Belépés
2019. július 16. kedd | 29. hét | 197. nap | 04:28 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vívó-vb - Két magyar jutott a főtáblára női párbajtőrben
alól.

A hazaiaknak kivétel nélkül pástra kellett lépniük hétfőn délelőtt a BOK Csarnokban, de közülük a vb-újonc Muhari Eszter - további 15 párbajtőrözővel együtt gyorsan csatlakozott a kiemeltekhez. A még csak 16 éves magyar vívó csoportjában - ahol öt tusig tartottak az asszók - mind a hat ellenfelét, köztük a 2012-ben olimpiai bajnok ukrán Jana Semjakinát is legyőzte, így a direktkieséses szakasz előtt már öltözhetett is át.

"Reggel a közös bemelegítésnél még stresszeltem, aztán kimentem a levegőre, sétáltam, énekelgettem, próbáltam megnyugtatni magam - nyilatkozott az MTI-nek. - A csoportkört egy könnyű ellenféllel kezdtem, azután pedig már nyugodt voltam."

Elmondta még, hogy több családtagja és a testnevelő tanára is kint volt a csarnokban, ami feldobta őt, akárcsak az előző esti sok buzdító üzenet.

"Most jön két nap pihenő, a verseny előtti estéig nem akarom tudni, kivel vívok a táblán. Mindenki tudja, hogy ezt így szoktam csinálni, a többiek nem fogják elárulni az ellenfelemet" -
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 14:02
Mirian
csend, a híres Józsi bácsi sem mesél, szemlesütve néz, zárt ajak, nem beszél.
Talán egy kígyó neszét is meg lehetne hallani, annyira üressé vált a falu. Nemrég még olyan sok volt errefelé a nép, hogy a csatornafedél ritmusra zenélt, akkora volt a buli! A fák és bokrok dús levelein még a hangyák is táncra perdültek. Még lajtorja sem kellett, úgy repültek vidáman a földre, ha megéheztek, de mára ők is eltűntek.
Hol lehet a nyár, lépte nyoma nincs sehol, csak az emlékezet parfüm illata érezhető a levegőben.

MÁR NEM IS TUDOM

Már nem is tudom,
Mit tennék, ha itt lennél...
Sok néma szó bukdácsol
Nincstelen ragok előtt,
Mert az utálatom csak nő
Hogy elvett a sors, ily hirtelen.
A fájdalom üres szigetén
Itt állok nélküled,
Csak mellkasom döngeti
A síri csend.
A Te csended
menusgabor, 2019. július 14. vasárnap, 18:00
Jó tudni a betegségek megelőzése érdekében
9 JEL, AMIT GYAKRAN FIGYELMEN KÍVÜL HAGYUNK, PEDIG AZT MUTATJA, HOGY TESTÜNK TELE VAN MÉRGEKKEL - ÍGY MÉREGTELENÍTS TERMÉSZETESEN!

A modern életnek megvannak a maga komoly veszélyei. Folyamatosankörbe vagyunk véve káros anyagokkal, mérgekkel, a levegő, amit belélegzünk, szennyezett, a termékek, amiket nap mint nap használunk, hormonokat, peszticideket és más mérgező anyagokat tartalmaznak. A dohányzás és a gyógyszerek még tovább bonyolítják a helyzetet. Egészségünk tehát nagy veszélyben van, ezért iselengedhetetlen, hogy a tisztítással helyreállítsuk szervezetünk megfelelő működését és visszanyerjük jó közérzetünket.

ELŐSZÖR IS MEG KELL TANULNUNK FELISMERNI A JELEKET, MELYEKET TESTÜNK KÜLD, HA MÁR FELTELT MÉRGEKKEL.
A KÖVETKEZŐ TÜNETEKET NEM SZABAD FIGYELMEN KÍVÜL HAGYNI:
1. Megnövekedett hasi zsírréteg
Ha a hasunkon több háj rakódik le, jele lehet a szervezet méreganyagokkal való telítődésének. Ezek akadályozzák, hogy a szervezet szabályozni tudja a vércukorszintet
pacsakute, 2019. július 13. szombat, 20:18
Volt egy lány is... – Hála a gyermekekért
nekem hány unokám van? Tizenöt! A három fiamtól. Az egyiknek hét van, a másiknak hat. A harmadiknak meg kettő. Bizony.
De szép ruhád van! Marika néni szoknyája is virágos, látod? Mint a tiéd!
Volt egy lány is. Tizennégy éves. Épp csak tíz percre mentem el otthonról. Anyagot venni a méteráruboltba, hogy otthonkát varrjak belőle magamnak. Mikor hazaértem, a földön feküdt. A fürdőszobában. Csak a kis bugyiját akarta kimosni, meg a trikóját. Közben égett a gáz, ilyen nagy lánggal. Elfogyott neki a levegő.
Talán pont ezért lett ennyi gyerek a két nagyobb fiamnál. Miatta. A harmadik utána született, neki csak kettő van. Nem is akarnak többet. Pedig el kell fogadni, ha adna a Jóisten. Úgy szeretem őket! A gyerekre nem szabad nemet mondani. Ugye?
Eljöttök majd hozzám? Keresek nektek játékot, jó? Mit keressek? Cicát? Igazit? Azt nem lehet sajnos, Marika néni ott lakik fent, látod? A második emeleten. Ott nem szeret a cica. De keresek mást! Csak gyertek el, csengessetek!
Segítesz majd anyának,
maroka, 2019. július 12. péntek, 22:01
5 dolog, amiért a sárgabarack a legjobb gyümölcs A lédús és
hagyni, a folyamatos kevergetés azonban nagyon fontos, nem szabad engedni, hogy leégjen. Állagának ellenőrzéséhez érdemes egy kicsit kiszedni belőle egy tálba, pár percig állni hagyni, majd pedig megkóstolni. Nagymamáink ugyan nem éltek ezzel a lehetőséggel, de ha nem főnek szét teljesen a gyümölcsök, ma már botmixerrel tovább lehet pépesíteni rajtuk.

Ha elérte a kívánt állagot a gyümölcsfőzet, steril, kifőzött üvegekbe kell tölteni. Érdemes teljesen teletölteni az üvegeket, hogy minél kevesebb levegő maradjon bennük. A nagyi ilyenkor adta hozzá a szalicilt, ma már azonban egészségkárosító hatásai miatt ezt egyáltalán nem ajánlják. Kompromisszumos megoldás a szalicilt két celofánréteg közé tenni, mert így nem ér hozzá az ételhez. Tartósítószer híján azonban a lekvárt a felbontástól számított jó egy héten belül el kell fogyasztani.

Az üvegcsékre tehát szorosan befőzési fóliát, celofánt kell tenni, majd pedig rájuk tekerni a szintén steril tetőket. Pár percre ajánlott fejjel lefelé
koszegimarika, 2019. július 11. csütörtök, 09:14
Hepp Béla versei
egyik
- Hagyjuk - így a társai - vége...
az Úr kettőbe tépte -
s rohantak vissza a győztest ünnepelni.

Most csend van már, csak a tivornya
hangjai jönnek még néha
át a felettem reszkető tölgykoronán.

Még egyszer, csak egyszer,
hogy értem üvöltsön a felajzott tömeg,
hogy zengjék nevem, a bajnok nevét
koszorúk, fáklyafény, villanó szemek,
még egyszer csak,
addig nem lehet, ne még...

Íze sincs már a hűs levegőnek -
felröhögnék, az Úr fellökött,
elvette nevem, elvette erőmet,
de szabad leszek ma,
páncél és test se köt.


Betűzlek

Szavakba zártalak, balga mágiának
írtam szirmaid, hogy másnak egy se jusson,
illatodat vettem, s most, hogy elkívánlak
nem bonthatom vissza Isten adta jussom,

megvolt, pedig megvolt minden könnyű lépted,
megvolt büszke ajkad hívó pisszenése,
s nem adhattam vissza, mikor
menusgabor, 2019. július 07. vasárnap, 17:30
Végső búcsút vettek Ungvári Tamás írótól
az együtt töltött évek emlékeit. Kiemelte, hogy édesapja minden egyes személyes kudarcban és tragédiájában inkább a lehetőséget látta. Ha kirúgták egyik lábát, gyorsan növesztett egy újat. "Ahogy ő szerette mondani, előre menekült" - idézte fel.

"Amikor '57-ben elbocsátották, belekezdett német és angol nyelvű regények fordításába, később ő segítette először magyar színpadra hozni Neil Simon, Arthur Miller darabjait és az első nagy amerikai musicaleket. Amikor Magyarországon elfogyott körülötte a levegő a '70-es évek végén, vendégprofesszorként tanította végig a nyugat legrangosabb egyetemeit" - emlékezett, felidézve azt is, hogy csaknem 70 évesen költözött ki családjával az Egyesült Államokba, hogy gyerekei külföldön tanulhassanak.

"Akármilyen idős volt, nem hagyta, hogy a múlt rabja legyen, mert neki az élet mindig holnap kezdődött. Megmutatta, hogy sosem késő változni és újrakezdeni" - mondta, hangsúlyozva, hogy ez az optimista életszemlélet és magabiztosság az egyik legértékesebb
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 15:12
A hétvégén is sok lesz a napsütés
Pénteken szűrt lesz a napsütés. Az ország északi felében megerősödik a szél, az esti órákban pedig az északkeleti határ közelében kialakulhat egy-egy futó zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 11-17 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet 28-33 fok között várható.

Szombaton napos idő várható, csapadék nem valószínű. A légmozgás többfelé élénk, északon helyenként erős lesz. A minimumhőmérséklet 13-19, a maximumhőmérséklet 29-34 fok között várható.

Vasárnap a napsütés mellett több helyen alakul ki zápor, zivatar. A legtöbb csapadék délnyugaton valószínű. Eleinte többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd megélénkül, helyenként megerősödik a szél is. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 15-21 lesz. Napközben 25-32 fokig melegszik a levegő, délkeleten lesz a legmelegebb, nyugaton a hűvösebb - olvasható az előrejelzésben.
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 15:01
Horvátország új pályázatot ír ki harci repülőgépek beszerzésére
Az új pályázat kiírásáról a parlament védelmi bizottsága döntött, erre a célra pedig egy tárcaközi bizottságot is létrehoznak.

Damir Krsticevic védelmi miniszter a sajtónak nyilatkozva azt mondta, hogy rendkívül körültekintően kell végigvinni a folyamatot.

"Okosan, figyelmesen, de gyorsan és átláthatóan kell cselekednünk a kormánypártok és az ellenzék támogatásával" - húzta alá. Mindazonáltal hozzátette, hogy csak komoly ajánlatok jöhetnek szóba.

A horvát kormány még tavaly márciusban döntött a harci repülőgépek megvételéről.

A horvát védelmi minisztérium öt országtól - Svédországtól, Görögországtól, Izraeltől, az Egyesült Államoktól és Dél-Koreától - kért ajánlatot harci gépek beszerzésére 2017-ben. Dél-Korea kivételével mindegyik küldött ajánlatot. Zágráb a kedvező ár miatt az izraeli gépek mellett döntött.

Az izraeli ajánlat tíz együléses és két kétüléses korszerűsített F-16-os harci gép, valamint egy szimulátor szállítását, 6-8 pilóta és 45 technikus továbbképzését, a
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 13:31
Origo: Soros György embere tör az EB élére
Az Origo brüsszeli értesülései szerint a "brüsszeli elit" azzal az "elvtelen kompromisszummal" próbálkozik, hogy a szocialista Frans Timmermanst az Európai Bizottság (EB), a néppárti Manfred Webert pedig a sokkal súlytalanabb Európai Parlament (EP) elnökének teszik meg.

Azt írták: az EB elnöki tisztségére sokáig befutónak hitt Manfred Weber körül "elfogyott a levegő", és az Európai Néppárt "belemenne abba az elvtelen alkuba", miszerint a meggyengült Weber helyett legnagyobb riválisát, a szocialisták csúcsjelöltjét, Frans Timmermanst támogatná, cserébe a politikai értelemben súlytalanabb EU-s parlamenti elnöki posztért.

Az Origo szerint ez a terv három ok miatt is akadályokba ütközhet. Egyrészt azért, mert a V4-ek továbbra is egységesen ellenállnak "a füstös szobákban hozott háttéralkunak". Emellett az angolok és az olaszok is fenntartásokkal fogadják a javaslatot, valamint a lap információja szerint nem támogatja Timmermans jelölését Donald Tusk sem.

A holland politikus elutasítottsága
velemenyezd, 2019. június 30. vasárnap, 16:11
Évközi 13. vasárnap 06.30
te vagy a cél! Te légy vezetőm az örök élet felé! Te vagy az egyetlen, akiben megtalálom boldogságom és örök életem. Segíts, vezess, élj bennem! Adj erőt, hogy hűséges tanítványod és követőd legyek! Hiszem, Uram, hogy te vagy az üdvösség egyedüli közvetítője.

Elmélkedés
Ne legyen elszalasztott lehetőség!
Pannonhalmára kerülve gimnáziumba, hamar megszoktam, hogy ebéd után mindig volt másfél óra sétaidő, amikor minden tanulónak kötelező volt elhagyni az épületet és sétálni a szabad levegőn. Az évek során sokak kedvence lett a ,,várkör", a hatalmas épületegyüttes körbejárása. Mindjárt az első évben ősszel történt, hogy az igazgatóval találkoztunk a várkörön, akinek ugyan nem volt kötelező a séta, de szívesen kijárt, valószínűleg nem is elsősorban a testmozgás miatt, hanem beszélgetni a diákokkal. Ez alkalommal éppen végzős diákokat kérdezett, hogy milyen volt előző nap a Mensáros-előadóest? Mensáros László színművész, egykori budapesti bencés diák többször is megfordult az
maroka, 2019. június 30. vasárnap, 08:04
Túrmezei Erzsébet: Krisztus követése - vallásos
Városokon át, falvakon által
ott halad Ő és telve csodákkal,
a levegő: mert szökdel a sánta,
vakok ujjongnak a napot látva,
néma ajkon is örömdal zendül.
Halott lép elő hideg veremből.
A csodatevőt kíséri, amerre
megy, lépdel a lába, betegek ezerje.
Tódul a nép, hogy ámuljon, lásson.
Úr a halálon! Úr elmúláson!
Nevét a hír is szárnyára kapja.
Tanítványai kicsiny csapatja
boldog, hogy benne urára tekinthet.
Úgy szereti mindet és vezeti mindet!
Galilea fénylő ege alatt
Isten fia halad, halad, halad.

...Valakit ott a koponyák hegyére
kísér a nép. Száz sebből csorog a vére.
Ostor megtépte vállán durva fábul
nehéz kereszt. A tömeg zajong, bámul.
Gőgös gúnnyal farizeusok nézik,
vad poroszló hogyan sújt rajta végig.
Körültekint. A lázas két szeme
mintha keresne, mintha kérdene:
hányan vele és hányan ellene?

Hányan vele? Fenn a kereszt alatt
viharvert, könnyes, árva kis
maroka, 2019. június 28. péntek, 12:14
1/1289
Képek, videók
73_sp_ferfi_parbajtor_ csa
mezixy
2009. február 17. kedd, 16:34
A párbajtőrös fiú600.jpg
hollygergo
2009. február 07. szombat, 18:12
névnap muhari ferencnétól
zsokica45
2014. november 20. csütörtök, 18:04
3janaly5.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 11:56
Jana.jpg
cipello
2016. szeptember 13. kedd, 09:30
Jana stand.jpg
charlotteani
2016. március 31. csütörtök, 00:49
janáár.jpg
zsokica45
2016. február 23. kedd, 18:37
Jana.jpg
agica2004
2015. november 22. vasárnap, 20:10
Janaly tuto.jpg
mbartis
2014. október 13. hétfő, 23:40
Dumsta-Jana.png
agica2004
2014. szeptember 08. hétfő, 13:32
hondjes-op-de-slee[jan a].
zahorszkia
2013. február 16. szombat, 22:26
3janaly8.gif
silvy1
2012. február 02. csütörtök, 12:30
3janaly6.gif
silvy1
2012. február 02. csütörtök, 12:29
JANA.gif
lyzbet3
2012. január 10. kedd, 11:07
JANA.bmp
taszat
2011. november 01. kedd, 00:36
Címkék
legtöbb csapadék, üvegcsékre tehát, csodatevőt kíséri, szabad levegőn, szocialisták csúcsjelöltjét, üdvösség egyedüli, parlament védelmi, elvtelen alkuba, politikai értelemben, sajtónak nyilatkozva, verseny előtti, direktkieséses szakasz, napsütés mellett, igazgatóval találkoztunk, izraeli ajánlat, győztest ünnepelni,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.