Belépés
2019. október 17. csütörtök | 42. hét | 290. nap | 10:02 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kásler Miklós: az úszás és a vízilabda a magyar identitás részévé vált
Kásler Miklós közölte, hogy a létesítmény több mint ötmilliárd forintból épül meg.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a kormány olyan uszodaépítési programot hajt végre, amelynek eredményeként minden magyarországi járásban lesz uszoda. Lényegesnek nevezte a fejlesztéseket a sportolási lehetőség biztosítása mellett az egészségmegőrzés szempontjából, valamint a "test edzése és a lélek emelése" miatt is.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő úgy vélte, a beruházás nemcsak Velencéről, hanem a gárdonyi és martonvásári járások teljes lakosságáról is szól. Jelezte, hogy az uszoda területe a velencei önkormányzaté és a vízilabda szövetséghez benyújtott TAO-pályázatból valósul meg.

Koszti András polgármester kiemelte, hogy az elmúlt években a város a sportos környezetre épülő fejlődést választotta, ennek köszönhetően nőtt a vendégforgalom és az állandó lakosok száma is. Az épülő uszoda az életminőség további javulását szolgálja, valamint a nyári szezonon kívül biztosítja a folyamatos
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 12:11
Szent István király, Magyarország fő védőszentje
...........
- Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY a Példabeszédek könyvéből
Szent István király intelme: Járjunk az igaz úton.
Hallgasd meg, fiam, fogadd el szavaimat, akkor megsokasodnak életed esztendei.
Megmutatom neked a bölcsesség útját, egyenes lesz az út, amelyen vezetlek.
Semmi sem gátolja lépteidet, amikor jársz, és ha gyorsan szaladsz, akkor sem botlasz meg.
Tartsd meg intelmemet, ne tágíts tőle! Őrizd meg, hiszen ez a te életed!
Ne lépj a gonoszok ösvényére, és a gonosztevők útján ne járj!
Hagyd el s ne menj rajta tovább, kanyarodj el tőle, úgy folytasd utadat!
Az igaz ember útja olyan, mint a hajnal pirkadása, amely egyre világosabb, míg fényes nappal nem lesz.
A gonoszok útja olyan, mint a sötét éjszaka, maguk sem tudják, miben botlanak meg.
Fiam, figyelj szavaimra, nyisd ki füledet a beszédeimre!
Ne téveszd el őket soha a szemed elől, és őrizd meg a szíved
maroka, 2019. augusztus 20. kedd, 20:18
Szellemi törvények
A szellemi törvények valóságosak, valóban hatnak, függetlenül attól, hogy hiszek-e bennük vagy sem. Tagadhatom őket, és megpróbálhatok ellenükben létezni, ám ekkor betegség vagy szenvedés formájában korrepetálást kapok a sorstól. Ám együtt is működhetek velük, harmóniában élhetek ezekkel a szellemi törvényekkel és teljes életet élhetek. A választás a kezemben van.

A szellemi törvényekkel együtt is működhetünk. Ez esetben engedelmesen szolgálnak bennünket, miként mindazok, amik velünk történnek, csak segítségünkre és szolgálatunkra vannak, bármennyire is kellemetlennek tűnhetnek alkalmanként. Ha megtanuljuk, miként tudunk a szellemi törvényekkel összhangban élni, akkor magával az élettel is összhangban leszünk. Akkor megtanuljuk, miként lehet "a teremtés könyvében" olvasni, és egyre tisztábban felismerjük a látszat mögött rejlő valóságot.

Szeretet törvénye
Feladatunk,
pacsakute, 2018. december 29. szombat, 19:56
2. rész - Mindszenty bíborosra emlékeztek Budapesten
A nap során koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott a Magyarországi Mindszenty Alapítvány és a Józsefvárosi Önkormányzat a bíborosról elnevezett téren, a boldog emlékű főpásztort ábrázoló szobornál. 2015 óta viseli Mindszenty József nevét a József utca és a Tolnai Lajos utca találkozásánál fekvő tér a VIII. kerületben. A bíboros 1949. szeptember 27-től 1954. május 13-ig itt, a volt Conti utcai börtönben töltötte leghosszabb börtönidőszakát. Az ünnepségen Sára Botond polgármester és Habsburg-Lotharingiai Mihály, a Mindszenty Alapítvány elnöke mondott beszédet; záróeseményeként pedig Erdő Péter bíboros, prímás, érsek mutatott be hálaadó szentmisét a Szent István-bazilikában, melyen a zenei szolgálatot a szentmisét követően koncertet is bemutató Szent Efrém Férfikar adta Bubnó Tamás vezetésével.
A Párbeszéd Háza befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött eseményre a jelentkezést gyorsan le kellett zárni, olyan nagy volt az érdeklődés. Így tehát jó zsúfolt teremben nyitotta meg az egész napos
maroka, 2018. november 14. szerda, 17:34
A Lelked Gömbjében
"A Lelked Gömbjében találod meg Istent. A Tudatodhoz csak a Lelkeden át vezet az Út. A Tudat szerkezetének kristályai fellélegeznek, ha Lelked Fénye bevilágítja őket. A Lelked emelése és ápolása elsődleges. A Tudatod és a Szellemed a Lélek alárendeltjei, kistestvérei. A Lélek Isten Gömbszövete. A Tudatod kristályos kis hordozólemezek isteni Tárhelye és Navigációs Eszköze. A Szellemed az Eredeti Akarat és Eredeti Gondolat kicsi részecskéje. A Lelkedet emeld a Szeretet kozmikus világterébe, ápold, gondozd, tisztogasd, ragyogó felületű tükör legyen az, mely oly gyönyörűn tudja visszaverni a fényt a benne megbúvó Tudat kristályszűrőin át. "

(Pleja)
lilagondolatok, 2018. július 25. szerda, 11:50
Kryon – A leggyakrabban felmerülő kérdések
Kryon - A leggyakrabban felmerülő kérdések


Az emberi lélek

Kérdés: Kryon, beszélj a mi emberi lelkünkről! Mi az? Mik a jellemzői?

Válasz: Az egyik legfontosabb, mégis az elképzelhető legbonyolultabb kérdést tettétek föl.
Hogy beszélhetne nektek Kryon olyasminek a jellemzőiről, ami idegen, értelmetlen a
gondolkodásotok számára? Egy vak embernek el tudod magyarázni a természet teljes színskáláját?

Nincs olyan tapasztalatotok, melynek alapján fel tudnátok fogni az emberi lélek mibenlétét. Interdimenzionális érzékelőképesség nélkül egyszerűen lehetetlen ezt megértenetek.

Ember voltod ideiglenes, a lelked az ,,igazi" valód. Több helyen tartózkodik ugyanabban az időben. Egy része benne van tested minden sejtjében. Egy másik része magának a bolygónak a mágneses terében lévő energia-lenyomat, mely jelzi, hogy itt vagy. Egy
sz719eszter, 2018. május 20. vasárnap, 11:45
Rezgésszintünk emelése
kezdet
kezdetétől próba szerencse alapon kísérleteztünk az ennivalóval,
hogy megállapítsuk, melyik tápláló, melyik mérgező. Ha ezt a
növényt eszed meg, életben maradsz, ha amazt, akkor elpusztulsz.
Mára eljutottunk odáig, hogy tudjuk, mi az, ami a vesztünket okozza,
de még csak most kezdjük felismerni, milyen élelmiszerek segítenek
hosszú élethez, magas energiaszinthez, és melyek azok, amelyek
hosszú távon elkoptatják az embert.

Mi az, amit tehetsz tehát rezgésszinted emelése érdekében?
Figyelj a táplálkozásra.
Figyelj környezetedre, a Téged körülvévő emberekre és körülményekre, hisz "összerezonálsz" velük.
Figyelj gondolataidra, és érzelmeidre!
Tisztítsd és harmonizáld csakráidat, meridiánjaidat rendszeresen, lehetőség szerint nap mind nap.
Meditálj minden nap, meditációban könnyebb elengedni a negatív érzelmeket és befogadni a pozitívakat, hisz akkor nem működik az ego.
Itt a test edzését is megemlíteném, hisz csak épp
jupiter21, 2018. március 12. hétfő, 11:35
Krónika 1. rész (napirend előtt: béremelés, adócsökkentés, megélhetés, népszavazás, korrupció)
nyugdíjemelésre, az alapvető élelmiszerek áfájának és az energiaárak csökkentésére van szükség.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint az MSZP fontos kérdéseket feszeget, de teljesen figyelmen kívül hagyja a több évre szóló tartós béremelést jelentő megállapodást. Közölte, az MSZP nyolc év alatt nem emelte annyira a minimálbért, mint amekkora mértékben ez a kormány emelte négy év alatt.

Megerősítette a kormány adócsökkentési szándékát, amely lehetővé teszi a béremeléseket. Szólt arról, hogy a tervezettnél nagyobb mértékben, 1,6 százalékkal nőnek a nyugdíjak. Hozzátette: a szocialisták sem a rezsicsökkentést, sem az áfacsökkentést nem támogatták.A KDNP a kettős állampolgárságrólSoltész Miklós (KDNP) a 12 évvel ezelőtti, a kettős állampolgárságról tartott népszavazást idézte fel, amelyen szerinte a baloldal gazdasági szempontokkal indokolta elutasító szavazatát. Ahhoz hasonlította ezt a magatartást, mintha valaki a gyerekét csak azért
velemenyezd, 2016. december 05. hétfő, 15:02
Krónika 3. rész (adótörvények)
Fidesz: az otthonteremtés éve is lesz 2017

Dunai Mónika (Fidesz) arról beszélt, hogy a költségvetéshez hasonlóan az adótörvény-javaslat is azt tükrözi: 2017 az otthonteremtés éve is lesz.

Úgy fogalmazott: a saját otthon megléte a polgári berendezkedés egyik legfontosabb feltétele, ezért a jövő évi büdzsében 211 milliárd forintot fordítanak az otthonteremtés támogatására.

A program legfontosabb elemei közül megemlítette a családok otthonteremtési kedvezményét, az államilag támogatott hitelt, az áfakedvezményeket és a nemzeti otthonteremtési közösségeket.

Dunai Mónika jelezte azt is, hogy nagyon pozitív az otthonteremtési program fogadtatása a lakosság körében.MSZP: testreszabott törvényalkotást folyikTukacs István (MSZP) a műemléki felújítások adójának csökkentéséről szólva azt mondta: testreszabott törvényalkotás folyik, megint valakit könnyebb helyzetbe kell hozni, ami nem fér össze a parlament méltóságával. Szerinte a gazdaság fehérítése érdekében bátrabbnak
velemenyezd, 2016. május 13. péntek, 11:43
Balog: jobbá válhat az iskolarendszer a köznevelési kerekasztal munkájának eredményeként
Balog Zoltán a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjak átadásán hétfőn a fővárosban azt mondta: kíváncsi lenne, hogy a most ösztöndíjat elnyert hallgatókat mennyire foglalkoztatja az, ami az elmúlt hetekben a köznevelés területén a pedagógusok, a szülők és a diákok egy részét, és inkább inspirálja vagy elbizonytalanítja őket.

Bízik abban, hogy a hétfői nap arra kínál esélyt, hogy inkább az inspiráció az erősebb - mondta, hozzátéve: arra következtet, hogy volt valaki az ösztöndíjasok életében is, aki inspirálta őket arra, hogy ezt a hivatást válasszák.

Fontos arról is beszélni, hogy ma is vannak, akik bemennek az osztályterembe, akiknek örülnek a diákok, ma is vannak, akik jól tanítanak, akik jól tanulnak, és az iskolák többségében jól lehet tanulni - fogalmazott.

Balog Zoltán az elmúlt hetekben megfogalmazott kritikákra reagálva hangsúlyozta: az nem fogadható el, ha valaki úgy gondolja, oda kellene visszajuttatni a magyar köznevelés rendszerét, ahol 10-20 éve vagy 50-60 éve volt.
velemenyezd, 2016. február 08. hétfő, 12:31
Baranyi Ferenc
BARANYI FERENC

Baranyi Ferenc (írói álneve: Francesco del Sarto) (Pilis, 1937. január 24. -) Kossuth- és József Attila-díjas magyar költő, író, műfordító.

1954-től publikál. Verseit csaknem valamennyi európai nyelvre lefordították, folyóiratokban, antológiákban jelentek meg. Számos verse, írása jelent meg a legkülönfélébb antológiákban 1960 és 2014 között.

A Kossuth-díjas Baranyi Ferenc hatvan évvel ezelőtt, tizenhét esztendős korában láthatta először kinyomtatva a nevét egy rövid prózai írás alatt a Pest megyei Népújság 1954. július 11-i számában. Még ugyanebben az évben költőként is debütált az Evangélikus Élet hasábjain. S noha pályafutásának hat évtizede alatt számos prózai, színpadi és tudományos munkája, valamint műfordításkötete is megjelent, fő profilja mindvégig a líra maradt.
menusgabor, 2016. január 07. csütörtök, 20:00
Új életet kezdhetsz az új energiában
Különleges időszakban élünk. Olyan energiák érkeznek a Földre, melyek egyre közelebb visznek bennünket az ötödik dimenzió rezgéseihez. Legyünk nyitottak a rendkívül magas rezgésű arany fény tisztító energiáira. Érdemes ma kicsit befelé fordulni, ezzel is segítve a tisztulást. Ha valaki az elmúlt időszakot jól használta fel, vagyis tudatosan dolgozott rezgésszintje emelésén (meditált, tisztította a múltját, megértések születtek benne, böjtölt, natúran táplálkozott, megszabadult függőségektől vagy káros szenvedélyektől), az észre fogja venni, hogy teremtő ereje megsokszorozódik. Még könnyebben és gyorsabban fog manifesztálódni a fizikai világban bármi, amit szándékozik megtremteni. Minél tisztább valaki lélek- és fizikai szinten, annál gyorsabban valósulnak meg vágyai. Az új energiában, amik ma érkeznek, pillanatok alatt megtörténhet bármi. Az anyagot is könnyű szerrel lehet megváltoztatni. A folyamatot azzal segíthetjük, ha tudatosan éljük életünket. Sokan érzik, hogy eljött az idő, amikor testünket is
lenke1964, 2016. január 04. hétfő, 19:50
1/10
Képek, videók
7kAcdVb7GDnfQYkyt34v1K asL
kisgin
2013. szeptember 13. péntek, 14:17
Mazel-Identity_i1_2006 _16
mossberg
2008. november 21. péntek, 07:55
The Bourne Identity.jpg
takacsandrea3
2008. április 28. hétfő, 16:16
Identits.hu.jpg
rambobby
2007. január 08. hétfő, 21:17
0 a inti, több képsor sn
lovaszmarika
2019. szeptember 25. szerda, 15:59
0 a inti, több kis kép 2
lovaszmarika
2019. szeptember 19. csütörtök, 18:50
0 a inti, több kép, soroz
lovaszmarika
2019. szeptember 10. kedd, 12:38
0 a inti, több képpel lov
lovaszmarika
2019. augusztus 23. péntek, 19:31
0 a inti, több képmozaikb
lovaszmarika
2019. augusztus 23. péntek, 19:30
0 q inti, képek, több is
lovaszmarika
2019. augusztus 22. csütörtök, 16:02
0 a inti, több kép pl5qtk
lovaszmarika
2019. augusztus 06. kedd, 16:56
0 a inti - több kép gjeyp
lovaszmarika
2019. július 28. vasárnap, 17:33
0 a inti, több kép 25.gif
lovaszmarika
2019. június 21. péntek, 16:51
0 a több kép, montázs 26.
lovaszmarika
2019. május 19. vasárnap, 14:06
0 a több kép egymás után
lovaszmarika
2019. május 19. vasárnap, 14:05
Címkék
Navigációs Eszköze, polgári berendezkedés, Lelked Fénye, líra maradt, igaz úton, mágneses terében, kormány emelte, emberi lélek, gazdaság fehérítése, energiaárak csökkentésére, Sára Botond, folyamatot azzal, bíborosról elnevezett, másik része, Baranyi Ferenc, Lelked Gömbjében,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.