Belépés
2020. február 17. hétfő | 8. hét | 48. nap | 05:16 | Donát
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Újabb egyéni csúcsot futott Szűcs Valdó
A fedett pályás szezonban remeklő Szűcs Valdó 7.57 másodperces egyéni csúccsal nyerte meg a férfi 60 gátat a lengyelországi Lódzban rendezett nemzetközi atlétikai viadalon.
.....................
A magyar szövetség Facebook-oldalának rövid híradása a zalaegerszegi születésű sprinter eredményével kapcsolatban azt emelte ki, hogy az már csak négy századdal marad el Baji Balázs országos csúcsától.
Szűcs idén versenyről versenyre egyre jobb időket ért el, tavalyi 7.69 másodperces egyéni rekordján múlt kedden Düsseldorfban javított 7.62-re, majd szombaton Torunban 7.59-et ért el, amin kedd este Lódzban további két századot faragott.
maroka, 2020. február 12. szerda, 16:12
Tóth Viktor és zenekara Lengyelországban koncertezik
Tóth Viktor az elmúlt években szólóban, saját formációival, illetve a világhírű lengyel dzsessztrombitás, Piotr Wojtasik Quartetjének tagjaként is fellépett Lengyelországban. Koncertezett a Varsói Magyar Intézet meghívására, a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad keretében, rendszeres vendége a lengyel-magyar zenei kapcsolatokról, együttműködésekről szóló panelbeszélgetéseknek - közölték a szervezők az MTI-vel.

A szaxofonos ezúttal a több mint húsz éve együtt játszó, négy szaxofonból álló formációjával áll lengyelországi színpadokra. Tóth Viktor, Haaz Imre, Solymosi Milán és Weisz Gábor együtt formálódott zeneileg, együtt keresték útjukat. Tóth Viktor megfogalmazása szerint "zenéjükben a pillanat szabadsága és teremtő ereje táncol a kaland vágyával. A dzsessz, a bolgár népzene, a kortárs zene vagy akár a funk a pillanatba oldódik".

Az együttes október 22-én az észak-lengyelországi Lódzban, az afrikai zenét játszó City Bum Bum formáció meghívására lép fel. Tóth Viktor itt a dzsessz történetét
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 14:41
Több lengyel városban tiltakoztak a bírósági reform ellen
A fővárosban mintegy kétezren tüntettek az elnöki palota előtt, lengyel és uniós zászlókat lobogtattak. A transzparenseken egyebek közt a "szabad bíróságok" és az "alkotmány" szavak szerepeltek. A gyűlés befejezése után egy csoport a helyszínt biztosító rendőröket üres üvegekkel dobálta meg, és közönséges stílusban szidalmazta őket.

A szervezők szerint mintegy négyezren vettek részt a nyugat-lengyelországi Poznanban szervezett tüntetésen. Kisebb tiltakozások voltak másutt is, például Wroclawban, Lódzban, Krakkóban.

A lengyel bírósági reform történetének legújabb fejleménye az, hogy Andrzej Duda államfő csütörtökön aláírta az igazságügyre vonatkozó több törvény módosításait. Ezeket múlt héten a szejm, kedden pedig a szenátus jóváhagyta.

A változások egyebek között a legfelsőbb bíróságot érintik. Ennek elnökét az eddigi előírások szerint a 120 fős testület legalább 110 bírájának jelenlétében kellett megválasztani, az új változat szerint elegendő a bírói testület kétharmada a
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 12:22
Magyar színházi hét kezdődik a gdanski Shakespeare Színházban - BŐVÍTETT
A Gdansk egyik jellegzetességeként ismert Shakespeare Színházban a magyar hetet a záruló lengyelországi magyar évad keretében szervezik. A szemle ugyanakkor része a gdanski kulturális intézmény Európa Színházai című programsorozatának is.

A teátrum három éve épült és nyílt meg Gdansk belvárosában, Akkor indult az Európa Színházai elnevezésű ciklus is, melynek hetedik kiadását Magyarországnak szentelik - számolt be a Shakespeare Színház igazgatója a rendezvénysorozat csütörtöki gdanski sajtótájékoztatóján. Jerzy Limon hozzátette, hogy a lengyel kulturális tárca és a varsói Magyar Kulturális Intézet támogatásával megrendezett minifesztivál programjában a színházi előadások mellett magyar koncertek, filmvetítések, gasztronómiai bemutatók, gyermekfoglalkozások és zenei események is helyet kapnak.

A csütörtöki nyitóesten Shakespeare III. Richárd című drámájának azt a feldolgozását tűzték műsorra, amelyet Vecsei Miklós újító fordítása alapján ifj. Vidnyánszky Attila vitt színpadra. Ifj. Vidnyánszky
velemenyezd, 2017. november 30. csütörtök, 14:02
Meghalt a világ legöregebb férfija Izraelben
vészkorszakban, de mindenben a szépet és a jót látta. Volt arányérzéke, és tudta mi a fontos, és mi nem. Ezt tanultam tőle" - emlékezett lánya.

Krisztál személyében Izrael történetében először lett 2016-ban az ország polgára a Guinness Rekordok könyve által is elismerten a világ legöregebb férfija. Az erről szóló dokumentumot 112 éves, öt hónapos és 25 napos korban vehette át a haifai férfi.

A világéletében cukorkakészítéssel foglalkozó Jiszráel Krisztál 1903. szeptember 15-én született a lengyelországi Zarnow faluban. Már háromévesen elkezdett a helyi zsidó vallási iskolába járni, majd a közeli Lódzba költöztek. Ott családot alapított és egy cukorkagyártó üzemet hozott létre.

1940-ben a gettóba kellett költöznie feleségével és két gyermekével, ahonnan 1944-ben Auschwitzba deportálták. Két hónap után más lágerekbe került, és amikor felszabadult, 37 kilós volt. Felesége és gyermekei nem élték túl a világégést.

A háború után Lódzban újraindította cukorkaüzemét és ismét megnősült. 1950-ben
velemenyezd, 2017. augusztus 11. péntek, 19:03
Fedettpályás atlétikai ob - Baji megjavította csütörtöki országos csúcsát
A BOK (volt Syma) Csarnokban rendezett ob-n a magyar szövetség (MASZ) honlapjának beszámolója szerint Baji 7.53 másodperces idővel diadalmaskodott, így egy századdal gyorsabban futott, mint csütörtökön a lengyelországi Lodzban.

Szintén új nemzeti rekordot állított fel a nőknél a Honvéd 4x400-as váltója: a Nádházy Evelin, Kaptur Éva, Sajtos Anna, Zsivoczky-Farkas Györgyi összeállítású négyes 3:43.51 perces idővel döntötte meg a 2010 óta fennálló 3:47.77 perces csúcsot.

A vasárnapi győztesek:

---------------------

férfiak:60 m gát: Baji Balázs (Békéscsabai AC) 7.53 mp - országos csúcs200 m: Pálmai Márk (Bp. Honvéd SE) 21.77 mp800 m: Vindics Balázs (Bp. Honvéd SE) 1:49.26 p3000 m: Kovács Benjámin Ádám (Bp. Honvéd SE) 8:01.26 p4x400-as váltó: DSC-SI (Győri Árpád, Gutema Emanuel, K. Nagy Tamás, Koroknai Tibor) 3:20.67 ptávol: Virovecz István (FTC) 7,71 mrúd: Böndör Dániel (AC Bonyhád) 4,80 m

nők:60 m gát: Kerekes Gréta (DSC-SI) 8.30 mp200 m: Nádházy Evelin (Bp. Honvéd SE) 24.59 mp800
velemenyezd, 2017. február 19. vasárnap, 19:14
Francia helikoptergyártó: Lengyelország egyoldalúan szakította meg a helikoptervásárlásról szóló tárgyalásokat
Az illetékes lengyel hatóságok a múlt héten megszakították az Airbus Helicopters céggel folytatott tárgyalásokat Caracal helikopterek megvásárlásáról. Varsó a 2,53 milliárd eurós beszerzés során a lengyelországi üzemek fejlesztését célzó, úgynevezett offset programról szóló megállapodáshoz kötötte a végleges döntést.

"Az offset-tárgyalások megszakításáról szóló döntést a lengyel fejlesztési minisztérium egyoldalúan hozta meg" - áll az Airbus Helicopters levelében. A cég, utalva a lengyel döntés varsói indoklására - miszerint a francia ajánlat nem biztosította volna Lengyelország alapvető biztonsági érdekét - "határozottan tagadja azokat a vádakat, hogy rosszhiszeműen viszonyult a tárgyalásokhoz".

A francia álláspont szerint a lengyel fejlesztési tárca "elhúzódó tempóban" folytatta a tárgyalásokat, ennek ellenére az Airbus Helicopters "folyamatosan teljes készenlétet tartott fenn a Lengyelországgal kötendő megegyezés érdekében".

Az ajánlat tartalmazta a beszerzés értékét felülmúló, 3,13
velemenyezd, 2016. október 11. kedd, 14:52
Katolikus világtalálkozó - Robbanóanyag birtoklásáért letartóztattak Lódzban egy iraki állampolgárt
A Polsat News szerint a 48 éves férfit vasárnap vették őrizetbe egy lódzi hostelben. A férfi néhány napja érkezett Lengyelországba. A televízió értesülései szerint a férfi korábban Svájcban, majd Svédországban tartózkodott, ahonnan kiutasították.

A lengyel közszolgálati televízió ügyészségi forrásokra hivatkozva azt közölte: a férfit kéthónapos letartóztatásba helyezték, miután robbanóanyagot találtak nála. A lengyel hatóságok jelenleg azt vizsgálják, hogy vannak-e tettestársai.

A Dziennik Zachodni lengyel regionális napilap szerint a férfi nyomára a krakkói rendőrség bukkant rá. Krakkóban kedden kezdődik a Ferenc pápa lengyelországi zarándoklatával összekötött, több száz ezer fiatal részvételével megtartandó katolikus Ifjúsági Világtalálkozó.
velemenyezd, 2016. július 25. hétfő, 12:42
Csodálatos szökőkutak.
A lengyelországi Lodzban élő Malgorzata Chodakowska szobrásznő egészen különleges alkotásokat készít. Egyrészt szökőkút, másrészt emberi alakokat formáló szobrok. De csak a víz áramlása teszi teljessé a képet, így lesz tökéletesen kész a mű, a szobor életre
schuro, 2016. július 08. péntek, 21:43
Lakásépítési programot mutatott be a lengyel kormány
Az NFM-be az állami cégek - a beépítendő telkek többségét jelenleg kezelő vasutak, a posta - mellett magáncégek is beszállhatnának állami kötvények felvásárlása révén. A 30-50 milliárd (2,1-3,6 ezer milliárd forint) értékű programot tervek szerint az év második felében terjesztik elő a szejmben, az első lakások 2018-tól épülnének.

A program abban tér el az eddigi lengyelországi lakásépítési programoktól, hogy nem az egyéni lakáshitelek törlesztéséhez nyújt támogatást. Ezzel szemben az előterjesztők az állami fejlesztési bank (BGK) támogatását ígérik az építési cégeknek, valamint állami kiegészítést a lakásépítési, illetve lakásfelújítási takarékbetétekhez, és leegyszerűsítik a lakásépítési szövetkezetek működését is.

A kormány mindenekelőtt a szociális lakásokra nem jogosult, ugyanakkor a lakásépítési hitelek felvételéhez túl alacsony jövedelmű családok számára szánja a programot. Az így értelmezett középjövedelmű családok becslések szerint a lengyel társadalom 30-40 százalékát
velemenyezd, 2016. június 03. péntek, 13:22
Kaszás Tamás és Lóránt Anikó kiállítása nyílik Lódzban
A Kaszás és Lóránt alapította Ex-artist's collective művészcsoport Autonómia-gyakorlatok című kiállítása kifejezetten a lódzi múzeum részére készült.

A tárlat két részből áll: A jövő régészete című kiállítás egy, a modern civilizáció megsemmisülését túlélő közösség szempontjából, régészeti leletekként mutatja be a mindennapi tárgyakat, az új társadalom képzeletbeli kultúrájával, technológiájával szembesítve ezeket.

A második, az Auto-antropológia című rész ugyanezt a koncepciót, a képzelt jövőbeli kollektív életformát egy személyesebb viszonylatban - családi, baráti, művészi kapcsolatok perspektívájából jeleníti meg.

A Varsói Magyar Kulturális Központ, illetve a Balassi Intézet társszervezésében rendezett kiállítás szeptember 25-ig lesz megtekinthető.

Kaszás Tamás és Lóránt Anikó a magyar konceptuális művészet külföldön is elismert alkotói, installációik többek között a londoni Tate Modern kortárs művészeti múzeumban, Belgiumban a genti Kortárs Művészeti Múzeumban (SMAK) láthatók.
velemenyezd, 2016. június 03. péntek, 10:01
1/2
Képek, videók
17-szucs-zoltan-birosa gon
menusgabor
2020. január 16. csütörtök, 21:25
Szűcs Sándor 1951.06.04..
menusgabor
2019. június 05. szerda, 21:26
SzKT-Fazekas B.-Szűcs Zs.
agica2004
2018. május 22. kedd, 21:10
SZKT-Fazekas B.-Szűcs Zs.
agica2004
2018. május 22. kedd, 21:10
SZKT-Szűcs Zsóka.jpg
agica2004
2018. május 22. kedd, 21:07
Szűcsné Zsuzsa
irmus
2018. május 03. csütörtök, 19:13
albert-florian-szucs lajo
agica2004
2018. március 23. péntek, 23:05
szűcs zora.jpg
zsokica45
2018. március 01. csütörtök, 10:14
Szűcsné Gabi
irmus
2018. január 02. kedd, 16:45
Hóval fedetten
sanci81
2018. február 02. péntek, 16:54
terasz fedett.jpg
durcimarcika
2015. augusztus 21. péntek, 21:25
0 fedett uszoda.png
lovaszmarika
2013. augusztus 27. kedd, 13:34
0 fedett stadion.png
lovaszmarika
2013. augusztus 27. kedd, 13:33
fedett stadion-Debrecen.j
agica2004
2012. szeptember 02. vasárnap, 14:44
Fedett fejjel
csalogany13
2011. október 14. péntek, 09:15
Címkék
fővárosban mintegy, Kovács Benjámin Ádám, City Bum Bum, szemle ugyanakkor, gettóba kellett, Sajtos Anna, Airbus Helicopters, afrikai zenét, Kaptur Éva, Zsivoczky-Farkas Györgyi, szenátus jóváhagyta, jövő régészete, lengyel döntés, egyéni lakáshitelek, személyesebb viszonylatban, genti Kortárs,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.