Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 20:03 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Törölték az öttusázók világkupaszezonját, ősszel rendeznék a vb-t
támogatást.

A budapesti vk-verseny két szófiai viadalt követően április, május fordulóján lett volna - amíg korábban el nem halasztották -, és a sorozat dél-koreai döntővel zárult volna.

A nemzetközi szövetség - amely üdvözölte az olimpia jövő évre halasztásáról szóló keddi döntést - arról is határozott, hogy a kínai Hsziamenből korábban a mexikói Cancúnba áthelyezett, eredetileg május végére kiírt világbajnokságot ősszel, szeptemberben vagy októberben rendezné meg.

A MÖSZ főtitkára a legújabb módosításokkal összefüggésben arról is beszélt, hogy a székesfehérvári Európa-bajnokságot illetően egyelőre még nincs konkrét döntés, de az utóbbi hetekben a június végi, július eleji időpont helyett már szeptemberi rendezésről leveleztek az európai szövetséggel.

Arról is beszámolt, hogy ha majd a járvány visszaszorul, nem lehet egyik pillanatról a másikra elkezdeni a versenyzést. Maguknak a sportolóknak is szükségük lesz a visszarázódásra, de a sportágban használt lovaknak még inkább, amennyi időre
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 11:01
szeretettel
DR. KÁTRÁNY ÉS TOLL PROFESSZOR MÓDSZERE

18.. őszén körutat tettem Franciaország legdélibb tartományaiban, s utam pár mérföldnyire vitt el egy bizonyos Maison de Santé, azaz magán-elmegyógyintézet szomszédságába, amelyről párizsi orvos barátomtól sokat hallottam. Minthogy hasonló helyen még sohasem tettem látogatást, gondoltam, sokkal jobb alkalom ez, hogysem elmulasszam; s azt indítványoztam útitársamnak - egy úriembernek, akivel véletlenül ismerkedtem meg néhány nappal előbb, tegyünk vagy egyórányi kitérőt, és tekintsük meg az intézetet. Ő ennek ellene volt, elsősorban sietségét hozva okul, aztán azt a nagyon is érthető borzadást, amit a tébolyultak látása okoz. De kért, hogy semmiféle udvariasság ne gátolja kíváncsiságom kielégítését: ő majd, mondta, kényelmesen lovagol tovább, úgyhogy még aznap vagy legkésőbb másnap utolérhetem. Mikor elbúcsúztunk egymástól, eszembe jutott, hogy nehézségek merülhetnek föl a bebocsátási
sayuri, 2013. október 11. péntek, 15:54
szeretettel
DR. KÁTRÁNY ÉS TOLL PROFESSZOR MÓDSZERE

18.. őszén körutat tettem Franciaország legdélibb tartományaiban, s utam pár mérföldnyire vitt el egy bizonyos Maison de Santé, azaz magán-elmegyógyintézet szomszédságába, amelyről párizsi orvos barátomtól sokat hallottam. Minthogy hasonló helyen még sohasem tettem látogatást, gondoltam, sokkal jobb alkalom ez, hogysem elmulasszam; s azt indítványoztam útitársamnak - egy gentlemannek, akivel véletlenül ismerkedtem meg néhány nappal előbb -, tegyünk vagy egyórányi kitérőt, és tekintsük meg az intézetet. Ő ennek ellene volt, elsősorban sietségét hozva okul, aztán azt a nagyon is érthető borzadást, amit a tébolyultak látása okoz. De kért, hogy semmiféle udvariasság ne gátolja kíváncsiságom kielégítését: ő majd, mondta, kényelmesen lovagol tovább, úgyhogy még aznap vagy legkésőbb másnap utolérhetem. Mikor elbúcsúztunk egymástól, eszembe jutott, hogy nehézségek merülhetnek föl a bebocsátási
sayuri, 2013. szeptember 14. szombat, 08:33
Transparency International: sérti az esélyegyenlőséget a választási eljárásról szóló törvény
Alexa Noémi, a szervezet ügyvezető igazgatója legújabb blogbejegyzésében azt írja: a szabályok egyáltalán nem szólnak arról, hogy egy pártnak vagy jelöltnek be kell-e számolnia a bevételeiről és kiadásairól a kampány után. Arról sem szól a jogszabály - tette hozzá -, hogy ki és miként ellenőrzi a politikusokat, illetve az esetleges törvénysértésnek mi a következménye.

Helyteleníti a szakértő azt is, hogy ötmillió forint lesz a "költési korlát" jelöltenként, és ebből egymillió forintot ad az állam hitelkártyán, azaz szerinte csak ez utóbbi összeget lehet ellenőrizni.

Az ügyvezető igazgató nehezményezi azt is, hogy a választási eljárásról szóló törvény hatálya az 50 napos kampányidőszakra terjed csak ki, "hogy előtte ki, miből és hogyan kampányol, magánügy". A választási eljárásról szóló törvény csak a jelöltek és a pártok kampánytevékenységét szabályozza, ugyanakkor a kormánynak és az önkormányzatoknak semmi nem tiltja, hogy közpénzből kampányoljanak - tette hozzá.

Rámutatott, nem
velemenyezd, 2013. április 29. hétfő, 19:44
Világvége hangulat uralkodik
egyik mértékadó lapja.

Tim Rahmann szerint ,,a ciprusi káosz igencsak kapóra jött Orbánnak, hiszen a kormányfő két hete a brüsszeli bírálatok kereszttüzében állt az újabb alkotmány-módosítások miatt, amelyeknek egyetlen haszonélvezője van: maga Orbán Viktor. Ám még mielőtt napirendre kerülhettek volna a fenyegetések, hogy megvonják Magyarország támogatási forrásait vagy szavazati jogát az EU-ban, Ciprussal újabb, még forróbb válsággóc alakult ki."

Az alkotmány-módosításokkal Orbán tovább építi le a demokráciát. - emlékeztet a cikk az Alkotmánybíróság jogkörének korlátozására és a lehetőségre, hogy ,,egy Orbán által kinevezett lojális funkcionárius" bizonyos ügyek tárgyalására bizonyos bíróságokat jelölhet ki s ,,ezzel megkerülhetnek kellemetlen bírókat."

,,Meglepő módon Magyarországon az alkotmány-módosítások, néhány száz budapesti diák kivételével, nem izgatják az embereket. ,,A hangulat inkább apatikus. Az ellenzék
tinka1951, 2013. március 28. csütörtök, 22:53
Nincs Cím
DR. KÁTRÁNY ÉS TOLL PROFESSZOR MÓDSZERE

18.. őszén körutat tettem Franciaország legdélibb tartományaiban, s utam pár mérföldnyire vitt el egy bizonyos Maison de Santé, azaz magán-elmegyógyintézet szomszédságába, amelyről párizsi orvos barátomtól sokat hallottam. Minthogy hasonló helyen még sohasem tettem látogatást, gondoltam, sokkal jobb alkalom ez, hogysem elmulasszam; s azt indítványoztam útitársamnak - egy gentlemannek, akivel véletlenül ismerkedtem meg néhány nappal előbb -, tegyünk vagy egyórányi kitérőt, és tekintsük meg az intézetet. Ő ennek ellene volt, elsősorban sietségét hozva okul, aztán azt a nagyon is érthető borzadást, amit a tébolyultak látása okoz. De kért, hogy semmiféle udvariasság ne gátolja kíváncsiságom kielégítését: ő majd, mondta, kényelmesen lovagol tovább, úgyhogy még aznap vagy legkésőbb másnap utolérhetem. Mikor elbúcsúztunk egymástól, eszembe jutott, hogy nehézségek merülhetnek föl a bebocsátási
sayuri, 2013. február 11. hétfő, 20:06
A nyugdíjrendszer összeomlásától tart a lengyelek többsége - felmérés
A Homo Homini közvélemény-kutató intézet legújabb felmérésében 1100 felnőttet kérdezett meg.Csak egyharmaduk (29 százalék) hisz abban, hogy a jelenlegi rendszer - legfeljebb kisebb módosításokkal - 20 év múlva is működni fog, míg a többség szerint az teljesen megváltozik vagy összeomlik.

A pályakezdő, 25-34 éves fiatalok több mint fele (53 százalék) szerint a rendszer két évtizeden belül teljesen megváltozik, míg a 35-44 éves, legjobban kereső aktív munkavállalók 54 százaléka biztosra veszi, hogy a lengyel nyugdíjrendszer csődbe jut.

A felmérés résztvevőinek csak 34 százaléka bízik az állami nyugdíjban, míg a többiek elsősorban félretett pénzükre, családjuk támogatására vagy szociális segélyre számítanak (51 százalék), 15 százalék pedig nem foglalt állást az ügyben. A legnagyobb kétségei a legfiatalabb korosztálynak vannak: a 18-24 évesek 58 százaléka nem hisz a társadalombiztosítói nyugdíjakban.

Elemzők szerint a társadalom bizonytalanságát az okozza, hogy tudja, a jövőbeni juttatások a
velemenyezd, 2012. április 19. csütörtök, 12:13
Mégsem veszik el a nyugdíjat
Mégsem veszi el a nyugdíjat a kormány

Enged a kormány a rendvédelmiseknek, s nem veszik el a nyugdíjukat - legalábbis ez derül ki az érdekképviseletük közleményéből. Szigorításokkal ugyan, de megmarad a korkedvezményes szolgálati nyugdíjrendszer is.

A kormány, kisebb módosításokkal, elfogadta a szolgálati nyugdíjasokat és szolgálati nyugdíjrendszert érintő, szakszervezetekkel egyeztetett belügyminiszteri előterjesztést - olvasható a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének közleményében, amelyet a sztrájkbizottság vezetője, Kónya Péter jegyez.

"A belügyminiszter által előterjesztett javaslat lényegesen kedvezőbb az eredeti kormányzati elképzeléseknél. A legújabb tervek szerint a szolgálati nyugdíjasok reaktiválása csak önkéntes alapon történhet, és azok sem veszítik el nyugdíjukat, akik a visszatérést nem vállalják. Az aktív állományúaknak is - szigorításokkal ugyan, de megmarad a korkedvezményes szolgálati nyugdíjrendszere." - olvasható a
tinka1951, 2011. május 24. kedd, 20:56
Új magyar autóbusz
járművek.


A NABI a fővárosi eseményen bejelentette a Sirius típuscsalád következő járművének fejlesztését is . Az új autóbusz 2011 tavaszán mutatkozik majd be a nagyközönség előtt. A Sirius modellek konstrukciós kialakítása lehetővé teszi, hogy városi, elővárosi, helyközi szóló- vagy csuklós autóbuszt, trolibuszt, gáz, vagy hidrogén hajtású variációt is elkészítsenek belőle. A NABI Sirius első járművének technikai és műszaki alapjaira moduláris módosításokkal készül az új, elsősorban a regionális közlekedés igényeire szabott jármű.

A NABI az acélvázas kialakításnak köszönhetően strapabíróbb kocsit fejleszt, nagy hangsúlyt fektetve a környezetvédelemre: a tiszta üzemű dízelmotor teljesíti az EU5-ös normát és megfelel az EEV besorolásnak is, adalékanyag igény nélkül. A modern sebességváltók alkalmazása alacsony üzemagyag-fogyasztást biztosít. Ezen felül a modell tervezésénél
1vargaildyko, 2011. március 24. csütörtök, 12:08
Humor az utcán
gyerekek is ösmerik; régi, kopott biztatása a korcsmárosoknak, hogy: ma pénzért, holnap ingyen.

Ezen kívül nyomtatott betűt már csak a bíró házán látunk a fekete táblán, melyet nem azért csináltatott maga a tekintetes vármegye, hogy nevetségül szolgáljon; meg a falu végén a nemzeti színűvé előmozdított oszlopon, hol azonban nem találtatik egyéb, mint a nemes község becsületes neve a hozzátartozó vármegye nevével egyetemben.

A faluk architektúrája mind különböző, de jelentéktelen módosításokkal. Néhol a tűzfalhomlokzatokat szeretik, mélyedéssel valamely ájtatos kép számára (legalkalmasabb ember erre Szent Flórián); másutt ezek helyére cifrázott deszkázat jő, míg ismét másutt leér a zsúpfedél karimája egész a ház szeméig, a két ablakig, melyek közt legfeljebb a tulajdonos nevének színes kezdőbetűi ékeskednek. Csak elvétve pompázik koszorúban, módosabb kőépületeken olyan büszke mondás, mint Tarjánban:

Ezt a házat építette Fazekas András
Itt helyben
A saját erdejéből
menusgabor, 2010. május 07. péntek, 21:57
Megszületett Samuel Colt
a legsikeresebb Colt-modellt, a Békecsinálóként ismert, minden westernfilmben feltűnő .45-ös kaliberű revolvert csak jóval halála után, 1873-ban tervezték; ez volt az a fegyver, amellyel 'meghódították a Nyugatot'. Az 1900-as évektől kezdve már automata pisztolyok is készültek, amelyek kakasát nem kellett minden lövés után felhúzni. Ezek közül a leghíresebb a John Moses Browning által tervezett M1911-es modell - ezt számos fegyveres testületben rendszeresítették, az amerikai hadseregben kisebb módosításokkal a nyolcvanas évek végéig szolgálati fegyver maradt, gyártása napjainkban is folyik. A Colt gyár ma is virágzik, termékeit világszerte keresik.

A Colt által feltalált forgótáras, többnyire hatlövetű fegyver sokak szerint alapjában változtatta meg a történelem menetét. Ez talán túlzás, az azonban biztos, hogy Colt olyan hírnévre és vagyonra tett szert, mint előtte kevés feltaláló. Az amerikai polgárháborúban született mondás szerint 'Abe Lincoln felszabadított minden embert, de Sam Colt
schuro, 2009. július 19. vasárnap, 15:53
1836 Február 25. Samuel Colt szabadalmaztatta pisztolyát.
a legsikeresebb Colt-modellt, a Békecsinálóként ismert, minden westernfilmben feltűnő .45-ös kaliberű revolvert csak jóval halála után, 1873-ban tervezték; ez volt az a fegyver, amellyel 'meghódították a Nyugatot'. Az 1900-as évektől kezdve már automata pisztolyok is készültek, amelyek kakasát nem kellett minden lövés után felhúzni. Ezek közül a leghíresebb a John Moses Browning által tervezett M1911-es modell - ezt számos fegyveres testületben rendszeresítették, az amerikai hadseregben kisebb módosításokkal a nyolcvanas évek végéig szolgálati fegyver maradt, gyártása napjainkban is folyik. A Colt gyár ma is virágzik, termékeit világszerte keresik.
A Colt által feltalált forgótáras, többnyire hatlövetű fegyver sokak szerint alapjában változtatta meg a történelem menetét. Ez talán túlzás, az azonban biztos, hogy Colt olyan hírnévre és vagyonra tett szert, mint előtte kevés feltaláló. Az amerikai polgárháborúban született mondás szerint 'Abe Lincoln felszabadított minden embert, de Sam Colt egyenlővé is
schuro, 2009. február 25. szerda, 07:29
Képek, videók
öttusa-Omarés Amro El Gez
agica2004
2017. február 18. szombat, 21:45
ottusa_marosi_adam_081 1_m
menusgabor
2012. augusztus 12. vasárnap, 21:14
ottusa_marosi_adam_081 1_u
menusgabor
2012. augusztus 12. vasárnap, 21:14
20110919ottusa.jpg
agica2004
2011. szeptember 30. péntek, 15:01
azsiai_stilusban_rende zne
andomanyi
2012. április 24. kedd, 21:24
0 támogatás.jpg
lovaszmarika
2017. július 10. hétfő, 11:11
Élettársi-támogatások- 201
lenke1964
2015. november 25. szerda, 19:24
támogatás...
josagszalon
2014. július 28. hétfő, 20:58
eu-tamogatas.png
agica2004
2013. február 24. vasárnap, 16:11
Budapesti Szabadság híd.j
irmus
2018. március 04. vasárnap, 10:06
0 Budapesti látkép.png
lovaszmarika
2017. december 12. kedd, 17:54
budapesti tél.png
chillik
2017. november 17. péntek, 15:36
Családok Budapesti Világt
dandej
2017. május 27. szombat, 21:23
budapesti szanatórium.png
chillik
2016. december 25. vasárnap, 03:38
Budapesti-reggel-2016- 12-
lilagondolatok
2016. december 13. kedd, 10:38
Címkék
nyolcvanas évek, tiszta üzemű, házat építette, történelem menetét, állam hitelkártyán, legnagyobb kétségei, Homo Homini, aktív állományúaknak, legfiatalabb korosztálynak, hozzátartozó vármegye, sztrájkbizottság vezetője, Transparency International, legsikeresebb Colt-modellt, Megszületett Samuel Colt, teljesen megváltozik, többiek elsősorban,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.