicsit
suzymama, 2019. március 11. hétfő, 21:52
hajtogatott pogácsa
élesztő
25 dkg vaj
12 dkg zsír
2 kk. só
1,5 dl tej

Az élesztőt 1,5 dl tejben felfuttatjuk egy kis cukorral, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a zsírt, a feldarabolt hideg vajat, a 2 kávéskanál sót, majd alaposan összegyúrjuk. Nem baj, ha maradnak benne vajdarabok, mert attól lesz jó leveles a tészta. Ha keménynek érezzük a tésztát, akkor még rakhatunk hozzá egy kis tejet. Ezután az egészet egy éjszakát hideg helyen pihentetjük. Másnap reggel lisztezett deszkára borítjuk, és jól kinyújtjuk. Kézzel megkenjük zsírral, majd a tészta két szélét felülről és alulról középre hajtjuk, majd oldalról is felhajtjuk középre a tészta két szélét. Ezután újra kinyújtjuk, majd újra hajtogatjuk. Végül kb. két cm vastagra kinyújtjuk, és a tetejét egy éles késsel bevagdossuk. Közepes méretű szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat. A formát érdemes lisztbe mártani közben, hogy ne ragadjon hozzá a tészta. Kizsírozott tepsibe rakjuk a pogácsákat, a tetejüket megkenjük felvert
faciendum, 2018. november 08. csütörtök, 18:41
mikóházi epres túrótorta !
50 dkg áttört túró
, 5 dl tej,
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 evőkanál cukor.

A tetejére:
40 dkg eper,
1 csomag piros színű tortazselé.

Először a piskótát készítjük el. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákban először a cukrot keverjük el, amíg a tojás kicsit veszít a színéből. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, a kakaót, végül óvatos mozdulatokkal a fehérjehabot.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába borítjuk, elegyengetjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a tetejére a krémet. A hideg tejben elkeverjük a pudingport, és sűrűre főzzük. Idő közben ízlés szerint cukrot adunk hozzá. Amikor elkészült, félretesszük hűlni.
A megsült tortalap aljáról leszedjük a papírt, majd visszahelyezzük rá a karimát.
A kihűlt krémet az áttört túróval összekeverjük, és a sütemény tetejére kenjük.
Az eperszemeket félbevágva elrendezzük rajta, majd a tortazselét is megfőzzük. Amikor kihűlt,
ibolya58, 2018. június 03. vasárnap, 08:24
mézes puszedli
(termelői)
80 g vaj vagy zsír (margarin nem jó)

A sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat meglágyítjuk, belekeverjük a lisztbe, elmorzsoljuk. A mézet kézmelegnél felmelegítjük (kb. 50-60 fok), hozzákeverjük a lisztes keverékhez. Beleadjuk a tojást és a sárgáját, valamint a tejfölt, majd fakanállal alaposan elkeverjük-dagasztjuk.
Ezután szilikonos sütőlapra borítjuk. Hagyjuk hűlni 5-10 percig. Lisztes kézzel főtt golyókat formázunk és a sütőlemezre tesszük szellősen, mert terülni fognak, kb. duplájára dagadnak.

Sütés: Középső szinten, alsó-felső sütéssel, 180 fokon, légkeverés nélkül., 12 perc.

Egyenes felületre szedjük, és azon forrón szilikonecsettel bekenjük a mázzal a tetejüket. Hagyjuk kihűlni. Zárt fémdobozban, hűvös helyen tároljuk.


Máz:
1 evőkanál tojásfehérjét, pár csepp citromlét 3 adagban villával
faciendum, 2017. december 21. csütörtök, 18:07
Karácsonyi receptek
liszt, 10 dkg mogyorókrém (Nutella).
Máz: 1 citrom leve, 8-10 dkg porcukor.
Díszítés: 2 aszalt füge, 4 szem hámozott mandula.
Tálalás: Vegyesgyümölcs-befőtt vagy gyümölcssaláta.
A tojássárgáját a cukorral és a kakaóporral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, végül a tojásfehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk. A masszát kisujjnyi vastagon sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 15-16 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve lisztezett deszkára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és a tésztát hűlni hagyjuk. Ezután 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kis korongokat vágunk ki belőle, és egyenként mogyorókrémmel megkenve 6-8 db-ot egymás tetejére rakosgatunk.
A mázhoz a citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk. Ebből 1-2 evőkanálnyit a "gyertyák" tetejét olya módon simítunk el, hogy akárcsak a viasz, körben lecsorogjon róla. Aszalt fügéből és mandulából "lángot" formálunk a tetejére. Befőttel vagy
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Mákos-meggyes zserbó
az első lapot.
Megkenjük az első adag lekvárral, meghintjük az első adag cukros mákkal, és folytatjuk ugyanígy még kétszer (tészta, lekvár, cukros mák).
A tetejére jön a 4. tésztalap, ezzel fedjük be. Egy villával több helyen egészen a tepsiig beleszúrunk.
Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha megsült, kivesszük a sütőből, pár percet hagyjuk hűlni, majd megfordítva egy tiszta, "illatmentes" deszkára ( nem műanyag, üveg, stb. ) borítjuk, levesszük a sütőpapírt, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokihoz összekeverjük a hozzávalókat a citromlé kivételével, forró vízgőz felett összemelegítjük, hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, elkeverjük, és a sütire simítjuk a csokit.
Hagyjuk alaposan kihűlni, majd forró vízbe mártott, letörölt, éles, vékony pengéjű késsel szépen felszeleteljük.

sütési hőfok: 190°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20x24
bkisseva, 2017. november 15. szerda, 11:48
Mákos-meggyes zserbó
az első lapot.
Megkenjük az első adag lekvárral, meghintjük az első adag cukros mákkal, és folytatjuk ugyanígy még kétszer (tészta, lekvár, cukros mák).
A tetejére jön a 4. tésztalap, ezzel fedjük be. Egy villával több helyen egészen a tepsiig beleszúrunk.
Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha megsült, kivesszük a sütőből, pár percet hagyjuk hűlni, majd megfordítva egy tiszta, "illatmentes" deszkára ( nem műanyag, üveg, stb. ) borítjuk, levesszük a sütőpapírt, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokihoz összekeverjük a hozzávalókat a citromlé kivételével, forró vízgőz felett összemelegítjük, hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, elkeverjük, és a sütire simítjuk a csokit.
Hagyjuk alaposan kihűlni, majd forró vízbe mártott, letörölt, éles, vékony pengéjű késsel szépen
bkisseva, 2017. szeptember 11. hétfő, 19:09
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
(gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszitálunk 7,5 dkg cukrot, és addig keverjük, amíg fényes lesz. A tojássárgájákat 12,5 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral krémesre keverjük. Rászitáljuk a lisztes keveréket, és ráhalmozzuk a tojáshab felét. Óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. Végül a maradék habot is belekeverjük. A masszát a tepsibe simítjuk. A sütőben kb. 15 percig sütjük. Vékonyan megszórunk kristálycukorral egy tiszta konyharuhát, ráborítjuk a piskótát, és a ruha segítségével feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.

A cseresznyét lecsepegtetjük, megöntözzük a pálinkával. A fehér csokoládét lereszeljük. A tejszínt kemény habbá verjük, beledolgozzuk a maradék 2 csomag vaníliás cukrot és két evőkanál kivételével a fehér csokoládét. A masszát kettéosztjuk, a felébe belekeverjük a cseresznyét. A piskótát kitekerjük, megkenjük a cseresznyés masszával, és újra feltekerjük. A tekercset bevonjuk a maradék tejszínnel, és megszórjuk a tej- és a
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Ízőrzők - Szurdokpüspöki
kömény, 3 teáskanál fűszerpaprika, 50 dkg vágott savanyú káposzta.
A rántáshoz: 1 fakanál sertészsír, 2 csapott evőkanál liszt, 2 teáskanál fűszerpaprika.
A kukoricakását előző este beáztatjuk, hogy lerövidüljön a főzési ideje.
A sonkát kis kockákra vágjuk. A szalonnát bevagdossuk a bőréig, kisütjük a zsírját, majd kivesszük belőle. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, üvegesre pirítjuk a zsírban, majd a leszűrt kására öntjük. A sonkát kevés sertészsírban átsütjük. A hagymás kásához borítjuk, és hűlni hagyjuk. A szalonnát felkockázzuk, a fokhagymát felvágjuk, és a fűszerekkel együtt alaposan összedolgozzuk az egészet.
Egy nagy fazék alját beborítjuk a vágott káposzta felével. A leveleket lazán megtöltjük kásás-sonkás-fűszeres keverékkel úgy, hogy egyik végét behajtjuk, és kis távolságokat hagyva egyenként az edénybe helyezzük. Amikor az összes levelet megtöltöttük, a tetejére tesszük a maradék vágott káposztát, és a szalonna bőrét, felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje az
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:26
Almás receptek
zsír,
2 kanál cukor,
1 egész tojás,
1 kanál tejföl,
egy csipet só;

töltelék:
1 kg alma,
10 dkg cukor,
fahéj.

Almás béles elkészítése:

Az anyagokat összegyúrjuk, a tésztát két lapba kinyújtjuk.
A nagyobbik lapot tepsibe helyezzük, s egy marék dióval vagy finom zsemlemorzsával meghintjük; rákenjük az almatölteléket, majd ráhelyezzük a másik lapot.
A tetejét tejjel vagy tojással megkenjük és megsütjük.
Sütés után deszkára borítjuk, kockára vágjuk, cukorral meghintjük.

Töltelék :
az almát meggyaluljuk, a cukorral addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte.
Fahéjjal ízesítjük, ha kihűlt a tésztára kenjük.



Almás rétes:

A réteslisztet tálba tesszük, közepébe fészket készítünk, beleütjük a tojást, és egy kis olvasztott, langyos zsírral és gyengén sózott, ecetes langyos vízzel rétestészta keménységű tésztát készítünk. A tésztát nagyon jól kidolgozzuk, cipókat formálunk belőle, a
bkisseva, 2017. január 27. péntek, 07:49
4 különböző töltelékkel ellátott töltött húst.
tojás
Elkészítése:
A gombát felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, egy kevés bazsalikomot szórunk rá ( vigyázni, mert nagyon intenzív az íze), majd a 3 tojást ráütjük, egy pillanatig együtt főzzük, csak annyira , hogy a tojás ne folyjon. Amikor kihűlt, (nem kell teljesen, hogy hideg legyen), beleöntjük a panírozott hússal bélelt őzgerincbe, kicsit szórunk rá a kimaradt reszelt sajtból, rárakjuk a fenn maradt 3 szelet már bepanírozott karajt, beborítjuk a kilógó bacon szeletekkel, a tetejére is tegyünk hossz irányba. Lefedjük alufóliával, kb 30-40 percig sütjük az előre felmelegített sütőben ( 170 fok), majd levesszük az alufóliát és még 15 percig süssük. Sütés után 20-25 percig hagyjuk a formában hűlni, azután borítsuk egy tepsire és tegyük vissza a sütőbe, hogy a bacon is megpiruljon. Amikor kihűlt csomagoljuk alufóliába és tegyük a hűtőbe, másnap nagyon szépen lehet szeletelni. ( Melegen semmi képen ne szeleteljük, mert széthullik!!)

3.
reifregina, 2017. január 24. kedd, 11:37
Húsvéti recept gyűjtemény
zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. 3 dl levet felmelegítünk, sóval, borssal és tokajival ízesítjük. Feloldunk benne 4 zselatinlapot, majd hidegre állítjuk. A maradék levet megmelegítjük, és feloldjuk benne a maradék zselatint. Beletesszük a sonkakockákat, és a felaprított zöldfűszereket. Sóval, fehér borssal, konyakkal ízesítjük, majd kb. 2,5 l űrtartalmú, hosszúkás formába töltjük, és hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni. Fogyasztás előtt a forma alját forró vízbe mártjuk, és a kocsonyát tálra borítjuk. A tokajis zselét kockára vágjuk, és a sonkakocsonya mellé halmozzuk. Petrezselyemlevelekkel díszítjük.
(Maradékból is készíthetjük, ha nem öntjük ki a sonka levét. )

Rántott virsli
Személyenként 1-2 pár virsli (attól függ, milyen étvágya van a családnak) héját lehúzzuk, majd félbevágjuk a virsliket. Panírozzuk, mint a rántott husit: lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Forró olajban megsütjük.
Köretnek héjában főtt burgonyát adhatunk.
Ehhez megfőzzük az apróbb burgonyákat
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
1/21
Képek, videók
Meggyes-kókuszos keksztek
vorosrozsa66
2018. november 09. péntek, 17:58
Meggyes-gesztenyés.JPG
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:10
Meggyes-gesztenyés torta.
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:05
Meggyes-mákos kocka
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 15:31
Túrós-meggyes pite.jpg
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 15:16
36374_meggyes_pite-201 510
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 15:10
Meggyes piskóta
irmus
2018. június 14. csütörtök, 07:10
csendélet.meggyes.jpg
53ilona
2018. június 08. péntek, 13:44
meggyes_kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. április 12. csütörtök, 18:27
Capuccinos-meggyes szelet
vorosrozsa66
2018. február 09. péntek, 23:59
meggyesi zsuzsa0128.jpg
maroka
2018. január 29. hétfő, 21:00
Szép mikulásvirág keverék
pacsakute
2015. június 13. szombat, 13:11
Kócos,a keverék kutyus
erzsikepuskas
2014. február 20. csütörtök, 10:26
Májtisztító keverék.jpg
pacsakute
2013. október 31. csütörtök, 14:28
Májtisztító keverék.gif
pacsakute
2013. szeptember 01. vasárnap, 19:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.