Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 06:43 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A vérehulló fecskefűről
Szemölcsök eltávolítása vérehulló fecskefűvel
Ez a növény a leghatékonyabb természetes ellenszere a szemölcs eltávolításának. Szóval, ha esetleg van szemölcsöd, nyugodtan használd a növényt. Plinius megfigyelte, hogy a növény gyógyító hatását még az állatok is ismerik. A fecskék állítólag a fű kicsorduló tejnedvével gyógyították meg vak fiókáikat. Egy másik ókori tudós, a görög Dioscorides feljegyzései szerint a fecskék a fecskefű tejnedvéből táplálkoznak, és ez erősíti a látásukat.

A legalapvetőbb adatok, amit tudni kell magáról a növényről, hogy a gyökerét és a virágos hajtás részét kell felhasználni. A virágos hajtását április végétől júniusig szedik, a gyökerét pedig ősszel.

A vérehulló fecskefű hatóanyaga az alkaloid keverék, ami mintegy 30 alkaloidból áll (koptizin, kelidonin, berberin, szangvinarin). Tartalmaz még flavonoidokat, ásványianyagokat, nagy
pacsakute, 2019. február 10. vasárnap, 19:24
Elemzők: a keresletnél is jobban nőtt az álláskeresők száma a harmadik negyedévben
százalékponttal volt magasabb az előző negyedévinél.

Horváth András, a Takarékbank elemzője rámutatott: a közfoglalkoztatottak leépítése gyors ütemben halad és az elsődleges munkaerőpiac ezt egyelőre nem képesteljesen ellensúlyozni. A közfoglalkoztatásból elkezdődött többek közt a papíron szakképzettséggel rendelkező személyek kizárása, viszont itt jelentős részben olyan munkakultúra nélküli emberekről van szó, akik még a jelen munkaerőpiaci környezetben sem képesek elhelyezkedni, mivel a legalapvetőbb készségeik is hiányoznak. Kiemelte ugyanakkor, hogy a legjobb munkavállalási korú, 20-64 éves korosztály 74,6 százaléka dolgozott, ami érdemben meghaladja az Európai Unió 72,2 százalékos átlagos rátáját, de további erőfeszítésekre van szükség az egyik fő versenytárs cseh gazdaság 78,5 százalékos rátájának eléréséhez.

Véleménye szerint a foglalkoztatási ráta további jelentős, 4-5 százalékpontnyi javulására van lehetőséga versenyképesebb EU-s tagállamokkal összehasonlítva, ami 250-300 ezer új
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 13:41
Szijjártó: hazugság, hogy az ukrán államnak nincs köze a kettős állampolgárokat listázó honlaphoz
Szijjártó Pétert a Mirotrovec elnevezésű szélsőséges ukrán honlap listájával kapcsolatban kérdezték, amelyen már háromszáz olyan kárpátaljai magyar állami vagy önkormányzati tisztviselő adatai szerepelnek, akikről azt állítják, hogy kettős állampolgárok.

A miniszter elmondta: olyan személyes adatok kerültek fel a honlapra, amelyek nyilvános forrásokból nem érhetőek el, kizárólag titkosszolgálati, kormányzati forrásból.

Ráadásul a szélsőséges honlapot működtető NGO egyik vezetője az ukrán titkosszolgálatnál dolgozott korábban - tette hozzá a miniszter, megjegyezve, hogy a honlapot üzemeltető mozgalom elindítója jelenleg is az ukrán kormány alkalmazásában áll. Szijjártó Péter szerint tehát hazugság az az állítás, hogy az ukrán államnak semmi köze nincs a honlaphoz.

Hozzátette: az ukrán államnak a kötelessége lenne garantálni a saját állampolgárai biztonságát, ám ezt nyilvánvalóan nem teszi meg. A miniszter szavai szerint "eddig egy lépést nem tett", hogy a honlapról lekerüljenek az
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 09:11
Europe Assistance: egyre több a lerobbant autó miatti segélyhívás Magyarországon
Gilyén Ágnes elmondta: a magyar ügyfelek hívásainak körülbelül 12 százaléka érkezik külföldről, a többiek idehaza akadnak el az úton.

Ennek legalapvetőbb oka a hazai gépjárművek magas átlagéletkora, amely a legfrissebb adatok szerint 15 év - közölte.

Növekszik a biztosítások száma is, 2017 azonos időszakához viszonyítva idén több mint 20 százalékos az emelkedés - tette hozzá Gilyén Ágnes.

Elmondta: idén 23 ezer esetben segített a Europe Assistance az autósoknak Európa-szerte.
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 14:40
Kormánypártok: a Jobbik az általános választási jog korlátozására készül
Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Dúró Dóra, a Jobbik alelnöke közösségi oldalán osztotta meg, a párt választási programjában "kilátásba helyezi", hogy az általános iskolai végzettséggel nem rendelkezők ne szavazhassanak.

Ezzel több tízezer embertől vonnák el az általános választási jogot, és ezzel az egyik legalapvetőbb állampolgári jogot - mutatott rá a kormánypárti politikus.

Hollik István szerint lenézik a kevésbé iskolázottakat, megszégyenítenék, kirekesztenék őket.

Aki nem végezte el az általános iskolát, az a Jobbik számára tulajdonképpen nem is létezik - összegezte a Fidesz és a KDNP véleményét.

Úgy fogalmazott: ez az elitista elképzelés még az SZDSZ-t is megszégyeníti.

A Jobbik szerint aki csak kétkezi munkás, az fogja be a száját? Aki nem túl szerencsés környezetbe született, annak már nem is lehet véleménye? - tette fel a kérdést.

A KDNP-s politikus szerint kérdés, hogy miért akarják
velemenyezd, 2017. augusztus 02. szerda, 12:53
Német-török viszály - Német lap: Berlin a Törökországba irányuló fegyverszállításokat is leállítja
Pénteki beszámolója szerint a szövetségi kormány felfüggesztette valamennyi törökországi hadiipari üzleti projektet.

A legutóbbi nyilvános adatok szerint a kormány a január-áprilisi időszakban 57 engedélyt adott ki törökországi hadiipari exportra, az ügyletek összértéke mintegy 22 millió euró (6,8 milliárd forint).

Törökország ezzel a negyedik helyen állt az EU-n kívüli NATO-partnerek, és a hadiipari együttműködésben a NATO-tagországokkal egyenrangúként kezelt EU-n kívüli államok sorában.

A kormány a hadiipari export január-áprilisi alakulásáról szóló jelentésében kiemelte, hogy "korlátozó jellegű és felelősségteljes" politikát folytat. Így a kiviteli engedélyekről szóló döntések mérlegelésében kiemelt súlya van az emberi jogok helyzetének a fogadó országban, és a főszabály szerint elutasítják az engedélykérelmet, amennyiben megfogalmazódik az az "alapos gyanú", hogy az értékesíteni tervezett termékeket "belső elnyomásra vagy az emberi jogok másmilyen folytatólagos, rendszerszerű
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 11:11
Ha pótoljuk a hiányt
koncentrált figyelemmel tudja végigvinni az egész munkanapját, vagy hogy egy gyermek az iskolában egész idő alatt oda tudjon figyelni a tanító nénire.
Vegyünk egy másik példát.

Kalcium.
Szintén hivatalos adatok szerint az átlagos táplálkozással a magyarok jó esetben az 50%-ához jutnak hozzá annak a mennyiségnek, amelyre nap, mint nap szükségük lenne.
Vegyünk egy várandós édesanyát.
Fel kell nevelnie a testében egy baba testét.
A babának vannak csontjai.
A csont legalapvetőbb építőanyaga a Kalcium.
Ha az édesanya nem jut elegendő mennyiségű kalciumhoz a táplálékkal, akkor ezt a feladatot saját szervezetének kirablása árán fogja megvalósítani. Máris tett egy nagy lépést afelé, hogy majd később úgynevezett csontritkulása legyen.
De ez nem csak a Kalciummal van így.
Ahhoz, hogy az édesanya a feladatát el tudja végezni, gyakorlatilag lemeríti, kirabolja a szervezetét, nem csoda, ha ennek egyik megnyilvánulásaként egyre gyakrabban találkozunk az
lenke1964, 2017. július 02. vasárnap, 21:58
Egészségünk, és a NAP
kiválasztott két anyag reakcióba lép!

Az elektromágneses sugárzás, és főbb csoportjai
Hasonló dolog történhet azonban a Jónás módszer" esetében is. Itt már az életreakciókról van szó. Meddőnek tűnő nők fogamzásképességét a megfelelő időben (kairos!) a hold állása alapvetően befolyásolja. Nemcsak az addig sikertelen fogamzás következhet be, de a gyermek neme is megválasztható". Ezek az esetek a környezetünk különleges dolgaira hívják fel figyelmünket.
De nézzük meg a legalapvetőbb dolgokat, amiket a napból kapunk: az elektromágneses sugárzást és annak összetevőit, majd azok hatását.
Egészségünk szempontjából az UV sugárzások a legfontosabbak, melyek nagy energiája képes az emberi DNS kötéseinek megváltoztatására, roncsolására. Az UV sugárzást biológiai szempontok alapján három csoportra osztjuk, UV-A, UV-B és UV-C. Mindegyiknek megvan a maga károsító hatása. Természetesen ez számtalan tényezőtől függ, de ebben jelentős szerepe van az egyén tulajdonságain, egészségi
lenke1964, 2016. október 07. péntek, 16:26
MNB és alapítványai: meddig is terjed a közvagyon?
beillesztésével az állami vagyon elemeinek felsorolásába, miszerint ,,állami vagyon a többségi állami tulajdonban álló gazdasági társaságoknak a vagyona", de jelenleg ilyen rendelkezés nincs.
Ennek hiányában nehezen értelmezhető az a bírósági álláspont, hogy miként minősülhetne az egyes cégek, alapítványok vagyona továbbra is az alapítók vagy tagok vagyonának, jelen esetben az állam vagyonának (közvagyonnak). Ezzel ugyanis a polgári jog jogi személyekre és a tulajdonjogra vonatkozó legalapvetőbb szabályaiba ütközik a kialakulóban lévő bírósági gyakorlat - hangsúlyozta a Sárhegyi & Társai Ügyvédi Iroda szakértője.
Az állami vagyon fogalma, tehát nem egy önkényesen és tetszőlegesen bővíthető kör, hanem egy kógens, taxatív felsorolás. A közvagyon meghatározásáról szóló nemzeti és állami vagyontörvények nem veszik az állami vagyon körébe a (részben vagy egészben) állami tulajdonban álló cégek, alapítványok elkülönült vagyonát.

A fentiekhez hozzá kell tenni
vicus54, 2016. március 06. vasárnap, 16:52
Magyarország. Megalázottak.
során hangsúlyozták, hogy az nem reprezentatív jellegű - ennek ellenére hangsúlyos társadalmi és munkaerő-piaci tendenciákra mutat rá - és nem a kifejezetten a legrosszabb körülmények között élőket keresték fel a reális adatok kiértékelése céljából, az önmagában is drámai adat, hogy a megkérdezett ,,közmunkás háztartások" 90 százaléka a létminimum alatt él és kétharmaduk jövedelmi szegénynek minősül. Lakhatási körülményeik bizonytalanok, ,,ötödük otthonából hiányoznak a legalapvetőbb civilizációs eszközök is", alapvető szükségleteik biztosítása napi szintű gondot jelent.
Látszatbér, avagy csöbörből vödörbe
A kutatási adatok szerint az az általános vélekedés, mely szerint a közmunkások nem akarnak dolgozni, abszolút téves. A megkérdezettek 92 százaléka legkésőbb 18 éves korától dolgozik, 10-ből 9-en rendszeresen munkát vállalnak - ˙(kozmunka 2014.11.03) amennyiben van munkalehetőség. 10-ből 7 ember folyamatosan munkát keres, de nem kap.
A
megyerimihaly, 2015. november 07. szombat, 23:14
Munka-alapú, vagy tudás-alapú társadalom...
20,7 %-a NEM VÉGEZTE EL A 8 ÁLTALÁNOST!!! És 1,2 %-a ANALFABÉTA volt!!! (Egy 1990-ben elvégzett statisztikai felmérés szerint. (KSH Statisztikai Évkönyv 1991.)
*
Ilyen állapotban ért egy egész nemzedéket 1990-ben a rendszerváltozás, majd az EU-tagság. Mindkettőben a "liberális gazdaságpolitkát" erőltették... és erőltetik a mai napig.
*
Az, hogy ez a nemzedék belepusztult ebbe, mert balról ELÁRULTÁK, jobbról, pedig MAGÁRA HAGYTÁK... Sőt kifejezetten megfosztották őket a legalapvetőbb életfeltételektől! Majd, 2010-ben még a közterületekről is kitiltották őket,mint hajléktalanokat!

*

Susan Georg "LUGANOI TANULMÁNY"-át olvasva - amit az EU felkérésére készített el - tudjuk, hogy ez alapján működik az EU! kifejezetten, mint ,,NÉPESSÉGCSÖKKENTÉSI"= MÉPIRTÁSOS programot aljánlja tanulmányát...
IDÉZET A LUGANÓI TANULMÁNYBÓL:
"... liberális rendnek fenn kell maradnia, ezért csak egy megoldást javasolhatunk: a lakosság létszámát kell
furaila, 2015. október 21. szerda, 01:49
A fogyasztásmérők használatát ellenőrzi az energetikai vállalatoknál az energiahivatal
Magyarországon mintegy 5,5 millió felhasználó rendelkezik villamos fogyasztásmérővel, illetve közel 3,5 millió felhasználó gázmérővel. A náluk felszerelt fogyasztásmérő hitelessége a pontos mérés és elszámolás elengedhetetlen feltétele. Ahhoz, hogy a hiteles mérés legalapvetőbb feltétele, azaz a hiteles fogyasztásmérő felszerelése megvalósulhasson, 10 évenként egyszer a fogyasztók aktív közreműködése is szükséges, amikor is lehetővé teszik az elosztók munkatársai számára a mérőhöz való hozzáférést.

Az MKEH a mostani eljárása során vizsgálja, hogy az elosztói engedélyesek milyen arányban rendelkeznek lejárt hitelességű mérőkkel, mi okozza azok cseréjének késedelmét, milyen intézkedéseket tettek és kívánnak a jövőben tenni ezek számának csökkentése érdekében. A társaságok által szolgáltatott adatokat a hivatal a helyszínen ellenőrzi.

Mint írták, a hivatalhoz érkezett fogyasztói visszajelzések azt mutatják, hogy az emberek egyre inkább megbíznak az energiafogyasztás mérésének hitelességében. A
velemenyezd, 2015. június 19. péntek, 11:32
1/5
Képek, videók
Vérehulló fecskefű..jpg
rozsmalom
2012. május 28. hétfő, 20:14
Vérehulló fecskefű virágj
rozsmalom
2012. május 28. hétfő, 20:14
vérehulló fecskefű
tikila
2009. szeptember 21. hétfő, 21:57
Vérehulló fecskefű
sarkadykati
2009. június 01. hétfő, 01:39
A leghatékonyabb eszköz.j
rozsa123
2010. június 05. szombat, 19:47
Striák eltávolítására.jpg
pacsakute
2016. június 20. hétfő, 21:26
Nehézfém eltávolítása a s
pacsakute
2013. április 07. vasárnap, 08:08
gyógyító növények (94).jp
lenke1964
2015. október 10. szombat, 19:48
gyógyító növények (93).jp
lenke1964
2015. október 10. szombat, 19:48
gyógyító növények (92).jp
lenke1964
2015. október 10. szombat, 19:47
gyógyító növények (91).jp
lenke1964
2015. október 10. szombat, 19:47
gyógyító növények (90).jp
lenke1964
2015. október 10. szombat, 19:47
gyógyító növények (89).jp
lenke1964
2015. október 10. szombat, 19:47
gyógyító növények (88).jp
lenke1964
2015. október 10. szombat, 19:47
gyógyító növények (87).jp
lenke1964
2015. október 10. szombat, 19:47
Címkék
vérehulló fecskefű, egyik legalapvetőbb, megfelelő időben, állam vagyonának, helyszínen ellenőrzi, Európai Unió, harmadik negyedévben, emberi jogok, feladatot saját, szélsőséges honlapot, mostani eljárása, általános iskolai, fentiekhez hozzá, fecskefű tejnedvéből, legalapvetőbb dolgokat, legjobb munkavállalási,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.