Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 16:36 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Új gasztronómiai sorozat indul Borbás Marcsival a Duna Televízión
A műsor helyszínéül egy régi pajtában kialakított stúdiókonyha szolgál majd, amelyben a sparhelt és az indukciós főzőlap tökéletesen megfér egymás mellett - olvasható a produkció MTI-hez eljuttatott közleményében.

Borbás Marcsi aktuális vendégével hétről hétre a legjobb receptekkel, konyhai praktikákkal és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket, hogy mindannyian a gasztronómia mestereivé válhassanak.

Leleplezi a legnagyobb konyhai titkokat, igyekszik lerombolni a tabukat, megtanítani a leghatékonyabb praktikákat, miközben számtalan újdonsággal ismerteti meg a nézőket.

A műsor bemutatja, hogy az egyszerű háziasszony és a Michelin-csillagos séf is jól megfér együtt a konyhában, és remekül inspirálhatja egymást, de az is kiderül, hogy bár fontosak a hagyományok a főzésben, néha érdemes áthágni a szabályokat és csavarni egyet a jól megszokott recepteken.

A vidám és lendületes műsor kiegészíti a Gasztroangyal kulturális, hagyományőrző tematikáját, hiszen aprólékos
velemenyezd, 2018. december 30. vasárnap, 11:30
12 étel, amit soha ne rakj a hűtőbe
12 étel, amit soha ne rakj a hűtőbe

Ha valamit szeretnénk hosszú távon tartósítani, de nem olyan sokáig, hogy lefagyasszuk, azt bedobjuk a hűtőbe - bele sem gondolván abba, hogy ezzel az élvezeti értéke és/vagy élettani hatása az adott élelmiszernek jelenősen csökken. Mutatunk most egy tucatot azok közül, amelyeket szigorúan tilos hűtőben tárolni, ha jót akarunk magunknak és ízlelőbimbóinak is.

Dinnye

Ha egész dinnyét veszünk, ne tegyük be rögtön a hűtőbe - legjobb, ha pince hűvösben tároljuk. Tudjuk, hogy ez sokaknál kiveri a biztosítékot, mert a dinnye, a nyári kánikulában, jéghidegen az igazi, de a legújabb kutatások szerint, a gyümölcs szobahőmérsékleten őrzi meg leginkább antioxidáns tartalmát és zamatát. Ha már egyszer felvágtuk, mehet a fridzsiderbe, mert így akár 3-4 napig is élvezhetjük az ízét!
TISZTÍT, SZÉPÍT, FOGYASZT: 3 NAPOS VILLÁMDIÉTA DINNYÉVEL! >>>

Burgonya

A hidegben a burgonya élvezhetetlenné válik: a hűtőtől gumiszerűvé vált
horvathnemagdi, 2017. augusztus 30. szerda, 09:11
Zsírfaló csodafegyver (receptekkel)
A ta­vasz új di­é­tás nagy­ágyúja az egy­szerű ma­gyar zel­ler!

Hi­he­tet­le­nül egész­sé­ges gu­mó­já­ban alig van szén­hid­rát, vi­szont ren­ge­teg élet­erőt adó vi­ta­mint és táp­anya­got tar­tal­maz. Jöj­je­nek a leg­jobb zel­le­res re­cep­tek, me­lyek­kel hipp-hopp meg­sza­ba­dul­hatsz a fö­lös­le­ges ki­lók­tól!

Érdemes feltankolnod a fürdőruha szezon előtt a leghatásosabb karcsúsító zöldségből, ez pedig nem más, mint a zeller! A cukkini és a karfiol harcostársa a fogyókúrában: megújuláshoz, méregtelenítéshez a legjobb ötlet!

MINIMÁLIS KALÓRIÁT TARTALMAZ, REMEKÜL NYUGTATJA AZ IDEGEKET, RÁADÁSUL MÉG AZ ÉTVÁGYAT IS CSÖKKENTI!

Magas rosttartalma felgyorsítja az anyagcseréd, vízhajtó hatása pedig segít kitisztítani a szervezetedben lerakodott salakanyagokat.

Leghatékonyabban veszi fel a harcot a narancsbőrrel szemben!

10 DKG GUMÓS ZELLER 16, EGY ZELLERSZÁR MINDÖSSZE 6 KALÓRIÁT TARTALMAZ!

Nyersen is érdemes rendszeresen zellert
suzymama, 2017. március 23. csütörtök, 12:54
Közkedvelt süteményreceptekkel jelentkezik új kötetében Borbás Marcsi
A december 5-én megjelenő Édes békeidők más tematikát követ, mint a televíziós műsorvezető eddigi kötetei, hiszen ebben a könyvében most a XIX-XX. század fordulójának hangulatát, a szecesszió motívumait, a nagy cukrászok hagyatékát és a nagymamák süteményeit idézi meg - olvasható a könyv ajánlójában.

A kötetben olyan klasszikus receptekkel találkozhatnak az olvasók, mint az aranygaluska, a hólabda, a keleti csemege, a kókuszkocka vagy a dobostorta.

"Édességet enni nem bűn. Nem kell sokat, de az a kevés legyen igazi, házi, mint annak idején" - vallja a szerző, aki szerint szerencsés korban élünk, hiszen újra bárki számára hozzáférhetőek a legjobb alapanyagok, a falusi tojástól kezdve az eredeti vajon és a frissen darált dión át a különféle lisztekig vagy a jó minőségű csokoládéig.

A kötetben csupa kipróbált, bárki által elkészíthető sütemény található, hiszen Borbás Marcsi célja az volt, hogy feltárjon minden titkot, ami a nagy klasszikusok elkészítéséhez szükséges.
velemenyezd, 2016. november 13. vasárnap, 16:01
Az egészséges táplálkozás 12 pontja
Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással ellentétes - tanácsot, szabályt találhatunk, és ember legyen a talpán, aki ezek között igazán ki tud igazodni.

Az egészséges táplálkozás lényegét sokan, sokféleképpen próbálták már meg összefoglalni, hol rosszul, hol jól. A hozzáférhető irodalom is hol jó, hol furcsa, egymásnak ellentmondó tanácsokat ad, sőt néha szakirodalomnak is nehezen nevezhető.
Mindenki szeretne egészségesen élni és táplálkozni, azonban konkrét tanácsok nélkül ez bizony nehezen sikerülhet, hiszen nem lehet mindenki képzett egészségügyi szakember.
Az egészséges táplálkozáshoz egy tizenkét pontos segítséget állítottunk össze, melyet most megosztunk Önökkel:

1. pont

Minél változatosabban, minél többféle élelmiszerből, különböző ételkészítési módok felhasználásával állítsuk össze étrendünket. Ne ragaszkodjunk a megszokotthoz, ízleljünk meg más ételeket is, kipróbálás után mondjunk csak véleményt, ne legyenek
lenke1964, 2016. október 09. vasárnap, 17:55
12 pont Az egészséges táplálkozáshoz
Az egészséges táplálkozáshoz egy tizenkét pontos segítséget állítottunk össze, melyet most megosztunk Önökkel:

1. pont

Minél változatosabban, minél többféle élelmiszerből, különböző ételkészítési módok felhasználásával állítsuk össze étrendünket. Ne ragaszkodjunk a megszokotthoz, ízleljünk meg más ételeket is, kipróbálás után mondjunk csak véleményt, ne legyenek előítéleteink. A sokszínű, nem gyakran ismétlődő ételsorokat tartalmazó étrend önmagában komoly biztosítékot jelent arra, hogy minden szükséges tápanyagot megkap a szervezetünk.

Az új táplálkozási piramis egészen máshogy néz ki, mint 20 évvel ezelőtti társa: a legfontosabb a mozgás!

2. pont

Együnk kevésbé zsíros ételeket: a főzéshez, sütéshez inkább használjunk olíva olajat. Különösen fontos ez a keveset mozgók, az ülőfoglalkozásúak számára. Részesítsük előnyben a gőzölést, párolást, a fóliában, teflonedényben vagy fedett cserépedényben, mikrohullámú sütőben készítést a zsiradékban sütéssel
lenke1964, 2016. április 20. szerda, 19:33
Tojásfehérje jó hatása
" Fogyókúrázóknak, testépítőknek, betegségből lábadozóknak, fejlődésben lévő gyermekeknek, időseknek - szinte mindenkinek ideális fehérjeforrás a tojás.

A tojásfehérje több mint 80 százaléka víz - ám ez nem csoda, a legtöbb élelmiszer
(főleg zöldség és gyümölcs) víztartalma magas, és az emberi test is (körülbelül) 78 százalékban víz.
A tojásfehérje maradéka azonban nagyon értékes fehérje, jól emészthető, rengeteg hasznos anyagot tartalmaz.
Értékét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az anyatej után a tojás másodikként következik az emberi táplálkozás szempontjából

A tojásfehérje igazi kincs!

A tojás teljes fehérjemennyiségének több mint felét (54 százalékát)
a 64 Celsius fokon megalvadó, azaz kicsapódó albumin teszi ki.
Tartalmaz ovotransferrint, amely fémeket megkötni képes alkotórész, és jelentős biológiai szerepe van a baktériumok szaporodásának gátlásában.
Az ovoglobulinoknak pedig baktérium- és vírusölő tulajdonságuk van, védik a tojást a
klementinagidro, 2015. szeptember 07. hétfő, 13:50
5 szuperétel, amitől .........
Egészség fitness egyperces

5 szuperétel, amitől minden étkezés még egészségesebb lehet

Nyers kakaó, chrolella, maca por, goji bogyó és chia mag. Néhány azon szuperételek közül, melyek egyre népszerűbbek az egészségükre a tudatos táplálkozással is ügyelők körében.

Örök téma, hogy a mindennapos táplálkozásban hogyan tudunk olyan természetes összetevőket felkutatni, amik megemelik testünk egészség- és energiaszintjét. Szuperételnek általában azokat az élelmiszereket nevezzük, melyek antioxidáns, vagy vitamin és ásványi anyag tartalmukban kiemelkednek a többi közül, és mérhető az élettani hatásuk is.
Nyilván minden zöldség és gyümölcs remek vitaminforrás és fogyasztásuk elengedhetetlen, de vannak olyan élelmiszerek, melyek ezek közül is kitűnnek. Ezek koncentráltan tartalmazzák azokat a forrásokat, melyekre egy egészséges emberi testnek szüksége van és amelyek sejtjeink
klementinagidro, 2015. június 13. szombat, 18:08
5 szuperétel, amitől .........
Egészség fitness egyperces

5 szuperétel, amitől minden étkezés még egészségesebb lehet

Nyers kakaó, chrolella, maca por, goji bogyó és chia mag. Néhány azon szuperételek közül, melyek egyre népszerűbbek az egészségükre a tudatos táplálkozással is ügyelők körében.

Örök téma, hogy a mindennapos táplálkozásban hogyan tudunk olyan természetes összetevőket felkutatni, amik megemelik testünk egészség- és energiaszintjét. Szuperételnek általában azokat az élelmiszereket nevezzük, melyek antioxidáns, vagy vitamin és ásványi anyag tartalmukban kiemelkednek a többi közül, és mérhető az élettani hatásuk is.Nyilván minden zöldség és gyümölcs remek vitaminforrás és fogyasztásuk elengedhetetlen, de vannak olyan élelmiszerek, melyek ezek közül is kitűnnek. Ezek koncentráltan tartalmazzák azokat a forrásokat, melyekre egy egészséges
gabfe, 2015. május 28. csütörtök, 17:39
Makacs befőttcímke eltávolítása vegyszerek nélkül
Makacs befőttcímke eltávolítása vegyszerek nélkül

Rácz Anikó

Lassan itt a befőzőszezon, a virágszörpöket már lehet készíteni, és a gyümölcsök is hamarosan beérnek. Ha pedig befőzés, akkor üveg is kell: mi legtöbbször gyűjtögetni szoktuk a szép formájú, különleges üvegeket, no meg a hagyományosakat is, amiket szépen megtisztítunk, hogy így várják a házi finomságokat.

A címkékkel van a legtöbb baj, persze van olyan, ami könnyen lejön, de vannak azok az ellenálló címkék, amiket hiába áztatunk, vakarunk késsel, súrolunk csodaszerekkel, mégsem engedelmeskednek. A legjobbak azok a fajták, ahol a ragasztó egy ronda, fehér ragacsos valamivé válik az üvegfelületen, ami egyre jobban ragad és csak szétkenni lehet az üvegen.

Na, most itt egy nagyon könnyen elkészíthető “paszta", amivel könnyű lesz a dolgunk, és csak két dolog kell hozzá: szódabikarbóna, ami egy háztartási csodaszer, és olaj. A recept a Spoonful oldalról származik: 4 teáskanál szódabikarbónát
horvathnemagdi, 2015. május 06. szerda, 16:31
Miért a Reg-Enor?
sajátos, jellemzően zsíralapú diétát, nem véletlenül főszereplő benne a kolbász, szalonna. Igen ám, csakhogy a számos egészségügyi probléma esetén fényesen bizonyító Reg-Enor használata iránt egyre inkább érdeklődnek olyanok is, akik húsmentes táplálkozást folytatnak, egyszerűbben fogalmazva vegetáriánusok (nem részletezve most ennek különböző fokozatait). Itt a jó hír: számukra is van megoldás, odafigyeléssel, kreativitással! Az alábbiakban Füredi Éva összeállítását olvashatják, kipróbált, működő receptekkel a feltaláló, Szabó Szigfrid bólintásával. E helyütt nem részletezzük a Reg-Enor hatásmechanizmusát, csupán az elején utalunk arra, hogy általában véve mit szabad és mit nem, ha valóban eredményre vágyunk. Aztán pedig jönnek a ,,kiskapuk" amelyek segítségével mindezt el lehet érni hús és zsír nélkül is. Hogyan? Alább kiderül... (Köszönet a hiánypótló anyagért, s mindenkit biztatunk a leírások alapján a kreatív folytatásra!)

ÁLTALÁNOS ÉTKEZÉSI TANÁCSOK:

-
horvathnemagdi, 2015. április 24. péntek, 07:57
Gyorsan valami indiait!
Megtanulom a wokhasználat titkait egy thai utcai árustól, a fűszerek világát egy marokkói szakácstól, Dél-Amerikában pedig azt, hogy hogyan kell banánlevélben sütni. Addig is könyvből és ismerősöktől tanulok. Néha találok egy-egy kincset, vannak hozzá alapanyagaim, van időm, és rájövök, hogy megy így is.

A gyors indiai vajas csirke alapanyagai - semmi beszerezhetetlen!

Az esetek nagy többségében azonban nincs időm arra, hogy bonyolultabb, vagy hosszabb előkészületet igénylő receptekkel pepecseljek - gyanítom, ezzel nem vagyok egyedül. Ugyanakkor az esetek kilencven százalékában elég csak rágondolnom az indiai konyhára, és máris meg tudnék enni egy adag curryt. A helyzet csak fokozódik, amióta minden sarkon a francia-indiai fúziós filmet reklámozzák, de ez most lényegtelen. Az indiai konyha sajnos pont az, amit nehéz összehozni fél óra alatt - nem feltétlenül azért mert az alapanyagok beszerezhetetlenek, inkább azért, mert a hagyományos receptek megkívánják a ráfordított időt és a
horvathnemagdi, 2014. augusztus 20. szerda, 17:22
1/4
Képek, videók
Marcsival
pottomke17
2010. július 02. péntek, 10:36
Jó reggeli, Marcsival.jpg
kicsoda57
2010. május 10. hétfő, 18:14
Marcsival ismét
koszegikitti
2008. augusztus 31. vasárnap, 11:40
Gyurika Marcsival
mamacilike
2007. december 28. péntek, 16:35
Marcsival
cilka68
2007. október 23. kedd, 19:05
marcsival
katika08
2007. március 29. csütörtök, 22:11
Marcsival
freya_midgard
2006. július 14. péntek, 19:09
Marcsival
nicolca
2006. június 23. péntek, 19:47
televizió
eva6
2018. április 30. hétfő, 16:53
televizio.png
chillik
2017. június 13. kedd, 18:13
A televízió
anna4459
2014. június 15. vasárnap, 21:13
orion venus televizió
lacipecsenye
2013. március 19. kedd, 18:16
alba regia televizió
lacipecsenye
2012. december 13. csütörtök, 14:52
Líbia Állami televízió 20
megyerimihaly
2011. július 31. vasárnap, 12:56
A Budapest Televízió egyó
muhold
2007. április 29. vasárnap, 15:12
Címkék
elején utalunk, kötetben olyan, Rácz Anikó, hozzáférhető irodalom, televíziós műsorvezető, Füredi Éva, burgonya élvezhetetlenné, számos egészségügyi, könyvében most, tojásfehérje igazi, nagy klasszikusok, narancsbőrrel szemben, nagyon könnyen, egészséges táplálkozás, baktériumok szaporodásának, műsor bemutatja,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.