Belépés
2019. január 16. szerda | 3. hét | 16. nap | 02:49 | Gusztáv
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szemszárazság kezelése Házilag
A szemszárazság egyre gyakoribb problémává vált, ennek egyik legfőbb oka lehet, hogy sok időt töltünk a monitorok erős fénye előtt, legyen szó laptopról, mobiltelefonról, televízióról vagy tabletről. A légkondicionálók használata vagy éppen a központi fűtés is hozzájárul ahhoz, hogy a szemszárazság egyre több embert érint.
A szemszárazságot általában a könnytermelés csökkenése okozza, a könnymirigy nem termel elegendő könnyet ahhoz, hogy az egész szaruhártyát befedje. Tipikus tünetei az égő, szúró, valamint az idegentest-érzés, mintha valami belement volna a szembe. A kötőhártya bepirosodhat, érzékenyebbé válik a szem a külső hatásokra, a pislogás fájdalmassá válhat.


Ha a szemszárazság valamilyen meglévő betegség kísérő tünete, akkor a betegség kezelésével együtt szinte magától elmúlik. Amennyiben nem betegség okozza, akkor a tüneteket kell kezelni. A megfelelő folyadékfogyasztás és a műkönny használata mellett több olyan gyógynövény segíthet, amely szemnyugtató hatásán túl a
suzymama, 2018. február 13. kedd, 09:49
Óra átállítás - nyári időszámítás
strandolnak, hétvégi telkükön, családi házuk kertjében dolgoznak. Előny (például az építőiparban), hogy hosszabb ideig végezhető értékteremtő munka szabadtéri munkahelyeken. Az előnyök közé sorolják, hogy a jobb látási viszonyok miatt csökkenhet a közúti balesetek száma. Mivel az emberek kevesebbet tartózkodnak az utcán sötétben, ezért a bűncselekmények száma is csökkenhet.
Kritikusai szerint ezek az előnyök nem feltétlenül valósak, például a fogyasztói társadalomban egyre jobban elterjedő légkondicionálók a több napos óra miatt több energiát emésztenek fel a világításon megtakarított energiánál.
Óraátállítás - A téli - nyári időszámítás szabályait az Európai Unió 1996-ban egységesítette
Az USA-ban a téli-nyári időszámítás 20 év óta változatlan szabályai 2007-ben megváltoztak: az őszi időszakot 1 hónappal meghosszabbították. A módosítástól az energiafelhasználás további csökkenését várják. Ha ez nem következik be, visszaállnak a jelenlegi rendszerre. Az USA nyári időszámítási
maroka, 2017. március 22. szerda, 08:17
Geológus: több zöldfelülettel csökkenteni lehet az energiafogyasztást
A szakember ezt azzal kapcsolatban nyilatkozta az M1 aktuális csatorna műsorában, hogy kimutatások szerint tavaly először stagnált a globális energiafelhasználás.

Juhász Árpád elmondása szerint a fákkal betelepített zöldterület kevésbé melegszik fel, mint a belvárosi környezet, ezért több zöldterülettel kedvezőbb lehet a város klímája és kisebb szükség lenne a légkondicionálók használatára.

Beszélt arról is, hogy Magyarországon a rossz szigetelés miatt a dupláját fizetik ki az emberek energiára, mint Ausztriában. Juhász Árpád szerint egyelőre a "sci-fi kategóriába tartozik", hogy Magyarországon nagy százalékban vegyenek részt a közlekedésben hibrid vagy teljesen elektromos járművek.
velemenyezd, 2016. június 18. szombat, 12:11
Tavaszi allergia
Világszerte nagyjából 30 millió ember szenved az allergia okozta tüsszögéstől, orrfolyástól, szemviszketéstől. Az alábbi tippek segítenek elviselni a kínzó szezont.

Elkerülés
Később, ha nedves lesz az idő, jobb lesz. Próbálja ügyeit akkor intézni, amikor esős az idő, mert ez megelőzi a pollenek szállását a levegőben. Ütemezze a szabadtéri aktivitásokat késő délutánra vagy kora estére, mert a pollenkoncentráció sokkal magasabb a levegőben reggelente.
Légkondicionálók
Zárja be az ablakokat. Pollenszezonban a különböző nyílászárókat tartsa zárva, és használjon légkondicionálót, amikor csak teheti. Így meg tudja szűrni a levegőben keringő pollenek 99 százalékát. Ha autóval közlekedik, húzza fel az ablakokat és használja a légkeverést.

Antihisztamin
Válogassa meg a gyógyszereket. A második generációs allergia gyógyszereket korábban csak receptre lehetett kapni és gyakran állandó mellékhatásuk volt az álmosság. Válassza a gyorsabb megoldást! Az első generációs
eva6, 2016. április 12. kedd, 17:21
Zöldombudsman: Magyarország az ökológiailag legsérülékenyebb országok közé tartozik
közé tartozik a csökkenő talajvízszint, az elsivatagosodás, az élelmiszer-biztonsági problémák és a csökkenő biodiverzitás - figyelmeztetett a szakember.

Mindez az alkalmazkodással enyhíthető, és ennek egyik legcélravezetőbb módja a természetes növénytakaró fenntartása, illetve helyreállítása. Az úgynevezett hőszigetek kialakulása miatt a klímaváltozás veszélyezteti a nagyvárosokat is. A zöldfelület növelése azonban több fokos hőmérséklet-enyhülést eredményezhet, jelentősen csökkentve a légkondicionálók használatát, ezt a tipikus tüneti kezelést, ami a valóságban csak súlyosbítja a felmelegedés problémáját - emelte ki.

Szabó Marcel kifejtette, hogy az ország számos pontján pusztul a természetes növénytakaró, részben a talajvízszint csökkenése, részben az enyhébb telek nyomán elszaporodó paraziták miatt. A Mátrában a lucfenyveseket szú, Zala megyében a Keszthelyi-hegység erdei fenyveseit gombafertőzés pusztítja, Somogyban százéves bükkösök, tölgyesek száradtak ki, az alacsonyabban fekvő erdőkből
velemenyezd, 2015. október 16. péntek, 11:31
Hőség - A légkondicionálók helyes használatára hívja fel a figyelmet a közegészségügyi központ
A klímaberendezésben, a szellőzőrendszerben, a szűrőkön és a légkezelő gépekben, valamint a légcsatornában felhalmozódott porban megtalálható mikroorganizmusok különböző megbetegedéseket, például allergiát, asztmát okozhatnak - írták.

Ha a klimatizált helyiség levegője néha túl száraz, szintén légzőszervi panaszokat, a szem, a torok, illetve az orr nyálkahártyája és a bőr kiszáradását okozhatja, továbbá, ha a hideg levegő közvetlenül éri az embert, megfázásos tünetek jelentkezhetnek, ízületi fájdalmak és gyulladások is kialakulhatnak. Különösen a gyermekek, kismamák, idősek és valamilyen légzőszervi megbetegedésben, allergiában szenvedők lehetnek ebben a tekintetben a legérzékenyebbek.

A lakásokban, irodákban, bevásárlóközpontokban működtetett klímaberendezések tisztítását és fertőtlenítését évente minimum egyszer, nagyobb porterhelésnek kitett helyeken évente kétszer ajánlott elvégezni. Az OKK tanácsai között szerepel továbbá az is, hogy mérsékelt hűtést alkalmazzunk, és ne tartózkodjunk a
velemenyezd, 2015. június 12. péntek, 08:21
Energiatudatosak a magyarok klímaberendezés vásárlásakor
készítői rámutattak: a magyarok nemcsak a klímaberendezés vásárláskor, hanem annak használatakor is tudatosak. A légkondi-tulajdonosok 66 százaléka csak akkor kapcsolja be a berendezést, ha kint elviselhetetlenül hideg vagy meleg van. Az eredmények alapján 30 Celsius-fok Magyarországon az a hőmérséklet, amely felett bekapcsolják a berendezést.

Figyelembe véve, hogy a statisztikák szerint 33 körül van évente azon napok száma Magyarországon, amikor a maximum hőmérséklet 30 fok fölé emelkedik, a légkondicionálók többségét éves összesítésben egy bő hónapig használják a háztartások kétharmadában. További 28 százalék már kissé hidegebb vagy melegebb idő esetén is a hűt vagy fűt klímájával, és csupán 2 százalék nyilatkozott úgy, hogy minden nap, vagy majdnem minden nap használja, időjárástól függetlenül.

A szakértelem fontossága tükröződik a vásárlás helyében is a felmérés megállapítása szerint: a klímavásárlást tervezők 51 százaléka olyan specialistától venné meg a szerkezetet, aki egyben be is üzemeli
velemenyezd, 2015. június 04. csütörtök, 15:42
Érdekességek
strandolnak, hétvégi telkükön, családi házuk kertjében dolgoznak. Előny (például az építőiparban), hogy hosszabb ideig végezhető értékteremtő munka szabadtéri munkahelyeken. Az előnyök közé sorolják, hogy a jobb látási viszonyok miatt csökkenhet a közúti balesetek száma. Mivel az emberek kevesebbet tartózkodnak az utcán sötétben, ezért a bűncselekmények száma is csökkenhet.

Kritikusai szerint ezek az előnyök nem feltétlenül valósak, például a fogyasztói társadalomban egyre jobban elterjedő légkondicionálók a több napos óra miatt több energiát emésztenek fel a világításon megtakarított energiánál.

1999 szeptemberében Ciszjordániában nyári időszámítás volt érvényben, míg Izraelben akkor álltak vissza a szokásos időzónára. Ciszjordániai terroristák időzített bombákat készítettek elő, amit Izraelben lévő társaiknak juttattak el. Ők azonban félreértették a bombákon beállított időt, így azok egy órával korábban robbantak fel, megölve három terroristát, a tervezett két busznyi áldozat
kirscha, 2015. április 28. kedd, 15:23
Csökkentik a hőséget a városokban az elektromos autók
termelnek.

A Scientific Reports című lapban megjelent tanulmány szerint a kisebb hőkibocsátás enyhítheti a nagyobb városok életét a nyári hónapokban megnehezítő hőszigeteffektus következményeit is. Mivel az épített városi környezet több hőt nyel el napközben, mint a természetes környezet, a felszálló meleg levegő hatására egyfajta hőcsapda alakul ki, amely forró katlanokká változtathatja a nagyobb települések belső területeit.

A hőszigeteffektusért elsősorban a hagyományos gépjárművek és a légkondicionálók a felelősek. A kutatásban részt vevő tudósok szerint amennyiben elektromos autók vennék át a hagyományos és gázüzemű gépjárművek helyét, a kisebb hőkibocsátás hatására jóval kevesebb légkondicionálásra lenne szükség, ezzel pedig a környezet ismét csak nyerne.

A tudósok számításai szerint ha 2012 nyarán Pekingben elektromos autók közlekedtek volna, akkor 0,94 Celsius-fokkal mérséklődött volna a városban tapasztalható forróság, ez 14,4 millió kilowattórányi energia-megtakarítással, és napi 11
velemenyezd, 2015. március 20. péntek, 17:22
Egy Indian motor a 66-os úton - mindez papírszalvétán :
az 1922-53 között gyártott Chief, melyek hírnevét erejük és megbízhatóságuk alapozza meg.

Ekkoriban válik következetesen használttá a vörös színű fényezés, illetve az indián fejdíszt ábrázoló logó a tankon, valamint az őslakosok képi megjelenítése a cég reklámanyagaiban.

1940-ben az Indian csaknem annyi motorkerékpárt értékesít, mint fő versenytársa, a Harley-Davidson - igaz, ebben az időben a motorokon kívül az Indian még repülő- és hajómotorok, biciklik, illetve légkondicionálók gyártásával is foglalkozik.

A II. Világháború során az Indian a Harley-vel együtt az amerikai hadsereg beszállítójává válik.
Számos katonai célú fejlesztésük azonban nem hozza meg a kívánt eredményt, mivel a döntéshozók véleménye szerint a Jeep-ek eredményesebben teljesítették azokat a feladatokat, amire a csapatoknak szükségük volt.

A háború után a cég vezetése a kisebb hengerűrtartalmú gépek gyártása felé vette az irányt, ekkor születtek meg a 149 Arrow, a Super Scout
venci76, 2014. május 20. kedd, 21:38
Továbbra is súlyos gondot okoz a hőség Kínában
elég ivóvízhez. A károsodott termőterület egymillió hektár felett van, 1,2 millió állat itatása jelent gondot. A kárt az elsődleges felmérések alapján 8,6 milliárd jüanra (312 milliárd forint) becslik.

A kelet-kínai, tengerparti Ningpo városban a meleg miatt egyszerűsítették a szénbehozatal adminisztrációs eljárását, hogy felgyorsuljon a vámolás. A helyi vámhivatal június óta 2,6 millió tonna szén behozatalával összefüggésben intézkedett. A térségben jelentősen megnőtt az energiaigény, a légkondicionálók használata és az üzletek hosszabb nyári nyitva tartása miatt.

Észak-Kínában eközben esőzések okoznak gondot. Vasárnap Pekingben is jelentős mennyiségű csapadék hullott, komolyan megnehezítve a közlekedést. A nemzetközi légikikötőből több mint száz gép csak jelentős késéssel tudott fölszállni, több járatot törölni kellett. Egy reptéri munkást agyoncsapott a villám, valószínűleg telefonálás közben. A fővárosban - állítólag a meleg és a pára miatt - megjelentek a vérszívó poloskák, legkevesebb tíz
velemenyezd, 2013. augusztus 12. hétfő, 07:51
Jó tudni
hullámban is meg kell tenni és ezen nem szabad spórolni, mert ez a spórolás még nagyon sokba kerülhet.

Az esővizes ciszternánkat, hordókat, mindig fedjük le, és cseppentsük pár csepp olajat a tartályba (ez lehet étolaj is!). Ezáltal a szúnyoglárvák a vízben megfulladnak és nem képesek kikelni.

A lakásokat védjük szúnyoghálóval. Mint láttuk, a lepkeszúnyognak ez nem akadály, de ha a szúnyogháló rovarirtóval impregnált, akkor már hatékonyan véd.

Sokan nem szeretik a légkondicionálókat, így a szúnyogok sem. Bizony, a forró, nyári napokon a klíma használata is hatékonyan véd a szúnyogokkal szemben.

A lakásokban használjunk szúnyogriasztót, főleg a gyermekszobákban, mert a lepkeszúnyog főként a 6 év alatti gyermekekre veszélyes. A csípése nem fáj, a rovart a repülése közben nem is lehet hallani, azt gondoljuk minden rendben, pedig koránt sincs így.

Az elektromos szúnyogriasztók is jók, a fokhagyma illatát sem kedvelik ezek a vérszívók. Aki teheti egyen
piroska0101, 2013. június 21. péntek, 13:11
1/3
Képek, videók
házilag
biharijudit
2016. november 30. szerda, 12:36
almaecet házilag
jolika66
2015. szeptember 22. kedd, 17:37
házilag4.png
astropapa58
2015. szeptember 12. szombat, 21:14
házilag3.png
astropapa58
2015. szeptember 12. szombat, 21:14
házilag2.png
astropapa58
2015. szeptember 12. szombat, 21:14
házilag1.png
astropapa58
2015. szeptember 12. szombat, 21:13
almaecet-hazilag.jpg
irmus
2015. május 16. szombat, 18:04
hamburger házilag.jpg
gaby73
2014. október 08. szerda, 20:51
VANÍLIÁS KRÉMTÚRÓ HÁZILAG
gaby73
2014. október 08. szerda, 20:10
Házilag marinált lazac fr
makaramiklos
2013. október 07. hétfő, 09:52
Az angyalok egyrészt láth
sanci81
2018. július 26. csütörtök, 17:27
Vavyan Fable - Egyre gyak
sanci81
2018. április 19. csütörtök, 18:04
Egyre kevesebben tudják.
alvaro-hopihe
2018. március 05. hétfő, 12:44
Kis Gizus Egyre csak pe
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:40
Egyre hosszabb napok.jpg
chillik
2016. július 10. vasárnap, 06:55
Címkék
Európai Unió, Szabó Marcel, gyorsabb megoldást, üzletek hosszabb, különböző nyílászárókat, 66-os úton, téli-nyári időszámítás, központi fűtés, fákkal betelepített, szénbehozatal adminisztrációs, dupláját fizetik, elektromos szúnyogriasztók, fogyasztói társadalomban, természetes növénytakaró, bűncselekmények száma, betegség kezelésével,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.