Belépés
2019. október 19. szombat | 42. hét | 292. nap | 07:32 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
gyönyörű város Gmunden
1862-ben nyerte el). A festői település legszebb nevezetessége a két Ort-kastély: a tóba nyúló kis félszigeten található Landscloss Ort (itt erdészeti iskola üzemel jelenleg), és a 123 méter hosszú fahídon át megközelíthető, kis szigeten fekvő tavi kastély, a Seeschloss Ort (itt múzeumot és éttermet találunk). Utóbbit a német-osztrák filmsorozat kedvelői Kastélyszállóként ismerik (a hazánkban is nagy sikerrel vetített sorozatot 1996 és 2004 között forgatták, melynek helyszíne ez a gyönyörű épület volt). A legenda úgy tartja, hogy az erődöt, melyet egykor szigorú és kegyetlen börtönként ismertek, és csak 1628-ban nyerte el a gótikus kaputorony és a barokk hagymakupola építésével jelenlegi alakját, egy Erla nevű óriás ajándékozta a tó gyönyörű sellőjének. Ha végigsétálunk a fahídon, láthatjuk a szigetet körülvevő csodálatos panorámát (a víz mélysége helyenként 180 méteres mélységet is elér itt!), és vethetünk egy pillantást a kastélyban üzemelő étterem teraszára, ami a tó vize fölé nyúlik. Ha be szeretnénk
faciendum, 2019. október 15. kedd, 08:19
Fedeles fogathajtó vk - Lyonban, Stuttgartban, Budapesten és Londonban indul Dobrovitz
A nemzetközi szövetség (FEI) hétfői bejelentése szerint a 2004-ben csapatban világbajnok magyar hajtó az október 30. és november 3. között, a franciaországi nyitófordulóban mutatkozik be, majd két héttel később a német városban szerepel. Az ötödik, budapesti forduló november 29. és december 1. között lesz, a londoni viadalt pedig a karácsony előtti hétvégén rendezik. A magyar fővárosban az amerikai Chester Webert, a svájci Jerome Voutazt, a holland címvédőt, Bram Chardont és édesapját, a sportág élő legendáját, Ijsbrand Chardont is láthatja a közönség.

A sorozatban hagyományosan a tíz legjobb négyesfogathajtó vehet részt, most először a német Mareike Harm révén női versenyző is kvalifikálta magát. A hat legjobb február 7. és 9. között Bordeaux-ban küzd meg a döntőben.
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 20:53
Szent XXIII. János pápa 10.11
........
- Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY Ezekiel próféta könyvéből
Amint a pásztor juhainak gondját viseli, magam gondoskodom nyájamról - mondja az Úr.
Ezt mondja az Úr, az Isten:
,,Íme, én magam keresem meg juhaimat, és magam gondoskodom róluk. Amint a pásztor számba veszi nyáját azon a napon, amikor megáll szétszéledt juhai között, íme, én is gondjaimba veszem juhaimat, amelyek szétszóródtak. Visszahozom őket mindenünnen, ahová a sötét fellegek napján szétszóródtak. Kivezetem őket a népek közül, összegyűjtöm őket az országokból, és visszaviszem őket saját hazájukba. Izrael hegyein legeltetem őket, a völgyekben és az ország lakott tájain. Jó legelőre terelem majd őket, és Izrael magaslatain lesz a legelőjük. Jó legelőn pihennek majd, kövér legelőn, Izrael hegyein.
Magam terelgetem majd juhaimat, és magam telepítem le pihenőre őket - mondja az Úr, az Isten. Megkeresem az elveszettet,
maroka, 2019. október 11. péntek, 07:32
Milliárdos fejlesztés, új víziváros a debreceni Nagyerdőben
Papp László (Fidesz-KDNP) jelezte: a 8,5 milliárd forintos turisztikai beruházást a kormány 6 milliárd forinttal, a Magyar Turisztikai Ügynökség 1,7 milliárddal támogatja, a többi forrást önerőként a város önkormányzata és vagyonkezelő holdingja biztosítja.

A fejlesztést a helyi igények mellett az is indokolja, hogy egyre népszerűbb turisztikai célpont Debrecen, tavaly 12 százalékkal nőtt a városban eltöltött vendégéjszakák száma a korábbi évhez képest, és elérte a félmilliót - ismertette a polgármester.

Beszámolója szerint az ország egyik leglátványosabb élményparkját alakítják ki a Nagyerdőben. Az 5600 négyzetméteres vízfelület csaknem duplája lesz a volt strand vízfelületének, lesz gyermekvilág különféle medencékkel és attrakciókkal, a 200 méter hosszú, 25 méter széles és 12 méter magas épületegyüttesben pedig a falakon is áthaladó csúszdákat, medencéket, köztük egy üvegaljút, illetve vízi bárt is kialakítanak.

Papp László jelezte: az új komplexumban visszaadják a debrecenieknek
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 16:42
A tövismadár legendája
A mondabeli tövismadár csak egyetlenegyszer énekel életében, de akkor szebben, mint a föld bármilyen más teremtménye...
Egyetlen csodálatos dal, az élete árán. De akkor az egész világ elnémul, őt hallgatja, és Isten mosolyog az égben. Mert a legeslegjobbnak mindig fájdalom az ára... Legalábbis a monda szerint.

A madár, begyében a tövissel, változhatatlan törvénynek engedelmeskedik; nem tudja, mi űzi-hajtja, hogy fölnyársalja magát, s dalolva haljon meg.

Amikor a tövis beléhatol, még nem tudja, hogy a halál közeledik, csak dalol, dalol, amíg csak annyi élet van benne, hogy egyetlen hangot kiadjon.

De mi, amikor a tövisre fölnyársaljuk magunkat, mi tudjuk. Mi értjük. És mégis, mégis megtesszük. Mégis megtesszük.

/Colleen McCullough: Tövismadarak (The Thorn Birds)/
kohlinka, 2019. október 10. csütörtök, 16:29
Szombaton átadják a székelyföldi gidófalvi református templom restaurált falképeit
A háromszéki Gidófalva 13-14. században épült református templomában néhány éve kerültek felszínre a középkori falképtöredékek.

Az alapítvány honlapján elérhető tájékoztatás szerint 2016-ban kezdődött a feltárás, amikor sikerült beazonosítani a jeleneteket. A kutatók megállapították, hogy a nyugati hajófalon a Szent László-legenda falképciklusa látható. A töredékes felületeken felismerhetők a kivonulás Váradról, az üldözés és a pihenés jelenetei. A nyugati hajófal alsó regiszterében a déli falsarok és a nyugati bejárat között Szent György lovag és a Sárkány harca látható. Az északi fal felső sávjában Krisztus születése, a királyok imádása, a betlehemi gyermekgyilkosság, bevonulás Jeruzsálembe és az Utolsó Vacsora ismerhetők fel. Az alsó regiszter falképei szinte teljes mértékben elpusztultak.

Diószegi László, a Teleki László Alapítvány elnöke az MTI-nek elmondta: Kiss Lóránt erdélyi falkép-restaurátor hívta fel a figyelmüket a gidófalvi falképekre. A restaurálás azt követően kezdődött, hogy
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 13:51
Viasat 6 holnapi műsora
06:00Tsubasa kapitány - Kezdőrúgás
06:25Jim szerint a világ
06:45Jim szerint a világ
07:05Jim szerint a világ
07:30Jim szerint a világ
07:50Két pasi - meg egy kicsi
08:15Két pasi - meg egy kicsi
08:45Két pasi - meg egy kicsi
09:10Két pasi - meg egy kicsi
09:40Két pasi - meg egy kicsi
10:05Két pasi - meg egy kicsi
10:35Jim szerint a világ
11:05Jim szerint a világ
11:35Jim szerint a világ
12:05Jim szerint a világ
12:35Jóbarátok
13:05Jóbarátok
13:35Jóbarátok
14:05Jóbarátok
14:35A Simpson család
15:00Tsubasa kapitány - Kezdőrúgás
15:35Hősakadémia
16:05Dragon Ball Super
16:35Dragon Ball Super
17:10Jóbarátok
17:40Jóbarátok
18:10Jóbarátok
18:40Jóbarátok
19:10Két pasi - meg egy kicsi
19:35Két pasi - meg egy kicsi
20:05Két pasi - meg egy kicsi
20:35Két pasi - meg egy kicsi
21:05Két pasi - meg egy kicsi
21:35Két pasi - meg egy kicsi
22:00Nyugi,
nobi94, 2019. október 08. kedd, 22:17
Félmilliárd forintos közfoglalkoztatási mintaprogram beruházásait adták át az Ormánságban
A félmilliárdos, 420 millió forintos belügyminisztériumi támogatással megvalósuló mintaprogram segítségével az ormánsági Drávacsehiben vágóhíd és húsfeldolgozó üzem, Szaporcán egy ezer sertés tartására alkalmas telep, keverőegység és kocaszállás létesült, tizenkilenc új munkahely jött létre.

Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatásért és vízügyért felelős helyettes államtitkára a húsüzem átadóján arról szólt, hogy a háztáji sertéstartás újjáélesztését, a gasztronómiai hagyományok ápolását és munkahelyteremtést szolgáló program azt mutatja, hogy "a közfoglalkoztatás értéket teremt".

A közfoglalkoztatásban 2016-ban még 223 ezren vettek részt, az idén júliusban pedig már csak 103 ezren, a csökkenés arra utal, hogy a rendszerben lévők elsődleges munkaerőpiacra juttatásával kapcsolatos kormányzati szándék megvalósult.

Hoffmann Imre vélekedése szerint település- és vidékfejlesztést foglalt és foglal magában, az ország valamennyi hátrányos térségében értékteremtő folyamatokat
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 15:01
Árthat a lengyel ellenzék vezető erejének Lech Walesa kampányhajrában tett kijelentése
Lech Walesa, a Szolidaritás független szakszervezet egyik alapítója a Polgári Platform (PO) által vezetett választási koalíció vasárnapi varsói kongresszusán árulónak nevezte az előző nap végső nyugalomra helyezett Kornel Morawieckit, a Harcoló Szolidaritás radikális antikommunista szervezet legendás alapítóját, a szejm volt korelnökét, a lengyel miniszterelnök apját.

Az ellenzéki múlt megítélésében közte és Kornel Morawiecki között fennállt nézeteltérésekre utalva, Walesa azt mondta: keresztény módon megbocsátott az elhunytnak. Egyúttal kifogásolta, hogy a lengyelek hősként tisztelik Morawieckit. Arról, hogy az 1981-ben kihirdetett lengyelországi hadiállapot idején, amikor a Szolidaritás illegalitásba kényszerült, Kornel Morawiecki megalapította az egyébként szigorú konspirációban működő Harcoló Szolidaritást, Walesa kijelentette: "Mi is volt ez? Árulás, uraim. Áruló volt, ez az igazság."

Kijelentését szégyenletesnek minősítették a kormányzó Jog és Igazságosság politikusai (PiS), kifogásolva
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 11:51
Mai evangélium 10.08 - Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya
Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország fő pátrónája
OLVASMÁNY Sirák fiának könyvéből
Mária reménységünk az életre és minden erényre.
Jó illatot fakasztok én, mint a szőlőtő, és virágaimból pompás, dús gyümölcs terem.
Anyja vagyok én a szép szeretetnek, az istenfélelemnek, a hitnek és a szent reménynek.
Nálam van az út és az igazság minden kegyelme, nálam az élet és erény minden reménye.
Jertek hozzám mind, akik megkívántok engem, és teljetek el gyümölcseimmel.
Mert lelkem édesebb a méznél, és birtoklásom a lépes méznél!
Emlékezetem él minden idők nemzedékeiben.
Akik engem esznek, még inkább éheznek, akik engem isznak, még inkább szomjaznak.
Aki reám hallgat, meg nem szégyenül, akik értem fáradnak, nem esnek bűnbe.
Akik fényt derítenek rám, örök életet nyernek.
Ez az Isten igéje. Sir 24,23-31

Zsoltár
Szent Fiadat, Boldogasszony, kérd e népért! (SzVU! 287/7. 1 D2 tónus)
Vagy: Alleluja. 1. szám.
Előénekes: Az
maroka, 2019. október 08. kedd, 09:47
Torna-vb - Csuszovityina a nyolcadik olimpiájára készülhet
A 44 éves sportoló az egyéni összetett selejtezőjében mindössze a 87. helyen végzett, ám a sportág bonyolult kvalifikációs rendszere révén a kvóták újraelosztásánál a fel nem használt indulási jogok egyikét megkapja majd a szerenkénti döntők után.

Az ugrás-specialista Csuszovityina 1992-ben a Független Államok Közössége, 1996-ban, 2000-ben, 2004-ben és 2016-ben Üzbegisztán, 2008-ban és 2012-ben pedig Németország képviseletében indult az olimpián. Barcelonában a csapatversenyben arany-, Pekingben ugrásban ezüstérmes lett.

Ő lesz a 11. sportoló, aki nyolc olimpián versenyezhet, és a tizedik, aki ezt nyári ötkarikás játékokon teheti meg, de a tornászok között már a hét részvételével is csúcstartó. Az örökrangsort a kanadai díjugrató, Ian Millar vezeti (10) a szovjet, majd lett színekben szerepelt sportlövő, Afanasijs Kuzmins és az osztrák vitorlázó, Hubert Raudaschl (9-9) előtt.

"Senki sem tudja, hány éves valójában, mert úgy tűnik, hogy szinte az összes olimpián ott volt" - viccelődött
velemenyezd, 2019. október 06. vasárnap, 14:42
Elhunyt Ginger Baker legendás brit rockzenész
A család közlése szerint vasárnap reggel halt meg "békésen" egy angliai kórházban.

Baker legendás zenész, egykor valóságos extázisban dobolta végig a lemezeket, a koncerteket, zsonglőrként dobálta dobverőit, vagy egy kezében kettővel is játszott.

Angliában, Lewishamben született 1939. augusztus 19-én Peter Edwards Baker néven. Zongoristaként és trombitásként kezdte, de egy évtizeddel a legendás Cream megszületése előtt már a dobok mögé ült. Hagyományos dzsesszt, dixielandet játszott akkor, 18 éves korában Mr. Acker Bilk zenekarának volt a tagja és megfordult más brit együttesekben.

Ginger Bakert egyre jobban izgatta a blues, és 1962-ben Charlie Wattsnak, a Rolling Stones dobosának segítségével elszegődött a brit blues egyik legrangosabb együttesébe, az Alexis Korner vezette Blues Incorporatedbe. Korner sok fiatal zenésszel "kóstoltatta meg" a bluest, a tehetségek, a mestertől távozva, kitűnő bandákat alakítottak. Baker Kornertől Graham Bond együttesébe került, itt három évet töltött,
velemenyezd, 2019. október 06. vasárnap, 14:11
1/713
Képek, videók
xx678578t8ort78.bmp
matolaterezia
2015. december 21. hétfő, 06:09
IMAGES_Ortica.jpg
lenke1964
2015. október 16. péntek, 20:36
Gyulafehérvár ; Az ortodo
farkas1945
2013. november 30. szombat, 14:13
tumblr_lby8orThUf1qze5 g2o
margoboszi
2013. szeptember 23. hétfő, 18:56
Ortopé cipő.jpg
hg0npm
2013. szeptember 17. kedd, 10:46
Ortopé cipész FŐ.jpg
hg0npm
2013. szeptember 17. kedd, 10:45
ort.jpg
katicacska
2012. április 08. vasárnap, 10:31
ort9shb.jpg
jupiter21
2011. január 25. kedd, 07:46
kepek_thessaloniki-ort odo
csilla663
2010. augusztus 29. vasárnap, 12:49
ort1145.JPG
sztana45
2010. augusztus 10. kedd, 08:08
ort1110.JPG
sztana45
2010. augusztus 10. kedd, 08:08
ort1005.JPG
sztana45
2010. augusztus 10. kedd, 08:08
Telepuleseim20160425.j pg
menusgabor
2017. október 29. vasárnap, 18:44
Indián település.jpg
pacsakute
2015. június 09. kedd, 06:19
Telepules telen
borigit
2015. február 03. kedd, 13:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.