Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 07:57 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
5 perc a munka, 30 perc sütés!
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt (5 enyhén púpozott pohár liszt)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 pohár kefir vagy natúr joghurt (150 g-os)
- 2 dl víz (1 pohár víz)

Elkészítése:
A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényleg csak nagyjából, ahogyan a képen is látszik.

A lényeg, hogy egy lágy tésztát kapjunk, amit végül nagyjából kerekre igazgatunk és egyszerűen beleemeljük egy sütőpapírral kibélelt jénaiba. Most jön a kozmetikázás: vizes kézzel a tetejét elsimogatjuk, hogy picit simább legyen, majd késsel bevágjuk keresztalakban.

Már mehet is a sütőbe, ahonnan bő harminc perc múlva illatozó, aranyszínre sült formában emelhetjük ki és tehetjük az asztalra legnagyobb örömünkre
eva6, 2020. március 30. hétfő, 11:37
Békebeli ropogós kifli
Hozzávalók 8 db kiflihez:

50 dkg búzafinomliszt (BL55)
1 nagy evőkanál (50 g) tejföl
2 dl tej (200 g)
1 dl víz (100 g) Jobb ha szénsavmentes ásványvíz nem csapvíz
2 dkg (20 g) friss élesztő VAGY egy zacskó szárított élesztő
2 teáskanál (10 g) só

Recept:

A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira hogy kellemes meleg legyen, de ne forró.

A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos tejfölös keveréket.

Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk.

A dagasztást végezhetjük kézzel, kézi robotgép csavar alakú karjával, kenyérsütőgéppel vagy robotgéppel. Minden esetben addig gyúrjuk a tésztát amíg sima nem lesz a felülete és nem ragad a kezünkhöz.
Dagasztás után 40-45 percet kelesztjük, 8-10 db-ba vágjuk (kb 85-110 g/db), gombóccá formázzuk.

Tipp: 50 g-os tésztákkal dolgozva kb 17 mini kifli
eva6, 2020. március 30. hétfő, 10:29
Briós
mennyire szeretem a brióst! Leginkább a cukorszórást a tetején, ami csak úgy ropog a fogam alatt. És bár ez egy édes péksütemény én felvágottal és sajttal jobban szeretem, mint mondjuk lekvárral.

Hozzávalók
4 adag
50 dkg liszt
6 dkg cukor
Csipetnyi só
1 db tojás
2,5 dl langyos tej
2 dkg élesztő
8 dkg vaj
1 db tojás a kenéshez
2 ek cukor a szóráshoz

Elkészítés

A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót, és a cukrot, közepébe beleütjük a tojást. 50 ml langyos tejhez adunk 1 tk cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 1-2 ek lisztet. Ha megkelt a többi hozzávalóval elkeverjük. Összegyúrjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ne ijedjünk meg, nem lesz tocsogós, a tészta beszívja a vajat a dagasztás közben. 35 percig pihentetjük

A nyújtódeszka felületét kicsit megolajozzuk. A tésztát henger formájúra nyújtjuk. Kb. 6 dkg-os gombócokat formázunk. Kb. 15-16 db lesz belőle.

Pihentetjük kb 2 percig. Ezután
suzymama, 2020. március 11. szerda, 14:10
Narancsos kevert suti
Hozzávalók :

4 nagy méretű tojás
300 gr cukor (ez egy elég édes sütemény lesz, aki kevésbe édeset akar, az tegyen 250 g cukrot)
240 ml olaj
2 narancs reszelt héja
1 pohár (240 ml) narancslé
300 gr sima liszt
1 zacskó sütőpor.

1 fakanál vagy habverő
1 tál amiben összekeverjük
26 cm átmérőjű tortaforma vagy bármi más. Nekem most nem volt kedvem kereket sütni, úgyhogy english cake formaban sutottem.

Sütés után:

120 ml narancslé meglocsolni a süteményt (elhagyható de én meglocsoltam és nem bántam meg)

Elkészítése :

A tojásokat feltörjűk es a talba tesszuk, hozzaadjuk a cukrot es kb 1 percig keverjuk a fakanallal. Aztan hozzaadjuk az olajat,a reszlelt narancshejat, a narancslevet es ujbol jol osszekeverjuk. A lisztbe belekeverjuk a sutoport, majd 2-3 reszletben hozzakeverjuk a tobbi hozzavalohoz. Hig tesztat kapunk, nem kell megijedni ilyen kell legyen. A sutot kozben bemelegitjuk 160c. A masszat 26 cm
suzymama, 2020. március 05. csütörtök, 18:49
Farsangi fánk recept Az ünnepek étke
díszített" farsangi fánk. Kerekre szaggatott finom kelt tészta, ré­giesen pánkó vagy pampuska

HOZZÁVALÓK
38 dkg liszt
4 dkg élesztő
5 tojássárgája,
7 dkg vaj
8-9 evőkanál tej
1 evőkanál cukor
2 evőkanál rum
negyed citrom reszelt héja
csipet só
vaníliás cukor a meghintéséhez
ELKÉSZÍTÉSE

A lisztet meleg helyre tesszük. Az élesztőt egy kanál cukorral, ke­vés liszttel és négy kanál langyos tejjel elkeverjük kovásznak. A tál közepébe, amelyben a fánk készül, tegyük a kovászt, köréje a lisz­tet.

Takarjuk le és tegyük langyos helyre, amíg megkel. Öt tojás sár­gáját csipet sóval elkeverünk és a liszthez öntjük, hozzáadjuk a fris­sen olvasztott vajat, a rumot és a négy-öt kanál forralt, kihűlt tejet. Addig keverjük, amíg hólyagos lesz és elválik a kanáltól. Ekkor be­takarva meleg helyen kelni hagyjuk.

Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Szaggatjuk, letakarva hagyjuk
koszegimarika, 2020. január 29. szerda, 08:43
Békaszáj
A szaggatáskor leeső részeket nem gyúrjuk össze, hanem egymásra rakjuk és kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Ha összegyúrjuk nem lesz leveles.

500 g liszt,350 g vaj,150 ml tejföl
1 db egész tojás,1 db tojássárgája,1 csipet só
150 g savanykás lekvár(amennyi szükséges)
2 evőkanál porcukor 1 csomag vanília

Elkészítés 60 perc
A vajat a liszttel elmorzsoljuk. A tojást a tejföllel és a sóval elkeverjük, majd a lisztes massza közepébe öntjük. Egy kanállal eldolgozzuk és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Három cipóra osztjuk, fóliába csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A sütőt bekapcsoljuk. Az egyik cipót lisztes deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Nagyobb köröket szaggatunk (nálam 8 cm átmérőjű), közepére lekvárt teszünk, összehajtjuk, a szélét finoman ujjainkkal összenyomjuk (ne nagyon, hogy sütés közben ki tudjon nyílni). Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
180-190 fokon kb. 12-14 perc alatt megsütjük (sütőfüggő). Még melegen, de nem forrón
suzymama, 2020. január 17. péntek, 21:47
Kelt kuglóf csokival és gesztenyével
2 db tojássárgája kb.
2 dl langyos tej
10 dkg puha vaj

A gesztenyés töltelékhez:
50 dkg cukrozott gesztenyepüré 10 dkg puha vaj

A csokis töltelékhez:
25 dkg csokis mogyorókrém

A bevonathoz:
30 dkg étcsokoládé 5 dkg tört mogyoró

ELKÉSZÍTÉS
Egy kis pohárba morzsoljuk az élesztőt, kikavarjuk egy teáskanál cukorral, hagyjuk kicsit állni.
Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, egyik oldalára szórjuk a sót.
A közepébe egy kis mélyedést vájunk, ide öntjük a cukrot és a tojások sárgáját.
Hozzáadjuk a cukorral elkevert élesztőt, húzunk a tetejére egy kis lisztet, és ismét hagyjuk 20 percig kovászolódni.
Odakészítjük a langyos tejet, öntünk rá körülbelül másfél decit, és szépen kidagasztjuk, kézzel vagy géppel.
Ha szükséges, adunk még hozzá kis tejet, lágy, de nyújtható tésztát szeretnénk kapni.
Ha már szépen elválik az edény falától, akkor hozzádagasztjuk a langyos olvasztott vajat is. Letakarva
suzymama, 2019. november 21. csütörtök, 16:50
Csodálatos burgonya “fészkek” csirkével –
Azt hittem, hogy már minden burgonyás receptet kipróbáltam, de aztán rátaláltam erre!

Hozzávalók:
400 gramm burgonya
250 gramm csirkehús
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
2-3 evőkanál liszt
70 gramm kemény sajt
Elkészítése:
Főzzük meg a burgonyát, majd készítsünk burgonyapürét. Adjuk hozzá a tojást, sót és lisztet.
A hagymát finomra vágjuk, megsütjük, hozzáadjuk a darált csirkét és fokhagymát, majd megsütjük.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és kenjük meg vajjal.
A burgonyából készítsünk “fészkeket".
A csirkehúsos tölteléket tegyük a közepébe, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
180 fokon 25-30 percet süssük.
Jó étvágyat!
suzymama, 2019. szeptember 26. csütörtök, 12:30
Sajtos falatok, ebből két adagot fogsz kérni, annyira finom!
Hozzávalók:
fél kiló krumpli
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj

bors
petrezselyemzöld
240 gramm liszt
10 gramm sütőpor
200 gramm sajt

Elkészítése:
Főzzük meg a krumplit a héjában, hámozzuk meg és törjük össze burgonyapürének.
Adjuk hozzá a tojást, vajat, sót, borsot, petrezselyemzöldet, lisztet és sütőport, majd keverjük össze.
Osszuk 4 részre a tésztát és készítsünk serpenyő méretű (28 cm átmérő) köralakú formákat.
Tegyük a közepébe a sajtot majd egy hasonló méretű tésztát tegyünk a tetejére és nyomkodjuk rá.
Vágjuk a tésztát háromszög alakúra, mindegyik háromszög közepében egy darab sajt legyen.
Egy serpenyőbe töltsünk olajat, melegítsük fel és tegyük bele a háromszögeket, majd fedjük le és süssük.
Amikor az egyik fele megsült, fordítsük meg és süssük meg a másik felét is, szintén fedő alatt.
Készítsünk hozzá fokhagymás-tejfölös szószt és melegen fogyasszuk!
Jó étvágyat!
Olcsó, finom és házias
suzymama, 2019. szeptember 26. csütörtök, 12:28
Strandos lángos receptje
változat mindig nyerő, de turbózhatod is baconnel vagy lila hagymával. A szomszéd Marika néni ezt a receptet használta a balatoni sütödéjében.

Strandos lángos
Hozzávalók:35 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1.5 dl tej
1 dl víz
1 teáskanál só

Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, majd keverd hozzá a cukrot és az élesztőt. Várj 10 percig, amíg jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sót, és készíts a közepébe egy mélyedést. Öntsd bele a megkelt élesztőt, és kezdd összedolgozni. Közben adj hozzá annyi vizet, hogy lágy tésztát kapj. Takard le, és keleszd körülbelül 40 perc alatt a duplájára.


Pihentetést követően a tésztát rakd lisztezett felületre, majd enyhén vizes szedőkanállal készíts belőle kisebb kupacokat. Keleszd a tésztát még 15-20 percig. Forrósíts egy nagyobb, mélyebb lábosban olajat, és rakd bele a tésztát. Előtte kicsit húzkodd meg, azaz formázd vizes kézzel. Süsd aranybarnára a
pacsakute, 2019. augusztus 07. szerda, 22:41
Húsvétra KINDER MAXI torta
porcukorral és a vanília aromával kikeverjük, majd a tejszínhabbal összekeverjük. Hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a karamellt. A vizet a cukorral feltesszük, és megvárjuk míg szép borostyán színű lesz. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, majd még kb. 2 percig hagyjuk a tűzön, aztán hagyjuk teljesen kihűlni.
Legjobb a 26 cm tortaformával dolgozni, mert segít összeratani a tortánkat tálalásig. A kihűlt lappal kezdjük, visszatesszük a sütőformába megkenjük a fehérkrém egyik felével. Ekkor a közepébe mélyedést hagyva belecsorgatjuk a karamellt, majd ismét fehér, tejszínes krém következik, a lappal lezárjuk. A tetejére hagyunk a fehér krémből, vagy olvasszunk rá tejcsokoládét, ami ha megdermed, pont olyan lesz, mint a KONDER MAXI. Apróra vágott, pirított mogyorót tapasztunk az oldaláraés a tetejére. Tegyük vissza a hűtőbe. A torta akkor jó, ha legalább egy éjszakát hagytuk kihűlni a hűtőszekrényben. Húsvétra ebéd után igazi méltó zárása az ünnepi menüsornak. Ha nekem nem hiszenk, próbálják
suzymama, 2019. április 24. szerda, 13:45
Ferdinánd tekercs
szórásához

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit, a vaj kivételével, a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a gépet. Amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk az olvasztott vajat, mindig megvárva, hogy az előzőt beledolgozza a gép. Dagasztás után lezárjuk a gépet, majd duplájára kelesztjük.

Ha kézzel dagasztjuk a tésztát, akkor a langyos tejben elkavarunk 1 tk cukrot majd belemorzsoljuk az élesztőt, lefödjük és meleg helyre tesszük.
A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe fészket alakítunk ki és beletesszük a tojássárgákat, majd a felfutott élesztőt és többi hozzávalóval együtt alaposan kidagasztjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.

Egy 24 cm-es átmérőjű edényt (vagy tepsit) vajjal jól kikenünk és cukorral vastagon behintjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd ujjnyis vastag téglalapra (kb.35x45 cm) nyújtjuk. Megkenjük a porcukorral elkevert vajjal és szorosan
suzymama, 2019. április 23. kedd, 20:36
1/202
Képek, videók
szentjózsef a munkás0501.
maroka
2019. május 02. csütörtök, 13:21
Munka napokon
eva6
2019. március 07. csütörtök, 07:47
Munka Törvénykönyve...
simocsi
2018. november 23. péntek, 17:16
a munka élteti.jpg
sz719eszter
2018. október 20. szombat, 10:46
kulfoldi-munka-adozasa -20
menusgabor
2018. május 29. kedd, 21:00
P1610246Munkácsy Mihály M
irmus
2018. április 11. szerda, 07:27
P1610244Munkácsy Mihály M
irmus
2018. április 11. szerda, 07:27
vicces munka.jpg
zsokica45
2018. március 07. szerda, 18:53
munkában
agica2004
2018. február 28. szerda, 23:45
még 20 perc sütés után
sarkadykati
2012. március 21. szerda, 08:07
40 perc sütés + víz egy t
sarkadykati
2011. február 21. hétfő, 10:58
02 Sütés után 45 perccel.
miday
2007. március 07. szerda, 21:10
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
Címkék
porcukorral elkevert, megkelt tésztát, tobbi hozzavalohoz, közepébe beleöntjük, teáskanál cukorral, langyos olvasztott, másik felét, lisztbe belekeverjük, dagasztás közben, szaggatáskor leeső, éjszakát hagytuk, zacskó szárított, tésztát henger, hasonló méretű, tészta összeállt, cukorral feltesszük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.