Belépés
2019. augusztus 17. szombat | 33. hét | 229. nap | 15:46 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az ember egyre kapkodóbban él.
Az ember egyre kapkodóbban él. Nem képes már tudomásul venni, hogy egy élethossz alatt alig néhány dologgal tud érdemben foglalkozni. Mindent akar. Habzsolna. Ebből aztán pokoli gyorsasággal egyre több művészeti irányzat, politikai ideológia, vallási hóbort, szokás, trend, divat üti fel a fejét. Gyorsabban nyílnak el, mint a legrövidebb életű virág, úgy lobbannak fel, mint a szilveszteri tűzijáték szikrái az újév egyetlen pillanatában.

Benyák Zoltán
foldinefehereva, 2019. február 11. hétfő, 12:19
Ukrán válság - Kijev: két idős ember meghalt, mert a szakadárok akadályozzák a civilek átjutását az ukrán ellen
A sajtóközlemény szerint a két idős embernek az ukrán ellenőrzésű oldalon nyújtottak orvosi segítségséget, de már nem tudták megmenteni az életüket. Azt nem írták a közleményben, hogy pontosan mi volt a haláluk oka, vélhetően kihűlés okozhatta.

Az egyesített erőknél szolgáló határőröknek a szakadár területekről érkezők ugyanis arról számoltak be, hogy az "orosz megszálló erők" egyes személyeknek elsőbbséget adnak az áthaladáskor, ami miatt mások, főként idősek, nők és gyermekek kénytelenek a hidegben hosszú ideig sorban állva várakozni az ellenőrző pontoknál.

Az ukrán parancsnokság figyelmeztetett arra, hogy "az orosz megszállók" ezzel megsértik az emberi jogokat és civilek életét sodorják veszélybe, hiszen ezrek kénytelenek rendszeresen átjárni az ideiglenesen megszállt területetekről az ukrán ellenőrzés alatti országrészbe "az agresszor állam által irányított helyi hatalmi szervek" tevékenységének köszönhetően az önkényesen kikiáltott szakadár "népköztársaságokban" kialakult rossz gazdasági
velemenyezd, 2019. január 06. vasárnap, 20:11
Költségvetés - Dömötör: minden kiemelt területre több forrás jut
gyarapodik, és közben garantálni tudja a biztonságát, ami nélkül nem fenntartható a gazdasági növekedés.

Ezt támasztja alá a családtámogatások további bővülése, aminek eredményeként a kétgyermekes családok jövőre már havonta 40 ezer forintot tudnak leírni, miközben csökkennek a munkaadói adók, ami mozgásteret biztosít a béremelések folytatásához - sorolta az államtitkár.

Hangsúlyozta, a piaci szféra mellett a rendvédelmi dolgozók és az ápolók is újabb béremelésre számíthatnak. A szegénységből a legrövidebb kiutat a munkahelyek jelenthetik, ezért fontos, hogy 2010 óta több mint 700 ezer új munkahely jött létre - mondta.

Eközben úgy tűnik az ellenzék még arra sem vette a fáradtságot, hogy megnézze a költségvetés számait, állításaikkal szemben ugyanis egészségügyre több mint 100 milliárd forinttal, közbiztonságra és honvédelemre mintegy 150 milliárd forinttal, az önkormányzatokra pedig több mint 200 milliárd forinttal több jut jövőre, mint idén - fejtette ki Dömötör Csaba.

Megemlítette,
velemenyezd, 2018. július 22. vasárnap, 07:50
Nyári napforduló
Június 21-e a nyári napforduló napja. Ilyenkor a legrövidebb az éjszaka, és a Nap az égbolton a legmagasabb delelési ponton áll. A világ minden táján megünneplik ezt a napot. Mind a pogány, mind a keresztény kultúrkörben jelentős ünnep, noha a keresztény hagyomány június 24-én Keresztelő Szent János, Jézus megkeresztelőjének születésére emlékezik.
A Nap Ekliptikán megtett útja

A Nap ünnepe
A Nap, amely a téli napfordulótól kezdve fokozatosan egyre magasabban járt az égen, ezen a napon éri el pályájának csúcsát. Ez a Nap életének felezőpontja, amit majd a hanyatlás féléves periódusa követ. Ez a nap nem csak a legrövidebb éjszaka, hanem a leghosszabb nappal, a fény forrása, az éltető égitest, a Nap ünnepe is. Erről szinte minden nép tűzrakással, örömtüzek gyújtásával és virrasztással emlékezik meg. Számos babona kötődik ehhez a naphoz. Abban minden népszokás egyetért, hogy ezen a napon csodás, varázslatos dolgok történhetnek, teljesülhetnek régi kívánságaink.
eva6, 2017. június 21. szerda, 07:01
Veronai baleset - Szijjártó: az olasz ügyészség lezárta a nyomozást
A tárcavezető közleményében kifejtette: a milánói főkonzulátus levélben és telefonon folyamatosan feltett kérdéseire az olasz nyomozóügyészség azt válaszolta, hogy a veronai buszbalesettel kapcsolatos nyomozás azért tartott hosszabb ideig a vártnál, mert a tragédia napján hivatalban lévő ügyészt időközben áthelyezték, és a nyomozással másik ügyész kezdett foglalkozni.

Az olasz ügyészség hétfőn arról tájékoztatott, hogy a nyomozást lezárta, a jegyzőkönyvet a milánói főkonzulátusnak átadta, a külképviselet pedig a lehető legrövidebb időn belül továbbítja a jogsegélykérelemben érintett kecskeméti ügyészségnek - tudatta a miniszter. Ezzel az utolsó külügyi vonatkozású folyamat is lezárult - tette hozzá. Szijjártó Péter egyúttal együttérzéséről biztosította a gyászoló családokat.

A baleset január 20-án éjjel történt, a buszon ötvenhatan utaztak, 43 gyermek, 11 felnőtt és a két sofőr. A szerencsétlenségben tizenheten életüket vesztették.
velemenyezd, 2017. május 29. hétfő, 17:43
Békétlenség és erőszak az ígéret földjén
BÉKÉTLENSÉG ÉS ERŐSZAK AZ ÍGÉRET FÖLDJÉN * 2SÁMUEL 19-20

KÖZPONTI IGERÉSZ: 2SÁMUEL 19

ÖSSZEFOGLALÁS * Dávid a fia eleste felett érzett fájdalmában olyan keservesen és hosszan gyászolt, hogy ez már szinte hálátlanságnak tűnt azok felé, akik életüket kockáztatva helyezték vissza őt a trónra. A fájó felismerés, amire Jóáb hadseregparancsnok segítette el Dávidot, felrázta őt a mély lelki válságból, és arra indította, hogy foglalja vissza a trónt. Hazatérését azonban nem nevezhetnénk éppen kellemesnek. Azzal, hogy megszólította saját törzsét (Júdát), és felhívást intézett hozzájuk, hogy helyezzék vissza őt a trónra (azonnal bele is egyeztek), a többi törzset nemzeti féltékenységbe kergette. Egy Seba nevű forradalmár felkelést szított, s csak miután ezt leverte, kezdhetett hozzá az egyesült királyság kormányzásához.

19.Fejezet: Feddés Jóábtól 1-14; A Jeruzsálembe vezető út 15-43; Dávid újra a trónon Júdában

20.Fejezet: Seba lázadása 1-3; Seba halála 4-26; Újabb ellenállás
kalmanpiroska, 2017. március 30. csütörtök, 11:50
Nem indul az előre hozott parlamenti választáson a jelenlegi horvát miniszterelnök
Tihomir Oreskovic elmondta a lapnak, hogy egyelőre kivonul a politikából, és egyik párt listáján sem lesz rajta. A Híd Függetlenek Listája "korrekt és konstruktív partner volt" a kormányban - fogalmazott a távozó kormányfő, majd hozzátette: számos ponton egyeztek az elképzeléseik a jövőt illetően.

A tavaly novemberi parlamenti választáson az akkor kormányzó Szociáldemokrata Párt (SDP) és a jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) fej fej mellett végzett, ezért a kormányalakításhoz szükség volt a harmadik legtöbb szavazatot szerző párt, a Híd Függetlenek Listájának támogatására. A Híd javaslatára került a a kormány élére a korábban nem politizáló üzletember, Tihomir Oreskovic.

A pénteki bejelentés meglepte a horvát közvéleményt, ugyanis mindenki arra számított, hogy Oreskovic indul a választáson, mégpedig a Híd listáján. Ő viszont azzal indokolta a politikából történő ideiglenes visszavonulását, hogy a horvát politika még nem érett meg azokra a szükséges reformokra, amelyeket ő szeretett
velemenyezd, 2016. július 15. péntek, 19:32
Szép estét
sajnos, évek óta csupán a sajtó foglalkozik, pedig a rendőrségnek kellene.

A közvélekedés úgy tartja, hogy egy feleség és anya lássa el előbb a férjét, aztán a gyerekeit, majd öreg szüleit, és saját magával majd törődhet nyugdíjas korában. Csakhogy addigra nálunk a nők túlnyomó része maga is ellátásra szorul.A szlovákiai nők a legbetegebbek

Az Európai Bizottság elmúlt hetekben közzétett jelentése szerint az Európai Unióban a szlovákiai nők élnek a legrövidebb ideig egészségesen. Átlagosan csak az 53. életévükig bírják így, utána már rendszeres gyógykezelésre szorulnak, s a betegségek életminőségüket is rontják. A nők általános állapota még rosszabb, mint a férfiaké; ez a szakemberek szerint annak tulajdonítható, hogy kevésbé kímélik magukat, sokszor erejükön felül teljesítenek, mert környezetük ezt várja el tőlük.

Tavaly hasonló eredményre jutott az INEKO, a Gazdasági és Szociális Reformok Intézete is. Megállapítása szerint azok, akik nálunk
kirscha, 2016. május 08. vasárnap, 19:47
Van-e értelme bármiféle udvariaskodásnak az Orbán-rendszer bírálata és süllyesztőbe küldése kapcsán?
Csak, hogy bele ne köss!...

A testőr (merthogy a szamurájok alapfeladata békeidőben a hűbéruruk minden áron — akár a saját életük árán! — való megvédése), NEM bérgyilkos! (Még, ha pénzbeli juttatást kap is a szolgálataiért, akkor sem az!)
A bérgyilkos nindzsa azonban REJTVE, egy fedezékből — nem feltétlenül karnyújtásnyira az áldozattól... — kitámadva 'dolgozik'! A 'munkája' lényege tehát az, hogy AZ ADOTT KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT A LEHETŐ LEGKISEBB KOCKÁZATOT VÁLLALVA, ELEVENEN megússza a dolgot — vagyis a célszemély megölését! Ezért, miután elvégezte a feladatát, a lehető legrövidebb úton, ill. a lehető leggyorsabb módon elszelel a tetthelyről!
A szamuráj azonban SZEMTŐL-SZEMBEN harcol — akár egyszerre több ellenféllel is! —, és kitart mindaddig, míg csak le nem küzdötte ellenfeleit, vagy amíg halálos sebet nem ejtenek rajta! A szamuráj tehát a lehető legnagyobb mértékben felvállalja annak kockázatát, hogy akár meg is halhat a feladata teljesítése
keidzsitakesima, 2016. február 28. vasárnap, 01:14
Pelham Grenville Wodehouse
Nincs olyan, hogy "a megfelelő ember", amennyiben ezzel arra gondol, hogy létezik olyan férfi, aki képes bennem romantikus szerelmet ébreszteni. A házasságban hiszek, de nem úgy, hogy az egy delíriumos állapot eredménye. Ésszerű partneri kapcsolatnak tekintem két barát között, akik jól ismerik egymást, és bizalommal vannak egymás iránt. A házasság egyetlen helyes megközelítése, ha rájövünk, hogy nincs borzongás, nincs románc, s keressünk valakit, aki elég kedves, helyes és szórakoztató, tele van életkedvvel és hajlandó áldozatot hozni azért, hogy a másikat boldoggá tegye.

***

A leghatározottabban az a véleményem, hogy az ember huszonegy éves kora felett hajnali négykor ne keljen ki az ágyból, sőt ébren se legyen. E korai óra komor gondolatokat szül. Huszonegy évesen az ember előtt
gymaria48, 2016. február 22. hétfő, 17:03
11 ok, amiért sikeresebbek a rendszeresen futó emberek az át
sérülések, egyéb betegségek vagy fáradtsággal, mint mentálisan, mint fizikálisan.

Extrém események alkalmával (A Comrades Marathon ilyen például ) rengeteg kimerítő akadállyal kell szembenézniük.

A képtelenül hosszú távtól kezdve az időjárási viszonyokig, el kell viselniük a kihívásokat, és a legjobbat kihozni belőlük.

6.Türelmesek

A futók értékelik a fejlődést. A mai rohanó és manipulációkkal telített világban ők tökéletesen értik, hogy a sikerhez vezető legrövidebb út a türelem. A türelem egy egész életre szóló kitartásra tanít meg. A türelem alázatra tanít. Az egész tanulási folyamat során a futók felismerik, hogy a leghosszabb út a sikerhez a látszólag ,,rövidebb" út...

7.Azt is tudják, hogy nem a másokkal való versengés a legfontosabb

A versenyzés önmagában egy nagyszerű dolog. Fejlődsz, és jobbá válsz. Azonban a versengést egy egészen más, mondjuk úgy: megfelelő perspektívából kell szemlélned. Amíg a másokkal való
radvanszki_jozsef, 2016. január 04. hétfő, 09:11
December 22. - A Fény születése
a világ fényes és árnyékos oldalának szeretetteljes elfogadása is. Az adventi időszak a megtisztulás, a sérelmek megbocsátásának, az elengedésnek és az elfogadásnak az időszaka is - érdemes ilyen szemszögből is végignézni az évünket.Az ősi kultúrákban ismerték ezt a természeti jelenséget, a Fény születését, és legtöbbük a nyári és téli napforduló által meghatározott időkeretben élt, így hagyományaik is ehhez igazodtak. A nyári napforduló (amikor a leghosszabb a nappal és legrövidebb az éjszaka) alkalmával a nyár beköszöntét, a téli napfordulón pedig a fény újra megszületését ünnepelték. Mivel a nappalok hosszabbodása azt szimbolizálja, hogy a fény ismét győzelmet arat a sötétség felett, érthető, hogy sok nép ettől a naptól számította az új évet is. A keresztény egyház az i. sz. 4. századtól Jézus születésének ünneplését írja elő ebben az időszakban, bár ma már egyértelműnek látszik, hogy Jézus a tavaszi vagy az őszi ünnepkör idején született.

Többek között a keresztény
suzymama, 2015. december 22. kedd, 10:21
1/12
Képek, videók
Benyák Boróka Blanka.jpg
blackfeet
2010. november 02. kedd, 11:41
Mikor az ember szembe néz
liliana01
2019. augusztus 12. hétfő, 15:49
0 a két idáős ember 8eee3
lovaszmarika
2019. augusztus 06. kedd, 17:02
0 a két ember, felelősök.
lovaszmarika
2019. augusztus 03. szombat, 15:54
ejszaka,-fold,-ember,- szi
menusgabor
2019. július 24. szerda, 21:47
0 a két idős ember uub4zz
lovaszmarika
2019. július 17. szerda, 18:38
0 a az ember életkora egy
lovaszmarika
2019. június 21. péntek, 17:00
...és jött egy EMBER....j
menusgabor
2019. június 19. szerda, 21:42
0 az idős ember és öregem
lovaszmarika
2019. június 19. szerda, 19:25
Kell-találni-egy-ember t-a
menusgabor
2019. május 18. szombat, 20:25
Csillagos ég alatt.gif
pacsakute
2019. április 29. hétfő, 22:32
0 a inti a tus alatt rncm
lovaszmarika
2019. március 29. péntek, 16:48
Spirulina a víz alatt.jpg
pacsakute
2019. március 16. szombat, 20:17
0 a a paplan alatt valaki
lovaszmarika
2019. február 25. hétfő, 18:32
cica a könyv alatt1116.jp
maroka
2018. november 16. péntek, 19:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.