Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 18:52 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
15 db sütés nélküli desszert...
kinyújtjuk.
4, Fele krémet rákenjük,majd feltekerjük. A másik tésztát és a krémet is az előzőek szerint készítjük el. Pár órára hideg helyre tesszük.
5, A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk olajjal.
6, A tekercseket bevonjuk az olvasztott csokoládéval.Színes szórócukorral díszíthetjük.

Tiramisu golyók

35 dkg darált háztartási keksz
25 dkg mascarpone krémsajt
4 evőkanál erős feketekávé
3-4 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál keserű kakaópor
1 evőkanál konyak (ez el is maradhat)

A krémsajtot a darált keksszel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kávéval és a konyakkal összedolgozzuk. Kézzel gombócokat formálunk belőle, és kakaóporban megforgatjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Nagyon szeretem az egyszerű és finom sütiket, és ez tényleg az, ráadásul percek alatt elkészül. Ha hirtelen valami édesre vágyunk, ez mindig tökéletes!

Keleti csemege
Hozzávalók:
12 dkg + 20 dkg cukor
25
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:36
A mandula jótékony hatásai ismerje meg
Tudja, hogy a mandulát finom voltán túl miért érdemes enni és magunkra kenni? Ha nem, akkor itt az alkalom a megismerésére.

Mit kell tudni a manduláról ?
A mandula magja lehet édes( Prunus amygdalus dulcis) vagy keserű (Prunus amygdalus amara). A friss termés szeptember végétől jelenik meg a piacon. Hűtőben 0°C körül, viszonylag magas páratartalom mellett őrzi meg legjobban minőségét. A helytelen tárolás főként értékes olajtartalmában tehet kárt, könnyen megavasodhat. A helyesen tárolt mandula sem lehet egy évnél régebbi, idővel bepenészedhet, megmolyosodhat. A tisztított mandula könnyen átvesz különböző szagokat, ezért frissességét az orrunkkal is érdemes ellenőrizni.

Mit tartalmaz a mandula?
100 gramm mandula 2400-2600 kJ, 570-630 kcal energiát hordoz számunkra. 3,5-7 százalék vizet, viszonylag sok, 19-30 százalék fehérjét, értékes aminosavakat, 15-16 százalék növényi rostot tartalmaz, 2-4 százaléka szénhidrátot tartalmaz, és igen tetemes, 53-59 százalékos a
suzymama, 2018. március 22. csütörtök, 12:24
Csokoládééééé
vagy csak ez egyiket vagy az ABC szerint szépen sorban?

A kerek csokoládét,

a szögletes csokoládét,

a hosszú csokoládét,

a rövid csokoládét,

a gömbölyű csokoládét,

a lapos csokoládét,

a tömör csokoládét,

a lyukas csokoládét,

a csomagolt csokoládét,

a meztelen csokoládét,

az egész csokoládét,

a megkezdett csokoládét,

az édes csokoládét,

a keserű csokoládét,

a csöves csokoládét,

a mogyorós csokoládét,

a tejcsokoládét,

a likőrös csokoládét,

a tavalyi csokoládét,

az idei csokoládét,

és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon...





Az élet csoki nélkül értelmetlen !
cuppika59, 2017. december 29. péntek, 12:46
narancslikőr házilag
HOZZÁVALÓK

1 liter jó minőségű vodka
40 dkg cukor
5 nagy narancs
1 citrom
víz

ELKÉSZÍTÉSE:
A gyümölcsöket kefével alaposan mossuk meg, hogy eltávolítsuk róluk a vegyszermaradványokat. Zöldséghámozóval pucoljuk meg őket, figyelve arra, hogy a héjakon ne maradjon fehér rész, máskülönben a likőr keserű lehet.

A héjakat tegyük egy nagy, tisztára mosott befőttes üvegbe, öntsük rá a vodkát, fedjük le, és sötét, hűvös helyen hagyjuk állni egy hétig, miközben minden nap rázzuk fel.

Az egy hét elteltével főzzünk a cukorból és 5 dl vízből szirupot: a cukrot öntsük a forró vízhez, és kis lángon forraljuk kb. tíz percig. Ha kihűlt, öntsük a leszűrt likőrhöz, és lezárva ismét tegyük el pihenni, ezúttal két-három hétig, naponta felrázva.

Minél tovább érik, annál finomabb lesz.

TIPPEK:
A likőrt feldobhatjuk különféle fűszerekkel, például fahéjjal,
faciendum, 2017. december 23. szombat, 22:08
Ötletek a konyhába.
narancsra, cukorra és vodkára.
Karácsonyi narancsos vodkalikőr
Vanília, kardámom, fahéj és narancs a hozzávaló fűszer

Narancsos vodkalikőr

Hozzávalók

5 db narancs, 1 db egész fahéj, 2-3 db kardámom mag, 1 db vanília bab, 1,2 liter vodka, 60 dkg cukor.

Mossuk meg langyos vízben a narancsokat, majd hámozzuk meg burgonyahámozóval. Ügyesnek kell lennünk, mert vigyázni kell, hogy a narancs bőre alatt lévő fehér részt is levágjuk. Ha belekerül az italba ettől keserű lehet. Tegyük a narancshéjat egy jól zárható, legalább két literes befőttes üvegbe, adjuk hozzá az egész fahéjat, a vanília babot, a kardámom magokat, majd öntsük fel a vodkával. Zárjuk le jól, és hagyjuk állni egy héten keresztül. Minden nap rázogassuk meg legalább egyszer, hogy az ízek jól kioldódjanak a fűszerekből.
Karácsonyi narancsos vodkalikőr
Üvegben kell áztatni legalább egy héten keresztül

Egy hét elteltével szűrjük le a vodkát egy kis edénybe. Egy másik edénybe
piroska0101, 2017. június 05. hétfő, 14:07
Alkoholtartalmú italok és koktélok története.
1. Amaro.

1815-öt írunk. Ausano Ramazzotti borokat, likőröket, és növényi termékeket árul: gyógynövényeket, gyökereket, narancshéjat és kérgeket egy kis milánói üzletben. Az a ragyogó ötlete támad, hogy tonizáló és erősítő italt készít gencián, kínafa, rebarbara, fahéj, oregano, szicíliai édes és Curacao-szigeti keserű narancs, valamint más összetevők keverékéből. Ramazzotti úr elkezdi árulni italát a környező tavernákban és Milánó központjában, ahol a La Scala színház közelében nyit egy bárt, amelyben a hagyományos olasz kávé helyett Amaro Ramazzottit szolgálnak fel.

2. Amarula

Dél-Afrikában van egy különleges fa, a marula. A helyiek szent növényként tisztelik, mindenféle gyógyító képességet tulajdonítanak neki, többek között afrodiziákumként is hatásosnak
schuro, 2017. március 23. csütörtök, 22:00
Rukkola: keserű, de egészséges
Rukkola: keserű, de egészséges

Ma már hazánkban is egyre több salátaféle kapható, így igen változatos ételeket készíthetünk
belőlük. A klasszikus fejes salátán és jégsalátán túl érdemes különlegesebb fajtákkal is
kísérletezgetni, így a sajátos ízű rukkolával is.

A rukkola, vagy más néven borsmustár, a keresztesvirágúak családjába tartozik, rokonai a káposztafélék. A Földközi-tenger térségéből indult el hódító útjára, ma már világszerte ismert
és használt salátaféle. Hazánkban az utóbbi évtizedben vált igazán keresetté.

Balkonon is nevelhető
Levelei sötétzöldek, formája a gyermekláncfűre emlékeztet, íze pedig - a benne található
olajoknak köszönhetően - kissé kesernyés, csípős, mely egyesek szerint a tormáéhoz,
mások szerint a földimogyoróéhoz, dióéhoz hasonlít. Nem igényel különösebb gondoskodást,
a házi kiskertekben, de akár balkonládákban a teraszon, erkélyeken is termeszthető.
Szereti a félárnyékos helyet, nap hatására ugyanis
ametiszt54, 2017. január 21. szombat, 16:48
Rukkola: keserű, de egészséges
Rukkola: keserű, de egészséges
Kínáljuk salátákhoz vagy pizzák mellé

Ma már hazánkban is egyre több salátaféle kapható, így igen változatos ételeket készíthetünk belőlük. A klasszikus fejes salátán és jégsalátán túl érdemes különlegesebb fajtákkal is kísérletezgetni, így a sajátos ízű rukkolával is.

A rukkola, vagy más néven borsmustár, a keresztesvirágúak családjába tartozik, rokonai a káposztafélék. A Földközi-tenger térségéből indult el hódító útjára, ma már világszerte ismert és használt salátaféle. Hazánkban az utóbbi évtizedben vált igazán keresetté.
Balkonon is nevelhető
Levelei sötétzöldek, formája a gyermekláncfűre emlékeztet, íze pedig - a benne található olajoknak köszönhetően - kissé kesernyés, csípős, mely egyesek szerint a tormáéhoz, mások szerint a földimogyoróéhoz, dióéhoz hasonlít. Nem igényel különösebb gondoskodást, a házi kiskertekben, de akár balkonládákban a teraszon, erkélyeken is termeszthető. Szereti a félárnyékos helyet, nap hatására ugyanis
taltos1, 2017. január 17. kedd, 23:32
likőrök házilag
tejet, az egészet egyneművé keverjük, majd az alkoholt is hozzáöntjük. 
5. Steril üvegekbe töltjük.
6. Hűtőbe rakjuk legalább 1 napra, de egy hét múlva lesz igazán finom. 
7. Ilyenkor 1-2 naponta megrázogatjuk az üveget.


CSOKILIKŐR HÁZILAG

Hozzávalók: fél literhez
2 dl folyékony habtejszín
4 ek keserű kakaópor
15 dkg cukor
10 dkg 70-80%-os jó minőségű étcsokoládé
2,5 dl rum

Elkészítése:
1. A tejszínt elkeverjük  a kakaóporral, cukorral és az étcsokival együtt óvatosan, kis lángon felolvasztjuk.
2. Ha minden egyneműen feloldódott, akkor langyosra hűtjük, hozzáadjuk a rumot.
3. Finom szűrőn át üvegbe töltjük, fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
4. Ha időközben nagyon besűrűsödne, rummal vagy tejszínnel hígíthatjuk.
faciendum, 2016. december 22. csütörtök, 13:44
Ady Endre – Pusztul a lótusz
Ady Endre - Pusztul a lótusz

1.
Lótusz-virág, lótusz-virág,
Szent kelyhedet megcsókolom, lásd,
Aztán felhőzni kezd a lelkem,
Aztán keserű záport hullat,
Lótusz-virág, lótusz-virág...
Én feledésre sohse leltem,
Én siratom az örök romlást,
Én siratom a napkeletet,
Siratom a Gangesz partját,
Honnan romlásra elkerültünk,
Lótusz-virág, lótusz-virág...
A mi hazánk ez sohasem volt,
Mi csak romlásra éltünk itten,

A fény és illat buja álmát
Elvette egy kegyetlen isten
S mi már csak sirattuk az álmot.
E világ nem a mi világunk,
Megöltek a hideg virágok,
Megöltek engem s téged is,
Lótusz-virág, lótusz-virág...
Szent kelyhedet megcsókolom, lásd,
Megsiratom az örök romlást
S veled hal meg szent napkeletre
Vágyódva, sírva, összeesve
Az én idegen lelkem is,
Lótusz-virág,
chillik, 2016. november 30. szerda, 05:22
narancslikőr házilag
Hozzávalók
1 liter jó minőségű vodka
40 dkg cukor
5 nagy narancs
1 citrom
víz

ELKÉSZÍTÉSE:

A gyümölcsöket kefével alaposan mossuk meg, hogy eltávolítsuk róluk a vegyszermaradványokat. Zöldséghámozóval pucoljuk meg őket, figyelve arra, hogy a héjakon ne maradjon fehér rész, máskülönben a likőr keserű lehet.

A héjakat tegyük egy nagy, tisztára mosott befőttes üvegbe, öntsük rá a vodkát, fedjük le, és sötét, hűvös helyen hagyjuk állni egy hétig, miközben minden nap rázzuk fel.

Az egy hét elteltével főzzünk a cukorból és 5 dl vízből szirupot: a cukrot öntsük a forró vízhez, és kis lángon forraljuk kb. tíz percig. Ha kihűlt, öntsük a leszűrt likőrhöz, és lezárva ismét tegyük el pihenni, ezúttal két-három hétig, naponta felrázva.

Minél tovább érik, annál finomabb lesz.

TIPPEK:

• A likőrt feldobhatjuk különféle fűszerekkel, például
faciendum, 2016. november 27. vasárnap, 21:55
1/14
Képek, videók
DESSZERT, FAGYIKEHELY,PNG
rochlitzne
2018. augusztus 08. szerda, 11:41
Desszert
eva6
2018. február 24. szombat, 15:26
desszert valentin napra.j
eva6
2017. február 14. kedd, 11:42
desszert
eva6
2017. február 05. vasárnap, 15:30
Desszert
irmus
2016. szeptember 23. péntek, 14:26
desszert.png
eva6
2016. július 04. hétfő, 19:05
Desszert torta.jpg
pacsakute
2016. április 05. kedd, 17:59
Pohár desszert
irmus
2016. március 19. szombat, 05:31
ÚJ KÉP, NAGY DESSZERT,ÚJ.
rochlitzne
2015. október 15. csütörtök, 19:14
ÚJ KÉP,DESSZERT,PNG.png
rochlitzne
2015. október 03. szombat, 17:58
ÚJ KÉP DESSZERT,FAGYI,PNG
rochlitzne
2015. szeptember 28. hétfő, 18:20
külön főztem a tésztát
sarkadykati
2016. január 04. hétfő, 17:16
Így melegítsd a tésztát!
sanci81
2015. december 05. szombat, 09:16
Smiley tésztát eszik
barkaszjudit
2009. augusztus 15. szombat, 06:56
17Marika tésztát készít.j
kishajos
2007. október 18. csütörtök, 18:18
Címkék
vaníliás cukorral, héjakat tegyük, gyermekláncfűre emlékeztet, házi kiskertekben, mandulát finom, kerek csokoládét, másik tésztát, előzőek szerint, lapos csokoládét, hagyományos olasz, gyümölcsöket kefével, likőrt feldobhatjuk, hűtőben tároljuk, mogyorós csokoládét, kegyetlen isten, egészet egyneművé,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.