Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 07:36 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Liu testvérek otthon edzenek és Pekingből is elhoznák az aranyat
éves világ- és Európa-bajnok.

Liu Shaoang úgy fogalmazott, a sportolók alapesetben nem igazán számítanak olyan helyzetre, mint amilyen most történt, a koronavírus-járvány miatt az ő sportágukban a világbajnokságot halasztották el.

"Ilyesmi először fordult elő rövidpályás gyorskorcsolyában, sokat is kellett várni a döntésre, ami egyelőre nem a törlésről szól, elvileg eltolták a vb-t a következő szezonra" - mondta a 22 esztendős, vb-ezüstérmes versenyző. Hozzátette, ők is igyekeznek a lehető legtöbb időt otthon tölteni, edzeni, amennyire csak lehetőségeik engedik, és csak nagyon szükséges esetben hagyják el a lakásukat. Sérüléseinek állapotáról Liu Shaoang úgy nyilatkozott, a bal kézközépcsontját újra műtötték, kivették a csavarokat, és most van idő arra, hogy regenerálódjon. A hátproblémáján folyamatosan dolgoznak, egyelőre speciális gyakorlatokkal erősít.

"Nem látunk a jövőbe, de a személyes véleményem az, hogy ennek a mostani járványnak a mi következő szezonunkra is lesz még hatása,
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 13:23
Koronavírus - Francia miniszterelnök: a hétvégén nagyon nagy roham várható a kórházakban és tartós lesz a krízi
mindenekelőtt az egészségügyi dolgozóknak és a tanároknak, akik "a jelen körülmények között és gyakran nehéz helyzetekben kiváló munkát végeznek, feltalálják magukat, összefognak, hogy megpróbálják szavatolni az oktatást, amelyre a gyerekeknek most is szükségük van".

Miközben a járvány még nem tetőzött Franciaországban, az elzászi régió után a Párizs környéki Ile-de-France régió kórházai is megteltek súlyos állapotban lévő fertőzöttekkel.

"Mindenhol feszítjük szét a falakat, hogy a lehető legtöbb beteg férjen el az intenzív osztályokon, de amíg nem értük el a járvány görbéjének felső síkját, újabb megoldásokat kell találni" - mondta Bruno Riou, a párizsi kórházak krízisigazgatója. Úgy vélte, hogy olyan egészségügyi evakuációkra van szükség a fővárosból a kevésbé terhelt országrészekbe, mint amilyeneket egész héten végzett a hadsereg és az állami vasúttársaság Elzászból.

Gilles Pialoux, a párizsi Tenon kórház járványügyi osztályának vezetője úgy becsülte, hogy a járvány tetőzése április 5. és
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 15:52
Koronavírus - Romániában és a Nyugat-Balkánon is terjed a fertőzés, szigorítják az intézkedéseket
bevezetését tervezi a kormány az új típusú koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

Csütörtök estig 384-ről 457-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma, valamint 4-ről 7-re a fertőzés következtében elhunytak száma. További szigorító intézkedéseket vezettek be egyes településeken, bezárták például a fodrász- és kozmetikai szalonokat. A sajtóban megjelent információk szerint a kormányfő és az államfő péntek este további intézkedéseket jelent be, várhatóan tovább szigorítják a kijárási tilalmat, és a legtöbb fertőzöttel rendelkező városokat - Belgrádot, Nist, Valjevót - vesztegzár alá helyezik.

A többi nyugat-balkáni országban is folyamatos a regisztrált fertőzöttek számának növekedése.

Koszovóban péntekre 71-ről 86-ra, Észak-Macedóniában 177-ről 201-re, Bosznia-Hercegovinában 173-ról 189-re, Montenegróban pedig 53-ról 69-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma.

Horvátországban szigorúbban lépnek fel azokkal a kereskedőkkel szemben, akik áremeléssel próbálnak meg nyerészkedni; Szlovéniában
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 10:51
Koronavírus - Német miniszter: legalább húsvétig fenn kell tartani a korlátozó intézkedéseket Németországban
eldöntésére, hogy melyik rászoruló beteg kaphat lélegeztető géppel ellátott ágyat intenzív osztályon, és melyik nem. Erről Uwe Janssens elmondta, hogy orvosok, jogászok és filozófusok közreműködésével összeállítottak egy ajánlást az orvosoknak a döntések meghozatalához.

Azzal a szakértői véleménnyel kapcsolatban, hogy a járvány halálos áldozatainak eddig viszonylag alacsony németországi száma összefüggésben állhat az elvégzett koronavírus-tesztek magas számával, Jens Spahn kiemelte, hogy Németország a legtöbbet tesztelő országok között van. Az egészségügyi rendszer egészét, vagyis a kórházakat, klinikákat, rendelőket és egyéb intézményeket együttvéve hetente nagyjából 300 ezer teszt elvégzésére van kapacitás.

Andreas Gassen, az egészségbiztosítási pénztárak finanszírozásával működő rendelőkben dolgozó orvosok országos érdekképviseletének (Kassenärztliche Bundesvereinigung - KBV) elmondta, hogy a szervezethez tartozó rendelőkben - vagyis a kórházakat, klinikákat nem számolva - március 9. óta 410
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 18:53
Koronavírus - Ausztriában meghaladja az ötezret a fertőzöttek száma
A legtöbb koronavírussal fertőzött beteget Tirol tartományban diagnosztizálták (1.393 fő); a második helyen Felső-Ausztria áll (915 fő). Alsó-Ausztriában 750-en, míg Bécsben 702-en fertőződtek meg koronavírussal. Eddig 32.407 esetben végezték el a koronavírus-tesztet.

Tirolban azzal vádolják a tartomány vezetését, hogy későn hoztak óvintézkedéseket, így túl későn zárták be a hoteleket és a sípályákat; Günther Platter (ÖVP) tartományi vezető ellen emiatt feljelentést tettek.

"A szívügyemnek tekintem Dél-Tirolt" - nyilatkozta Sebastian Kurz kancellár szerdán a "Dolomiten" című helyi napilapnak. Kurz ígéretet tett arra, hogy a kormány segítséget nyújt a koronavírussal legjobban sújtott tartománynak a betegek ellátásában, így többek között védőfelszereléseket is szállítanak a településekre. Hangsúlyozta, hogy az együttműködés nemcsak üres szavakat jelent, hanem naponta tettekben is megnyilvánul.

A kormányfő arról is beszélt, hogy a válságot követően meg kell vitatni az "európai
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 18:23
Koronavírus - Spanyolországban már többen haltak meg a fertőzés következtében mint Kínában
A halálos áldozatok száma 3434, egy nap alatt 748-cal növekedett. A vizsgálatok eddig több mint 47 ezer esetben igazolták a fertőzést, közülük több mint 7900-zat az elmúlt 24 órában diagnosztizáltak.

Egyre növekszik a gyógyultak száma is, már 5367 kórházi kezelést kapott páciens épült fel.

Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója napi madridi sajtótájékoztatóján a modellszámításokra hivatkozva azt valószínűsítette, hogy a járvány most, ezekben a napokban tetőzik.

Az egészségügyi és szociális intézményekben továbbra is gondot jelent a védőfelszerelések, orvosi maszkok, kesztyűk, köpenyek nagy mennyiségű utánpótlása.

Miguel Villarroya, a hadsereg vezérkari főnöke bejelentette: Spanyolország a NATO segítségét kérte a védőeszközök beszerzéséhez a szervezet Katasztrófaelhárítási Koordinációs Központján keresztül.

A dél-európai ország ezekből az egészségügyi felszerelésekből több szállítmányt kapott és vár is még Kínából, a
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 15:32
Koronavírus - Kormányzat: aki észleli magán a tüneteket, maradjon otthon!
százalék), izom- vagy ízületi fájdalom (15 százalék), hidegrázás (11 százalék), orrdugulás, orrfolyás.

Ritkábban, de előfordulhat hányás (5 százalék), hasmenés (4 százalék) is.

Hangsúlyozták: a koronavírus most már mindenhol ott lehet Magyarországon is. Bárki és bárhol hordozhatja a vírust és bárkinek továbbadhatja a fertőzést.

Azt írták: a fertőzöttek nagy része csak enyhén betegszik meg, de vannak, akik tünetmentesek is lehetnek. Nagyon fontos tudni, hogy ha meg is fertőződik valaki, a legtöbb esetben - az influenzához hasonló tünetekkel- enyhe lefolyású a betegség. A legtöbben (nagyjából 80 százalék) bármely speciális kezelés nélkül felépülnek a betegségből. Azonban lehet, hogy valaki nem betegszik meg súlyosan, de másokat meg tud fertőzni - emelték ki.

Kórházba csak a súlyos tüneteket (például légzési nehézséget)mutató, kórházi ellátást igénylő betegek kerülnek.

Kiemelték továbbá, hogy a koronavírus-fertőzés kifejezetten az idős emberekre, krónikus betegekre veszélyes, rájuk
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 21:53
Koronavírus - Spanyolországban meghaladta a kétezret a halálos áldozatok száma
nőtt 24 óra alatt. A fertőzésből 3355-en épültek fel, ami további 780 gyógyult esetet jelent vasárnaphoz képest.

Simón hangsúlyozta: a következő napok kritikusak lesznek, és számításaikból arra következtetnek, hogy a járvány a héten elérheti csúcspontját. Ekkor kell megkettőzni az erőfeszítéseket, nem pedig engedni belőlük, hogy ne alakuljon ki újabb fertőzési hullám - figyelmeztetett.

Az egész országban jelen van a vírus, azonban a tartományok fertőzöttségében nagy eltérések mutatkoznak. A legtöbb megbetegedést, több mint tízezret a madridi autonóm közösségből jelentették, amelyet Katalónia és Baszkföld követ mintegy 6000 és 2500 fertőzöttel.

A lakosság arányában a legkevésbé érintett a két észak-afrikai exklávé, Ceuta és Melilla, a Kanári-szigetek, Murcia, valamint Andalúzia.

A dél-európai országban a kormány által elrendelt szükségállapot második hetébe lépett. Az oktatási intézmények továbbra is zárva vannak, az üzletek közül csak az alapvető szükségletek ellátását biztosító boltok
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 14:01
Koronavírus - Oroszországban, Ukrajnában és a Nyugat-Balkánon is nőtt a fertőzöttek száma
érintkezést. Ennek fejében az érintettek havi 4 ezer rubel kárpótlásban részesülnek.

A Vedomosztyi című napilap értesülése szerint az orosz vezetés mérlegelni kezdte, hogy az alkotmánymódosítás ügyében április 22-re kitűzött népszavazást júniusra halassza el.

Ukrajnában 73-ra nőtt az eddig megerősített koronavírusos fertőzöttek száma, közülük mostanáig hárman haltak bele a betegségbe, és egy beteg gyógyult meg. Múlt pénteken még csak 41 volt az országban regisztrált fertőzött száma. Jelenleg a legtöbb fertőzött a fővárosban, Kijevben (29 fő) és a délnyugat-ukrajnai Csernyivci megyében (25 fő) van.

Vasárnaptól Kijev átmenetileg felfüggesztette a személy- és járműforgalom átengedését a Donyec-medencei frontvonal mentén lévő ellenőrzési pontokon az ukrán és a szakadár ellenőrzésű területek között a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében.

Hétfő hajnalban Isztambulból elindult egy charterjárat Kijevbe több mint 200 ukrán utassal a fedélzetén, akik a fertőzés terjedése
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 10:41
Koronavírus - Napról napra több beteg hal meg Olaszországban
Ugyanakkor a gyógyultak száma is az eddigi legtöbbel, 943-mal ugrott egy nap alatt, és túllépte a hatezret.

Az elhunytak száma egy nappal korábban 627 volt, átlagos életkoruk továbbra is 80 év körül van.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma az utóbbi egy hónap alatt 53 571-re emelkedett.

A jelenleg beteg 42 681 személyből több mint húszezer szorul kórházi kezelésre, hét százalékuk intenzív osztályon.

Silvio Brusaferro a Közegészségügyi Hivatal (Iss) vezetője elmondta, "a tetőzés pillanata nem számítható ki előre, akkor fog bekövetkezni, amikor utána csökkenésnek indul a betegek száma".

Angelo Borrelli a polgári védelmi hatóság vezetője kifejtette, nagyon sok orvos válaszolt az egészségügyi dolgozók országos mozgósítására, amellyel a már nyugdíjas orvosokat, valamint a magánkórházakban dolgozókat is arra kérték, jelentkezzenek a közkórházakban. Hétfőtől 52, Kubából érkezett orvos is munkába áll az észak-olaszországi kórházakban.

A
velemenyezd, 2020. március 21. szombat, 20:12
Koronavírus - Spanyolországban 324-gyel nőtt a halálos áldozatok és közel ötezerrel a fertőzöttek száma
A tájékoztatás szerint jelenleg 24 926 fertőzöttet tartanak számon az egy nappal korábbi 19 980-hoz képest, s a betegségben eddig 1326-an vesztették életüket az előző napi 1002-es összesített adathoz képest. A betegségből 2125-en már felépültek.

A legtöbb fertőzött továbbra is a fővárost is magában foglaló 6,5 millió lakosú madridi autonóm közösségben van, ahol eddig csaknem kilencezer esetben igazolták a megbetegedést.

A tartományban van már van olyan kórház, amely megtelt betegekkel. A spanyol közszolgálatai televízió (TVE) információja szerint a madridi agglomerációban található Severo Ochoa kórházból már át kellett irányítani máshova a pácienseket.

Mivel a járvány még nem érte el a csúcsát, a helyi autonóm kormány arra készül, hogy egyre több egészségügyi intézményben alakulhat ki hasonló helyzet, ezért megkezdték egy tábori kórház felállítását a madridi kiállítási- és vásárcsarnok területén. A tervek szerint összesen 5500 ezer beteget tudnak majd ott elhelyezni és intenzív részleget
velemenyezd, 2020. március 21. szombat, 14:02
Koronavírus - Osztrák kancellár: eredményesek a koronavírus terjedésével szembeni óvintézkedések, meghosszabbít
kevesebben használják.

Rudi Anschober egészségügyi miniszter pénteken bejelentette, hogy a korábbihoz képest csökkent a koronavírus-fertőzés terjedésének mértéke; két hete még naponta negyven százalékkal nőtt a betegek száma, jelenleg pedig naponta húsz százalékkal több beteget diagnosztizálnak. Ez csak az első lépés, a betegek számának további csökkentésére van szükség; a számok mégis azt mutatják, hogy jó irányba haladunk - szögezte le.

Karl Nehammer belügyminiszter arról tájékoztatott, hogy a legtöbben betartják az óvintézkedéseket; az emberek öt százaléka azonban nincs tisztában azok fontosságával. Hozzátette: a rendőrség eddig összesen 1200 esetben intézkedett. Kifejtette: ha valaki nem tartja be az egyméteres távolságot, akár 3600 euró bírságot is fizethet, azokat a vendéglátó-ipari egységeket pedig, amelyek a tilalom ellenére kinyitnak, akár harmincezer euró bírsággal is sújthatják. A belügyminiszter bejelentette, hogy a szövetségi hadsereg 2200 katonát biztosít a rend felügyelésére, ők
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 14:11
1/569
Képek, videók
Testvérek
eva6
2019. március 10. vasárnap, 14:46
liu testvérek 0113.jpg
maroka
2019. január 13. vasárnap, 17:12
érmes liu testvérek0112.j
maroka
2019. január 12. szombat, 18:09
Szerető testvérek
sanci81
2017. augusztus 25. péntek, 12:39
Testvérek
eva6
2017. július 27. csütörtök, 12:37
Testvérek
otodik
2017. június 17. szombat, 10:55
Testvérek
dandej
2017. február 21. kedd, 16:37
testvérek.jpg
dnemethk
2017. február 12. vasárnap, 14:58
testvérek.jpg
agica2004
2017. január 05. csütörtök, 17:36
Testvérek
sanci81
2016. szeptember 23. péntek, 20:24
Gyóni-testvérek-sírja. jpg
lilagondolatok
2016. január 24. vasárnap, 11:58
m_testvérek jpg
erzsikepuskas
2016. január 18. hétfő, 14:49
fecske csaba aranyat rej
feviroza
2015. június 16. kedd, 14:05
fecske csaba aranyat rejt
feviroza
2015. június 16. kedd, 14:04
fecske_csaba_aranyat_r ejt
feviroza
2015. június 16. kedd, 14:02
Címkék
mostani járványnak, koronavírussal legjobban, elhunytak száma, párizsi Tenon, hadsereg vezérkari, tilalom ellenére, második helyen, vendéglátó-ipari egységeket, hétvégén nagyon, Gilles Pialoux, legtöbben betartják, dél-európai ország, lakosság arányában, beteg gyógyult, súlyos tüneteket, rendőrség eddig,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.