Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 15:38 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A barátságod
A barátságod hozott színt az életembe, még a legsötétebb időszakokban is, és én vagyok a legszerencsésebb ember a világon, hogy kaptam ezt az ajándékot. Bízom benne, hogy nem tekintettem ezt természetesnek, de talán igen, mert néha nem látjuk, hogy a legjobb dolog, ami valaha is történhet velünk, ott ül az orrunk előtt. De jól van ez így, tényleg, mert rájöttem, hogy nem számít, hol vagy, mit csinálsz, kivel vagy, én mindig őszintén, igazán, teljes szívemből szeretni foglak.
bordat, 2018. június 13. szerda, 18:07
A barátságod hozott színt az életembe...
"A barátságod hozott színt az életembe, még a legsötétebb időszakokban is,
és én vagyok a legszerencsésebb ember a világon, hogy kaptam ezt az ajándékot.
Bízom benne, hogy nem tekintettem ezt természetesnek, de talán igen, mert néha nem látjuk,
hogy a legjobb dolog, ami valaha is történhet velünk, ott ül az orrunk előtt. De jól van ez így,
tényleg, mert rájöttem, hogy nem számít, hol vagy, mit csinálsz, kivel vagy, én mindig őszintén,
igazán, teljes szívemből szeretni foglak."

(Ahol a szivárvány véget ér c. film)
skorpiolilike, 2016. november 23. szerda, 19:00
Hogyan lehet stresszmentes a karácsony?
Az év végi ünnepek varázslatos időszakot jelentenek, különösen, ha a fontos dolgokra figyelsz, a többit meg el tudod engedni.
A csodás ünnepet könnyen elronthatja az a sok minden, amit meg kell csinálnunk. Vagy amit magunkra erőltetünk, mert szerintünk a családnak szüksége van rá.

Te is túlterheltnek érzed magad ezekben az időszakokban?

Néhány dolog, ami megtörténhet velünk:

Munkahelyi stressz
A munkahelyi stressz egész évben tartó valóság a legtöbbünk számára.

De a december egy amúgy is túlterhelt napirendet még zsúfoltabbá tehet. Ami azt jelenti, hogy még stresszesebbnek érezzük magunkat a munkahelyünkön, mint eddig.

Hogyan fogunk minden munkának a végére érni?

A kollégák is nehezebben fókuszálnak a feladatokra, ami mindenki számára megnehezíti ezeket az utolsó napokat. És mi a helyzet a céges bulikkal? Még azok is rátesznek egy lapáttal az amúgy sem kevés stresszre.

A vásárlások, ajándékok miatt a december még komolyabb
anna4459, 2014. december 23. kedd, 08:55
Összeomlik a nyugdíjrendszer
éltek az emberek. Ebben a demográfiai átmenetben álmodták meg a fejlett országokban a mai nyugdíjrendszereket.

- A jelenkori válságból visszatekintve, ez egy nagyon kedvező korszak lehetett.

- Hogyne, hiszen a csökkenő halandóság és a növekvő élettartam már önmagában is hajtotta a gazdaságot. A növekedés alapvető tényezője, hogy a dolgozók, ahogy ma mondanánk: az aktívak száma hirtelen megugrott. Ez a nagy népességrobbanás időszaka Európában és Amerikában. Ilyen időszakokban könnyű olyan nyugdíjrendszereket létrehozni, ahol sok aktív kis befizetéseiből kevés nyugdíjasnak tud a gondoskodó állam magas nyugdíjat biztosítani. Sőt, a múlt század ötvenes éveitől a nyolcvanas évekig olyan jó időszakot élt meg a Nyugat, hogy tovább lazítottak a már eleve is kedvező induló feltételeken Akkor épült be a politikai kultúrába az állami nyugdíj folyamatos növekedésének ígérete és a nyugdíjkorhatár csökkentésének igénye.

- Időközben csökkent születések száma, öregszik a
horvathnemagdi, 2013. december 01. vasárnap, 17:26
Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, ma s mindörökké
követni!!


Miért ég mégis ott, valahol szívem legmélyebb, legsötétebb zugában a néma kiáltás??!!
Mert a Mennyei Atya hív és tanít. Türelemre, alázatra, szelídségre. A fájdalom iskolájában Hozzá jutunk. Hiszen tőle van minden. És sosem ad olyan feladatot, mint amit el ne tudnék látni. Csak én emberi fejemmel gondolkodom. Csak ÉN mielőbb meg akarom oldani.
És a Sátán pont ezekben, az ingadozó időszakokban lesi ki a gondolataimat és a leggyengébb rezdüléseimet is!! S ha nem Jézusba kapaszkodok, ha csak magammal foglalkozok, akkor elsüllyedhetek lázas pocsolyámban.
De Isten kegyelméből ilyenkor, amikor ...." az egész világ - velem együtt - a feje tetejére áll, ha semmit sem értek meg abból, ami bennem és körülöttem zajlik, ha őrültségnek tűnik minden, ami körülvesz, akkor is Szent Pál apostol szavaihoz tartom magam: ,,Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, ma s
sacimama, 2013. június 25. kedd, 21:18
Gyertyát gyújtanak a hanuka ünnepén a Nyugati téren
A szervezők által az MTI-hez pénteken eljuttatott összegzés szerint a nyilvános gyertyagyújtás mottója: "fénnyel a sötétség ellen". Első este, szombaton Fischer Iván karnagy, Hegedűs D. Géza színművész és Székhelyi József színművész lesz az ünnepség vendége. A későbbi résztvevők között lesz Vámos Miklós író, Tarlós István főpolgármester, Mesterházy Attila az MSZP elnöke, Hende Csaba honvédelmi miniszter, Heller Ágnes filozófus, Ilan Mor, Izrael állam nagykövete és Mága Zoltán, hegedűművész.

Az ünnep hátteréről közölték: a Makkabeus-felkelés idején, i.e. 165-ben az ellenség által megszentségtelenített jeruzsálemi templomot újra kellett szentelniük a zsidóknak. A szentélyben azonban a hívek csupán egy napra elegendő olajat találtak, amellyel meggyújthatták a szent gyertyatartót, a menórát. A hagyomány szerint ekkor csoda történt: az egy napra elegendő olaj nyolc napon át égett.

Hozzátették, a hanuka (magyarul felszentelés) ünnepére emlékezve nyolc napon át minden este eggyel több gyertyát
velemenyezd, 2012. december 07. péntek, 12:32
Lehet másképp is színházat...
felkérésére írtam meg, többször átdolgozva. A hetvenes évek közepének színházi felfogása riasztó volt számomra. Nem tetszett a Taganka, amely az engedélyezett regények adaptációival volt tele, nem tetszett a Művész Színház a maga betű szerinti neorealizmusával, sem a Szovremennyik, amelynek intellektuális igyekezete legfeljebb a magányos tudományos segédmunkatárs leánykákat elégítette ki. Persze én sem voltam könnyű ember, igen tekintélyes azoknak a neveknek a sora, akik különböző okok miatt, különböző időszakokban megsértődtek rám: Viktyuk, Szergej Arcibasev, Kama Ginkasz, Mihail Fokin, Mark Zaharov. Efrosszal és Ljubimovval én nem akartam szóba állni, ez szent elhatározásom volt, a Tovsztonogov színházából meg egyenesen én tiltottam ki a darabjaimat. Oleg Jefremov a nagy kivétel volt.*
- Azt mondja: kipréselték, kikönyörögték a darabokat magából. Pedig kívülről úgy látszik, szinte maguktól íródnak, a próza, a mese ömlik a papírra, a műfajok között pedig úgy közlekedik, mintha a világ legtermészetesebb
venci76, 2011. november 01. kedd, 08:59
Milyen növényeket ültessünk a
lombozat alá, aztán az északkeleti részen, ahol a körülmények általában szárazabbak és árnyékosabbak.

Ültetés és gondozás: Készítsd elő a helyet; az olyan rothadt szerves anyagok, mint a kerti komposzt, a mezőgazdasági trágya vagy az avar, illetve egy általános műtrágya hozzáadása (hal, vér és csontliszt), elősegíti a növények meggyökerezését. Az őszi ültetés lehetővé teszi, hogy a növények megfoganjanak, még mielőtt tavasszal kifejlődne a lombozat. A talajtakarás és az öntözés a száraz időszakokban, legalábbis az első növekedési idényben, nagyon fontos a növények sikeres gyökereztetése érdekében.


Árnyéktűrő növények


Nagy, örökzöld cserjék


Taxus baccata* Puszpáng (Buxus sempervirens) - sűrű, kerek, bozontos cserje, 5 m magasságig növekszik, elviseli a rendszeres metszést és
1vargaildyko, 2010. szeptember 21. kedd, 13:09
Óvnak, védenek, gyógyítanak -
idején holdkőből készültek a jósláshoz használatos varázsgömbök. Állítólag teliholdkor, a szájban tartva, szerelmi varázslatot lehet a segítségével véghezvinni.
Sokan úgy tartják, hogy a tudattalan női princípiumának - femina - hordozója, ösztönbiztonságot ad a személyes sors által odakínált lehetőségek közötti választásokban.
Elősegíti a fájdalmas sebek gyógyulását, hűsítő hatásával csillapítja a magas lázat. A vízelem hatásait erősíti újholdkor vagy teliholdkor. Ezekben az időszakokban hatására felerősödhetnek az idegrohamok, menstruációs zavarok, ideges nyugtalanságok.
Nőgyógyászati problémák esetén, terhesség és szülés idején érdemes igénybe venni segítő erejét.

Alexandrit (alternatív kő!) - Ikrek: május 22.-június 21.
A meglepetések és a barátság köve. Túl érzékeny, érzelmileg labilis, belső változások felé nyitott emberek vonzódnak hozzá. Azok kedvelik, akiknek
inrid77, 2010. május 17. hétfő, 12:54
Fénylánc a téli napfordulón
útjára engedte, önnön feladatát erősítette meg.
A sólyom, a teremtő erő és a teremtett világ közötti közvetítő. Nem a
leghatalmasabb, nem a legerősebb, hanem a szárnyaláshoz leginkább értő.
Önmaga közegében a legjobban működő. A sólyom valójában mi vagyunk, a
nép, amelyik érti a világot, érti a Teremtést, és ha kell, magyarázza
annak minden értékét. Többszörösen fontos szimbólum, hogy mindez télen
történik.

A magyar nemzetnek az a szerepe, hogy a legsötétebb időszakokban is képes
legyen ezt a fényt tovább éltetni, kiterjeszteni. A tavalyi év során
mintegy 600 helyszínen gyújtottak tüzet felhívásainkra szerte a
Kárpáthazában. A tüzek mellett mintegy kilencezer ember melegedett.
Éjfélkor az emberek kimondták, hogy mi az, amit elfelejtettek megcselekedni a
múlt évben, és mi az, amit meg kívánnak cselekedni a következő évben.
Azóta az egyik ilyen kívánságunk teljesült. 2008 augusztusában
Bösztörpusztán két és fél napon keresztül egy
furaila, 2008. december 21. vasárnap, 01:05
Az igazság Napja
fel. Jóllehet Jézus maga is a fény legfőbb forrása, ,,az igazság Napja", ,,a világ világossága", ,,az igazi világosság, amely minden embert megvilágosít", ámde fénye nem pusztán a megújuló világot, az új életre kelő természetet, s a termőföldeket ragyogja be, hanem az emberek szívét. Krisztus fénye a hívő ember számára az igazság és az élet fénye, amely nem változik a természet ciklusaival, hanem amely örök és legyőzhetetlen, s amely a legsötétebb és a leggonoszabb időszakokban is értelmet, célt és bizonyosságot ad az embernek.

Épp az a fénysugár Ő, aki a betlehemi Születés templomának ódon falain át - akár egy égi tünemény - a vaskos oszlopok közé vetül. Vagy amely ott pihen a békésen legelő birkanyájon, avagy az összebúvó-együvé tartozó család mindhárom tagján.

S a benne hívők imádják Őt akár Krisztus jegyeseiként, akár a sorozatban legyártott, naiv, fröccsöntött kegytárgyak egyszerű vásárlóiként, fénye mindannyiukra ráragyog. Ott csillog a tüzes
brozsika, 2008. szeptember 29. hétfő, 15:36
Képek, videók
Köszönöm a barátságodat!.
barklara
2018. május 05. szombat, 19:07
Köszönöm a barátságod.jpg
vorosrozsa66
2018. március 03. szombat, 23:47
koszonom_a_baratsagod_ 294
vorosrozsa66
2018. március 03. szombat, 23:44
koszonom_a_baratsagod_ 134
vorosrozsa66
2018. március 03. szombat, 23:44
koszonom__a__baratsago dat
vorosrozsa66
2018. március 03. szombat, 23:43
koszonom_a_baratsagod_ 120
vorosrozsa66
2018. március 03. szombat, 23:35
Köszönöm a barátságod
csalogany13
2016. december 12. hétfő, 20:50
KÖSZ A BARÁTSÁGOD.jpg
gosztmagdi
2016. december 05. hétfő, 21:51
Köszönöm a barátságodat
farkasterezia
2016. szeptember 06. kedd, 14:24
kösz a barátságod.jpg
53ilona
2016. július 10. vasárnap, 09:33
Köszönöm a barátságodat.g
suzymama43
2016. március 02. szerda, 10:44
koszonom baratsagodat....
relisisi
2018. augusztus 18. szombat, 09:10
legsötétebb szín és kék v
lilagondolatok
2014. augusztus 15. péntek, 09:33
Rózsa legsötétebb színben
georgina28
2009. július 05. vasárnap, 11:44
A legsötétebb óra800.jpg
hollygergo
2009. február 07. szombat, 18:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.