Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 03:00 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A "játszmák"... A családban azt kell mondani
milyen jó hogy ma még nem hánytál az asztalra. A nagypapa meg két böffentés között azt mondja, milyen jó érzés, hogy így tiszteltek engem, milyen nagyszerű családom van! Ez a játszma. Úgy kell tenni a munkahelyen is, mintha a főnököt tisztelnéd, a főnök meg úgy tesz, mintha ő mindentudó lenne. Egy belgyógyász professzor úgy viselkedik, mintha nem azért lenne a posztján, mert jó szervező és kiváló nexusai vannak, hanem mert ő a legjobb belgyógyász az országban. Lehet valaki egyszerre a legjobb endokrinológus, a legjobb pulmonológus és a legjobb gasztroenterológus? Dehogy lehet! De a viziten ezt kell játszania. Elől megy, persze Scholl papucsban, hogy magasabbnak látsszon, nyakában lóg a fonendoszkópja, nehogy azt higgyék, hogy ő a műtősfiú. A zsebébe is tehetné, ott sokkal nagyobb biztonságban lenne, de a fonendoszkóp a játszma része, az orvosi fölény tartozéka, és ha valaki kilép a játszmából, akkor rengeteg negatívum zúdul a nyakába. Sokszor elmesélem hogy életemben egyszer voltam szülői értekezleten:
koszegimarika, 2020. május 26. kedd, 07:34
A jódról ....
öregedés és a betegségek többnyire tulajdonképpen nagyrészt a hormon mennyiségek megcsappanásának, ciklikusságuk felborulásának, és a receptorok érzéketlenségének a rovására írható. Tehát az idő múlásával egyre kevesebb hormont gyárt a szervezetünk, és megfelelő információk hiányában a sejtek és a szervek nem tudnak már helyesen működni, leépülünk, megbetegszünk.

A ,,jolly joker" jód, mint ,,univerzális" megoldás?

Az 1900-1960 évek között majdnem minden endokrinológus tisztában volt a jód megkérdőjelezhetetlen terápiás hatásával a legkülönfélébb betegségek esetében. Manapság az orvosi oktatás a legfélrevezetőbb információk szerint zajlik! A szakmai tudatba bele lett injektálva a jód fóbia, ami nemzetközi méreteket öltött, és ami alapján egy olyan nagy hatékonyságú fegyver, mint a jód, mellőzve lett a gyógyítás terén, holott kevés olyan szer van, ami ilyen széles palettában alkalmazható a legkülönfélébb betegségek területén.

Kérdezhetnénk szkeptikusan, és
pacsakute, 2019. január 26. szombat, 23:09
Az 5 leggyorsabb vízhajtó trükk
legtöbbször visszér-, vagy szívbetegségre, esetleg magas
vérnyomásra gondolnak, pedig a tüneteket gyakran pajzsmirigy alul
működés okozza.

Sikertelen fogyókúra, ok nélküli hízás?

A nyár közeledtével egyre több hölgy keres fel, hogy szeretne megszabadulni
felesleges kilóitól, a derék körül lerakódott sírpárnáktól. Gyakran már
laboratóriumi vizsgálatok eredményeit is hozzák magukkal - mondja Balázs
Csaba professzor, a Budai Endokrin központ endokrinológusa. Több beteg
panaszkodik arról, hogy annak ellenére, hogy ügyel az étkezésre, rendszeresen
mozog, a plusz kilók mégis megmagyarázhatatlanul kúsznak fel rá, rövid idő alatt.
Ilyen esetben valóban fontos a pajzsmirigy állapotának ellenőrzése.

Gyakran a pajzsmirigy a felelős

Napjainkra a világ jelentős részén az elhízás járványszerű méreteket öltött.
Kétségtelen, hogy hátterében gyakran áll a csökkent étvágy ellenére is
kialakuló elhízás. Ezért számos
klarika47, 2016. október 28. péntek, 20:36
Pajzsmirígyről
egyértelműen megnő, tehát autót
vezetni tilos, ha ennél hosszabb ideje nem vettük be a gyógyszert.

Milyen orvossal célszerű a kezelés beállítását, a gondozást, szűrést
elvégeztetni?

Pajzsmirigy alul működés gyanúja esetén célszerű a háziorvossal
pajzsmirigyhormon vizsgálatot végeztetni. Ha annak eredmény
normális, kizárható a csökkent pajzsmirigyműködés.
Ha az eredmény rossz, akkor a legtöbb esetben célszerű pajzsmirigyben
jártas belgyógyászhoz, endokrinológushoz fordulni, aki eldönti, hogy
szükséges-e a kezelés illetve beállítja a szükséges gyógyszeradagot.
Akinél a gyógyszeres kezelés hatására normalizálódott a pajzsmirigy
működés, a legjobban akkor jár, ha a háziorvosa gondozza .
Amennyiben a fél- egy évenkénti vérvétek normálisak, az adagon nem
indokolt változtatni, szakorvoshoz nem kell fordulni. Az esetenként
szükségessé váló adagmódosításra a legtöbb háziorvos is teljesen
megfelelő javaslatot tud adni, ilyen
klementinagidro, 2015. július 01. szerda, 09:36
Endokrinológiai szakrendelés
Endokrinológiai szakrendelés

Endokrinológushoz abban az esetben kell fordulni, ha valamelyik belső elválasztású mirigyünk okoz hormonális problémákat. Az erre szakosodott endokrinológiai szakrendelésen speciális, külön erre a szakterületre szakosodott orvosok foglalkoznak a pácienseket érintő problémákkal. Számos, a hormonháztartással összefüggő megbetegedés ütheti fel a fejét. Ide tartozik a cukorbetegség, vagy annak kezdeti stádiuma az inzulinrezisztencia. Ezt a vérben lévő nem megfelelő arányú inzulin okozhatja. A pajzsmirigyet érintő problémákkal is ez a szakág foglalkozik. A leginkább gyakori pajzsmirigy megbetegedés a pajzsmirigy alul működése, amikor a szövetek számára pajzsmirigyünk nem tud elegendő hormont előállítani. Ilyen esetekben, gyógyszeres kezelésre van szükség, mely során hormontermelésre késztetik a pajzsmirigyet. Másik, szintén a pajzsmirigyből fakadó megbetegedés lehet a pajzsmirigy túlműködése. Az előzőekkel ellentétben, ilyenkor pont az ellenkezője történni, a
horvathnemagdi, 2015. április 04. szombat, 16:04
Változókor férfiaknál
Változókor férfiaknál

Amikor a korral alábbhagy a hormontermelés, az erősebb nem is átéli a változókort. Vásárol magának egy sportkocsit, festi a haját, és olyan barátnőt szeretne, aki most tette le az érettségijét. Ez egy andropauzában lévő férfi.

Az évek előrehaladtával az erősebb nem is érzi az idő fogát. Egyesek a férfi változókoráról beszélnek. Hosszú ideig kizárólag női problémaként tartották számon, az orvosok számára azonban ma már ismert, hogy a férfiak is gyakran szenvednek attól, hogy új életszakaszba kerültek.

A női menopauzával ellentétben a férfi klimaxnak nincs olyan egyértelmű ismertetőjele, mint a menstruáció kimaradása. A folyamat általában alattomosan kezdődik. A hölgyekhez hasonlóan a férfi szervezete is egy bizonyos életkortól kevesebb nemi hormont termel. Így eltolódik az egyensúly az egyes hormonok között. A férfi változókora már a 35. életévvel elkezdődhet, néhányan azonban csak 70 évesen élik meg.

Az érintettek gyakran a libidó
horvathnemagdi, 2014. október 25. szombat, 16:27
Érdekes kutatási eredmények a D-vitaminról
kiegészítőkkel megelőzhető lenne a betegség kitörése ,,masszív áttörést jelentene".
D-vitaminnal a depresszió ellen
A depressziós nők állapota számottevően javult, miután D-vitamin hiányukat kezelni kezdték - olvasható egy friss tanulmányban.
,,Könnyen lehet, hogy a D-vitaminnak eddig még nem bizonyított hangulatjavító hatása van, így hiánya súlyosbíthatja a depressziót" - mondta Dr. Sonal Pathak, az egyesült államokbeli Bayhealth Egészségközpont endokrinológusa. ,,Ha az összefüggés megerősítést nyer, előrelépéssel számolhatunk a depresszió kezelésében" - tette hozzá.
Az eredmények szerint a páciensek D-vitamin szintje alacsony volt: a normálérték 30 ng/ml feletti, míg 21 ng/ml alatt hiányállapotról beszélünk, s a hölgyeknél csupán 8,9-14,5 ng/ml-t mértek. 12 héten át a betegeknél táplálék-kiegészítő útján pótolták a szervezetükből hiányzó anyagot. A kezelés után 32-38 ng/ml-re növekedett a D-vitamin szintjük, ráadásul a depressziójukat
tinka1951, 2014. május 28. szerda, 07:54
Diétázzon előre:
ha magas, akkor gyorsan).

Fontos tudni, hogy a magas GI-s ételek hirtelen megemelik az inzulin- és a vércukorszintet, így inkább az alacsonyt (0-55 GI) válassza! ,,Nem mindegy tehát, hogy a szénhidrátok közül gyors vagy lassú felszívódásút (vagyis magas vagy alacsony glikémiás indexűt) eszik és az sem, hogy mikor, hiszen ajánlott ügyelni arra, hogy reggelire fele gyors, fele pedig lassú felszívódású legyen" - tanácsolja dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa.

Hanyagolja a vörös húsokat!

Azt eddig is több helyről hallhatta az ember, hogy a vörös húsok nem tartoznak a legegészségesebb ételek közé, de pontosan miért is nem? ,,A vörös hús kalória és zsír szempontjából nem a legjobb választás, hiszen fokozza az érelmeszesedést, valamint növeli a koleszterinszintet. Helyette fogyasszon inkább csirkét, halat és tengeri herkentyűket. Viszont ez utóbbiakkal nem árt vigyázni, mivel a tengeri ételekre egyrészt jelentkezhet allergia (rák,
gabfe, 2014. május 16. péntek, 15:06
Nincs Cím
megelőzhető lenne a betegség kitörése ,,masszív áttörést jelentene".

D-vitaminnal a depresszió ellen
A depressziós nők állapota számottevően javult, miután D-vitamin hiányukat kezelni kezdték - olvasható egy friss tanulmányban.

,,Könnyen lehet, hogy a D-vitaminnak eddig még nem bizonyított hangulatjavító hatása van, így hiánya súlyosbíthatja a depressziót" - mondta Dr. Sonal Pathak, az egyesült államokbeli Bayhealth Egészségközpont endokrinológusa. ,,Ha az összefüggés megerősítést nyer, előrelépéssel számolhatunk a depresszió kezelésében" - tette hozzá.

Az eredmények szerint a páciensek D-vitamin szintje alacsony volt: a normálérték 30 ng/ml feletti, míg 21 ng/ml alatt hiányállapotról beszélünk, s a hölgyeknél csupán 8,9-14,5 ng/ml-t mértek. 12 héten át a betegeknél táplálék-kiegészítő útján pótolták a szervezetükből hiányzó anyagot. A kezelés után 32-38 ng/ml-re növekedett a D-vitamin szintjük, ráadásul a
suzymama, 2014. április 20. vasárnap, 09:33
1/2
Képek, videók
Medve a családban
sanci81
2017. április 23. vasárnap, 09:08
tisztelnk.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:11
tisztelnk9.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:11
tisztelnk8.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:10
tisztelnk7.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:10
tisztelnk6.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:09
tisztelnk5.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:09
tisztelnk4.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:09
tisztelnk3.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:08
tisztelnk2.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:08
tisztelnk14.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:08
tisztelnk13.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:07
tisztelnk12.gif
sz719eszter
2016. május 21. szombat, 17:07
Címkék
Nincs Cím, csökkent étvágy, férfi szervezete, szervezetükből hiányzó, összefüggés megerősítést, gyógyszeres kezelés, legjobb belgyógyász, andropauzában lévő, háziorvosa gondozza, játszma része, betegségek többnyire, erre szakosodott, hölgyekhez hasonlóan, magas GI-s, orvosok számára, olyan nagy,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.