Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 16:11 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Bank of England: a brit bankrendszer elviselné a rendezetlen kilépést
bankrendszer még azt a gazdasági sokkot is képes lenne elviselni, ha a rendezetlen Brexit legrosszabb stresszhelyzeti forgatókönyvével egy időben a fenyegető protekcionista intézkedések miatt a világgazdasági növekedés hirtelen lassulásnak indul.

A Bank of England megállapítja ugyanakkor azt is, hogy a megállapodás nélküli kilépés érzékelhető valószínűsége az év eleje óta nőtt, és fennáll az érdemi kockázata annak, hogy a brit gazdaságban egy ilyen Brexit-forgatókönyv felfordulást okoz.

A tanulmány szerint azokon a piacokon, amelyek különösen függnek a külföldi befektetésektől - például a kereskedelmi hasznosítású ingatlanok piaca -, a Nagy-Britanniába áramló befektetési tőke értéke az idei első negyedében messze elmaradt a korábbi évek szintjétől.

A brit üzleti ingatlanpiacra 2019 első három hónapjában 38 százalékkal kevesebbbruttó külföldi tőkebefektetés érkezett a 2018-ban mért átlagos negyedéves tőkebeáramlási értéknél, és a befektetési érték visszaesését a kereskedelemi ingatlanok
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 15:40
Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint országos turnén mutatja be legújabb lemezét
A közlemény szerint június 20. és 28. között nyolc vidéki városban, valamint a budapesti Müpában lép fel a zenekar új albumával, amely két belga zenész közreműködésével készült, és amellyel több európai városban már bemutatkozott már a csapat.

A zenekar tájékoztatása szerint Nicolas Thys bőgőst és Antoine Pierre dobost az énekesnő még brüsszeli tanulmányai során ismerte meg.

"Az elmúlt években rengeteget dolgoztunk azon duóban, hogy minél teljesebb zenekari hangzást hozzunk ki egy hangszerből plusz egy énekhangból, ami nagy kaland, és azóta is nagy élmény. Ezzel párhuzamosan azonban megszületett bennünk az igény, hogy ismét játsszunk ritmusszekcióval is, ami lehetőséget ad arra, hogy a duótól eltérő zenei szerepeket is felvehessünk" - emelte ki Harcsa Veronika a közleményben.

A zenék és szövegek nagy része ez alkalommal is az énekesnő munkája, Gyémánt Bálint két dalhoz - Shapeshifter és San Fransisco - szerzett zenét, míg a Bori's Rebel című szám szövegét Harcsa Veronika testvére
velemenyezd, 2019. június 08. szombat, 12:41
Az elektronikus demokráciáról tartanak konferenciát a közszolgálati egyetemen
A hatodik alkalommal megrendezendő "CEEEGOV days" egyik fő témája a kibervédelem lesz.

Az NKE közleményében azt írta, hogy a magyar elektronikus közigazgatás jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, a nemzetközi összehasonlítások szerint azonban még mindig nagy a lemaradása más államokhoz viszonyítva.

Az NKE által szervezett tudományos konferencián két nap alatt, 14 szakmai szekcióban negyvennél több prezentációt hallgathatnak meg az érdeklődők.

A magyarországi szakemberek mellett olyan neves külföldi előadók gondolatait is megismerhetik a résztvevők, mint például a többszörös "Best Paper Award"-díjas Alois Paulin, aki a kvantumköltségvetésről szól majd, vagy a szintén többszörös díjazott Catalin Vrabie, aki az okosvárosokkal kapcsolatos legújabb fejlesztésekről tart előadást. Emellett szó lesz a mobil elektronikus kormányzásról, a közösségi média állami szabályozásának lehetőségeiről és a digitális kompetenciák rendészeti alkalmazásáról.

A pénteki záróeseményen a
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 07:05
A test megtisztítója: kakukkfű
mind szerepet játszanak a szív egészségében. A kakukkfű olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek jó hatással vannak a koleszterinre és a vérnyomásra is.

A kakukkfű segíthet a mentális egészség megőrzésében is, ugyanis befolyásolja a neurotranszmittereket és fokozhatja a hangulatot. A kakukkfű rendszeres fogyasztása mindemellett elősegíti a dopamin és a szerotonin termelését.

A legújabb vizsgálatok megerősítik, hogy ez a gyógynövény képes megtámogatni a bőr egészségét is. Egy másik tanulmány arról számolt be, hogy a kakukkfű hozzájárulhat a ráncok megjelenésének a csökkenéséhez is.

A kakukkfűben rengeteg antioxidáns vegyület is fellelhető. Ilyen például az apigenin, a luteolin, a szaponinok és a csersav. Ezek az antioxidáns vegyületek segítenek a káros szabad gyökök semlegesítésében, mielőtt azok károsodást és oxidatív stresszt okozhatnának.

A kakukkfüvet depresszió leküzdésére is bátran alkalmazhatjuk, sőt még a szezonális megbetegedések esetén is hasznát vehetjük,
pacsakute, 2019. április 20. szombat, 19:35
Tízéves az Ötvenhatos honlapunk
múltjának legtragikusabb eseményét, a sortűz áldozatait, a sebesülteket, a túlélőket, a megtorlások mártírjait, az emlékhelyeket, a volt járás területén lezajlott forradalmi eseményeket.
A kollégium nevelőtestülete kötelességének érzi, hogy minden kollégista diák tudjon a város tragédiájáról és az ártatlan hősök emlékét őrizze. Ezért az almenük tartalmaznak olyan pontokat is, melyek az intézmény eddig végzett tevékenységét, jövőbeni terveit mutatja be ('56-os kaszinó, Kiállítások, Pályázatok, Tanulmányok). További kutatásra, ismeretek bővítésére alkalmas az Ajánlott irodalom, a Hasznos linkek, és a Tanulmányok című menüpont alatt található dolgozatok. De saját készítésű képeiket is bemutatják a különböző fotógalériákban (Emlékművek, emléktáblák, a Gyásztér, Gyűjtemények, Síremlékek). Szintén a múlt iránti tisztelet fejeződik ki az In memoriam 1956 című menüpont alatt található versek bemutatásával, melyek mosonmagyaróvári költők alkotásai. A menüpont különlegessége, hogy különböző
azenujsagom, 2019. április 17. szerda, 06:07
119 éve született Szabó Lőrinc
neki.
Mérd meg te is: bírod-e tűrni, hogy
legyek egészen az, aki vagyok.
Fáradt vagyok, mindig kényelmesebb,
igaz vagyok, mindig félelmesebb,
félelmes a fegyverem, emberek:
mindenre elszánt lelkiismeret..."

/Szabó Lőrinc/

Szabó Lőrinc (Miskolc, 1900. március 31. - Budapest, Józsefváros, 1957. október 3.) Kossuth-díjas költő, műfordító, a modern magyar líra egyik nagy alakja.

Miskolcon született 1900. március 31-én, de tanulmányait már Balassagyarmaton és Debrecenben végezte.

1918-ban besorozták, ezért hadiérettségit tett. A Tanácsköztársaság után egyetemistaként került Budapestre; először gépészmérnöknek készült, de pár hét múlva átiratkozott a Budapesti Egyetem bölcsészettudományi karára. Tanulmányait nem fejezte be. Szabó ifjú diákként már latinból, görögből (mindjárt a legnehezebbet, Pindaroszt!), németből és franciából fordított, jegyzeteit gyorsírással készítette.

Első versei a Nyugat 1920. júniusi
menusgabor, 2019. március 31. vasárnap, 19:15
Kardamom
rendszeresen használják ételek ízesítőjeként az indiai konyhában. Nemcsak főételeket ízesítenek meg a segítségével, hanem desszertekhez és italokhoz is hozzáadják, hiszen kellemes, édes ízt kölcsönöz ezeknek.

A kardamon nagyon gazdag vitamin- és ásványianyag-forrás, gazdag kalciumban, káliumban, magnéziumban, foszforban és C-vitaminban. Energiát, szénhidrátot, fehérjét, étrendi rostot és koleszterint is tartalmaz. Egyéb tápanyagai a piridoxin, a vas, a nátrium, a cink és a B-vitaminok.

Tanulmányok igazolják a kardamom kardiovaszkuláris hatását, pontosabban a vérnyomásra tett kedvező hatását.

A kardamomot hagyományosan az ájurvédikus orvoslás is használja, mégpedig a gyomor-bélrendszeri rendellenességek orvoslására. A kardamomból nyert kivonat valóban segíti a gasztrointesztinális rendellenességek - például savasság, gyomorgörcsök - orvoslását.

Egyes feltételezések szerint a kardamom antidepresszív tulajdonságokkal is rendelkezik, így nemcsak
pacsakute, 2019. március 30. szombat, 22:12
Kókuszzsír – a zsír ami vékonnyá tesz
túlsúlyosak és lassú a pajzsmirigy működésük, azaz pajzsmirigy elégtelenségtől szenvednek. Az ő anyagcseréjük annyira lassú, hogy akkor sem fogynak, ha diétáznak. Ugyanakkor mivel a kókusz olajban gazdag, a jóllakottság érzése hamarabb bekövetkezik. Éppen ezért elkerülhető a túlevés. Minél kevesebbet eszünk, annál kevesebb kalóriát viszünk be, és egyre több súlyt vesztünk.

Ezt bizonyítják újra és újra a kókuszfogyasztó embereken és a kókuszolajjal táplált állatokon végzett epidemológiai tanulmányok, ugyanakkor más növényi olajok (kukorica, repce, szója, sáfrány, napraforgó) fogyasztásánál ez a jelenség nem tapasztalható.

Akármerre járunk kókuszfogyasztó vidékeken, az elhízottsággal és a súlyproblémákkal csak elenyésző mértékben vagy egyáltalán nem találkozunk. Az 1940-es években a farmerek megpróbálták kókusszal hizlalni az állataikat, de megdöbbenésükre az állatok fogyni kezdtek. Ezért aztán átálltak a telítetlen zsírsavakra, és a várt hizlaló hatás nem is maradt el. Ugyan ezek a
pacsakute, 2019. március 27. szerda, 00:39
Drónokkal és infravörös kamerákkal figyelik meg a koalákat Ausztráliában
A Queenslandi Műszaki Egyetem tudósainak innovatív eljárását a Scientific Reports legújabb számában megjelent tanulmány ismertette.

A módszer megbízhatóbb és kevésbé invazív, mint a hagyományos állatmegfigyelő technikák.

Egy algoritmus dolgozza fel a hőnyomokat érzékelő drónok adatait, ennek alapján azonosítják a koalák élőhelyeit és populációik nagyságát.

Nemcsak a koalák, hanem más veszélyeztetett állatok, valamint invazív fajok populációi is nyomon követhetők az új módszerrel.

Grant Hamilton, a Queenslandi Egyetem föld-, környezettudományi és biológiai karának tudósa elmondta, hogy összekötötték a nyomkövetős koalák adatait a drónok felvételeivel, amelyek infravörös képalkotással készülnek, hogy a lombkorona alatt is érzékeljék a koalák jelenlétét.

"Más állatmegfigyelő drónokat lényegesen egyszerűbb körülmények között vettetek be: fókákat követtek a tengerparton vagy más fajokat a szavannán. Ilyen bonyolult élőhelyen, mint a koaláké és ilyen nagy számú állat esetében még
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 19:12
Hitelminősítés - Pénteken vizsgálja a magyar adósosztályzatot a Fitch Ratings
a hosszú távú magyar államadós-besorolást.

Magyarország idei felminősítésének lehetőségére a Fitch maga is utalást tett a közép- és kelet-európai térség szuverén adósminőségi mutatóiról nemrégiben összeállított, 2019-re szóló, Londonban ismertetett éves helyzetértékelésében.

A cég felidézte, hogy a régióban Magyarországgal együtt összesen hét államadóst tart nyilván felminősítés lehetőségét jelző pozitív besorolási kilátással, és mivel e pozitív kilátások már 2017 óta érvényben vannak, a tanulmány szerint ezeknek az országoknak az adósosztályzatairól a Fitch az idén valószínűleg döntésre jut.

A Fitch Ratings megfogalmazása szerint a pozitív és a negatív osztályzati kilátások 7:1 arányú regionális megoszlása "felfelé ható minősítési lendületet ad" a térségnek 2019-ben.

A cég a tágabb feltörekvő európai térségben Törökországra tart érvényben negatív kilátást.

A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő mindegyike 2016 óta a befektetésre ajánlott sávban - a Fitch "BBB mínusz", a Moody's
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 12:21
Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulójára emlékeztek Békéscsabán
Az államtitkár felidézte, hogy a Munkácson 175 év született festőművész gyermekkorát Békéscsabán töltötte nagybátyjánál, Reök Istvánnál, aki "a céhkönyvek bizonysága szerint, 1855. január 6-án Lang György békéscsabai asztaloshoz adta inasnak".

Mint mondta, Munkácsy Mihály (1844-1900) "itt ismerkedett meg a kétkezi munka nehézségeivel és rejtelmeivel , s talán - ezt nem tudjuk, csak sejthetjük - a kéz isteni adományával".

Az államtitkár, mielőtt megkoszorúzta a Munkácsyról Mihály Múzeum kertjében a művész mellszobrát, azt hangsúlyozta, hogy "a most koszorúkkal ellátott szobor nemcsak az emlékezés többszörös momentuma, de a példáé is: akarattal, tehetséggel és elszántsággal bárki elérhet odáig, ha adottságai és körülményei lehetővé teszik, ahová a hajdani kis asztalosinas elért: a hírnévig, az elismerésig és az elismertségig".

Fekete Péter kiemelte: a békéscsabai múzeum állandó tárlatán a Munkácsy-életmű rendkívül fontos és jelentős alkotásai is megtalálhatók, az emlékszoba pedig
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 13:41
Hitelminősítés - A jövő héten vizsgálja a magyar adósosztályzatot a Fitch Ratings
a hosszú távú magyar államadós-besorolást.

Magyarország idei felminősítésének lehetőségére a Fitch maga is utalást tett a közép- és kelet-európai térség szuverén adósminőségi mutatóiról nemrégiben összeállított, 2019-re szóló, Londonban ismertetett éves helyzetértékelésében.

A cég felidézte, hogy a régióban Magyarországgal együtt összesen hét államadóst tart nyilván felminősítés lehetőségét jelző pozitív besorolási kilátással, és mivel e pozitív kilátások már 2017 óta érvényben vannak, a tanulmány szerint ezeknek az országoknak az adósosztályzatairól a Fitch az idén valószínűleg döntésre jut.

A Fitch Ratings megfogalmazása szerint a pozitív és a negatív osztályzati kilátások 7:1 arányú regionális megoszlása "felfelé ható minősítési lendületet ad" a térségnek 2019-ben.

A cég a tágabb feltörekvő európai térségben Törökországra tart érvényben negatív kilátást.

A harmadik globális hitelminősítő, a Moody's Investors Service jelenleg "Baa3" osztályzattal tartja nyilván Magyarországot. Ez
velemenyezd, 2019. február 17. vasárnap, 14:42
1/87
Képek, videók
rendezetlen termető.jpg
teamradio
2011. január 16. vasárnap, 19:21
Winston Churchill brit mi
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:02
1299 britnay.gif
taszat
2018. január 19. péntek, 08:29
britney0019.jpg
sz719eszter
2017. december 03. vasárnap, 14:29
Brit tudósok
sanci81
2017. augusztus 13. vasárnap, 17:15
Vilmosék-brit-kiralyi- csa
agica2004
2017. július 01. szombat, 19:40
Brit Nagykövetség
sanci81
2017. június 11. vasárnap, 12:02
Hadrianus fala, Nagy-Brit
sanci81
2016. december 27. kedd, 17:13
Fenty x Delevigne by brit
ptahmp
2016. szeptember 24. szombat, 16:41
Britta Smith.jpg
charlotteani
2016. augusztus 14. vasárnap, 04:49
Poison Ivy Riri by britto
ptahmp
2016. július 16. szombat, 16:05
A nagy gazdasági válság
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 19:17
gazdasági érettségi tétel
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:28
gazdasági tankönyvek.jpg
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:27
gazdasági tankönyvek (1).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.