Belépés
2018. december 19. szerda | 51. hét | 353. nap | 06:40 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
P. Géraldy
PAUL GÉRALDY

1885. március 5-én született Párizsban Géraldy Le Fevre néven, és 1983. március 10-én halt meg Paul Géraldy francia költő. Alig huszonnyolc évesen adta közre a Toi et Moi (Te meg Én) című kötetét, amely versek esetében szokatlan módon bestseller lett. Titka Baranyi Ferenc szerint az volt, hogy ,,a szerelem mindenki által megélt fázisairól póztalan, csevegő stílusban volt bátorsága vallani."
Géraldy csaknem száz évet élt, 1983. március 10-én hunyt el a Párizs melletti Neuilly-sur-Seine-ben, ennek ellenére nem sok életrajzi adat maradt róla. Az irodalomtörténet mostohán bánik vele, ennek ellenére élőbb, mint sok más, ismertebb és elismertebb kortársa. A szerelmes idézetek gyűjteményeinek állandó szereplője, ott van az
menusgabor, 2018. november 09. péntek, 19:00
Szeptember 29. a kávé világnapja
többet isznak, mint mi (5,7 és 4,5 kiló/év). Négy kávéfogyasztóból három a klasszikus pörkölt kávékat részesíti előnyben, ugyanakkor a fiatalabbak között egyre népszerűbbek az instant kávék és a kapszulás megoldások is.
A kávé felfedezéséről többféle mendemonda kering, a leghitelesebb történet a XIV. századra nyúlik vissza, amikor is állítólag egy jemeni pásztor arra lett figyelmes, ha kecskéi a kávécserje termését legelik, felélénkülnek. A pásztor begyűjtötte a cserje piros bogyóit, s elvitte a közeli kolostor szerzeteseinek. Azok forró főzetet készítettek a bogyókból - megfőzték az első kávét. Az ital hatásosnak bizonyult, felélénkültek tőle, ezért rendszeresítették, főleg az éjszakai szertartások, imaórák előtt ittak a főzetből.

A kávé története

A kávé egyik legnépszerűbb és legismertebb italunk. Néhány évszázad alatt a világ minden részén elterjedt. Diadalmas útjában nem tudták feltartóztatni sem a vallási tilalmak, sem az uralkodók rendelkezései, melyek a
eva6, 2018. szeptember 29. szombat, 18:52
H.Kohut Katalin: Feltétel nélkül
megbeszéljük...

Másnap délelőtt István kopogott a tanári ajtaján. Anna elmondta a verse tartalmát Franciskának, majd kérte a férfit, segítsen abban, hogy a kislány szíve megismerje a szeretetet minél hamarabb, mert még messze van attól, hogy az igazi kopogtasson ajtaján, nem - várhatnak, vissza kell adni Franciskát az életnek. Először is azt kell megértetni vele, hogy nem az ő bűne, ami történt, meg hogy szükség van rá, őt is lehet szeretni.
Megbeszélték, hogy délután együtt mennek sétálni a közeli tópartra. Így is történt, Franciska az új farmert és az egyik tunikát viselte. Hosszú haját lengette a szél, olyan volt, mint egy porcelánbaba, akit csak óvatosan lehet érinteni, s csak szép szavakkal lehet megszólítani.
Három hófehér hattyú úszkált a tóban. István vásárolt madáreledelt és átnyújtotta Franciskának. A kislány tisztelettel etette az állatokat, mintha szívességet tenne nekik. Anna így szólt:
- Látod Franciska, a hattyúk nélküled ma nem csemegéztek volna, nagyon fontos vagy
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:45
Szent Bertalan apostol mártíromsága
telepíti az Úr szőlejét és paradicsomát. Az embereknek gyógyszert adott a betegségek ellen, kitépte a tudatlanság töviseit, kiirtotta a hitetlenség őserdőit, és a hittételek köveiből oltalmat adó házat épített nekik."
Bertalan vértanúságára utal az a pécsi monda is, amely a városhoz tartozó gyükési szőlők között emelkedő barokk Bertalan-kápolnához fűződik. Az itt buzgólkodó remeték a török elől a Mecsek erdőségeibe menekültek. Bertalan barát azonban a helyén maradt, és a kápolna kincseit egy közeli barlangba rejtette el. A törökök követelték rajta a kincseket. Ő azonban a rettenetes kínzások ellenére sem árulta el, hol vannak. Lekísérték a hegyről és egy présház mellett elevenen megnyúzták, bőrét karjára vetették, és most már megengedték neki, hogy visszamenjen a kápolnához. Amikor azonban odaért, összeesett és meghalt. A törökök ennek láttára annyira megrémültek, hogy még a tájára sem mertek menni többé a kápolnának. Nyilvánvaló, hogy a monda képződését az apostol kápolnabeli képe ihlette és
maroka, 2018. augusztus 24. péntek, 10:54
Szent Domonkos áldozópap 08.08
Gondtalansága és nyugalma annyira lenyűgözte őket, hogy bénultan eresztették le a fegyverüket és kereket oldottak

- Vándor úton oldalon
SZENT DOMONKOSAugusztus 8.
*Caleruega, 1170 körül +Bologna, 1221. augusztus 6.
Az Ó-Kasztíliát átszelő Duero folyó völgyében, néhány órányira a püspöki székhelytől, Osmától fekszik Caleruega városa. A Guzman családnak nagy kiterjedésű birtokai voltak e vidéken. Domonkos itt született 1170 körül. Szülei egész kicsi korában az egyik nagybácsihoz, a közeli Gumiel de Izan esperes-plébánosához küldték, hogy ott kapja meg az alapvető iskolázást és a nagybácsi vezesse be őt a templomi szolgálatba.
1190-ben került Domonkos a palenciai székesegyház iskolájába, s ekkor már világossá vált, hogy pap akar lenni. Tankönyveinek lapszéli jegyzetei és a felebarátai iránt megnyilvánuló szeretete már előre jelezték, hogy mi lesz belőle, ha felnő. Kasztíliában éhínség volt, Domonkos pedig pénzzé tette könyveit, és árát a szegények között osztotta szét. Azt
maroka, 2018. augusztus 08. szerda, 11:19
Tokaji Márton
TOKAJI MÁRTON

Tokaji Márton (Debrecen, 1940. szeptember 9. - Debrecen, 2014. március 31.) költő, író. Csak nyugdíjas éveiben kezdett komolyabban foglalkozni a költészettel. 2014-ben bekövetkezett haláláig aktív szervezője és tagja volt a helyi amatőr művészvilágnak.

Verseit klf. számos országos és helyi irodalmi folyóiratokban publikálja és azok az Interneten is megtalálhatók. Több évig főszerkesztője volt a ,,FŐNIX HANGJA" irodalmi folyóiratnak, majd 2007 óta az ,,Alföldi Tollforgatók Lapja" irodalmi és művészeti folyóirat főszerkesztője. A Cserhát Művész Kör vezetőségi tagja, és a Kör Alföldi tagozatának elnöki tisztét tölti be. Kiadott verses kötetei: Tavasz tisztafénye az őszben világít, Álomkötél, Hajnali fényben, A csend varázsa, Fényévek útjain. Hatodik elbeszélő verses kötete nyomdai előkészítés alatt áll, mely
menusgabor, 2018. július 26. csütörtök, 22:00
Kárpátaljai gyermekotthonban jótékonykodtak az M2 Petőfi TV és a Holnap tali! szereplői
Stumpf Kata, az M2 Petőfi TV szerkesztő riportere a műsorban elmondta, nagy örömmel és izgalommal tettek eleget a magyar határhoz közeli, 60 leánynak otthont adó nagydobronyi otthon meghívásának, ahová a Petőfi TV-ben gyűjtött adományokat is eljuttatták, emellett az ott élő gyerekekkel együtt festették ki az egyik közösségi szobát. "Nagy élmény volt a gyerekekkel együtt festeni, sokat játszottunk, fociztunk együtt" - mondta.

Rengeteg mesefilm, gyerekjáték, egyedi tervezésű ruha talált új gazdára a Kárpátaljai Irgalmas Szamaritánus Református Gyermekotthonban, ahol a gyerekek közel fele valamilyen fogyatékossággal él.

Az otthonban lakó gyerekek sokat meséltek a terveikről, barátaikról, nagyokat nevettek együtt, annak ellenére, hogy milyen szomorú történetük van - tette hozzá.

A szerkesztő beszélt arról is, hogy az M2 Petőfi TV stábja a jövőben is folytatni szeretné a jótékonykodást, meg szeretnék mutatni ezeket a gyermekotthonokat az embereknek.

Derék Bence színész a műsorban arról
velemenyezd, 2018. július 26. csütörtök, 11:31
Goretti Szent Mária szűz és vértanú
péntek
A tizenkét évesen vértanúhalált halt Goretti Szent Máriára emlékezünk július 6-án. Szentté avatásán, 1950-ben az Egyház történetében először félmilliónál is többen voltak jelen, köztük volt Mária édesanyja is.
.......
Goretti Mária az olaszországi Corinaldóban született 1890. október 16-án. Szüleinek volt egy kis földjük, de ebből a család nem tudott megélni, ezért elköltöztek a Nettunóhoz közeli Ferriere di Concában, ahol egy özvegyemberrel és fiával közösen béreltek egy kisebb birtokot. A vidék mocsaras volt, alig telt el egy év, Mária édesapja meghalt maláriában. Az özvegyen maradt édesanya nem tehetett egyebet, ott maradt hat gyermekével, és továbbra is fenntartotta a bérletet. Mária volt a testvérek közül a legidősebb, ellátta a háztartást, és vigyázott a kicsikre, amikor édesanyja a nagyobbakkal kinn dolgozott a mezőn.
A bérlőtárs fia, a tizenkilenc éves Alessandro először szép
maroka, 2018. július 06. péntek, 13:49
Az Urantia könyv - 53. írás
címzetes igazgatója a jerusemi angyali seregek vezetését átvegyem. Erkölcsi támogatást kaptam a melkizedekektől, hatékony segítséget az Anyagi Fiaktól, cserbenhagyott a saját rendem egy jelentős csoportja, viszont nagyszerű támogatást nyújtottak a jerusemi felemelkedő halandók."

53:6.5 ,,Mivel a luciferi elszakadás eredményeként elkerülhetetlenül mi is kiszakadtunk a csillagvilági körökből, ezért a küzdelmünk sikere azon hírszerző testületünk hűségén múlott, akik segélykérésünket a közeli Rantulia csillagrendszerről az Edentiára továbbították; és úgy találtuk, hogy a rend uralma, a hűség értelme és az igazság szelleme magától győzedelmeskedett a lázadás, a saját jogok és az úgynevezett személyes szabadság felett; képesek voltunk folytatni a küzdelmet az új Csillagrendszer Fejedelemnek, Lucifer méltó utódának az eljöveteléig. És rögtön ezt követően kijelöltek a Melkizedek-megbízottak urantiai testületébe, mely felügyeletet gyakorol a hűséges szeráfi rendek felett az áruló Kaligasztia
eposz, 2018. június 24. vasárnap, 20:46
Hogy már nyár van?
Szaladnak a napok, és igyekszem utol érni magamat. DE! Nagy készülődés van, mert pénteken ballagnak az én édes kicsi lányaim, és bizony a lányoknál nem egyszerű, fodrász, kozmetikus és sorolhatnám. Bankettre ruha, és és és ...anya...... És a rohanás, és a segítő szándék, és a nagy szeretet és az, hogy hogy lettek ilyen nagyok???
Rengeteget dolgoztunk, rengeteget mentünk, megyünk. Nincs szabad hétvégénk, aminek nagyon örülök, hiszen szeretem amit csinálunk, és amit csinálok. Jövő héten már az a munka vár, amik el vannak maradva, a videó vágás és az új dal elkészítése....és a lakás kitakarítása, mert az most nagyon nem megy. Meglátom holnap hogy lesz idő és mire, de holnap is megyünk.
Imádok minden helyszínt és a sok sok kedves, mosolygós gyerkőcöt. Annyira szívből jön nekik még amit mondanak <3 Lehet az én kis kutyóimat is azért szeretem ennyire, mert olyan kis őszinték, és olyan nagyon tudnak szeretni és hízelegni :-)
Ma például kaptunk egy tuti ovis szatyorkát,amitől, úgy meghatódtam, de most
dundulino, 2018. június 13. szerda, 22:20
Varjú Zoltán
VARJÚ ZOLTÁN

Varjú Zoltán (Paks, 1974.05.30 - )

"Magyarnak születni nem csupán holmi születési előjog, vagy Öntelt nemzeti felsőbbség tudat... hanem élethosszig tartó kötelesség a Nemzetünk iránt! Ezáltal ki Magyarnak születsz, ne csak beszélj róla, hanem élj is úgy, hogy arra érdemes legyél..."

(Varjú Zoltán)


Versei

AKI HOZZÁD
menusgabor, 2018. május 07. hétfő, 21:00
Tompa Mihály - A légkő.
[/kep]

Ez áldott, e kegyes teremtés
Milljók közűl kivál;
Simogatván három leányát
Szólt gyakran a király:
Jók légyetek, minő anyátok!
S ugy - gondolá tovább, -
Bennetek hő anyát nyer a nép,
És a férj koronát.

Történt pedig, hogy a királynő,
Ki oly kegyes, ki jó,
Lassan emésztő hervadásban,
Fehér lesz, mint a hó;


S midőn érzé, hogy életének
Estvéje közelit:
Ágyához áldás- és bucsúra
Inté szülötteit.

Utószor látlak, jó leányim!
Anyátok elmegyen...
Jók legyetek, - s igaz testvéri
Egymásnak szűntelen!
Atyátoknak, búban, örömben
Hűk és engedelmesek:
Anyák a néphez, - a szegénynek
Védői légyetek!


S a kerti kápolnácska mellett,
A lombos fák alatt,
Látogassatok meg, leányim,
Elhunyt
chillik, 2018. április 12. csütörtök, 06:46
1/68
Képek, videók
Paul Géraldy - Szeretni a
sanci81
2018. március 18. vasárnap, 17:21
Paul Géraldy - A szerelem
sanci81
2018. március 18. vasárnap, 17:19
Paul Géraldy.jpg
zsu74
2013. december 20. péntek, 02:20
2002_paul-geraldy.jpg
klara50
2010. november 30. kedd, 01:32
Paul Géraldy idézet.jpg
szalai0913
2010. május 25. kedd, 08:42
Paul Geraldy
sarkadykati
2008. október 25. szombat, 06:02
PAUL%20GERALDY%20-%20S ZER
szemike41
2008. szeptember 11. csütörtök, 08:24
Tél Párizsban
eva6
2018. december 15. szombat, 11:14
Nő párizsban
eva6
2018. augusztus 28. kedd, 13:33
Vasúti alagút Párizsban,
sanci81
2017. december 26. kedd, 16:07
német tisztek Párizsban.j
agica2004
2017. július 09. vasárnap, 19:43
Romantika párizsban
eva6
2017. június 29. csütörtök, 21:23
tavasz párizsban.jpg
eva6
2017. április 07. péntek, 11:46
Katalinék-Párizsban.jp g
agica2004
2017. március 27. hétfő, 18:35
Párizsban
sanci81
2016. december 18. vasárnap, 18:12
Címkék
rettenetes kínzások, saját rendem, kerti kápolnácska, kávé világnapja, helyén maradt, Kárpátaljai Irgalmas Szamaritánus Református Gyermekotthonban, kávé története, cserje piros, egyik közösségi, igazság szelleme, Párizsban Géraldy Le Fevre, Tokaji Márton, kávé felfedezéséről, verse tartalmát, klasszikus pörkölt, saját jogok,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.