Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 19:57 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pio atya tíz tanítása
különleges adományokat és karizmákat adott, minden erejét arra fordította, hogy megmentse a lelkeket. Íme pár tanítása, amely a mi életünket is felrázhatja.

1. Ne törődj a holnappal, azzal foglalkozz, hogy ma jót tegyél!

2. Ha Jézus ilyen boldoggá tesz minket a földön, milyen lesz a mennyben?

3. Ha a félelem megbénít, mondd, ahogy Szent Péter: ,,Ments meg, Uram!" Ő kinyújtja a kezét - szorítsd meg erősen, és járj boldogan!

4. Igyekezz mindig a legjobbat tenni: ma jobbat, mint tegnap, holnap jobbat, mint ma!

5. Ha az ördög nem alszik, hogy elveszejtsen minket, a Szűzanya nem hagy el minket egy pillanatra sem.

6. Amikor időt vesztegetsz, lekicsinyled Isten ajándékát, azt az ajándékot, amelyet Ő, a végtelenül jó a te szeretetedre és nagylelkűségedre bíz.

7. Legyetek lelki méhecskék, amelyek a kaptárjukba nem visznek mást, mint mézet és viaszt! Otthonotok legyen csurig tele édes szelídséggel, békével, egyetértéssel,
maroka, 2019. június 10. hétfő, 10:53
Enneagram: Nyolcas Archetípus Szintjei
az igazságot és az igazságosságot, és látomásaikban nagyobb lehetőségeket képzelnek el önmaguk és embertársaik számára. Az átlagos Nyolcasok már nem ilyen távlati célokra összpontosítanak, tetteiket a gyakorlati megfontolások kezdik vezérelni és az az egyszerű vágy, hogy megkezdett vállalkozásaik tovább működjenek és növekedjenek.

A Nyolcasok szeme előtt most már nem a közjó lebeg, környezetüket egyre inkább kegyetlen, farkastörvényekre épülő világnak látják. Önmaguknak és "az övéiknek" a legjobbat akarják, és - a Hármasokkal ellentétben - ezt nem haboznak nyíltan is vállalni. A dolgokban most már nem annyira az izgalmas kihívásokat és a fejlődési lehetőségeket látják, inkább a haszon és veszteség, a győzelem és vereség szempontjából látják a világot - de eltökélték, hogy soha nem kerülnek az egyenlet vesztes oldalára.

Az egészséges Nyolcasok magabiztossága és életöröme másokra is átragad. Melegszívű, kedélyes emberek, akik őszintén élvezik mások társaságát. Az átlagos Nyolcasoknak is
eposz, 2019. április 14. vasárnap, 18:40
Házasság
,,A házasság előtt sok mindennel van tele minden ifjú pár. A szerelem várakozó feszültségében élnek. Tele vannak tervekkel, álmodozásokkal. Sokféle fogadkozás is van ilyenkor a szívekben: mi majd megmutatjuk! Bizonyos, hogy egymásnak is a legjobbat akarják és szeretnék. Mégis, mindez a készülődés, ha nem is 'esztelen', de tapogatózó és bizonytalan próbálkozás lesz a Krisztus segítsége nélkül. Csalódásokhoz vezethet. A házassághoz a szerelmen, az egymás utáni kívánkozáson kívül kell még valami, ami nem bennünk van. Kapcsolatot kell keresnünk Istennel, Lelke vezetéséért kell könyörögnünk. Istentől is meg kell kérnünk a jövendőbelink kezét."

-Ablonczy Dániel-
kalmanpiroska, 2019. március 28. csütörtök, 12:02
Agapé szeretet
,,A Lélek gyümölcse pedig: szeretet..." Galata 5,22

A ,,Lélek gyümölcse" kifejezés már eleve arra tanít minket, hogy a következőkben felsorolt tulajdonságokat csakis a Szentlélek hozhatja elő belőlünk. A meg nem tért ember nincs abban a helyzetben, hogy ezek közül csak egyet is felmutasson. De még az igazán hívő ember sem képes ezeket a maga erejéből kifejleszteni. Ha tehát ezekre a tulajdonságokra gondolunk, szem előtt kell tartanunk, hogy mind természetfölötti adományok, és egy másik világból származnak.

Például az a szeretet, amelyről az Ige beszél, nem az ,,erosz" (görög) szenvedélye, nem is a ,,fília" baráti szeretete, és még csak nem is a ,,sztorgé" rokonszenve. Ez az ,,agapé" szeretete - tehát az a szeretet, amit Isten mutatott ki irántunk, és amit az Ő akarata szerint nekünk is kell élnünk másokkal szemben.

Lássunk erre talán egy példát. dr. T. E. McCully apja volt Ed McCullynak, az öt fiatal misszionárius közül az egyiknek, akik
kalmanpiroska, 2019. március 02. szombat, 07:35
A macskatulajdonosok személyiségvonásai befolyásolhatják házi kedvencük viselkedését
A PLOS ONE című tudományos folyóiratban publikált tanulmány több mint háromezer, döntően Nagy-Britanniában élő macskatulajdonos bevonásával készült. A kutatás részeként a szakemberek saját személyiségvonásaikról kérdezték a résztvevőket, valamint a macskájuk viselkedéséről, egészségi állapotáról és életmódjáról is kifaggatták őket - írta a PhysOrg tudományos-ismeretterjesztő hírportál.

A vizsgálat hasonló eredményeket hozott, mint a szülő-gyermek kapcsolatokat vizsgáló korábbi kutatások.

Az emberi személyiséget vizsgáló tanulmányok például kimutatták, hogy a szülői neuroticizmus negatív hatással lehet a gyerek jólétére, ami megmutatkozhat a gyengébb fizikai és mentális egészségben vagy az általánosságban nézve alacsonyabb életminőségben.

A mostani vizsgálat kimutatta, hogy a macskatulajdonosok esetében a szorongással és érzelmi bizonytalansággal járó neuroticizmus magas szintje negatív hatással lehet a háziállat jólétére.

A magas fokú neuroticizmussal jellemezhető macskatulajdonosok
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 16:22
Enneagram - Nyolcas Archetípus Szintjei
kerülhet.

Az önuralom a nagy bátorság jele, és az egészséges Nyolcasok igencsak próbára tehetik bátorságukat, mivel az, amit tesznek - vagy nem tesznek -, könnyen veszélybe sodorhatja az életüket is. A legegészségesebb Nyolcasokra a testi bátorság mellett erkölcsi bátorság is jellemző, határozottan kiállnak amellett, amiben hisznek. Emiatt a többi ember szemében gyakran hősnek tűnnek, mélyen tisztelik őket és felnéznek rájuk.

A Nyolcasokban megvan a lelki képesség arra, hogy a lehető legjobbat tegyék a lehető legtöbb emberrel. A legegészségesebb Nyolcasok mind karizmatikus személyiségek, sugárzik belőlük a teljes önuralom és együttérzés aurája, és ez a többi embert arra készteti, hogy köréjük gyűljön útmutatásért, biztonságért és védelemért. Lelki nagyságuk mindenkit felemel és nemesebbé tesz. A legegészségesebb Nyolcasok a lehető legjobb helyzetben vannak ahhoz, hogy valami igazán nagy dolgot tegyenek, mert túlléptek énességükön, hogy valamilyen objektív értéket valósítsanak meg:
eposz, 2019. január 29. kedd, 12:04
Az Úr dolgában járva
"Átkozott, aki az Úr dolgát hanyagul végzi..." Jeremiás 48,10

Az Úr dolga oly fontos, sürgős, magasztos és tiszteletet parancsoló, hogy átok van mindazokon, akik azt hanyagul végzik. Isten a legjobbat akarja, és ez meg is illeti Őt, nem tűrheti el a restséget, habozást, félszívűséget és a felületes módszereket. S ha arra gondolunk, hogy milyen végtelenül fontos dolgokról van szó, akkor ezen nem is csodálkozunk.
1968 őszén Prágában egy fiatal keresztyén bizonyságot tett egy másik cseh fiatalembernek, Jan Palachnak. Jan őszinte érdeklődést tanúsított, mire a fiatal keresztyén megígérte, hogy visz neki egy Újszövetséget. Telve volt jó szándékkal, mégis hetek múltak el addig, míg egyáltalán beszerezte az Újszövetséget. Azután is egyre halogatta, hogy elvigye azt ismerősének.
1969. január 16-án Jan Pallach kiállt a Vencel térre, leöntötte magát benzinnel, és elégett. Nem érhette meg, hogy akár csak meglássa a neki megígért Újszövetséget.
A jó szándék tehát nem elég. Gyakran mondják,
kalmanpiroska, 2019. január 08. kedd, 09:01
Tekintsünk elhivatásunkra!
mi Urunk!
Mily felséges a te neved az egész földön!"
(Zsolt 8,4-9)

Ha a keresztény ember Isten szolgálja mindennapi munkájával, a hálaadásnak és örömnek ugyanezzel a lelkületével térhet nyugovóra. Napi munkáját nem az élet kellemetlen velejárójának tekinti, hanem szerves részének. A családi élet, Isten népének közössége és az Ő szolgálata mellett élethivatásunk is az Úr megígért áldásai közé tartozik.
De vajon helyes indítékok motiválnak-e a munkánkban? A legjobbat akarjuk-e nyújtani hivatásunkban, mert meglátjuk benne a kiváltságot? Oda akarjuk-e szentelni magunkat Isten akaratának teljesítésére tudva azt, hogy a Mester szeme rajtunk van? Igazán hisszük-e, hogy a munka kiváltság és méltóság, mellyel Isten ruházta fel kegyelmesen az Ő gyermekeit?
Ha igen, akkor fontos, hogy világosan lássuk azokat a szempontokat, melyek segítenek hivatásunk felismerésében.

Hogyan válasszunk hivatást?

Végső soron nekünk kell eldönteni, mi Isten akarata!
kalmanpiroska, 2018. november 13. kedd, 15:24
Születésnapok jelentése
Születésnapok jelentése

Melyik nap születél?

1. Aki a hónap első napján született, az kiváló vezetői képességekkel rendelkezik, öntudatos és erős akaratú. Gyakran ragadja a kezébe a kezdeményezést, és jól ért a motiváláshoz. A precízség azonban ritkán tartozik az erősségei közé. Érzékeny típus, de ezt többnyire igyekszik eltitkolni. A szerelemben egy kicsit naiv, ám nagyon hűséges. A barátai mindig számíthatnak rá.

2. A másodikán születetteket általában az érzelmeik irányítják. Melegszívűek, érzékenyek, és sok szeretet igényelnek. Nehezen mondanak nemet, emellett gyakran hangulatemberek, és hajlamosak a melankóliára. A legjobban szűk baráti körben érzik magukat, nagy társaságban inkább zavarban vannak.

3. Aki harmadikán jött a világra, az energikus és életvidám. Fantáziadús, sokoldalú, és mind szóban, mind írásban nagyon jól fejezi ki magát. Ránézésre lazának tűnik, de lezsersége mögött gyakran tanácstalanság bujkál. A
vorosrozsa66, 2018. szeptember 22. szombat, 17:55
1/51
Képek, videók
szentesi péter0429.jpg
maroka
2019. április 29. hétfő, 21:52
szent péter téri bazilika
maroka
2018. december 28. péntek, 00:37
Megbesz.jpg
0c0ln0rb
2017. február 12. vasárnap, 21:41
Egymás kezét fogva
sanci81
2018. március 12. hétfő, 17:22
kezet mos.jpg
kicsifarkas
2017. február 09. csütörtök, 17:30
apróka kezet mos.jpg
kicsifarkas
2017. január 14. szombat, 15:18
Kezét feltartja 01.jpg
chillik
2016. október 15. szombat, 05:55
Kezét feltartja 02.jpg
chillik
2016. október 15. szombat, 05:55
Fehér lyány virág-kezet 0
chillik
2016. június 30. csütörtök, 07:17
Az anyák gyerekeik kezét.
borigit
2016. április 29. péntek, 14:14
Kezet csak megfogni....jp
pacsakute
2015. szeptember 20. vasárnap, 21:41
Kezet .....jpg
pacsakute
2015. június 15. hétfő, 18:32
Anya kezét fogni jó
sanci81
2015. április 28. kedd, 15:52
Az anyák gyerekeik kezét.
suzymama43
2015. február 05. csütörtök, 11:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.