Belépés
2019. szeptember 16. hétfő | 38. hét | 259. nap | 22:51 | Edit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Cukorbetegség, lúgosítás
A cukorbetegség, legyen az I-es vagy éppen II-es típusú, a vér cukor szintjének kóros megnövekedését jelenti, melynek az oka, hogy szervezetünk képtelen előállítani vagy megfelelően felhasználni az inzulint.
A cukorbetegség mára sajnos népbetegséggé vált modern világunkban, a lakosság 6-8%-át érinti ez a rendkívül alattomos betegség. Világszerte több, mint 300 millió cukorbeteg él, a cukorbetegségből eredő halálozás pedig dobogós helyen szerepel.

A cukorbetegség egy valódi csendes gyilkos, hiszen hosszú ideig nem okoz látványos tüneteket, utána azonban annál brutálisabb lefolyású. A cukorbetegség legtragikusabb végkifejletei a munkaképtelenné válás, szívbetegség, vesebetegség kialakulása, idegrendszeri károsodás, vakság és a halál. Sok esetben a betegség már évek óta zajlik, mire végre diagnosztizálják.

Cukorbetegeknél

- 25-ször gyakrabban alakul ki üszkösödés
- 11-szer gyakrabban alakul ki szív koszorúér betegség
- 5,5-szer gyakrabban alakul ki
pacsakute, 2019. január 13. vasárnap, 19:23
A világ adóssága minden idők legmagasabb szintjén áll!
részesedése a globális adósságból kevesebb mint 3 százalékról több mint 15 százalékra emelkedett, ami hangsúlyozza a 2008-as globális pénzügyi válság utáni gyors hitelemelkedést és eladósodást.


A cikk sem és 'természetesen' a főáramú média pedig végképp soha nem meri megkérdezni és nem teszi fel a kérdést:

Akkor mégis ki a fenének tartozik a Föld lakossága?

Erre csak akkor tudunk viszont válaszolni, ha az elmúlt 6-8 évben tájékozódtunk az Alternatív Médiából vagy netán Drábik János előadásaiból, kutatásaiból.

Akkor azonnal megértjük, hogy az elmúlt 100 évben hogyan szerezte meg egy szűk pénzhatalmi elit, egy szervezett magánhatalom a pénzkibocsátás jogát és hogyan tartja ellenőrzése alatt az egész emberiséget, hogyan alakítja a történelmet, hogyan dönt háborúról és békéről attól függően, hogy érdekei mit kívánnak éppen
menusgabor, 2018. december 26. szerda, 13:30
Nagyléptékű fejlesztésekkel készül a következő évtizedekre a Mátrai Erőmű
a jelenleg egy 16 megawattos egységgel rendelkező napenergia termelésben.

Az erőmű mindkét területen növekedést tervez: az előbbit - részben a megszűnt biomassza-erőművek miatt kieső termelés pótlására - jövő évtől 750 millió kilowattra növelik. A napenergia-hasznosítás területén pedig Visontán és Bükkábrányban építendő naperőmű parkokkal 60 megawattra bővítik kapacitást 2017-18 során.

A harmadik pillért a Mátrai Erőműnek a energiatárolási piacra való belépése jelenti, amit az erőművi és a lakossági megújuló energiatermelés, főleg a napelemek elterjedéséből fakadó igény indokol.

Valaska József kifejtette: amíg a megújuló energiamennyiség nem volt jelentős, a hagyományos erőművek szabályozásával ki lehetett küszöbölni az energiacsúcsokat és -völgyeket. Mostanra azonban Magyarországon is szükségessé vált az energiatároló-kapacitások kiépítése. Ez megoldható a környezetbe illesztett "vizes" - egy magasabb és egy alacsonyabb területen lévő tározóban lévő víz kinetikus energiáját kihasználó -
velemenyezd, 2016. október 07. péntek, 11:32
Varga: Magyarország visszafizette az IMF-EU hitel utolsó részletét
ország kikerült az Európai Unió túlzottdeficit-eljárása alól. A nemzetgazdasági miniszter felidézte, hogy az ország 2013 augusztusában a hitelcsomag IMF-hitelének részét teljes egészében kifizette.

A miniszter kiemelte: 2011-ben az államadósság szerkezete nagyon kedvezőtlen volt, az államadósság 70 százalékban külföldiek kezében volt, a devizaadósság aránya 50 százalékot tett ki. Ezzel szemben mára a devizaadósság aránya 35 százalékra csökkent, a hazai finanszírozás jelentősen javult, a magyar lakossági megtakarítások 50 százaléka állampapírban testesül meg.

A nemzetgazdasági miniszter arról is szólt, hogy az ország CDS-felárai is jelentősen mérséklődtek, a válság idején még 600-700 bázispontot mutatott a magyar papírok CDS-felára, ma 100-150 bázispontos CDS felára van a magyar állampapíroknak. A tavalyi tervezett államháztartási hiány a GDP arányában 2,4 százalék volt, míg a tényleges elmúlt évi deficit csak 1,9 százalékot ért el.

Varga Mihály kérdésre elmondta: bízik benne, hogy javítja
velemenyezd, 2016. április 06. szerda, 12:21
Egyre szomjasabb a bolygó
David Molden a Nemzetközi Vízgazdálkodási Intézet kutatási igazgatója szerint a Föld egyre növekvő populációja és az egyre nagyobb igények egyenes utat jelentenek ahhoz, hogy a Föld egy szomjas bolygó legyen.
A tudós szerint a cél az lenne, hogy az embereknek csökkenteniük kellene a "vízlábnyomát". Manapság a Föld lakosságának csaknem a harmada szenved attól, hogy nincs elég vize és az elemzők szerint egyre nyilvánvalóbb, hogy a helyzet akár hirtelen is rosszabbodhat. Becslések szerint a jelenlegi ivóvíz mennyiségének a duplájára lesz szükség, hogy elegendő élelmiszert tudjanak termelni annak a 2 és fél milliárd embernek, akik még nem születtek meg, de valószínűleg meg fognak. A szükséglet azért is egyre nagyobb, mert a legtöbben a városokban keresik majd megélhetésüket, ahol az étkezések minősége is magasabb, több a hús, a hal és a tej.

Egy másik felmérés szerint a húsos étkezésekhez dupla annyi
anna4459, 2015. április 12. vasárnap, 19:53
Egyre szomjasabb a bolygó David Molden a Nemzetközi Vízgazd
Egyre szomjasabb a bolygó

David Molden a Nemzetközi Vízgazdálkodási Intézet kutatási igazgatója szerint a Föld egyre növekvő populációja és az egyre nagyobb igények egyenes utat jelentenek ahhoz, hogy a Föld egy szomjas bolygó legyen.
A tudós szerint a cél az lenne, hogy az embereknek csökkenteniük kellene a "vízlábnyomát". Manapság a Föld lakosságának csaknem a harmada szenved attól, hogy nincs elég vize és az elemzők szerint egyre nyilvánvalóbb, hogy a helyzet akár hirtelen is rosszabbodhat. Becslések szerint a jelenlegi ivóvíz mennyiségének a duplájára lesz szükség, hogy elegendő élelmiszert tudjanak termelni annak a 2 és fél milliárd embernek, akik még nem születtek meg, de valószínűleg meg fognak. A szükséglet azért is egyre nagyobb, mert a legtöbben a városokban keresik majd megélhetésüket, ahol az étkezések minősége is magasabb, több a hús, a hal és a tej.

Egy másik felmérés szerint a húsos
anna4459, 2014. december 15. hétfő, 07:57
A jelek szerint Orbán Viktor miniszterelnök
a kormány ellen, hogy még bíróságra sem érdemes mennie. (Amikor a közműszolgáltatók ez utóbbit megtették - és nyertek - a Fidesz gyorsan hozott egy törvényt arról, ahogy akkor is nekik van igazuk, a verdikt pedig érdektelen.) Úgy tűnik, a tavalyi, két alkalommal, összesen 20 százalék erejéig végrehajtott rezsicsökkentés sem volt elegendő figyelmeztetés a cégeknek, ezért - mint azt ma bejelentette Fónagy János államtitkár - még januárban számíthatnak az újabb, harmadik körös visszavágásra. Minthogy a lakossági ellátás eddig is a legtöbb vállalatnak veszteséges volt, várható, hogy végre a legtöbb multi megérti Matolcsy tavalyi üzenetét és önként adja át az államnak érdekeltségeit.

A recept tehát egyszerű: a kétharmad addig üti az állami piacszabályozás bunkójával a külföldi tulajdonosok fejét - jobban mondva pénztárcáját -, amíg azok fel nem adják a szélmalomharcot és elkotródnak., mint egy "három betűs intézmény". Mindez persze nemcsak az energiacégekkel szemben működik, úgy látszik, a
kirscha, 2014. január 07. kedd, 17:41
Várostérképeket mintázó papírszalvéták:
műsorokat.


München (bajorul Minga) a legnagyobb német tartomány, Bajorország fővárosa, szabad város. Lélekszámát tekintve Berlin és Hamburg után Németország harmadik, az Európai Unió tizenkettedik legnagyobb városa. München népessége 1 378 176 fő, agglomerációjával együtt lakossága körülbelül 3 130 000 fő. A városon keresztülfolyik az Isar folyó. Németország egyik gazdasági, közlekedési és kulturális központja, egyike Európa legvirágzóbb városainak. A város mottója: ,,Die Weltstadt mit Herz" (Világváros, amelynek szíve van). Neve a német Mönch szóból ered, amely magyarul szerzetest jelent, aki a város címerében is megjelenik.

A szalvétákból mivel jelenleg még egy -egy egész csomaggal van, szívesen cserélek belőlük bárkivel, ha megkeres engem
venci76, 2013. december 24. kedd, 23:23
A luganoi tanulmány szerint működő EU 2. r.
növekedése,
* a fogyasztás mennyisége és minősége és
* azok a technológiák, amelyekkel a fogyasztási cikkeket előállítják.

A fogyasztás a jövedelmektől függ. Ezért annak a "morális kérdésnek" hogy pl. az átlag svájci miért fogyaszthat 17-szer többet, mint az átlag nigériai, nincs semmi értelme. Ez a kérdés egyszerűen nem kérdés. A globális piacgazdaság logikája szerint erre a felvetésre csak így lehet reagálni: na és? Nigéria számára pedig az a megoldás, hogy termeljen többet és csökkentse lakossága számát. A technológiák továbbra sem környezetbarátok. Változás pedig, a profitérdekek miatt, egyelőre nem várható. Így a környezetszennyezés és a hulladékgyártás továbbra is probléma marad.

Népesség: jelenleg a világ népessége közel 6 milliárd. Ha semmi nem változik, akkor ez az érték 2008-ban 7 milliárd, 2020-ban pedig 8 milliárd lesz. Ráadásul a lakosság növekedése gyorsabb a szegény országokban, mivel egyrészt itt alacsonyabb az átlag- életkor, másrészt pedig itt a gyermek
furaila, 2013. augusztus 31. szombat, 19:27
Az egészség 8 alappilére
kalciumbevitel?

Forrás: Tóth Gábor: Ne veszítsd el a csontjaidat. Pilis-Vet Kiadó. 2005


Mit tehetünk csontritkulás ellen?


Az osteoporosis ( csontritkulás ) a csontrendszer progresszív betegsége, melyben az egész csonttömeg csökken. Az egész csontszerkezet károsodik, és ezáltal fokozottan törékennyé válnak a csontok. Néma járványként tartják számon, mert a mikroszkópikus vagy makroszkópikus törések már csak a betegség késői stádiumában jelentkeznek. Magyarországon a lakosság 10%-át, az 50 év felettiek 30%-át érinti. A nemek arányát tekintve kétszer annyi csontritkulással élő nőt tartanak számon, mint férfit.

Nagyfokú osteoporosisnál (csontritkulás) a jellegzetes testtartás alakul ki, ahol a medence hátrabillen, a háti szakasz domborulat és nyaki gerinc homorulata nő, az ágyéki/lumbális gerinc homorulata pedig elsimul.

Mi a csontritkulás következménye?
A csonttörések gyakoribbá válnak az életkor emelkedésével, így a
kannalidia, 2013. április 18. csütörtök, 23:01
Növelte forgalmát tavaly a Graboplast
Tájékoztatása szerint tavaly jelentősen eltérő volt a helyzet a belföldi és exportpiacaikon. Az értékesítés 6-8 százalékát kitevő belföldi értékesítésben két számjegyű volt a csökkenés, és gyengélkedtek - különösen a bizalomkeltően induló első fél év után - a forgalom egyharmadát elvivő nyugat-európai piacaik is.

Az Európai Unió számos államában ugyanis visszafogták a költéseket. Elhalasztottak például iskola- vagy kórházberuházásokat, nem gyártottak le buszokat, vonat- és metrószerelvényeket, amelyekhez a Graboplast padlót szállít - magyarázta.

A vásárlások tizedét adó Kínában ugyanakkor, ahol partnereik nagy tételben, néha évekre előre bevásárolnak egy-egy termékből, az utóbbi években átlagosan 15 százalékkal bővíti eladásait a Graboplast - mondta el.

Jancsó Péter emlékeztetett: a Graboplast húsz év alatt műbőr gyárból padló-előállítóvá alakult át. Egyidejűleg kiléptek például a szőnyegszegmensből, és az elmúlt öt évben folyamatosan csökkentették a lakossági termékek részarányát. Ez
velemenyezd, 2013. január 30. szerda, 12:52
Az ipari civilizáció vége
politikájának következtében sajnos már erről is lekéstünk. Javaslom, hogy nézzük át vázlatosan az energiaválság várható következményeit: Kíméletlen harc várható a maradék fosszilis energiahordozók, mint a kőolaj, a földgáz, a szén az uránérc megszerzéséért, ami világméretű katonai konfliktusokhoz vezethet. Megoldatlan és egyre súlyosabb világméretű szociális gondok, amit tovább fokoz a hiperinfláció. Az éhezés tömeges méreteket ölt majd világviszonylatban, mivel jelenleg 210 ezer emberrel nő naponta a Föld lakossága. Az élelmiszerek termelése viszont a következő években már inkább csökkenni fog a következők miatt: a termőföldek a túlzott vegyszerezés miatt kezdenek kimerülni - már nem lehet jelentősen növelni a termésátlagokat; az energiaválság miatt egyre kevesebb üzemanyag áll majd rendelkezésre a földek megműveléséhez, a gépek működtetéséhez - visszatérés az állati és emberi erővel történő földművelésez; a globális felmelegedés miatt jelentős termőterületek kerülnek tengervíz alá a sarki
furaila, 2012. október 12. péntek, 03:47
1/3
Képek, videók
Cukorbetegséget gátlók.jp
pacsakute
2018. október 23. kedd, 21:29
Cukorbetegség.jpg
pacsakute
2015. május 27. szerda, 07:33
Cukorbetegségre.jpg
pacsakute
2014. június 29. vasárnap, 15:24
Cukorbetegség labordiagno
pacsakute
2014. június 18. szerda, 07:11
Cukorbetegség ellen.jpg
pacsakute
2014. május 30. péntek, 21:04
Lenmag és a cukorbetegség
pacsakute
2014. február 17. hétfő, 07:35
cukorbetegség 2
megyerimihaly
2014. január 18. szombat, 18:33
cukorbetegség
megyerimihaly
2014. január 18. szombat, 18:32
cukorbetegség ellen.jpg
dnemethk
2013. április 07. vasárnap, 19:27
Lúgosítás 5 lépésben.jpg
pacsakute
2016. július 12. kedd, 18:51
Lúgosítás.jpg
pacsakute
2014. augusztus 16. szombat, 19:29
lugosítás.jpg
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:32
lugosítás.jpg
sarkadykati
2013. május 09. csütörtök, 17:17
lugosítás.jpg
snbela44
2013. május 09. csütörtök, 05:31
lúgosítás idős korban.jpg
snbela44
2013. április 28. vasárnap, 06:24
Címkék
államadósság szerkezete, David Molden, luganoi tanulmány, Orbán Viktor, vásárlások tizedét, külföldi tulajdonosok, egész csonttömeg, hulladékgyártás továbbra, recept tehát, gépek működtetéséhez, következő években, szükséglet azért, miniszter kiemelte, energiatárolási piacra, hazai finanszírozás, fenének tartozik,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.