Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 07:03 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csordultig tele
45,2). - Tulajdonképpen nekünk is készségesebben és ékesebben kellene szólnunk az Úrról, mint bármely más témáról. Sajnos azonban ez nincs mindig így.

Elevenen érezte saját méltatlanságát. Mentegetőzött ápolatlan külseje, egyszerű volta miatt és amiatt, hogy nem reagált azonnal szerelmese szavára. Ha bűnös voltunkra gondolunk, hajlamunkra, hogy elfussunk Istentől, engedetlenségünkre, akkor még több okunk van az álmélkodásra, hogy Krisztus egyáltalán érdeklődik irántunk.

Szulamit legnagyobb gyönyörűsége az volt, hogy Szerelmesével együtt lehetett. Várta a pillanatot, amikor majd eljön, és őt mint menyasszonyát magához veszi. Mennyivel nagyobb sóvárgással kell nekünk mennyei Vőlegényünk visszajövetelére várnunk, és előre örvendeznünk annak, hogy akkor majd mindörökre együtt leszünk Vele!

Szulamit megvallotta, hogy szinte betege a szerelemnek. Szinte el sem tudja már viselni a várakozást. Mi is törekedjünk arra, hogy szívünket egészen rabul ejtse az Úr Jézus, és legyen tele
kalmanpiroska, 2019. október 06. vasárnap, 07:56
Fidesz-kongresszus - Orbán: jogunk van a keresztény szabadság törvényei szerint berendezni az életünket (1. rés
osztrák belpolitikában történtekre.

Az EU költségvetése nem arra való, hogy a liberálisoknak tetsző csapatokat, médiumokat és az ő céljaikat szolgáló bevándorlókat finanszírozzák, tüntetésszervezőket és aktivistákat képezzenek ki - mondta.

Példaként említette, hogy a macedón belpolitikai instabilitásért és a román "kormányzati bajokért" is szerinte "az ő rejtett támadásaik a felelősek". A nemzetközi baloldal, Washington és Brüsszel nemzetközi politikába beépült liberális hálózatai jelentik a legnagyobb veszélyt Közép-Európa békés életére, "politikai trükkökkel és fake news-hálózatok tucatjaival kell szembenézni" - jelentette ki, helyesnek nevezve ezért, hogy "a Soros-megbízott Timmermans alól kirántottuk" az európai bizottsági elnöki széket.

Közép-Európa ugyanakkor nem csak követel, teljesít is: erősíti az EU pénzügyi fegyelmét, hozzájárul a növekedéshez, és megvédi a kontinens külső határait. Utóbbival kapcsolatban ismét megerősítette Giuseppe Conte olasz miniszterelnöknek címzett
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 17:11
Apáknak napjára
figyeli,
hogy fejlődik a gyermek.
Kiveszi a részét
a házi munkából,
anyával közösen
érzéseket ápol.

Látja, hogy gyermeke
hozzá is kötődik.
hiszen egy kapcsolat
sosem öröklődik!
Abban részt kell venni,
s ott lenni egészen,
hisz egy boldog család,
így épül fel szépen.

A példa, a minta
nagyon fontos lenne,
követendő példát
lát a gyermek benne.
Igen mély nyomot hagy
a mese, a játék,
a reá szánt idő
a legnagyobb ajándék.

Attól nem kell féljen,
hogy rosszul csinálja!
Így kezdi a világ
összes apukája.
Anyukák sem tudják
rögtön, mit kell tenni,
meglehet tanulni,
s jó szülővé lenni.

Ha az apák útján
a jó szándék vezet,
ha magad tudással,
s készséggel vértezed,
ha, ahogy tőled függ,
a legjobban csinálod,
hidd el boldog lesz majd
tőle a családod.

Ha a gyermekeid
szeretve figyelnek,
ha a
suzymama, 2019. június 17. hétfő, 09:21
Aranyosi Ervin - Apáknak napjára
figyeli,
hogy fejlődik a gyermek.
Kiveszi a részét
a házi munkából,
anyával közösen
érzéseket ápol.
Látja, hogy gyermeke
hozzá is kötődik.
hiszen egy kapcsolat
sosem öröklődik!
Abban részt kell venni,
s ott lenni egészen,
hisz egy boldog család,
így épül fel szépen.
A példa, a minta
nagyon fontos lenne,
követendő példát
lát a gyermek benne.
Igen mély nyomot hagy
a mese, a játék,
a reá szánt idő
a legnagyobb ajándék.
Attól nem kell féljen,
hogy rosszul csinálja!
Így kezdi a világ
összes apukája.
Anyukák sem tudják
rögtön, mit kell tenni,
meglehet tanulni,
s jó szülővé lenni.
Ha az apák útján
a jó szándék vezet,
ha magad tudással,
s készséggel vértezed,
ha, ahogy tőled függ,
a legjobban csinálod,
hidd el boldog lesz majd
tőle a családod.
Ha a gyermekeid
szeretve figyelnek,
ha a kívülállók,
ezért
vorosrozsa66, 2018. június 17. vasárnap, 08:47
Nincs Cím
a bal lábához kötötték a láncot.
Így kergettek aztán faluról-falura, városról-városra a kozákok s folyton ostorral csapkodtak bennünket.
- Hát az élelemről gondoskodtak-e?
- Napjában kétszer kaptunk enni. Reggel kemény fekete kenyeret, amely porozott a fogaink között s este ugyancsak ilyen kemény fekete kenyeret.
- Délben nem kaptak enni?
- Egy harapást sem. Három oszlopban, a kozákok folytonos ütlegelései közt vánszorogtunk tovább. Bajtársaink legnagyobb része kidőlt a koplalás, a nyomor és az éhség miatt.
- S ezeket kórházban helyezték el, ugyebár?
- Dehogy, addig vártunk, míg tovább tudtak velünk vánszorogni. A herceg nyilván azt hitte, hogy a nyomor és a szenvedés megtör majd bennünket s akkor készséggel vállalkozunk hazánk letipróinak tanítására. De mi tudni sem akartunk erről. Pedig sokszor a szívünk is majd megszakadt a fájdalomtól, amikor egyik-másik bajtársunk ezzel a fájdalmas kiáltással roskadt össze: »Jaj, végem
rtkik, 2018. június 09. szombat, 13:54
Pozitív idézetek 7
összessége. (Robert Collier)

Ha csak azt tesszük, ami nem esik nehezünkre, soha nem leszünk sikeresek. Abból tudhatjuk, hogy jó úton vagyunk a sikeres élet felé, ha az út, amelyen járunk meredeken felfelé halad. (Gary Chapman)

A siker jobbára azon múlik, hogy akkor is kitartsunk, amikor mások már feladták. (William Feather)

A sikeres emberek tisztában vannak a fontossági sorrendekkel. Ők tudják, hogy kitartó, kreatív és intelligens kockázatvállalás idővel az elképzelhető legnagyobb biztonságot nyújtja. (David J. Haskins)

Ha azt tartod, hogy elveszett vagy, akkor el is vesztél. Ha azt hiszed, hogy nem mered megtenni, akkor nem is mered majd megtenni. Ha nyerni szeretnél, de úgy véled, nem tudsz nyerni, majdnem lehetetlen, hogy sikerüljön. Ha azt tartod, hogy veszíteni fogsz, veszítettél. Mert odakinn a világban látni fogod, hogy a siker az ember akaratával kezdődik. (Lafayette Ron Hubbard)

A siker mércéje az, milyen magasra ugrasz, miután elbuktál.
irmus, 2018. május 28. hétfő, 16:17
Egy alkalommal Jézus e szavakkal fordult a néphez
szabják imaszíjukat, és köntösükön megnagyobbítják a bojtokat. Vendégségben szeretnek a főhelyekre ülni, a zsinagógában pedig az első székekbe. Elvárják, hogy az emberek köszönjenek nekik a főtereken, és hogy rabbinak, azaz mesternek szólítsák őket. Ti ne hívassátok magatokat mesternek, mert egy a ti Mesteretek, ti pedig mindnyájan testvérek vagytok. De atyának se hívjatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, a mennyei. És tanítónak se hívassátok magatokat, hisz egy a ti tanítótok: Krisztus. Aki a legnagyobb köztetek, az legyen a többi szolgája. Aki önmagát magasztalja, azt megalázzák, és aki önmagát megalázza, azt felmagasztalják."
Magyar Kurír

Igenaptár
2. nagyböjti hét kedd 02.27
OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Sokszor a választottak is hálátlanok; a bűnbánatban azonban megtisztulunk, és örök életet nyerünk.
Prófétája által szól az Úr: Halljátok az Úr szavát, Szodoma fejedelmei! Figyelj Isten parancsára, Gomorra népe! ,,Mosdjatok meg, s tisztuljatok
maroka, 2018. február 27. kedd, 10:59
Szent Péter apostol székfoglalása 02.22
Fotó: Catholicnewsagency.com
Képen: Szent Péter-ikon a Sínai-félszigeten található Szent Katalin-kolostorban.
............
Abban az időben amikor Jézus Fülöp Cezáreájának vidékére ért, megkérdezte tanítványaitól: ,,Kinek tartják az emberek az Emberfiát?" Ezt válaszolták: ,,Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek, mások Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának." Ő tovább kérdezte őket: ,,Hát ti, kinek tartotok engem?" Simon Péter válaszolt: ,,Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia." Erre Jézus azt mondta neki: ,,Boldog vagy, Simon, Jónás fia, mert nem a test és a vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én mennyei Atyám. Ezért mondom neked, hogy te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat, s a pokol kapui nem vesznek erőt rajta. Neked adom a mennyek országának kulcsait: Amit megkötsz a földön, meg lesz kötve a mennyben is, és amit feloldasz a földön, fel lesz
maroka, 2018. február 22. csütörtök, 11:01
Tallóztam
25 érdekesség hazánkról
25 lenyűgöző dolog, amit nem tudhattál Magyarországról" címen.

A listán szót ejtenek többek között a fürdőkről, a pálinkáról, a zsinagógáról, de magáról a nyelvről is.

Íme néhány érdekes pont az összeállításból:

Hihetetlen helyszínek egy vízparti nyaraláshoz

A maga 600 négyzetkilométeres területével a Balaton Közép-Európa legnagyobb tavának számít. Mérete miatt sokszor magyar tengerként említik, melynek partjai évtizedek óta vonzza a napozni vágyókat. A közelében található Hévíz pedig a gyógyulni vágyók kedvelt helyszíne, gyógyvíze a reumatikus megbetegedésekre és fájdalom enyhítésére javasolt.

Révfülöpi strand

Van egy szobor, amely kiváló íróvá tehet

A legenda szerint, ha valaki megérinti a városligeti Anonymus szobor tollát, az kiváló írói készséggel lesz megáldva. Talán nem hiszed, de a toll fényes felülete arról árulkodik, hogy mások igen.

Anonymus-szobor a
horvathnemagdi, 2017. március 18. szombat, 08:02
2. nagyböjti hét kedd
imaszíjukat, és köntösükön megnagyobbítják a bojtokat. Vendégségben szeretnek a főhelyekre ülni, a zsinagógában pedig az első székekbe. Elvárják, hogy az emberek köszönjenek nekik a főtereken, és hogy rabbinak, azaz mesternek szólítsák őket.
Ti ne hívassátok magatokat mesternek, mert egy a ti Mesteretek, ti pedig mindnyájan testvérek vagytok. De atyának se hívjatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, a mennyei. És tanítónak se hívassátok magatokat, hisz egy a ti tanítótok: Krisztus. Aki a legnagyobb köztetek, az legyen a többi szolgája. Aki önmagát magasztalja, azt megalázzák, és aki önmagát megalázza, azt felmagasztalják."
Ezek az evangélium igéi.
Mt 23,1-12

Imádság
Jóságos Istenem, hálás szível köszönöm neked mindazt, amivel mindennap elhalmozol jóságodból, köszönök mindent azok helyett és nevében is, akik ezt nem teszik meg. Édes Jézusom, határtalan jóság! Milyen sokat tettél azért, hogy az emberek viszontszeressenek. Miként lehetséges mégis, hogy sokan nem
maroka, 2017. március 14. kedd, 08:25
2017. január 29., vasárnapi Napiszöveg
"Próbatétellel megállapíthassátok,
mi az Isten jó, elfogadható és
tökéletes akarata"(Róma 12:2NW És ne szabjátok magatokat többé ehhez a világrendszerhez, hanem változzatok át elmétek újjáalakítása által, hogy próbatétellel megállapíthassátok, mi az Isten jó, elfogadható és tökéletes akarata.).

Miért fontos ez? Gondolj csak
Timóteuszra. Ő jól ismerte az Írásokat,
hiszen az édesanyja és a nagymamája
csecsemőkorától tanították. Ennek
ellenére Pál így buzdította Timóteuszt:
"maradj meg azokban, amiket tanultál,
és amiket meggyőzetve elhittél"(2Timóteusz 3:14,15NW Te azonban maradj meg azokban, amiket tanultál, és amiket meggyőzetve elhittél, tudva, hogy kiktől tanultad őket,15és hogy csecsemőkorodtól ismered a szent írásokat, amelyek képesek bölccsé tenni téged a megmentésre a Krisztus Jézusba vetett hit által.).
Egy forrásmű szerint a
"meggyőzetve" kifejezés az eredeti
nyelven azt jelenti, hogy egy személy
"teljesen biztos abban, hogy
charlotteani, 2017. január 29. vasárnap, 16:41
1/14
Képek, videók
Csordultigvan.jpg
sz719eszter
2016. november 30. szerda, 07:29
csordultig.JPG
gyorgyy
2007. május 10. csütörtök, 18:30
a magyarok visszajövetele
orsi1
2008. szeptember 25. csütörtök, 16:53
Tulajdonképpen minden szé
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 10:25
Tulajdonkeppen...
borigit
2016. február 16. kedd, 13:32
Tulajdonképpen minden..jp
jucinenadov
2014. február 27. csütörtök, 22:16
Tulajdonképpen minnden sz
suzymama43
2014. február 19. szerda, 06:16
Tulajdonképpen....jpg
pacsakute
2013. december 08. vasárnap, 09:55
A halál tulajdonképpen...
bongyi53
2010. június 12. szombat, 16:46
0 a szerelmesek 9e5136c1_
lovaszmarika
2019. június 22. szombat, 15:28
0a a szerelmesek kerékpár
lovaszmarika
2018. november 21. szerda, 16:30
szerelmesek LM.gif
sz719eszter
2018. szeptember 21. péntek, 00:35
0 szerelmesek cats.jpg
lovaszmarika
2018. június 11. hétfő, 19:07
0 a szerelmesek.png
lovaszmarika
2018. június 11. hétfő, 18:54
0 a nevetős szerelmesek.p
lovaszmarika
2018. június 05. kedd, 17:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.