Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 19:29 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ferenc pápa: Az ördög érzéstelenítővel kísért, álljunk ellen
Ferenc pápa: Az ördög érzéstelenítővel kísért, álljunk ellen neki!
Súlyos bűnünk e lassú lecsúszás az életben. Igaz, ellene lehetne vetni: ,,De hiszen mindenki ezt csinálja, nincs baj..
A lassú lecsúszás veszélyére hívta fel a figyelmet Ferenc pápa február 13-án, a Szent Márta-házban bemutatott reggeli szentmise homíliájában. Utalva Salamon király rossz példájára, aki öregkorára apránként vesztette el az Úr iránti hűségét, és a bálványimádás bűnébe csúszott.
A szentmise Királyok első könyvéből vett olvasmánya (1Kir 11,4-13) Salamonról szól, aki öregkorára bálványimádásba süllyedt, büntetésként fia elvesztette az ország nagyobbik részét. Hittagadó lett a király; asszonyai elcsavarták a fejét, hogy idegen isteneket kövessen. Pedig ,,derék férfi" volt korábban, aki az Úrtól a bölcsesség adományát kérte, ami által messze földön híressé vált.
A történet hátteréhez Ferenc pápa magyarázatként hozzáfűzte, hogy abban a korban több feleséget is tarthatott a férfi, de ezzel
maroka, 2020. február 14. péntek, 11:05
GKI: 2,5 százalékos GDP-növekedés, 0,5 százalékos infláció lehet idén
államháztartási hiány, azonban ehhez 100-200 milliárd forintnyi évközbeni kiigazítás kell majd.

A sok átmeneti, pozitív tényező nyomán növekedési szempontból a 2014-es év az elmúlt évekhez képest kiugróan jónak tűnik - mondta Vértes András. Rámutatott azonban, hogy a következő évekhez képest is 2014 marad a legjobb év, mivel utána a növekedés valószínűleg lassul, már csak a beérkezőeurópai uniós támogatások elkerülhetetlen, markáns csökkenése miatt is.

A GKI elnöke szerint a magyar gazdasági évtizedes lecsúszása a régió országaihoz képest 2014-ben végre nem folytatódik, ugyanakkor a tartós kilábaláshoz szükséges mélyreható változtatásokból szinte semmi nem látható. A mélyreható változások között említette annak garantálását, hogy a tőke biztonságban működik Magyarországon, és úgy vélte, az országnak nem iparosításra, hanem az állami szféra, az állami szolgáltatások modernizálására lenne szüksége.

A növekedés jelenlegi gyorsulása főleg átmeneti tényezők - a választási gazdaságpolitika és az
velemenyezd, 2014. június 25. szerda, 12:53
Járai: 2009 óta a növekedésre kellett volna fókuszálnia az MNB-nek
mondta.

"Simor András és a 2013 előtti jegybanki vezetés mentségére legyen mondva, hogy 2009-2010-ben még lényegesen szűkebb volt a mozgástér. De talán sokkal hamarabb lehetett és kellett volna váltani" - tette hozzá Járai Zsigmond.

Hozzátette: mára Magyarország az előző kormányok gazdaságpolitikája miatt körülbelül 25 százalékkal lemaradt a kelet-közép-európai országok 2004 óta nyújtott átlagos gazdasági teljesítménye mögött.

"Immár tíz éve még a környező államokhoz képest is lassú lecsúszásban vagyunk, és a különbség 2017-re még nagyobb lehet. Ez az igazi probléma. Ezen javíthatott volna valamelyest, ha a növekedésorientált program hamarabb kezdődik el" - fejtette ki.

Mint mondta, az Orbán-kormány már az első évben helyesen ismerte fel, hogy a gazdasági válságból csak a költségvetés konszolidációjával és az adósságállomány csökkentésével lehet kilábalni.

"Sikerült bravúrosan lavíroznia: az egymásra épülő lépésekből mindig csak annyit tett meg, amennyire éppen szükség volt, s
velemenyezd, 2013. december 18. szerda, 18:34
szeretettel
kosarával!

S miközben egy szélroham esőt szitált az arcukba, Satin elmesélte az ő tubicájának Pomaré királyné históriáját. Ó, micsoda gyönyörű leány volt ez valamikor! Egész Párizst megbűvölte a szépségével! Micsoda ördögmotolla! Hogy adta a bankot! Hogy vezette pórázon a férfiakat! Hány előkelő úr sírdogált a lépcsőjén! Most ivásra adta a fejét; a környéken lakó nők abszintot itatnak vele, ha mulatni akarnak egy kicsit, aztán az utcagyerekek űzőbe veszik, s kővel dobálják. Bizony, szép kis lecsúszás! Egy királynő, aki a sárba hullt! Nana fagyosan hallgatta.

- Mindjárt meglátod - tette hozzá Satin.

Füttyentett, mint egy férfi. A rongyszedőnő már az ablak alatt járt; most felnézett, s jól lehetett látni az arcát lámpája sárga világánál. Halom rongy között, tépett kendőben, kékes, forradásos arc volt ez, szája fogatlanul tátogott, gyulladt szeme bedagadva. S az ocsmány, eliszákosodott vén rima láttán egy emlék villant át Nanán, s úgy rémlett, mintha a sötétség mélyén a
sayuri, 2013. október 02. szerda, 12:44
VG konferencia - Chikán, Kupa, Oszkó: IMF-megállapodást, minél előbb
Antall-kormány pénzügyminisztere a jelenlegi kormány kiszámíthatatlan pénzügyi politikáját kritizálta, sürgetve a bankadó azonnali megszüntetését.

A hitelezés attól nem fog megindulni, hogy az állam beszáll abba a Takarékbankba, amely a hitelpiac néhány százalékát képviseli - tette hozzá.

A gazdasági növekedés Magyarországon elképzelhetetlen az elhanyagolt agrárium és élelmiszeripar fejlesztése nélkül - mondta Kupa Mihály.

A gazdasági helyzet nem ad okot optimizmusra, Magyarország a lassú lecsúszás állapotába került - értékelt Chikán Attila. Az első Orbán-kormány gazdasági minisztere szerint akkor van esély a növekedésre és az ország versenyképességének javítására, ha a kormány a reálgazdaságra, a kutatás-fejlesztésre és az innováció erőteljes támogatására koncentrál.

A kkv-szektor támogatása csak papíron létezik, és aklaszterek kialakítása sem élvez támogatást - jelezte a Budapest Corvinus Egyetem professzora. (A klaszterek önálló cégek együttműködését segítik, amelyek ugyanabban az
velemenyezd, 2012. június 05. kedd, 14:13
IMF: 2012-ben 3,75 százalékkal nő a világgazdaság, az eurózóna "enyhe recesszióba" kerül
Az IMF a tavaly szeptemberi világgazdasági előrejelzésénekfrissített változatában rámutatott, hogy a globális fellendülést az euróövezetben erősödő feszültségek és a máshol tapasztalt "törékenység" veszélyeztetik.

A valutaalap szerint a pénzügyi feltételek romlottak, növekedési kilátások halványodtak, és lecsúszás kockázatai megnövekedtek.A világgazdaság teljesítménye várhatóan 3,75 százalékkal növekszik majd 2012-ben, ami háromnegyed százalékpontos negatív korrekció az IMF 2011 szeptemberi 4,5 százalékos előrejelzéséhez képest.

Ennek oka főleg az, hogy az euróövezet gazdasága a várakozások szerint 2012-ben enyhe recessziót él majd át az állampapír-piaci hozamok emelkedésének, a banki tőkeáttétel-csökkenés reálgazdaságra gyakorolt hatásainak, és a további költségvetési konszolidáció következtében. A növekedés várhatóan a feltörekvő és fejlődő gazdaságokban is lassú lesz, a romló külső környezet és a gyengülő belső kereslet következtében.

Az IMF szerint a legközvetlenebb politikai
velemenyezd, 2012. január 24. kedd, 16:14
Nagy strandkörkép
vízi csoppert, pezsgőágyakat, sodrófolyosót. A nyakdögönyözők, a víz alatti vízsugarak is a kényeztetést szolgálják. Sportolási lehetőségekben is bővelkedik az élménypark. Vízi és strand röplabdapályán is benevezhetsz egy izzasztó meccsre.

Atlantika Vízividámpark - Gergelyugornya (Vásárosnaménytől 5 km)

A gyors csúszás szerelmesei a 40 méter hosszú csúszdákról, 8 másodperc alatt érhetnek a medencébe. Az anakonda csúszdák pedig, a három tekergős csúszdával a lassabb lecsúszás szerelmeseinek ajánlott. A két Shuttle csúszda Magyarországon egyedülálló. Gyakorlatilag a két sávos csúszdában egy "bobon" érkezünk a medencébe. 10 méter magasról indulva a 16 méter hosszú lejtőn indul meg a bob, és villámgyorsan ér le a medencébe.

Aquacity Zalaegerszeg

A 7,5 hektáros területen hullámmedencék, jakuzzik, ugrómedence 300 méter hosszú lassúfolyó áll a fürdőzők rendelkezésére. A létesítmény fő vonzereje a 18 db csúszda. A strand egyik fő látványossága az
nyta100, 2009. június 27. szombat, 11:48
A románoknak előbb lesz euró..
GDP-növekedése a tavalyi 6,9 százalékról idén 5,8 százalékra lassul, és jövőre már csak 5,2 százalék lesz.

Leminősítés és lassú csúszás

Az országokat külön-külön is megvizsgálták és az derült ki, hogy az elmúlt másfél évben csak három szuverén devizaadós kapott felminősítést - Csehország, Szlovákia és Örményország -, és ezt két leminősítés - Lettországé és Grúziáé - kísérte. Érdekes kérdés, hogy ehhez képest mi hol állunk...

Minket a lassú lecsúszás jellemez az élet minden területén - hát, bizony nem túl biztató a helyzet Csaba professzor szerint. - Ezek a befektetési ügynökségek - miután nemzetpolitikai, külpolitikai, pártpolitikai szempontokat is figyelembe véve kizárólag üzleti alapon értékelnek - ők követik ezt a folyamatot. Lassan, de biztosan folyik a magyar adósságok leminősítése, annak ellenére, hogy az ország külső fizetési helyzete rendben lévőnek mondható. A viszonylag kevés számú egyértelmű eredmény egyike amit a
korall44, 2008. szeptember 01. hétfő, 13:49
Az 5 legjobb csúszdapark
Gergelyiugornya nevét. A vízipark legnépszerűbb programja az éjszakai fürdőzés, legnépszerűbb lakója pedig Sanny, a fóka, amely egy elképesztő show-ban produkálja magát a csúszdázásban kifáradt népnek.


A parkban három szekcióban találhatók csúszdák. Az első a dupla kamikaze, amely két 40 méteres csúszdából áll, és az elrugaszkodástól a vízbe érkezésig 8 másodperc az út. A második az anakonda, ez három csúszdából áll, és jóval lassabb lecsúszást tesz lehetővé. A zöld csúszda 12,5 méter magas és 72 méter hosszú, az anakonda hármasa közül ezen lehet a leggyorsabban leérni. A hármas további két tagja, a sárga 12 méter magas és 101 méter hosszú, valamint a kék 13 méter magas és 113 méter hosszú csúszda. A harmadik szekció a Magyarországon egyedülálló shuttle csúszda. A kétsávos csúszdában egy ,,bob" segítségével lehet lecsúszni és megérkezni a vízbe. A 16 méter hosszú csúszdán akár 60 km/h sebesség is elérhető. Talán éppen
veronika74, 2008. július 06. vasárnap, 16:44
Csússz egyet
alatti vízsugarak is a kényeztetést szolgálják. Sportolási lehetőségekben is bővelkedik az élménypark. Vízi és strand röplabdapályán is benevezhetsz egy izzasztó meccsre.


Atlantika Vízividámpark - Gergelyugornya (Vásárosnaménytől 5 km)

A gyors csúszás szerelmesei a 40 méter hosszú csúszdákról, 8 másodperc alatt érhetnek a medencébe. Az anakonda csúszdák pedig, a három tekergős csúszdával a lassabb lecsúszás szerelmeseinek ajánlott. A két Shuttle csúszda Magyarországon egyedülálló. Gyakorlatilag a két sávos csúszdában egy "bobon" érkezünk a medencébe. 10 méter magasról indulva a 16 méter hosszú lejtőn indul meg a bob, és villámgyorsan ér le a medencébe.


Aquacity Zalaegerszeg

A 7,5 hektáros területen hullámmedencék, jakuzzik, ugrómedence 300 méter hosszú lassúfolyó áll a fürdőzők rendelkezésére. A
veronika74, 2008. június 17. kedd, 13:56
Járai temeti az országot
a gazdasági növekedés lelassult és a versenyképesség csökkent - hangsúlyozta az Orbán-kormány pénzügyminisztere.

Járai Zsigmond szerint jövőre 2-3 százalékos GDP-növekedés érhető el.

Ha nem lesz ekkor keresletvisszafogás, akkor az gyorsíthatja a növekedést, és most jó a külgazdasági környezet, bár várhatóan az Európai Unió növekedése is csökkeni fog - tette hozzá.

Hosszabb távon is ilyen mértékű növekedésre lehet számítani, ám ez nem felzárkózást, hanem fokozatos lecsúszást jelent - emelte ki a jegybank korábbi elnöke.

Járai Zsigmond közölte: Romániával és Bulgáriával sem vagyunk egy kategóriában, mert ennek a két országnak a gazdasága gyorsabban növekszik, bár lejjebbről indultak.

Elképzelhető, hogy az euró bevezetésében is előttünk lesz ez a két ország - tette hozzá.

A volt pénzügyminiszter úgy vélekedett, az infláció 5 százalék közelében maradhat jövőre.
Hanganyag: Németh Zoltán

Kapcsolódó cikkek:
* MNB:
furaila, 2007. december 28. péntek, 00:53
Kövér László kongresszusi besz
birtokló Magyarország történetében nem igen találunk példát. Egy mély történelmi krízisből talpra álló és ígéretesen felfelé kapaszkodó országot ilyen rövid idő alatt, ilyen mélyre taszítani, ahogy most Gyurcsány Ferenc és tettestársai tették, utoljára csak Rákosinak és bandájának sikerült. Magyarország súlyos gazdasági, pénzügyi, megélhetési, politikai és erkölcsi válságban van. Gazdasági válságban vagyunk, mert tíz éve nem volt ilyen lassú a magyar gazdaság növekedése, mint 2007 első negyedévében. A lecsúszásunk 2005 utolsó negyedéve tart hónapról hónapra, miközben térségbeli riválisaink gazdasága szárnyal, s ma már az Európai Unió átlagos növekedési üteme, de Németország és az Egyesült Államok gazdaságának bővülése is meghaladja a miénket. Pénzügyi válságban vagyunk, mert az Európai Unióban nálunk a legmagasabb az államháztartási hiány.

Az infláció márciusban elérte a 9 százalékot, az államadósság növekvő kamatterhei pedig 1000 milliárd forint felett lévén felemésztik a mindannyiunk által
furaila, 2007. május 24. csütörtök, 12:20
1/2
Képek, videók
Anya a fordított házban
ttolnai
2017. szeptember 14. csütörtök, 08:39
Bölcsö az égö házban.jpg
chillik
2017. április 29. szombat, 15:11
ebben a házban ....jpg
dnemethk
2017. február 17. péntek, 19:58
a-kutya házban.gif
szicu
2015. április 25. szombat, 13:27
Kreatív ötletek a házban/
pacsakute
2014. július 11. péntek, 10:33
salamon_kiraly_bolcs_b ibl
sz719eszter
2018. június 01. péntek, 14:43
salamon névv.jpg
zsokica45
2017. november 07. kedd, 18:36
salamonb névv.jpg
zsokica45
2017. november 07. kedd, 18:35
Salamon
szicu
2016. május 13. péntek, 08:51
salamon-szigeti foldi gal
lilagondolatok
2014. november 20. csütörtök, 15:21
salamon szigeti bagolyfec
lilagondolatok
2014. november 20. csütörtök, 15:19
salamon-bela-042.jpg
lilagondolatok
2014. augusztus 16. szombat, 15:25
200px-Salamon_Béla_sír ja.
lilagondolatok
2014. augusztus 16. szombat, 15:24
Salamon toronynál
bodagabika
2013. december 07. szombat, 14:01
a Salamon toronynál
orban47
2013. november 09. szombat, 16:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.