Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 03:33 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Brit közlekedési miniszter: hamarosan enyhül a karanténszabály
jelenleg kéthetes karanténba kell vonulniuk a külföldről Nagy-Britanniába érkezőknek, köztük a brit állampolgároknak is.

A kormány indoklása szerint az intézkedés célja annak megakadályozása, hogy az immár visszavonulóban lévő nagy-britanniai koronavírus-járvány a külföldről behurcolt fertőzések miatt ismét fellángoljon.

Arra, aki nem tartja magát a karanténelőíráshoz, a hatóságok Angliában ezer font (392 ezer forint) pénzbüntetést szabhatnak ki.

A brit turisztikai és a repülési ágazat legnagyobb vállalatai ugyanakkor élesen bírálták a karanténintézkedést és összehangolt jogi eljárást kezdeményeztek azzal a céllal, hogy bíróság kötelezze a kormányt a szabályozás visszavonására.

A karanténszabályokat a kormány háromhetente felülvizsgálja.

Az első felülvizsgálat hétfőn volt; a közlekedési miniszter várhatóan ennek eredményét jelenti be a következő napokban.

Az alsóháznak küldött hétfői írásos nyilatkozatában Grant Shapps leszögezte: a karanténelőírás is hozzájárult ahhoz, hogy az
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 20:03
Gyorsult a fogyasztói árak emelkedésének üteme Németországban júniusban
A német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn azt közölte előzetes adatként, hogy az egy évvel korábbihoz képest 0,9 százalékkal nőttek a fogyasztói árak júniusban. Elemzők 0,6 százalékos emelkedésre számítottak a májusi ugyancsak 0,6 százalék után.

Májushoz képest 0,6 százalékkal emelkedtek az árak júniusban, nagyobb mértékben az elemzői várakozásokban szerepelt 0,3 százaléknál. Áprilishoz viszonyítva májusban még 0,1 százalékkal csökkentek az árak.

Az uniós harmonizált fogyasztói árindex (HICP) júniusban 0,8 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest. Elemzők 0,6 százalékot vártak a májusi 0,5 százalékos emelkedés után.

Havi összevetésben 0,7 százalékkal emelkedett a mutató júniusban. Elemzők szerényebb, 0,4 százalékos növekedésre számítottak a májusi 0,4 százalékos emelkedés után.

Az euróövezet legnagyobb gazdaságának inflációs adatait nagy figyelem övezi, mert erős hatást gyakorol az Európai Központi Bank (EKB) monetáris politikájára.

Az EKB
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 14:33
Többfelé már másodfokú a riasztás a zivatarveszély miatt
is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: délutántól északnyugat felől egy hidegfront érkezik, környezetében egyre többfelé várható zivatar, heves zivatar, amelyhez viharos (jellemzően 60-90 kilométer/órás, néhol 100 kilométer/óra körüli) széllökések, helyenként felhőszakadás (többnyire 20-40 milliméternyi csapadék), nagyobb méretű (akár 2 centiméternél is nagyobb) jég társulhat. Heves zivatarra a Dunántúl középső és délnyugati tájain, illetve az Alföldön és az Északi-középhegységben legnagyobb az esély. A front az éjszaka első felében kelet felé elhagyja az országot, de éjfél után északkeleten még előfordulhat egy-egy zivatar.

Kitértek arra is, hogy a hidegfront mögött a Dunántúlon zivataroktól függetlenül több helyen viharossá fokozódik a szél.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel azt közölte: arra kérnek mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseit, előrejelzéseit, lehetőség szerint ne parkoljanak a viharos szélben fák alá, a közúton
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 14:22
Áts Károly tokaj-hegyaljai borászt választották idén a Borászok borászának
A borverseny megnyitóján Nagy István agrárminiszter azt mondta, hogy a szőlő- és borágazat tekintetében idén a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben nem volt elég a megszokott támogatási rendszerben gondolkodni, mivel a járvány okozta gazdasági hatások alól a borágazat sem mentesült. Ezért az agrártárca a következő hónapokban uniós és nemzeti források felhasználásával több mint 9 milliárd forintnyi forrást biztosít a magyar szőlőtermesztők és bortermelők koronavírus okozta gazdasági kárainak enyhítésére.

A miniszter közölte, hogy a járvány miatt a borfogyasztás is jelentős mértékben visszaesett, ezért a borászok és a szakmai szervezetek együttműködése a tárcával lehetővé tette, hogy már most megkezdődhessen a támogatások igénylése.

Nagy István szólt arról, hogy a kárenyhítés keretében az eladhatatlanná vagy nehezen értékesíthetővé vált borászati termékek készleteinek csökkentését is támogatja a tárca a krízislepárlási intézkedés keretében, amellyel csökkenthető a borpiacon érvényesülő
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 23:22
Júliusban újranyit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár - BŐVÍTETT (új: kedvezmények, határidők)
A kormányzati és fővárosi döntések következtében a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) fokozatosan, az olvasók biztonságát messzemenően figyelembe véve nyitja meg újra a kapuit két ütemben - olvasható az intézmény közleményében.

Az átmeneti szolgáltatások zavartalan biztosítása és a kiszolgálás lehetőség szerinti gördülékenysége érdekében július 1-jén a legnagyobb forgalmú 16 könyvtár nyit ki - köztük a Központi Könyvtár -, ezeket követi július 22-én a többi tagkönyvtár.

Mint írják, valamennyi korosztály a teljes nyitvatartási időben látogathatja a könyvtárakat, de a 12 óráig tartó délelőtti idősávot elsősorban a 65 év felettieknek ajánlja az intézmény, amely a távolságtartás szabályainak betartását és a maszk használatát kéri a látogatóktól.

A könyvtárakban a zárva tartás alatt is folyamatos volt az új könyvek beszerzése, így a nyitáskor valamennyi tagkönyvtár a legfrissebb újdonságokkal várja az olvasókat. A FSZEK március 13. és június 23. között 9,5 ezer új dokumentumot - ebből
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 14:32
Magyar Nemzet - Tóvizi Attila: nem álltak le az Egészséges Budapest Program fejlesztései
fejlesztések elsősorban a vidéki intézményekre koncentráltak, 2010 és 2016 között több mint 500 milliárd forint szolgálta országszerte a kórházak, illetve szakrendelők felújítását és fejlesztését. 2017-ben a fókusz a fővárosra és a közép-magyarországi régióra irányult, és megszületett a döntés az Egészséges Budapest Program létrehozásáról. A program keretében 2026-ig 700 milliárd forint hazai forrás jut az intézményrendszer megújítására és az infrastrukturális fejlesztésekre.

A program költségvetésének legnagyobb részét az infrastrukturális fejlesztések adják. Még 2018 végén került sor három centrumkórház tervpályázatának kihirdetésére. Tavaly további tervdokumentációk készültek kórházak, szakrendelők fejlesztésének kivitelezéséhez, amelyek közül már számos megvalósult. 2019 decemberében 17 kórház és szakrendelő fejlesztésére sikerült megkötni összesen 381 ezer négyzetméter területet magába foglaló tervezési szerződést, csaknem 11 milliárd forint értékben - tette hozzá a szakember.

A program végére
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 22:05
Fekete Istvánra emlékezünk
június eleji napok újra és újra nosztalgiával tölthetnek el minden egykori diákot. Benne van ebben a nosztalgiában az utolsó szorongások emléke: vajon merre billen a kétes jegy, benne a cseresznyeízű utolsó napok és utolsó órák örömmel és tervekkel teli pillanatai, az egyre erősödő felszabadultság, és benne az ünnepi ruhás tanévzárók kirobbanó szabadságélménye. És még valami (a Ballagó időből vett szavakkal): ,,...egy régi-régi, tiszta, nagy szerelem: a Balaton", sokunk számára a nyár legnagyobb ígérete és ajándéka.
Fekete István erdők, mezők, állatok, növények, a magyar táj nagy írója, a Tüskevárban megírta az időtlen, a ,,holnaptalan" nyarat. Ladó Gyula Lajos és Pondoray Béla, vagy szólítsuk inkább becsületes becenevükön őket: Tutajos és Bütyök immár hatvanhárom éve vakációznak a berekben, és hívják, egyre hívják a növekvő nemzedékeket, hogy legyenek élményeik részesei.
A regény első lapjain, a fülledt tanteremben az utolsó felelések szorongása fölött már a szünidős
maroka, 2020. június 23. kedd, 09:48
Szentmisék Úrnapja - gondolatok - Te Deum ünnepe 06.14
mérgelődés... Ezt a sort folytathatjuk megannyi belső mozgással, amit önmagunkban vagy másokban tapasztaltunk. Ám akármilyen ösztönös emberi válasz horgadt is fel bennünk, egynek nem szabad kimaradnia a listáról: bármiként is, de előbb-utóbb rá kell találnunk a bizalom és a remény útjára. Ha Isten engedi, hogy megtörténjen egy próbatétel, akkor abban nem fog magunkra hagyni minket. Hogyha Jézus velük érző, irgalmas szívű Urunk, akkor nem fog elengedni, a kezéből kiejteni minket éppen akkor, amikor a legnagyobb szükségünk van rá. De mit tehet az Élő Kenyér, amikor a fizikai zárak miatt nem tud a megszokott módon belépni az életünkbe?
Sokak számára vigaszt jelentettek a szentmise-közvetítések, támaszt találtak a liturgia szövegeinek, a szentírási szakaszoknak az olvasásában, átelmélkedésében. Mindez azonban eltörpül az úrnapi evangélium alapigazsága mellett: az Atya ma is küldi hozzánk a Fiút (vö. Jn 6,57). Ha nem tud elérni minket a szokott módokon, akkor kegyelmével átlépheti a testi korlátokat.
maroka, 2020. június 14. vasárnap, 07:24
Magyar elnököt választottak az Európai Beruházási Bank audit bizottságának élére
A szakmai testület a tagállamok által delegált hat tagból és további három megfigyelőből áll. Az audit bizottságnak hármas feladata van: megvizsgálja és jóváhagyja a bankcsoport éves pénzügyi beszámolóját, nyomon követi a bank tevékenységét, hogy azok megfeleljenek a legjobb banki gyakorlatoknak, végül pedig figyelemmel kíséri a banki műveletek megfelelőségét, különös tekintettel a kockázatok kezelésére.

Az EIB az Európai Unió bankjaként tevékenykedik, mérlegfőösszegét és kihelyezett forrásait tekintve a világ legnagyobb fejlesztési intézménye. Szerepe az utóbbi években egyre nőtt, és a legújabb európai javaslatok fényében tovább fog erősödni - közölték.

Balogh László megválasztását megelőzően két évig az EIB audit bizottságának aktív tagjaként tevékenykedett, rendelkezik tapasztalatokkal a banki szabályozás és felügyelés, a nemzetközi pénzügyi intézmények és az európai pénzügyi szabályozás területén, megbízása egy évre szól - ismerteti közleményében a PM.
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 21:13
Koronavírus - Londoni elemzők: áprilisban 18 százalékkal zuhanhatott a brit GDP
A brit statisztikai hivatal (ONS) pénteken ismerteti a legfrissebb növekedési becsléseket.

Az egyik legnagyobb londoni üzleti elemzőműhely, a Pantheon Macroeconomics az ONS adatismertetése elé összeállított, kedden bemutatott előrejelzési forgatókönyvében felidézi, hogy a brit gazdaság fő szektorainak aktivitását mérő kompozit beszerzésimenedzser-index (BMI) a márciusban mért 36,0-ról áprilisban 13,8-ra zuhant.

Az 50 alatti BMI-indexek a vizsgált szektorok aktivitásának csökkenését jelzik. A rekordmélységű áprilisi kompozit BMI azt jelezte, hogy a brit gazdaság egészének aktivitása szabadesésszerűen zuhant abban a hónapban.

A Pantheon Macroeconomics elemzői kimutatják, hogy az elmaradás a stagnálást jelző 50-es értéktől áprilisban csaknem a két és félszerese volt a márciusinak, így elméletileg az áprilisi havi GDP-zuhanás is a két és félszerese lehetett a márciusban mért 5,8 százalékos visszaesésnek, vagyis 14,5 százalék.

A ház szerint azonban a szektorszintű adatok ennél is sokkal
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 15:43
Menczer: több tiszteletet várunk a Magyarországot alaptalanul kritizáló és álhíreket terjesztő horvát politikus
Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár bejegyzésében azt írta: a horvát gazdaság sikerében jelentős a magyar hozzájárulás. Ezt alátámasztandó felidézte: 2019-ben 644 ezer magyar turista 3,2 millió vendégéjszakát töltött Horvátországban, a Mol "éppen a legnagyobb horvátországi beruházását hajtja végre" és a Magyar Villamos Művek (MVM) "6,75 milliárd köbméter gázt fog vásárolni a Krk szigetén lévő LNG-terminálból".

"Mindezt figyelembe véve több tiszteletet várunk el a Magyarországot alaptalanul kritizáló, és álhíreket terjesztő horvát politikusoktól!" - írta Menczer Tamás.

Az államtitkár megjegyezte azt is, hogy ez a magatartás "különösen nehezen érthető akkor, amikor a horvát turisztikai szezon szempontjából rendkívül fontos határnyitásokról zajlanak egyeztetések".

Az ügy előzménye, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a sátoraljaújhelyi trianoni megemlékezésről egy olyan videót tett közzé Facebook-profilján, amelyen a frissen felavatott
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 13:22
1/420
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
repülőgépek-Közlekedés i M
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:47
repülőgép-Közlekedési Múz
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:41
Közlekedési szituáció
sanci81
2016. február 19. péntek, 17:20
Közlekedési eszközök
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 20:53
New Jersey közlekedési cs
kicsoda57
2012. november 08. csütörtök, 18:33
ideális közlekedési eszkö
dnemethk
2012. február 27. hétfő, 18:51
közlekedési eszközök (21)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:50
közlekedési eszközök (20)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:49
közlekedési eszközök (19)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:48
közlekedési eszközök (17)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:47
közlekedési eszközök (16)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:47
közlekedési eszközök (15)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.