Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 21:40 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szent Rita nagy kilenced – 05.22
Misét bemutatta. dr. Gájer László atya
Videó

Isten kegyelméből újra megtelt a templom hívőkkel Szent Rita templom Budapest
......................

*
,,Umbria gyöngye" - Szent Rita emléknapját
,,Umbria gyöngye" - Szent Rita emléknapját ünnepelték Budapesten.
Casciai Szent Rita (1381-1447) a lehetetlennek látszó kívánságok beteljesítője, ,,Umbria gyöngye", az egyháztörténelem egyik legismertebb, legkedveltebb szentje. Emlékünnepén, május 22-én búcsút tartottak a róla elnevezett budapest-józsefvárosi templomban, korán reggel Gájer László, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezető tanára mutatott be szentmisét.

Bővebben
maroka, 2020. május 23. szombat, 17:25
„Umbria gyöngye” – Szent Rita emléknapját
,,Umbria gyöngye" - Szent Rita emléknapját ünnepelték Budapesten.
Casciai Szent Rita (1381-1447) a lehetetlennek látszó kívánságok beteljesítője, ,,Umbria gyöngye", az egyháztörténelem egyik legismertebb, legkedveltebb szentje. Emlékünnepén, május 22-én búcsút tartottak a róla elnevezett budapest-józsefvárosi templomban, korán reggel Gájer László, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezető tanára mutatott be szentmisét.

Bővebben
maroka, 2020. május 22. péntek, 23:51
Helyezd Istent közéd és ellenséged közé!
,,Ó Uram... megtudod segíteni az erőtlent a sokaság ellenében" (2Krón 14,11).

Emlékeztesd Istent kizárólagos felelősségére: ,,Ó, Uram, nincs olyan mint Te, mert megtudod segíteni az erőtlent..." Az Ászával szembeni esély óriási volt. ,,Kivonult ellenük az etióp Zerah ezerszer ezer emberrel és háromszáz harci szekérrel..." (2Krón 14,9) Lehetetlennek látszott Ászá előtt, hogy ellen tud állni egy ilyen hatalmas tömegnek. Nem voltak szövetségesei, hogy segítségére jöjjenek, ezért egyedüli reménysége Istenben volt.
Lehet, hogy nehézségeid olyan riasztó mértékben érkeztek hozzád, hogy kénytelen vagy elutasítani minden emberi segítséget. Kisebb próbákban talán hozzájuk folyamodtál, de most teljesen Őrá kell hagyatkoznod, mindenható Barátodra. Helyezd Istent közéd és ellenséged közé! Ászá erő hiányának tudatában úgy látta Jahvét, mint aki Zerah hadserege és saját maga között állt. Ebben nem tévedett. Azt olvassuk, hogy ,,megverte azért az Úr az
kalmanpiroska, 2020. január 05. vasárnap, 19:27
Lélek-mérleg Akkor, amikor azon dolgozom, hogy megtaláljam
meghunyászkodás, nem közöny. Hanem egész mélyről, kemény lelki munkával kiérlelt bölcsesség. Ami egy olyan stabil pont az életemben, amiben igazán hiszek.

Abban hiszek, hogy aki erős, aki igazán erős, szelíden a szeretet, a megértés és a türelem erejével képes emelni, segíteni és tanítani másokat.

Ha megérzed ezt, nem azért követed, mert én azt szeretném, vagy nekem így lenne jó. Azért követed, mert te is elkezdted a szíved olvasni.

Így fog tudni felépítkezni a látszólag lehetetlennek tűnő helyzetekben is az, ami valóban érték, és aminek erősödnie kell. (Kívül - belül)

Ahogy Weöres Sándor mondta nagyon bölcsen: ,,Tanuld meg szívedet olvasni és tanulj meg mindenkitől tanulni."

Élni csak így érdemes...

Ha arra törekszel, hogy az örök mértéket kövesd: ne botránkozz azokon, kik nem erre igyekeznek, hanem törekvéseik ingadozva ágaznak a sokféle véges és változó mérték között. Ne azt nézd, hogy mijük nincsen, hanem hogy mijük
koszegimarika, 2019. július 23. kedd, 10:34
A forróvizes palack története
A forróvizes palack története

Igaz történet Helen Roseveare elbeszélése alapján

Egy éjszaka Közép-Afrikában kemény munkával próbáltuk megmenteni egy vajúdó nő életét. De miután mindent megtettünk életének megmentéséért, amit csak lehetett, kevéssel koraszülött gyermekének világra hozatala után meghalt. Hátrahagyta kétéves kislányát, és az életéért küzdő parányi termetű csecsemőt. Valójában a pici életéért folytatott küzdelem is lehetetlennek látszott. Inkubátorunk nem volt, de elektromos hálózat hiányában az úgysem segített volna. Speciális tápszereink sem voltak, hogy további esélyünk legyen a küzdelemhez.
Egy kezdő szülésznőt elküldtem, hogy hozzon egy dobozt és egy gyapjútakarót, amivel begöngyölhetnénk a kicsit, hogy melegen tartsuk a testét. Valaki más tüzet rakott, hogy vizet melegítsünk az egyetlen forróvizes palackunkhoz. Hamarosan szomorú hírrel jött vissza: a palack, a meleg víz betöltése közben megrepedt. Ezzel az utolsó szalmaszálnyi reményünk is elveszett. Az
kalmanpiroska, 2019. február 03. vasárnap, 18:03
Idézetek a Hazáról , a hazaszeretetről
De túl minden bún, minden szenvedésen,
Önérzetünket nem feledve mégsem,
Nagy szívvel, melyben nem apad a hűség,
Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség!

Sajó Sándor: Magyarnak lenni
menusgabor, 2018. augusztus 10. péntek, 22:00
Életünknek
Életünknek vörös betűs napjai azok, amelyeken olyan emberekkel találkozunk, akik lelkesíteni tudnak, mint valamely hatásos költemény, olyanokkal, akiknek kézszorításából őszinte rokonszenv érzik, akinek édes és gazdag kedélye a mi sóvárgó és türelmetlen lelkünkbe isteni megnyugvást lehel. A sok baj, izgalom, fáradság, amiben majdnem elmerültünk, eltűnik, mint valamely kellemetlen álom és fölébredve új szemmel nézzük, új füllel hallgatjuk Isten valódi világának szépségét és összhangját. Azok a komor és lehetetlennek látszó dolgok, amelyekkel minden nap találkozunk, egy pillanat alatt derült reménységgé változnak át.
Helen Keller
bordat, 2018. június 11. hétfő, 21:11
Ó ,Jóságos SZENT RITA !
Ó ,Jóságos SZENT RITA !
Isten akaratából téged a nehéz ,lehetetlennek látszó helyzetek szentjeként tisztelnek.Engedd,hogy most én is hozzád forduljak nagy szükségemben,mert emberi segítségre már nem számíthatok jelen helyzetemben.
Tudom,hogy a földi életben naponta fel kell venni a keresztet,most mégis fontos a megoldás elnyerése a továbblépés lehetőségéhez.
Hiszem,hogy Te meghallgatod azokat,akik bizalommal kérik segítségedet, és kieszközölöd Istennél a szükséges kegyelmet.

SEGÍTSÉGEDÉRT LEGYEN ÁLDOTT A LEGSZENTEBB SZENTHÁROMSÁG.
MOST ÉS MINDÖRÖKKÉ.
ÁMEN.
suzymama, 2018. június 08. péntek, 18:01
Gondolatok...
" Egyedül a legnagyobb erő sem tehet mindent, mondhatnám, nem tehet sokat: egyesített erőknek pedig a lehetetlennek látszó is gyakran lehetséges. Mit ér egy csepp víz? De milliomonként egyesült cseppek megdöbbentő erőt fejtenek ki."


(Kölcsey Ferenc)
katrin56, 2018. február 16. péntek, 15:34
Szép gondolatok...
"Életünknek vörös betűs napjai azok, amelyeken olyan emberekkel találkozunk, akik lelkesíteni tudnak, mint valamely hatásos költemény, olyanokkal, akiknek kézszorításából őszinte rokonszenv érzik, akinek édes és gazdag kedélye a mi sóvárgó és türelmetlen lelkünkbe isteni megnyugvást lehel. A sok baj, izgalom, fáradság, amiben majdnem elmerültünk, eltűnik, mint valamely kellemetlen álom és fölébredve új szemmel nézzük, új füllel hallgatjuk Isten valódi világának szépségét és összhangját. Azok a komor és lehetetlennek látszó dolgok, amelyekkel minden nap találkozunk, egy pillanat alatt derült reménységgé változnak át."


Hellen Keller
aranyoslila, 2018. február 13. kedd, 18:59
Tallóztam
táncolt. A figyelemhiányos hiperaktivitás minden tünetét produkálta.
Akkor is szeretlek!

A viselkedészavar nyilvánvaló volt, és láthatólag nem a mérsékelt esetek közé tartozott. Az anya viselkedésén jól észre lehetett venni, hogy döbbenetesen nagy rutinja van az ilyesmi elviselésében. Láthatólag nagyon szerette a kisfiát. Úgy, ahogy volt, a viselkedészavarával együtt. Minden egyes pillanatban szeretettel fordult a gyereke felé, még akkor is, amikor ez külső szemmel nézve szinte lehetetlennek tűnt.
Nem kiabált vele, nem próbált erővel fellépni, valószínűleg ő tudta a legjobban, hogy semmi értelme. Még akkor is megőrizte az önuralmát, amikor a kisfiú bemászott az üzemen kívüli csekkolópult melletti bőröndszállító szalag fekete és feneketlennek látszó üregébe.

A repülőtéren várakozók rosszalló pillantásait és okoskodó megjegyzéseit bölcs rezignáltsággal hagyta figyelmen kívül. Nem szólt vissza, nem veszekedett, nem magyarázkododtt. Tudta, hogy a legtöbb szemlélőnek fogalma sincs,
horvathnemagdi, 2018. február 11. vasárnap, 15:17
Esti elmélkedés .. …
Esti elmélkedés .. ...

Életünknek vörös betűs napjai azok,
amelyeken olyan emberekkel találkozunk,
akik lelkesíteni tudnak, mint valamely hatásos költemény,
olyanokkal, akiknek kézszorításából őszinte rokonszenv érzik, akinek édes és gazdag kedélye a mi sóvárgó és türelmetlen lelkünkbe isteni megnyugvást lehel.
A sok baj, izgalom, fáradság, amiben majdnem elmerültünk, eltűnik, mint valamely kellemetlen álom és fölébredve új szemmel nézzük, új füllel hallgatjuk Isten valódi világának szépségét és összhangját. Azok a komor és lehetetlennek látszó dolgok, amelyekkel minden nap találkozunk, egy pillanat alatt derült reménységgé változnak át.

Helen Keller
klementinagidro, 2018. január 10. szerda, 20:49
1/17
Képek, videók
szent rita.JPG
drciccancs
2017. augusztus 20. vasárnap, 16:14
Szent Rita.gif
kkm
2017. március 26. vasárnap, 23:01
Szent Rita
kkm
2015. március 01. vasárnap, 21:00
Szent Rita fohász
sacimama
2014. február 07. péntek, 02:15
Szent Rita
sacimama
2014. február 07. péntek, 02:12
Szent-Rita-3[1]..jpg
gigi55
2013. február 09. szombat, 19:21
Szent Rita rózsakoszorú.b
bongyi53
2011. július 29. péntek, 11:12
Szent Rita templombúcsú N
romaikatolikusfgy
2011. május 25. szerda, 14:03
hívők a templomba0523.png
maroka
2020. május 23. szombat, 17:23
A hála lehetetlenné teszi
suzymama43
2015. február 05. csütörtök, 11:46
Egyháztörténeti kiállítás
szentharomsag
2009. november 06. péntek, 15:21
Lányáról elnevezett repül
farkas1945
2011. január 31. hétfő, 11:34
Gazdimról elnevezett márk
metrodriver
2007. szeptember 27. csütörtök, 00:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.