Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 18:03 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 9. rész (költségvetés, napirend lezárása)
Fidesz: folyamatosan csökken az államadósság GDP-hez viszonyított aránya

Tessely Zoltán (Fidesz) azt mondta, hogy a gazdasági stabilitásnak rendkívül nagy az értéke az uniós tagság szempontjából. A 2004-es csatlakozást követő években képtelenség volt gazdasági vagy pénzügyi stabilitást elvárni a kormányoktól, az utóbbi esztendőkben azonban a kiszámítható, fegyelmezett költségvetés jellemzi az országot - közölte.

2020-ban is érvényes az a célkitűzés, hogy a gazdasági növekedés üteme legalább két százalékponttal haladja meg az európai átlagot - hangsúlyozta. A GDP növekedése idén és jövőre is várhatóan négy százalék lesz - tette hozzá.

Az államadósság GDP-hez viszonyított aránya évek óta folyamatosan csökken, amennyiben sikerül ezt a tendenciát folytatni, akkor az államadósság néhány éven belül a GDP hatvan százaléka alá süllyedhet - mutatott rá.

Pósán László (Fidesz) azt mondta, hogy a legtöbb egyetemnek, elsősorban az iparral történő együttműködés révén, folyamatosan növekszik a
velemenyezd, 2019. június 19. szerda, 21:37
Krónika 9. rész (költségvetés megalapozása)
Előterjesztő: félszáz törvény módosul

Félszáznál több jogszabályt módosít a 2020-as költségvetés megalapozásáról szóló törvény - mondta az általános vitában előterjesztőként felszólaló Banai Péter Benő.

A Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára kiemelte: a kiszámíthatóságot, a tervezhetőséget, a gazdasági szereplők és a családok biztonságát szolgálja, hogy a jogszabály - a költségvetés és az adószabály módosítások tervezetével együtt - fél évvel a hatályba lépés előtt az országgyűlés elé kerül.

Azt is megjegyezte: minden korábbinál nagyobb összeget, 2228 milliárd forintot irányoz elő családtámogatásra a jövő évi büdzsé tervezete; arra is kitért, hogy a kormányzat célja az elért gazdasági eredmények megvédése, az ország biztonságának szavatolása.

Kiemelte, hogy a csomag számos ponton módosítja az államháztartási törvényt, az eddiginél szélesebb körben írva elő a kincstári számlavezetést, ennek céljaként a hatékonyabb közpénzfelhasználást említve.

A módosuló
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 19:52
A Q10 hatásairól
morfológiáját (méret / forma)
Növeli az antioxidánsokat a plazmában
Támogatja az asthenozoospermia kezelést (diagnosztikailag alacsony spermiummozgás)
Javítja a Peyronie-betegség tüneteit (súlyos férfi meddőségi betegség)
8. A fibromyalgia tüneteit kezeli
Számos klinikai vizsgálat és esettanulmány megállapította, hogy a Q10 a természetes kiegészítő lehet a fibromyalgia tüneteinek kezelésére. Felnőtteknél a napi dózis 300 mg volt.

A javulás magában foglalja a fájdalom általános tüneteinek csökkentését, kevesebb fejfájást, a fáradtság / kimerültség csökkenését, a helyreállított mitokondriális funkciót, a csökkent oxidatív stresszt és a koleszterin markerek javulását.

Q10-ben gazdag ételek
A Q10 koenzim a táplálékunkban természetesen megtalálható, kezdve a halat, a májat, a teljes gabona csírákat. A Q10 koenzim leggazdagabb természetes forrásai a hús, a baromfi és a hal, de vegetáriánus lehetőségek is akadnak, például a bab, a diófélék, néhány zöldség, tojás
pacsakute, 2019. június 09. vasárnap, 17:10
Kocsonya-zselatin-kollagén
hatását az elmúlt évtizedekben számos állatokon és emberen végzett kísérlet igazolta, a közelmúltig nem vizsgálták a zselatinnak az arthritiszra gyakorolt hatását. Ennek ellenére a zselatin sportszakemberek és az ortopéd orvosok körében mindig is kedvelt szer volt. A hozzáértők legtöbb esetben kúraszerű, huzamosabb ideig tartó alkalmazását javasolták. Véleményük szerint jótékony hatása mintegy 8 hét után kezd jelentkezni, csökkentve az ízületi fájdalmakat, s egyúttal javítva a páciens mozgását, ill. általános kondícióját.

A kozmetikai ipar nagy előszeretettel használja a zselatin, jobbanmondva a kollagén áldásos és egyben bőrregeneráló tulajdonságait, krémekbe, arcpakolásokba keverve. Regeneráló tulajdonsága miatt nagyon jól alkalmazzák a striák, narancsbőr és ráncok kezelésében. A legjobb terápia viszont mégis az, ha a kezelést belülről végezzük el, azaz ha a kollagént, zselatin, vagy kocsonya formájába juttatjuk be a szervezetbe.

A kocsonyában lizin és arginin is található, melyek
pacsakute, 2019. június 07. péntek, 18:35
Cékla gyógyhatásairól
sokkal hasznosabbak, mint az ásványianyagok vagy a vitaminok. A fitotápanyagok nincsenek szintetizálva, ezért jó , ha friss zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt és nem támaszkodik a szintetikus kiegészítőkre. Egy fontos csoportja a fitotápanyagoknak a céklában a betalainok. A betanin és a vulgaxantin különösen egészséges betalainok. Ezek az anyagok segítik a gyulladáscsökkentő mechanizmusokat a szervezetben, harcolnak a szabad gyökökkel és segítenek a szervezet méregtelenítésében. Ennek eredményeképpben általánosságban szállnak szembe a betegségekkel. A forralással a betalainok eltávoznak. Minél tovább főzi őket, annál kevesebbet tartalmaznak ezekből a remek polifenolokból. Az optimális mennyiség csak akkor biztosított, ha nyersen fogyasztja el. Egy órányi főzés után szinte minden betalain eltávozik belőle. Főzheti őket rövid ideig, körülbelül 5 percig. Ezzel a módszerrel a fitotápanyagok könnyebben szívódnak fel a testben és több is lesz belőlük, mivel sokkal kevesebb károsodik a rövid főzési idő miatt.
pacsakute, 2019. május 05. vasárnap, 20:52
Brenner János emlék zarándoklat
17:33
Szentgotthárdon tartották a Szombathelyi Egyházmegye éves zarándoklatát idén május 1-jén. Több mint kétezren vettek részt a találkozón.
Voltak, akik gyalog, mások kerékpárral, a legtöbben autóbusszal, kocsikkal keltek útra az egyházmegye különböző részeiből, hogy egy évvel Brenner János boldoggá avatása után a vértanúság helyén emlékezzenek a Szombathelyi Egyházmegye mártír papjára és adjanak hálát boldoggá avatásáért. Máraiújfaluból Székely János megyéspüspök, Rábakethelyről Császár István általános helynök vezetésével indultak gyalogosan a zarándokok Zsidára, az emlékkápolnához. Utóbbi zarándokcsoport élén Brenner József atya haladt, kezében testvére ereklyéjét tartva.
A kápolnánál a szombathelyi Brenner-iskola diákjai elevenítették fel naplórészletek, levelezések, visszaemlékezések alapján János atya életét, lelkiségét, majd Székely János megyéspüspök egyházmegyéje papságával együtt mutatott be szentmisét. A kápolnában elhelyezték Brenner János relikviáját, és ezentúl a szertartások
maroka, 2019. május 02. csütörtök, 21:13
Május szép imádsága: a loretói litánia
alapja tiszteletünknek: ,,Kelj föl, kedvesem, gyere szépségem! A föld színén immár virágok nyílnak" (vö. Én 2,10-12).
Először X. Alfonz, Castiglia királya kapcsolta össze májust a Szűz Mária személyével a 13. században - ilyenkor megkoronázta a Szűzanya képét, szobrát, és énekekkel magasztalta Máriát. Ez a májushoz kapcsolódó tisztelet kibontakozott szerte Európában; számos kiadvány jelent meg, és a pápák is jóváhagyták tanításaikkal, körleveleikkel. Egyre inkább elterjedt és általánossá vált, hogy a hívek litánia imádkozására gyűltek össze esténként.
A litánia kifejezés a görög litaneuó (könyörgök) szóból származik. A 7. századra alakult ki a mai formája: szándék - hívek válasza.
A loretói litánia a Boldogságos Szűz Máriát köszöntő és segítségül hívó imádság. A Párizsban fönnmaradt, 1200 körüli rímes litániára vezethető vissza, mely valószínűleg a bizánci szertartás akathiszt himnusza hatására készült. Mai formája a 16. századból származik: a fennmaradt adatok
maroka, 2019. május 01. szerda, 13:23
Deloitte: a hazai vállalatok inkább a hagyományosabb tényezőkre fókuszálnak
vezetői jellemzően tisztán látják a nemzetközi versenyt alapjaiban alakító felforgató trendek jelentőségét. Erősen szór azonban azoknak a megoldásoknak a köre, amelyekre fókuszálva ezeket a kihívásokat kezelhetőnek látják: a válaszadók 42 százaléka mondta Európában a régióban, hogy elsődlegesen új üzleti modellt terveznek kialakítani, 33 százalékuk fókuszált belső erőforrást szentelt ezekre a célokra, míg közel harmaduk elegendőnek ítélte a témák felső vezetői testületekben való megvitatását.

Általánosan jellemző, hogy a magánvállalatok vezetői és tulajdonosai a folyamatosan erősödő és gyorsuló kihívások ellenére erős alapokat látnak szervezeteikben a változások kezeléséhez. A magabiztosság okaként a legtöbben az új szolgáltatások és termékek kifejlesztését, a magas produktivitást és az üzleti modell innovációját emelték ki.

A megkérdezett magyar magánvállalatok vezetői körében azonban ezek a szempontok csak a harmadik-ötödik helyen szerepeltek. A jellemzően konzervatívabb álláspontot képviselő
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 17:10
Brexit - Felmérés: a konzervatív helyhatósági tanácsnokok közül is sokan Farage pártjára szavaznának
A Survation közvélemény-kutató által a Mail on Sunday című vasárnapi konzervatív brit tömeglap számára 781 tory önkormányzati tanácsnok bevonásával készített felmérés szerint a megkérdezettek 52 százaléka voksolna saját pártjára a májusi brit EP-választásokon, 40 százalék viszont Farage alig néhány napja bemutatott Brexit Pártjára adná szavazatát.

Farage, a brit belpolitika radikálisan EU-ellenes táborának veterán zászlóvivője, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) volt vezetője április 12-én jelentette be hivatalosan a Brexit Párt megalakulását, a brit politika arculatának teljes megváltoztatását, "politikai forradalmat" kitűzve elérendő célként.

Nigel Farage új pártja a teljes brit választói körben is vezeti az EP-választásra készülő pártok népszerűségi listáját.

A legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a YouGov e héten ismertetett, 1855 fős választói minta bevonásával elvégzett országos felmérésében kimutatta, hogy a Brexit Pártra 27 százaléknyian voksolnának, ha
velemenyezd, 2019. április 21. vasárnap, 21:56
Tokió 2020 - Világranglista-harmadikként vág neki a kvalifikációnak a férfi kardcsapat
kvalifikációs időszaknak" - emelte ki Decsi András a csapatban magyar ezüstéremmel zárult budapesti vk után. Hangsúlyozta: hazai közönség előtt jó szájízzel, kellemes élményekkel akarták befejezni a kvalifikáció előtti szakaszt, hogy aztán a tapasztalatok felhasználásával kezdhessék meg a finomhangolást.

"Kedvező előjelekkel vártuk a háromnapos versenyt, senki sem volt sérült, jó formában éreztem a fiúkat. Aztán az egyéni viadal a vártnál gyengébben alakult" - emlékeztetett rá, és elárulta, hogy általános volt a csalódottság.Ebből az állapotból kellett talpra állniuk a versenyzőknek, akik a vezetőedző szerint "vannak olyan klasszisok, hogy képesek túltenni magukat a csalódáson".

A hazai vk-n egyéniben hat magyar került fel a 64-es főtáblára, de öten az első fordulóban búcsúztak, és a legjobb eredményt elérő kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron sem jutott el a negyeddöntőig. A vasárnapi csapatversenyben aztán a Szilágyi, Szatmári András, Decsi Tamás, Gémesi Csanád összeállítású
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 11:21
x'D
- ...és katonák?
- Szerelmes vagyok beléjük, teljesen mindegy milyen katona vagy harcos, mert őket nem is a démoni erők hozták létre... Nekem ebben az életemben csak annyi jutott belőlük, hogy kiskoromban gyűjtöttem a műanyag katonákat, műanyag tankokat, szögesdrótokat és fedezékeket, ilyesmiket, aztán később általános iskolás koromban rossz gyereknek tartottak tárgyak megrongálása és tönkretétele miatt. Pedig a legtöbbjét nem is direkt akartam elrontani, csak úgy sikerült. Később, autókat, koponyákat, csontvázakat, mindenféle katonát, robotokat, még pucér nőket is le tudtam pontosan rajzolni, másolni már meglévő képekről. Viszont fejből nem ment. Ha belémkötött valaki, sokszor megvertem, engem ritkábban. Aztán járattak engem a szüleim "szakemberekhez", akik kijelentették rólam hogy ön és közvezészes vagyok, holott még soha nem vittek be engem a rendőrök hogy megismerjek közelről egy fogdát, mert nem is volt miért. Aztán 2003-ban amikor megkaptam az első számítógépemet, jobban le tudtam vezetni belső
eposz, 2019. március 25. hétfő, 08:16
Lengyel egyházi statisztika: 1990 óta 382 egyházi személy követett el pedofil visszaélést
adatoknak, ahol általában szintén az áldozatok több mint 50 százalékát a fiúk teszik ki.

Ezt a tényt figyelembe kell venni a megelőzésben, a papi képzésben, valamint a papi szemináriumokba való felvételkor is - hangsúlyozta Zak atya. Aláhúzta egyúttal: nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a pedofil bűntettek elkövetői túlnyomóan homoszexuálisok lennének.

Kérdésre válaszolva elutasította, hogy közvetlen összefüggés lenne a pedofília és a papi nőtlenség, a cölibátus között, rámutatva: az általános, a nem egyházi személyek által is elkövetett pedofíliára vonatkozó statisztikák egyértelműen mutatják: az elkövetők túlnyomó többsége nem cölibátusban él, nős, illetve rendszeres nemi életet folytat.

Stanislaw Gadecki érsek, a püspöki konferencia elnöke összefoglalta a tavalyi év végén elfogadott lengyel egyházi pedofília-megelőzési program fő elveit. Leszögezte egyúttal: a pedofília nemcsak az egyházat érinti, hanem globális és össztársadalmi probléma. Úgy vélekedett, hogy a probléma egyházi ügyekre
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 17:01
1/266
Képek, videók
Költségvetés
tailor
2015. november 09. hétfő, 11:37
költségvetés.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 17:53
költségvetési kiigazítás.
agica2004
2014. január 10. péntek, 14:11
Költségvetés.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 13:54
költségvetési hiány.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:14
költségvetési hiány
lovaszmarika
2012. május 20. vasárnap, 13:56
költségvetési hiány
agica2004
2012. április 09. hétfő, 16:24
költségvetési szavazás201
agica2004
2011. március 01. kedd, 10:29
tesselakp2.gif
magdus54
2012. május 19. szombat, 01:22
SZKV-1982.-Nemes László.j
agica2004
2019. május 14. kedd, 19:26
lászló_ dobogókő0427_10.j
maroka
2019. április 28. vasárnap, 23:36
lászló_ dobogókő0427_8.jp
maroka
2019. április 28. vasárnap, 23:35
lászló_ dobogókő0427_3.jp
maroka
2019. április 28. vasárnap, 23:33
lászló_ dobogókő0427_2.jp
maroka
2019. április 28. vasárnap, 23:32
SZKT-Péter Szabó Lászlóné
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.