Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 18:18 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Cukorbetegség, lúgosítás
A cukorbetegség, legyen az I-es vagy éppen II-es típusú, a vér cukor szintjének kóros megnövekedését jelenti, melynek az oka, hogy szervezetünk képtelen előállítani vagy megfelelően felhasználni az inzulint.
A cukorbetegség mára sajnos népbetegséggé vált modern világunkban, a lakosság 6-8%-át érinti ez a rendkívül alattomos betegség. Világszerte több, mint 300 millió cukorbeteg él, a cukorbetegségből eredő halálozás pedig dobogós helyen szerepel.

A cukorbetegség egy valódi csendes gyilkos, hiszen hosszú ideig nem okoz látványos tüneteket, utána azonban annál brutálisabb lefolyású. A cukorbetegség legtragikusabb végkifejletei a munkaképtelenné válás, szívbetegség, vesebetegség kialakulása, idegrendszeri károsodás, vakság és a halál. Sok esetben a betegség már évek óta zajlik, mire végre diagnosztizálják.

Cukorbetegeknél

- 25-ször gyakrabban alakul ki üszkösödés
- 11-szer gyakrabban alakul ki szív koszorúér betegség
- 5,5-szer gyakrabban alakul ki
pacsakute, 2019. január 13. vasárnap, 19:23
A világ adóssága minden idők legmagasabb szintjén áll!
részesedése a globális adósságból kevesebb mint 3 százalékról több mint 15 százalékra emelkedett, ami hangsúlyozza a 2008-as globális pénzügyi válság utáni gyors hitelemelkedést és eladósodást.


A cikk sem és 'természetesen' a főáramú média pedig végképp soha nem meri megkérdezni és nem teszi fel a kérdést:

Akkor mégis ki a fenének tartozik a Föld lakossága?

Erre csak akkor tudunk viszont válaszolni, ha az elmúlt 6-8 évben tájékozódtunk az Alternatív Médiából vagy netán Drábik János előadásaiból, kutatásaiból.

Akkor azonnal megértjük, hogy az elmúlt 100 évben hogyan szerezte meg egy szűk pénzhatalmi elit, egy szervezett magánhatalom a pénzkibocsátás jogát és hogyan tartja ellenőrzése alatt az egész emberiséget, hogyan alakítja a történelmet, hogyan dönt háborúról és békéről attól függően, hogy érdekei mit kívánnak éppen
menusgabor, 2018. december 26. szerda, 13:30
Nagyléptékű fejlesztésekkel készül a következő évtizedekre a Mátrai Erőmű
a jelenleg egy 16 megawattos egységgel rendelkező napenergia termelésben.

Az erőmű mindkét területen növekedést tervez: az előbbit - részben a megszűnt biomassza-erőművek miatt kieső termelés pótlására - jövő évtől 750 millió kilowattra növelik. A napenergia-hasznosítás területén pedig Visontán és Bükkábrányban építendő naperőmű parkokkal 60 megawattra bővítik kapacitást 2017-18 során.

A harmadik pillért a Mátrai Erőműnek a energiatárolási piacra való belépése jelenti, amit az erőművi és a lakossági megújuló energiatermelés, főleg a napelemek elterjedéséből fakadó igény indokol.

Valaska József kifejtette: amíg a megújuló energiamennyiség nem volt jelentős, a hagyományos erőművek szabályozásával ki lehetett küszöbölni az energiacsúcsokat és -völgyeket. Mostanra azonban Magyarországon is szükségessé vált az energiatároló-kapacitások kiépítése. Ez megoldható a környezetbe illesztett "vizes" - egy magasabb és egy alacsonyabb területen lévő tározóban lévő víz kinetikus energiáját kihasználó -
velemenyezd, 2016. október 07. péntek, 11:32
Varga: Magyarország visszafizette az IMF-EU hitel utolsó részletét
ország kikerült az Európai Unió túlzottdeficit-eljárása alól. A nemzetgazdasági miniszter felidézte, hogy az ország 2013 augusztusában a hitelcsomag IMF-hitelének részét teljes egészében kifizette.

A miniszter kiemelte: 2011-ben az államadósság szerkezete nagyon kedvezőtlen volt, az államadósság 70 százalékban külföldiek kezében volt, a devizaadósság aránya 50 százalékot tett ki. Ezzel szemben mára a devizaadósság aránya 35 százalékra csökkent, a hazai finanszírozás jelentősen javult, a magyar lakossági megtakarítások 50 százaléka állampapírban testesül meg.

A nemzetgazdasági miniszter arról is szólt, hogy az ország CDS-felárai is jelentősen mérséklődtek, a válság idején még 600-700 bázispontot mutatott a magyar papírok CDS-felára, ma 100-150 bázispontos CDS felára van a magyar állampapíroknak. A tavalyi tervezett államháztartási hiány a GDP arányában 2,4 százalék volt, míg a tényleges elmúlt évi deficit csak 1,9 százalékot ért el.

Varga Mihály kérdésre elmondta: bízik benne, hogy javítja
velemenyezd, 2016. április 06. szerda, 12:21
Egyre szomjasabb a bolygó
David Molden a Nemzetközi Vízgazdálkodási Intézet kutatási igazgatója szerint a Föld egyre növekvő populációja és az egyre nagyobb igények egyenes utat jelentenek ahhoz, hogy a Föld egy szomjas bolygó legyen.
A tudós szerint a cél az lenne, hogy az embereknek csökkenteniük kellene a "vízlábnyomát". Manapság a Föld lakosságának csaknem a harmada szenved attól, hogy nincs elég vize és az elemzők szerint egyre nyilvánvalóbb, hogy a helyzet akár hirtelen is rosszabbodhat. Becslések szerint a jelenlegi ivóvíz mennyiségének a duplájára lesz szükség, hogy elegendő élelmiszert tudjanak termelni annak a 2 és fél milliárd embernek, akik még nem születtek meg, de valószínűleg meg fognak. A szükséglet azért is egyre nagyobb, mert a legtöbben a városokban keresik majd megélhetésüket, ahol az étkezések minősége is magasabb, több a hús, a hal és a tej.

Egy másik felmérés szerint a húsos étkezésekhez dupla annyi
anna4459, 2015. április 12. vasárnap, 19:53
Egyre szomjasabb a bolygó David Molden a Nemzetközi Vízgazd
Egyre szomjasabb a bolygó

David Molden a Nemzetközi Vízgazdálkodási Intézet kutatási igazgatója szerint a Föld egyre növekvő populációja és az egyre nagyobb igények egyenes utat jelentenek ahhoz, hogy a Föld egy szomjas bolygó legyen.
A tudós szerint a cél az lenne, hogy az embereknek csökkenteniük kellene a "vízlábnyomát". Manapság a Föld lakosságának csaknem a harmada szenved attól, hogy nincs elég vize és az elemzők szerint egyre nyilvánvalóbb, hogy a helyzet akár hirtelen is rosszabbodhat. Becslések szerint a jelenlegi ivóvíz mennyiségének a duplájára lesz szükség, hogy elegendő élelmiszert tudjanak termelni annak a 2 és fél milliárd embernek, akik még nem születtek meg, de valószínűleg meg fognak. A szükséglet azért is egyre nagyobb, mert a legtöbben a városokban keresik majd megélhetésüket, ahol az étkezések minősége is magasabb, több a hús, a hal és a tej.

Egy másik felmérés szerint a húsos
anna4459, 2014. december 15. hétfő, 07:57
A jelek szerint Orbán Viktor miniszterelnök
a kormány ellen, hogy még bíróságra sem érdemes mennie. (Amikor a közműszolgáltatók ez utóbbit megtették - és nyertek - a Fidesz gyorsan hozott egy törvényt arról, ahogy akkor is nekik van igazuk, a verdikt pedig érdektelen.) Úgy tűnik, a tavalyi, két alkalommal, összesen 20 százalék erejéig végrehajtott rezsicsökkentés sem volt elegendő figyelmeztetés a cégeknek, ezért - mint azt ma bejelentette Fónagy János államtitkár - még januárban számíthatnak az újabb, harmadik körös visszavágásra. Minthogy a lakossági ellátás eddig is a legtöbb vállalatnak veszteséges volt, várható, hogy végre a legtöbb multi megérti Matolcsy tavalyi üzenetét és önként adja át az államnak érdekeltségeit.

A recept tehát egyszerű: a kétharmad addig üti az állami piacszabályozás bunkójával a külföldi tulajdonosok fejét - jobban mondva pénztárcáját -, amíg azok fel nem adják a szélmalomharcot és elkotródnak., mint egy "három betűs intézmény". Mindez persze nemcsak az energiacégekkel szemben működik, úgy látszik, a
kirscha, 2014. január 07. kedd, 17:41
Várostérképeket mintázó papírszalvéták:
műsorokat.


München (bajorul Minga) a legnagyobb német tartomány, Bajorország fővárosa, szabad város. Lélekszámát tekintve Berlin és Hamburg után Németország harmadik, az Európai Unió tizenkettedik legnagyobb városa. München népessége 1 378 176 fő, agglomerációjával együtt lakossága körülbelül 3 130 000 fő. A városon keresztülfolyik az Isar folyó. Németország egyik gazdasági, közlekedési és kulturális központja, egyike Európa legvirágzóbb városainak. A város mottója: ,,Die Weltstadt mit Herz" (Világváros, amelynek szíve van). Neve a német Mönch szóból ered, amely magyarul szerzetest jelent, aki a város címerében is megjelenik.

A szalvétákból mivel jelenleg még egy -egy egész csomaggal van, szívesen cserélek belőlük bárkivel, ha megkeres engem
venci76, 2013. december 24. kedd, 23:23
A luganoi tanulmány szerint működő EU 2. r.
növekedése,
* a fogyasztás mennyisége és minősége és
* azok a technológiák, amelyekkel a fogyasztási cikkeket előállítják.

A fogyasztás a jövedelmektől függ. Ezért annak a "morális kérdésnek" hogy pl. az átlag svájci miért fogyaszthat 17-szer többet, mint az átlag nigériai, nincs semmi értelme. Ez a kérdés egyszerűen nem kérdés. A globális piacgazdaság logikája szerint erre a felvetésre csak így lehet reagálni: na és? Nigéria számára pedig az a megoldás, hogy termeljen többet és csökkentse lakossága számát. A technológiák továbbra sem környezetbarátok. Változás pedig, a profitérdekek miatt, egyelőre nem várható. Így a környezetszennyezés és a hulladékgyártás továbbra is probléma marad.

Népesség: jelenleg a világ népessége közel 6 milliárd. Ha semmi nem változik, akkor ez az érték 2008-ban 7 milliárd, 2020-ban pedig 8 milliárd lesz. Ráadásul a lakosság növekedése gyorsabb a szegény országokban, mivel egyrészt itt alacsonyabb az átlag- életkor, másrészt pedig itt a gyermek
furaila, 2013. augusztus 31. szombat, 19:27
Az egészség 8 alappilére
kalciumbevitel?

Forrás: Tóth Gábor: Ne veszítsd el a csontjaidat. Pilis-Vet Kiadó. 2005


Mit tehetünk csontritkulás ellen?


Az osteoporosis ( csontritkulás ) a csontrendszer progresszív betegsége, melyben az egész csonttömeg csökken. Az egész csontszerkezet károsodik, és ezáltal fokozottan törékennyé válnak a csontok. Néma járványként tartják számon, mert a mikroszkópikus vagy makroszkópikus törések már csak a betegség késői stádiumában jelentkeznek. Magyarországon a lakosság 10%-át, az 50 év felettiek 30%-át érinti. A nemek arányát tekintve kétszer annyi csontritkulással élő nőt tartanak számon, mint férfit.

Nagyfokú osteoporosisnál (csontritkulás) a jellegzetes testtartás alakul ki, ahol a medence hátrabillen, a háti szakasz domborulat és nyaki gerinc homorulata nő, az ágyéki/lumbális gerinc homorulata pedig elsimul.

Mi a csontritkulás következménye?
A csonttörések gyakoribbá válnak az életkor emelkedésével, így a
kannalidia, 2013. április 18. csütörtök, 23:01
Növelte forgalmát tavaly a Graboplast
Tájékoztatása szerint tavaly jelentősen eltérő volt a helyzet a belföldi és exportpiacaikon. Az értékesítés 6-8 százalékát kitevő belföldi értékesítésben két számjegyű volt a csökkenés, és gyengélkedtek - különösen a bizalomkeltően induló első fél év után - a forgalom egyharmadát elvivő nyugat-európai piacaik is.

Az Európai Unió számos államában ugyanis visszafogták a költéseket. Elhalasztottak például iskola- vagy kórházberuházásokat, nem gyártottak le buszokat, vonat- és metrószerelvényeket, amelyekhez a Graboplast padlót szállít - magyarázta.

A vásárlások tizedét adó Kínában ugyanakkor, ahol partnereik nagy tételben, néha évekre előre bevásárolnak egy-egy termékből, az utóbbi években átlagosan 15 százalékkal bővíti eladásait a Graboplast - mondta el.

Jancsó Péter emlékeztetett: a Graboplast húsz év alatt műbőr gyárból padló-előállítóvá alakult át. Egyidejűleg kiléptek például a szőnyegszegmensből, és az elmúlt öt évben folyamatosan csökkentették a lakossági termékek részarányát. Ez
velemenyezd, 2013. január 30. szerda, 12:52
Az ipari civilizáció vége
politikájának következtében sajnos már erről is lekéstünk. Javaslom, hogy nézzük át vázlatosan az energiaválság várható következményeit: Kíméletlen harc várható a maradék fosszilis energiahordozók, mint a kőolaj, a földgáz, a szén az uránérc megszerzéséért, ami világméretű katonai konfliktusokhoz vezethet. Megoldatlan és egyre súlyosabb világméretű szociális gondok, amit tovább fokoz a hiperinfláció. Az éhezés tömeges méreteket ölt majd világviszonylatban, mivel jelenleg 210 ezer emberrel nő naponta a Föld lakossága. Az élelmiszerek termelése viszont a következő években már inkább csökkenni fog a következők miatt: a termőföldek a túlzott vegyszerezés miatt kezdenek kimerülni - már nem lehet jelentősen növelni a termésátlagokat; az energiaválság miatt egyre kevesebb üzemanyag áll majd rendelkezésre a földek megműveléséhez, a gépek működtetéséhez - visszatérés az állati és emberi erővel történő földművelésez; a globális felmelegedés miatt jelentős termőterületek kerülnek tengervíz alá a sarki
furaila, 2012. október 12. péntek, 03:47
1/3
Képek, videók
Cukorbetegséget gátlók.jp
pacsakute
2018. október 23. kedd, 21:29
Cukorbetegség.jpg
pacsakute
2015. május 27. szerda, 07:33
Cukorbetegségre.jpg
pacsakute
2014. június 29. vasárnap, 15:24
Cukorbetegség labordiagno
pacsakute
2014. június 18. szerda, 07:11
Cukorbetegség ellen.jpg
pacsakute
2014. május 30. péntek, 21:04
Lenmag és a cukorbetegség
pacsakute
2014. február 17. hétfő, 07:35
cukorbetegség 2
megyerimihaly
2014. január 18. szombat, 18:33
cukorbetegség
megyerimihaly
2014. január 18. szombat, 18:32
cukorbetegség ellen.jpg
dnemethk
2013. április 07. vasárnap, 19:27
Lúgosítás 5 lépésben.jpg
pacsakute
2016. július 12. kedd, 18:51
Lúgosítás.jpg
pacsakute
2014. augusztus 16. szombat, 19:29
lugosítás.jpg
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:32
lugosítás.jpg
sarkadykati
2013. május 09. csütörtök, 17:17
lugosítás.jpg
snbela44
2013. május 09. csütörtök, 05:31
lúgosítás idős korban.jpg
snbela44
2013. április 28. vasárnap, 06:24
Címkék
lakosság növekedése, világ népessége, átlag nigériai, város mottója, lakossági megújuló, energiaválság várható, városon keresztülfolyik, profitérdekek miatt, Jancsó Péter, fenének tartozik, hitelcsomag IMF-hitelének, szalvétákból mivel, kormány ellen, jövedelmektől függ, hazai finanszírozás, magyar állampapíroknak,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.