Belépés
2020. július 09. csütörtök | 28. hét | 191. nap | 10:17 | Lukrécia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A hőségelleni védekezés alapszabályai
zuhanyozunk langyos vagy hideg vízzel.

A déli órákban lehetőleg ne tartózkodjunk a szabadban. Amikor a levegő hőmérséklete kint 35 Celsius-fok körül van, akkor a szobában 28 fok az ideális, hűvösebbre nem tanácsos állítani az otthoni, irodai klímát, mert ha kimegyünk a szabadba, a hirtelen hőmérséklet-változás megterhelő lehet.

Figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, fogyasszunk elsősorban vizet, teát, gyümölcslét, de jól eshet a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek is. Ne fogyasszunk viszont kávét, alkoholos italt, cukros, illetve szénsavas üdítőt, és nem jó ötlet a fröccs és a sör sem, mert fokozzák az izzadást és vízhajtó hatásúak is, ily módon komoly dehidratáltságot okozhatnak.

Különösen figyeljünk az idős ismerőseink, valamint a gyerekek folyadékpótlására, az előbbiekben ugyanis már nem, az kicsikben pedig még nem működik tökéletesen a verejtékezés szabályozása, ráadásul könnyen megfeledkezhetnek a megfelelő mennyiségű folyadék
pacsakute, 2020. július 04. szombat, 23:11
Bucsi Mariann - Házassági évforduló
Bucsi Mariann - Házassági évforduló

,,A jó olvasó nem az írót keresi a műben, hanem saját magát. S a műnek, ha valóban mű, annyi jelentése van, ahány olvasója. Ezért kimeríthetetlen." Tőzsér Árpád

A gyönyörűen megterített asztal mellett ültek és csendben kanalazták a fácánlevest. Pillantása az ezüst gyertyatartóra esett. Nászajándékba kapták. Benne egy szál fehér gyertya. Ahogy a férje szereti. Nézte a pislákoló lángot. Szinte megbűvölte.
- Igazán finom ez a leves, kedvesem - mondta a férje. Összerezzent. Tekintetét a tányérra ejtette és halkan felelt:
- Köszönöm.
- És szép a teríték, meghitt a gyertya - folytatta a férje - látszik, hogy sokat fáradtál vele - Újabb adag levest merített a kanalába, miközben zavartan elmosolyodott és szinte hangtalan suttogta:
- Semmiség - A férje megsimogatta a kezét és ő kényszerítette magát, hogy ne rántsa el.
liliana01, 2020. június 04. csütörtök, 18:31
Móra László: Az édesanya magyar költők verseiben
költeményét:

Bíró előtt áll a hidegszívű, garázda legény. Az a vád ellene, hogy szülőanyját durván ütötte, verte.

Mikor a bíró előtt áll s az faggatja, mit tett, miért tette, ő konokul tagadja rettenetes vétkét, s bátor daccal hazudja: nem verte meg édesanyját.

Erre behívják a szegény asszonyt, aki mikor szemtől-szemben maga előtt látja megbilincselt fiát, elfelejti sok sebét, fájdalmát s így vall a bírónak:

,,Nem igaz, nem igaz!"

Erre a fiú kezéről leveszik a bilincset, s tudtára adják neki, hogy szabad, elmehet.

Odarohan édesanyjához, megfogja annak sebekkel borított reszkető, öreg kezét, ráhajlik arra, aztán megcsókolja hosszan, forrón, átérzett bűnbánattal, majd így megenyhülvén, odaszól a távozni készülő bírónak:

,,Tekintetes törvény! Verjenek vasat rám!
Cudar ember vagyok! Megvertem az anyám...."

Milyen megrendítő és megható lélek-kép ez!

Míg az édesanyák virágoskertjét így
menusgabor, 2020. május 23. szombat, 22:00
Gyuri bácsi tanácsaiból
csésze.

Prosztata-megnagyobbodásra kisvirágú füzike nagyon jó rendszeresen használni, és tökmagot

kell enni, a héj nélküli tökmagot, ami úgy terem, héj nélkül. Ez egy gyógytök .

PROTÉZIS

Ha valakinek van protézise, és a protézist a lába nem fogadta be, és begyulladt neki, akkor diólevél pakolást érdemes rátenni, mert lehúzza a gyulladást róla.

És belsőleg kell használni, a kocsonyát. Régen ették a sertésbőrt, régen ették a tyúkbőrt, régen

tyúklábból csináltunk kiváló húslevest, és az másnapra olyan kocsonyás volt, hogy kocsonyaként ettük meg. Tessék ezt használni.

R Á K - Áttétes kivétel után

Mindenféleképpen lúgosítani kell. A ráknak az ellenszere a lúgosítás, céklalevet igyon meg minden nap, egy decit legalább. Háromnaponta egy közepes nagyságú krumpliból nyers krumpli levet.

Megreszeli, kicsavarja, megissza a levét.

A sötét színű gyümölcsöket, amiben sok az antioxidáns, tehát olyan, hogy
pacsakute, 2020. április 30. csütörtök, 23:55
Angelo Comastri bíboros: II. János Pál szeretetté alakította
hívő volt, a hit megvilágította egész életútját. Napjainkban a járvány terjedése, a fertőzöttek számának növekedése, az elhunytak számáról kiadott napi tájékoztató adatai felkészületlenül érték a társadalmat, felszínre hozva a sokakban jelen lévő spirituális űrt.
II. János Pál tudta, hogy az élet gyors futás a Nagy Ünnep, az Istennel való találkozás végtelen boldogsága felé - nyilatkozta a pápa vatikánvárosi helynöke. - Ehhez azonban arra van szükség, hogy felkészüljünk a találkozásra, levessük büszkeségünket és önzésünket, hogy át tudjuk ölelni Őt, aki maga a Szeretet. II. János Pál ezzel a lelkülettel élte meg a szenvedést, és a legnehezebb pillanatokban, mint amit például az ellene elkövetett merénylet jelentett, sem veszítette el lelki egyensúlyát, mert mindig szem előtt tartotta az élet végső célját. Ebben ma sokan nem hisznek, ezért élik meg a fájdalmat kétségbeesetten.
II. János Pál a szenvedést, a fájdalmat megtapasztalva mindig megtalálta a remény dimenzióját, azt, hogy ezek
maroka, 2020. április 04. szombat, 14:27
Álarcok nélkül, az empátia útján jutunk az Ígéret földjére
keresztül vezet az út.
Pál apostol írja (szabad fordításban): ,,Kértem az Istent, hogy vegye el a tövist a sebemből, de Isten azt mondta: elég neked az én kegyelmem." Egy másik levelében pedig eljut odáig, hogy a gyengeségével ,,dicsekszik". Ez az az út, amit be tudunk járni. Először még tiltakozunk a gyengeségeinkkel, az életünk nehézségeivel, a keresztünkkel szemben, de aztán eljutunk odáig, hogy már a gyengeségünkkel dicsekszünk. A krízis megtanít bennünket őszintén imádkozni, leveszi rólunk az álarcokat. Szembesít legmélyebb önmagunkkal. Ahogyan egyszer a lelki vezetője mondta Andrásnak még a szemináriumban: ,,Ez (a krízis) a te tőkesúlyod. Ez húz le, hogy ne boruljon fel az életed csónakja; ez tart meg, hogy ne szállj el."
Nem véletlen, hogy Jézus a farizeusokat kritizálja a legtöbbet, velük a legkeményebb. Ők ugyanis képtelenek voltak az empátiára. Úgy gondolták, hogy tökéletesen élnek, és akinek ez nem sikerül, az magára vessen. Jézus megtanította a
maroka, 2020. április 04. szombat, 13:31
Online már látható Rofusz Kinga Otthon című új animációs filmje
"Szeretnénk, ha minél többen látnák" - mondta el Klingl Béla producer, a rövid animációt készítő KGB Vizuális Műhely egyik alapítója telefonon az MTI-nek.

Az Otthon egy család költözésének történetét, a régi otthon elvesztését és egy új otthon megteremtését meséli el. A produkció a grafikus, illusztrátor Rofusz Kinga két éve megjelent, azonos című könyvéből készült.

"Én írtam a forgatókönyvet és rendeztem, a KGB Stúdió vállalta a film legyártását, tehát magát az animációt, utómunkálatokat" - idézte fel Rofusz Kinga a produkció születését.

Egy "szótlan könyv" - vagyis ahogy a világban nevezik, szavak nélküli silent book - létrehozása a Vivandra könyvkiadó ötlete volt. A témát a kiadó Rofusz Kingára bízta, akit akkoriban a költözés és otthonteremtés gondolata foglalkoztatott a legjobban. "Nyilván azért is, mivel éppen ez zajlott akkor az életünkben is" - jegyezte meg a szerző.

Mint mondta, a könyv megjelenése után nagyon jó visszajelzéseket kapott, és mostanában ismét sokan veszik
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 09:21
Csak lassan, szépen - Háromszázegyedik nap
Reggel kicsit lustálkodtam az ágyban, pedig előre tekerték az órákat. Délelőtt eltelt a főzéssel, egy kis húsleves csirkeaprólékból és marha velőscsontból. A velőt pirítóson megettük tízóraira a feleségemmel. Aztán nekiláttam a próbaérettségik kijavításának. Tízen repetáztak belőle, vagy mert elégtelent írtak, vagy mert hiányoztak. Zömük egészen jó lett, pontosabban már elrendezésben, terjedelemben, néhány jó gondolatban is megfeleltek. Nagy baj, hogy az utolsó évben lettek csak az enyémek, óriási a gyakorlati lemaradás. Valójában most kellett megtanítani, hogy egy elemzés hogyan néz ki. Ez nem a gyerekek hibája. De mindent megteszek értük, ha ők is akarják. Úgy látom megértették többen, hogy ez most mit jelent.
A leves után rántott csirke volt, ehhez gyümölcsöket sütöttem köretnek. Majd aludtunk két órát.
Kint tombolt a szél, nem gondoltam egész napos kerti munkára. Egy kicsit azért dolgoztam késő délután.
Holnap ki kell mennem bevásárolni. Kilenc és tíz között le akarom tudni. És
sandrapolke, 2020. március 29. vasárnap, 18:59
Ima a gyerekére vigyázó apáért
idők szentjei, bár nem ücsörögtek soha villamoson és nem szereltek össze svéd bútorokat, ők is ugyanolyan emberek voltak, mint mi. Ugyanúgy fájt nekik, ha megbántották őket, ugyanúgy sajgott a tenyerük egy fárasztó munkanap után és biztos vagyok benne, hogy ők se mindig mosolyogva ébredtek hétfő (vagy vasárnap) reggelenként.
Életünk problémái, még ha jellegükben koronként változnak is, súlyukban, mellyel lelkünket nyomják biztosan nem különböznek, ahogyan az Isten sem más, mint aki levette akkor és leveszi most is terheinket vállunkról, melyeket már nem bírnánk. Reményik Sándor verse csodálatosan elénk tárja egy apának a történetét, aki szeretett, de félt, aki kételkedett magában, de bízott és remélt.
- József nap alkalmából, mondjunk egy imát az apákért!
Azokért, akik ebben a helyzetben is helyt állnak családjaikért!
.......
.............Reményik Sándor: József, az ács, Istennel
maroka, 2020. március 19. csütörtök, 16:53
Domahidi Klára versei
válik,
teliholdfényben csillog, szikrázik.
Hó súlya alatt tető beomlik,
Fagykirály őrült kacaja hallik.

Távoli tanya világtól zárva
a hófogságban felmentést várna.
Vacog a kályha, áram rég nincsen,
üres a kamra, elfogyott minden.

Eláll a vad szél, hópehely táncol,
öreg apóka havat lapátol.
Gyöngül ereje, lázas a teste,
társa magánya, szomorú kedve.

Álmában tündér tüzet rak, táncol,
mosolygó arccal beteget ápol,
meleg levest nyújt feléje csöndben,
s ekkor az álom eloszlik ködben.

Beteg, éhező, nyomorgó senki,
rád már e földön nem gondol senki!?
Utolsó gyertya kialvó fénye,
reggelre nem él világ szegénye.

SzegénységSors


Virágpiknik

Annácskával egy napon
elrepült a kalapom.
Kerestük, hogy hol lehet,
átnéztük a kék eget.

Vigasztalt a kisleány,
kezében egy
menusgabor, 2020. március 05. csütörtök, 22:00
A gyógyító köménymag
Nem véletlenül ettek régen heti gyakorisággal köménymag levest! Hízás, álmatlanság, ízületi gondok ellenszere!

A kömény nagyszerű ízesítő szer a főzésben, de teát is készíthetsz belőle! Használd minden nap!
A köménynek csodálatos gyógyító hatásai vannak. Ráadásul sokféleképpen fogyaszthatod!

1. Fokozza az emésztést - keverj össze kis gyömbérport őrölt köménnyel, tegyél hozzá fekete borsot, és sót. Étkezés után egyél ebből a porból egy evőkanállal, és igyál meg egy pohár vizet.
2. Lúgosít - Egy kiskanál őrölt köményt vegyél be, ha sok a savad, reflux gyötör. Tartsd a szádban egy kicsit mielőtt lenyeled. Rögtön érezni fogod az enyhülést.
3. Féreghajtó - 400 ml vizet forralj fel, és 15 gr köménymagot tegyél hozzá. Addig forrad, míg a vízből már csak 100 ml marad. Minden reggel és este igyál 20-40 ml-et.
4. Hányingerre - keverj el egy
pacsakute, 2020. február 07. péntek, 20:19
Ambrus Magdolna versei
éjpalástja
magányomban rám borul,
álmodom:
fogod a kezem és félek
kimondani azt a szót,
hogy szeretlek.Élni jöttem!

Nyomorral én alkut kötöttem
nincsen pénzem: Élni jöttem!
Tegnap sebe vérzik bennem,
eredetem... megrögzötten,
Élni, élni... Élni jöttem!

Nyomorral én alkut kötöttem
nincsen pénzem: Élni jöttem!
Ellenséget is átöleltem...
győzedelmet is cövekeltem,
Cibere levest is ettem...
Isten útját követem, követtem.

Szegényeket, árvákat segítettem
diplomámmal nem dicsekedtem.
Reflexpontokat talpakon kerestem,
tudásomat Orvosoktól el-lestem,
Bánatomat tollal könnyeztem...
betegeken ingyen segítettem.

Kék könnyek szikkadnak...
durva kritikusra várva...
Kényszerülnek átdolgozásra,
ha nekem ez nem fájna...
Ki is dobtam volna a kukába,
maradjon még a fiókom
menusgabor, 2020. február 04. kedd, 21:00
1/471
Képek, videók
Az élet 7 alapszabálya.jp
pacsakute
2017. április 02. vasárnap, 17:26
Az élet 6 alapszabálya.jp
pacsakute
2017. március 02. csütörtök, 13:50
Az élet 6 alapszabálya
irmus
2015. február 06. péntek, 18:15
O.V.-védekezés.jpg
agica2004
2015. augusztus 14. péntek, 20:37
Orbán védekezés.jpg
kicsoda57
2015. július 27. hétfő, 22:58
Vedekezes
borigit
2014. november 20. csütörtök, 13:12
Legjobb védekezés.gif
pacsakute
2013. február 03. vasárnap, 13:17
védekezés.jpg
agica2004
2012. december 01. szombat, 18:27
védekezés.jpg
kicsoda57
2012. november 08. csütörtök, 19:07
védekezés a hőség ellen
mecsery
2010. december 22. szerda, 01:09
védekezés 2006.
bmari
2010. június 18. péntek, 15:20
Üres órákban 01.jpg
chillik
2018. január 04. csütörtök, 05:46
Üres órákban 02.jpg
chillik
2018. január 04. csütörtök, 05:46
Esti órákban
sanci81
2014. november 16. vasárnap, 19:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.