Belépés
2019. augusztus 17. szombat | 33. hét | 229. nap | 20:08 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A cink gyógyhatásairól
probiotikumokat, niacint (B3-vitamint) és cinket.

Milyen szerepet tölt be a cink a szervezetünkben?

Az emberi szervezetben körülbelül 2-3 gramnyi mennyiségben van jelen a cink, főleg a hajban, fogakban, vázizomban, csontokban, vérsejtekben, szemben-retinában, a férfi nemi szervekben (prosztatában, herékben), májban, hasnyálmirigyben, vesékben, izmokban és a bőrben. A cink fontos szerepet tölt be a szervezetben lezajló enzimatikus folyamatok szabályozásában, a sejthártya védelmében. Legfontosabb szerepe viszont az, hogy az inzulin alkotórészeként a vércukorszint-szabályozásban is részt vesz. Az inzulinon kívűl mintegy hetvenféle enzimben is jelen van.

Gyerekkorban elősegíti az egészséges növekedést, befolyásolja a tanulást és meghatározó szerepe van az idegsejtek egymás közötti kommunikációjában. Segíti a sebek gyógyulását, és hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez is. Befolyásolja a hormonrendszer megfelelő működését és fontos szerepet tölt be a spermium
pacsakute, 2019. augusztus 15. csütörtök, 18:19
A bőrönd.....
A bőrönd

Egy férfi autóbalesetben vesztette életét. Amikor “felfogta", hogy halott, hirtelen megpillantotta Istent egy bőrönddel a kezében.
- Fiam, elérkezett az időd...indulnod kell - szólt az Úr.
- Most? Már? De annyi tervem volt még - mondta a férfi.
- Sajnálom, de indulnod kell! - válaszolta Isten.
- Mi van abban a bőröndben? - kérdezte a férfi.
- A te javaid - felelte Isten.
- Az én javaim? Tehát a ruháim, a pénzem?
- Azok nem te a tulajdonaid, hanem a földi javaid részei - közölte Isten.
- Akkor az emlékeim vannak a bőröndben? - érdeklődött a férfi.
- Azok sosem voltak a tieid, azok az Idő birtokát képezték mindig - mondta az Úr.
- Akkor a bőrönd mélyén a tehetségeim rejtőznek?
- Azokat is a körülményeknek köszönheted - mondta Isten.
- Akkor a családom, a barátaim vannak benne?
- Ők
agica2004, 2019. augusztus 15. csütörtök, 15:51
A simább bőrért
Víz
A legfontosabb dolog, amit tehet a fénylő és sima bőrért, az, hogy elég vizet fogyaszt minden nap. Próbáljon legalább nyolc-tíz pohárnyi vizet meginni naponta. Kerülje a cukros italokat, az alkoholt és a szénsavas italokat. Emellett fogyasszon sok gyümölcsöt és zöldséget, mivel ezek vízben gazdagok. A napi minimum kétszeres vizes arcmosás is sokat segít.

Bár sok bőrápoló termék kapható, amelyek sima és hibátlan bőrt ígérnek, de gyakran drágák, illetve ártalmas összetevőket is tartalmazhatnak. Szerencsére természetes módon is elérhető a sima bőr. Íme, a 10 legjobb módszer.

Görögszéna
A görögszéna világszerte ismert gyógyító és gyulladáscsökkentő tulajdonságairól.

- Készítsen keveréket pár kávéskanál forralt tejből és görögszéna levelekből. Ezt arcpakolásként alkalmazza rendszeresen, hogy kisimítsa az enyhébb vonalakat, ráncokat.
- A pattanások gyógyításához és a mitesszerek megtisztításához forraljon egy kávéskanálnyi görögszéna magvat egy liter vízben,
pacsakute, 2019. augusztus 06. kedd, 23:45
A boldogság elérésének kulcsa
bocsátkoztál valakivel. Nagyon fáradtnak érzed magad, mert az egyik családtagod folyamatosan megbánt. Megijedtél és félsz belekezdeni a legegyszerűbb dolgokba is, mert biztos vagy benne, hogy nem vagy képes megoldani. Gyenge vagy, a lelked állandó nyomás alatt van, úgy érzed, hogy kicsúszott alólad a talaj. Miért?

Minden betegséged, bánatod és szerencsétlenséged, rossz közérzeted, haragod és az életuntságod csak a következményei a gondolataidnak és cselekedeteidnek! Gyakran elfelejtjük a legfontosabbakat, illetve kicseréljük az anyagiakra, pedig valójában a legfontosabb dolog az, hogy tökéletes harmóniában éljünk magunkkal.

Egy bölcs öreg azt mondta,

hogy mindössze 3 dolog van, amelyre az egész életünk épül. A ,,3" az a szám, amelynek jelentése szent a világ szinte minden vallásában és
menusgabor, 2019. augusztus 04. vasárnap, 22:45
Szép napot mindenkinek!
Heti abszurd: Kard és kőműveskanál

A történelemben az a szép... na jó, nincs benne semmi szép. Viszont tény, hogy ismétli önmagát fenemód, a szabályos időközönként való ismétlődést pedig kellő perspektívából lehet szépnek is látni.

Mint amikor a részeg terepjárós legázolja az autóút szélén sorban haladó libákat. Közelről nézve az szívbemarkoló látvány, messziről, hunyorogva nézve meg tollakkal díszített sorminta. Orbán minapi, tusványosi beszédéről is elmondható, hogy közelről nézve egy ideológiai tömegkarambol, Casio szintetizátoron kísért posztminden rettenet, mint amilyeneket a hajdani Budapest Tv-n láthatott a hajnaltájt szalon­spiccesen tévézni próbáló honpolgár, továbbá annyi drámaiság volt benne, mint amikor az első sokk után átkapcsolt egy Tv Shop-adásra: sok nagyívű duma kényelmes otthonról, szívbemarkoló zenei aláfestés, majd a végén meg mindig ugyanaz a csattanó: a műsort szponzoráló xy kft. félmilliós műszőr takarója a legjobb dolog, ami vár ránk még az
kirscha, 2019. augusztus 04. vasárnap, 10:27
Vizes vb - Märcz Tamásnak fáj az elveszített érem
"Nagyon kemény és jó meccs volt, a torna legnagyobb esélyesével a bronzmeccsen kellett összecsapni. Komplett, lelkileg és fizikailag is friss, százszázalékos csapatra van szükség ahhoz, hogy valaki legyőzze. Olyanra, amely a legfontosabb pillanatokban a jó döntéseket hozza meg. Ebben a mérkőzésben is benne volt, hogy egy komoly eredményt el tudunk érni, de volt egy kritikus nyolc perc, amikor nem sikerült a legideálisabb megoldásokat választanunk. A végére elfogytunk" - értékelte a két évvel ezelőtt a Margitszigeten győztes horvátokkal szemben 10-7-re elveszített bronzmérkőzést a szakember.

"Itt a minimum szintet tudtuk teljesíteni a négybe jutással. Az igazi csalódottság tegnapelőtt volt az olaszoktól elszenvedett vereség után, extra eredmény lett volna egy biztos éremszerzés. Ott is valami apró dolog hiányzott. Most például a legjobb horvát lövőt hagytuk ott többször, ez valószínűleg már a fáradtságnak tudható be, de ilyenkor is oda kellene érni. Tanulni kell ebből a meccsből is" - mondta a
velemenyezd, 2019. július 27. szombat, 12:22
Vizes vb - Bohus és Sztankovics elődöntős, Kalmár olimpiai A-szintet úszott
elődöntőből a 18. lett.

A futam után úgy nyilatkoztak, az egész világbajnokságról elmondható, hogy az indítóbírók nincsenek a helyzet magaslatán, sokat kivárnak, ami főként a hátúszóknak okoz nehézségeket.

Ezt követően Sztankovics Anna 50 méter mellen 31.13 másodperces idővel a 12. helyen jutott az elődöntőbe.

"Nagyon örülök, mert ebben a szezonban sokszor éppen csak lemaradtam a továbbjutásról. Az elődöntőben szeretnék jobbat úszni, mint az országos csúcsom (31.05 másodperc), de a legfontosabb, hogy élvezzem a versenyt, hiszen az első világbajnoki középdöntőm lesz" - nyilatkozta a magyar versenyző.

Férfi 1500 méter gyorson Kalmár Ákos és Gyurta Gergely képviselte a magyar színeket, előbbi a 800 méter után jelezte, nagyon szeretné a leghosszabb medencés távon megúszni az olimpiai szintet és ez sikerült is neki, századra pontosan az ötkarikás indulást érő idővel, 15:00.99 perces teljesítménnyel ért célba, amivel a 12. lett, azaz nem jutott döntőbe. Gyurta Gergely - aki a nyílt vízi úszók
velemenyezd, 2019. július 27. szombat, 07:04
Mai harmónia kártyám
beavatás, a megtisztulás, a misztikus tudás utáni vágy, az egyik szintről a másikba, a profán térből a szent térbe való átlépés; célja a béke, az igazság, a boldogság, a halhatatlanság, a misztikus központ, az igazi önazonosság meglelése. Az egyiptomiaknál a lélek halál utáni utazása.

Szerelmi üzenete: Kapcsolatban élőknek pozitív fordulat. Párkeresőnek el kell indulni azon az úton, mely a beteljesült szerelemhez vezet.

Ezt mondja neked:

Üzeni, hogy az életben a legfontosabb dolog a spirituális fejlődés.
Érdemes elgondolkodnod, hogy a lehetséges utak közül melyiket fogod választani, tényleg a saját utadat járod-e. Mi az az elengedhetetlen körülmény, mely szükséges a belső harmóniád megteremtéséhez? Tényleg szükséged van rá?
Üzeni, hogy az abszolút pozitív érték megtalálása csak kompromisszumok során valósulhat meg.
Erre is gondolj: A Válaszút kártyája a tarotból, a Váratlan öröm apja a cigánykártyában.
Baudelaire: Az utazás ,,Hej, fanyar lecke ez,
eva6, 2019. július 24. szerda, 05:30
Szép napot mindenkinek!
ha igazán őszintén(!) mélyre tekintek - nem is érdekel. Ha így is történt, megdöbbenek 3 percre, önmagamat büntetve(!) mérgelődésbe kezdek egy pöttyet, aztán kanalazom tovább a levest és örülök az új útnak. Elég nekem a magam baja és különben is b@ssza meg a kormány, meg a korábbi is. (Vagy éppen tegye az ellenkezőjét.) Ki más is lehetne a hibás, mint valaki más? :-)

Lehetne még folytatni a sort mindenféle példákkal, de ami a lényeg, hogy jól és kényelemben akarok élni. ÉN! Ez a legfontosabb a számomra (és itt történik meg a “kisiklás" egyébként, ha ezt nem éberségben tesszük). Ez nem országfüggő, hanem emberfüggő dolog. A szegény országok normális életszínvonalra vágynak, a jómódú országok pedig még több luxusra, kényelmi szolgáltatásra. Az embert az hajtja előre, hogy mindig többet akar. Ha nem anyagilag, akkor szellemileg. A növekedés igénye ugyanis belénk kódolt szükséglet. A boldogság ezért is maga az út, a fejlődés, növekedés útja. (A jó kérdés pedig az, hogy melyik
kirscha, 2019. július 14. vasárnap, 09:58
Szép estét kívánok mindenkinek!
A mai világban, ebben a rohadt mocsokban ami itt van, egyetlen olyan dolog nincs, ami teljes valójában őszinte lenne, pedig az őszinteség szerintem a legfontosabb. De senki nem képes rá. Mindenki hazudik, játszik a másikkal. Csodálkoznak, ha valaki az álmaiba menekül.., hisz ott minden szép, jó, és olyan amilyennek látni akarod.
Fontos hogy elmond a másiknak az érzéseidet.
Ha szereted, vagy ha épp gyűlölöd.
A másik ilyen dolog a lenézés. Elítélsz mert nem úgy nézek ki mint te?..
Mert nem azt a zenét hallgatom mint te?
Engem valahogy soha nem érdekelt hogy ki milyen ruhát hord, vagy milyen zenét hallgat.
Ha szerettek, szerettem. Ha gyűlöltek, mosolyogtam.
Én kiállok magamért, és az igazamért. Ha valami nem tetszik megmondom.
De nem hagyom hogy mások befolyásoljanak. Hallok valamit, előbb odamegyek, megkérdezem hogy igaz-e, majd azután döntök.
Nem szeretem a hazug dolgokat. Nem tudok az ember szemébe nézni, ha hazudnom kell, és igenis fáj, hogy a világ
kirscha, 2019. július 07. vasárnap, 20:36
A Magyar férfi foci csapat remekel - csoport elsők
győzelem sikeredett, ezzel a csoportjukban 9 ponttal elsők.
- A magyar válogatott játékosai az M4 Sport kamerája előtt értékeltek, miután 1-0-ra legyőzték az Eb-elődöntős Wales válogatottját, így négy mérkőzés után 9 pontot szerezve állnak az Eb-selejtező E csoportjának élén.
*
Dzsudzsák Balázs mondta:
A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs a Wales elleni hazai győzelmet követően elmondta, mindig is a magyar futball ügye és a nemzeti csapat volt a legfontosabb a számára, így most különösen boldog, hogy válogatott pályafutása legsikeresebb periódusát élik, valamint hogy az országnak és a csapatnak együtt, egyként dobban a szíve.,,Nagyon büszke vagyok a csapatra, hihetetlen munka van abban, hogy júniusban a magyar válogatott kis túlzással helyzet nélkül lehoz egy ilyen tétmeccset egy olyan csapat ellen, amelynek játékosai eurómilliókkal többre taksáltak. Nem nagyzolás, ha azt mondom, az első félidőben parádésan játszottunk, centiken múlott, hogy ne legyen
maroka, 2019. június 12. szerda, 15:47
1/440
Képek, videók
Alma gyógyhatásai.jpg
pacsakute
2017. szeptember 27. szerda, 22:52
Az emberi szervezetnek...
pacsakute
2013. április 19. péntek, 07:29
Png férfi
eva6
2019. augusztus 11. vasárnap, 06:02
férfi tör bronz.jpg
maroka
2019. július 23. kedd, 21:10
ezüst férfi tör.jpg
maroka
2019. július 23. kedd, 21:10
arany férfi tör.jpg
maroka
2019. július 23. kedd, 21:09
férfi torony eredmény.jpg
maroka
2019. július 15. hétfő, 19:13
férfi 1mről eredmény.jpg
maroka
2019. július 14. vasárnap, 15:25
nő férfi egység teremtés
liliana01
2019. július 13. szombat, 20:48
0 a az igazi férfi 507.j
lovaszmarika
2019. július 02. kedd, 16:58
0 a inti, festett férfi k
lovaszmarika
2019. július 01. hétfő, 18:26
férfi k4 0627.jpg
maroka
2019. június 27. csütörtök, 10:12
0 a inti, két férfi, a ka
lovaszmarika
2019. június 24. hétfő, 19:04
0 a mezítelen férfi 38n4p
lovaszmarika
2019. június 19. szerda, 19:15
Címkék
szabályos időközönként, zenét hallgatom, lelked állandó, olimpiai szintet, elődöntőben szeretnék, részeg terepjárós, egész világbajnokságról, országos csúcsom, földi javaid, világ szinte, életuntságod csak, első világbajnoki, idegsejtek egymás, sejthártya védelmében, legfontosabb dolog, abszolút pozitív,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.