Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 21:41 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A csók világnapja
Júdás csókja
A kereszténység leghíresebb csókja nem a szerelem, hanem az árulás jelképe. A bibliai leírás szerint Kajafás főpap 30 ezüstöt fizetett Jézus tanítványnak, hogy egy csókkal árulja el mesterét. A történetet mindenki ismeri: Júdás elárulta Jézust, akit ezután elfogtak és keresztre feszítettek. Júdás megbánta tettét és öngyilkos lett. A művészetben számos műben ábrázolják ezeket a jeleneteket, leghíresebb köztük a reneszánsz nagy alakjának, Giottonak Júdás csókja című munkája.

Legjobban várt csók: Katalin és Vilmos hitvesi csókja
Hosszú évek óta a legjobban várt esemény volt Nagy-Britanniában, s a nők körében valószínűleg egész Európában Vilmos herceg és Kate Middleton esküvője. Az érdeklődést jól mutatja, hogy világszerte körülbelül 2 milliárd tévénéző követte az eseményeket és látta az első hitvesi csókot. A Huffington Post szájról olvasó szakértője szerint az első hivatalos csók után Vilmos azt mondta: Még egyet!

Programok a Csók világnapjára:
A Labello idén
foldinefehereva, 2020. július 06. hétfő, 15:26
NB I. RangAdó díjátadó gála 2019/2020 év
Idén nem a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hagyományos RangAdó gáláján kerül sor a legjobbak teljesítményének elismerésére, hanem az M4 Sport stúdiójában, a RangAdó Díjátadó keretében három este során.
Az elismerő díjat Nyilasi Tibortól, az MLSZ elnökségi tagjától, a szakmai bizottság vezetőjétől vehették át.
- Legjobb játékvezető: Berke Balázs
........

- Legjobb fiatal labdarúgó /Az év felfedezettje Bolla Bendegúz ZTE 20 éves hátvédje kirobbanthatatlan volt a kezdőből és kiemelkedő teljesítményt nyújtott a most véget ért NB I-es idényben.
........

- Legjobb edző: Szerhij Rebrov FTC
Szerhij Rebrov, akinek az irányításával a Ferencváros megvédte címét és a nemzetközi porondon is eredményesen futballozott, köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette őt a
maroka, 2020. július 03. péntek, 22:12
Csak akkor olvasd el, ha van időd Istenre.
fogja megkérdezni, hogy milyen modell autót használtál, hanem megkérdezi, hány embert vettél el.
2-Isten nem fogja megkérdezni tőled a házad négyzetméterét, hanem megkérdezi, hány embered van benne.
3-Isten nem fog tőled ruhát kérni a szekrényedben, hanem megkérdezi, hogy mennyit segítettél felöltözni.
4-Isten nem fogja megkérdezni, milyen magas volt a fizetésed, hanem megkérdezte, hogy megérdemled-e tisztán.
5-Isten nem fogja megkérdezni tőled, mi volt a címed; megkérdezi, hogy a legjobb képességeddel végezted-e a munkádat.
6-Isten nem fogja megkérdezni, hány barátod volt, hanem azt fogja kérdezni, hányan tekintenek a barátjaként.
7-Isten nem fogja megkérdezni, hogy melyik területen laktál, hanem megkérdezte, hogyan bántál a szomszédaiddal.
8-Isten nem a bőröd színéről fog kérdezni, hanem a belső tered tisztaságáról fog kérdezni.
9-Isten nem fogja megkérdezni tőled, miért tartott ilyen sokáig az üdvösség keresése; szeretettel visz téged a mennyei otthonába, nem a
maroka, 2020. június 24. szerda, 23:48
Mai harmónia kártyám
HarmoNet Harmóniakártya (2020-06-22)

Kedves eva6 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Ötletesség hatja át.
Csomag - Az élet terhei, nehézségek, ajándék

A kártya arra figyelmeztet, hogy eljött az idő arra, hogy felismerd, mit cipelsz az élet rögös útjain. Az idő arra, hogy akár letedd a terheidet. Előbb azonban tudd meg, mi van a csomagban! Mi az a teher? Meg lehet-e, meg kell-e szabadulnod, vagy tovább kell hurcolnod még egy ideig? Ezért az önismeretnek, a lelki titkok, az életfeladatok megismerésének, feltárásának lapja. A csomag egyúttal jelezhet ajándékcsomagot vagy meglepetést is, ami váratlanul érkezik, és boldogságot okoz a számodra, vagy olyan ajándékot, amit te adsz valakinek. Ejtsd ma szerét, hogy apró meglepetést
eva6, 2020. június 22. hétfő, 08:37
Évközi 12. vasárnap Gazdagrét 06.21
De ha valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. Mt 10,26-33
A félelem, a szorongás, a bizonytalanság fokozatosan megmérgezi életünket, ha nem tartunk időnként méregtelenítő kúrát, azaz nem tárjuk fel félelmeink okát
/Szentgyónáskor lehetőség van elmondani a félelmem okát./
A hívő ember számára a gondviselésbe vetett hit a legjobb ellenszer a félelmek ellen. Horváth István Sándor
Engedjük, hogy az Isteni gondviselés általunk is tudjon jót tenni a rászorulókkal!
Isten gondviseléséért legyünk hálásak. - Angyalszó_élő víz.
........
Krisztus öleli át már itt is, és odaát is mindazokat, akik megvallják őt a világ előtt.
Isten Országa már kezdetét vette köztünk, de Krisztusban teljesedik be.
maroka, 2020. június 21. vasárnap, 21:16
Néhány gondolat az életről
felnőnek.

Folytatásként kamaszkori viselkedésük miatt vagyunk elkeseredettek. Meg vagyunk győződve arról, hogy boldogabbak leszünk, mikor ezen a korszakon túljut.

4 Azt gondoljuk, az életünk jobb lesz, ha partnerünk megoldja a problémáit, ha végre kocsit cserélünk, ha csodálatos nyaralásaink lesznek, ha nem kell dolgozni. De ha most nem kezdünk el boldog és teljes életet élni, akkor mikor?

5 Mindig lesznek különböző nehézségeink
Mindig lesznek különböző nehézségeink. Legjobb ezt elfogadni és elhatározni, hogy boldogok leszünk, akármi történjék.

6 Alfred Souza mondta: ,,Sokáig abban a hitben éltem, hogy a valódi, igazi életem még csak most fog elkezdődni és az ehhez vezető úton mindig voltak megoldásra váró akadályok: gúnyos megnemértettség, időigényes tennivalók, még nem törlesztett kölcsönök. Aztán kezdődik a valódi élet! Végül megértettem,hogy ezek az "akadályok " a Valódi élet."

7 Ha íly módon elfogadjuk a dolgokat, az segít
menusgabor, 2020. június 08. hétfő, 20:30
Harmónia......
HarmoNet Harmóniakártya (2020-06-05)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Egyértelműség hatja át.

Csomag - Az élet terhei, nehézségek, ajándék

A kártya arra figyelmeztet, hogy eljött az idő arra, hogy felismerd, mit cipelsz az élet rögös útjain. Az idő arra, hogy akár letedd a terheidet. Előbb azonban tudd meg, mi van a csomagban! Mi az a teher? Meg lehet-e, meg kell-e szabadulnod, vagy tovább kell hurcolnod még egy ideig? Ezért az önismeretnek, a lelki titkok, az életfeladatok megismerésének, feltárásának lapja. A csomag egyúttal jelezhet ajándékcsomagot vagy meglepetést is, ami váratlanul érkezik, és boldogságot okoz a számodra, vagy olyan ajándékot, amit te adsz valakinek. Ejtsd ma szerét, hogy apró meglepetést szerezz valakinek, akit szeretsz - akár úgy, hogy ne is tudja, hogy te voltál! Születésnapodon,
agica2004, 2020. június 05. péntek, 17:50
Hogyan kezdjük a napunkat Istennel?
keresztül megmutathatjuk, hogy arról gondolkodunk, hogy az Ő tetszését keressük, az Ő színe elé járuljunk, és teljes szívvel Őt keressük. Az, amit igaz szívvel, őszintén teszünk, az Írásban úgy van megírva, reggel kell tennünk (Zsolt. 101: 8 ), mert a szorgalmas emberek - jó reggel ébrednek fel. Dávid odaszánásának erejét és forróságát így fejezte ki: ,,Isten! Én Istenem vagy te, jó reggel kereslek téged" (Zsolt. 63: 2).

2. Reggel vagyunk éberek, telve élettel, ekkor vagyunk legjobb formánkban. Amikor lelkünk éber az éjszakai álom és pihenés után, a maga nemében új életet kezdünk, a fáradtság pedig az előző nap gondjává válik. Izrael Istene nem bóbiskol, és nem alszik; sőt amikor az Isten különösen megmutatja magát népének, azt mondják Róla, hogy Ő olyan, mint aki álomból serken fel (Zsolt. 78: 65). Ha valamikor is képesek vagyunk valami jót tenni, hát akkor ez az idő reggel van, ezért is lett szállóigévé az Aurora Music Amica, azaz ha a reggel a múzsák barátja, akkor
kalmanpiroska, 2020. május 31. vasárnap, 22:47
Peking 2022 - Olimpiai bronzérmes öttusázó a brit csapat első női vezetője
Az ötkarikás sportokra szakosodott insidethegames.com oldal szerint ő az első női "chef de missionja" a brit küldöttségnek, és feladata a 2022. február 4-én kezdődő játékokon való részvétel felügyelete mellett a tervezésre és az előkészületekre is kiterjed.

A 42 éves Harland, aki a 2004-es athéni olimpián Vörös Zsuzsanna és a lett Jelena Rublevska mögött lett harmadik, kiváltságnak nevezte a felkérést.

"Szenvedélyesen szeretem az olimpiai mozgalmat és mindazt, ami ehhez kapcsolódik. Így azután, hogy sportolóként képviselhettem a hazámat, amihez volt szerencsém elégszer, ez a következő legjobb dolog" - utalt új, sportvezetői feladatára.

Harland tíz éve a Brit Olimpiai Szövetségben (BOA) tevékenykedik menedzserként. A 2010-es első ifjúsági olimpia előtt ő volt a fiatalok elé állított egyik példakép, a 2016-os riói ötkarikás játékokon csapatvezető-helyettesként tevékenykedett, az idei, lausanne-i téli ifjúsági olimpián pedig már ő vezette a brit csapatot.
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 13:01
Hajápolás kókuszolajjal
tartalmaz, valamint pigmentet, ami a haj színét adja.

A külső réteg (cuticula): a cuticula a külső, kemény védőrétege a hajnak.

A haj mosása, szárítása, színezése roncsolja a külső réteget, így az nem lesz képes megvédeni a hajszál belső részeit. Ennek következtében csökken a hajkérget felépítő rostos fehérje tartalma, így a hajad vékony, gubancos és töredezett lesz.

Miért védi hatékonyabban a kókuszolaj a hajadat, mint más olajok?
A kókuszolajat sokak szerint a legjobb olaj a protein veszteség csökkentésére és a haj egészségének a megőrzésére.

Egy tanulmányban vizsgálták a kókuszolaj, a napraforgóolaj és az ásványi olajok hatékonyságát hajmosás előtt vagy után. Hogy kiderüljön, melyik olaj bizonyul a legjobb hajápolónak, a kutatók megmérték a haj fehérjetartalmának csökkenését mindegyik kezelés után. Bebizonyosodott, hogy a kókuszolaj akár hajmosás előtti vagy utáni alkalmazása hatékonyabban előzi meg a fehérje vesztést, mint az ásványi- és a napraforgóolaj.
pacsakute, 2020. május 22. péntek, 21:29
Ahogy a szarvas kívánkozik...
Isten sokkal jobban kijelenti magát a közös Istentisztelet folyamán. 4. Több a lelki haszon is a közös imádat során, mint az egyéni istentiszteletben. 5. A közös Istentisztelet építőbb. 6. A közösség nagyobb védelmet nyújt a hitehagyás ellen. 7. Isten az ő legnagyobb munkáit a közösségben lévőkön végzi el. 8. A közös Istentiszteletben a menny előízét érezhetjük. 9. Isten nevezetes szolgái is a közösségi istentiszteletet részesítették először előnyben az egyénivel szemben. 10. A közös Istentisztelet a legjobb mód arra hogy kegyelmet nyerjünk és elkerüljük, megelőzzük a legnagyobb ítéletet. 11. Jézus drága vére különösen a nyilvános Istentisztelethez kapcsolódik* . 12. Isten ígéretei is legfőképp a közösségre érvényesek, arra nézve adta őket.

Bannerman így részletezi ezeket az áldásokat:

"Az Istentisztelet minden eleme, amire hivatkoztunk, a közösségi rendelet része, nem személyre szabott, a hívők közösségéhez együttesen tartozik, nem pedig egyénileg. A kegyelem eszközeiként közösségben
kalmanpiroska, 2020. május 14. csütörtök, 20:58
Szerelem????
Egy gyakori kérdés "Mi a szerelem?"... nos, a legszebb
magyarázatot pár évvel ezelőtt hallottam egy asszisztens barátnőmtől.
Ezeken az esős napokon visszaemlékeztem a történetre, és szeretném ma veletek megosztani.
Zsúfolt reggel volt a rendelőben, amikor 8:30 körül bejött egy
bekötözött ujjú idős úr. Rögtön szólt, hogy siet, mert 9:00 órakor van egy fontos találkozója. Kértem, hogy foglaljon helyet, tudván, hogy eltelik még fél óra, míg megérkezik az orvos. Figyeltem, milyen türelmetlenül néz percenként az órájára.
Idő közben arra gondoltam, hogy nem lenne rossz, ha levenném a
kötését, és megnézném, miről van szó.
A seb nem tűnt olyan súlyosnak... az orvosra várva, eldöntöttem, hogy fertőtlenítem a sebet, és egy kis beszélgetésbe elegyedtem.
Megkérdeztem, hogy mennyire fontos a találkozója, és hogy nem szeretné-e mégis megvárni az orvost a seb kezelésére.
Azt válaszolta, Feltétlenül az idősek otthonába kell menjen, ahogyan évek óta mindig teszi, hogy
kszilona, 2020. május 14. csütörtök, 14:10
1/867
Képek, videók
giotto szent ferenc áldás
lacipecsenye
2013. március 08. péntek, 21:10
giotto szent ferenc ruhát
lacipecsenye
2013. március 08. péntek, 20:46
giotto-palm-sunday-ent ry.
foldinefehereva
2012. április 03. kedd, 17:57
natale%20giotto.jpg
ildikopopescu
2011. március 13. vasárnap, 08:39
Giotto di Bondone.jpg
farkas1945
2011. január 22. szombat, 17:33
Giotto-Degli Scrovegni ká
farkas1945
2011. január 22. szombat, 13:44
Fresko: Giotto Padovában
lovaszmarika
2011. január 18. kedd, 11:37
Giotto_-_Scrovegni_-_- 38-
vorosrozsa66
2010. május 24. hétfő, 16:52
Giotto - Pünkösd.jpg
szalai0913
2010. május 23. vasárnap, 13:45
Giotto di Bondone - Pünkö
szalai0913
2010. május 23. vasárnap, 13:20
giotto_magi.jpg
idgie1975
2009. november 07. szombat, 16:59
valahol Európában.jpg
agica2004
2013. november 02. szombat, 15:23
nyugdíjak európában
agica2004
2011. február 18. péntek, 17:52
DUKER európában
duker
2010. május 16. vasárnap, 23:48
Valahol Európában.hu.jpg
rambobby
2007. október 08. hétfő, 11:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.