Belépés
2019. november 13. szerda | 46. hét | 317. nap | 01:40 | Szilvia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Katerina Forest versei
halált,
arra kéred csak, hallgassa ő is az idők szavát.
A történelem vesztese a balga ember, aki se
nyomorán, se halálán nem talált hibát, bólogatva
hitt a megváltó Hatalomban, de ez az idő most lejárt.
Századokon át sirattad a múltat, a véres torz időt,
mi ellen nem lázadtál soha, mert engedelmes
hittel születtél, alázatra neveltettél. De most
itt az idő, hogy kilépj a sorból, kimondd, hogy nem!
Nem engeded, hogy játék legyen az élet, hogy
meghaljon az, kit legjobban szeretsz, nem engeded
a Földön a káoszt, a félelmet, nem engeded a háborút!
Kezedbe ecsetet veszel, festékbe mártod, és visszafested az égre
a madarakat, és újrafested ezt a csúf Világot.


Az élet rendje

Az élet rendje,
Hogy születünk,
Sok vívódással felnövünk.

Én keresés,
Pénzkeresés,
Párkeresés,
Célkeresés,
Ez az élet rendje.

Nyomulunk,
Mindenkin
menusgabor, 2019. november 04. hétfő, 20:30
Téli zsír-égetők
Téli zsír-égetők - fontos


A legjobb téli zsírégetők: edd őket sokat, és nem lesz pocakod az ünnepek után

Sokan úgy gondolják, az idei évben már úgysem sikerül a fogyás, ezért az utolsó hónapokban teljesen eleresztik magukat. A hanyagul összeválogatott ételek és a karácsonyi időszak nagy lakomái miatt pedig könnyen felszalad pár plusz kiló.

Zeller

Immunrendszer-erősítő hatásánál talán csak tisztító hatása erősebb: erős vízhajtó, serkenti a veseműködést és a bélműködést. A heves étvágyérzet legyőzésében is segíthet, miközben rengeteg vitaminnal látja el a szervezetet. A-, B- és C-vitamint, foszfort, káliumot, vasat, magnéziumot, kalciumot tartalmaz, segít helyreállítani, megtartani a vér sav-bázis egyensúlyát.

Cékla

A sportolók egyik kedvence ? ez a zöldségben lévő nitrátnak tudható be, ami a szervezetbe kerülve hozzájárul a
lilagondolatok, 2019. november 04. hétfő, 16:02
Szakértő: az egészséges életmód a legjobb immunerősítő
Antal Emese kifejtette: a hideg beköszöntével sem indokolja semmi az elhízást, az őszi-téli táplálkozásban is a mennyiség helyett a minőségre kell törekedni. Az idénygyümölcsök és friss zöldségek időszaka a végéhez ért, ezért ügyelni kell a vitaminok, az ásványi anyagok, folyadékok és fehérjék bevitelére kiegyensúlyozott táplálkozással - tette hozzá.

A szakértő elmondta: a vitaminhiányt sokan a kevés C vitaminnal azonosítják, holott a zsírban oldódó vitaminokról sem szabad megfeledkezni, hiszen a fáradtság és a gyengeség érzését sokszor ez okozza. Az egészséges életmód ráadásul nem csupán a kiegyensúlyozott táplálkozáson múlik, ki kell egészülnie rendszeres testmozgással és elegendő pihenéssel is - hangsúlyozta Antal Emese.
velemenyezd, 2019. november 02. szombat, 19:52
terjedelmes interjú Cristiano Ronaldóval
vacsorázni a barátokkal, hajnali négykor értem haza, ahol egy jeges fürdőt vettem, mielőtt lefeküdtem volna. Reggel 10-kor keltem, elkészítettem a reggelimet, 11-kor már indultam is a konditerembe. Ha nincs meg benned ez a fegyelem nap nap után, akkor képtelen vagy a csúcson maradni tizenöt éven keresztül."
- Az emberek körülötte és a jóga:
,,Azért vagyok ma az, aki, mert okos emberek vesznek körül, akik szeretnek és inspirálnak. Minden nap tanulok valamit tőlük. Minden ismerősömtől a legjobbat próbálom megtanulni. Négy-öt évvel ezelőtt megértettem, amikor apa lettem pláne felfogtam, hogy fiatalon hatalmas hibát vétettem. Nem szerettem az iskolát, nem tanultam meg azt, amit kellett. Most többet akarok tanulni, mint valaha. Tanultabb szeretnék lenni, tanítani is dolgokat, és sokat olvasni az orvostudományról és a jógáról. Sok dokumentumfilmet nézek a jóga mestereiről és azokról, akik meditációt tanítanak. Napi 15-20 percet szoktam gyakorolni, azt kell mondanom, hogy működőképes
maroka, 2019. október 29. kedd, 21:15
Állatkerti figyelemfelhívó kampány a sünökért
Kiemelték: az avarégetés "máglyahalállal" fenyegeti a sünöket. Az avarégetések egybeesnek ugyanis azzal az időszakkal, amikor a sünök telelőhelyet keresnek, és sokszor pont az ilyen avarkupacokba vackolják be magukat. A Fővárosi Állat- és Növénykert, ahogy minden ősszel, ezúttal is felhívja a figyelmet az avarban rejtőző sünökre. Így minden érintettet arra kérnek, hogy avarégetés előtt forgassák át az avarkupacokat, hogy biztosan kiderüljön, nem rejtőzik-e benne egy téli álomra készülődő sün. Emellett a városligeti intézmény az avarégetés helyett mindenkit bíztat az avar hasznosítására, komposztálására is.

Az ősz másik kihívása a sünök számára a téli nyugalmi időszakra való felkészülés. Ezek az állatok ugyanis késő ősztől kora tavaszig téli álmot alszanak, nem is annyira a hideg, hanem inkább a táplálék szűkössége miatt. A télre való felkészülés jegyében ilyenkor annyit esznek, amennyit csak tudnak, hogy elegendő tartalékot halmozzanak fel a szervezetükben a téli álom időszakára. A szakembereknek
velemenyezd, 2019. október 27. vasárnap, 12:41
7. Az én 1956-om:A kölyökharcosokra kegyetlen megtorlás várt
erejével - egy szörnyű erőszakot követően - tudtak elszakítani!
Itt olvasható annak a rettenetes erőszaknak a története:
https://www.facebook.com/notes/b%C3%B3na-m%C3%A1ria-ilona/kicsi-ka ti-szerelme/1813425762026745/
HORVÁTH JÓZSEF 1991-BEN HALT MEG agyi ödémában. A Székesfehérvári Alakulat alezredese volt. Soha nem volt alkalmam elmondani neki miért nem tudtam MEGVÁRNI! Soha többé nem tudtam vele beszélni. Mint ahogy másokkal sem - úgy általában. Az egész történetben ez fáj a legjobban!
Az 1956 utáni megtorlások idején rendezett perek során történt, hogy Jóska apja, Horváth István ,,NÉPI BÍRÓ" volt abban a perben, amit Mansfeld Péter és társai ügyében tartottak.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=275829&aid=146399 __ Részlet Kósa Csaba: Alhattál-e kisfiam? c., Mansfeld Péterről szóló könyvéből.
El lehet képzelni, hogy Horváth bácsi mennyire NEM hagyta volna, hogy az egy-szem fia egy ,,ellenforradalmár"-Bóna-lánnyal összeházasodjon!
A mi
furaila, 2019. október 22. kedd, 11:57
8. Az én 1956-om, és titkosszolgálati elszigeteltségem
ANNYI JÖVEDELMEM, HOGY EL TUDJAM TETETTETNI ANYÁT.
Féltem, ha ellentmondok bármiben, akkor nem is lesz... Ennek már 21 éve és én még AZÓTA SEM SZABADULHATTAM!
*
Közben megtudtam, hogy BÓNA REZSŐ ,,Rudi" sokkal rosszabbul járt nálamnál... http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=1011361&aid=278102

BÓNA RUDI hajléktalanként, 1996. NOVEMBER 28-án HALT MEG. Hogy miért csak hónapokkal később, 1997. MÁRCIUS 4-én temették el a mártír "kölyökharcos": MANSFELD PÉTER legjobb barátját?
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=70638&n=furaila&blog_ cim=In memoriam Bóna Rudi
Az bizony amiatt a KETTŐS MÉRCE miatt volt (van) amivel az 1956-os kölyökharcosokat kezelték az 1956-ot követő megtorlás éveiben, és amit kiterjesztettek az 1990-et követő évekre is.
*
ENGEM NEM ÍTÉLTEK EL BÍRÓSÁGON, mint a TRAGIKUS SORSÚ BÓNA RUDIT azok miatt a röplapok miatt.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278102&kid=1011368&sort=
AZONBAN, EGY ÉLETEN-ÁT TARTÓ
furaila, 2019. október 22. kedd, 11:51
EU-tisztújítás - Borrell: egységes külpolitika híján az Európai Unió globálisan eljelentéktelenedhet
hogy Európának erősítenie kell saját megközelítését az Egyesült Államok és Kína közötti fokozódó konfrontáció közepette.

Kiemelte, a klímaváltozásnak és a migrációnak geopolitikai kihatásai is vannak, utóbbi terén a külső határok védelme mellett az együttműködésre kell fókuszálni a harmadik országokkal, emellett azonban tartós megoldást kell találni a Földközi-tengeren kimentett bevándorlók partra szállítására.

Az Oroszország elleni szankciók fenntartását támogató Borrell az orosz "expanzió" legjobb módjának Ukrajna megerősítését, felvirágoztatását tartja. "Demokratikus országok gyűrűjét kell létrehozni köztünk és Oroszország között" - fogalmazott.

Kérdésre válaszolva aláhúzta, hogy a minősített többségi döntéshozatal alkalmazását a szankciók, az emberi jogok, a békefenntartó missziók vonatkozásában kellene kezdeni, és ha jól működik, akkor ki lehet terjeszteni az érintett területeket. Mint mondta, ambiciózusabb célok kellenének a legkisebb közös nevező megtalálásánál.

A 72 éves jelenlegi
velemenyezd, 2019. október 07. hétfő, 18:52
A békesség szigete - a békességről
vérzik, a lélek zokog,
ha éjszakának tűnnek nappalok,
eltördelni mégis a mondatot,
hogy "legyen meg a te akaratod!"?

Inkább sikoltanék: "Atyám, ne, ne!
Miért kell ennek így történnie?!"
Szívem keserű lázadásba jut,
ha érthetetlen előtte az út.
Sírva tesz fel kínzó kérdéseket:
"Én Istenem, hát ez a szeretet?!"

Aztán elcsitul: "Bocsáss meg, Atyám!
Te szeretsz engem híven, igazán.
Kínban vergődő szívvel is tudom:
Te vezetsz engem a legjobb úton.
Ellenemre is véghezviheted,
de szívem attól nem lesz csendesebb.
Taníts meg hát szívből kiáltani
ne csak szájjal, de szívvel mondani:
"Ahogy te akarod, ne ahogy én!-
A békesség csak így lesz az enyém.

Lehet az út tövises, meredek,
amerre vezetsz, bátran mehetek.
S mindennapi kérésem az marad:
"Add, hogy csupán Téged kívánjalak!-

"Legyen akaratod-, ha nap nevet.
"Legyen akaratod-, ha éj temet.
Legyen most és
menusgabor, 2019. október 03. csütörtök, 18:18
Atlétikai vb - Márton Anita döntős súlylökésben
A magyar atlétika első világbajnoka tavalyi sérülése után a márciusi fedettpályás Európa-bajnokságon tért vissza, ahol bronzérmet szerzett. Ezután azonban nem úgy alakult a szezonja, ahogy tervezte - bár az olimpiai szintet megdobta -, adós maradt a jó eredményekkel a Gyémánt Ligában is. Szeptemberben viszont már újra 18 méter fölé jutott, majd az Európa-Egyesült Államok viadalon idei legjobbjával, 18,95 méterrel harmadik lett. Ezzel a világranglista tizedik helyére került.

Dohában a selejtezőszintet 18,40 méterben határozták meg vagy a legjobb 12 folytathatja a fináléban.

Az olimpiai bronzérmes versenyző a B csoport első dobójaként jól kezdett, csaknem telibe találta a szintet jelző sárga vonalat, 18,29 méter került a neve mellé. Másodikra már a szint fölött dobott, 18,44-gyel biztosította a helyét a fináléban.

A női súlylökés döntőjét csütörtökön magyar idő szerint 21.35 órától rendezik.
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 16:11
Sportfotó kiállítás a Testnevelési Egyetemen
felidézte, hogy Németh Ferenc nemcsak futballmeccseken, hanem számtalan rangos sporteseményen, nyári és téli olimpián örökítette meg - többek között - a magyar sportolók szereplését.

A Németh Ferenc-díj első helyezettje az idén Micheller Szilvia Nyissz című fotója lett, amely Zsóri Dánielnek, a MOL Fehérvár FC támadójának még a Debrecen színeiben lőtt, Puskás-díjas gólját ábrázolja. A Testnevelési Egyetem fotódíját Décsi Zsuzsa Összegabalyodva című alkotása nyerte, a hazai rendezésű világesemények legjobb fotója pedig Csudai Sándor Telitalálat című műve lett.

A kiállítás - melyet támogatott a LikeGroup Kft., a Nemzeti Sportügynökség, és a Hungaroring Sport Zrt. - október végéig látogatható a TF bejáratánál.

A Németh Ferenc-díjért profi fotósok versenyezhettek, a győztes 150 ezer forintot kapott. A Testnevelési Egyetem fotódíja amatőröknek és 21 év alatti nevezőknek szólt, míg a hazai rendezésű világesemények legjobb fotója díjra a Magyarországon megrendezett sport világeseményeken készült
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 15:11
Élesztő és a szobanövények
öntözd meg a növényeidet az élesztős vízzel, ha a lakásban elég meleg van, mert az élesztő csak akkor fejti ki a hatásait. A kerti növények esetében is tavasszal és nyáron érdemes alkalmazni ezt a módszert, amikor megfelelő az időjárás. Ha havonta kétszer élesztős vízzel öntözöd a növényeket, sokkal gyorsabban fognak nőni és erősebbek lesznek.
Forrás :

Másik forrás szerint :
Az élesztő a legjobb műtrágya a virágok számára! Mutatjuk hogyan alkalmazd!

Szobanövényeinknek folyamatos tápozásra van szüksége, soha ne feledkezzünk róluk, hiszen a tápanyag-, és fényszegény környezetben hajlamosak hamar elpusztulni.
Különösen a virágzási szezonban ajánlott odafigyelni jobban a szobanövényünk igényeire. Használjunk természetes tápot, az élesztőnél jobbat nem is választhatnánk!

Az élesztő, mint természetes virágtáp!

Szükségünk lesz:
10 gramm élesztőre
1
pacsakute, 2019. szeptember 29. vasárnap, 12:58
1/405
Képek, videók
Katerina Koukitios - Reme
katica76
2010. augusztus 10. kedd, 11:00
Jancsi, Katerina, Pityu
revevi58
2007. szeptember 04. kedd, 10:48
Én, Zsó, Katerina
revevi58
2007. szeptember 04. kedd, 10:47
Katerina szülinapja, előt
kopornyikcsilla
2006. szeptember 17. vasárnap, 17:11
Katerina és Edward, a pia
kopornyikcsilla
2006. szeptember 17. vasárnap, 17:02
Katerinával a buszon
kopornyikcsilla
2006. szeptember 17. vasárnap, 17:00
O.V. tartja a szavát.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 20:15
szavatás2.jpg
maroka
2017. május 14. vasárnap, 00:39
szavatás.jpg
maroka
2017. május 14. vasárnap, 00:21
Szerelem szavát suttogja
suzymama43
2015. január 23. péntek, 19:59
Igy éld Isten szavát
sacimama
2013. augusztus 17. szombat, 23:52
Szívünk ha érttjük szavát
pacsakute
2013. február 09. szombat, 07:39
Történelem viharai
irmus
2018. január 18. csütörtök, 07:49
történelem.jpg
agica2004
2017. március 11. szombat, 19:56
Történelem-Horthy.jpg
agica2004
2017. március 11. szombat, 19:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.