Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 22:55 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Célegyenesben a nyíregyházi Bujtosi Sportuszoda építése
Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára az eseményen elmondta, erre a létesítményre nagyon sok évet vártak a nyíregyháziak, a város nagy értéket fog kapni.

Nemcsak az úszók, a vízilabdázók és a szinkronúszók, hanem valamennyi vizes sportág helyet és otthont fog találni az új uszodában - fogalmazott.

Szavai szerint az ötven méteres, tíz pályás és 220 centiméter mély nagymedence mellett megépül egy huszonöt méteres medence is: utóbbi a rövidpályás felkészülést és az úszásoktatást teszi lehetővé, de versenyeket egyaránt rendezhetnek benne.

Az uszoda néhány hét múlva készül el teljesen, ténylegesen azonban legalább két évtizedet vártak erre a fejlesztésre az emberek Nyíregyházán - fogalmazott Kovács Ferenc, a város Fidesz-KDNP-s polgármestere. A helyhatósági vezető megköszönte az építkezésben résztvevők munkáját, majd arról beszélt, megnyitását követően remélhetőleg az uszoda is ugyanolyan sikeres lesz, mint a tavaly átadott városi
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 19:52
Új SZFE-campus - M. Tóth Géza: a következő lépés az ütemterv kialakítása
nemzetközi fizetős képzési piacon is óriási az érdeklődés az egyetem iránt.

Úgy vélte: egy új campus létrejöttével a jelenlegi mintegy 450-es hallgatói létszámot a külföldi hallgatókkal együtt 1000-1200-ra lehetne bővíteni a tömegoktatás veszélye nélkül. Cél lenne az is, hogy minden évben minden szakon induljon képzés.

Az SZFE célja egy olyan korszerű, jól felszerelt egyetemi campus létrehozása, amely egyesíti a széttagoltan működő struktúrát. Fenntartható, korszerű, energiatakarékos létesítményre van szükség, amely az oktatási funkcióhoz tervezett, de általános kulturális célokra is használható tereket, színházat, mozit foglal magába és közösségi térként is működik.

Hogy hol lesz az új campus, azt még nem tudják. Több ingatlan is szóba jött, például az egykori BM kórház, a Magyar Rádió épületei vagy a Bálna, de az is felmerült, hogy zöldmezős beruházásként egy új épületet építsenek - mondta a rektor.

Hozzátette, hogy a VIII. kerület számára is fontos, hogy lehetőleg a Palotanegyedben
velemenyezd, 2016. július 06. szerda, 11:01
Kisalföld kampány laktanyamúzeumra
fogalmazott, helyes lenne 1956-ot egy tágabb értelmezési körben a régióban bemutatni. Hozzátette: mindenképpen dönteni kell arról, hogy a város jövőre méltó módon emlékezzék az ötvenedik évfordulóra.

Ennek pénzügyi forrásait is meg kell tervezni. Hozzáfűzte: az emlékgyűjtemény jól kapcsolódna a város identitásprogramjához is. Mosonmagyaróvár szociális térképe pedig azt igazolja, hogy az Ipartelep az egyetlen leszakadó városrész, s valóban nagy szüksége lenne itt egy funkcionális közösségi létesítményre. Szentkuti Károly ismertette Bali József határőr-dandártábornok tájékoztatását, mely szerint az EU-csatlakozás nyomán a laktanya használaton kívül van, további sorsáról majd a schengeni átalakítások jegyében döntenek. ,,Mindenképpen el kell jutnia odáig a városnak, hogy egy XX. századi gyűjtemény megvalósítási lehetőségeit végiggondolja" - tette hozzá. Kérdésre válaszolva az alpolgármester úgy nyilatkozott: az épület átépítési költségein túl az interaktív bemutatóközpont 25-30
otvenhatosemlekev2016, 2016. május 23. hétfő, 16:50
MKKSZ: a budapesti pálya régi nagy álma a sportágnak
egészséges életmódot.

Kiemelte, továbbra is az MKKSZ tervei között szerepel nagy nemzetközi viadalok rendezése, miután Magyarország - győri és szegedi helyszínnel - elismert versenyhelyszín a világban, a sportolók és kísérőik nagyon szívesen jönnek ide.

"Nem titok, hogy szeretnénk megpályázni a 2019-es, olimpiai kvalifikációs világbajnokságot, s ennek sikerét nagyban elősegítené a budapesti pálya" - tette hozzá a főtitkár.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a Szeged melletti Maty-éri létesítményre, amely sok nagy nemzetközi regatta otthona volt már, a jövőben is nagy szüksége lesz a kajak-kenunak, részben a hazai válogatók és más versenyek lebonyolításában, részben a válogatott edzőtábora miatt.

"A szegedi egy minőségi pálya, ahol megfelelően készülhetnek a versenyzőink, ráadásul nagyon fontos, hogy akadálymentesített, ilyen nincs több az országban, s ez a parakenu versenyek miatt is nagy jelentőségű. A 2016-os riói paralimpián már a parakenu is szerepelni fog" - tette hozzá.

Vígh
velemenyezd, 2014. október 06. hétfő, 10:52
Debreceni úszó Eb - A LEN-igazgató helyszíni szemlét tartott
Szakadáti - akárcsak a 2007-es rövidpályás Eb alkalmával - szemrevételezte az uszodát és a szóba jöhető szálláshelyeket, s megbeszéléseket folytatott az Orendi Mihály vezette helyi szervezőbizottsággal.

"Három nap alatt dőlt el, hogy Debrecen lesz Antwerpen helyett az Eb helyszíne. Ez önmagában is világrekord. Nem hiszem, hogy bárki valaha is meg fogja dönteni! - mondta a LEN igazgatója. - Azuszodai látogatás nagyon kellemes meglepetést okozott, mert nem így emlékeztem a létesítményre 2007-ből. Az első és legfontosabb feladat most az, hogy a résztvevő országok szövetségei minél hamarabb megkapják a szükséges információkat."
velemenyezd, 2012. február 24. péntek, 17:34
Finta József szerint fontosak a tervezett új futballstadionok
előre tekintenek, akár egy lehetségesen Magyarországon sorra kerülő Európa-bajnokság szempontjából is.

"A meglévő arénákat kipofozni, helyreállítgatni felesleges pénzkidobás lenne" - fogalmazott az építész. "Tíz, húsz, akár 30, 40 évre előre kell dolgozni."

Finta az új Puskás Ferenc Stadionnal kapcsolatban azt mondta, a sport a kultúra része, Budapestnek pedig nagyon fontos, hogy az Európai Unió kiemelt helye, egyfajta kulturális központja legyen, ehhez pedig nagy szükség van egy ilyen létesítményre.

"Tudni kell, hogy egy sportstadion megtervezése és felépítése speciális, különleges tudást igényel" - tette hozzá még Finta. "Nagyon fontosnak tartom azonban, hogy magyar tervezőket és építészeket vonjanak be a munkába, örülnék, ha hazai szakemberek tudnának részt venni ezekben az építkezésekben."

Giró-Szász András kormányszóvivő múlt pénteken jelentette be, hogy a kabinet megtárgyalta és elfogadta a Puskás Ferenc Stadion újjáépítésével kapcsolatos koncepciót: egy 40 ezer férőhelyes - igény
velemenyezd, 2011. november 11. péntek, 16:47
Képek, videók
Sportuszoda.jpg
agica2004
2007. augusztus 02. csütörtök, 16:38
célegyenesben a.jpg
szidi001
2008. május 05. hétfő, 13:38
Nyíregyházi Élő Madáretet
cipello
2013. március 18. hétfő, 13:13
Barack a Nyíregyházi álla
erzsob
2012. október 21. vasárnap, 16:32
A Nyiregyházi haverrel.jp
wob
2012. április 15. vasárnap, 11:42
nyiregyházi skanzen
lacipecsenye
2011. december 13. kedd, 23:13
nyiregyházi képek
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:49
a nyíregyházi állatkertbe
mordek
2010. szeptember 17. péntek, 16:09
Nyíregyházi görögkatoliku
mercedeszamacskano
2009. június 25. csütörtök, 23:07
nyiregyhazi vadaspark
katika08
2007. március 29. csütörtök, 22:07
Nyíregyházi stadion.jpg
falazola
2006. december 03. vasárnap, 15:33
Csillagászati események -
pacsakute
2018. április 15. vasárnap, 21:37
pille (Noé szerk.eseményé
szelgyongyi
2015. október 24. szombat, 17:56
Szep.19-20-események
wob
2015. szeptember 21. hétfő, 17:59
20051004esemenyek.jpg
agica2004
2011. június 10. péntek, 14:29
Címkék
tágabb értelmezési, rövidpályás felkészülést, Bujtosi Sportuszoda, interaktív bemutatóközpont, egyetem iránt, Bali József, Szabó Tünde, úszásoktatást teszi, tömegoktatás veszélye, jelenlegi mintegy, Kovács Ferenc, Orendi Mihály, funkcionális közösségi, külföldi hallgatókkal, régióban bemutatni, hazai válogatók,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.