Belépés
2019. augusztus 21. szerda | 34. hét | 233. nap | 22:32 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
fejlesztés alatt
Egyszer megkérdeztem, mi van a saját unokáival (a gyerekei sajnos korán meghaltak).

Azt válaszolta: “Azok kizárólag addig jöttek, amíg a feleségem pénzzel tömte őket. Szegénykém beígérte nekik telefonon a százezret, csak hogy jöjjenek, már másnap meg is jelentek kocsival. Amikor minden spórolt pénzünk elment, attól fogva évekig ránk se b...sztak. Az asszony halála után megfogadtam: a házunkból ezek egy fillért se fognak látni. Azok fognak utánam örökölni, akik legalább naponta adnak egy tál levest."

Ismétlem: nem tudom, mennyire társadalmi szintű ez a probléma. Biztos sok az ellenpélda is, távol álljon tőlem, hogy általánosítsak, vagy bárkit megbántsak. Csak kicsit sok ilyen szomorú történetet látok mostanában. Az én gyerekkoromban, a nagyszüleim falujában szokás volt “elgondozni" az öregeket, sőt, a tehetetlenebbeket magukhoz is költöztették a családok. Aki nem tette, azt megszólták. Tudom, ma már más a világ, kevés az idő, a pénz, az energia. Vagyis...tényleg
klarika47, 2019. július 29. hétfő, 06:04
Az egészséges táplálkozásról
A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a kertjéből gyógyult, de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat.

https://egeszsegter.hu/images/elfinder/Tudod-e/2017/dedapam%20%281 %29.jpg

Fő táplálékuk volt telente a bab, krumpli, káposztafélék, savanyítva is — Szabolcsban a bab mellé is savanyú káposzta került tészta helyet, mert ez ingyen volt, és sűrítette a levest. — savanyú káposzta jelentette a savanyúságot (salátát), persze nem tudták, a vastagbél normális működését támogatták ezzel. A háziasszonyok bőven használtak rászórva piros paprikát és vékony csíkokra vágott lilahagymát. Ezzel pótolták a C-vitamint.

Immunerősítőnek ott volt a tök, a sütőtök a tökmag (a prosztata legjobb védelmezője). Az asztalra mindig került kukorica, diós, mákos metélt. Reggelire mangalica szalonnát ettek, melyről ma már ismert, hogy tápláló, és tisztítja a vért. A
lovaszmarika, 2019. július 25. csütörtök, 16:29
Lengyel Károly versei
húshegyekké, ahogy a gonosz a földbe is behatolt
ahol ma is sír a térdelő muzsik fölött az útszéli pléh Krisztus
ahol ma vörös hóhérok vetik a keresztet, s tanítják a régi-új rítust

ott vitték apámat partizánok egy szál gatyában zajló folyón által,
ott hajtották krampácsolni, és kőtömböket zúzni a bányában
ott hozta vissza az életbe a moszkvai orvos, ki csak egy viccet mondott
ott szinte őrizni se kellett, hisz a távolságok kegyetlenek, nagyok
ott élt bennük emlék levesről, kenyérről, dohányról az otthon ízei
ott sírtak nyugat felé esténként ártatlan magyar bakáknak ezreiTÉRDEN

amikor a csend megszólal
ahogyan az ég a visszhang
térden az ország csendben
aranyruhát ölt sok lélek

kérik tőled rég az áldást
suhogásra engedd szárnyát
ha jönnek fehérben angyalaid
néped hallja
menusgabor, 2019. július 22. hétfő, 20:00
Szép napot mindenkinek!
bicikliút, szép a játszótér a parkban és új, légkondis busz jön. Pedig lehet, hogy a lobbizásnak eredményeként egy csomó család tönkrement, mert a cégük képtelen volt tartani a versenyt (vagy a vezetők nem akartak olyan vastag borítékot adni a pozícióban lévő döntéshozóknak), s így életük romba dőlt. Nem tudom, de - ha igazán őszintén(!) mélyre tekintek - nem is érdekel. Ha így is történt, megdöbbenek 3 percre, önmagamat büntetve(!) mérgelődésbe kezdek egy pöttyet, aztán kanalazom tovább a levest és örülök az új útnak. Elég nekem a magam baja és különben is b@ssza meg a kormány, meg a korábbi is. (Vagy éppen tegye az ellenkezőjét.) Ki más is lehetne a hibás, mint valaki más? :-)

Lehetne még folytatni a sort mindenféle példákkal, de ami a lényeg, hogy jól és kényelemben akarok élni. ÉN! Ez a legfontosabb a számomra (és itt történik meg a “kisiklás" egyébként, ha ezt nem éberségben tesszük). Ez nem országfüggő, hanem emberfüggő dolog. A szegény országok normális
kirscha, 2019. július 14. vasárnap, 09:58
Poller Ildikó
megáll...


HÁLAVERS

Drága édesanyám, megköszönöm néked
Minden jóságodat, féltő ölelésed.
Életed miattam csupa aggodalom,
Meghálálni mindezt én sohasem tudom.

Kitárom szívemet, mint egy imakönyvet,
Letörlöm szemedről a sok bánatkönnyet.
Ameddig az Isten megengedi néked,
Minden áldott napod boldogságban éljed.

Itt van körülötted az egész családod,
A kis unokáid magad körül látod.
Leveszem válladról a sok nehéz terhet,
Hordozom helyetted, ameddig csak lehet.

Nyújtsd ki felém, anyám, ráncos két kezedet,
Arcomhoz szorítva suttogom nevedet,
Megcsókolom százszor, vagy akár ezerszer,
Közben hálát rebeg az ajkam még
menusgabor, 2019. július 12. péntek, 20:15
Horvátország 2022-től átáll az elektronikus autópálya-díjfizetési rendszerre
Hasonló rendszer Portugáliában és Hollandiában is működik.

Horvátország már évek óta tervezi, hogy változtat a fizetőkapus rendszeren, hogy gyorsabb legyen a forgalom, és megszűnjön a kézpénzfizetés, amely visszaélésekre ad okot.

Az új rendszer kiépítésének egyetlen feltétele volt, hogy a pályadíj nem lehet drágább és olcsóbb sem a mostaninál. Ez utóbbi miatt vetették el például a matricás rendszert, amely a számítások szerint 300 millió kunával (12,8 milliárd forint) kevesebb bevételt eredményezett volna évente, és amit az átalakítások után a hitelezők nem tudtak volna elfogadni. A kormány ezért egy spanyol cég, az IDOM ajánlata mellett döntött: az új rendszer bevezetése 570 millió kunába (24,3 milliárd forint) kerül majd.

Miután bemutatják a nyilvánosságnak, a miniszter meghallgatja a szakmai szervezetek véleményét is, majd aláírja az új elektronikus autópálya-díjfizetési rendszerről szóló döntést, ezt követően pedig az év végéig közbeszerzési pályázatot ír ki a kivitelező
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 12:02
Magyar delegációtagok: a néppárt leszavazta Merkelt, ezért nem választották meg Timmermanst a hétfői EU-csúcson
visegrádi négyek (V4) is kritizálták őt, mert nem tiszteli a közép-európai országokat, ezért alkalmatlannak tartották a német politikust - emlékeztettek.

Kifejtették: Weber "bukása" után a múlt héten Oszakában tartott G20-csúcstalálkozón született egy megállapodás Emmanuel Macron francia elnök - mint a liberálisok egyik fő vezetője -, az európai szocialisták részéről Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök és a néppárti Angela Merkel német kancellár között. A megállapodás lényege az volt, hogy Webert "leveszik", a néppárt elengedi a bizottsági elnöki posztot. "Merkel megígérte, hogy ezt a néppárt el fogja fogadni", és a szocialista Frans Timmermans lesz a bizottsági elnök-jelölt. Ezt a döntést Soros György is támogatta, hiszen Timmermans Soros embere, és a tervek szerint a Soros NGO-kat így a bizottságon keresztül tudják majd finanszírozni. Itt több milliárd euróról van szó, ráadásul Soros így bele tudna szólni az európai pénzügyi és gazdaságpolitikába is" - fogalmaztak, hozzátéve: a megállapodás
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 17:01
A hőség elleni védekezés alapszabályai :
zuhanyozunk langyos vagy hideg vízzel.

A déli órákban lehetőleg ne tartózkodjunk a szabadban. Amikor a levegő hőmérséklete kint 35 Celsius-fok körül van, akkor a szobában 28 fok az ideális, hűvösebbre nem tanácsos állítani az otthoni, irodai klímát, mert ha kimegyünk a szabadba, a hirtelen hőmérséklet-változás megterhelő lehet.

Figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, fogyasszunk elsősorban vizet, teát, gyümölcslét, de jól eshet a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek is. Ne fogyasszunk viszont kávét, alkoholos italt, cukros, illetve szénsavas üdítőt, és nem jó ötlet a fröccs és a sör sem, mert fokozzák az izzadást és vízhajtó hatásúak is, ily módon komoly dehidratáltságot okozhatnak.

Különösen figyeljünk az idős ismerőseink, valamint a gyerekek folyadékpótlására, az előbbiekben ugyanis már nem, az kicsikben pedig még nem működik tökéletesen a verejtékezés szabályozása, ráadásul könnyen megfeledkezhetnek a megfelelő mennyiségű folyadék
pacsakute, 2019. június 11. kedd, 20:50
Mai napi mosoly!
alkatrészeket!
Ha minden nap csak egy kis alkatrészt
vitt volna haza, lehetne 20 hűtője!
- Higgye el, ezzel próbálkoztam több éven át,
de akárhogy raktam otthon össze az
alkatrészeket, mindig tank jött ki belőle

---

A feleség megkérdezi a férjét:
- Mondd, szeretsz még?
- Rövidebben. Mit akarsz vásárolni?
.
Az ifjú feleség a vasárnapi ebédnél:
- Nos, hogy ízlik, szívem?
Az ifjú férj szerelmesen rábámul:
- A só kifejezetten finom, csak egy kis leves került bele.
.
- Hogyan parancsolja a tojást? kérdezi a pincér a vendéget.
- Van ennek hatása az árra?
- Nincs, - válaszolja a pincér.
- Akkor hozza egy bifszteken!
.
A feleség örvendezve tér haza:
- Megvan a jogsim, bejárjuk az egész világot.
A férj rákérdez:
- Ezt, vagy a túlvilágot?
.
A fiatal postás kifulladva érkezik a nyugdíjashoz, és így szól:
- Nagyon unom már, hogy 18 kilométert kell megtennem magához erre a
lilagondolatok, 2019. május 13. hétfő, 10:59
Sós-túrós, spenótos pite
Mi készüljön ebédre? Finom legyen, friss, ropogós, ínycsiklandó, de ne legyen komplikált? Íme egy ötlet. Már csak egy jó kis paradicsom leves, zöldségleves kell hozzá. A spenót, ahogy a gyerekek is megeszik :) !

• 7 réteslap
• 500 gr spenót
• 300 firss túró
• 2 újhagyma, vagy póréhagyma
• 4 tojás
• 1 sütőpor
• 150 ml olaj
• 300 ml tej
• só, frissen őrölt bors

A spenótot mossuk meg, forró vízben blansírozzuk, leforrázzuk, majd lecsöpögtetés után felaprítjuk.
Az újhagymát (én újhagymát használok, mert most rengeteg van a kertben), vagy póréhagymát kevés olajon dinszteljük meg. Kevés olajon egy kocka vajon is lehet, még finomabb lesz.

A három tojást, 200 ml tejet, olajat, sütőport és a friss túró két harmadát keverjük össze.
A túró egy harmadát keverjük össze a spenóttal és a ledinsztelt hagymával.
Két réteslapot olajjal vagy olvasztott vajjal kenjük le
suzymama, 2019. május 07. kedd, 21:04
Antropikus elv
műveli. Ezért zavarba ejtő, hogy a tudomány leghaladóbb és legösszetettebb formája, a tudományos kozmológia kezdi ismét használni a tudományos eszmecserében a célra vonatkozó utalásokat. A kozmológusok nem sokkal a 2,7 K-os sugárzás fölfedezése után csodálkozva kezdtek tekinteni a kozmikus evolúció rendkívül szűk mozgásterére. Egyre inkább úgy látták, mintha a világegyetem egy rendkívül keskeny pályán mozogna, amely úgy lett megszabva, hogy végül az ember megjelenhessen a színen. Ha ugyanis ez a kozmikus leves egy kicsit más lett volna, az nem csak a minden szerves lényt felépítő kémiai elem kialakulását akadályozta volna meg. Az élettelen anyag is más kölcsönhatásoknak lett volna kitéve, mint amelyek az olyan nagy anyaghalmazok összeállásához szükségesek, mint a protocsillagok és a protocsillag-rendszerek... Mindenesetre a földi élet megjelenése tisztán tudományos szempontból hihetetlenül valószínűtlen esemény. Nem csoda, hogy ennek következtében jó néhány kozmológus, aki nem akar örökké a vakvéletlen
kalmanpiroska, 2019. április 30. kedd, 13:51
1/469
Képek, videók
fejlesztés-alatt-3.png
menusgabor
2015. február 23. hétfő, 23:05
Fejlesztés alatt!!! 2.jpg
pazpeti
2008. szeptember 25. csütörtök, 13:56
Panni, unokáival
orban47
2015. augusztus 29. szombat, 19:36
Vica unokáival
malachit11
2012. július 16. hétfő, 14:27
Péter az unokáival
orban47
2012. április 08. vasárnap, 16:23
Dédi az Unokáival
hofstadterborbala
2008. augusztus 12. kedd, 20:17
Mama unokáival
megyerimihaly
2008. április 16. szerda, 00:17
papa unokáival
polgar20
2007. július 16. hétfő, 17:28
PITYU-FIAM AZ UNOKÁIVAL.j
margitmama
2006. december 12. kedd, 20:08
péter és gyerekei0402_3.j
maroka
2019. április 02. kedd, 11:55
péter és gyerekei0402_2.j
maroka
2019. április 02. kedd, 11:54
péter és gyerekei0402.jpg
maroka
2019. április 02. kedd, 11:53
Ronáldo gyerekei.jpg
maroka
2018. május 22. kedd, 23:20
messi gyerekeivel.jpg
maroka
2018. március 20. kedd, 08:45
messi gyerekeivel1112_2.j
maroka
2017. november 12. vasárnap, 13:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.