Belépés
2018. december 10. hétfő | 50. hét | 344. nap | 13:03 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tejbegríztorta
Hozzávalók:
150 g kerek keksz
1 liter tej
10 evőkanál gríz
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliaaroma
20 dkg vaj
1 evőkanál kakaópor
1 üveg barack befőtt (900 g)
20 g zselatin
kivi
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk a grízt és a cukrot, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Amikor kész a sűrű tejbegríz, vaníliaaromával ízesítjük és félretesszük hűlni. A vajat robotgéppel habosra keverjük, majd a kihűlt grízhez adjuk és robotgéppel összekeverjük. A gríz felét egy másik tálba tesszük és hozzáadjuk a kakaóport, robotgéppel összekeverjük.Egy 23 cm átmérőjű, lekapcsolható oldalú tortaformát kirakunk a keksszel, szorosan egymás mellé. Ráhalmozzuk a kakaós krémet és befedjük a fehér krémmel.A barackbefőtt levéből kiveszünk néhány evőkanálnyit és meglangyosítjuk, feloldjuk benne a zselatint. A lecsöpögtetett barackokat egy tálba tesszük és robotgéppel pépesítjük, hozzákeverjük a zselatint. A torta tetejére öntjük és hűtőbe tesszük legalább 3
bkisseva, 2018. április 16. hétfő, 12:55
Sütés nélküli Tejbegríztorta
Káprázatos sütés nélküli tejbegríztorta! Könnyen elkészíthető, olcsó és nagyon finom!

Hozzávalók:

150 g kerek keksz
1 liter tej
10 evőkanál gríz
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliaaroma
20 dkg vaj
1 evőkanál kakaópor
1 üveg barack befőtt (900 g)
20 g zselatin
kivi


Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk a grízt és a cukrot, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Amikor kész a sűrű tejbegríz, vaníliaaromával ízesítjük és félretesszük hűlni. A vajat robotgéppel habosra keverjük, majd a kihűlt grízhez adjuk és robotgéppel összekeverjük. A gríz felét egy másik tálba tesszük és hozzáadjuk a kakaóport, robotgéppel összekeverjük.

Egy 23 cm átmérőjű, lekapcsolható oldalú tortaformát kirakunk a keksszel, szorosan egymás mellé.
vorosrozsa66, 2018. március 30. péntek, 15:17
Tükörtojás sütemény
és készre sütjük.
Ha kihűlt, a sárgabarack befőttből köröket szúrunk ki, és a pudingos részre helyezzük, ezek lesznek a tojások sárgái. Színtelen tortazselét öntünk a sütemény tetejére.
A tortazselét az előírás szerint 2,5-3 deci befőttlével kevert vízzel elkeverjük, kevergetve felforraljuk, 1 perc forralás után levesszük a tűzről, kevergetjü, míg kihűlik és ráönjük a sütemény tetejére.
A recepttől csak annyiban tértem el, hogy a barackbefőttből nem szúrtam ki köröket, hanem a lecsöpögtetett fél barackokat rátettem a pudingos részre, így csaknem betakarta a fehér részt. Mutatósabb lett volna kisebb barackokkal, valósághűbb.


15 dkg liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3 tojás, fél csomag sütőpor.
A szokásos módon kikeverünk a hozzávalókból egy piskótatésztát (én még tettem bele egy kis
bkisseva, 2016. február 29. hétfő, 13:59
Mézédes sárgabarackdzsem
Hozzávalók:
10 kg érett sárgabarack (feldolgozás után mért súly)
1,25 kg cukor
8 tasak 3:1 Dzsemfix Szuper

Elkészítése: A barackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat kiemeljük.

A gyümölcsöt feltesszük főni, ha már jó sűrű (én kb. 30 percet főztem közepes lángon), merülő mixerrel pépesítjük.

A fixet elkeverjük a cukorban, majd a barackhoz adjuk.

Hagyjuk felforrni, majd 3 perc forrás után elzárjuk.

Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük.

Pár percre fejre állítjuk.

Nekem ebből a mennyiségből 9 nagy és 5 kisebb üveg dzsem készült.

Tipp: Természetesen kisebb gyümölcs mennyiség esetén a cukor és a fixáló arányosítása szükséges.

forrás.receptneked.hu
suzymama, 2015. június 22. hétfő, 16:20
Sárgabarack jam
Hozzávalók:
10 kg érett sárgabarack (feldolgozás után mért súly)
1,25 kg cukor
8 tasak 3:1 Dzsemfix Szuper
Elkészítése:

A barackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat kiemeljük.

A gyümölcsöt feltesszük főni, ha már jó sűrű (én kb. 30 percet főztem közepes lángon), merülő mixerrel pépesítjük.

A fixet elkeverjük a cukorban, majd a barackhoz adjuk.

Hagyjuk felforrni, majd 3 perc forrás után elzárjuk.

Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük.

Pár percre fejre állítjuk.

Nekem ebből a mennyiségből 9 nagy és 5 kisebb üveg dzsem készült.
koszegimarika, 2015. június 22. hétfő, 14:05
Mézédes sárgabarackdzsem
Mézédes sárgabarackdzsem


Hozzávalók:
10 kg érett sárgabarack (feldolgozás után mért súly)
1,25 kg cukor
8 tasak 3:1 Dzsemfix Szuper

Elkészítése: A barackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat kiemeljük.

A gyümölcsöt feltesszük főni, ha már jó sűrű (én kb. 30 percet főztem közepes lángon), merülő mixerrel pépesítjük.

A fixet elkeverjük a cukorban, majd a barackhoz adjuk.

Hagyjuk felforrni, majd 3 perc forrás után elzárjuk.

Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük.

Pár percre fejre állítjuk.

Nekem ebből a mennyiségből 9 nagy és 5 kisebb üveg dzsem készült.

Tipp: Természetesen kisebb gyümölcs mennyiség esetén a cukor és a fixáló arányosítása szükséges.
irmus, 2015. június 21. vasárnap, 07:39
Sütés nélküli édességek - nem csak forró napokra
kanál kakaópor, 1,5 dl kávé, 1/2 üveg rumaroma, 10 dkg étcsokoládé összedarabolva, meggybefőtt leve, 25-30 dkg magozott meggy vagy meggybefőtt; a krémhez: 60 dkg gesztenyemassza, 1/2 üveg rumaroma, 4 dl habtejszín, 1 dkg zselatin; a díszítéshez: 1 dl habtejszín, 12 szem meggy, 36 szem francia drazsé, tortadara, 12 db ostyarúd

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a meggy kivételével összegyúrjuk, és egy tortaformába egyenletese .belenyomkodjuk. Ha kész, a tetejére rakjuk a kimagozott, lecsöpögtetett meggyet vagy meggybefőttet. Amíg a krémet elkészítjük, a tésztát hűtőbe rakjuk.

Elkészítjük a zselatint. A gesztenyemasszához hozzáadjuk a rumaromát, a felvert habtejszín és a zselatint. Miután összedolgoztuk a krémet, megkenjük vele a tésztát és 20-25 percre a hűtőbe rakjuk.

Ha letelt az idő, a maradék felvert habtejszínnel megkenjük a torta tetejét. A torta oldalának az alját, ahol a tészta látszik, tortadarával vonjuk be, a tetejét meggyel, francia drazséval, ostyarúddal és
horvathnemagdi, 2012. augusztus 26. vasárnap, 15:58
Pezsgőhabos baracktorta
Hozzávalók:
a tésztához:4 tojás sárgája,12-12dkg kristálycukor és finomliszt,5 dkg vaj vagy sütőmargarin,3 dkg keserű kakaópor
a forma kikenéséhez:vaj, finomliszt
a töltelékhez:16 lecsöpögtetett fél sárgabarack befőtt
a krémhez:4 dl zamatos, édes pezsgő, 4tojás sárgája,1 csomag vanilia puding,4-6 evőkanál cukor,1/2 csomag zselatinpor,4 dl habtejszín
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral egy lábasba öntjük, vízgőzre állítjuk, majd kevergetve 4-5 percig főzzük,ezalatt a cukor is elolvad benne és a massza habos lesz.A vajat fölolvasztjuk benne, majd a tűzről levéve a lisztet és a kakaót is belekeverjük.A kikent kilisztezett tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben a közepesnél kisebb lánggal sütjük 15-18 percig.
Hűlni hagyjuk,majd a lecsöpögtetett barackokat üregükkel lefelé rárakjuk.A tortaforma oldalához duplán hajtott sütőpapírt igazítunk,hogy a krém ne ragadjon a tortaformához.
A krémhez 3dl pezsgőt fahéjjal és szegfűszeggel fölforraljuk,majd a fűszereket kidobjuk
katinkajuhasz, 2010. december 29. szerda, 18:55
Pöttyös torta
Hozzávalók:
1.2 kg őszibarack, 25 dkg cukor 2 dkg vaj, 4 tojás, 10 dkg liszt, 4 dl tej.
Elkészítés:
A meghámozott barackokat cikkekre vágjuk, és 150 g cukorral meghintve 20 percig pároljuk. Amikor a cukor megolvadt, hozzáadjuk a vajat. Közben felverjük a tojásokat 100 g cukorral, majd elkeverjük a liszttel és a tejjel. A lecsöpögtetett barackokat, kivajazott formába tesszük és ráöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 35 percig sütjük, majd magasabb fokozaton még 15 percig. A tortát tálra borítjuk és durva szemű cukorral, barackgerezdekkel és mentalevéllel díszítjük. Ugyanezt meggyel is elkészíthetjük, de azt nem szükséges előfőzni, meglocsolhatjuk azonban rumaromával, és 2 óráig hagyjuk állni a hűtőben.
bubszi, 2010. december 02. csütörtök, 21:01
Pöttyös torta
Hozzávalók:
1.2 kg őszibarack, 25 dkg cukor 2 dkg vaj, 4 tojás, 10 dkg liszt, 4 dl tej.
Elkészítés:
A meghámozott barackokat cikkekre vágjuk, és 150 g cukorral meghintve 20 percig pároljuk. Amikor a cukor megolvadt, hozzáadjuk a vajat. Közben felverjük a tojásokat 100 g cukorral, majd elkeverjük a liszttel és a tejjel. A lecsöpögtetett barackokat, kivajazott formába tesszük és ráöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 35 percig sütjük, majd magasabb fokozaton még 15 percig. A tortát tálra borítjuk és durva szemű cukorral, barackgerezdekkel és mentalevéllel díszítjük. Ugyanezt meggyel is elkészíthetjük, de azt nem szü
bubszi, 2010. november 25. csütörtök, 05:19
Sárgabarackfánk sörrel
Sárgabarackfánk sörrel
50 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 12 db sárgabarack, 2 dl sör, 15 dkg rétesliszt, 3 egész tojás, 3 evőkanál barackpálinka, 2 evőkanál porcukor, 2 szem összetört szegfűszeg, olaj a sütéshez, csipetnyi só.
A sárgabarackokat megmosom, lecsöpögtetem és kimagozom. Egy lapos tálra szétterítem, majd porcukorral meghintem, és a pálinkával meglocsolom. 15 percig pihentetem. Közben az összes többi hozzávalót tésztává keverem (mint az őszibarackfánknál). A levétől lecsöpögtetett barackokat először lisztbe, majd a tésztába mártom és bő, forró olajban pirosra sütöm. A visszamaradt édes, pálinkás gyümölcslevet kevés porcukorral addig keverem, amíg a cukor feloldódik benne, majd a kisült és lecsöpögtetett tésztát meglocsolom vele. (Ha gyerekeknek készül a fánk, akkor vagy aromával készítem, vagy sárgabaracklekvárral locsolom le.)
bubszi, 2010. október 15. péntek, 06:08
Sárgabarackfánk fehérborral
Sárgabarackfánk fehérborral
Hozzávalók: 12 db sárgabarack, 2 dl édes fehérbor, 15 dkg rétesliszt, 3 egész tojás, 3 evőkanál barackpálinka, 3 evőkanál kristálycukor, 2 szem összetört szegfűszeg, csipet só, olaj a sütéshez.
A sárgabarackot kimagozzuk. Egy lapos tálon szétterítjük, majd cukorral meghintjük és pálinkával meglocsoljuk. 15 percig pihentetjük.
A tojások fehérjéből kemény habot verjünk. A lisztet simára keverjük a tojássárgákkal, a sóval és annyi borral, hogy tejfölsűrűségű legyen a massza, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
A levétől lecsöpögtetett barackokat először lisztbe, majd a boros tésztába mártjuk és bő, forró olajban pirosra sütjük. A visszamaradt édes, pálinkás gyümölcslevet kevés porcukorral addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad benne, majd a kisült és lecsurgatott tésztát meglocsoljuk vele.
bubszi, 2010. október 15. péntek, 06:08
1/2
Képek, videók
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
Cica tejet iszik
eva6
2018. április 14. szombat, 18:40
ide-nekem-a-tejet.jpg
bedmarika47
2014. május 19. hétfő, 16:08
ide-nekem-a-tejet.jpg
janna53
2013. október 24. csütörtök, 19:25
Adj-egy-kis-tejet-légy szi
sarkadykati
2013. január 02. szerda, 03:04
Cica Tejet iszik.jpg
vojtiera
2012. július 14. szombat, 13:55
tejet ettem1122.jpg
maroka
2011. november 22. kedd, 13:30
Vermeer van Delft-Tejet ö
gigi55
2011. október 29. szombat, 19:08
Tejet ivó cic.gif
sarkadykati
2011. október 07. péntek, 01:00
Tejet lefetyelő cica
sarkadykati
2009. június 25. csütörtök, 07:25
Címkék
cukor megolvadt, fixáló arányosítása, tésztát hűtőbe, tészta látszik, összes többi, tésztába mártom, barackbefőtt levéből, tészta hozzávalóit, sűrű tejbegríz, másik tálba, vajat robotgéppel, barackhoz adjuk, lapos tálon, tetejére rakjuk, meggy kivételével, recepttől csak,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.