Belépés
2019. szeptember 17. kedd | 38. hét | 260. nap | 08:52 | Zsófia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rigó Jancsi
kihűtjük, és keresztben, vízszintesen kettévágjuk.

Míg hűl a tészta, elkészítjük a habkrémet.
A tejszínt felverjük majdnem teljesen keményre, beletesszük a cukrokat, és így verjük keményre. Ha kész, beleszitáljuk a kakaót, és óvatosan belekeverjük.
A zselatint elkeverjük egy kis edénykében a tejjel, feltesszük melegedni, és kevergetve addig melegítjük, míg elolvad a zselatin benne. Forralni nem szabad! Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Ujjunkkkal ellenőrizzük, ha már nem is langyos, beleöntjük a kakaóshabba, és gyors mozdulatokkal beledolgozzuk.
A kettévágott alsó kakaóslapot egy tálcára, deszkára fektetjük, rákenjük a kakaós tejszínhabot, szépen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a tetejét, kissé rá is nyomhatjuk.

Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk, beletesszük a vajat, összedolgozzuk, és ráöntjük a tészta tetejére. Késsel elsimítjuk, és hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel kockára vágjuk.
sütési hőfok: 175°C
sütési mód:
koszegimarika, 2019. augusztus 22. csütörtök, 21:00
Regenor
Mikrobiom por az emésztés helyre állításához!

Lapos has, jó közérzet, jó emésztés, szép bőr... Folytassam? 🙂

Vajon mitől függ mindez? Bizony a bélflóránk állapotától.

Izgalmas időket élünk orvoslás szempontjából, mert kezdi - végre valahára- a nyugati orvoslás is belátni, hogy az egészséget a pocakban kell keresni. Azok a iciri-piciri kis bacik, ha jól vannak tartva, meghálálják. Ellenkező esetben viszont jól kibabrálnak velünk.

A bélflóránk nagyon röviden 2 féle baktériumból áll: firmicutes ( '' kövérítő '' ) és bacteriodetes ( '' egészségesítő '' ) baktériumok.

Ez azt jelenti, hogy, ha felborul az egyensúly és túlszaporodik a firmicutes, akkor bizony hízásnak
faciendum, 2019. augusztus 21. szerda, 20:17
A simább bőrért
pattanásokat és sebeket, emellett puhítja és simává varázsolja a bőrt.

- Ez a gyümölcs tisztító enzimekben gazdag, amely eltünteti a halott sejteket és simábbá és frissebbé teszi a bőrét. Kiváló összehúzó tulajdonságainak köszönhetően remek természetes tisztító olajos bőrűek számára.
- A sötét foltok, illetve az akné foltok világosítására is jól alkalmazhatóak. Vegyen frissen facsart citromlevet és alkalmazza a teljes arcára és a nyak bőrére. Hagyja rajta tíz percre, majd mossa le langyos vízzel.
- A puha és sima bőr érdekében keverjen el narancslevet és tojásfehérjét, majd lassú tűzön melegítse fel. Hagyja, hogy lehűljön, majd alkalmazza az arcán tíz percre, végül mossa le meleg vízzel.

Teafaolaj
A teafaolaj hatásos sebhely eltávolító. Néhányan allergiásak lehetnek erre, ezért ajánlatos először a belső csuklón kipróbálni.

- A pattanás gyors gyógyításához áztasson vattakorongot teafaolajba, majd helyezze az érintett területre pár óránként. Egy
pacsakute, 2019. augusztus 06. kedd, 23:45
Gyógynövény kisokos
is készül. Érdekesség: régi népi szerként a friss levelekkel nehezen gyógyuló sebeket kezeltek. A máj megbetegedései esetén, sárgaság, epekő, székrekedés vagy krónikus légcsőhurut gyógyítására alkalmazzák. Tartalmaz germániumot, ami a penészek ellen hat.



Legyezőfű

Réti legyezőfű (Filipendula ulmaria Maxim). Rózsafélék családjába tartozik. Teája izzasztó, vizelethajtó és lázcsillapító hatású.



Len (Linum usitatissimum L.)

A lenmagot langyos vízzel leöntve nyákos folyadékot készítenek bélhurutos bántalmakra a bélfal bevonásául. Érdekesség: régebben ezt a nyákos folyadékot a haj begöndörítésére is használták. A lenmag őrleményét pépes borogatásként használták kelések érlelésére.



Lepkeszeg

Görögszéna (Trigonella foenumgraceum L.), Illata az ánizsra emlékeztető. C-vitamint tartalmaz. Főzete bélgörcsöt szüntető, szélhajtó, húgykőoldó hatású. Őrleményéből lágyító pépes borogatót is készítenek.
suzymama, 2019. július 01. hétfő, 10:50
A hőség elleni védekezés alapszabályai :
A hőség megterheli a szervezetet: csökken a vérnyomás, alacsonyabb lesz a pulzusszám és gyengül a koncentráció, lankad a figyelem (ezért több ilyenkor a baleset).
A tompaság ellen felfrissülés érzését adhatja, ha naponta többször zuhanyozunk langyos vagy hideg vízzel.

A déli órákban lehetőleg ne tartózkodjunk a szabadban. Amikor a levegő hőmérséklete kint 35 Celsius-fok körül van, akkor a szobában 28 fok az ideális, hűvösebbre nem tanácsos állítani az otthoni, irodai klímát, mert ha kimegyünk a szabadba, a hirtelen hőmérséklet-változás megterhelő lehet.

Figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, fogyasszunk elsősorban vizet, teát, gyümölcslét, de jól eshet a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek is. Ne fogyasszunk viszont kávét, alkoholos italt, cukros, illetve szénsavas üdítőt, és nem jó ötlet a fröccs és a sör sem, mert fokozzák az izzadást és vízhajtó hatásúak is, ily módon komoly dehidratáltságot okozhatnak.

Különösen figyeljünk az idős
pacsakute, 2019. június 11. kedd, 20:50
Hókifli
Hozzávalók : 50 dkg rétesliszt, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, 1 ek. porcukor, 2 dkg élesztő, csipet só, ha szükséges 1 - 1.5 dl tej



Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langyos tejet lehet még hozzá tenni, míg elérjük a megfelelő állagot.
Kétfelé vesszük, letakarva 15-30 percig pihentetjük.
3 mm vastagságúra nyújtjuk, köröket szaggatunk belőle, majd megtöltjük.

A töltelék lehet bármi, dió, lekvár, mák. Én most gesztenyéset és lekvárosat készítettem.

Feltekerjük, kifliket hajtunk belőlük.
Sütőpapíros tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Finom, puha, omlós tészta!
suzymama, 2019. február 01. péntek, 16:46
Mézes puszedli.
Hozzávalók:

12,5 dkg margarin
12,5 dkg méz

A margarint és a mézet tegyük egy edénybe, majd állandó kevergetés mellett olvasszuk fel.

3 tojássárgája
15-20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
4 púpozott ek. tejföl
1 citrom leve
reszelt citromhéj

A porcukorhoz adjuk hozzá a tojássárgákat, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját, majd szintén keverjük össze. Végül keverjük hozzá a langyosra hűlt, margarinos-mézes keveréket is.

45 dkg liszt (búza finomliszt)
1/2 sütőpor
mézes fűszerkeverék (ízlés szerint)
csipet só


A liszthez adjuk hozzá a sütőport, majd szitáljuk át. Ezután először keverjük hozzá a mézes fűszerkeveréket, majd a mézes-cukros-tejfölös.... keveréket is. (egy lágyabb masszát fogunk kapni)

Ezután fóliával fedjük le a tálat, majd pár órára, vagy éppen egy egész éjszakára, tegyük be a hűtőbe.
suzymama, 2018. november 28. szerda, 22:05
Szilvás-túrós pite
citromhéj
A töltelékhez:
50 dkg túró
1 kg szilva
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag vaníliás pudingpor
2 tojásfehérje
5 dkg mazsola
reszelt citromhéj
A szóráshoz :
10 dkg darált dió
őrölt fahéj
1/2 csomag vaníliás pudingpor


Elkészítés: A langyos cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, majd a vajat, és az ujjunkkal morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd a tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd vegyük ketté a tésztát, és formáljuk 2 gombóccá. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük.

A szilvát alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe, és távolítsuk el belőle a
vorosrozsa66, 2018. október 24. szerda, 21:02
Puha mézes krémes
porcukrot és a szódabikarbónát. Gyúrd össze, majd az összegyúrt tésztát oszd 3 részre, és egyenként nyújtsd ki kb. 20x30 cm-es téglalappá. A tepsi hátoldalát vajazd meg, szórd meg lisztel, és a tésztákat egyenként süsd meg zsömleszínűre az előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10 perc alatt.

A töltelékhez a tejben főzd a búzadarát addig, amíg sűrű lesz (ha nem sűrűsödik be eléggé, tegyél még bele egy evőkanál darát). Amíg a dara fő, keverd a vajat a porcukorral habosra. Ha megfőtt a dara, hűtsd langyosra, és a cukros vajjal keverd össze.Ha ezzel megvagy, válaszd a krémet kétfelé, az egyik felébe a rumot, a másikba a kakaóport keverd.

Az első tésztalapot fektesd egy tálcára, kend meg lekvárral, s a hideg rumos krémet kend el rajta egyenletesen. Ezután tedd rá a következő lapot, kend meg lekvárral, majd a kakaós krémmel. Ha ez kész, tedd rá az utolsó lapot.

Gőz felett olvaszd meg az étcsokit, tedd bele a margarint, majd a keserű kakaóport. Ha nem elég kenhető, 1-2
vorosrozsa66, 2018. október 22. hétfő, 14:23
H.Kohut Katalin: Aranygaluska
H.Kohut Katalin: Aranygaluska

Hozzávalók:

1/2 kg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 dl tej
6 dkg zsír, vaj, vagy margarin
8 dkg vaj a tésztakenéshez
5 dkg cukor
csipetnyi só
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor

Elkészítés:

1 dl langyos tejjel, ½ dkg cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet, amiben a sót feloldottuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk és abba öntjük az anyagokat a kovásszal együtt. Fakanállal jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen és hozzáöntjük a langyosra olvasztott vajat, amivel szintén jól eldolgozzuk. Langyos helyen egy óráig kelesztjük.

Lisztezett deszkára kiborítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, zsírozott tepsibe, vagy sütőpapírra helyezzünk belőle egy sort és mindegyiket kenőtollal kenjük be vajjal. Minden sor tésztát hintsünk meg bőven
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:21
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
Kapros dübbencs
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2 tojás, 1 dl
étolaj, 3 dl tej, aludttej, 1 nagy csokor kapor, 1 evőkanál zsír. A tetejére 1 tojás, 1
evőkanál zsír.
A lisztet tálba szitáljuk. A langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, csipetnyi sót és
belemorzsoljuk az élesztőt. A liszt közepébe fészket készítünk, beleöntjük, és kevés
liszttel megszórva megvárjuk, míg megkel.
Ráütünk két tojást, és apránként annyi aludttejet adunk hozzá, amennyit a tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztjuk. Amikor már majdnem kész, beledolgozzuk az étolajat is.
Lelisztezzük, és egy órán át kelni hagyjuk.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, majd enyhén átsózva zsírban kisütjük.
Addig pároljuk, amíg a leve elfő.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán négyfelé választjuk, ezeket egyenként nem túl
vékonyra kisodorjuk. Gazdagon megkenjük kaporral, majd feltekerjük, mint a kalácsot,
és három részre elvágjuk. A végeit
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
1/141
Képek, videók
Rigó Jancsi muffin
irmus
2017. november 12. vasárnap, 09:55
rigó jancsi.png
chillik
2017. október 22. vasárnap, 16:06
Rigó Jancsi él 01.jpg
chillik
2016. november 17. csütörtök, 04:54
Rigó Jancsi él 02.jpg
chillik
2016. november 17. csütörtök, 04:54
Rigó Jancsi
irmus
2016. június 24. péntek, 18:33
Rigó Jancsi torta (2).jpg
csipkerozsi
2012. október 01. hétfő, 22:56
Rigó Jancsi torta (3).jpg
csipkerozsi
2012. október 01. hétfő, 22:56
Rigó Jancsi - muffin
anci-ani
2011. február 19. szombat, 16:30
rigó jancsi
paariza
2010. május 03. hétfő, 06:49
cremello fehér félvér.jpg
agica2004
2014. április 02. szerda, 12:41
A félvér herceg....jpg
pacsakute
2013. július 18. csütörtök, 18:29
Szeretném felverni lelkem
narcisz56
2012. augusztus 02. csütörtök, 21:33
felverted ....jpg
dnemethk
2012. július 02. hétfő, 22:25
Félvér herceg
moncsicsi83
2008. április 16. szerda, 12:28
magyar félvér
friesianlove
2008. február 05. kedd, 05:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.