Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 01:09 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Müncheni konferencia - Német védelmi miniszter: a Nyugatnak szakítania kell a tétlenkedéssel és a panaszkodássa
kiemelve, hogy a német gazdaság számára is elengedhetetlen a kereskedelmi forgalom biztonsága a tengerszorosnál, amelyen a globálisan forgalmazott nyersolaj 20 és a cseppfolyósított földgáz 25 százalékát szállítják át a tartályhajók.

Ezzel kapcsolatban az előadása utáni pódiumbeszélgetésen elmondta, hogy azért javasol a tengerszorosnál indított amerikai művelettől független missziót, mert Németország nem ért egyet Washington Iránnal szemben alkalmazott politikájával, amely abból áll, hogy a lehető legnagyobbra fokozzák a Teheránra kifejtett nyomást.

A vasárnapig tartó müncheni biztonságpolitika második napján felszólalt mások mellett Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is, aki a német védelmi miniszter nézeteivel ellentétesen ítélte meg a világpolitikai fejleményeket.

Kiemelte, hogy a nemzetközi kapcsolatokat a "barbarizálódás" jellemzi, és ennek a folyamatnak Moszkva az egyik fő kárvallottja, holott rendre a nemzetközi jog előírásait és az ENSZ határozatait hűen követve jár el. Erre példa
velemenyezd, 2020. február 15. szombat, 23:29
Béres József-mellszobrot avattak a Lakitelek Népfőiskolán
gyakorlatilag történelmi elégtétel - tette hozzá.

Béres József fia, Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke elmondta: a korábban kuruzslószernek nevezett Béres Csepp 2000-ben lett gyógyszer Magyarországon, a készítmény így rehabilitálódott.

A rendszerváltás előtti időkben áltudósnak nevezett Béres Józsefet 2002-ben Magyarország legmagasabb tudományos elismerésével tüntették ki, így tudósként is rehabilitálták. Kiemelte: édesapja szobra 2008-tól a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban a legnagyobb gyógyítók sorában áll, ez pedig családjának, a társaságuknak és a nemzetnek egyaránt erkölcsi elégtétel.

V. Németh Zsolt hungarikumokért felelős miniszteri biztos elmondta: a Béres Csepp és a Béres Csepp Extra a törvényileg életre hívott hungarikumok gyűjteményében 2013-ban kapott helyet. A hungarikumok a magyarság karakterjegyeit, sajátosságait gyűjtik össze, és egyben rá is irányítják a figyelmet a magyarokra.

A Béres Csepp a magyarok leleményét, találékonyságát bizonyítja. Egyértelmű
velemenyezd, 2020. február 15. szombat, 23:17
BÖSZ: kiálltak az önkormányzati óvodák mellett a fővárosi polgármesterek
A BÖSZ szerint az óvodák a hazai oktatási rendszer talán legjobban működő részei, ahol a legnagyobb problémát a munkaerőhiány okozza Ezért nem központosítással, hanem a támogatások növelésével lehet a problémákat megoldani - tartalmazza a közlemény.

Továbbá az önkormányzatok számára nem okoz súlyos problémát az óvodai és bölcsődei rendszer fenntartása, így anyagi szempontból sem indokolt központi kormányzat alá rendelni az intézményeket - teszik hozzá.

A nyilatkozat szerint, a több mint 320 ezer óvodás és a több mint 30 ezer óvodapedagógus közös érdeke, hogy a jól működő, komoly eredményeket felmutatni képes rendszer stabil és békés maradjon továbbra is.

A nyilatkozatot a főpolgármester és minden jelenlévő polgármester aláírta - közölték.

Arról is beszámoltak, hogy az alakuló ülésen társelnököt és alelnököket választottak.

A BÖSZ elnöke Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. Társelnökké választották Kiss László III. kerületi szocialista polgármestert, a három alelnök
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 21:42
Csütörtöktől a mozikban Clive Owen és Tim Roth főszereplésével A nevek dala
filmekről ismert, mint a Szabó István rendezte Csodálatos Júlia vagy A napfény íze, az Eastern Promises - Gyilkos ítéletek vagy a Barney és a nők.

Robert Lantos az MTI-nek elmondta, hogy Norman Lebrecht zenetudós azonos című írásával egy másik producer révén ismerkedett meg, elolvasta a regényt és úgy érezte, hogy ebből a történetből muszáj filmet készítenie.

A nevek dala a holokauszton túl a barátságról, a csalódásról és a megbocsátásáról is szól. A film mentes a borzalmas jelenetektől, a legnagyobb része 1986-ban játszódik - tette hozzá a producer.

Hangsúlyozta, hogy azért esett a választása Francois Girard rendezőre, mert ugyanúgy ismeri a klasszikus zene nyelvét, mint a filmnyelvet. Kevés az olyan alkotó, aki híres az opera világában, és a filmjei is legtöbbször a zenéről szólnak, Francois Girard pedig ilyen - magyarázta Robert Lantos.

A kanadai rendező nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint A vörös hegedű (1988), amelynek zenéjéért az amerikai John Corigliano megkapta az
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 13:01
Koronavírus - Összehangolják törekvéseiket a világ legfejlettebb országait összefogó G7-csoport tagjai
A új vírus révén keletkezett helyzetet csak nemzetközi és európai szinten összehangolva lehet megfelelően kezelni - emelte ki Jens Spahn az Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Japán, Kanada, Németország és Olaszország alkotta informális csoport egészségügyi minisztereinek telefonkonferenciája után.

A G7 csoport tagjai a lehető legnagyobb mértékben összehangolják az utazásra vonatkozó előírásaikat és óvintézkedéseiket, a koronavírussal kapcsolatos tudományos kutatómunkát és az együttműködést Kínával, az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) és az Európai Unióval - mondta a miniszter német hírportálokon ismertetett közleménye szerint.

Hozzátette, hogy kedden további megbeszéléseket folytat majd brit és francia kollégájával.

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus decemberben jelent meg Vuhanban. A közép-kínai városból elindult járvány 23 országot ért el. A vírus több mint 17 300 embert fertőzött meg, a túlnyomó többséget Kínában. Az ázsiai országon kívül csupán 151 fertőzést
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 21:33
Politico: Az Európai Bizottság elnöke nagy kockázatot vállal az Egyesült Államokkal kötendő kereskedelmi megáll
agrárimport előtt. Phil Hogan az Európai Bizottság mezőgazdaságért felelős biztosa legutóbbi amerikai látogatása során leszögezte azt, hogy Európai Unió mezőgazdasági kérdésekről jelenleg nem akar szélesebb körű tárgyalásokat folytatni, de az agráriumra érvényes egészségügyi szabványok terén kész engedményekre annak érdekében, hogy - mint fogalmazott akkor - kijuthassanak a zsákutcából.

A vezető EU-tagországokban, legfőképpen Franciaországban - amely termelési volumene alapján egyértelműen az EU legnagyobb mezőgazdasági termelő országa - erős nemtetszést váltana ki az, ha az Egyesült Államok teret nyerne ebben a kérdésben.

Franciaország, Ausztria, és Hollandia eddig sikeresen tiltakozott az ellen, hogy az agrárszektor ne képezze az Egyesült Államokkal való kereskedelmi tárgyalások részét, viszont most egyértelműnek tűnik Trump elnök ragaszkodik ehhez a területhez is.

A Politico szerint ezt a problémát az sem oldja meg, ha az Európai Bizottság jogszabályokhoz nem kötött kötelezettségeket
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 21:33
Csökkent a Zwack Unicum nyeresége és árbevétele
2019. március 1-jétől nem a Zwack a Moet-Hennessy termékek magyarországi forgalmazója, ennek kiszűrésével a forgalmazott termékek árbevétele 3,8 százalékkal nőtt.

A jelentés kitér arra is, hogy az április-decemberi piackutatási adatok szerint a magyar adózott égetett szeszesitalok piaca volumenben 0,3 százalékkal, míg értékben 10,9 százalékkal nőtt.

Az export árbevétel 1,3017 milliárd forint volt az első háromnegyedévben, 6,4 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. A növekedést a két legnagyobb exportpiac, az olasz és a német hozta, ugyanakkor a duty free árbevétele csökkent.

Az anyagjellegű ráfordítás 12,1 százalékkal, a személyi jellegű ráfordítás 1,1 százalékkal, az értékcsökkenési leírás 11,3 százalékkal, az egyéb működési költség 8,2 százalékkal csökkent.

A működési eredmény 2,391 milliárd forint, mely 38,4 százalékkal alacsonyabb az előző évinél.

A Zwack Unicum a magyar égetett szeszesital piac legnagyobb szereplője. Mivel a társaság bevételének közel 90 százaléka a
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 20:02
BÉT: nőtt a tőzsdei forgalom januárban
A januári összesítés szerint a 11,5 milliárd forintos napi átlagos forgalom elmaradt a decemberi 13,5 milliárd forintos átlagtól, de magasabb a tavaly januári 10,5 milliárd forintnál.

A tőzsdeindex 46 082 pontról 43 072 pontig mérséklődve 7 százalékkal csökkent.

A német feldolgozóipar válsága ronthatta volna a befektetők hangulatát, de a magyar gazdaság továbbra is eredményes - írták.

A legnagyobb visszaesést a Mol érte el, árfolyama 12,5 százalékos csökkenéssel 2580 forinton zárta a januárt. A forgalomból ugyanakkor 54,7 százalékkal részesült. Az OTP forgalma 19,6 százalék volt a teljes forgalomból, 14 120 forintos árfolyama 8,5 százalékkal kevesebb, mint egy hónapja. A Richter 18,8 százaléknyi forgalomnál 1,9 százalékos, a Magyar Telekom 1,7 százaléknyi forgalomnál 1,8 százalékos növekedést ért el. Árfolyamuk 6540 forintra, illetve 454 forintra emelkedett.

A kisebb forgalmú papírok közül az Akko Invest pozitív árfolyamiránnyal indított. Az áresések között kétszámjegyűek is
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 12:03
EKF - Fiume és Galway az Európai Unió két új kulturális fővárosa - BŐVÍTETT
is.

Fiuméban 2020-ban mintegy 300 kulturális programot, ezen belül 600 eseményt szerveznek, amelyekben 300 partnerszervezet és művész vesz részt több mint félszáz európai és más országból. A programok fő témái Fiume és a kortárs Európa identitásának összefonódása, a víz, a munka és a migráció.

A nyitóünnepséget követően az év egyik legjobban várt eseménye a Grand Finale nemzetközi karnevál lesz, amelyet február utolsó vasárnapján rendeznek meg.

Rijeka 120 ezer lakosával a harmadik legnagyobb város Horvátországban Zágráb és Split után. A Kvarner-öböl partján elterülő kikötővárosnak valamikor virágzó ipara volt, virágzó hajógyártással. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ipari légkör uralkodik a városban, utcái megőrizték a tengeri városok hangulatát, Fiume fontos idegenforgalmi és kulturális központtá nőtte ki magát.

Gazdag történelmi nevezetességei viharos múltjáról tanúskodnak. Része volt az Osztrák-Magyar Monarchiának, két évtizedig olasz, majd a második világháborúban náci megszállás
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 18:22
Ute Lemper német énekesnő Marlene Ditrich-esttel lép fel a Müpában
Ute Lemper Marlene Dietrichnek szentelt estjén akusztikus zenekarával nemcsak a legnagyobb Dietrich-slágereket idézi meg, hanem a díva személyét is. A koncerten közreműködik Vana Gierig zongorista, Romain Lecuyer nagybőgős, Cyril Garac hegedűművész és Matthias Daneck dobos - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Mint írják, Ute Lemper Randevú Marlenével című estje, amelyet jelenleg az énekesnő egy világkörüli turnén mutat be, egy ma is aktuális történet a bátorságról, fájdalomról, és egy progresszív, emancipált nőről.

Ute Lempertet már a pályája kezdetén Marlene Dietrichhez hasonlították. Az énekesnő időközben több mint harminc albumot készített, számtalan sikerdarabban szerepelt, és személyes élményei alapján megalkotta saját, Randevú Marlenével című estjét. Napjainkig több mint harminc album fűződik a nevéhez, a klasszikusok, Marlene Dietrich és Edith Piaf mellett olyan szerzők dalaival, mint Elvis Costello, Tom Waits, Philip Glass és Nick Cave. Olyan kultikus darabokban
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 17:42
Alkotmánymódosítást sürget a német kiskereskedelmi szövetség a vasárnapi zárva tartás szabályai miatt
Miközben az online kiskereskedelem robbanásszerűen növekedik, a hagyományos boltok hálózata folyamatosan zsugorodik, így 2010 óta országszerte csaknem 40 ezer üzletet kellett végleg bezárni - húzta alá Josef Sanktjohanser, hozzátéve, hogy "ahol halódik a kiskereskedelem, ott a belváros egésze megrendül".

A folyamat feltartóztatásához az ingatlanfejlesztők beruházási hajlandósága mellett jobb politikai keretfeltételek is kellenek. Az engedélyezési eljárások felgyorsításától a vasárnapi zárva tartás szabályozásának átalakításáig egy sor ügyben lépéseket kell tenni - mondta.

A vasárnapi zárva tartásról az alaptörvényben rögzített alapszabály - miszerint a vasárnap a pihenés és az úgynevezett lelki emelkedettség napja - a weimari köztársaság idejéből származik. Azonban "az idők változnak, és az emberek is" - hangoztatta a HDE elnöke.

Arra a felvetésre, hogy a közvélemény-kutatások szerint a lakosság többsége ellenzi az üzletek vasárnapi nyitva tartását, megjegyezte, hogy ennek ellenére
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 21:01
Palkovics: dinamikusan fejlődnek a német-magyar gazdasági kapcsolatok
energiatároló kapacitásként, üzemanyagként és szintetikus üzemanyagok alkotóelemeként is szolgálhat, és Magyarország és Németország egyaránt dolgozik nemzeti hidrogénstratégiáján.

Ez a munka az idén októberre befejeződik, és egy közös munkacsoport egyezteti majd a német és a magyar stratégiát - ismertette Palkovics László.

Peter Altmaierrel tárgyaltak az energia tárolására szolgáló másik megoldás, az akkumulátorok ügyéről is. Megállapították, hogy Németországban és Magyarországon működik a legnagyobb akkumulátorépítő kapacitás egész Európában, és ezen a területen is tovább kell folytatni a fejlesztéseket, mert a jelenlegi, kémiai alapú akkumulátorokat célszerű lesz majd a környezetet kevésbé terhelő újakra cserélni, ami új gyártási és újrahasznosítási technológiákat igényel.

A miniszter rámutatott, hogy az atomenergia kérdését Magyarország és Németország másként látja. Németország kivezeti, fokozatosan megszünteti az atomenergia használatát, míg Magyarország továbbra is az energiapolitika
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:52
1/798
Képek, videók
A panaszkodás egy ....jpg
pacsakute
2013. március 16. szombat, 19:07
Bethlen -Hága konferencia
agica2004
2017. június 12. hétfő, 20:01
Konferencia meghívó
azenujsagom
2017. március 27. hétfő, 04:50
Klebelsberg-konferenci a
furaila
2015. augusztus 22. szombat, 08:12
Nemzet és... konferencia
furaila
2015. június 21. vasárnap, 00:19
konferencia
janna53
2013. július 20. szombat, 23:41
országház konferencia f.
lacipecsenye
2012. augusztus 09. csütörtök, 21:57
Ori Feri Gold konferencia
sarkadykati
2012. június 12. kedd, 17:48
Ikebana konferencia.jpg
farkas1945
2011. május 11. szerda, 14:02
20110319libia konferenciá
agica2004
2011. március 22. kedd, 15:36
Jaltai konferencián
agica2004
2010. február 09. kedd, 16:13
Drávaszentes konferenciat
ludysi
2009. augusztus 25. kedd, 08:48
konferencián.jpg
kaposlogisztika
2008. október 11. szombat, 19:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.