Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 00:20 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nagyon fontos
Nagyon fontos, hogy nem lehet valakit szeretni és közel kerülni hozzá annak a veszélye nélkül, hogy vége ne lenne a kapcsolatnak. Tehát, ha valahogy úgy rendezitek el a kapcsolatotokat, hogy biztos, hogy annak soha nem lesz vége, akkor az nem is lesz intim. Akkor az rabság. Minden, amit az ember annak érdekében tesz, hogy biztonságban érezze magát, rabbá teszi. Az élet akkor érdekes, amikor az ember 100%-ig veszélyesen él. Mert azt hiszem, már mondtam, hogy az élet veszélyes. A halál az teljesen biztonságos. Amikor már meghaltál, akkor már semmi nem fog veled történni. Legalábbis nem olyan dolgok, amiktől most félnétek. Tehát sajnos, azért lesz az életünk unalmas, mert biztonságossá akarjuk tenni. Akkor izgalmas az élet, amikor a veszély nagy.

Feldmár András
foldinefehereva, 2020. július 03. péntek, 22:47
A sérült bélflóra gyakran elhanyagolt oka
gyengeség - a sérült bélflóra gyakran elhanyagolt oka

Annak sokan nincsenek is tudatában, hogy létezik emésztési gyengeség. Tovább ront a helyzeten az, hogy ezt a témát a mindennapi gyakorlatban gyakran még a szakemberek is figyelmen kívül hagyják. A jól ismert szólások és bölcsességek nem mindig ragadják meg a lényeget. Mert például ha valaki ahhoz tartaná magát, hogy ,,Az vagy, amit megeszel", akkor legkésőbb egy béltisztításnál kétségbe vonná ezt a bölcsességet, illetve legalábbis nem érezné teljesnek azt.

Szigorúan véve ugyanis nem abból élünk, amit megeszünk, hanem sokkal inkább abból, amit megemésztünk. Ez egy lényeges különbség, mert nemcsak az élelmiszereink minősége döntő az egészségünkre nézve, hanem legalább ennyire meghatározó az emésztés minősége is. Sőt, valószínűleg még fontosabb, mint az ételeink kiválasztása. Ez a téma ma aktuálisabb, mint bármikor, ugyanis a rossz emésztés a növekvő jóléttel, a denaturált élelmiszerekkel, a magas cukorfogyasztással és
pacsakute, 2020. július 01. szerda, 17:35
A hangszer
A hangszer

Nem muszáj felelni, ha szól az Úr.
Még tovább lehet menni szótlanul.
Még csukott szájjal lehet hallgatni,
de hangszeren hangot nem hallani:
mintha eltört volna az élete,
legalábbis nincsen lélegzete.
Élettelen húrokon sír a csend:
De feljajdul a Mester szíve bent.

Páskulyné Kovács Erzsébet
kalmanpiroska, 2020. június 29. hétfő, 22:10
A kutyák tudatában vannak cselekvéseiknek egy új kutatás szerint
Az Etológia Tanszék pénteki közleménye szerint a visszaemlékezésben és a műveletek ismételt végrehajtásában az úgynevezett epizodikus memória játszik fontos szerepet. Az epizodikus memória az olyan múltbeli események visszaemlékezésére való képesség, amikor az alany nem tudja előre, hogy a későbbiekben szüksége lesz az adott történés felidézésre. Ha például valaki megkérdezi, mivel telt a hétvégénk, a válaszadáshoz fel kell idéznünk az aznapi tevékenységeinket lépésről lépésre, hogy összeálljon az eseménysor.

Embereknél az ilyen típusú memóriát az öntudattal hozzák összefüggésbe, hiszen visszaemlékezéskor az alany "mentális időutazást" tesz, amelynek során az elméjében újrajátssza az eseményeket, korábban átélt személyes élményeit.

A vizsgálat eredményei arra utalnak, hogy a kutyák is képesek reprezentálni és emlékezni saját cselekedeteikre.

A vizsgálat során egy speciális tréning keretében a kutatók 10 kutyát képeztek ki arra, hogy parancsszóra ismételjék meg előző akciójukat. A gazda
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 17:32
ING: megtévesztően erős volt a monetáris dinamika májusban az euróövezetben
Az Európai Központi Bank (EKB) pénteken közzétett havi jelentése szerint éves összevetésben 7,3 százalékkal nőtt a nem pénzügyi vállalatok hitelezése, gyorsult az ütem az áprilisi 6,6 százalékhoz képest. Az euróövezeti bankok lakossági hitelezése 3,0 százalékkal bővült májusban, csakúgy mint áprilisban.

A szűken értelmezett M1 pénzmennyiség, amely az azonnal felhasználható pénzt és a látra szóló betétek egyenlegét jelenti, 12,5 százalékkal nőtt májusban, enyhén lassult az ütem az előző havi 11,9 százalékhoz képest.

A tágabban értelmezett pénzmennyiség, az M3, amely az M1 mutató mellett tartalmazza a határidős betéteket és a takarékleveleket is, 8,9 százalékkal nőtt, gyorsult az ütem az áprilisi 8,2 százalékhoz képest. Elemzők 8,6 százalékos emelkedést vártak májusra. A májusinál erősebb ütemet, 9,3 százalékot legutóbb 2008 júliusában, a pénzügyi világválság kirobbanása előtt mértek.

Jóllehet az EKB rendkívül alkalmazkodó monetáris politikája által megteremtett laza pénzügyi feltételek
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 13:42
Környezetvédelem
Nem hinném, hogy fajunk sokáig fenn fog maradni. Mintha nem abból a fából faragtak volna bennünket, mint a teknősbékákat - ők sok százmillió éven át léteznek ugyanabban a formában, sok százszor hosszabb ideje, mint mi. Egyik neme vagyunk egy rövid életű fajnak. Unokatestvéreink már mind kihaltak. Mi magunk meg kártevők vagyunk. Az általunk elszabadított környezeti és éghajlati változások pusztítóvá váltak, és aligha fognak bennünket megkímélni. A Földnek ez csupán lényegtelen, átmeneti üzemzavar lesz, de nem hiszem, hogy mi sértetlenül megússzuk, annál is kevésbé, mert tény, hogy a közvélemény és a politika inkább a homokba dugja a fejét, mint a strucc, s nem vesz tudomást a ránk leselkedő veszélyekről. Mi vagyunk talán az egyetlen faj a földkerekségen, amelyikben tudatosul egyedei halálának elkerülhetetlensége: félek, hogy hamarosan annak a fajnak is nekünk kell majd lennünk, amelyik tudatosan
foldinefehereva, 2020. június 25. csütörtök, 21:11
Fekete György temetése - Orbán: a magyar kultúra nélkül nem lehet élni
találkozott Fekete Györggyel, lettek "egymás munka- és fegyvertársai".

A közélet katonáinak a kormányzás az eszköze, amellyel a szellemi, lelki energiáknak lehetőséget teremtenek a megtestesülésre, és ez volt a szövetségük fundamentuma - mutatott rá.

A kormányfő emlékeztetett: Fekete Györgynél a nemzeti kultúra és a nemzetállam pozícióinak védelme összetartozott, nem tévesztette meg a művészek és a politikusok eszközeinek különbözősége, mert tudta, hogy lényegét tekintve rokonszakmákról van szó, legalábbis Magyarországon.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a kultúra harci terep, és "ma, amikor Nyugatra tekintünk, elborzadva látjuk ezt".

De itt Magyarországon, Fekete György számára ez a harc mást jelentett, olyan küzdelmet, amellyel nem mások ellen, hanem önmagunkért harcolunk, és "mi magyarok a nemzeti elkötelezettség és az önelvű művészi törekvések szövetségét akarjuk" - fogalmazott.

Úgy vélte, "a mi dolgunk, hogy méltó helyre emeljük a gondolatot, az akaratot, a művet", hogy méltó
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 21:47
Pio atya Szent Antal híve
Valójában a kilenced első napjának végén Padre Pio az éneklést kommentálta , ahol a szerző - Padova Szent nagy alázatának hangsúlyozása érdekében - szinte szegény, nem művelt és egyszemélyes testvérként mutatta be, még hangsúlyozva. a tény - mondta Padre Pio -, hogy Szent Antal az egyház orvosa! "
A második estén Padre Pio már nem hallgathatta meg ezt a dalt, és hangosan kiáltott: - De ez egy kicsit túl sok, egy kicsit túl sok! De hogyan lehet azt mondani, hogy Szent Antal szinte kicsit volt, vagy legalábbis ki tartotta őt ilyennek, amikor inkább tudományos kutatóhely volt? ». A kollégiumok ezután módosították a refrént, pontosan azért, mert Padre Pio magyarázta nekik: « Amikor Szent Antal beszélt, tűzlángjai szivárogtak a szájából. Isten iránti szeretet tüze ".
Gyakran egy pap jött San Giovanni Rotondóba, Don Rocco , akit lelkileg Padre Pio vezetett. Egy napon Don Rocco elmesélte neki egy álmát, mely gyermekkorában volt, és amely emlékezetébe maradt. Meg akarta érteni az álom jelentését
maroka, 2020. június 13. szombat, 19:54
Judd Apatow új filmje a traumákról szól
idején, a szolgálat közben életét vesztette - idézte fel a BBC News cikke.

"Mindig úgy gondoltam, hogy a legnehezebb helyzetekben is van valami komikum. Ezért szeretjük Kubrick atomháborúról szóló filmjét, a Dr. Strangelove-ot is, hiszen nehéz ennél súlyosabb helyzetet találni. Mindent ilyen lencsén keresztül figyelek" - fogalmazott Apatow, aki a járvány miatt a szokásos személyes promóció helyett virtuális sajtóbeszélgetésen mutatta be új filmjét.

A filmben Davidson önmagát alakítja, vagy legalábbis egy olyan karaktert, aki nagyon hasonlít egykori önmagára. Scott gyászoló, talajvesztett huszonéves kábítószeres, aki anyjával és húgával él egy szakadt környéken.

Scott megözvegyült anyját Marisa Tomei alakítja, Bill Murr pedig, aki Jim Carey-vel és Eddie Murphyvel együtt annak idején nagy hatást tett rá, elvállata az özvegy új udvarlójának szerepét, aki szintén tűzoltó.

Davidson, aki borderline személyiségzavarral és Crohn-betegséggel is küzd, elmondta, hogy a film, amivel édesanyja iránti
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 12:52
Koronavírus - Gulyás Gergely: felkészültek az állami közszolgáltatók az utazás biztonságának szavatolására
Ügynökség (MTÜ), a MÁV, a Volánbusz és a Mol közös, az Utazz velünk biztonságban című kampányát bemutató eseményen - elmondta, hogy a szigorú otthonmaradási szabályok után az embereknek igénye van kikapcsolódásra, utazásra.

A határok lassan nyílnak meg, a fertőzés mértéke alapján a közép-európai térség biztonságosabbnak minősül, de mégis egy kockázatokkal teli időszak után a legbiztonságosabb talán Magyarországon nyaralni. Ezért a lakosságot most arra biztatják, hogy "nyaraljanak idehaza, vagy legalábbis idehaza is" - tette hozzá.

Gulyás Gergely elmondta, hogy a statisztikák alapján a tavaszi turizmus gyakorlatilag megszűnt az országban. Ezt az első adatok is igazolják: áprilisban a külföldi vendégek 99 százaléka maradt el az előző évihez képest, a belföldi turizmus 5 százalékra csökkent. A turizmus, illetve mindazok, akik személyszállításban és -forgalomban vettek részt, komoly veszteséget szenvedtek, amelyek minimalizálásához az elkövetkezendő hónapokban összefogás szükséges.

Guller Zoltán,
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 21:13
Trianon 100 – 3.
Elmúlt június négy, elmúlt trauma száz. Mik voltak Trianonra eszmélésem kezdetei?

Horthy a szekrény tetején

Apám feketelistás könyvei, újságjai a dupla (egyik akasztós , másik polcos), ma úgy hirdetik az aprókban, hogy ,,antik" szekrényeink tetején őrződtek, precízen letakarva vastag nejlonnal, hogy ne porosodjanak. Gyerekként a vágy e titkos, rejtegetett holmikért mindig majd elemésztett, de nagyon ritkán tudtam a stokedlira felállva kotorászni a holmik között. Jól emlékszem, volt ott egy olyan újság is, melynek címlapján egy fess férfi ült egy fehér lovon. Most, kb.negyvenöt évvel később (sajnos az újságot elfújta a családi történelem szele), az interneten addig keresgéltem, míg fel nem leltem azt a bizonyos képet, azon a bizonyos újság címlapon, s írhatom, hogy megvan (legalábbis szeretném hinni, hogy ez volt az). A Tolnai Világlapja, 1919. november 22. Horthy Miklós bevonulása Budapestre /1919. november 16/. Ezzel a háromsorossal:

,,Vezér, légy üdvöz!
azenujsagom, 2020. június 07. vasárnap, 06:42
Trianon 100 - 2.
nekem az jár) Trianon 100 alkalmából. Inkább hosszabb, mint rövidebb írásokat tartalmaz. Tizenhét szerző jegyzi a cikkeket. Egyik cikk sem szól Moson vármegyéről, a minket ért tragédiáról. Ezt azért fájlalom, ha már egyszer a mi megyei napilapunkba is került ebből a kiadványból, melyből nem derül ki, hogy ki adta ki és, hogy kik a nevezett szerzők. Mindenesetre kitettek magukért, mert négy oldallal több a melléklet, mint a napilap, de igaz az is, hogy kisebb méretű. Ami a leginkább szembetűnő (nekem legalábbis) az a címoldal, ami az 1920. június 5-i Friss Ujság c. napilap címoldalának bevágott része Nagy - Magyarország térképébe. Ebbe belekerült egy fél fej, homlokkal, hajjal. Vajon ki lehet Ő? Nem lapoztam az újságba, a neten kezdtem rákeresni, s mindjárt egy olyan találat, hogy 2020. június 4-én egy Vas megyei eseményen reprint kiadásban osztogatták ezt a Friss Újságot. De jó nekik! De ebből még nem tudom, kihez tartozik ez a fél fej. Oké. Belelapozok a mellékletbe. S láss csodát, a hatodik oldalon
azenujsagom, 2020. június 06. szombat, 07:47
1/1093
Képek, videók
Feldmár András - A félele
sanci81
2018. február 01. csütörtök, 17:06
Feldmár András idézet.jpg
pacsakute
2012. október 13. szombat, 18:14
Feldmár András gondolata.
pacsakute
2012. október 13. szombat, 18:14
Feldmár András
elefant8
2009. március 19. csütörtök, 20:17
Az igazmondás veszélyei.j
sz719eszter
2018. április 05. csütörtök, 12:37
Veszélyes világban
sanci81
2018. február 18. vasárnap, 17:04
Veszélyes tekintet
sanci81
2018. január 12. péntek, 17:04
Veszélyesek az esték.jpg
chillik
2017. május 15. hétfő, 05:41
veszélyes játék.jpg
bbbarbara
2016. október 21. péntek, 22:20
A veszélyek Istene 01.jpg
chillik
2016. augusztus 10. szerda, 05:35
A veszélyek Istene 02.jpg
chillik
2016. augusztus 10. szerda, 05:35
Veszélyes utakon
sanci81
2016. június 19. vasárnap, 11:24
Nincs ami annak az embern
suzymama43
2012. március 13. kedd, 18:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.