Belépés
2019. január 21. hétfő | 4. hét | 21. nap | 06:44 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Húsz hektáros területet vásárolt Tatabányán az Otto Fuchs
elmondta, tervezett beruházásukat segíti, hogy a NIPÜF a telekhatárig kiépíti a közműveket és az útcsatlakozást.

A társaság jelenlegi üzeme 37 ezer négyzetméteres, egy tíz hektáros területen található. A gyár közelében fekvő húsz hektáros telekre helyi szabályozás alapján 100 ezer négyzetméteres csarnok építhető.

A terület elhelyezkedésére jellemző, hogy csupán öt percre húzódik az M1-es autópálya, amelyen Budapest, Esztergom, Győr és Székesfehérvár piacai és ipari klaszterei, valamint a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér is egy órán belül elérhető.

A magyar leányvállalat és gyár 23 éve működik Tatabányán, vevőik közé tartozik többek között az Audi, a BMW és a Mercedes. A társaság 2017-ben 30 milliárd, 2018-ban pedig több mint 36 milliárd forintos árbevételt ért el.

Az Otto Fuchs Hungary Kft. 2016-ban jelentette be, hogy 12,8 milliárd forintos beruházással megduplázza tatabányai gyárának kapacitását, ezzel évente kétmillió alumínium keréktárcsát állít elő. A bővítéshez a magyar
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 13:51
Boda Magdolna
tettek bele jó nagyot
mikor fotóztak
igazán megigazíthatták volna
és a gomb is rosszul van a
pulcsin begombolva
azóta is megesik ez gyakran
Nézek előre gondtalan tekintettel
/ez már sokkal ritkábban/
se gázszámla vagy testsúlytöbblet
se elhagyott szerelmek...

Jobb kezem mutatóujja egy könyv lapján
mintha tudtam volna már akkor olvasni
pedig nem
mégis oly kitartóan szorítom a betűt a lapra
hogy ujjbegyem a szürke fotón fehér mint a liszt
Nézek előre a fotós biztos azt mondta
mosolyogjak vagy mondjam csíz
erre a szám kicsit elhúztam
de szorítom a szót azóta.
És felszólításra mosolygok is.


(romantika)

Izzadó homok,
tenyér,
cserepesre száradt ajkak,
savanykás testszagok,
menusgabor, 2019. január 08. kedd, 21:45
Krumplilángos amit csak a borsodiak ismernek
Hozzávalók
1 kg krumpli,
30-40 dkg liszt,
só,
olaj.
Elkészítés
A krumplit hámozd meg, majd sós vízben főzd meg. Krumplinyomó segítségével törd össze, picit sózd meg, majd hagyd langyosra kihűlni. Szórd hozzá a liszt felét, és kezdd el összegyúrni.

Addig adagold hozzá a megmaradt lisztet, amíg szépen összeáll, és rugalmas, de nem tapad a tészta. Tulajdonképpen olyan tésztát kell kapni, mintha derelyét vagy gombócot csinálnál.

Ha összegyúrtad, sodord rúd alakúra, karikázd fel a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki a karikákat egészen vékonyra.

A palacsintasütőt kend meg olajjal, hevítsd fel, és mintha palacsintát készítenél, süsd ki a krumplilángosokat. Ízlésed szerint az olajat akár fokhagymával is ízesítheted.

Nagymamám is így készítette, ő is mindig megkente kacsazsírral, vagy libazsírral!

Forrás - A receptet elkészítette és fotózta: Madarasiné Száraz
suzymama, 2019. január 06. vasárnap, 12:38
ÓÉV BÚCSÚZTATÓ - 2018
(helena)



Cserháti Zsuzsa - KÜLÖNÖS SZILVESZTER

https://www.youtube.com/watch?v=cfJ2OL1udWs

MA ÉJJEL TÁNCOLOK VELED - HAPPY NEW YEAR



Boldog Új Évet Magyarország - Liszt Ferenc: Magyar Rapszódia



Happy New Year! / BUÉK - 2019
/Kívánok Nektek 12 hónap egészséget, 52 hét szerencsét, 365 nap nyugalmat, 8760 óra szerelmet és 525.600 boldog percet!
menusgabor, 2018. december 31. hétfő, 13:00
Almafánk......
Almafánk - hétköznapokra, ünnepre egyaránt jó !

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
50 dkg savanykás, tisztított, reszelt alma
1 zacskó szárított élesztő
1 evőkanál porcukor
5 dl tej
4 dkg margarin
2 egész tojás
1 mokkáskanál só
A sütemény behintéséhez: fahéjas porcukor.

Elkészítése:

1 dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk az előzőleg átszitált lisztet, és a közepébe egy mélyedést vájunk. Ide öntjük a megkelt élesztőt, a sót, az egész tojásokat és a margarint. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután beledolgozzuk a reszelt almát. A 1/2 cm vastagra kinyújtott tésztát közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Bő, forró olajban, fedő
agica2004, 2018. december 23. vasárnap, 16:39
Sajtos, réteges kifli recept
Hozzávalók:
Tészta:

60 dkg finomliszt
10 dkg puha vaj vagy margarin
3 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
1 tojás
120 g tejföl
1 kk cukor
2 tk só vagy ízlés szerint
Töltelékhez:

10 dkg puha vaj vagy margarin
10 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt is)
Tetejére:

1 felvert tojás
reszelt sajt és magvak

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, az élesztős tejet és elkezdjük összegyúrni az egészet. Akikor félig összeállt, akkor beledolgozzuk a puha vajat is és kidagasztjuk.

Kelesztés nélkül egy lisztezett deszkán kinyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk és megkenjük a puha vajjal, majd rászórjuk a reszelt sajtot és a rövidebb oldalától kezdve feltekerjük. Letakarjuk és 10 percet pihentetjük, majd középen kettévágjuk.

Az egyik felét
suzymama, 2018. december 19. szerda, 16:16
Apró zserbó recept
Hozzávalók:
Tésztához:

30 dkg liszt
1 csipet só
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg margarin
Töltelékhez:

7 dkg darált dió
2 púpos ek Extra Jam (sárgabaracklekvár)
Tetejére:

5 dkg étcsokoládé
1 tk olaj

Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta, egy folpackba csomagolva a hűtőbe rakjuk 1 órára.

A darált diót összeforgatjuk a lekvárral. Egy egész nagy sütőlapot sütőpapírral borítunk. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd diónyi golyókat formázunk, két tenyerünk között kicsit ellapítjuk, majd egy dinnyevágó hátoldalával kis mélyedést készítünk rajtuk. (Ha nincs ilyen eszközünk, akkor egyszerűen az ujjunkkal nyomjunk bele egy szélesebb lyukat.)

Helyezzük az előkészített sütőlapra egymástól egy kicsit távolabb, mert sütés közben
suzymama, 2018. december 08. szombat, 12:10
Krónika 5. rész (kérdések)
DK: miért engedélyezték, hogy megváltoztassák a Ferihegyről felszálló repülőgépek útvonalát?



Varju László (DK) közölte, a lakosságot jelentősen aggasztja, hogy módosult a Liszt Ferenc-repülőtérről felszálló gépek útvonala. Különösen az Újpesten és az Angyalföldön élők érdekében szólalt fel, majd úgy értékelt: Budapest lakosságát jelentős hátrány érte, a város sokkal koszosabb és zajosabb lett.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára megismételve a korábban általa elmondottakat kifejtette: uniós kötelezettség miatt volt szükség az augusztusban életbe lépett változásokra, a kormánynak mérlegelési lehetősége nem volt, ha nem veszik figyelembe az előírásokat, kötelezettségszegési eljárás indult volna Magyarország ellen.

Közölte, a módosítások bevezetését részletes vizsgálatok előzték meg és csökkent azok száma, akiket az intézkedés után érint a zajterhelés.

LMP: a környezet állapota összefügg a krónikus betegségek
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 15:45
Hólabda
Hozzávalók a tésztához:
kb. 35-40 darabhoz
8 tojás
25 dkg porcukor
(Anyukám receptjében 40 dkg porcukor szerepel, úgyhogy ez ízlésfüggő)
9 kanál forró víz
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez:
4 dl tej
2 púpos evőkanál liszt
20 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál rum vagy rumaroma

+ a hempergetéshez: 10-12 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd a forró vízzel jól kikeverem, hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert habját is hozzákeverem óvatosan.
A massza felét enyhén kivajazott/lisztezett 40x25 cm-es tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 8 perc alatt megsütöm. (A sütési idő sütőfüggő, végezzünk tűpróbát! Belemártunk a tésztába egy hústűt vagy tiszta fogpiszkálót és ha már nem ragad rá
suzymama, 2018. november 28. szerda, 21:57
Szarvasgomba krémmel töltött karaj recept
Hozzávalók:

60 dkg karaj (4 szelet)
15 dkg trappista sajt
5 dkg parmezán sajt
4 tk szarvasgomba krém
só-, bors ízlés szerint
Panírozáshoz:

20 dkg liszt
20 dkg zsemlemorzsa
3-4 db tojás
Sütéshez:

kb. 4-5 dl olaj

Elkészítése:

A karaj szeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A kiterített hússzeletek egyik felére teszünk egy vastagabb szelet trappista sajtot.

A sajtot megkenjük a szarvasgomba krémmel, majd megszórjuk a durvára reszelt parmezán sajttal is: Ezek után a hús másik felét ráhajtjuk, és a széleket hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük.

A szokásos módon bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Ezután forró olajban kisütjük a húsokat.

Hasábburgonyával és párolt kukoricával tálaltam.
suzymama, 2018. november 28. szerda, 21:36
KPMG: tervet kell kidolgozni a túlzott turistaáradat kezelésére
vannak már jelei az overtourismnak, példaként a tavalyi népszavazást említette a budapesti bulinegyedben, ahol a helyieknek gondot okoz a vendégek nagy száma. Vannak már elégedetlen hangok nyáron a Balaton környékén is - tette hozzá. A "túlzott elturistásodás" hátterében az internetes bakancslisták megjelenése, a rövid távú lakáskiadás (airbnb), valamint az olcsó repülés áll.

A túlzott turizmus egyik jele, hogy bizonyos pontokon kapacitásszűke kezd kialakulni. Az első példa erre a szakértő szerint a Liszt Ferenc repülőtér, amelynek forgalma 2013-ról 2018-ra 8,5-ről 15 millió utasra nőtt, főszezonban telített.

Ilyen jelenség a magas szállodai szobakihasználtság is - Budapesten szeptemberben is 86 százalék felett volt a mutató-, amely több magyar turisztikai célpontnál is előfordul szezonálisan.

A "túlturistásodás" legjobb ellenszere a látogatók időbeli és térbeli széthúzása, amelyben Magyarországon komoly szerep hárul a vidéki célpontokra és szállodákra. Biztató jelenség, hogy az utóbbi
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 07:04
1/711
Képek, videók
Golden Fuchsia.jpg
durcimarcika
2017. augusztus 19. szombat, 12:37
fuchs_eva_emelt_fovel. jpg
lilagondolatok
2015. november 03. kedd, 09:45
füchsl
chillik
2015. szeptember 27. vasárnap, 03:57
fuchs éva VÁGYAM A CSILL
feviroza
2014. november 23. vasárnap, 17:28
FUCHS SORSOD.jpg
erzsikepuskas
2014. október 29. szerda, 09:23
Telekhatár hátulról
uniboy
2006. május 30. kedd, 10:57
A telekhatár szemböl
uniboy
2006. május 30. kedd, 10:56
jelenlegi állapotom.jpg
sz719eszter
2018. szeptember 11. kedd, 00:43
jelenlegi.jpg
sz719eszter
2018. augusztus 05. vasárnap, 01:19
A Rák-köd (M-1) jelenlegi
vargaspace
2012. november 06. kedd, 15:27
jelenlegi kedvencem 0002
palinkasrita
2011. június 24. péntek, 18:46
jelenlegi
kovacsferencne
2010. április 08. csütörtök, 21:10
A jelenlegi Yamahám
lcsucsu
2008. július 22. kedd, 15:39
Jelenlegi motorom
zotya32
2007. február 27. kedd, 22:07
Jelenlegi autóm!
krisz7801
2006. szeptember 02. szombat, 21:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.