Belépés
2020. július 08. szerda | 28. hét | 190. nap | 04:04 | Ellák
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Johnson: brit letelepedési engedélyt és később állampolgárságot is kaphatnak a hongkongiak a kínai nemzetbizton
kormányfő kilátásba helyezte, hogy ha Kína érvényesíti a nemzetbiztonsági törvényt, a brit kormány a bevándorlási szabályozás módosításával lehetővé teszi a brit tengerentúli útlevél hongkongi birtokosainak, hogy 12 hónapi, folyamatosan megújítható időszakokra Nagy-Britanniába költözzenek és munkavállalási jogosultságot kapjanak.

Boris Johnson megfogalmazása szerint mindez elindíthatja az érintetteket a brit állampolgárság megszerzése felé.

Johnson szerint ez lenne a brit vízumrendszer egyik legnagyobb mértékű átalakítása Nagy-Britannia egész eddigi történetében, de a brit kormány szükség esetén ezt a lépést készséggel megteszi.

Hongkongban sokan félnek attól, hogy életformájuk - amelynek megőrzésére Kína ígéretet tett - veszélybe kerülhet. Ha Peking cselekedetei alátámasztják ezeket a félelmeket, Nagy-Britannia ezt nem tudná jó lelkiismerettel elintézni egy puszta vállrándítással, hanem eleget tenne kötelezettségeinek és alternatív megoldással állna elő - írta a brit
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 14:11
Koronavírus - ITM: szabadalmaztatás alatt az első magyar koronavírus-specifikus lélegeztetőgép
A Femtonics Kft. a Semmelweis Egyetem orvosszakmai vezetésével közösen alkotta meg a járványkórházakban is könnyen bevethető lélegeztetőgépet, amely alkalmas a kritikus állapotú betegek eredményes kezelésére - derül ki az MTI-hez eljuttatott közleményből.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hangsúlyozta: A veszélyhelyzetben a hazai kutatás-fejlesztés és innováció szereplői példás együttműködési készséggel bizonyították, hogy a váratlan kihívásokra is képesek gyorsan és hatékonyan reagálni. Az innovációs tárcához mintegy félszáz, tudományosan megalapozott projektjavaslat érkezett be, ezek közül 20 támogatott fejlesztés már folyamatban van. A szabadalmaztatás alatt álló magyar lélegeztetőgép hozzájárulhat ahhoz, hogy az egészségügyi védekezésben Magyarország egyre inkább képessé váljon az önellátásra. A tárcavezető hozzátette: a minisztérium határozott célja, hogy a vírusválságban folyamatosan bővülő szakmai-tudományos közösséget, kapcsolatrendszert a magyar gazdaság újraindítása
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 13:52
Harry és Meghan minden kapcsolatot megszakít a brit bulvársajtóval
döntésükben nem csekély része volt a brit bulvársajtó velük szembeni magatartásának, az őket képviselő londoni ügyvédi iroda pedig január végén hivatalos közleményben - jogi eljárás kilátásba helyezésével - szólította fel a lapokat, hogy hagyják békén a hercegi párt.

Harry és Meghan azonban a jelek szerint végleg megelégelte, hogy a bulvársajtó azóta is folyamatosan a nyomukban jár. A nevükben kiadott, hétfőn nyilvánosságra került levelükben közölték: minden együttműködést megszakítanak a négy legnagyobb brit tömeglap, a Sun, a Daily Mail, a Daily Mirror és a Daily Express szerkesztőségével.

A házaspár közkapcsolati menedzsere a lapok főszerkesztőihez intézett levelében közölte: Harry és Meghan meggyőződése, hogy a szabad sajtó minden demokrácia alappillére és teljes szívvel hisz abban is, hogy az újságírás elsődleges kötelessége az igazság bemutatása.

A levél megfogalmazása szerint azonban súlyos aggály forrása, hogy befolyásos brit lapok hosszú évek óta igyekeznek elhárítani minden
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 11:11
Krónika 3. rész (színházak fenntartása)
közös működtetés idejére - fejtette ki.

Fekete Péter a veszélyhelyzettel összefüggésben méltatta a művészeket, akik a kultúra eszköztárával szolgálják a nemzetet. Honfitársaink mentálhigiéniás egyensúlyának fenntartása kulcsfontosságú a koronavírus-járvány elleni küzdelemben - hangoztatta.

Fidesz: a többletfinanszírozás mellé többletjogok is járnak

L. Simon László (Fidesz) azt mondta, hogy a vendéglátás és az idegenforgalom mellett rövid távon az előadó-művészet szenvedi el az egyik legnagyobb veszteséget.

Az ágazat számára a kormány azonnali és gyors segélyeket adott, a törvényjavaslatot azonban nem az indokolja, hogy veszélyhelyzetet kellett kihirdetni - hívta fel a figyelmet. Az igazi probléma az, hogy miközben a kormány és Karácsony Gergely főpolgármester között hatékony és konstruktív tárgyalások folytak, a fővárosi ellenzéki koalíció nem tud megegyezni a színházak sorsáról - jelentette ki. A helyzetet az hozta létre, hogy a főváros nem akar finanszírozni mintegy hét intézményt -
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 11:32
2. nagyböjti hét kedd 03.10
imaszíjukat, és köntösükön megnagyobbítják a bojtokat. Vendégségben szeretnek a főhelyekre ülni, a zsinagógában pedig az első székekbe. Elvárják, hogy az emberek köszönjenek nekik a főtereken, és hogy rabbinak, azaz mesternek szólítsák őket.
Ti ne hívassátok magatokat mesternek, mert egy a ti Mesteretek, ti pedig mindnyájan testvérek vagytok. De atyának se hívjatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, a mennyei. És tanítónak se hívassátok magatokat, hisz egy a ti tanítótok: Krisztus. Aki a legnagyobb köztetek, az legyen a többi szolgája. Aki önmagát magasztalja, azt megalázzák, és aki önmagát megalázza, azt felmagasztalják."
Ezek az evangélium igéi. Mt 23,1-12

Imádság
Uram, Jézus, a te küldötted vagyok, ezért mindenkor a te örömhíredet akarom továbbadni és rólad akarok tanúságot tenni. A te szereteted és irgalmad jele szeretnék lenni a világban, naponta gyakorolva az irgalmas szeretet cselekedeteit. Mindent a te nevedben akarok tenni, hogy te győzz a rossz és a gonosz
maroka, 2020. március 09. hétfő, 23:15
Megjelent egy holland túlélő Auschwitzban írt memoárja
Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a könyvbemutatón arról beszélt: "a magyar kormányok felelőssége abban, ami 75 évvel ezelőtt történt, tagadhatatlan, vitathatatlan és megbocsáthatatlan".

1944 áprilisától kezdődően "szisztematikusan 600 ezer magyar zsidó honfitársunkat deportálták a magyar politika és közigazgatás aktív közreműködésével" - fogalmazott a helyettes államtitkár.

Hozzátette: "mindig emlékezni fogunk, és mindig a történelmünk egyik, ha nem a legnagyobb szégyenfoltjának fogjuk tartania a holokausztot".

Szabó Tibor Benjámin, a könyvet megjelentető Athenaeum Kiadó igazgatója arról beszélt: Eddy de Wind még az auschwitzi táborban, nem sokkal annak felszabadítása előtt írni kezdte visszaemlékezéseit. Ezért erre a könyvre még nem hatott az a "szokásrend", amely a második világháború utáni évtizedekben alakult ki, és máig meghatározza, hogyan lehet beszélni a holokausztról.

Hozzátette: mivel a könyvet, noha már 1946-ban megjelent
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 19:12
Csordultig tele
45,2). - Tulajdonképpen nekünk is készségesebben és ékesebben kellene szólnunk az Úrról, mint bármely más témáról. Sajnos azonban ez nincs mindig így.

Elevenen érezte saját méltatlanságát. Mentegetőzött ápolatlan külseje, egyszerű volta miatt és amiatt, hogy nem reagált azonnal szerelmese szavára. Ha bűnös voltunkra gondolunk, hajlamunkra, hogy elfussunk Istentől, engedetlenségünkre, akkor még több okunk van az álmélkodásra, hogy Krisztus egyáltalán érdeklődik irántunk.

Szulamit legnagyobb gyönyörűsége az volt, hogy Szerelmesével együtt lehetett. Várta a pillanatot, amikor majd eljön, és őt mint menyasszonyát magához veszi. Mennyivel nagyobb sóvárgással kell nekünk mennyei Vőlegényünk visszajövetelére várnunk, és előre örvendeznünk annak, hogy akkor majd mindörökre együtt leszünk Vele!

Szulamit megvallotta, hogy szinte betege a szerelemnek. Szinte el sem tudja már viselni a várakozást. Mi is törekedjünk arra, hogy szívünket egészen rabul ejtse az Úr Jézus, és legyen tele
kalmanpiroska, 2019. október 06. vasárnap, 07:56
Fidesz-kongresszus - Orbán: jogunk van a keresztény szabadság törvényei szerint berendezni az életünket (1. rés
osztrák belpolitikában történtekre.

Az EU költségvetése nem arra való, hogy a liberálisoknak tetsző csapatokat, médiumokat és az ő céljaikat szolgáló bevándorlókat finanszírozzák, tüntetésszervezőket és aktivistákat képezzenek ki - mondta.

Példaként említette, hogy a macedón belpolitikai instabilitásért és a román "kormányzati bajokért" is szerinte "az ő rejtett támadásaik a felelősek". A nemzetközi baloldal, Washington és Brüsszel nemzetközi politikába beépült liberális hálózatai jelentik a legnagyobb veszélyt Közép-Európa békés életére, "politikai trükkökkel és fake news-hálózatok tucatjaival kell szembenézni" - jelentette ki, helyesnek nevezve ezért, hogy "a Soros-megbízott Timmermans alól kirántottuk" az európai bizottsági elnöki széket.

Közép-Európa ugyanakkor nem csak követel, teljesít is: erősíti az EU pénzügyi fegyelmét, hozzájárul a növekedéshez, és megvédi a kontinens külső határait. Utóbbival kapcsolatban ismét megerősítette Giuseppe Conte olasz miniszterelnöknek címzett
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 17:11
Apáknak napjára
figyeli,
hogy fejlődik a gyermek.
Kiveszi a részét
a házi munkából,
anyával közösen
érzéseket ápol.

Látja, hogy gyermeke
hozzá is kötődik.
hiszen egy kapcsolat
sosem öröklődik!
Abban részt kell venni,
s ott lenni egészen,
hisz egy boldog család,
így épül fel szépen.

A példa, a minta
nagyon fontos lenne,
követendő példát
lát a gyermek benne.
Igen mély nyomot hagy
a mese, a játék,
a reá szánt idő
a legnagyobb ajándék.

Attól nem kell féljen,
hogy rosszul csinálja!
Így kezdi a világ
összes apukája.
Anyukák sem tudják
rögtön, mit kell tenni,
meglehet tanulni,
s jó szülővé lenni.

Ha az apák útján
a jó szándék vezet,
ha magad tudással,
s készséggel vértezed,
ha, ahogy tőled függ,
a legjobban csinálod,
hidd el boldog lesz majd
tőle a családod.

Ha a gyermekeid
szeretve figyelnek,
ha a
suzymama, 2019. június 17. hétfő, 09:21
Aranyosi Ervin - Apáknak napjára
figyeli,
hogy fejlődik a gyermek.
Kiveszi a részét
a házi munkából,
anyával közösen
érzéseket ápol.
Látja, hogy gyermeke
hozzá is kötődik.
hiszen egy kapcsolat
sosem öröklődik!
Abban részt kell venni,
s ott lenni egészen,
hisz egy boldog család,
így épül fel szépen.
A példa, a minta
nagyon fontos lenne,
követendő példát
lát a gyermek benne.
Igen mély nyomot hagy
a mese, a játék,
a reá szánt idő
a legnagyobb ajándék.
Attól nem kell féljen,
hogy rosszul csinálja!
Így kezdi a világ
összes apukája.
Anyukák sem tudják
rögtön, mit kell tenni,
meglehet tanulni,
s jó szülővé lenni.
Ha az apák útján
a jó szándék vezet,
ha magad tudással,
s készséggel vértezed,
ha, ahogy tőled függ,
a legjobban csinálod,
hidd el boldog lesz majd
tőle a családod.
Ha a gyermekeid
szeretve figyelnek,
ha a kívülállók,
ezért
vorosrozsa66, 2018. június 17. vasárnap, 08:47
Nincs Cím
a bal lábához kötötték a láncot.
Így kergettek aztán faluról-falura, városról-városra a kozákok s folyton ostorral csapkodtak bennünket.
- Hát az élelemről gondoskodtak-e?
- Napjában kétszer kaptunk enni. Reggel kemény fekete kenyeret, amely porozott a fogaink között s este ugyancsak ilyen kemény fekete kenyeret.
- Délben nem kaptak enni?
- Egy harapást sem. Három oszlopban, a kozákok folytonos ütlegelései közt vánszorogtunk tovább. Bajtársaink legnagyobb része kidőlt a koplalás, a nyomor és az éhség miatt.
- S ezeket kórházban helyezték el, ugyebár?
- Dehogy, addig vártunk, míg tovább tudtak velünk vánszorogni. A herceg nyilván azt hitte, hogy a nyomor és a szenvedés megtör majd bennünket s akkor készséggel vállalkozunk hazánk letipróinak tanítására. De mi tudni sem akartunk erről. Pedig sokszor a szívünk is majd megszakadt a fájdalomtól, amikor egyik-másik bajtársunk ezzel a fájdalmas kiáltással roskadt össze: »Jaj, végem
rtkik, 2018. június 09. szombat, 13:54
1/14
Képek, videók
O.V.-állampolgárság.jp g
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:42
állampolgársági eskü.jpg
agica2004
2011. május 11. szerda, 13:10
Nemzetbiztonság Bt. v2.hu
finike
2007. június 18. hétfő, 17:12
Nemzetbiztonság Bt.hu.jpg
finike
2007. április 01. vasárnap, 10:01
letelepedve.jpg
agica2004
2009. június 19. péntek, 12:46
Letelepedtek a kollégák.N
himeshaza
2008. június 19. csütörtök, 19:16
Hongkongi kémháború600.jp
hollygergo
2009. február 05. csütörtök, 11:17
A Hongkongi Grófnő.hu.jpg
rambobby
2007. február 16. péntek, 11:24
Richar S. Johnson.jpg
durcimarcika
2019. július 11. csütörtök, 10:32
johnson-floor-tile-500 x50
kathyvp
2018. június 24. vasárnap, 11:50
dakota_johnsonArt Of The
charlotteani
2017. május 27. szombat, 00:25
Dakota-Johnson-Movies. jpg
charlotteani
2017. május 09. kedd, 20:30
Dakota-Johnson-dakota- joh
charlotteani
2017. május 09. kedd, 20:24
Dakota-Johnson-Io-Donn a-d
charlotteani
2017. május 09. kedd, 20:22
Dakota_Johnson____Fift y_S
charlotteani
2017. április 30. vasárnap, 20:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.