Belépés
2020. július 16. csütörtök | 29. hét | 198. nap | 02:57 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lelketlen- és lelkierő
LELKETLEN
"Ó, Istenem, hogy mitől van ez a szorongás rajtunk magyarokon? Mi az, hogy még énekelni sem tudunk?
KODÁLY ZOLTÁN mondta, hogy
- "...az emberi torok, benne a hangszálak a legkézenfekvőbb emberi hangszer a világon! Mindig kéznél van és még pénzbe sem kerül!"
Azt is mondta, hogy:
- "Ne csak külsőségekben legyen magyar a mi kis világunk, hanem a lelkek mélységéig, mert csak így lesz igazán a miénk. A lelkek mélye pedig különösképpen a zene országa."

Hát ez az ami kimaradt az 1945 után születettek neveléséből, a LELKISÉG!

A mindenhatónak tartott, egyetlen igazságnak elfogadtatott MATERIALISTA ATEIZMUS még az emberi tudatból is kiirtotta a LÉLEK, a LELKISÉG létezését!
Itt a példa, hogy mire mentek vele!
Mi lesz ezzel és az utánuk következő nemzedékkel?
LELKETLEN! Mondja a magyar ember, ha valakiről úgy gondolja, hogy ártó szándékkal tesz, vagy érez.
Ilyen lelketlen, önmagának és ezzel közvetlen környezetében élőknek is ártó
furaila, 2019. október 09. szerda, 12:59
Kapzsiság
szociológiai és pszichológiai 'fegyvereket' vet be ennek megakadályozása érdekében. Minden ember tartozik valamilyen társadalmi-gazdasági osztályba. Aki megengedheti magának, hogy egy bizonyos környéken lakjon, az ottani iskolákba járassa a gyerekeit, és bekapcsolódjon a helyi közösségi életbe, azt fogja észrevenni, hogy az őt körülvevők közül sokaknak több pénzük van nála. Az illető nem a világon élő többi emberrel hasonlítja össze magát, hanem kizárólag a saját osztálya tagjaival. Ez az egyik legkézenfekvőbb módja az önigazolásnak, amelyre az emberi szív folyamatosan törekszik, valahogy így: 'Nem élek olyan jól, mint ők. Hozzájuk képest szerények a lehetőségeim.' Bárki képes így látni önmagát, bármilyen fényűző életet éljen is, következésképpen az amerikaiak többsége a középosztályhoz sorolja magát, és csak két százalékuk vallja azt, hogy 'felsőosztálybeli'. Ám a világot nem lehet becsapni. Akik más országokból az Egyesült Államokba látogatnak, döbbenten figyelik, hogy az amerikaiak többsége milyen mértékű
kalmanpiroska, 2019. március 01. péntek, 17:18
A szív meghasonlottjai
akik meghasonlottak, mert becsapták, megsértették, hátba támadták őket; és azokra, akik csaltak, sértegettek, rágalmaztak - és ettől meghasonlottak.
Ember vagy, így bármi megtörténhet veled, amit ember elkövetni, vagy eltűrni képes. Amint a tisztaságnak van tudománya, úgy a romlásnak is van. A bölcs, higgadtan fogadja az élet dolgait, az emberi szív kegyetlenségét, a lélek hamisságát is.
De mit jelent a szívnek ez a szó: hamisság? - Feltételezi a csalást, az álságot, a képmutatást. Legkézenfekvőbb kelléke: a hazugság, mely az ártatlannak tűnő nagyotmondástól, szándékos félrevezetésig töméntelen formát ismer.
Ilyen kegyetlenül hat a sértés, a rágalom is: a kéretlen szókimondástól a becsület sárba tiprásáig. A szókimondásnak is vannak fokozatai. Bár tudjuk, nem minden szó mondható ki, legalábbis nem ott, nem azonnal és nem úgy. A kimondott szó, mérgezett nyílként hatol a másik szívébe, mikor célba talál. De miként a nyíl, úgy a szó is szélt téveszthet, a sértés pedig visszaszáll a sértőre, mert
taltos1, 2017. november 26. vasárnap, 22:57
Csatári Bence könyve a könnyűzenei cenzúráról a Kádár-rendszerben
hiszen Bors Jenő és Erdős Péter az MHV-ban, Keszler Pál pedig az ORI-ban nagyon sokáig mozdíthatatlan volt".

Mint a szerző hangsúlyozta, magától értetődő volt, hogy a dalszövegírók közül Bródy Jánost szólaltatta meg és kérdezte olyan ikonikus dalszövegek történetéről, mint például a Sárga rózsa, az Amikor én még kissrác voltam, az Ez az a ház, a Szemétdomb, A szó veszélyes fegyver, a Miért hagytuk, hogy így legyen? vagy a Te kit választanál?. "Kiemelkedő munkássága mellett amiatt is ő volt a legkézenfekvőbb, mert szereplője volt számos meghatározó, ma már rocktörténeti jelentőségű eseménynek".

A szerző kifejtette, hogy voltak, akik elzárkóztak a beszélgetések elől, mások éppen a könyv készítése közben haltak meg, ezért nem tudott velük találkozni. Közöttük volt például a sanzonbizottság egyik tagja, Körmendi Vilmos, a táncdalfesztiválok karmestere vagy Pozsgay Imre egykori kulturális miniszter.

"A rendszerváltáskor, 1990 körül még nem lehetett a cenzúra témáját körbejárni, későn kerültek a
velemenyezd, 2017. november 25. szombat, 10:41
A lelkierő, ami összetartana és megerősíthetne
hogy:
- Na ebből elég, mi megyünk vissza, majd a Malomnál találkozunk.
Kati megfogta új barátjának a kezét, és kedveskedve kérlelni kezdte, hogy ne menjenek, maradjanak. "Majd ők, lányok énekelnek." Igen ám, csakhogy a lányok sem voltak hajlandók énekelni! Katinak összeszorult a torka a szégyentől.
*
"Ó, Istenem, hogy mitől van ez a szorongás rajtunk magyarokon? Mi az, hogy még énekelni sem tudunk?
Kodály Zoltán mondta, hogy " ... az emberi torok, benne a hangszálak a legkézenfekvőbb emberi hangszer a világon! Mindig kéznél van és még pénzbe sem kerül ..."!
Azt is mondta, hogy: "Ne csak külsőségekben legyen magyar a mi kis világunk, hanem a lelkek mélységéig, mert csak így lesz igazán a miénk. A lelkek mélye pedig különösképpen a zene országa."
*
Hát ez az ami kimaradt az 1945 után születettek neveléséből, a lelkiség! A mindenhatónak tartott, egyetlen igazságnak elfogadtatott materialista ateizmus még az emberi tudatból is kiirtotta a lélek, a lelkiség létezését!
furaila, 2017. június 10. szombat, 12:37
Lehet, hogy rábukkantunk az első, Dyson-gömb építő civilizációra?
gyakorlatilag és elméletileg lehetséges, ,,szokványos" és kevésbé ,,mezei" kozmológiai, illetve csillag-fizikai, fizikai vagy vegyi folyamatot, amely a jelenséget okozhatja, ám mindezek után sem lelünk semmilyen ésszerű magyarázatot a dologra, akkor — de csakis ekkor — alapos okunk lesz feltételezni, hogy — esetleg — egy szuper-civilizáció ,,munkálkodását" van szerencsénk látni az égbolton.

A XX. század utolsó harmadában az egyik legkézenfekvőbbnek gondolt ilyen jelenségnek az ún. ,,Dyson-gömb" sugárzást tartották. Freeman Dyson amerikai elméleti fizikus 1960-ban vetette fel azt a gondolatot, hogy egy civilizáció megfelelő szintű tudásanyag és technológia birtokában, képes lehet bolygórendszere egyik óriásbolygója fokozatos elporlasztására, amelynek során a kapott ,,végtermék" felhasználásával — hogy a szülőbolygót fenyegető túlnépesedést és az ebből következő energiahiányt elkerülje — hozzávetőleg a
foxworkinspace, 2016. október 30. vasárnap, 01:02
Az ima ereje - avagy Yoda mester bölcsessége
könyörögnek, fohászkodnak, mert hitük szerint és sok-sok megtapasztalásuk szerint, az istenükhöz szóló ima, az imában elmondott kérés valahogy meghallgatásra talál, valahogy beteljesül.Ennek ellenére a legtöbb vallás csak a saját istenét tekinti igaznak, csak a saját istenéhez intézett imát tekinti megvalósulónak. A furcsa a dologban, hogy bármely vallás hívőjét vesszük is, ezt a hitét nyugodtan tekinthetjük helytállónak, bármilyen paradoxnak is tűnik ez az állítás.

Legkézenfekvőbb magyarázat erre: Isten csak egy van, bármilyen néven, bármilyen nyelven, bármelyik vallás köntösében is szólunk hozzá. Ezt tekinthetjük elfogadhatónak és akár meg is állhatnánk itt, hiszen ezzel máris óriási lépést tettünk az emberiség békéjéhez, már ami a vallások dúlta viharokat és háborúkat jelenti.De lépjünk túl a vallásokon és nézzünk rá egy kicsit a metafizika szemüvegén át! Mi az, ami létrehozza az ima eredményét, mi az ami valósággá teszi az imát? Mi az oka, hogy
klementinagidro, 2015. október 06. kedd, 12:26
Azokra gondolok, akik meghasonlottak
meghasonlottak, mert becsapták, megsértették, hátba támadták
őket; és azokra, akik csaltak, sértegettek, rágalmaztak - és ettől meghasonlottak.
Ember vagy, így bármi megtörténhet veled, amit ember elkövetni, vagy eltűrni képes.
Amint a tisztaságnak van tudománya, úgy a romlásnak is van. A bölcs, higgadtan fogadja
az élet dolgait, az emberi szív kegyetlenségét, a lélek hamisságát is.
De mit jelent a szívnek ez a szó: hamisság? Feltételezi a csalást, az álságot, a képmutatást. Legkézenfekvőbb kelléke: a hazugság, mely az ártatlannak tűnő nagyotmondástól,
szándékos félrevezetésig töméntelen formát ismer.
Ilyen kegyetlenül hat a sértés, a rágalom is a kéretlen szókimondástól a becsület sárba
tiprásáig. A szókimondásnak is vannak fokozatai. Bár tudjuk, nem minden szó mondható ki, legalábbis nem ott, nem azonnal és nem úgy. A kimondott szó, mérgezett nyílként hatol a
másik szívébe, mikor célba talál. De miként a nyíl, úgy a szó is szélt téveszthet, a sértés
pedig
klementinagidro, 2015. április 27. hétfő, 23:01
1/8
Képek, videók
Sok lelketlent ismerek.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 16. csütörtök, 12:57
szorongas-panik_small. jpg
menusgabor
2020. február 26. szerda, 22:51
szorongas.jpg
menusgabor
2020. február 26. szerda, 22:50
szorongas.jpg
charlotteani
2008. november 18. kedd, 18:02
A szorongás ikonja.jpg
mezixy
2008. augusztus 06. szerda, 23:22
Az emberi agy
sanci81
2018. augusztus 05. vasárnap, 18:21
emberi kapcsolataidban.jp
sz719eszter
2018. július 25. szerda, 01:38
Az emberi szív
anna4459
2018. július 02. hétfő, 20:13
az emberi akarat.jpg
sz719eszter
2018. május 20. vasárnap, 13:44
Müller Péter - Az emberi
sanci81
2018. március 07. szerda, 18:11
Jane Austen - Az emberisé
sanci81
2018. február 12. hétfő, 17:07
Márai az emberi érzékenys
menusgabor
2017. december 09. szombat, 19:45
emberi.jpg
sz719eszter
2017. november 28. kedd, 15:50
emberi szeretet...
cuppika59
2017. november 14. kedd, 08:56
Emberi irígység
irmus
2017. november 12. vasárnap, 09:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.