Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 10:34 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A vanillin nem vanilia!
előállított vegyületek, ezek vannak a bolti "vaníliás" cukrokban. A vaníliarúd pedig egy orchideafajta termése, az ezzel ízesített cukor a valódi vaníliás cukor.

Mi a különbség vanília és vanillin között?

Mi a vanília?

A vanília a kosborfélék (Orchidaceae) családjába tartozó mexikói eredetű kúszónövény, a vaníliacserje gyümölcse. Közép-Amerikában és Mexikóban őshonos, ma már Madagaszkáron, a Comore-szigeteken és Réunion szigetén termesztik, innen származik a legjobb minőségűnek tartott bourbon vanília.

A vaníliarúd egy orchideaféle hosszúkás, csőszerű toktermése, amely virága sárgásfehér vagy zöldes színű, meglehetősen kicsi, beporzásukat a természetben kolibrik végzik.

A vanília a világ egyik legdrágább fűszere, nem véletlenül, hiszen az ültetvényeken termesztett vaníliát kézzel, bambuszpálcikával porozzák be. A beporzás után 6-8 hónap alatt fejlődnek ki a rúd alakú toktermések, amelyeket szintén kézzel, féléretten gyűjtenek be. A még zöld termést
pacsakute, 2019. április 08. hétfő, 21:52
Megkezdődött a Pálinka országkóstoló Komáromban
alapján igyekszik megtalálni 2018 legjobb pálinkáját. A versenyre kizárólag kereskedelmi forgalomba kerülő termékekkel lehetett nevezni, ezeket az érzékszervi bírálat előtt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy komplex analitikai vizsgálattal is ellenőrzi.

A bírák arany, ezüst vagy bronz minősítéseket adnak a legjobb tételeknek és kategóriánként Champion díjakat is osztanak. A Magyarország legjobb pálinkája címet csak egyetlen pálinka nyerheti el, amelyet a 2018-as évjáratból a legjobb minőségűnek ítél meg a zsűri. A győzteseket június 28-án az Országházban hirdetik ki.

Tavaly a Mályinkai Pálinkafőzde Konkordi-Izabella szőlő pálinkája lett a verseny legjobbja, a legeredményesebb pálinkafőzdének járó elismerést pedig a Brill Pálinkaház nyerte el. A Pálinka Nemzeti Tanács 2017-ben egy új díjat is alapított, a legjobb 10 ezer palack feletti tétel díját a Villányi Pálinka - Magyarbólyi Pálinkafőzde Válogatott vörös törkölypálinkája nyerte el elsőként.

A Nemzeti pálinkakiválóság programot
velemenyezd, 2018. május 28. hétfő, 19:21
Idén 9 milliárd forintot költ hálózatfejlesztésre a Telenor
Sepsi Zsolt a világban és a Telenor-csoporton belül a magyar 4G hálózatot az egyik legjobb minőségűnek nevezte, és megemlítette, hogy a gyors internetezést lehetővé tevő kültéri lefedettsége a Telenornál 97 százalék fölötti. Hozzátette: a Telenor LTE-hálózatának (Long Term Evolution - negyedik generációs vezeték nélküli, gyors adatátviteli technológia) 2014-ben még csak 50 százalékos volt a lefedettsége.

A Telenor nemcsak a 4G-s ügyfelekre koncentrál, hanem azokra is, akik még nem rendelkeznek a legmodernebb készülékkel, ezért az utóbbiakat kiszolgáló 3G hálózatot is fejlesztik. Ezen túlmenően az idén jelentős összegeket költenek a beltéri lefedettség növelésére is, év végére több száz településen a jelenlegi 70 százalékos beltéri 4G lefedettséget 90 százalék fölöttire emelik. A társaság 2015 novemberére 350 településen vállalta a 4G hálózat kiépítését, de ez valójában 808-on nőtt. Ezeken a településeken az utcák 70 százalékán a hatóság által elvárt jelszintet kell teljesíteni.

A Telenor az
velemenyezd, 2016. június 24. péntek, 12:22
Rizs
rizst már az újkőkor óta ismerték, de szélesebb körben csak a déli hódításokkal terjedt el. A Zhou-korban már általános, fő gabonafélének számított Kína déli vidékein. A rizs északon nem nagyon él meg, bár időről-időre megpróbálkoztak művelésével, hozamban mégsem vetekedhet a helyi gabonafélékkel, melyek közül a legjelentősebb a köles. A rizs sok fajtája közül említésre méltó a borkészítéshez használt nuo. A leégetett erdők helyén termelt rizst ,,tűzi rizsnek" hívták.

A legjobb minőségűnek a mocsári rizst tartották, amely a csapadékos déli völgyekben termett. Az alacsony sikértartalmú geng-rizst a Nagy Csatorna mellékén ültették, és egy aromás változatát (xiang geng) Zhejiangból és Jiangsuból szállították az udvarba. A xian nevű rizsfajta már a 6-7. holdhónapban learatható volt. Korán érő rizs a csampai (chan tao) is, melyet Fujian tartományon keresztül szállítottak Vietnam területéről, és a 11. századtól kezdve terjedt el szélesebb körben. Konfuciuszról azt olvashatjuk a Beszélgetések
suzymama, 2015. november 18. szerda, 19:12
Krimi nyerte az HBO forgatókönyvíró pályázatát
keresztelt szakmai rendezvényét, amelyre olyan, már íróként dolgozó és a szakmával ismerkedő embereket várt, akik szívesen dolgoznának a csatorna magyar gyártású sorozatain. A programon hirdették meg a pályázatot, amelyre a mai Magyarországon játszódó, heti folytatásos drámasorozatok forgatókönyveit várták. A kiírásra 30 vagy 60 perces folytatásos történet nemzetközi forgatókönyv-formátum alapján megírt első epizódját kellett leadni - közölte a csatorna az MTI-vel.

A 374 alkotásból száz kiemelkedő minőségűnek bizonyult, amelyből tizenegy került a legjobbak közé. Ebből a tizenegyből került ki végül a győztes pályamű. Fazekas Máté Gyilkos halom történetének főszereplője egy fiatal, ambiciózus nyomozó, aki egy román napszámos meggyilkolása ügyében érkezik vissza szülővárosába. A rendőrnek a múltbéli sérelmeken túl kollégái előítéleteivel is szembe kell néznie egy olyan vidéken, amelyen a vendégmunkásokat a helyiek betolakodónak, a gazdák viszont rabszolgának tartják.

Az író alkotói ajánlatot kapott
velemenyezd, 2015. március 20. péntek, 14:42
Szörnyű lehet ilyen autókkal közlekedni
"Számomra érthetetlen, hogy hogyan képesek a gyártók akár több tízmillióért rásózni szegény vásárlókra olyan Audikat, BMW-ket, Merciket, nem beszélve a még drágább, böhöm nagy terepjárókról, amelyek műszakilag nem mondhatóak a legjobb minőségűnek!!!

A legdrágább autóknál lehet megfigyelni a következő műszaki hibákat:

Az irányjelző nagyon hamar tönkremehet ezekben a járgányokban, ritkán lehet látni, hogy működik, mikor sávot váltanak, kanyarodnak, vagy előznek.

A gázpedál sem működik túl jól, nem lehet vele finom mozdulatokat végezni, ez piros lámpánál látható, mikor a legtöbb ilyen autó csikorogva indul el.

Valószínűleg ez az oka annak is, hogy mindig túllépik a megengedett sebességet. Lehet, hogy leesik a gázpedál?

A fékberendezés se lehet túl jó. A minap is szegény rémült Audi-s úgy villogott az autópályán az előtte 130-al haladó autónak, hogy húzódjon le, mert nem tud megállni.

A szélvédők megint csak silány gyártmányok lehetnek, amilyen
yaskane, 2014. október 02. csütörtök, 07:18
A GVH hétmillió forintra bírságolt egy őssejtbankot
népszerűsítették szolgáltatásaikat, amelyeket utóbb nem tudtak igazolni. Egyebek mellett azt állították, hogy a levett őssejtek 99,9 százaléka tárolásra kerül, az alkalmazott sejtmegtartó módszerrel az őssejtek 99,9 százaléka épségben marad, vagy hogy Európában ez a második legnagyobb őssejtbank. Ugyancsak nem tudták igazolni azt, hogy a Cord Blood Center biztosította a legtöbb őssejtmintát gyógyító transzplantációkhoz az európai bankok közül, illetve hogy a cég köldökzsinórvér eredetű őssejt mintái a legjobb minőségűnek számítanak a világon.

A GVH megállapította azt is, hogy a cégek 2013 májusa és augusztusa között alkalmazott, árösszehasonlító táblázatot tartalmazó szórólapja jogsértő volt, mert nem tárgyilagosan tájékoztatta a fogyasztókat az árakról.

A hivatal a bírság kiszabásánál súlyosító körülményként értékelte azt, hogy a vállalkozások elsősorban gyermekvállalást tervező, illetve gyermeket váró fogyasztókat céloztak meg, akik az átlagosnál érzékenyebbek a születendő gyermek egészségével,
velemenyezd, 2014. augusztus 29. péntek, 11:03
A jó papok receptje.........
akik felkészültek a helyi és nemzetközi különlegességekből, kiderüljön, hogy valóban pácolni való-e. A helyi ,,szakácsok" pontosan tudják, hogy mi terem a hazai földből és csodákat művelnek azokkal az anyagokkal, amelyeket az Úr a kezükbe ad.

A ,,szakácsok" csapatában mindig van egy főszakács - nevezzük őt rektornak - akit felettesének rendelése helyez oda. Ő felelős azért, hogy biztosan minden a Legfőbb Szakács akarata szerint folyjon; az alapanyagnak jó minőségűnek kell lennie, hogy mindenki megbecsülje, és azoknak, akik elé kerül, örömet okozzon.

Kezdjük azzal, hogy a fiatalembert ,,pácolásba" helyezzük (szeminárium). Fontos, hogy kezdettől fogva meg legyen sózva, és ne csak az előkészítés végén kerüljön erre sor. Ha a végén sózzuk meg, a fiatalember olyan pap lehet, akinek jó a megjelenése, de nincs íze. Olyasfajta, aki bár nem különösebben ízletes, de ettől eltekintve jól mutat a tányéron. Hagyjuk Istenre a sózást, mert Ő tudja, hogy
mailona, 2013. november 11. hétfő, 17:33
Menő kocsik "bajai"
Menő kocsik "bajai"

Munkám során gyakran járom az országot és az utazás alatt a
forgalomban haladó autókat figyelem. Számomra érthetetlen, hogy hogyan
képesek a gyártók akár több tízmillióért rásózni szegény vásárlókra
olyan Audikat, BMW-ket, Merciket, amik műszakilag nem mondhatóak a
legjobb minőségűnek.

A legdrágább autóknál lehet megfigyelni a következő műszaki hibákat:

- Az irányjelző nagyon hamar tönkremehet ezekben a járgányokban,
ritkán lehet látni, hogy működik, mikor sávot váltanak, kanyarodnak,
vagy előznek.

- A gázpedál sem működik túl jól, nem lehet vele finom mozdulatokat
végezni, ez piros lámpánál látható, mikor a legtöbb ilyen autó
csikorogva indul el.

- Valószínűleg ez az oka annak is, hogy mindig túllépik a megengedett
sebességet. Lehet, hogy leesik a gázpedál?

- A fékberendezés se lehet túl jó. A minap is szegény rémült Audi-s
úgy villogott az autópályán az előtte 130-al haladó
kaszas32, 2013. október 01. kedd, 11:58
Az aranynál is drágábbak egyes kínai teafajták
Ugyan a tealevelek szedése idén még el sem kezdődött, az elmúlt hetek árverésein már beindult az idei termés értékesítése, s rögtön rekord is született. A kelet-ázsiai ország egyik legjobb zöld teájaként számon tartott hangcsoui (Hangzhou) Longcsing (Longjing) tea legelső zsenge, s így különlegesen jó minőségűnek tartott hajtásaiból készült tea kilogrammjáért ugyanis nem kevesebb mint 360 ezer jüant, vagyis 12,6 millió forintot ajánlottak egy aukción - számolt be a kínai nemzeti rádió.

Az eset ugyan egyedi, az árak ugyanakkor a szakértők szerint a tavalyinál átlagosan 20-25 százalékkal lesznek magasabbak idén. A polcokra kerülő tea ára 200 jüan (7 ezer forint) körül alakul, miközben a legjobb minőségű Longcsing tea kilogrammja 80 ezer - 100 ezer jüan (3-3,5 millió forint) között mozog majd. Utóbbit elsősorban magas rangú hivatalnokok és üzletemberek vásárolják, s ma már a drága likőrökhöz és cigarettamárkákhoz hasonlóan kiváló ajándéknak számít, de sokan befektetésként is tekintenek rá - mondta a
velemenyezd, 2012. március 28. szerda, 11:42
A Luxusautók hibái.
A Luxusautók hibái.

Munkám során gyakran járom az országot és az utazás alatt a forgalomban
haladó autókat figyelem. Számomra érthetetlen, hogy hogyan képesek a
gyártók akár több tízmillióért rásózni szegény vásárlókra olyan Audikat,
BMW-ket, Merciket, amik műszakilag nem mondhatóak a legjobb minőségűnek.

A legdrágább autóknál lehet megfigyelni a következő műszaki hibákat:

* Az irányjelző nagyon hamar tönkremehet ezekben a járgányokban, ritkán
lehet látni, hogy működik, mikor sávot váltanak, kanyarodnak, vagy előznek.
* A gázpedál sem működik túl jól, nem lehet vele finom mozdulatokat
végezni, ez piros lámpánál látható, mikor a legtöbb ilyen autó csikorogva
indul el.
* Valószínűleg ez az oka annak is, hogy mindig túllépik a megengedett
sebességet. Lehet, hogy leesik a gázpedál?
* A fékberendezés se lehet túl jó. A minap is szegény rémült Audi-s úgy
villogott az autópályán az előtte 130-cal haladó autónak, hogy
lebo, 2012. február 28. kedd, 11:50
1/3
Képek, videók
Narancs-vanillia mécsesem
dnemethk
2012. október 27. szombat, 00:43
kv-vanillia mécses.jpg
dnemethk
2012. augusztus 30. csütörtök, 22:03
milli vanilli momento ftr
lacipecsenye
2012. január 21. szombat, 15:23
Szölő torta vanillia pudi
daybreak
2009. március 12. csütörtök, 15:45
pepsi vanillia
ruddi
2008. július 13. vasárnap, 19:49
Diddl és Vanillivi
betticus
2007. november 21. szerda, 21:33
vaniliarúd.JPG
sarkadykati
2012. május 11. péntek, 05:27
termések moz.jpg
durcimarcika
2019. október 23. szerda, 18:04
termések1.jpg
durcimarcika
2019. október 23. szerda, 10:55
Őszi termések
eva6
2019. október 20. vasárnap, 16:32
termések.jpg
durcimarcika
2019. szeptember 10. kedd, 15:34
Őszi málna termése
dandej
2018. szeptember 27. csütörtök, 20:15
őszi termések.gif
sz719eszter
2018. szeptember 13. csütörtök, 19:31
termések2.jpg
durcimarcika
2017. október 28. szombat, 15:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.