Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 21:05 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gyertek emeljük magasba a gyermekeinket, ajándékozzuk .....
Gyertek emeljük magasba a gyermekeinket, ajándékozzuk meg őket karjaink között a magasba repülés tiszta, önfeledt örömével. A gyermekvédelmi központjainkban, én a problémás kiskorúak gondozóinak receptre, orvosságként írom fel a sok-sok játszást, azt, hogy szépen a magasba lendítve gyönyörködjenek a rájuk bízott kis palánták kibontakozásában, növekedésében!
........................
Mélyen keresztény szimbólum ahogy a szülő maga előtt magasba tartja a gyermekét, engem mindig az Oltáriszentséget magasba emelő pap mozdulatára emlékeztet! Szebb imádságot nehéz elképzelni, mind amikor egy szülő kinyújtott karral szeretettel, maga előtt az ég felé emeli gyermekét, hogy Teremtő Istene áldását kérje az ő drága szeme fényére!
Patikában kapható gyógyszernél gyógyítóbb hatással rendelkező szernek tartom a játékot, a gyerekek ringatását, magasba lendítését! A megalázott, lenézett, utcáról otthonainkba
maroka, 2020. április 24. péntek, 18:12
Kásler Miklós: az úszás és a vízilabda a magyar identitás részévé vált
Kásler Miklós közölte, hogy a létesítmény több mint ötmilliárd forintból épül meg.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a kormány olyan uszodaépítési programot hajt végre, amelynek eredményeként minden magyarországi járásban lesz uszoda. Lényegesnek nevezte a fejlesztéseket a sportolási lehetőség biztosítása mellett az egészségmegőrzés szempontjából, valamint a "test edzése és a lélek emelése" miatt is.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő úgy vélte, a beruházás nemcsak Velencéről, hanem a gárdonyi és martonvásári járások teljes lakosságáról is szól. Jelezte, hogy az uszoda területe a velencei önkormányzaté és a vízilabda szövetséghez benyújtott TAO-pályázatból valósul meg.

Koszti András polgármester kiemelte, hogy az elmúlt években a város a sportos környezetre épülő fejlődést választotta, ennek köszönhetően nőtt a vendégforgalom és az állandó lakosok száma is. Az épülő uszoda az életminőség további javulását szolgálja, valamint a nyári szezonon kívül biztosítja a folyamatos
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 12:11
Szent István király, Magyarország fő védőszentje
...........
- Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY a Példabeszédek könyvéből
Szent István király intelme: Járjunk az igaz úton.
Hallgasd meg, fiam, fogadd el szavaimat, akkor megsokasodnak életed esztendei.
Megmutatom neked a bölcsesség útját, egyenes lesz az út, amelyen vezetlek.
Semmi sem gátolja lépteidet, amikor jársz, és ha gyorsan szaladsz, akkor sem botlasz meg.
Tartsd meg intelmemet, ne tágíts tőle! Őrizd meg, hiszen ez a te életed!
Ne lépj a gonoszok ösvényére, és a gonosztevők útján ne járj!
Hagyd el s ne menj rajta tovább, kanyarodj el tőle, úgy folytasd utadat!
Az igaz ember útja olyan, mint a hajnal pirkadása, amely egyre világosabb, míg fényes nappal nem lesz.
A gonoszok útja olyan, mint a sötét éjszaka, maguk sem tudják, miben botlanak meg.
Fiam, figyelj szavaimra, nyisd ki füledet a beszédeimre!
Ne téveszd el őket soha a szemed elől, és őrizd meg a szíved
maroka, 2019. augusztus 20. kedd, 20:18
Szellemi törvények
A szellemi törvények valóságosak, valóban hatnak, függetlenül attól, hogy hiszek-e bennük vagy sem. Tagadhatom őket, és megpróbálhatok ellenükben létezni, ám ekkor betegség vagy szenvedés formájában korrepetálást kapok a sorstól. Ám együtt is működhetek velük, harmóniában élhetek ezekkel a szellemi törvényekkel és teljes életet élhetek. A választás a kezemben van.

A szellemi törvényekkel együtt is működhetünk. Ez esetben engedelmesen szolgálnak bennünket, miként mindazok, amik velünk történnek, csak segítségünkre és szolgálatunkra vannak, bármennyire is kellemetlennek tűnhetnek alkalmanként. Ha megtanuljuk, miként tudunk a szellemi törvényekkel összhangban élni, akkor magával az élettel is összhangban leszünk. Akkor megtanuljuk, miként lehet "a teremtés könyvében" olvasni, és egyre tisztábban felismerjük a látszat mögött rejlő valóságot.

Szeretet törvénye
Feladatunk,
pacsakute, 2018. december 29. szombat, 19:56
2. rész - Mindszenty bíborosra emlékeztek Budapesten
A nap során koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott a Magyarországi Mindszenty Alapítvány és a Józsefvárosi Önkormányzat a bíborosról elnevezett téren, a boldog emlékű főpásztort ábrázoló szobornál. 2015 óta viseli Mindszenty József nevét a József utca és a Tolnai Lajos utca találkozásánál fekvő tér a VIII. kerületben. A bíboros 1949. szeptember 27-től 1954. május 13-ig itt, a volt Conti utcai börtönben töltötte leghosszabb börtönidőszakát. Az ünnepségen Sára Botond polgármester és Habsburg-Lotharingiai Mihály, a Mindszenty Alapítvány elnöke mondott beszédet; záróeseményeként pedig Erdő Péter bíboros, prímás, érsek mutatott be hálaadó szentmisét a Szent István-bazilikában, melyen a zenei szolgálatot a szentmisét követően koncertet is bemutató Szent Efrém Férfikar adta Bubnó Tamás vezetésével.
A Párbeszéd Háza befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött eseményre a jelentkezést gyorsan le kellett zárni, olyan nagy volt az érdeklődés. Így tehát jó zsúfolt teremben nyitotta meg az egész napos
maroka, 2018. november 14. szerda, 17:34
A Lelked Gömbjében
"A Lelked Gömbjében találod meg Istent. A Tudatodhoz csak a Lelkeden át vezet az Út. A Tudat szerkezetének kristályai fellélegeznek, ha Lelked Fénye bevilágítja őket. A Lelked emelése és ápolása elsődleges. A Tudatod és a Szellemed a Lélek alárendeltjei, kistestvérei. A Lélek Isten Gömbszövete. A Tudatod kristályos kis hordozólemezek isteni Tárhelye és Navigációs Eszköze. A Szellemed az Eredeti Akarat és Eredeti Gondolat kicsi részecskéje. A Lelkedet emeld a Szeretet kozmikus világterébe, ápold, gondozd, tisztogasd, ragyogó felületű tükör legyen az, mely oly gyönyörűn tudja visszaverni a fényt a benne megbúvó Tudat kristályszűrőin át. "

(Pleja)
lilagondolatok, 2018. július 25. szerda, 11:50
Kryon – A leggyakrabban felmerülő kérdések
Kryon - A leggyakrabban felmerülő kérdések


Az emberi lélek

Kérdés: Kryon, beszélj a mi emberi lelkünkről! Mi az? Mik a jellemzői?

Válasz: Az egyik legfontosabb, mégis az elképzelhető legbonyolultabb kérdést tettétek föl.
Hogy beszélhetne nektek Kryon olyasminek a jellemzőiről, ami idegen, értelmetlen a
gondolkodásotok számára? Egy vak embernek el tudod magyarázni a természet teljes színskáláját?

Nincs olyan tapasztalatotok, melynek alapján fel tudnátok fogni az emberi lélek mibenlétét. Interdimenzionális érzékelőképesség nélkül egyszerűen lehetetlen ezt megértenetek.

Ember voltod ideiglenes, a lelked az ,,igazi" valód. Több helyen tartózkodik ugyanabban az időben. Egy része benne van tested minden sejtjében. Egy másik része magának a bolygónak a mágneses terében lévő energia-lenyomat, mely jelzi, hogy itt vagy. Egy
sz719eszter, 2018. május 20. vasárnap, 11:45
Rezgésszintünk emelése
kezdet
kezdetétől próba szerencse alapon kísérleteztünk az ennivalóval,
hogy megállapítsuk, melyik tápláló, melyik mérgező. Ha ezt a
növényt eszed meg, életben maradsz, ha amazt, akkor elpusztulsz.
Mára eljutottunk odáig, hogy tudjuk, mi az, ami a vesztünket okozza,
de még csak most kezdjük felismerni, milyen élelmiszerek segítenek
hosszú élethez, magas energiaszinthez, és melyek azok, amelyek
hosszú távon elkoptatják az embert.

Mi az, amit tehetsz tehát rezgésszinted emelése érdekében?
Figyelj a táplálkozásra.
Figyelj környezetedre, a Téged körülvévő emberekre és körülményekre, hisz "összerezonálsz" velük.
Figyelj gondolataidra, és érzelmeidre!
Tisztítsd és harmonizáld csakráidat, meridiánjaidat rendszeresen, lehetőség szerint nap mind nap.
Meditálj minden nap, meditációban könnyebb elengedni a negatív érzelmeket és befogadni a pozitívakat, hisz akkor nem működik az ego.
Itt a test edzését is megemlíteném, hisz csak épp
jupiter21, 2018. március 12. hétfő, 11:35
Krónika 1. rész (napirend előtt: béremelés, adócsökkentés, megélhetés, népszavazás, korrupció)
nyugdíjemelésre, az alapvető élelmiszerek áfájának és az energiaárak csökkentésére van szükség.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint az MSZP fontos kérdéseket feszeget, de teljesen figyelmen kívül hagyja a több évre szóló tartós béremelést jelentő megállapodást. Közölte, az MSZP nyolc év alatt nem emelte annyira a minimálbért, mint amekkora mértékben ez a kormány emelte négy év alatt.

Megerősítette a kormány adócsökkentési szándékát, amely lehetővé teszi a béremeléseket. Szólt arról, hogy a tervezettnél nagyobb mértékben, 1,6 százalékkal nőnek a nyugdíjak. Hozzátette: a szocialisták sem a rezsicsökkentést, sem az áfacsökkentést nem támogatták.A KDNP a kettős állampolgárságrólSoltész Miklós (KDNP) a 12 évvel ezelőtti, a kettős állampolgárságról tartott népszavazást idézte fel, amelyen szerinte a baloldal gazdasági szempontokkal indokolta elutasító szavazatát. Ahhoz hasonlította ezt a magatartást, mintha valaki a gyerekét csak azért
velemenyezd, 2016. december 05. hétfő, 15:02
Krónika 3. rész (adótörvények)
Fidesz: az otthonteremtés éve is lesz 2017

Dunai Mónika (Fidesz) arról beszélt, hogy a költségvetéshez hasonlóan az adótörvény-javaslat is azt tükrözi: 2017 az otthonteremtés éve is lesz.

Úgy fogalmazott: a saját otthon megléte a polgári berendezkedés egyik legfontosabb feltétele, ezért a jövő évi büdzsében 211 milliárd forintot fordítanak az otthonteremtés támogatására.

A program legfontosabb elemei közül megemlítette a családok otthonteremtési kedvezményét, az államilag támogatott hitelt, az áfakedvezményeket és a nemzeti otthonteremtési közösségeket.

Dunai Mónika jelezte azt is, hogy nagyon pozitív az otthonteremtési program fogadtatása a lakosság körében.MSZP: testreszabott törvényalkotást folyikTukacs István (MSZP) a műemléki felújítások adójának csökkentéséről szólva azt mondta: testreszabott törvényalkotás folyik, megint valakit könnyebb helyzetbe kell hozni, ami nem fér össze a parlament méltóságával. Szerinte a gazdaság fehérítése érdekében bátrabbnak
velemenyezd, 2016. május 13. péntek, 11:43
Balog: jobbá válhat az iskolarendszer a köznevelési kerekasztal munkájának eredményeként
Balog Zoltán a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjak átadásán hétfőn a fővárosban azt mondta: kíváncsi lenne, hogy a most ösztöndíjat elnyert hallgatókat mennyire foglalkoztatja az, ami az elmúlt hetekben a köznevelés területén a pedagógusok, a szülők és a diákok egy részét, és inkább inspirálja vagy elbizonytalanítja őket.

Bízik abban, hogy a hétfői nap arra kínál esélyt, hogy inkább az inspiráció az erősebb - mondta, hozzátéve: arra következtet, hogy volt valaki az ösztöndíjasok életében is, aki inspirálta őket arra, hogy ezt a hivatást válasszák.

Fontos arról is beszélni, hogy ma is vannak, akik bemennek az osztályterembe, akiknek örülnek a diákok, ma is vannak, akik jól tanítanak, akik jól tanulnak, és az iskolák többségében jól lehet tanulni - fogalmazott.

Balog Zoltán az elmúlt hetekben megfogalmazott kritikákra reagálva hangsúlyozta: az nem fogadható el, ha valaki úgy gondolja, oda kellene visszajuttatni a magyar köznevelés rendszerét, ahol 10-20 éve vagy 50-60 éve volt.
velemenyezd, 2016. február 08. hétfő, 12:31
Baranyi Ferenc
BARANYI FERENC

Baranyi Ferenc (írói álneve: Francesco del Sarto) (Pilis, 1937. január 24. -) Kossuth- és József Attila-díjas magyar költő, író, műfordító.

1954-től publikál. Verseit csaknem valamennyi európai nyelvre lefordították, folyóiratokban, antológiákban jelentek meg. Számos verse, írása jelent meg a legkülönfélébb antológiákban 1960 és 2014 között.

A Kossuth-díjas Baranyi Ferenc hatvan évvel ezelőtt, tizenhét esztendős korában láthatta először kinyomtatva a nevét egy rövid prózai írás alatt a Pest megyei Népújság 1954. július 11-i számában. Még ugyanebben az évben költőként is debütált az Evangélikus Élet hasábjain. S noha pályafutásának hat évtizede alatt számos prózai, színpadi és tudományos munkája, valamint műfordításkötete is megjelent, fő profilja mindvégig a líra maradt.
menusgabor, 2016. január 07. csütörtök, 20:00
1/10
Képek, videók
Gyermekeinket....jpg
pacsakute
2013. március 09. szombat, 08:32
Ajándékozz meg
sanci81
2014. június 09. hétfő, 16:42
Ajándékozz
klara50
2009. szeptember 08. kedd, 20:08
Teremtő Istenem
sacimama
2015. november 14. szombat, 11:34
magasban
orban47
2017. április 17. hétfő, 07:42
Magasban
sanci81
2017. január 23. hétfő, 13:02
Magasban virító
dandej
2016. november 29. kedd, 15:03
Sas a magasban.jpg
chillik
2016. október 10. hétfő, 07:09
Magasban.jpg
pacsakute
2016. április 19. kedd, 23:01
Magasba szállni
dandej
2015. december 18. péntek, 11:23
Lépcső a magasba
sanci81
2014. május 07. szerda, 15:12
ház a magasban.jpg
agica2004
2014. április 10. csütörtök, 15:27
magasban.jpg
szuszimama
2013. június 09. vasárnap, 19:27
kezek magasba.gif
paka68
2013. május 10. péntek, 22:32
Ha magasba törtök.jpg
pacsakute
2012. november 20. kedd, 17:40
Címkék
Bubnó Tamás, államilag támogatott, ünnepségen Sára, hajnal pirkadása, otthonteremtés támogatására, Soltész Miklós, igaz úton, energiaárak csökkentésére, Szent István-bazilikában, gyerekek ringatását, saját otthon, rájuk bízott, elmúlt években, elképzelhető legbonyolultabb, Tolnai Lajos, Kásler Miklós,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.