Belépés
2020. január 26. vasárnap | 4. hét | 26. nap | 01:48 | Vanda, Paula
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az ajándék (részlet) Kedves Gyermekem! Bizonyára meglepett
Az ajándék (részlet)

,,Kedves Gyermekem!

Bizonyára meglepett ez az ajándék. Gondolom, valami értékesebbre, szebbre vágytál, egy modern műalkotásra, vagy egy idilli tájképre, esetleg egy klasszikus festmény reprodukciójára. Ehelyett egy ócskának tűnő, esetlen betűkkel összemázolt LEVELET kaptál, egyhangú fekete betűkkel.
Tudom, az emberek mindig többre vágynak, élénk színekre, csillogásra, fényre, nagyságra, értékes holmikra, amiket büszkén birtokolhatnak. Tudod, mit akarnak leggyakrabban? Hatalmat, tudást, vagyont, kincseket, élményeket, érzéseket birtokolni. Utazni, a világ minden táját bejárni, azt a sok-sok szépet, ami a Föld kerekén van, látni, csodálni. Vágynak minden élvezetre, amit csak ember birtokolhat, és megszerezni mindent, ami boldoggá teheti őket. Sokszor álmodoznak egy olyan dologról, egy olyan valamiről, ami mindennél becsesebb kincs, ami csak az övék lehet, egy olyan eszköz, amivel bármit elérhetnek. Hányszor hallom tőlük, bárcsak lenne egy varázspálcájuk, vagy
koszegimarika, 2020. január 23. csütörtök, 16:15
A ho’oponopono 6 titkos trükkje
6. trükkje: az inspirált cselekvésnek teret adni

A ho'oponopono nem követeli meg azt, hogy különlegesek legyünk vagy egyediek. Csak követni kell azt, ami felé ösztönzést érzünk, s hagyni minden mást, hogy abba az irányba rendeződjön. Ez a fajta tudatos tevékenység lehetővé teszi, hogy minden olyat elérjünk, ami ténylegesen minket szolgál. Képesek leszünk így befele élni, figyelve a megérzéseinkre, a belső inspirációnkra.

A Ho'oponopono gyakorlásának az egyik legfontosabb eredménye, hogy képesek leszünk felismerni és követni a belsőnkből táplálkozó inspirációnkat, mely vezeti az életünk. Az inspirált cselekvés alapja, hogy a ho'oponopono révén fokozatosan letesszük az életünk terheit, melyek a spontán, és örömteli cselekvésünk gátjai.
Nem fog ennek révén már számítani a minket körülvevő világ aktuális őrülete sem. A gazdasági helyzet, a politikai változások, a mások negatívitása egyszeriben erejét veszti számunkra. Az összes olyan körülmény befolyásától
lilagondolatok, 2020. január 20. hétfő, 08:59
Fiatalító táplálékok
öregszünk, úgy egyre több elkerülhetetlen változást tapasztalunk meg a testünkön és az egészségünkben. Ilyen a bőr ráncosodásra, a test változó formája, már az arcvonásaink sem olyanok lesznek, mint régen, megváltozik a rugalmasságunk, a mobilitásunk, a hormonegyensúlyunk, a látásunk, a libidónk. Az emésztés sem lesz már olyan hatékony, krónikus betegségek jelenhetnek meg, és egyes szerveinkben is változások következnek be. Gondoljunk csak a memória romlására vagy a csontsűrűség csökkenésre.

A legfontosabb dolog, amivel az öregedési folyamatokat lassítani tudjuk, az nem más, mint a táplálkozás. Léteznek úgynevezett öregedésgátló táplálékok, amelyeket érdemes beiktatni az étrendünkbe, hiszen ezekkel a táplálékokkal jelentősen csökkenthetjük az időskori krónikus betegségek kialakulásának kockázatát.

A bogyós gyümölcsök, köztük a fekete áfonya nagyon egészségesek, hiszen tele vannak értékes ásványi anyagokkal, vitaminokkal és antioxidánsokkal, melyeknek legfőbb feladatuk a szabad gyökök
pacsakute, 2020. január 15. szerda, 23:41
Ami igazán szükséges
Ami igazán szükséges

,,Márta, Márta, sokmindenért aggódsz, és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre." (Lk 10,41-42)

Márta és Mária történetéből nem szabad arra következtetnünk, hogy jobb dolog mozdulatlanul ülni, mint dolgozni. Tudunk egy gyülekezetről, ahol az emberek hajlamosak voltak arra, hogy mozdulatlanul üljenek, és csak beszélgessenek Krisztus visszajöveteléről. Akkor azt a parancsot kapták, hogy lássanak neki a munkának (2Thessz 3,11-12). Isten gyűlöli a lustaságot. Csakhogy a munka meg is ölheti az embert. Ez akkor következik be, amikor valaki túl elfoglalt ahhoz, hogy Jézusra hallgasson. Semmi nem fontosabb mint ismerni Jézust. Ettől függ az életünk. S Krisztus akkor lesz ismert, ha őrá figyelünk. Azt mondják, társadalmunk olyan romlott, hogy ha valaki álásért folyamodik, fontosabb dolog ismerni egy bennfentest, mint rendelkezni az összes lehetséges képesítéssel. Nem segít az, ha tudod a megfelelő ismeretanyagot, minden attól függ,
kalmanpiroska, 2020. január 09. csütörtök, 15:34
Amikor figyelmen kívül hagysz egy nőt, csak megtanítod arra
"Amikor figyelmen kívül hagysz egy nőt, csak megtanítod arra, hogyan tud nélküled élni. Szeretnéd tudni, hogy tudod elveszíteni leggyorsabban azt a nőt, akit a világon a legjobban szeretsz? Egyszerű a válasz, elhanyagolod, és már nem érzi magát nőnek melletted, majd ezzel egyidejűleg rájön arra is, hogy jobbat érdemel, és ki fog lépni azon az ajtón.

Kedves Férfi! Figyelj arra a nőre, legyél mellette, ne hagyd elmenni, mert lehet, hogy soha többet nem jön vissza hozzád. Az a nő, aki a mindened volt. Ne veszítsd el, ami valaha a legjobb dolog volt az életedben. Ne akard, hogy más lássa meg azt a szépséget, ami belőle sugárzik, azért mert te nem néztél magadba, és nem értékelted őt igazán.

Ha nem foglalkozol vele, megfogja szokni, hogyan tud élni nélküled. Mert a legfontosabb személynek kellene lennie az életedben. A társadnak, a barátodnak, a szeretődnek, a szerelmednek.

Abban a pillanatban, amikor úgy érzi, már több mint értelmetlen folytatni a küzdelmet érted, és a figyelmed
koszegimarika, 2020. január 09. csütörtök, 14:55
Harmónia......
a beavatás, a megtisztulás, a misztikus tudás utáni vágy, az egyik szintről a másikba, a profán térből a szent térbe való átlépés; célja a béke, az igazság, a boldogság, a halhatatlanság, a misztikus központ, az igazi önazonosság meglelése. Az egyiptomiaknál a lélek halál utáni utazása.

Szerelmi üzenete: Kapcsolatban élőknek pozitív fordulat. Párkeresőnek el kell indulni azon az úton, mely a beteljesült szerelemhez vezet.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy az életben a legfontosabb dolog a spirituális fejlődés.
Érdemes elgondolkodnod, hogy a lehetséges utak közül melyiket fogod választani, tényleg a saját utadat járod-e. Mi az az elengedhetetlen körülmény, mely szükséges a belső harmóniád megteremtéséhez? Tényleg szükséged van rá?
Üzeni, hogy az abszolút pozitív érték megtalálása csak kompromisszumok során valósulhat meg.

Erre is gondolj: A Válaszút kártyája a tarotból, a Váratlan öröm apja a cigánykártyában.
Baudelaire: Az utazás ,,Hej, fanyar lecke
agica2004, 2020. január 05. vasárnap, 18:49
Koleszterin
jönnek a járványok, meg lehet mondani, hogy kik fognak megbetegedni.
Nem elsősorban azok, akik nem kaptak védőoltást, hanem akiknek alacsony a stresszhormon szintjük.
Ők fogják elkapni.
Akinek jó állapotban van a szervezete, azt körbe lehet tüsszögni. Lepereg róla, mint a jó esőkabátról a vízcsepp.
Szóval a stresszhormont is a koleszterinből állítja elő a szervezet.
Aztán tanultuk biológiából, hogy a testünk sejtekből áll.
Milliárdnyi sejtből.
A sejteknek az egyik legfontosabb alkatrésze a felszínüket borító, finom, érzékeny kabátka.
Úgy hívják, hogy sejthártya.
A sejthártya nagyon sok koleszterint tartalmaz, és szükség van a sok koleszterinre ahhoz, hogy a sejthártya ép legyen.
Ha a sejthártya nem ép, a sejt sem tud ép lenni.
Tehát a koleszterin ezen keresztül a szervezet összes sejtjére hatással van.
Ez nem egy mellékes dolog.
Aztán mondok még egyet.
Az idegrendszer is nagyon sok koleszterint tartalmaz, és ezek közül csak egy, az agy
klarika47, 2020. január 04. szombat, 08:54
Egy teljes évtizedet zárunk idén!
tesz.

Kérlek kérdezd meg magadtól:
MI AZ AMIT IGAZÁN SZERETNÉK?
Mi az amire vágyom?
És itt nem arra gondolok, amikor azt érzed “mire kéne vágynod"...hanem arra, amire legbelül, igazán, őszintén vágysz MOST!

Most pedig vegyél egy levegőt, egyenesen bele a vágyadba, és hagyd hogy felvillanyozzon. Felvillanyozza az egész tested.
Mivel egy új évtized felé robogunk, meginvitállak arra, hogy készíts egy listát a vágyaidról.
Bármennyi vágyad is van, csökkentsd le a legfontosabb 10- re.
Majd emeld ki az első 3-mat.
Majd duplán emeld ki az 1.-t .
Egy Teremtő mindig tisztában van az első számú vágyával, hogy biztosan ebbe fektesse a legtöbb energiát, időt, fókuszt.

Egy pillanatra állj meg és kérdezd meg magadtól:
Hogy nézne ki a 2020-as évem ha a legtöbb energiát, a legkoncentráltabb fókuszt, és a legminőségibb időt az 1. vágyam szolgálatába állítanám?

Milyen érzés lenne?

És a legjobb a Teremtőben, hogy nem
koszegimarika, 2019. december 27. péntek, 08:37
Karácsonyi idézetek
Smith


,,...amit a pásztor látott, azt mi is megláthatjuk, mert az
angyalok minden karácsony éjjel fent lebegnek az égben,
csak észre kell vennünk őket.
És nem a gyertyáktól, nem a lámpáktól függ, nem a holdvilágtól,
avagy a napfénytől függ, hanem az a legfontosabb, hogy olyan
szemünk legyen, amely meglátja az Úr dicsőségét."

Selma Lagerlöf


"Angyalok húznak a világ fölött.
Hírét hozzák, hogy földre szállt a béke!
Megszületett az Igazság, a Jóság,
akit úgy vártunk:
menusgabor, 2019. december 26. csütörtök, 17:30
A távolról érkezett segítség
ideg. Álltam a sorban és néztem a finomságokat. A polcon lévő sajtokat, a párizsit, szalámiféleségeket, húsokat és elképzeltem, hogy eszem mindezt. Éreztem számban a sajt ízét, orrommal szippantottam be a húsféleségek illatát. De finom. Jó lenne enni belőle. Eszem, érzem a finom ízét, a füstölt sajtét... Istenem de finom. Aztán elkezdtek folyni könnyeim, kiálltam a sorból, tudtam, hogy nem engedhetem meg mindezt magamnak, majd holnap... még egy nap és tizenkettedike lesz. A tizenkettedike életem legfontosabb napja lett. Három hónapja mindig ezen a napon utalták rá kártyámra a munkanélküli segélyt. Kiálltam a sorból, mikor is megszólított egy mögöttem álló hölgy:
- Rosszul van?
- Neem, minden rendben.
Letettem a bevásárló kosarat és kifordultam az ajtón. Majd holnap! Holnap az én napom lesz. Lakótelepünkön lévő boltból vettem öt darab kiflit, itt csak tizenkettő forint volt darabja, míg az előző helyen negyven forint volt két darab zsemle. Beálltam a hosszú sor végére. Majd
kohlinka, 2019. december 23. hétfő, 22:08
Máriáról, az Isten Anyjáról beszélt Raniero Cantalamessa ...
Máriáról, az Isten Anyjáról beszélt Raniero Cantalamessa harmadik adventi elmélkedésében
Mária az egyetlen lény az egész mindenségben, aki Jézusnak azt mondja, amit az ő mennyei Atyja mondott neki: ,,Te vagy az én fiam, ma szültelek."
December 20-án, advent harmadik péntekén tartotta meg harmadik, egyben utolsó prédikációját Raniero Cantalamessa, a Pápai Ház szónoka. A Redemptoris Mater-kápolnában jelen voltak Ferenc pápa, valamint a Római Kúria tagjai.
Cantalamessa atya ezúttal Mária anyaságáról szólt, mely a Gyermek születésével lett nyilvánvalóvá. Bevezetőjében Mária anyaságának két mozzanatát emelte ki: ahogy a Lukács-evangéliumban az angyal megszólítja őt: ,,Gyermeket fogansz, fiút szülsz, és Jézusnak fogod elnevezni" (Lk 1,31); valamint azt, ahogy Izajás próféta jövendöli: ,,Íme, a szűz fogan, fiút szül" (Iz 7,14). - A foganás és szülés két mozzanatát az Egyház a Dei Genetrix, Istenszülő és a Theotokosz, Mater Dei, Isten Anyja címekkel adja vissza.
maroka, 2019. december 22. vasárnap, 14:12
1/443
Képek, videók
a gyermekem.jpg
sz719eszter
2018. augusztus 09. csütörtök, 13:02
A gyermekem
irmus
2016. május 02. hétfő, 07:59
Gyermekemnek...
angyalcsillag
2015. augusztus 09. vasárnap, 11:03
Drága Gyermekem!
sanci81
2015. április 03. péntek, 09:44
Gyermekemnek
biharijudit
2015. március 19. csütörtök, 18:13
Gyermekem ó aludj már.jpg
suzymama43
2015. március 12. csütörtök, 16:41
gyermekemnek.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:18
Gyermekem.jpg
bedmarika47
2014. november 18. kedd, 18:05
Gyermekem.jpg
scorpionsrose
2014. szeptember 24. szerda, 16:43
Gyermekem...jpg
liza1
2014. május 04. vasárnap, 18:47
Gyermekem.jpg
liza1
2013. december 20. péntek, 19:41
Gyermekem.jpg
sznejuci
2013. november 24. vasárnap, 16:41
0 Faberé műalkotás 60c0a.
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 13:31
Müalkotások.jpg
farkas1945
2013. június 15. szombat, 15:03
műalkotás az utcán
mecsery
2013. január 18. péntek, 01:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.