Belépés
2018. november 20. kedd | 47. hét | 324. nap | 19:23 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Isten az orvost is gyógyítja
könnyebb? A lelki vagy a testi gyógyítás? Neki mindkettő egyformán könnyű volt, de azt hiszem, hogy ezzel példát is adott arra, hogy a mindenkori orvosi társadalom úgy tekintsen az emberre mint teljes egészre. Nem egy eset ő, hanem egy ember, akinek fájdalmai, gondjai vannak, de azonkívül lelke is van" - fogalmazott a főpásztor.
- Csókay András kiemelte: a lelki bajok az igazi bajok, amelyek gyógyításában mindenkinek részt kell vennie: ,,Mindenkinek gyógyítóvá kell válnia! A legmagasabb szintű feladat a lélek gyógyítása: legyen a szomszédod, az ellenséged, segítened kell a gyógyulásában, részt kell vállalnod belőle. A gonosz elhiteti velünk, hogy Isten távol van. Ez egy nagy gond, mert az igazság az, hogy Isten mélyen bennünk is jelen van." Kiemelte: a lélek hangja Krisztus halk hangja - függetlenül attól, hogy tudunk-e róla vagy sem. Nemcsak az eszünkkel tudhatjuk, de a szívünkkel is megtapasztaljuk, hogy van Isten. ,,Adj esélyt arra, hogy legyen kontemplációból,
maroka, 2018. november 20. kedd, 09:11
November első hétvégéjén is 20 fok körül alakulnak a maximumok
Pénteken kezdetben erősen és gyengébben felhős területek és időszakok egyaránt lesznek, majd a déli óráktól a Dunántúlon megvastagszik a felhőzet, és nyugaton, északnyugaton több helyen valószínű eső, zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-16, a legmagasabb hőmérséklet 18-24 fok között alakul.

Szombaton az éjszakai ködfoltok megszűnése után napos, fátyolfelhős idő várható. Helyenként csak lassan oszlik fel a köd, illetve tűnik el az alacsony szintű felhőzet. Reggel helyenként még lehet eső, később csapadék már nem valószínű. A leghidegebb órákban 9-14 fok lesz. Napközben 17-23 fokig melegszik a levegő.

Vasárnapra virradóra is köd várható, amely délelőtt oszlik fel. Ezt követően napos idő várható, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 6-12, a maximumhőmérséklet 17-23 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.
velemenyezd, 2018. november 01. csütörtök, 19:12
Moksa...
webshopunkból megrendelni, aki olyan helyen él ahol ez jogilag nem lehetséges, az ennek az olajnak az információs változatához tud hozzájutni.

Az új termékeket az általam alapított osztrák cég az Ilona Med GmbH (Schattendorf, Hauptstrasse 157. szám) fogja forgalmazni.

Természetesen továbbra is a Moksa Csepp (komplex információs készítmény) a fő termékünk. A Moksa a legmagasabb szellemi szintet képviseli, több százezer elégedett fogyasztó visszajelzései alapján írom ezt. Továbbra is működtetjük a MOKSA TV-t, a MOKSA KERTET és a MOKSA TÁRSASJÁTÉK rendszerét.

A továbbiakban is MLM rendszerben szeretném folytatni ezt a küldetést, a nagyon sok elégedett fogyasztóból mindig kerül ki pár nagyon lelkes, tiszta szemű és tiszta szívű munkatárs. Az
simocsi, 2018. november 01. csütörtök, 07:07
Heves viharok okoztak gondot Olaszországban
Az ország több részén hétfőn és kedden is zárva tartanak az iskolák, a temetők, a parkok és a tengerparti sétányok. A Rómától északra fekvő Civitavecchia kikötőjében hétméteresek a hullámok, ezért nincs tengeri összeköttetés Szardíniával és Szicíliával.

Az északkeleti Veneto és Friuli Venezia-Giulia, az alpesi Trentino Alto Adige, az északnyugati Liguria és Lombardia, valamint Abruzzo tartományban lépett életbe a legmagasabb fokozatú riasztás. Közepes szintű riasztást rendeltek el a Tirrén-tengerre néző olasz tartományokban.

Kritikus a helyzet a trentinói Belluno térségében a folyókká duzzadt patakok miatt és a déli Reggio Calabriában, ahol óránként több mint 100 kilométeres széllökéseket mértek. A liguriai La Spezia kikötőjében a szél megrakott konténereket emelt fel.

Velencében leállították a vízibuszok forgalmát a megemelkedett vízszint miatt. A történelmi városközpont 70 százaléka víz alatt van.

Rómában egész hétfőn heves, forró szél fújt, amely fákat csavart ki és homokkal
velemenyezd, 2018. október 29. hétfő, 16:03
Gulyás: jelentős beruházások lesznek a megújuló Szent János Kórházban
Gulyás Gergely hozzátette, a kórházban a több mint ötszáz aktív ágy mellett lesz ápolási és rehabilitációs részleg is. Az átalakítások tervezésére 495 millió forintot biztosít a kormány, és a legoptimálisabb tervek szerint még ebben a ciklusban befejeződnek a munkák - mondta.

A miniszter szerint az eddigi három centrumkórház mellett indokolt volt a Szent János Kórházat is beemelni a súlyponti intézmények közé. Az átalakítással a kórház képes lesz a területi és az agglomerációból érkező betegek magas szintű ellátására - emelte ki.

Varga Mihály pénzügyminiszter arról beszélt, hogy az elmúlt évek gazdasági növekedése lehetővé tette, hogy jelentős mértékű egészségügyi fejlesztések kezdődjenek. Hangsúlyozta, a kormány 650 milliárd forinttal költ többet egészségügyi kiadásokra, mint az utolsó szocialista kormányok. Az elmúlt években 77 kórházat, 54 rendelőt és 104 mentőállomást újítottak fel, és 23 új rendelő, valamint 31 új mentőállomás is épült - sorolta. A fejlesztések folytatódni fognak, a
velemenyezd, 2018. október 29. hétfő, 13:52
Hitelminősítés - Negatívra rontotta Olaszország államadós-osztályzatának kilátását a Standard & Poor's
kitűzött 2,4 százalékos cél helyett.

Az S&P várakozása szerint ennek következtében a GDP-arányos olasz államadósság-ráta csökkenése nem folytatódik. A hitelminősítő azzal számol, hogy a bruttó és a nettó olasz szuverén adósságkötelezettségek aránya a GDP-értékhez viszonyítva a következő három évben 128,5, illetve 123,2 százalék környékén marad.

Az S&P Golbal Ratings hangsúlyozta, hogy az általa adósosztályzattal ellátott 132 ország közül Olaszország GDP-arányos államadósság-rátája a negyedik legmagasabb Japán, Görögország és Libanon után.

A hitelminősítő szerint az olasz kormány tervezett gazdaság- és költségvetés-politikaiintézkedései a befektetői bizalom erózióját okozták, és ezt tükrözi az államadósság növekvő hozama is. Mivel az olasz bankok az olasz kormány legnagyobb hitelezői, ez a folyamat negatívan befolyásolja a bankrendszer hozzáférését a tőkepiaci finanszírozáshoz.

Ha az állammal szembeni banki követelések hozama tovább emelkedik, az csökkentheti a bankok kapacitását az olasz
velemenyezd, 2018. október 27. szombat, 07:04
Posztumusz Pro Universitate Díjat adományozott a Semmelweis Egyetem Tóth Ilonának
Az intézmény honlapján csütörtökön megjelent közlemény idézi Merkely Bélát, az egyetem rektorát, aki hangsúlyozta, hogy Tóth Ilona a harcokban megsebesült emberek ellátása, ápolása során mutatott példamutató, önzetlen magatartásával hozzájárult a Semmelweis Egyetem, illetve jogelődje, a Budapesti Orvostudományi Egyetem hírnevének öregbítéséhez is.

Hozzátette: az egyetem a díj átadásával megemlékezik mindazokról, akik az 1956-os események során orvosi, ápolói, gyógyítói hivatásukkal segítették a sebesültek ellátását, enyhítették fájdalmukat.

Tóth Ilona 1951-ben érettségizett a Teleki Blanka Általános Leánygimnáziumban, majd felvették az orvostudományi egyetemre. A forradalom előtt a Szövetség utcai kórházban volt belgyógyászati gyakorlaton.

1956. október 23-án részt vett a diáktüntetésen, október 25-én pedig jelentkezett ápolónőnek a Szövetség utcai kórházba, ahol azonban nem tudtak munkát adni neki, így átküldték a Péterfy utcai kórházba. Ott az Önkéntes Mentőszolgálat tagja lett, majd
velemenyezd, 2018. október 25. csütörtök, 15:35
Donald Trump: a legmagasabb szintű egyeztetés volt szaúdi tisztségviselőkkel az eltűnt újságíróról
Az elnök leszögezte: az Egyesült Államok végére akar járni az ügynek és szorosan együttműködik Törökországgal, hogy feltárják, mi is történt valójában.

"Mindenkit megkérdezünk, tudni akarjuk, hogy mi történt" - fogalmazott az elnök. Hozzátette, hogy a helyzetet nagyon súlyosnak tekinti.

Hasogdzsi tavaly hagyta el Szaúd-Arábiát, -mint mondta -azért, mert megtorlástól tart a jemeni háborút és a szaúdi szerepvállalást bíráló cikkei miatt. A rendszerkritikus újságíró azóta a The Washington Post című amerikai lapnak írt cikkeket, és török barátnője kedden ebben a lapban tett közzé nyílt levelet, Donald Trump elnök segítségét kérve.

Az újságírónak október 2-án veszett nyoma, amikor bement Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusára, és nem jött ki onnan.

A The New York Times szerdai számában azt írta: török biztonsági szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy Hasogdzsit a konzulátusra érkezése után két órán belül meggyilkolták.
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 20:32
Lezárult a Babántúl kutatási program Debrecenben
a medenceszervek süllyedéséhez vezethet. Az izomsérülések helyreállításában a szülést követő hat hét a legfontosabb időszak - tette hozzá.

Közölte: a programba 53 olyan kismamát vontak be, aki első gyermekét várta. Az édesanyák közvetlenül a szülés utáni hat hétben - az úgynevezett gyermekágyas időszakban - egy leucint, cinket és omega3 zsírsavat is tartalmazó prenatális vitaminkészítményt kaptak. A készítmény egyedi összetételének köszönhetően világszinten is újdonság, a kutatáshoz pedig a legmagasabb szintű technológiai eszközöket használták a klinika orvosai.

Póka Róbert tájékoztatása szerint a tavasszal indult kutatás során arra az eredményre jutottak, hogy a szülés utáni időszakra speciálisan összeállított étrend-kiegészítő bizonyítottan segíti a kismedencei funkciók helyreállítását.

A debreceni kutatást vezető Takács Péter, az amerikai Eastern Virginia Egyetem professzora - aki a debreceni orvosegyetemen szerzett diplomát - elmondta: a kutatás bebizonyította, hogy a hathetes
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 18:30
Metafizikai egyedüllét
gazdagabb, mint a nyilvános. A bölcs többet él, mint a hős. Az agonális élet (kifelé szereplés) egyszerűen komolytalan. Az egész nyilvános életet bántóan eseménytelennek látom. A szellemileg jelentékeny emberek véleménye csoportvélemény. Párt, baráti kör, érdekszövetség vagy tanítványok tömege van mögötte. (Hamvas Béla)

A lelki megvalósításban, az önvalóban szilárdan horgonyzó, az anyagi szennyeződéstől megtisztult jógi a Legfelsőbb Tudattal állandó kapcsolatba kerülve eléri a boldogság legmagasabb fokát. (Bhagavad-gítá VI.28.)

Ha létezésed fényforrását egyéniségedből kiemelted és örök lényedbe helyezted: sértetlen lettél, kezedbe vetted sorsodat. Többé nem érhet kár, se haszon. Jutalom igénye nélkül működsz, ahogy a folyam homokot görget, halat éltet, hajót cipel.

(Weöres Sándor)

Minden lény individuálisan születik, cselekszik és hal meg. Senki mástól halálát, tetteit és születését át nem veheti. Mindnyájan saját sorsunkban és saját belső időnkben
jupiter21, 2018. október 07. vasárnap, 06:09
Közös hadgyakorlatot tart az orosz és a szerb légierő
A BARSZ-2018 kódnevű repülő-harcászati gyakorlaton, amelyen a szerb légierő és légvédelem 10 gépe vesz majd részt, légi célpontok elfogását, a légi harc elemeit, a komplex és a legmagasabb szintű aerobatika alakzatait, a taktikai csapásmérést, a deszant ledobását, valamint a felkutatást és a mentést fogják gyakorolni.

Aleksandar Vucic szerb elnök szombaton a legmagasabb fokú harckészültségbe helyezte a szerb hadsereget, mert a Rosu koszovói különleges rendőri alakulat mintegy 60 tagját ideiglenesen a többségében szerbek lakta Észak-Koszovóba vezényelték.

Vucicot egyébként a tervek szerint kedden fogadja majd Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnök.
velemenyezd, 2018. szeptember 30. vasárnap, 13:21
Római-part - A Kúria újabb népszavazási kezdeményezést hitelesített
megállapította, hogy a kérdés a fővárosi önkormányzat hatáskörébe tartozik, nem ütközik tiltott tárgykörbe és megfelel az egyértelműség követelményének.

Az FVB döntését a Kúria előtt megtámadták, arra hivatkozva, hogy a nyomvonal kijelölését magasabb szintű jogszabályok befolyásolják, valamint, hogy a fővárosi választópolgároknak a szükséges műszaki, árvízvédelmi ismeretek hiányában kellene döntést hozniuk.

A Kúria azonban kedden hozott végzésében a hitelesítő határozatot helybenhagyta. A legmagasabb bírói fórum egyetértett a kérelmezővel abban, hogy az árvízvédelmi létesítmény elhelyezése részben szakkérdés, a felmerült műszaki megoldások közötti választás érdemi következményeinek megítéléshez bizonyos szakmai, műszaki ismeretek szükségesek, amelyek nélkül a választópolgárok nem feltétlenül tudnak felelős döntést hozni. Hozzátette azonban, hogy sem az alaptörvény, sem a népszavazásokról szóló törvény nem tekinti tiltott népszavazási tárgykörnek a szakmai kérdéseket. A bíróságnak ezért egyedileg
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:10
1/87
Képek, videók
Csóka a havon.jpg
chillik
2017. május 09. kedd, 07:06
168. Csóka Andi.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 23:24
177. Csóka Andi.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 23:22
228. Csóka Andi.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 22:43
Csóka-vára (Horvátország)
farkas1945
2014. október 11. szombat, 09:54
A csóka fészek is megüres
margoboszi
2014. június 23. hétfő, 19:05
Csóka László, Anyóka.jpg
ircsike36
2014. január 01. szerda, 20:12
Havasi csóka.jpg
pacsakute
2013. július 15. hétfő, 21:45
csókakői kolbászleves.jpg
anyulia
2011. március 03. csütörtök, 13:44
Csókakő.
irmus
2011. február 25. péntek, 16:27
Csókakő_4.jpg
darin
2010. szeptember 26. vasárnap, 22:19
Csókakő_3.jpg
darin
2010. szeptember 26. vasárnap, 22:17
a lelki fájdalom.jpg
sz719eszter
2018. július 31. kedd, 18:17
egy ember lelki erejét.jp
sz719eszter
2018. július 10. kedd, 08:14
lelki őrangyalom.jpg
maroka
2018. május 22. kedd, 18:21
Címkék
olasz bankok, Reggio Calabriában, Budapesti Orvostudományi Egyetem, Egyesült Államok, eredményre jutottak, lélek hangja, lelki vagy, folyam homokot, tavasszal indult, Olaszország GDP-arányos, déli óráktól, tengerparti sétányok, önvalóban szilárdan, izomsérülések helyreállításában, MOKSA TV-t, édesanyák közvetlenül,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.