Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 14:05 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lelketlen- és lelkierő
LELKETLEN
"Ó, Istenem, hogy mitől van ez a szorongás rajtunk magyarokon? Mi az, hogy még énekelni sem tudunk?
KODÁLY ZOLTÁN mondta, hogy
- "...az emberi torok, benne a hangszálak a legkézenfekvőbb emberi hangszer a világon! Mindig kéznél van és még pénzbe sem kerül!"
Azt is mondta, hogy:
- "Ne csak külsőségekben legyen magyar a mi kis világunk, hanem a lelkek mélységéig, mert csak így lesz igazán a miénk. A lelkek mélye pedig különösképpen a zene országa."

Hát ez az ami kimaradt az 1945 után születettek neveléséből, a LELKISÉG!

A mindenhatónak tartott, egyetlen igazságnak elfogadtatott MATERIALISTA ATEIZMUS még az emberi tudatból is kiirtotta a LÉLEK, a LELKISÉG létezését!
Itt a példa, hogy mire mentek vele!
Mi lesz ezzel és az utánuk következő nemzedékkel?
LELKETLEN! Mondja a magyar ember, ha valakiről úgy gondolja, hogy ártó szándékkal tesz, vagy érez.
Ilyen lelketlen, önmagának és ezzel közvetlen környezetében élőknek is ártó
furaila, 2019. október 09. szerda, 12:59
A lelkierő, ami összetartana és megerősíthetne
ők, lányok énekelnek." Igen ám, csakhogy a lányok sem voltak hajlandók énekelni! Katinak összeszorult a torka a szégyentől.
*
"Ó, Istenem, hogy mitől van ez a szorongás rajtunk magyarokon? Mi az, hogy még énekelni sem tudunk?
Kodály Zoltán mondta, hogy " ... az emberi torok, benne a hangszálak a legkézenfekvőbb emberi hangszer a világon! Mindig kéznél van és még pénzbe sem kerül ..."!
Azt is mondta, hogy: "Ne csak külsőségekben legyen magyar a mi kis világunk, hanem a lelkek mélységéig, mert csak így lesz igazán a miénk. A lelkek mélye pedig különösképpen a zene országa."
*
Hát ez az ami kimaradt az 1945 után születettek neveléséből, a lelkiség! A mindenhatónak tartott, egyetlen igazságnak elfogadtatott materialista ateizmus még az emberi tudatból is kiirtotta a lélek, a lelkiség létezését!
Itt a példa, hogy mire mentek vele!
Mi lesz ezzel és az utánuk következő nemzedékkel?
"Lelketlen!" - mondja a magyar ember, ha valakiről úgy gondolja, hogy ártó
furaila, 2017. június 10. szombat, 12:37
A lélekirtó politikáról
Ahhoz a nemzedékhez tartozom, amelyiknek azt sulykolták már kicsi gyerekkorától, hogy milyen egy "LELKETLEN, gonosz, fasisztoid népség a magyar!"
Eleinte nem is értettem, csak később, amikor leverték az 56-os "népfölkelést" és kezdetét vette az a fajta suttyom-terror, amikor örökösen bűnbakot gyártottak a magyarság minden rétegéből...
Így érvényesült a LELKETLENÍTÉS intézményesülve az elmúlt évtizedekben.

Ha igaz, hogy Kertész Imrének - vagyis a Sorstalanság című, Nobel díjas regénye hősének - egy év SORSTALANSÁG jutott osztályrészül, akkor az is igaz, hogy évtizedek óta - a LELKETLENÍTÉS jegyében, intézményesen - SORSTALANSÁGRA kárhoztatják a magyarságot.

Sorstalanságra és lelketlenségre.

Kikre is mondja a magyar ember, hogy LELKETLEN?

LELKETLEN! Mondja a magyar ember, ha valakiről úgy gondolja, hogy ártó szándékkal tesz, vagy érez.

Ilyen lelketlen, önmagának és ezzel közvetlen környezetében élőknek is ártó szándékkal "éli", vagy inkább
furaila, 2014. szeptember 12. péntek, 05:18
A lelkierő összetart, megtart, nemzetté kovácsol...
A LELKIERŐ az egyetlen kohézióerő, amely garantáltan összetart, megtart, nemzetté kovácsol egy népet!

"Ó, Istenem, hogy mitől van ez a szorongás rajtunk magyarokon? Mi az, hogy még énekelni sem tudunk? Kodály Zoltán mondta, hogy az emberi torok, benne a hangszálak a legkézenfekvőbb emberi hangszer a világon! Mindig kéznél van és még pénzbe sem kerül! Azt is mondta, hogy: "Ne csak külsőségekben legyen magyar a mi kis világunk, hanem a lelkek mélységéig, mert csak így lesz igazán a miénk. A lelkek mélye pedig különösképpen a zene országa." Hát ez az ami kimaradt az 1945 után születettek neveléséből, a lelkiség! A mindenhatónak tartott, egyetlen igazságnak elfogadtatott materialista ateizmus még az emberi tudatból is kiirtotta a lélek, a lelkiség létezését! Itt a példa, hogy mire mentek vele! Mi lesz ezzel és az utánuk következő nemzedékkel? Lelketlen! Mondja a magyar ember, ha valakiről úgy gondolja, hogy ártó szándékkal tesz, vagy érez. Ilyen lelketlen, önmagának és ezzel közvetlen
furaila, 2014. január 06. hétfő, 14:27
A fogadtatás
az én szívemet,
Gyenge termetemet
Mindenkor megújítja,
Aki a szerelmet
Soha nem próbálta,
Csak álomnak alítja."

,,Ó, Istenem! Mitől van ez a szorongás rajtunk magyarokon? Mi az, hogy még énekelni sem tudunk? Kodály Zoltán mondta, hogy az emberi torok, benne a hangszálak a legkézenfekvőbb emberi hangszer a világon! Mindig kéznél van és még pénzbe sem kerül! Azt is mondta, hogy: ,,Ne csak külsőségekben legyen magyar a mi kis világunk, hanem a lelkek mélységéig, mert csak így lesz igazán a miénk. A lelkek mélye pedig különösképpen a zene országa."

Hát, ez az, ami kimaradt az 1945 után születettek neveléséből, a lelkiség!
A mindenhatónak tartott, egyetlen igazságnak elfogadtatott materialista ateizmussal ,,sikerült" kiirtani a lélek, a lelkiség tudatát! Itt a példa, hogy mire mentek vele!
Mi lesz ezzel és az utánunk következő nemzedékkel?
Lelketlen!
Mondja a magyar ember, ha valakiről úgy gondolja, hogy ártó
furaila, 2013. szeptember 10. kedd, 01:41
Kellene egy kis lelkierő
trianoni sokkhatás után lelkileg megtartani és felemelni maradék kis országunkat és a benne élőket!

Írtam hatodikán, Kodály halálának évfordulóján, hogy: "Ó, Istenem, hogy mitől van ez a szorongás rajtunk magyarokon? Mi az, hogy még énekelni sem tudunk? Kodály Zoltán mondta, hogy az emberi torok, benne a hangszálak a legkézenfekvőbb emberi hangszer a világon. Mindig kéznél van és még pénzbe sem kerül. Azt is mondta, hogy: "Ne csak külsőségekben legyen magyar a mi kis világunk, hanem a lelkek mélységéig, mert csak így lesz igazán a miénk. A lelkek mélye pedig különösképpen a zene országa."

Folytatva a megkezdett gondolatot, el kell mondani, hogy: ez az, ami kimaradt az 1945 után születettek neveléséből, a lelkiség!
A mindenhatónak tartott, egyetlen igazságnak elfogadtatott materialista ateizmus és bosszúvágy - még az emberi tudatból is kiirtotta a lélek, a lelkiség létezését. Itt a példa, hogy mire mentek vele!

Mi lesz ezzel- és az utánuk következő nemzedékkel?
furaila, 2013. március 08. péntek, 10:39
Kuthumi
lehet, ha keresztülhajtasz egy olyan vidéken, ahol érzed, hogy kivételesen sűrű az energia. A sötétség produkál ilyen negatív jelenlétet. Azért léteznek, mert létezik negativitás. Hozzád kapcsolódhatnak, amennyiben azt választod, hogy folyton a negativitáson lovagolsz. És megismétlem, ez nem akkor következik be, amikor van egy rossz napod vagy egy rossz heted. Hanem azalatt az időszak alatt, amikor arra ösztökéllek, hogy tegyél valamit a helyzet érdekében, menjél át egy folyamaton, hogy eljuss annak mélységéig, hogy mi is az, ami idegesít téged. Nagyon sok módszer létezik erre, és tudom, hogy a legtöbben jártok is ilyen terápiákra. Lássátok el a terapeutákat sok munkával, hiszen az a dolguk! Az majd kitisztít benneteket!

Minél világosabbak/fényesebbek vagytok, annál nehezebb számukra rátok csatlakozni. Miért? Mert a fény rezgése oly gyors és oly magas, hogy nem tudnak rácsatlakozni, hiszen az ő frekvenciájuk sokkal sötétebb, mint a fényé, vagyis képtelenek belétek akasztani a kampójukat, azaz
korall44, 2009. október 16. péntek, 12:21
A lelkek mélye a zene országa
Ó, Istenem, hogy mitől van ez a szorongás rajtunk magyarokon?

Mi az, hogy még énekelni sem tudunk?

Kodály Zoltán mondta, hogy az emberi torok, benne a hangszálak a legkézenfekvőbb emberi hangszer a világon! Mindig kéznél van és még pénzbe sem kerül!

Azt is mondta, hogy: "Ne csak külsőségekben legyen magyar a mi kis világunk, hanem a lelkek mélységéig, mert csak így lesz igazán a miénk. A lelkek mélye pedig különösképpen a zene országa."

Hát ez az ami kimaradt az 1945 után születettek neveléséből, a lelkiség! A mindenhatónak tartott, egyetlen igazságnak elfogadtatott materialista ateizmus még az emberi tudatból is kiirtotta a lélek, a lelkiség létezését! Itt a példa, hogy mire mentek vele! Mi lesz ezzel és az utánuk következő nemzedékkel? Lelketlen! Mondja a magyar ember, ha valakiről úgy gondolja, hogy ártó szándékkal tesz, vagy érez. Ilyen lelketlen, önmagának és ezzel közvetlen környezetében élőknek is ártó szándékkal "éli", vagy inkább önpusztítja és
furaila, 2008. június 12. csütörtök, 03:21
Megmaradásunk zálogai...
nemzettársaink, a magyarul tudó és tanuló diákok és tanítóik számára készült. Sajnos, csak zárójelben ajánlják magyar
iskolákban vagy tagozatokon, a heti 4-6 iskolai magyarórán, hétvégi iskolákban, cserkész-, művelődési és bibliafoglalkozásokon, nyári
tanfolyamokon, magánórákon stb.

A népi kultúrkincsünkben megőrizte ez a nép ősi kultúráját. Vissza kellene térni
Kodály ezzel kapcsolatos gondolataihoz. ,,Ne csak külsőségekben legyen
magyar a mi kis világunk, hanem a lelkek mélységéig, mert csak így lesz
igazán a miénk. A lelkek mélye, pedig különösképpen a zene országa."
Hát ez az, ami kimaradt az 1945 után születettek neveléséből, a LELKISÉG.
Vissza kellene térnünk ahhoz, hogy ÉRTÉK-ként kezeljük a NEM tárgyi-
ANYAGI dolgokat is! Mindazt, ami a szem számára láthatatlan.
Mert: az igazán lényeges dolgok a szem számára láthatatlanok, mert azokat a
LELKÉVEL "látja" az ember.
Példaképpen itt ez a gyönyörű népdal. Példa arra, hogy milyen
furaila, 2007. december 19. szerda, 02:53
Nemzeti létkérdések
nemzettársaink, a magyarul tudó és tanuló diákok és tanítóik számára készült.

Sajnos, csak zárójelben ajánlják magyar iskolákban vagy tagozatokon, a heti 4-6 iskolai magyarórán, hétvégi iskolákban, cserkész-, művelődési és bibliafoglalkozásokon, nyári tanfolyamokon, magánórákon stb.

A népi kultúrkincsünkben megőrizte ez a nép ősi kultúráját. Vissza kellene térni
Kodály ezzel kapcsolatos gondolataihoz. ,,Ne csak külsőségekben legyen
magyar a mi kis világunk, hanem a lelkek mélységéig, mert csak így lesz
igazán a miénk. A lelkek mélye, pedig különösképpen a zene országa."

Hát ez az, ami kimaradt az 1945 után születettek neveléséből, a LELKISÉG.

Vissza kellene térnünk ahhoz, hogy ÉRTÉK-ként kezeljük a NEM tárgyi-
ANYAGI dolgokat is! Mindazt, ami a szem számára láthatatlan.

Mert: az igazán lényeges dolgok a szem számára láthatatlanok, mert azokat a
LELKÉVEL "látja" az ember.

Példaképpen itt ez a gyönyörű népdal.
furaila, 2007. május 22. kedd, 12:43
Ajánlom mindenkinek!
élő nemzettársaink, a magyarul tudó és tanuló diákok és tanítóik számára készült. Sajnos, csak zárójelben ajánlják magyar iskolákban vagy tagozatokon, a heti 4-6 iskolai magyarórán, hétvégi iskolákban, cserkész-, művelődési és bibliafoglalkozásokon, nyári tanfolyamokon, magánórákon stb.

A népi kultúrkincsünkben megőrizte ez a nép ősi kultúráját. Vissza kellene térni Kodály ezzel kapcsolatos gondolataihoz.
,,Ne csak külsőségekben legyen magyar a mi kis világunk, hanem a lelkek mélységéig, mert csak így lesz igazán a miénk. A lelkek mélye, pedig különösképpen a zene országa."

Hát ez az, ami kimaradt az 1945 után születettek neveléséből, a LELKISÉG.

Vissza kellene térnünk ahhoz, hogy ÉRTÉK-ként kezeljük a NEM tárgyi- ANYAGI dolgokat is!
Mindazt, ami a szem számára láthatatlan.
Mert: az igazán lényeges dolgok a szem számára láthatatlanok, mert azokat a LELKÉVEL "látja" az ember.

Csakhogy az ateista- materialista ideológián alapuló
furaila, 2007. május 05. szombat, 22:41
1/2
Képek, videók
Sok lelketlent ismerek.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 16. csütörtök, 12:57
szorongas-panik_small. jpg
menusgabor
2020. február 26. szerda, 22:51
szorongas.jpg
menusgabor
2020. február 26. szerda, 22:50
szorongas.jpg
charlotteani
2008. november 18. kedd, 18:02
A szorongás ikonja.jpg
mezixy
2008. augusztus 06. szerda, 23:22
Az emberi agy
sanci81
2018. augusztus 05. vasárnap, 18:21
emberi kapcsolataidban.jp
sz719eszter
2018. július 25. szerda, 01:38
Az emberi szív
anna4459
2018. július 02. hétfő, 20:13
az emberi akarat.jpg
sz719eszter
2018. május 20. vasárnap, 13:44
Müller Péter - Az emberi
sanci81
2018. március 07. szerda, 18:11
Jane Austen - Az emberisé
sanci81
2018. február 12. hétfő, 17:07
Márai az emberi érzékenys
menusgabor
2017. december 09. szombat, 19:45
emberi.jpg
sz719eszter
2017. november 28. kedd, 15:50
emberi szeretet...
cuppika59
2017. november 14. kedd, 08:56
Emberi irígység
irmus
2017. november 12. vasárnap, 09:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.