Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 23:24 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az izraeli hadsereg Hamász-célpontokat lőtt a Gázai övezetben, válaszul egy palesztin robbanószerkezetre
A Hamász által útnak indított házilagos bomba a levegőben robbant fel, és betörte egy dél-izraeli ház ablakait.

Az izraeli válaszcsapás az övezet középső és déli részén vett célba gázai állásokat.

A katonaság jelentése szerint az éjszakai bevetésben felrobbantották a Hamász katonai szárnyának legalább egy harci állását.

Sebesülésről nem érkezett jelentés.

"A léggömbökhöz kötött gyújtó- és robbanószerkezetek teljes mértékben terrortámadási szándékot jeleznek, és jelenleg terjed a terrornak ez a formája"- nyilatkozott a lapnak Gadi Jarkóni, a dél-izraeli Eskól önkormányzatának vezetője.

"Eskól lakói hihetetlen türelmet mutattak, lehetővé tették, hogy a döntéshozók és az izraeli hadsereg mindent megkíséreljenek a közösségünket megrázó terror megszüntetésére. De nem fogjuk elfogadni ezt a valóságot, és azonnali megoldást várunk a hosszú távú nyugalom biztosítása érdekében"- tette hozzá.

Haim Jelin, az eskóli helyhatóság korábbi vezetője, az ellenzéki Van jövő párt politikusa
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 08:34
Érdekesség
üzemanyagot, így létrehoz egy robbanóanyag-felhőt, majd begyújtja azt, így fejtve ki teljes rombolóhatását.

Minden Bombák Anyja

Nemcsak apjuk, anyjuk is van a bombáknak, legalábbis a ,,becenevük" alapján. A bombák anyját az Egyesült Államokban készítették, nevének rövidített változata MOAB, amely a Massive Ordnance Air Burst rövidítése - innen származik a Mother Of All Bombs, vagyis Minden Bombák Anyja elnevezés is. Ezt a bombát speciális MC-130 repülőgépekről dobják le és a levegőben robbantják fel. Műholdas irányítású, amivel igen pontosan lehet célba juttatni nagy magasságról is, jóval a csöves légelhárító fegyverek hatótávolságán kívülről. Áramvonalas kialakítású, és vezérsíkokkal is felszerelték. Hatóanyagáról különböző tudósítások jelentek meg. Egyesek szerint ammónium-nitrát és alumíniumpor keveréke, mások szerint annál erősebb robbanóanyag, ismét más források szerint valamilyen aeroszol. Hatóereje mindenesetre kétszáz méteres körzetben elegendő tankok és felszíni
kirscha, 2018. november 06. kedd, 18:29
Szemtől szemben egymással
miért tér vissza Mózes első könyve az egyedüllét problémájához most?
Miközben Ádám az állatokat nevekkel látta el, nem kerülhette el figyelmét az a tény, hogy minden állatnak volt társa, párja, csak ő volt egymaga! Az állatok párban jöttek, de hol volt az ő partnere? Biztosan megcsodálta Isten teremtményeit, de azt is megállapította, hogy egyik sem hozzá való. Vegyük csak példának okáért a kutyákat. Klassz dolog csavarogni, birkózni velük, feldobni egy teniszlabdát, és nézni, hogy kapják el a levegőben. Milyen megnyugtató, ha karosszékünk mellett szuszog egy elégedett eb, és mi a fejét simogatjuk. A kutyák majdnemhogy feltétel nélkül tudnak szeretni, ráadásul némelyikük még keményen dolgozik is, mégis: korlátozott lények. Arra kiválóan megfelelnek, hogy barangolásaink során elkísérjenek bennünket, de arra már nem alkalmasak, hogy az élet örömeit, szomorúságait megosszuk velük. Az ember úgy tud kapcsolatot teremteni a kutyával, hogy leereszkedik az ő szintjére, a kutya viszont soha nem tud az ember
kalmanpiroska, 2018. március 27. kedd, 12:51
A léghajók elfelejtett korszaka, az 1900-as és 1940-es évek
A léghajó a léggömb fejlődésével jött létre. Szükség volt olyan légi járműre, amely nem csak a szelek kénye kedvére halad a levegőben. A jobb légellenállás miatt a szivar alakú ballonokat kezdték alkalmazni. Ettől kezdve már a léggömb helyett a léghajó elnevezést használták. Az irányítás mindaddig megoldatlan maradt, amíg fel nem találták a gőzgépet. George Cayley 1837-ben tervezte meg, majd 1852-ben megépítette a gőzgéppel hajtott kormányozható léghajót. Az első alumínium szerkezetű léghajó tervezése Schwarz Dávid nevéhez fűződik. Schwarz Dávid halála után, 1898-ban Ferdinand von Zeppelin szerezte meg a szabadalmat, és beindította az alumíniumból, merev belső vázzal készült utasszállító léghajó gyártását. Ezekkel a léghajókkal lehetővé vált Európa és Amerika között az Atlanti-óceán feletti utasszállítás is. A léghajózás a második világháború előtt élte virágkorát. Hanyatlását a hatalmas, hidrogéntöltésű Hindenburg léghajó katasztrófája indította el. A léghajók ezután gyorsan eltűntek a levegőből, és helyüket
schuro, 2018. március 04. vasárnap, 19:49
2018. évi történelmi évfordulók 01.17.
és gazdasági események[szerkesztés]
1773 - James Cook kapitány Resolution és Adventure nevű hajói, az Antarktisz felé közeledve,
első európai hajókként áthaladnak a déli sarkkörön (a déli szélesség 66° 36'-én, a keleti hosszúság 38° 14'-énél).
1912 - Robert Scott kapitány másodikként éri el a Déli-sarkot, a norvég Roald Amundsen egy hónappal megelőzi.
1966 - Palomaresre, egy andalúziai kis halászfalura három hidrogénbomba hullott. A bombákat szállító amerikai B-52-es repülőgép a levegőben összeütközött egy tankergéppel. Az ütközés következtében három hidrogénbomba hullott le a település közelében, amelyekből kettőnek a hagyományos gyújtószerkezete fel is robbant. A detonáció hatására a bombákban lévő radioaktív anyag két négyzetkilométernyi területen szóródott szét, érintve lakott területeket, erdőket és paradicsomültetvényeket is.
1994 - Teljessé válik az amerikai GPS helyzetmeghatározó rendszer.

Irodalmi, színházi és filmes események
2013 - Magyarországon
skorpiolilike, 2018. január 18. csütörtök, 15:41
2018. évi történelmi évfordulók 01. 17.
események[szerkesztés]
1773 - James Cook kapitány Resolution és Adventure nevű hajói, az Antarktisz felé közeledve,
első európai hajókként áthaladnak a déli sarkkörön (a déli szélesség 66° 36'-én, a keleti hosszúság 38° 14'-énél).
1912 - Robert Scott kapitány másodikként éri el a Déli-sarkot, a norvég Roald Amundsen egy hónappal megelőzi.
1966 - Palomaresre, egy andalúziai kis halászfalura három hidrogénbomba hullott. A bombákat szállító amerikai B-52-es repülőgép a levegőben összeütközött egy tankergéppel. Az ütközés következtében három hidrogénbomba hullott le a település közelében, amelyekből kettőnek a hagyományos gyújtószerkezete fel is robbant. A detonáció hatására a bombákban lévő radioaktív anyag két négyzetkilométernyi területen szóródott szét, érintve lakott területeket, erdőket és paradicsomültetvényeket is.
1994 - Teljessé válik az amerikai GPS helyzetmeghatározó rendszer.

Irodalmi, színházi és filmes események
2013 -
ametiszt54, 2018. január 18. csütörtök, 15:35
Emlékművet avattak a maláj repülőgép áldozatainak emlékére Hollandiában
vonni és bíróság elé állítani, a bűnügyi nyomozáshoz továbbra is szükség van a nemzetközi közösség támogatására. Az unió elvárja, hogy minden olyan állam, amelynek módjában áll, segítse a nyomozást és a felelősök büntetőeljárás alá vonását - tette hozzá a főképviselő.

2014. július 17-én a Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó repülőgépének pilótafülkéje mellett egy rakéta robbant tíz kilométeres magasságban Kelet-Ukrajna felett. Fémrészecskék ezrei fúrták át a Boeinget, amely a levegőben darabokra tört és lezuhant. A fedélzetén tartózkodó 298 ember, köztük 196 holland állampolgár meghalt.

A holland, ausztrál, maláj, ukrán és belga összetételű nemzetközi nyomozócsoport tavaly ősszel közzétett jelentésében azt közölte, hogy a repülőgépet megsemmisítő rakéta nem sokkal a támadás előtt érkezett Kelet-Ukrajnába Oroszországból, ahová a Boeing 777-es lelövése után a kilövőállást vissza is vitték.

A katasztrófák vizsgálatában illetékes holland hatóság (biztonsági tanács) októberben azt
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 16:22
Maláj utasszállító - Holland bíróság tárgyalja a lelőtt maláj utasszállító ügyét
A külügyminiszter elmondta: a döntésre azt követően került sor, hogy Oroszország 2015 óta gátolja a nemzetközi döntőbíróság felállítását.

A bűnvádi eljárás ideje alatt folytatja munkáját a holland, ausztrál, maláj, ukrán és belga összetételű vizsgálóbizottság - tette hozzá.

A nemzetközi nyomozócsoport tavaly ősszel közzétett jelentésében azt közölte, hogy a repülőgépet megsemmisítő, földi telepítésű BUK típusú légelhárító rakéta nem sokkal a támadás előtt érkezett a szakadárok irányította Kelet-Ukrajnába Oroszországból, ahová a Boeing 777-es lelövése után a kilövőállást vissza is vitték.

A támadást előkészítő és elkövető mintegy száz gyanúsított kilétére is bizonyítékok állnak a nemzetközi vizsgálóbizottság rendelkezésre, ugyanakkor az még nem tisztázott, hogy a lázadók parancsra hajtották-e végre a támadást, vagy önállóan cselekedtek.

2014. július 17-én, a Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó repülőgépének pilótafülkéje mellett egy rakéta robbant tíz kilométeres
velemenyezd, 2017. július 05. szerda, 11:31
Orosz hatóság: nem volt robbanásra utaló jel a lengyel elnöki gép szmolenszki lezuhanáskor
Morozov elmondta, hogy a 2010-11-ben vizsgálódó tényfeltáró testület az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) ballisztikai és robbantás-technikai szakjelentésének elemzése alapján vonta le következtetéseit. A MAK elnöke szerint sem a roncsok állapota, sem azok szétszóródásának jellege nem támasztotta alá a robbanásra vagy a járműnek a levegőben történt megsemmisülésére vonatkozó elméletet.

Megismételte: a Tu-154-es személyzete tisztában volt azzal, hogy az időjárás nem alkalmas a leszállásra, mégis úgy döntött, hogy a biztonságos magasság alá ereszkedik.

Morozov szerint nem tűntek el másodpercek a Tu-154-es fedélzeti parametrikus rögzítőiből, ahogy azt lengyel szakemberek állítják. A gépen két ilyen berendezés volt: egy gyárilag rendszeresített és egy lengyel gyártmányú, ATM-QAR típusú, amelynek beszereléséről a MAK elnöke szerint a repülőgép fejlesztőivel nem egyeztettek, és azt az adatrögzítő rendszerrel sem hangolták össze.

Az utóbbi "fekete doboz" dekódolását lengyel szakértők végezték, akik
velemenyezd, 2017. június 08. csütörtök, 16:34
Donald Trump: együttes erővel meg fogjuk nyerni a terrorizmus elleni harcot
külügyminiszter és Herbert McMaster nemzetbiztonsági főtanácsadó vett még részt a tanácskozáson, a belga miniszterelnököt pedig Didier Reynders külügy- és Steven Vandeput védelmi miniszter kísérte el.

Matild királyné eközben bemutatta Melania Trumpnak, az amerikai first lady-nek az eltűnt és szexuálisan bántalmazott gyermekek támogatására alakult, Child Focus nevű belga szervezet tevékenységét.

A helyszínen magas fokú volt a biztonsági készültség, a királyi palota körül kordonokat emeltek, a levegőben helikopterek köröztek.

Kora este tüntetés kezdődött az amerikai elnök ellen. A "Nem látjuk szívesen Trumpot" elnevezésű demonstráción a rendőrségi becslések szerint körülbelül hatezren vettek részt. A felvonulók közül legtöbben Trump "rasszista és szexista ideológiáját", illetve az elnök klímapolitikáját sérelmezték. Sokan háború-, fasizmus- és NATO-ellenes jelszavakat skandáltak.

Az elnököt és kíséretét szállító repülőgép, az Air Force One 16 óra 15 perckor szállt le a Brüsszeltől nem
velemenyezd, 2017. május 24. szerda, 21:11
Páncélautó-szervízelés közben robbanás történt a délkelet-törökországi Diyarbakirban
Az incidensben egy ember meghalt, több mint tízen megsebesültek. A detonáció erejétől az épület egy része leomlott, a közeli házakban és autókban pedig károk keletkeztek. A levegőben sűrű füst gomolygott. A helyszínre érkező mentőegységek a sérülteket kórházba szállították.

Az NTV beszámolója szerint Süleyman Soylu török belügyminiszter Isztambulban úgy nyilatkozott, hogy a robbanás nem külső hatásra, hanem a javítás alatt álló jármű belsejében következett be.

Tavaly november 4-én a - Törökországban 1984 óta szakadár fegyveres felkelést folytató - Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) terrorszervezet gépkocsiba rejtett pokolgépet robbantott az érintett melléképület előtti útszakaszon. A merényletben 2 rendőr és 7 civil életét vesztette, több mint 100 ember megsebesült.
velemenyezd, 2017. április 11. kedd, 12:13
Kijev panaszt nyújtott be Oroszországgal szemben az ENSZ Nemzetközi Bíróságán
ENSZ-konvenciót, amellyel ukrán civilek millióinak sérti meg alapvető emberi jogait - tették hozzá.

A tájékoztatás szerint Ukrajna emellett kártérítést követel a szakadár Donyecki Népköztársaság területén lezuhant maláj utasszállító repülőgép okozta károk miatt.

2014. július 17-én, a Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó repülőgépének pilótafülkéje mellett egy rakéta robbant tíz kilométeres magasságban Kelet-Ukrajna felett. Fémrészecskék ezrei fúrták át a Boeinget, amely a levegőben darabokra tört és lezuhant. A fedélzetén tartózkodó 298 ember meghalt.

A katasztrófák vizsgálatában illetékes holland hatóság októberben megállapította, hogy a repülőgépet egy földi telepítésű, BUK típusú légelhárító rakéta semmisítette meg, amelyet feltételezhetően a szakadárok területéről indítottak.

Moszkva mindeddig nem ismerte el, hogy közvetlen szerepet játszana a kelet-ukrajnai konfliktusban az oroszbarát szakadárok támogatásával.

A Krím félsziget 2014 tavaszán történt bekebelezése
velemenyezd, 2017. január 17. kedd, 16:52
1/9
Képek, videók
Íjászás III. - Célpontok
macepona
2009. július 16. csütörtök, 17:06
top jarkij 1.jpg
talamusz
2013. szeptember 09. hétfő, 17:32
top jarkij.bmp
talamusz
2013. szeptember 09. hétfő, 17:32
1 egyipt egy nő járkál.gi
lovaszmarika
2013. január 08. kedd, 13:40
jarkalo.gif
zsofi1020
2011. július 25. hétfő, 09:41
dk_3d_wallpaper_jark_i n_a
orsi1
2011. március 20. vasárnap, 14:37
jark-in-a-jar_1024x768 .jp
rollervaz
2011. március 05. szombat, 21:51
járkál az angyal
lovaszmarika
2011. január 05. szerda, 11:31
Járkáló hegedű
anna4459
2010. november 18. csütörtök, 19:57
Járkál a leány
lovaszmarika
2010. október 26. kedd, 16:50
jarkalo.gif
tormamarti
2009. október 10. szombat, 19:42
Jark_in_a_Jar_by_Divin eEr
givenchy
2008. április 13. vasárnap, 20:26
Jark_by_DivineError.jp g
givenchy
2008. április 13. vasárnap, 20:25
Címkék
lengyel elnöki, George Cayley, nemzetközi közösség, levegőben robbantják, levegőben helikopterek, hónappal megelőzi, csöves légelhárító, katonaság jelentése, szakadárok területéről, hosszú távú, izraeli hadsereg, lapnak Gadi, norvég Roald, kelet-ukrajnai konfliktusban, felelősök büntetőeljárás, léggömb fejlődésével,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.