Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 08:38 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A magyar férfi vízilabda-válogatott az év csapata a FINA-nál
Az elismerést Chilkó Márton Universiade-győztes játékos vette át a kínai Hangcsouban rendezett rövidpályás úszó-világbajnokságot követő gálán. A pontversenybe a FINA által szervezett idei két esemény, azaz a világliga és a világkupa eredményei számítottak bele, előbbiben a magyar csapat ezüstérmes lett, utóbbit pedig megnyerte.

Az elismerés kapcsán Märcz Tamás szövetségi kapitány - aki csapata sikerével automatikusan az év legjobb edzője lett - az MTI-nek azt mondta: "Nagyon nehéz egy olyan évben jól teljesíteni, amikor ennyi esemény van. Nem volt könnyű a formaidőzítés. Sajnos a számunkra rendkívül értékes Európa-bajnokságon nem tudtunk a dobogón zárni, viszont két nem várt fantasztikus érmet sikerült begyűjteni. Ugyanakkor ezeknek is van jelentősége, hiszen kvalifikálni lehetett a jövő évi világbajnokságra."

A szakember a jövő évi sűrű programmal - Európa Kupa, világliga, világbajnokság - kapcsolatban hozzátette, nehéz szelektálni a versenyek között, hiszen a magyar vízilabdának mindig
velemenyezd, 2018. december 16. vasárnap, 16:05
Esti történet
Néhány évvel ezelőtt hallottam egy középiskolai tanárnőről, aki a táblára felírta mindenki nevét, majd megkérte a diákokat, hogy másolják le a listát. Az óra hátralévő részében az volt a feladat, hogy mindenki neve mellé írják oda, hogy mi az, amit a legjobban szeretnek vagy csodálnak benne. Az óra végén a tanárnő beszedte az írásokat.
Hetekkel később mindenkinek a kezébe nyomott egy lapot. Mindegyik lapon egy diák neve szerepelt, alatta pedig az a huszonhat jó dolog, amit az osztálytársai írtak róla. Annyira sok szépet és jót fedeztek fel egymásban, hogy csak mosolyogtak, és szóhoz sem tudtak jutni az örömtől.
Három évvel később a tanárnőt felhívta az egyik volt diákjának, Robertnek az édesanyja. Robert nem volt jó magaviseletű gyerek, mégis egyike volt a tanárnő legkedvesebb diákjainak. Az anya rettenetes hírt közölt: Robert elesett az öbölháborúban. A tanárnő elment a temetésre, ahol Robert barátai és volt középiskolai osztálytársai is beszédet mondtak. A szertartás végén Robert
suzymama, 2018. december 06. csütörtök, 09:52
Légy béketeremtő!
,,Boldogok, akik békét teremtenek." (Máté 5:9)

Zig Ziglar motivációs szónok mondta el egy kisfiú történetét, akit három nagydarab fiú terrorizált, egy is elég lett volna közülük, hogy padlóra küldje a kicsit. Nyilvánvalóan ez is volt a szándékuk. A kisfiú viszont nagyon okos volt. Néhány lépést hátrált, húzott egy vonalat a porba, majd hátrébb lépett még néhány lépést, szemébe nézett a legnagyobb fiúnak, és azt mondta neki: ,,Úgyse mered átlépni ezt a vonalat!" A srác persze átlépte. Ekkor a kisfiú elvigyorodott, és kijelentette:

,,Jó, most már egy oldalon állunk!" Ha konfliktus közepén találod magad, két dolog közül választhatsz: vagy bajkeverő leszel, vagy béketeremtő. Kiélezheted a helyzetet, vagy megoldást kereshetsz. A béketeremtők a közös nevezőt keresik, és megpróbálnak mindenkit rávezetni.

A céljuk, hogy mindenki nyerjen. Barnabás, akinek a neve azt jelenti: ,,a vigasztalás fia", kiállt a frissen megtért tarzuszi Saul
dandej, 2018. december 01. szombat, 14:03
Donald Trump a demokratákra nézve kompromittáló dokumentumok nyilvánosságra hozatalát ígéri
Az amerikai elnök a The New York Post című lapban hangoztatta, hogy amennyiben a demokraták vizsgálatokat akarnának indítani ellene és kormányzata ellen, akkor "kemény árat" fizetnek majd érte. Trump "elnöki zaklatásnak" nevezte az egyes demokrata párti politikusok által erőltetett vizsgálatokat.

Mindazonáltal azt mondta: ez lenne a legjobb dolog, ami történhet vele. "Én az az ember vagyok, aki azonnal visszavág, és olyan kemény ütést mérek rájuk, amilyenben még nem volt részük" - fogalmazott. Konkrétan ki is fejtette, hogy nyilvánosságra kívánja hozni azokat a szövetségi bírósági döntéseket, amelyek hírszerzési eszközök igénybe vételére adtak felhatalmazást ellene, továbbá megjelentetné a 2016-os elnökválasztási kampányban a kampánycsapatának tagjai és oroszok közötti vélelmezett összejátszást vizsgáló, Robert Mueller vezette bizottság egyes dokumentumait is. Mint mondta: ezekből világosan kiderül, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), az igazságügyi minisztérium és Hillary Clinton, volt
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 07:05
Harmonia.......
HarmoNet Harmóniakártya (2018-11-27)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Boldogság hatja át.

Csomag - Az élet terhei, nehézségek, ajándék

A kártya arra figyelmeztet, hogy eljött az idő arra, hogy felismerd, mit cipelsz az élet rögös útjain. Az idő arra, hogy akár letedd a terheidet. Előbb azonban tudd meg, mi van a csomagban! Mi az a teher? Meg lehet-e, meg kell-e szabadulnod, vagy tovább kell hurcolnod még egy ideig? Ezért az önismeretnek, a lelki titkok, az életfeladatok megismerésének, feltárásának lapja. A csomag egyúttal jelezhet ajándékcsomagot vagy meglepetést is, ami váratlanul érkezik, és boldogságot okoz a számodra, vagy olyan ajándékot, amit te adsz valakinek. Ejtsd ma szerét, hogy apró meglepetést szerezz valakinek, akit szeretsz - akár úgy, hogy ne is tudja, hogy te voltál! Születésnapodon, névnapodon
agica2004, 2018. november 27. kedd, 20:22
Majtényi Erik
osztok.

Kovács Kitti Számtanirka - VIDEÓ
SZERELMES VERS

Te nem szeretsz, én sem szeretlek,
hazudjunk egymásnak szerelmet.

Talán erősebb lesz minálunk
ez a mi kegyes hazugságunk.

Nem is talán... Biztosan inkább,
mert magateremtette kínját

kínlódja legjobban az ember
legigazabb töredelemmel.

E lánc minden szemét vigyázva
ötvöztem - magam leigázva -

s a cella priccsére vetetten
önmagam börtönőre lettem.

Tudom, te sem vagy ezzel másképp,
s ennél többre miért is várnék,

ha nem szeretsz, ha nem szeretlek:
hazudjunk egymásnak szerelmet.

Magányos férfi, árva asszony,
lesz-e, ki nékünk irgalmazzon?

Cellánkba egy cipót behozzon?
Bűneink alól
menusgabor, 2018. november 27. kedd, 19:30
Törő Zsóka
gyereked.


LÉLEK

Azt mondod, hogy nincsen lélek.
De mi reszket, hogyha félek,
mi az , ami fáj itt belül,
ha a boldogság elkerül?

Néha szinte égig emel,
mint egy madár, szárnyakra kel,
máskor mardos, szorít, éget,
örök lelki harc az élet.

Varázslat ez, idegjáték,
átok, áldás vagy ajándék,
barátod vagy ellenséged,
ki ad választ, hogyha kérded?

Óvd a lelked, mint a kincset,
ne tegyenek rá bilincset,
legjobb, ha szabadon szárnyal,
tápláld békés boldogsággal!LÉLEKHARC


Komisz dolog ez a lélek,
nem érdekli, hogyan élek,
nem szereti, ha itt belül
fájdalmaim kínja elül.

Valahányszor boldog lennék,
felbukkan egy
menusgabor, 2018. november 23. péntek, 20:30
ICF: szabályváltozásokról, új versenysorozatról döntenek Budapesten
központ, épül egy új híd, amely bevezet majd az osztószigetre, ezáltal egyrészt a tv-közvetítés át tud menni a másik oldalra, a nézői terület is szabadabb, nagyobb lesz, másrészt a képernyőn, a verseny hátterében ott lesz a reményeink szerint több tízezres nézősereg, a szurkolók. Emellett kibővül a versenyzői terület, sokkal komfortosabb lesz, megújul a céltorony és környéke, továbbá fedett lesz a lelátó." - sorolta Schmidt Gábor.

Ahogy fogalmazott: Szeged - s ez nem csak a magyarok véleménye - a világ legjobb pályája, de most még egy szintet tud lépni előre, ami nagyon nagy dolog.

Tony Estanguet, háromszoros olimpiai bajnok szlalomkenus elárulta: mindig szívesen jön Magyarországra, ahol nagyon erős a sportkultúra.

"Az ország kajak-kenuban is nagyon jó, így biztosak vagyunk abban, hogy remek lesz az atmoszféra jövőre Szegeden, nagy show lesz, már nagyon várjuk." - mondta.

Párizs egy éve kapta meg a 2024-es nyári olimpia rendezési jogát, s a sportvezető úgy fogalmazott: nagyon dolgos,
velemenyezd, 2018. november 23. péntek, 15:22
Kamion Eb - Újra magyar pilótával indul a sorozatban a magyar csapat
szükségünk, aki együtt tud működni a csapattal, elfogadja, amit mondunk, de tehetségével, érzékeivel hozzá tud tenni a fejlesztésekhez, az ideális beállítások megtalálásához" - mondta a csapatfőnök. Hozzátette, Molnár Bendegúzt a tehetsége, személyisége, elhivatottsága a győzelem és a siker elérése felé hajtja, megvannak a céljai és mindent meg is tesz azoknak az eléréséért.

Molnár 2016-ban, a Race Star elnevezésű, magyar szervezésű tehetségkutató versenyen tűnt fel, melyen 100 jelölt között bizonyult a legjobbnak, majd még abban az évben második lett a Suzuki Swift Európa Kupában, tavaly pedig megnyerte a sorozatot.

"A felkészülésünk jelenleg is folyamatosan zajlik, az eszközöket rendbe kell tenni, felújítani, kicserélni, alkatrészeket, tartalék alkatrészeket beszerezni. A télen új versenykamiont építünk, amely várhatóan tavasz elején elkészül, így lesz időnk a szezon előtt tesztelni" - mondta Sárosi Brúnó.

A csapatfőnök úgy fogalmazott, a 2019-es idényben a legfőbb feladat a tanulás lesz
velemenyezd, 2018. november 19. hétfő, 11:58
Istennek célja van minden próbával – Zac Poonen
valóban Jézus élete van benned, akkor Isten megengedi, hogy ezeregy dolog megtörténjen veled, azért, hogy megszabadítson az anyagi dolgok szeretetétől, az emberek tiszteletének keresésétől, az önsajnálattól és sok más nem krisztusi magatartástól.

Ő nem kényszerít téged, hogy egy ilyen úton járj, ha te nem akarod. Ha elégedett vagy azzal, hogy egy gyenge minőségű, legyőzött életet élj, amit a legtöbb hívő körülötted él, akkor Ő megengedi azt neked.

Ha azonban vágysz arra, ami a legjobb Istentől, akkor könyörületet nem ismerve fog foglalkozni veled, kivágva a daganatot, ami tönkretesz, és lerombolja azokat a bálványokat, amik megrontanak téged.

Megengedi a fájdalmas kínokat, a csalódásokat, a remények összetörését, a megalázást, az igazságtalan kritikákat stb., mindezt azért, hogy elvigyen téged a rendíthetetlenségnek arra a helyére, ahol semmi sem árthat neked többé.

Amikor már semmit nem számít, hogy gazdag vagy szegény vagy, kritizálnak vagy dicsérnek,
dandej, 2018. november 15. csütörtök, 21:17
Tekintsünk elhivatásunkra!
Urunk, mi Urunk!
Mily felséges a te neved az egész földön!"
(Zsolt 8,4-9)

Ha a keresztény ember Isten szolgálja mindennapi munkájával, a hálaadásnak és örömnek ugyanezzel a lelkületével térhet nyugovóra. Napi munkáját nem az élet kellemetlen velejárójának tekinti, hanem szerves részének. A családi élet, Isten népének közössége és az Ő szolgálata mellett élethivatásunk is az Úr megígért áldásai közé tartozik.
De vajon helyes indítékok motiválnak-e a munkánkban? A legjobbat akarjuk-e nyújtani hivatásunkban, mert meglátjuk benne a kiváltságot? Oda akarjuk-e szentelni magunkat Isten akaratának teljesítésére tudva azt, hogy a Mester szeme rajtunk van? Igazán hisszük-e, hogy a munka kiváltság és méltóság, mellyel Isten ruházta fel kegyelmesen az Ő gyermekeit?
Ha igen, akkor fontos, hogy világosan lássuk azokat a szempontokat, melyek segítenek hivatásunk felismerésében.

Hogyan válasszunk hivatást?

Végső soron nekünk kell eldönteni, mi Isten
kalmanpiroska, 2018. november 13. kedd, 15:24
1/854
Képek, videók
Az ördög elvitte a finánc
chillik
2018. április 24. kedd, 06:28
Finale 01.jpg
chillik
2018. március 24. szombat, 09:29
Finale 02.jpg
chillik
2018. március 24. szombat, 09:28
Finale 03.jpg
chillik
2018. március 24. szombat, 09:27
Hosszú Katinka 2017.Fina.
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:12
Finálé 01.jpg
chillik
2016. november 19. szombat, 03:43
Finálé 02.jpg
chillik
2016. november 19. szombat, 03:43
Finálé 03.jpg
chillik
2016. november 19. szombat, 03:42
FINA zászló.jpg
maroka
2015. augusztus 11. kedd, 12:54
Jomay Cao - Campaign-Fina
oli73
2015. február 08. vasárnap, 16:03
Téli Universiade 2007 Tor
fehertoll46
2007. október 10. szerda, 11:00
Téli Universiade07 Torino
fehertoll46
2007. október 10. szerda, 10:48
Universiade 07 Torino
fehertoll46
2007. október 10. szerda, 10:42
Címkék
Kovács Kitti Számtanirka, élet rögös, tanulás lesz, kisfiú történetét, Märcz Tamás, magyarok véleménye, legjobban szeretnek, verseny hátterében, ideális beállítások, igazságügyi minisztérium, Robert Mueller, keresztény ember, másik oldalra, tanárnő beszedte, versenyzői terület, Szövetségi Nyomozó Iroda,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.