Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 23:56 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Légszennyező részecskéket fedezett fel agyszövetmintákban egy új kutatás
tüdőre és a szívre, ám az új kutatás az első, amelyik bizonyítékot talált arra, hogy a légszennyezésből származó apró, magnetitnak nevezett szemcsék megtalálják útjukat az agyba is. A kutatók "félelmetesnek és döbbenetesnek" nevezték felfedezésüket.

Idén az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra figyelmeztetett, hogy a légszennyezés évente akár hárommillió ember idő előtti halálát is okozhatja.A friss kutatást, melyet az amerikai tudományos akadémia lapjában (PNAS) ismertettek, a brit Lancasteri Egyetem vezette. A tudósok 37 ember agyszövetmintáit elemezték, a legfiatalabb 3, a legidősebb 85 éves volt, mindannyian a rendkívül rossz levegőjű Mexikóvárosban éltek halálukig. Megvizsgálták 8 manchesteri ember mintáit is, ők 62 és 92 éves koruk között hunytak el, néhányan idegrendszeri károsodás miatt.

Barbara Maher, a kutatás vezetője korábban már azonosított magnetitet egy forgalmas lancasteri utca és egy erőmű környékének a levegőjében. Úgy vélte, a szemcse megtalálható lehet az emberi
velemenyezd, 2016. szeptember 06. kedd, 10:42
A magzat arca tükrözi az anya dohányzásának káros hatásait
A Durhami és a Lancasteri Egyetem szakemberei az ultrahangfelvételek vizsgálatakor jelentősen nagyobb mértékű szájmozgást figyeltek meg a dohányzó anyák magzatai esetében, mint az várható a babáknál, akiknek mozgása normális esetben csökkenő ütemű a várandósság utolsó hónapjaiban.

A kutatók szerint ennek az lehet az oka, hogy a magzat központi idegrendszere, amely a mozgást általában és különösen az arcmozgást irányítja, nem fejődik abban az ütemben és módon, ahogyan a nem dohányzó anyák magzata esetében.

A szakemberek 20 magzat 80 ultrahangfelvételét vizsgálták, hogy felmérjék a száj- és a tapintómozgást, a felvételek a várandósság négy különböző szakaszában készültek a 24. és a 36. hét közötti periódusban. Négy magzat édesanyja dohányzott napi 14 cigarettát szívva, a másik 16 magzat anyja nemdohányzó volt. Később valamennyi újszülött egészségesen jött a világra.

Az Acta Paediatrica gyermekgyógyászati folyóiratban közzétett tanulmányban azt is kimutatták - összhangban más korábbi
velemenyezd, 2015. március 25. szerda, 12:31
Két cukorbetegség elleni gyógyszer segíthet az Alzheimer-kórosokon
A két szer - a liraglutid és a lixiszenatid úgy működik, hogy növeli az inzulintermelést, csökkenti a vércukorszintet és segít, hogy a táplálék lassabban haladjon át a gyomron. Az Ulsteri Egyetem és a Lancasteri Egyetem kutatói azt fedezték fel, hogy ezek a szerek az Alzheimer-kór pusztításait is gyógyíthatják - idézte a The Daily Telegraph online kiadása a Neuropharmacology című szaklapban megjelent tanulmányt.

A kutatók tíz héten át naponta adták egereknek a két szert injekcióban. A kezelés csökkentette agyukban az amiloid nevű fehérje lerakódásait, javította a memóriájukat és a tárgyfelismerő képességüket. A tanulmány szerzői szerint a szerekből talán az Alzheimer-kórt gyógyító új kezelést lehet kifejleszteni.

"Nincs forgalomban olyan gyógyszer, amely valóban gyógyítaná az Alzheimer-kórt. Ami rendelkezésre áll, az két olyan szer, mely egy ideig csökkenti a tüneteket. A lixiszenatid és a liraglutid valódi javulást ígér, mert azt a jelenséget kezeli, amellyel a kór kezdődik, ezzel megelőzheti
velemenyezd, 2014. november 04. kedd, 16:27
Iszlám Állam - Brit lapok: valószínűleg londoni az amerikai újságíró gyilkosa
amely James Foley kivégzését mutatja, az álarcban látható gyilkos brit akcentussal beszél.

A The Guardian című vezető baloldali lap csütörtöki kiadásában idézi Paul Kerswill professzort, a Yorki Egyetem lingvisztikai szakértőjét, aki szerint az arcát fekete kendőbe burkoló terrorista "multikulturális londoni angolt" beszél a felvételen. Kerswill szerint ez az akcentus elsősorban az East Enden, vagyis Kelet-London összetett etnikai lakosságú városrészeiben honos.

Claire Hardaker professzor, a Lancasteri Egyetem lingvisztikai előadója a lapnak szintén azt mondta, hogy a felvételen hallható kiejtés délkelet-angliai, a legnagyobb valószínűséggel londoni származásra utal. Az akcentus egyértelműen brit, és ezen belül Anglia déli vidékeire jellemző - tette hozzá.

A The Times című tekintélyes konzervatív brit napilapnak Szíriában korábban fogva tartott, de kiszabadult túszok elmondták, hogy a férfi John néven ismert, és egy négyfős, pakisztáni származású britekből álló csoport tagja, amelyet nyugati
velemenyezd, 2014. augusztus 21. csütörtök, 07:04
A towtoni csata emlékére III. Richárd által emelt kápolna nyomaira bukkantak York közelében
Ebben a térségben folyt a towtoni csata, a rózsák háborújának legvéresebb ütközete a yorkiak és a lancasteriek között, amely a yorki csapatok győzelmével végződött 1461. március 29-én. Az áldozatok számát 28 ezerre teszik, egyetlen más csatában nem halt meg ennyi ember brit földön. A towtoni csata hosszú időre eldöntötte a királyság sorsát, a yorkiak vezetőjét IV. Eduárd néven Anglia királyává koronázták.

IV. Eduárd 1483-ig uralkodott, halála után öccse, III. Richárd lépett trónra és még abban az évben az észak-angliai York melletti Towtonnál kápolnát kezdett építeni a csata emlékére - olvasható a Darlington and Stockton Times helyi lap online kiadásában.

Két évvel később III. Richárd meghalt a bosworthi csatában Leicesternél, és a kápolnát soha nem fejezték be. Pusztulásnak indult, és az 1500-as évek végére teljesen megsemmisült.

Régészek úgy vélik, hogy ennek a kápolnának a maradványait találták meg York térségében.

A Yorki Egyetem régészeti tanszékének szóvivője hangsúlyozta,
velemenyezd, 2013. október 06. vasárnap, 20:34
Tudomány
alkalmazva.

Ha ott kibírták, a Marson is előfordulhatnakA Nature legújabb számában megjelent cikk annak újragondolására ösztönözheti a kutatókat, hogy a Föld mely részei lehetnek alkalmasak az élet kialakulására. Emellett azzal kapcsolatban is új adatokat szolgáltat a tanulmány, hogyan fejlődhetnek a mikrobák hosszú időn keresztül teljesen elzárt környezetben. (A cikk szerzői a manchesteri, a lancasteri, a torontói és a McMaster egyetem geológusai.)

A felfedezés számos információt nyújthat az élet eredetéről és fenntarthatóságáról, és az extrém környezetekben kialakuló élet lehetőségeiről. Ráadásul a vizet csapdába ejtő kőzethez nagyon hasonló kőzeteket találtak a Marson is. Ez a kutatókban olyan reményeket ébresztett, hogy esetleg a vörös bolygó felszíne alatt is található mélyen eltemetve ehhez hasonló, primitív
piroska0101, 2013. május 16. csütörtök, 18:00
Londonban már elkezdte a leépítést a UBS
értesítettek.

Az átalakítás nyomán 54 ezerre apad a UBS alkalmazotti állománya; ez harmadával kevesebb a pénzügyi válság elhatalmasodása előtti létszámnál.

A megszüntetni tervezett tízezer munkahelyből 2500-at a UBS zürichi központjában számolnak fel, a fennmaradó rész Londonra és New Yorkra jut.

A Financial Times által megkérdezett szakértők "különösen durva" eljárásnak nevezték, hogy a UBS már a leépítések bejelentésének napján elkezdte szélnek ereszteni munkatársait. Cary Cooper, a lancasteri egyetem szervezés-lélektani és munkaegészségügyi professzora "rossz üzleti gyakorlatnak és legalább ennyire rossz emberi magatartásnak" minősítette a UBS eljárását.

A UBS a termékkínálat szűkítésétől 2015-ig évi 5,4 milliárd svájci frankos költségcsökkentést remél. A szerkezetátalakítás azonban egyelőre költségekkel jár, az idei harmadik negyedévben az átértékelési veszteségek több mint 3 milliárd frankkal rontották az eredményt. A UBS így 2,17 milliárd frank nettó veszteséggel zárta a negyedévet
velemenyezd, 2012. október 31. szerda, 12:01
Külföldi sajtó Magyarországról - Külföldi lapok az azeri kiadatási ügyről, a zsebszerződések elleni harcról és
szerződések semmisnek számítanak, ezekben az esetekben az állami szervek beavatkozása és a megszerzettnek vélt földterület elvesztése fenyeget - írták. Osztrák állampolgárok magyar jogászok támogatásával éveken át kötöttek a törvényt megkerülő szerződéseket, azt remélve, hogy nem lesz következménye. Minden, az Orbán-kormány más intézkedéseivel szembeni kritika ellenére nem lehet csodálkozni, hogy az állam most fellép ezek ellen a szerződések ellen - állt a cikkben.

Ruth Wodak nyelvész, a bécsi és a lancasteri egyetem tanára a Der Standardban közölt interjúban aggodalmának adott hangot az ausztriai és a magyarországi antiszemitizmus kezelése miatt. Úgy vélekedett, hogy Ausztriában az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) tudatosan rasszista provokációt folytat. Az osztrák politika visszafogott válaszai erre azzal is magyarázhatóak, hogy nem szívesen kínálnak fórumot ezeknek a nézeteknek. Így azonban fennáll a veszély, hogy a közvélemény hozzászokik az antiszemitizmushoz - vélekedett. Wodak szerint Svédországgal,
velemenyezd, 2012. szeptember 05. szerda, 13:02
A zebrapinty-anyák is elfogultak fiaikkal szemben
Korábbi kutatások kimutatták, hogy a szülők a nagyobb fiókákat részesítik előnyben, valamint azokat, amelyek a leghangosabban követelik az élelmet.

A Lancasteri Egyetem kutatói 28 zebrapinty-fészekben lezajlott kilencezer etetési "szeánszról" készített videofelvételeket elemeztek - olvasható aPhysOrg (http://www.physorg.com) tudományos hírportálon.

A kutatók azt észlelték, hogy minél kitartóbban követeli az élelmet a madárfióka, annál nagyobb a valószínűsége, hogy több élelemhez jut. Ám amint a követelőzés hangosabbá és intenzívebbé válik, a madárfiókák és a szülők neme határozza meg, hogy melyik poronty részesül előnyben. A nőstények a fiaiknak juttattak több élelmet, ahogy a fiókák intenzívebben követelőztek. A hímek viszont elfogulatlanul táplálták fiaikat-lányaikat, egyenlő mennyiségű élelmet juttatva a fészekalj minden tagjának. Ennek eredményeként a fiúutódoknak több táplálék jutott.

A kutatás eredményei meglepték a tudósokat, hiszen eddig úgy vélték, hogy a "felnőttkori" tollazat
velemenyezd, 2011. augusztus 17. szerda, 19:46
Képek, videók
részecske gyorsító.jpg
anyu65
2008. szeptember 10. szerda, 22:45
gyilkos részecske sugár..
szidi001
2007. december 20. csütörtök, 11:38
0902legszennyezes.jpg
megyerimihaly
2009. augusztus 23. vasárnap, 10:11
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Egészségügyi biztositó ép
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 17:44
Az egészségügyi maffia
sarkadykati
2009. december 15. kedd, 03:23
Egészségügyi Szakközépisk
nottino
2007. november 04. vasárnap, 10:49
Szimpatikus egészségügyi
mfg2003b
2007. május 04. péntek, 12:53
Type23Lancaster9886196 84f
sztana45
2010. július 05. hétfő, 08:11
AVRO LANCASTER B.1
babszi1957
2008. március 15. szombat, 18:25
Lancaster
repulestorci
2006. október 19. csütörtök, 19:49
Címkék
Yorki Egyetem, jelenséget kezeli, légszennyezésből származó, cikk szerzői, férfi John, élet eredetéről, amerikai újságíró, Ruth Wodak, pénzügyi válság, erőmű környékének, várandósság utolsó, szemcse megtalálható, Daily Telegraph, átértékelési veszteségek, szülők neme, Iszlám Állam,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.