Belépés
2019. március 26. kedd | 13. hét | 85. nap | 06:00 | Emánuel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
x'D
I Can Win fokozat: Használjon ócska billentyűzetet, és köpje magát szembe minden reggel a tükör előtt

Kit érdekel, milyen billentyűzetet használ? Senkit. A munkahelyén kap az ember valami szart, amit beszerez a beszerzési osztály, vagy ha kicsi a cég, a számítógépes csávó, aki a levelezést is be szokta állítani. Az otthoni keyboard jött a géppel meg a monitorral. Rá van írva, hogy Genius vagy Speedlink, jobb esetben Microsoft, és ha véletlenül ráömlik a kávé, elbattyog az ember a közeli pécékuckóba, és vásárol egy másik Geniust, Speedlinket, vagy jobb esetben Microsoftot.

Ma reggel például lenéztem otthon az asztalomra, és ezt láttam:

A WASD lekopott, Windows és Power off gombok kiberhelve. Mocskos is. Szégyen, gyalázat.

Szörnyű látvány, én kérek elnézést. Már nem emlékszem pontosan, de ezt a Silver Line feliratú készüléket
eposz, 2019. március 24. vasárnap, 11:21
Útravaló – 2019. március 24., nagyböjt 3. vasárnapja
Róma: Szent Lőrinc bazilika
...........
Ez a böjti vasárnap eredetileg a katekumenek felett mondott exorcizmus napja volt, amelyet Szent Lőrinc bazilikájában végzett a római egyház. A mise könyörgése ezért is szól a töredelmes bűnbánatról és a bűn sebeinek gyógyulásáról a böjt, az imádság, valamint az irgalmasság cselekedeteinek gyakorlása által. Szent Lőrincnek - legendája szerint - miközben tiszta, önmegtagadó életet élt, többször szembe kellett néznie a gonoszság művével. Amikor pedig elöljáróját, II. Szixtuszt letartóztatták, már egységben látta Krisztus keresztáldozatánál való szolgálatát önmaga odaajándékozásával: ,,Atyám, hová mégy fiad nélkül? - kérdezi a pápát. - Eddig sohasem mutattad be nélkülem a szentáldozatot! Mivel vontam most magamra haragodat? Talán hűtlennek találtál hivatalomban? Tégy csak újból próbára, és lásd, vajon méltatlant választottál-e egyházi szolgálatra,
maroka, 2019. március 24. vasárnap, 09:18
Negyven napra eltávolítják a faburkolatot a római Szent ....
pusztításától: a lépcsőfokok az elmúlt évszázadok során sok helyütt erősen elkoptak, itt-ott lyukak keletkeztek rajtuk.
- Francesco Guerra atya, a Scala Santa pápai kegyhely rektora rendkívüli lehetőségnek nevezte a Szent Lépcső szabaddá tételét. ,,Így ugyanazokat a lépcsőfokokat érinthetjük, mint Jézus, és láthatjuk sok ember tanúságtételét" - mondta a CNS-nek adott nyilatkozatában.
- A zarándokok térdelve haladnak felfelé a Szent Lépcsőn, átérezve Krisztus szenvedését. A legenda szerint a márványlapokat, melyekre egykor Jézus vérét hullatta, Szent Ilona szállíttatta a jeruzsálemi Antonia-várból Rómába 326-ban. Az Örök Városban kezdetben a lateráni palota bejáratához vezetett a lépcsősor, ma a kegyhely Sancta Sanctorum-kápolnájába lehet bejutni rajta keresztül. Egyes ünnepnapokon az Egyház teljes búcsút engedélyez azoknak, akik minden lépcsőfokon elimádkoznak egy-egy Miatyánkot.
- Az eredeti, Rómában található Szent Lépcsőnek sok más templomban - Németországban bajor
maroka, 2019. március 20. szerda, 18:43
Íme a történet
"Sándor, József, Benedek zsákban hozza a meleget" - akad olyan ember, aki e mondást nem ismerné ? - Aligha. Honnan ered, mi a róluk szóló legenda, miért épp ők, és

ki volt ez a három atyafi ?... .


Sándor, József, Benedek a jóidő-felelősök:
Az időjárási regulát, mi szerint: ,,Sándor, József, Benedek, zsákban hozzák a meleget!", mindenki ismeri. Ha ezekben a napokban kisüt a nap, akkor hosszú, meleg nyár várható, ha meg nem, akkor hosszú, lucskos ősz várható.
,,Zsákban hozzák a meleget", na ebben emberi vágyakozás van ám bőven, hiszen József napján pont nem ,,megszűnik a szél", hanem ekkor fújnak a ,,böjti szelek". A népi időjárási megfigyelés külön elnevezéssel jelöli a nagyböjt időszakában tapasztalható folyamatos, erős szélfúvást: ezek a böjti szelek.
Hogyha sok böjti szél fúj, akkor száraz lesz
koszegimarika, 2019. március 18. hétfő, 09:42
Szent Patrik , Írország védőszentjének ünnepe !
az egyház erre a napra felmentést adott a böjt alól. Innen ered a szokás, hogy a pillanatnyi szünetet kihasználva az ünneplők nagy mennyiségű alkoholt fogyasztanak. Ha valaki csak egy dolgot tud a Patrik-napról, akkor az valószínűleg az, hogy ilyenkor sok sört kell inni.

Írország fő ,,nemzeti" színe a zöld, így Szent Patrik napján is ez a szín dominál. Az emberek zöldbe öltöznek, zöld színű kalapot hordanak. A másik jellemző motívum a háromlevelű lóhere, amelynek segítségével a legenda szerint Patrik korábban a Szentháromság lényegét magyarázza el. A lóhere az ősi pogány ír vallásban is többletjelentéssel bírt, a hármas szám ugyanis szentnek számított.

Az ünnep nem lehet teljes tánc nélkül: sok helyen rendeznek tradicionális táncházat céilidh-t. (A skót és az ír táncházat egyaránt így hívják.)

Patrik-nap a világon

A 19-20 században számtalan ír hagyta el az otthonát a nagy szegénység elől menekülve egy jobb élet reményében. Ezek a közösségek az új
bedmarika47, 2019. március 16. szombat, 11:31
Az 1848-as forradalom napján foganhatott Petőfi gyermeke
VÁROSI LEGENDA - AZ 1848-AS FORRADALOM NAPJÁN FOGANHATOTT PETŐFI GYERMEKE

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc történelmi tényeit a magyarok többsége ismeri, van azonban néhány olyan részlet, ami rejtve maradt, pedig igencsak fontos hatással volt az eseményekre.

A legenda szerint sok sör gurult le az ifjak torkán a Pilvaxban, de feltehetően fehér bort ittak. Petőfi Sándor maga éti csigát evett © Wikipédia


Az viszont nem köztudott, hogy az ifjú forradalmárok alapvetően 13 pontban állapodtak meg.

13 pontból 12 lett

Az utolsó követelés a politikai foglyok szabadon bocsátása volt, de ez csak pár nappal később került a többi mellé, a 10-es pont után, ami a katonaság eskütételéről szólt: ,,A katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék
menusgabor, 2019. március 14. csütörtök, 18:30
Az igazság és a hazugság egy nap találkozik.................
Egy 19 századi legenda szerint, az igazság és a hazugság egy nap találkozik.
A hazugság az igazat mondja: "csodálatos nap ez a mai nap"! Az igazság gyanakodva néz az égre, de a nap valóban igazán gyönyörű volt. Sok időt töltenek együtt, majd végül egy kút mellé érnek. A hazugság ismét az igazat mondja: "a víz nagyon csodálatos, menjünk együtt fürödni!" az igazság, ismét gyanakodva vizsgálja a vizet, de rájön hogy valóban nagyon csodálatos.
Levetkőznek és elkezdenek fürdeni. Hirtelen a hazugság kijön a vízből, felveszi az igazság ruháit, és elmenekül. A dühös igazság utána fut, hogy megtalálja a ruháit és hazugságot.
A világ amikor meztelenül látja az igazságot, megvetéssel és dühvel tekint rá.
A szegény igazság ezután visszatér a kútba, és örökre eltűnik hogy ott rejtőzzön szégyeneben.
Azóta a hazugság a világ körül vándorol az igazság ruhájában, kielégítve társadalom igényeit, mert a világ nem kíván találkozni a meztelen
jupiter21, 2019. március 14. csütörtök, 13:37
Idén is elindul a Székely Gyors-Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói búcsúba
A négynapos program legfontosabb eseménye a csíksomlyói Mária-ünnep, a pünkösdi búcsú, valamint a zarándoklat Gyimesbe, a történelmi Magyarország ezeréves határához.

Mező Tibor, az utazást szervező Kárpáteurópa Utazási Iroda ügyvezetője elmondta: a Csíksomlyó Expressz az előző évekhez hasonlóan Szombathelyről indul, és a Sopron, Győr, Komárom, Tatabánya útvonalon érkezik Budapestre.

A Keleti pályaudvarról a Székely Gyorssal összekapcsolva, 16 kocsiból álló "össznemzeti zarándokvonatként" indul tovább Erdélybe.

A zarándokok szombaton a csíksomlyói Mária-kegyhelyen részt vesznek a búcsúi szentmisén, vasárnap pedig Gyimesbe, az ezeréves határhoz zarándokolnak. Itt szintén szentmisén vesznek részt - mondta.

A vonatúton Böjte Csaba ferences szerzetes gyermekotthonai javára gyűjtenek. Vasárnap a zarándokok egy része az ezeréves határról az alcsíki Csíkszentsimonba megy, ahol átadják a gyűjtött adományokat az ottani otthon lakóinak. A programlovasbemutatóval, sörkóstolóval, majd Dévai
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 11:17
Labdarúgó NB I - Nebojsa Vignjevic szerződést hosszabbított Újpesten
A klub szerdai közleménye szerint a szerb szakember mellett Nebojsa Jandric másodedzővel és Milos Bogicevic erőnléti edzővel is folytatják a közös munkát.

"Nem ért meglepetésként a felkérés, előtte már többször beszéltünk és tervezgettünk a jövővel kapcsolatban, éreztem, hogy nem ér véget még a munkám Újpesten, és nagyon örültem neki, hogy továbbra is megvan a bizalom irányomban" - mondta Vignjevic, aki 2013. október 23-án lett a csapat vezetőedzője, ezzel a legendás Várhidi Pál mögött ő a klub történetének leghosszabb ideje regnáló trénere.

Az élvonalbeli edzők közül Vignjevic van a legrégebben posztján, irányításával kétszer nyerte meg a kupát az Újpest, az elmúlt idényben pedig bronzérmet szerzett.

A szakember kijelentette, szeretne a következő idényben is kijutni az európai kupaporondra az együttessel, amely tavaly kupagyőztesként az Európa-ligában indult, s a spanyol Sevillával szemben búcsúzott. Hozzátette, szeretne bajnokságot nyerni az Újpesttel.

Az Újpest jelenleg a harmadik
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 15:42
A máglyagyújtással és a koporsóégetéssel véget ért a mohácsi busójárás
A Duna-parti város főterén kedden több ezer látogató gyűlt össze, hogy a borzas busóbundába öltözött, faragott álarcokat viselő hagyományőrzőkkel együtt kereplők, kolompok zajára elbúcsúztassa a telet.

Hegedűs Emese, a busójárás egyik főszervezője az MTI-nek elmondta: az eseménysorozat hat napja alatt 35 helyszínen nyolcvan rendezvényt tartottak, a szórakoztatásról 1700 busó és egyéb maskarás gondoskodott, 350 árus, köztük népművészek, iparművészek, kézművesek, vendéglősök kínálták termékeiket. A busójárás alatt 80-100 ezer ember fordul meg a Duna-parti városban.

Bár a mohácsiak azt tartják, hogy a busójárás keddi napja az övék, akkor van az ő farsangjuk, évek óta tartó tendencia, hogy a szombaton és vasárnap tapasztalható tumultus miatt sok turista erre a napra időzíti látogatását.

Idén nagyon sok német, japán és brit turista, valamint számos francia látogató érkezett a baranyai városba - tette hozzá Hegedűs Emese, aki beszámolt arról is, hogy a fesztivál már a csütörtöki kezdőnaptól
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 18:56
Colorado állam demokrata párti exkormányzója is bejelentette indulását az elnökválasztáson
"Azért indulok az elnökségért, mert szükségünk van álmodozókra Washingtonban, de olyanokra is szükségünk van, akik véghezviszik a dolgokat" - fogalmazott Hickenlooper a jelöltségét bejelentő hétfői videóüzenetben. Majd hozzátette: "újra és újra bebizonyítottam, hogy képes vagyok összefogni az embereket a haladó változás érdekében, amellyel Washington eddig kudarcot vallott".

A 67 éves, geológus képzettségű Hickenlooper korábban a középnyugati Colorado állam kormányzója, azt megelőzően pedig Denver polgármestere volt. A jelöltségét múlt héten bejelentő Jay Inslee, az északnyugati Washington kormányzója után ő a második kormányzó, aki indul a Demokrata Párt elnökjelöltségéért. Egyúttal a tizennegyedik elnökjelölt-aspiráns a demokrata párti táborban.

Hickenlooper a héten Denverben rendezett nagygyűléssel indítja választási kampányát, majd Iowába utazik, ahol az 1940-es években egyik unokatestvére, Bourke Hickenlooper máig népszerű, szinte legendás republikánus kormányzó volt.

A coloradói
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 10:30
Ma kezdődik a mohácsi busójárás
A busójáráson 35 helyszínen reggeltől estig nyolcvan programra várják az érdeklődőket.

A húshagyó keddi főtéri koporsóégetéssel záruló népszokás rendezvényei között lesz farsangi felvonulás, népdaléneklési verseny, többféle táncház és számos néptáncelőadás, sokacbál, busó lakodalmas, valamint maszkfaragó foglalkozás és kiállítás is neves művészek által készített busóálarcokból - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Az UNESCO szellemi kulturális örökségeinek listájára éppen tíz éve felkerült népszokás idei rendezvényein 60 busócsoport 1600 busója és egyéb maskarása vesz részt, a kiemelt rendezvényekre legalább 80-100 ezer látogatót várnak.

A sokácok messze földön híres farsangi fesztiválját egy 1783-as feljegyzés említi először. A legenda szerint a mohácsi sokácok furfangos ősei a török megszállás elől a Duna túlsó partján lévő Mohács-szigetre menekültek.

Álruhákat öltve tértek vissza a folyón átkelve és rajtaütöttek ababonás törökökön, akik az ijesztő maskarásoktól megrémülve
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 07:04
1/705
Képek, videók
Silver-Headboard1.png
kathyvp
2018. szeptember 20. csütörtök, 17:59
530x410_8386_Silver_An d_P
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:25
Silver_Transparen_PNG_ Pho
eva6
2018. január 11. csütörtök, 14:11
deep_silver_glitter_te xtu
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 09:01
silver-angels_cover-ma sha
club123
2016. november 26. szombat, 08:50
Winter-Women-Silver-Fo x-F
zskadi
2016. október 07. péntek, 16:49
silver.jpg
durcimarcika
2016. május 21. szombat, 16:37
silver-angels_cover-MA RIN
club123
2016. május 19. csütörtök, 08:44
silver-angels_Marina_N -bl
club123
2016. május 19. csütörtök, 08:44
tukor-elott-halmos-izi dor
menusgabor
2019. január 09. szerda, 15:13
0 este a tükör előtt 1919
lovaszmarika
2018. április 14. szombat, 19:04
Hölgy tükör elött.png
chillik
2017. november 07. kedd, 14:02
cica a tükör elött
eva6
2016. február 15. hétfő, 18:59
Tükör előtt
sanci81
2016. január 03. vasárnap, 12:41
a-patkányok tükör előtt.g
szicu
2015. július 25. szombat, 12:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.