Belépés
2019. május 23. csütörtök | 21. hét | 143. nap | 17:26 | Dezső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Engedelmességhányados
,,akinek van" kifejezés ennek a versnek az elején többet jelent, mint birtokolni valamit. Ez a kifejezés magában foglalja azt a gondolatot is, hogy engedelmeskedünk annak, amire tanítottak, és felhasználjuk azt, amit ránk bíztak. Más szavakkal, nemcsak arról van szó, ami a tulajdonunk, hanem arról is, mit teszünk azzal, amink van.

Itt a bibliatanulmányozás fontosságával van dolgunk. Ha követjük a világosságot, amit nyertünk, akkor Isten több világosságot ajándékoz nekünk. Keresztyén életükben a legjobban azok fejlődnek, akik szilárdan elhatározták, hogy mindent megtesznek, amit a Biblia mond, még ha körülöttük senki sem cselekszik is ugyanúgy. Ez tehát nem az intelligenciahányadosunk kérdése. Ami valóban számít, az az "engedelmességhányados". A Szentírás az engedelmes szív előtt nyitja meg kincsesházát. Így fejezte ezt ki Hóseás: ,,Ismerjük hát meg, törekedjünk megismerni az Urat" (6,3). Minél inkább átvisszük a gyakorlatba azt, amit tanultunk, annál teljesebben jelenti ki magát az Úr
kalmanpiroska, 2019. március 17. vasárnap, 17:48
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Két ötödik hely a zárónapon
A 19 éves magyar sportoló pályafutása során másodszor jutott fináléba vk-viadalon: a negyed- és az elődöntőből is futammásodikként lépett tovább, végül a legjobb ötöt felvonultató mezőnyben utolsóként ért célba.

A nap kellemetlen meglepetését a váltóval olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor szolgáltatta, aki ugyanezen a távon már a negyeddöntőben búcsúzott, így 17. helyen zárt. Egyéniben további két magyar volt érintett: Jászapáti Petra és a stafétával szintén ötkarikás aranyérmes Burján Csaba 500 méteren kisdöntőbe jutott, előbbi hatodikként, utóbbi nyolcadikként végzett.

Szintén a kisdöntőben szerepelt a Jászapáti, Bácskai, Burján, Liu Shaolin összeállítású vegyesváltó, amely a 2000 méteres futamban a lengyeleket megelőzve nyert és így lett ötödik.
velemenyezd, 2019. február 10. vasárnap, 17:22
Női kosárlabda Euroliga - Hazai vereség Sopronban
Eredmény:

Női Euroliga, B csoport, 10. forduló: Sopron Basket-Fenerbahce (török) 80-84 (12-19, 22-21, 30-21, 16-23) ------------------------------------------------------------------ --a magyar csapat legjobb dobói: Zahui 19, Turner 19, Crvendakic 18, Dupree 17Az 5/4-es győzelmi mérleggel rendelkező magyar bajnok tavaly bravúrral búcsúztatta a Fenerbahcét a negyeddöntőben, amely 6/3-as mutatóval érkezett Magyarországra. A két csapat novemberi találkozója 69-67-es hazai sikerrel végződött Isztambulban, azóta pedig tovább erősödött a törökök kerete az ex-soproni Bria Hartley révén.

A két gárda előzőleg 18-szor csapott össze az Euroligában, a soproniak ebből csak ötöt tudtak megnyerni.

A csütörtöki meccsen Roberto Iniguez vezetőedző együttese jórészt hátrányban volt, de végig szívósan küzdött, kilenc-tízpontos különbségről is vissza tudott kapaszkodni.

Az utolsó pillanatokban volt esély a fordításra. Előbb vendég büntetők maradtak ki, de a lepattanót az ellenfél szerezte
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 20:02
Kontinentális Kupa - Halász Bence 3. lett férfi kalapácsvetésben
A nemzetközi szövetség (IAAF) honlapjának eredményközlése szerint az Európa-válogatottat erősítő magyar versenyző a harmadik kísérletére érte el vasárnapi legjobbját (74,80 méter). A döntőbe ezzel nem sikerült bejutnia, ugyanis az elődöntőnek számító negyedik próbálkozására 74,16 m-t dobott, a végül másodikként záró egyiptomi Mosztafa el-Gamel akkor három centivel jobb eredményt ért el.

A győzelmet az olimpiai címvédő tádzsik Dilsod Nazarov (77,34 m) szerezte meg.

A versenykiírás értelmében a nyolcas mezőny három kísérlet után megfeleződött, ezt követte az elődöntő, majd ötödik dobásra a döntő, már csak két versenyzővel.

A magyar dobóatléta az abszolút legjobb eredményeket összesítve is a harmadik helyen végzett volna, akkor Nazarov mellett még a mexikói Diego Del Real (75,86) előzte volna meg.

Halász a harmadik helyéért hat pontot kapott, míg Európa másik képviselője, a lengyel Wojciech Nowicki hármat szerzett, a kontinens összességében ötöt szerzett ebben a versenyszámban.
velemenyezd, 2018. szeptember 09. vasárnap, 17:42
Szép napot mindenkinek!
felhatalmazással.
Természetesen arra jut, hogy helyes. Hiszen szerinte a Biblia is erre biztat.

Evangéliumi történet. A hosszú útra induló gazda szétosztja pénzét, amit az Írásban tálentumnak hívnak, a szolgái között. Egyik öt tálentumot, a másik kettőt, a harmadik egyet kap. Aki ötöt kapott, megduplázta, aki kettőt, az is, aki egyet, az elásta. A gazda a jól sáfárkodókat megjutalmazza, a rest szolgát viszont megbünteti, és elveszi tőle azt az egy szem tálentumot, és odaadja annak, akinek már tíz van. Aki a legjobban használta, az kapja meg az újabb lehetőséget. Semmi hamis egalitarizmus.

A menekültügy tavalyelőtt, a 2015-ös évértékelőn szervült alighanem hosszú időre az orbáni beszédbe, hogy 2016-ra teljes pompájában tündököljön, kéz a kézben a betelepítési kvóta elleni élet-halál harccal

Orbán 2017: A magyarok jövője biztosított......Orbáni évértékelője 2017 február 10-én a Várkert Bazárban.Orbán szerint a magyarok jövője biztosított, Magyarország erősödik és
kirscha, 2018. augusztus 22. szerda, 09:37
06.25 hétfő legszebb mérkőzése V.B. 2018
alakult ki a 3-0-ás végeredmény.
Rudríguez bombáját ujjbeggyel hárítja szögletre Akinfejev óriási bravúrral. A szögletet Godin fejeli, az orosz kapus újra bravúrral hárít, de Cavani lecsap rá és közelről a hálóba kotorja a labdát. Ez volt a 44. gólja a válogatottban. Ezen a vb-n az első gólja volt.
Oroszország elszenvedte első vereségét, miközben Uruguay mindhárom találkozóját megnyerte úgy, hogy gólt sem kapott, ellenben ötöt rúgott. Ugyanakkor mindkét csapat elégedett lehet, hiszen a legjobb 16 közé jutottak.

A nyolcaddöntős Uruguay negyedszer nyerte meg mindegyik csoportmérkőzését a labdarúgó-világbajnokságok történetében, de először úgy, hogy háromszor kellett pályára lépnie.
Az oroszországi vb-n Egyiptomot és Szaúd-Arábiát 1-0-ra, a hazai válogatottat pedig 3-0-ra verte. Ötödször fordult elő, hogy kapott gól nélkül jutott túl a csoportszakaszon, korábban ez 1930-ban, 1950-ben, 1954-ben és 2010-ben fordult elő. Luís Suárez hetedszer talált a kapuba vb-n, így már csak egy
maroka, 2018. június 26. kedd, 09:34
Hány kutyaév pontosan egy emberév?
közhiedelemmel ellentétben nem elég egyszerűen héttel szorozni a kutyák korát ahhoz, hogy az emberi életkorhoz viszonyítsuk.
Általában a kutyák életkorát úgy viszonyítjuk az emberi évekhez, hogy megszorozzuk héttel - holott az így kapott eredmény sok ebnél egészen matuzsálemi kort mutat. Az Index korábbi cikke pontosít egy kicsit a számítási metóduson, ami sokkal összetettebb, mint azt elsőre gondolnánk.

Kiskutya és jó házasság a hosszú élet titka?

Állítólag a kutya az ember legjobb barátja. Egy korábbi kutatás azt mutatja, hogy négylábú barátunk lehet a hosszú élet titka. A mérföldkőnek számító vizsgálat szerint a kutyatartás, a boldog házasság és a sok barát lehet a kulcs a hosszú élethez.

Hány kutyaév számít egy emberévnek?
A tényleges korarány megállapításához nem elegendő pusztán a kutya éveit felszorozni, figyelembe kell venni
anna4459, 2018. január 05. péntek, 22:32
Oscar-díj - Közzétették a legjobb idegen nyelvű filmek szűkített listáját, bekerült a Testről és lélekről
A legjobb idegen nyelvű alkotások között szerepel még Fatih Akin török származású német rendező Aus dem Nichts (angolul In the fade) című krimije (német-francia koprodukció), a Szeretet nélkül című dráma (orosz), az Una Mujer Fantástica című dráma (chilei), A négyzet (svéd-német-francia), az izraeli Foxtrot, a libanoni The Insult, a szenegáli Felicité és a dél-afrikai The Wound.

Az amerikai filmakadémia idén 92 alkotásból választotta ki a szűkített listán szereplő kilenc művet, amelyből január közepén az intézmény által felkért bizottságok választják ki a végső jelölteket, általában ötöt. A testületek New Yorkban, Los Angelesben, Londonban és most először San Franciscói-öböl térségében nézik meg a listán szereplő filmeket január 12. és 14. között, a végső jelölteket január 23-án jelentik be.

A legjobb idegen nyelvű film kategóriájában 1956 óta ad át díjat az amerikai filmakadémia.

Két évvel ezelőtt Nemes Jeles László Saul fia című holokausztfilmje kapta a legjobb idegen nyelvű film
velemenyezd, 2017. december 15. péntek, 07:21
Európai Filmdíjak - Borbély Alexandra a legjobb női főszereplő, A négyzet a legjobb európai film 2017-ben
Borbély Alexandra, aki a díjat a meghatódottságtól sírva vette át, rövid beszédében köszönetet mondott Enyedi Ildikónak, a film rendezőjének, hogy eljátszhatta a szerepet.A budapesti Katona József Színház társulatának tagja mellett olyan világsztárokat jelöltek a legjobb női főszereplő díjára, mint Juliette Binoche és Isabelle Huppert.

Enyedi Ildikó az MTI-nek úgy fogalmazott: "nagyon nagy boldogság Alexandra díja. Sokszor elmondtam, de nem lehet elégszer, hogy mennyire különleges élmény volt számomra együtt dolgozni vele, tanúja lenni annak a csodálatos, belülről jövő metamorfózisnak, amivel átalakult ennek a filmnek a főszereplőjévé, Máriává. Sok igazán tehetséges, izgalmas színésznőt ismerek, közülük is kiemelkedik azzal az elképesztően széles skálával, aminek minden szegmensét még nem is volt alkalma megmutatni, pedig sokféle szerep megtalálta már, eddig főleg színházban. Hozzon neki ez a nagy elismerés sok, boldog, önfeledt munkát, igazi kibontakozást!"

Az EFA gáláján A négyzet volt a
velemenyezd, 2017. december 09. szombat, 22:53
Cr. Ronaldo ötödik aranylabdája
A France Football december 7-én, csütörtök este jelentette be, hogy a portugál Cristiano Ronaldo nyerte a 2017-es évben az Aranylabdát, azaz ő az idei év legjobb Európában játszó focistája. A Real Madrid klasszisa ezzel beérte az örök rangsor élén az öt győzelemmel álló, argentin Lionel Messit
..............
Ronaldo lett az első az idei Aranylabda szavazáson, megelőzve Messit és Neymart.
Legtöbbször mégsem volt kérdés, hogy ők a legjobbak. Most viszont legfeljebb azért nyerhetett Ronaldo, mert igazán senkinek nem volt igazán nagy éve, neki pedig volt egy valóban erős áprilisa és májusa a BL-ben, amikor az egyenes kieséses szakaszban a Bayernnek ötöt rúgott két meccsen, az Atletico ellen is mesterhármast ért el, a döntőben a Juventus ellen is kettőt lőtt. Mondjuk ezt megköszönheti Kassai Viktornak is, aki a Bayern elleni visszavágón lényegében kinyírta a német bajnokot, erre mindjárt
maroka, 2017. december 08. péntek, 09:57
Brit lapok jókor meghozott döntésnek tartják Rooney visszavonulását a válogatottól
- idén nyáron tért vissza nevelőegyesületéhez, az Evertonhoz -, ráadásul felesége a negyedik gyermeküket várja jövő nyárra, így a világbajnokság talán már nem is tűnt olyan csalogatónak. A The Guardian mindazonáltal megjegyzi: a Rooney által a nemzeti csapatban elért rekordok sem tudják feledtetni a tényt, hogy a támadó soha nem tudta megismételni a 2004-es Európa-bajnokságon mutatott formáját.

A tömeglapok közül a Daily Mirror a csatár válogatott iránti elkötelezettségét emelte ki és nemzedéke legjobb angol játékosának nevezte őt.

A The Sun című bulvárlap viszont nem ért egyet Rooney döntésével, szerinte a csatár hibát követ el. A legnagyobb példányszámú brit napilap szakírója elsietett lépésről ír, amelyet Rooney minden bizonnyal meg fog bánni, ha játszani látja a televízióban a válogatottat.

Wayne Rooney 53 gólt szerzett az angol válogatottban: 37-et jobb, ötöt bal lábbal - büntetőből hétszer volt eredményes -, 11-et fejjel.

Száztizenkilenc válogatottbeli mérkőzéséből a legtöbbet,
velemenyezd, 2017. augusztus 24. csütörtök, 09:31
Vívó-vb - A két kiemelthez négy selejtezős magyar csatlakozott
szereplését.

Kardban - melyben 107 induló volt - Márton Anna csütörtökön még pihenhetett, annak köszönhetően, hogy második a nemzetközi rangsorban, és a friss Eb-bronzérmes, 16 éves Pusztai Lizának sem kellett sokáig izgulnia, mivel csoportjában hatból öt ellenfelét legyőzte. Katona Renáta 4/6-tal végzett, de azután 15-13-as vereséget szenvedett a spanyol Celia Pérez Cuencától, míg a selejtezőben visszafogott 1/5-ös teljesítményt nyújtó Garam Nóra a főtábláért 15-7-re verte a thaiföldi Pornsawan Ngernrungruangrojt. Ő a legjobb 64 között az első fordulóban Márton Annával vív majd.

Tőrben 157 fős mezőny indult. A csoportkör Dósa Dánielnek sikerült a legjobban, ötből ötöt nyert, ezzel csatlakozott a kiemeltekhez a főtáblán. Hári Máté viszont hat ellenfeléből csak egyet tudott legyőzni, így számára befejeződött a verseny. Mátyás Bálint 3/5-tel, Németh András pedig 3/6-tal fejezte be az első szakaszt, ezért nekik még két kieséses asszót kellett vívniuk. Előbbi 15-5-re verte dominikai ellenfelét, majd
velemenyezd, 2017. július 20. csütörtök, 19:34
1/16
Képek, videók
zambo-jimmy-2001-eleje n-h
agica2004
2018. február 17. szombat, 18:52
szacsvay1900elejen.jpg
relisisi
2015. március 24. kedd, 14:36
Fa tél elején
pacsakute
2014. március 27. csütörtök, 08:08
reggel hét elején.jpg
gosztmagdi
2013. szeptember 20. péntek, 10:18
Van, hogy az elején....jp
pacsakute
2013. július 19. péntek, 20:39
a Broadway elején
mecsery
2010. december 29. szerda, 04:23
Ősz elején
terezia1951
2010. december 07. kedd, 07:46
Peti május elején.jpg
caris11935
2010. november 25. csütörtök, 15:12
1980-as évek elején
sawyerne
2010. május 10. hétfő, 21:04
2OO9 szept.elején...
caris11935
2009. december 11. péntek, 11:56
2OO9.szept.elején
caris11935
2009. október 30. péntek, 08:53
Petőfi Sándor Ősz elején
jakabgasparne
2009. október 08. csütörtök, 08:47
9 női kifejezés és értelm
pacsakute
2013. február 03. vasárnap, 12:59
női kifejezések.jpg
dnemethk
2012. október 30. kedd, 17:41
A szeretett kifejezése!.j
joskaba45
2009. július 25. szombat, 19:20
Címkék
első szakaszt, mexikói Diego, orbáni beszédbe, listán szereplő, legjobb ötöt, Katona József Színház, angol válogatottban, 3-0-ás végeredmény, negyeddöntőben búcsúzott, szolgái között, Juliette Binoche, betelepítési kvóta, csütörtöki meccsen, 2000 méteres, számítási metóduson, intézmény által,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.