Belépés
2019. augusztus 21. szerda | 34. hét | 233. nap | 22:46 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Könnyű és fenséges meggyes süti egyszerűen ,
cukor
20 dkg ráma
1 csomag sütőpor
35 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
5 tojás fehérje habbá verve
2 dl tejföl
1 kg meggy kimagozva
esetleg cukrozott fahéj, cukor és mandula forgács a tetejének a megszórásához

elkészítése:

Az 5 tojás sárgáját,
a 35 dkg cukrot,
és a 20 dkg rámát jól kikeverjük,
a lisztben elkeverjük a sütőport és belerakjuk a rámás masszát,
ezután kerül bele a tejföl és a citrom reszelt héja,
végül óvatosan belekeverjük a tojások felvert habját is,
közepes méretű tepsibe öntjük és a tetejére rárakjuk a kimagozott meggyet,
nekem még sose sikerült túl sok meggyet tenni a tetejére, mindig úgy érzem, hogy még mehetett volna rá,
közepesen meleg, kb. 180 fokos sütőben a piskótához hasonlóan sütjük,
azaz az első 10 percben nem szabad kinyitni az ajtót,
kb. 30-40 perc kell sütéshez,
próbatűvel megszúrjuk a közepét, akkor van a kész, ha már a tűre nem ragad rá a tészta, az teljesen
suzymama, 2019. június 29. szombat, 17:13
Medvehagymás-sajtos pogácsa
Hozzávalók 2 tepsihez:
1 tk porcukor
1 dl tej
25 g élesztő
1/2 kg finomliszt
25 dkg vaj
2 dl tejföl
2 tojássárgája
1 ek só
15-20 dkg medvehagyma levél (érdemes jó sokat beletenni, az íze sütés után is intenzív!)
10 dkg reszelt trappista sajt
A tejet fellangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és langyos helyen felfuttatjuk.
A lisztet egy dagasztótálba szórjuk, megszórjuk a sóval, hozzámorzsoljuk a hideg vajat, beleöntjük az élesztős tejet. 1 tojássárgát elkeverünk a tejfölben és azt is hozzákeverjük. Az egészet lágy tésztává gyúrjuk. Letakarva 1/2 órát pihentetjük.
A medvehagyma leveleket megmossuk, konyhapapíron a lehető legjobban leitatjuk róluk a nedvességet, száráról lecsipkedjük, apróra összevágjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, megszórjuk a medvehagyma és sajt felével. A hosszabbik végétől kezdve feltekerjük, háromba összehajtjuk (bal harmadát felhajtjuk a tészta tetejére, a jobb
suzymama, 2019. április 08. hétfő, 22:02
Tíz perces fánk
Hozzávalók: 1 egész tojás, 1,5 dj tejföl, 3 ek porcukor, kb 20-25 dkg liszt, fél csomag sütőpor, egy csipet só

ízlés szerint: 1 tk rumaroma, fél citrom reszelt héja, olaj a sütéshez.

Az egész tojást a tejföllel és a porcukorral habosra keverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőpot, ízlés szerint a rumaromát, és a citrom reszelt héját, majd az összetevőkből könnyen nyújtható tésztát készítünk.

Lisztezett felületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd forró olajban kisütjük oly módon, mint a hagyományos fánkot.

A kiszaggatott tésztát, beletesszük az olajba, majd 1,5 percig fedő alatt közepes lángon karamellbarnára sütjük Ezután megfordítjuk az olajban, majd amikor a másik oldala is megsült a kész fánkot szalvétára szedve
eva6, 2019. március 09. szombat, 17:30
Mákos pite
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt,
12 dkg zsír,
2 evőkanál tejföl,
csipet só

Töltelékhez:
20 dkg mák,
15 dkg cukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db egész tojás,
baracklekvár (a kenéshez)

Elkészítése:

A töltelékkel kezdjük a munkát. A mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd a tejet felforraljuk és belekeverjük a darát és a cukros mákot, felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt akkor hozzáadjuk a felvert tojássárgákat és a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjéket, lazán beleforgatjuk.

Jön a tészta készítése. A lisztbe elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsírt a liszttel, majd a tejföl is belekerül. Összegyúrjuk és két felé osztjuk. Vékonyra kinyújtjuk az első tésztát. Zsírozott, lisztezett tepsibe (közepes méretű) tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a mákos-darás krémet. Ezután kinyújtjuk a második tésztát is, és
suzymama, 2019. március 06. szerda, 11:32
Kozák sapka
tej
2 ek kakaópor (cukrozatlan)
fél cs sütőpor
csipet só

Krém:

2 dl tej
2 ek liszt
10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
10 dkg porcukor
kb fél üvegcse rumaroma

Csokimáz:

90 g étcsokoládé
1 kiskanál margarin

Forgatáshoz:

kb 8 dkg kókuszreszelék

Elkészítése: (Pogácsaszaggató átmérője: 4 cm)

A tojásokat szétválasztjuk. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót.

A tojássárgákat a porcukorral jól kikeverjük (fehéredésig), majd hozzákeverjük a tejet és beleszitáljuk a lisztkeveréket. Végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróba).

Közben elkészítjük a krémet. A tejet és a lisztet csomómentesen elkeverjük és folytonos kevergetés mellett sűrű (pudingszerű)
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:59
Kinder bueno
Kinder bueno

Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 cs sütőpor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál darált dió
mogyorókrém

Krém:

4 dl tej
1 cs vanília ízű pudingpor
20 dkg vaj vagy margarin
4 ek cukor
2 ek kakaópor
10 dkg tejcsoki
1 cs vaníliás cukor
1 ek vaníliaaroma
kb 150 g vajas keksz

Tetejére:

3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
csokireszelék vagy kakaópor



Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.

A lisztben elkeverjük a sütőpor, kakaóport és a darált diót.

Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük robotgéppel, amíg ki nem fehéredik és meg ne nő a
vorosrozsa66, 2018. november 04. vasárnap, 13:15
Cili néni receptjei
tojássárgája 1/8 dkg darált mogyoró 1/8 dkg liszt Félig megsütjük Utána vízzel megkenjük 6 tojás habot 20 dkg cukorral Mogyoróval – darabos Keverve rátesszük Lassú tűznél tovább sütjük

Citromos perecek
32 dkg liszt 10 dkg vaj 23 dkg cukor 10 dkg őrült dió 2 citrom leve és héja Ezt összegyúrjuk, és hideg helyen csináljunk pereceket belőle Még melegen durván tört cukorba forgatjuk

Mandulás csók
3 tojás fehérjéből nagyon kemény habot verünk 20 dkg szitált porcukor Lassan belekeverjük Utólag 15 dkg őrölt mandulát keverünk hozzá

Kókusz csók
1 dkg porcukor 5 tojás fehérjével A tűzön feloldani, míg langyos lesz Azután belekeverni egy marék lisztet 1 kg kókusz lisztet kikent tepsin apró halmokat rakunk, és lassan megsütjük

Mézes tészta
3 egész tojás 3 kanál méz 1 kg rozsliszt 2 dkg cukor 1 kávéskanál szódabikarbóna Ízlés szerint fűszerezni

Diós tészta
14 dkg vaj 16 dkg liszt 1 tojás sárgája Kis só Egy kevés 6 dkg cukor Összegyúrni, két
bkisseva, 2018. július 13. péntek, 12:56
szikszói csirke
Szikszói csirke (juhtúrós)

Gyűjtési hely: Abaúj - Hernád-völgye
Szikszó

Hozzávalók:
1 kg csirkemell,
20 dkg reszelt sajt,
1 pohár tejföl,
3 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
liszt,
tojás,
zsemlemorzsa,
olaj

Elkészítése:
A csirkemelleket letisztítjuk, szeleteljük és kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk és
borsozzuk.
Az előkészített csirkemelleket lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd olajba
kirántjuk.
A fokhagymát összetörjük (nem szeleteljük) belekeverjük a tejfölbe és ízlés szerint sózzuk. A
kirántott csirkemelleket egy tepsibe egymás mellé helyezzük, és a tetejére ráöntjük a
fokhagymás tejfölt majd a lereszelt sajttal megszórjuk.
A sütőbe pirosra sütjük és sült burgonyával tálaljuk.
ibolya58, 2018. június 03. vasárnap, 09:19
Meggyes kevert süti
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
20 dkg vaj
1 dl natúr joghurt
27 dkg liszt
1 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál vaníliaaroma
40 dkg meggy, vagy cseresznye (befőtt is jó)
10 dkg csokoládé
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A joghurtot is belekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, a vaníliaaromával ízesítjük. A tészta háromnegyedét egy 23 x 23-cmes tepsibe öntjük. A meggy, vagy cseresznye felét lecsöpögtetjük, megforgatjuk egy kevés lisztben és a tésztára halmozzuk. A maradék tésztához adjuk a kakaóport, jól összekavarjuk és a meggyre simítjuk. A megmaradt meggyet a tetejére halmozzuk, majd a reszelt csokoládét is rászórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
koszegimarika, 2018. május 30. szerda, 09:19
Receptek túróval!
lekvárt, tejszínhabot.

Túrós tészta - stíriai metélt
*
Hozzávalók:
30 dkg túró, 30 dkg liszt, 1 tojás, só. A töltelékhez: 3 tojás, 5 dkg cukor, 2 deci tejfel, 2 evőkanál olvasztott vaj, 5 dkg mazsola.

Elkészítése:
A túrót, a lisztet, a tojást pici sóval összegyúrjuk, kinyújtjuk, ujjnyi széles metéltre vágjuk és kifőzzük. A 3 tojás sárgáját elkeverjük 5 deka cukorral, hozzáadjuk a tojások felvert habját, a mazsolát és az olvasztott vajat. A kifőtt tésztát belekeverjük, kikent formába tesszük és szép pirosra sütjük.

Fűszeres túrókrém
*************************
Hozzávalók:
25 dkg túró, 3 evőkanál tej, fél-fél csomó snidling, kapor és petrezselyem zöldje, egy gerezd fokhagyma, egy fej vöröshagyma, só, fekete bors.

Elkészítése:
A túrót a tejjel simára keverjük, a fűszereket megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk, a vöröshagymát, a fokhagymát lereszeljük, összekeverjük a túróval s végül sózzuk, borsozzuk. Barna kenyeret adunk
suzymama, 2018. május 15. kedd, 14:06
Kinder bueno
Kinder bueno

Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 cs sütőpor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál darált dió
mogyorókrém

Krém:

4 dl tej
1 cs vanília ízű pudingpor
20 dkg vaj vagy margarin
4 ek cukor
2 ek kakaópor
10 dkg tejcsoki
1 cs vaníliás cukor
1 ek vaníliaaroma
kb 150 g vajas keksz

Tetejére:

3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
csokireszelék vagy kakaópor

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.

A lisztben elkeverjük a sütőpor, kakaóport és a darált diót.

Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük robotgéppel, amíg ki nem fehéredik és meg ne nő a térfogata.

A tojásos
vorosrozsa66, 2018. május 04. péntek, 11:37
Kávés diós szelet
dió (darált)
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só
A krémhez:
3 dl tej
3 ek liszt
1 ek őrölt kávé
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
18 dkg porcukor
5 ek dió (darált)
Tetejére:
15 dkg étcsokoládé 5 dkg margarin (olvasztott).Elkészítés :
Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A fehérjét a 15 dkg cukornak kb. a felével kemény habbá felverjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport és a sót. A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta és kihűlt, utána lehúzzuk róla a sütőpapírt és vissza helyezzük a tepsibe.
A tejet beleöntjük egy lábosba és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, a kávét és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:18
1/67
Képek, videók
solet-egyszeruen.jpg
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:40
solet-egyszeruen.jpg
snbela44
2016. november 21. hétfő, 07:12
32961_tiramisu-egyszer uen
lilagondolatok
2016. július 09. szombat, 09:27
egyszerűen szép.jpg
agica2004
2013. november 03. vasárnap, 16:52
Egyszerűen csodálatos!.gi
jucinenadov
2013. április 18. csütörtök, 18:00
Ildytől egyszerűen szép
biharijudit
2013. március 21. csütörtök, 13:10
egyszerűen.png
eva_gyulai
2012. december 23. vasárnap, 12:53
egyszerűen.jpg
dnemethk
2012. május 16. szerda, 16:36
Egyszerűen gyönyörű tájk
charlotteani
2011. január 20. csütörtök, 09:28
Egyszerűen szépséges
szilagyi_krisztina
2010. november 22. hétfő, 20:54
egyszerűen szép.jpg
klara50
2010. október 01. péntek, 17:06
Egyszerűen-bonyolult.j pg
csilla663
2010. szeptember 08. szerda, 10:24
a szósz elkeverve
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.