Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 04:39 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A "játszmák"... A családban azt kell mondani
nem hánytál az asztalra. A nagypapa meg két böffentés között azt mondja, milyen jó érzés, hogy így tiszteltek engem, milyen nagyszerű családom van! Ez a játszma. Úgy kell tenni a munkahelyen is, mintha a főnököt tisztelnéd, a főnök meg úgy tesz, mintha ő mindentudó lenne. Egy belgyógyász professzor úgy viselkedik, mintha nem azért lenne a posztján, mert jó szervező és kiváló nexusai vannak, hanem mert ő a legjobb belgyógyász az országban. Lehet valaki egyszerre a legjobb endokrinológus, a legjobb pulmonológus és a legjobb gasztroenterológus? Dehogy lehet! De a viziten ezt kell játszania. Elől megy, persze Scholl papucsban, hogy magasabbnak látsszon, nyakában lóg a fonendoszkópja, nehogy azt higgyék, hogy ő a műtősfiú. A zsebébe is tehetné, ott sokkal nagyobb biztonságban lenne, de a fonendoszkóp a játszma része, az orvosi fölény tartozéka, és ha valaki kilép a játszmából, akkor rengeteg negatívum zúdul a nyakába. Sokszor elmesélem hogy életemben egyszer voltam szülői értekezleten: először és utoljára. Büszke
koszegimarika, 2020. május 26. kedd, 07:34
A pánikról
odaérnek, a rosszullét többnyire már le is zajlik. A roham után a betegek fáradtnak, kimerültnek érzik magukat. Egyesek órákat alszanak egy-egy roham után. A különböző szervrendszereket érintő panaszok miatt a betegek számos kivizsgáláson eshetnek át, mire először pszichiáterhez kerülnek. A mellkasi panaszok miatt kardiológusok, a szédülések, paresthesiák és más percepciós zavarok miatt neurológusok, a nyelési nehézségek és fulladásérzés miatt fül-orr-gégészek, a légszomj és a hyperventilláció miatt pulmonológusok, a hőhullámok miatt nőgyógyászok tartoznak a felkeresett orvosok közé, de ezzel a felsorolás nem teljes. Szorongásos betegeknek szervezett szakrendelésünkön gyakran jelennek meg a pánikbetegek negatív agyi MRI-felvétellel és negatív szívkatéterezési lelettel.

NYUGI !

Ne ijedjen meg a Kedves Olvasó, ha olykor magára ismert a fenti tünetek hallatára. Hiszen ha ezek külső okkal magyarázhatók, és csak ilyenkor jelentkeznek, egy kezelhető szintig ez a reakció teljesen normális
horvathnemagdi, 2015. április 21. kedd, 16:58
Vizsgálatok a Felnőttképzési Atlasz számára
igazgató úr érdeklődésemre elmondta, hogy: "Vidéki városokba kihelyezett tanfolyamaik működnek évek óta és szakmai át- meg továbbképző oktatással is foglalkoznak. Itt helyben, Soroksáron semmilyen felnőttképzés nincs a KEK szervezésében."
Az egészségügyi ellátás intézményének "ORIOR 96 Kft." (a Soroksári SZTK és tüdőgondozó) igazgató főorvosa levelemre nem válaszolt, telefonon elérhetetlen volt. Egy alkalommal váratlan látogatóként kerestem fel munkahelyén. A 30-40 év közötti pulmonológus főorvos meglepetten kérdezte, hogy: "Mi a csuda az az andragógia?" Amikor ezt is megbeszéltük, szerényen érdeklődtem az intézmény felnőttképzéséről. Érdeklődésemre elmondta, hogy: "Soroksáron nagyon egészséges lelkületű, vállalkozó szellemű emberek élnek és nincs szükségük semmilyen felnőttképzési hókusz-pókuszra!"

3.1.5. Az interjúk lefolytatása a kérdőívek segítségével, különleges események
Az interjúk lefolytatásához nem tudtam felhasználni a kérdőíveket, mert
nem találtam
furaila, 2012. július 01. vasárnap, 06:09
A legjobb tornagyakorlatok
hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a légzésben részt vevő izmok erősödjenek, a tüdőbe lélegezhető levegő mennyisége ne csökkenjen tovább (a tüdő vitálkapacitása ne romoljon tovább).

Lépésről lépésre a levegőért!

Már magának a helyváltoztatásnak az említése is riasztó lehet azok számára, akik a legegyszerűbb, hétköznapi tevékenységek közben is köhögnek, levegő után kapkodnak, hiszen a tüdőtágulás, az idült hörghurut - amely, tüdőt érintő betegségeket összefoglalóan COPD néven emlegetnek a pulmonológusok - közös jellemzője: a legkisebb fizikai igénybevételre is jelentkező ,,befulladás".
Emiatt a COPD-sek többsége minden, kisebb-nagyobb légzési nehézséget okozó tevékenységtől igyekszik magát megóvni, holott a szakorvosok arra figyelmeztetnek, hogy a fizikai passzivitás testi és mentális leépüléssel, illetve hirtelen állapotromlással járhat.
Amennyiben a COPD-s beteg a fulladástól tartva kerüli a fizikai terhelést, a légzése egyre nehezítettebbé válik, és már a
horvathnemagdi, 2011. szeptember 29. csütörtök, 19:58
A felnőttképzés jövője
érdeklődésemre elmondta, hogy: "Vidéki városokba kihelyezett tanfolyamaik működnek évek óta és szakmai át- meg továbbképző oktatással is foglalkoznak. Itt helyben, Soroksáron semmilyen felnőttképzés nincs a KEK szervezésében."

Az egészségügyi ellátás intézményének "ORIOR 96 Kft." (a Soroksári SZTK és tüdőgondozó) igazgató főorvosa levelemre nem válaszolt, telefonon elérhetetlen volt.
Egy alkalommal váratlan látogatóként kerestem fel munkahelyén. A 30-40 év közötti pulmonológus főorvos meglepetten kérdezte, hogy:
- "Mi a csuda az az andragógia?"

Amikor ezt is megbeszéltük, szerényen érdeklődtem az intézmény felnőttképzéséről.
Érdeklődésemre elmondta, hogy:
- "Soroksáron nagyon egészséges lelkületű, vállalkozó szellemű emberek élnek és nincs szükségük semmilyen felnőttképzési hókusz-pókuszra!"


3.1.5. Az interjúk lefolytatása a kérdőívek segítségével, különleges események
Az interjúk lefolytatásához nem tudtam felhasználni
furaila, 2007. július 27. péntek, 11:04
A felnőttokt. feltérképezése 3
érdeklődésemre elmondta, hogy:

"Vidéki városokba kihelyezett tanfolyamaik működnek évek óta és szakmai át- meg továbbképző oktatással is foglalkoznak. Itt helyben, Soroksáron semmilyen felnőttképzés nincs a KEK szervezésében."

Az egészségügyi ellátás intézményének "ORIOR 96 Kft." (a Soroksári SZTK és tüdőgondozó) igazgató főorvosa levelemre nem válaszolt, telefonon elérhetetlen volt. Egy alkalommal váratlan látogatóként kerestem fel munkahelyén. A 30-40 év közötti pulmonológus főorvos meglepetten kérdezte, hogy:
- "Mi a csuda az az andragógia?"

Amikor ezt is megbeszéltük, szerényen érdeklődtem az intézmény felnőttképzéséről. Érdeklődésemre elmondta, hogy:
- "Soroksáron nagyon egészséges lelkületű, vállalkozó szellemű emberek élnek és nincs szükségük semmilyen felnőttképzési hókusz-pókuszra!"

3.1.5. Az interjúk lefolytatása a kérdőívek segítségével, különleges események
Az interjúk lefolytatásához nem tudtam felhasználni
furaila, 2007. április 30. hétfő, 11:42
Képek, videók
Medve a családban
sanci81
2017. április 23. vasárnap, 09:08
tisztelnk.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:11
tisztelnk9.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:11
tisztelnk8.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:10
tisztelnk7.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:10
tisztelnk6.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:09
tisztelnk5.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:09
tisztelnk4.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:09
tisztelnk3.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:08
tisztelnk2.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:08
tisztelnk14.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:08
tisztelnk13.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:07
tisztelnk12.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:07
Címkék
roham után, fulladástól tartva, belgyógyász professzor, legjobb tornagyakorlatok, szakorvosok arra, nyelési nehézségek, pánikbetegek negatív, interjúk lefolytatásához, felkeresett orvosok, kérdőívek segítségével, légzése egyre, Kedves Olvasó, felnőttokt feltérképezése, betegek fáradtnak, rosszullét többnyire, főnököt tisztelnéd,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.