Belépés
2018. december 19. szerda | 51. hét | 353. nap | 06:37 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Békák, halak és kistestű madarak pusztultak el egy brit állatkerti tűzben
A tűz kitörése után a látogatókat biztonságban kiterelték az állatkertből.

A gondozóknak sikerült kimenteni és biztonságba helyeznie az emlősöket, köztük a veszélyeztetett állatfajok közé tartozó szumátrai orángutánokat, a szulavézi makákókat és az ezüst gibbonokat. De az állatkertnek a trópusi őserdő élővilágát bemutató Monszun erdő elnevezésű állatházából azokat az állatokat nem tudták megmenteni, amelyek a tűz kitöréséhez a legközelebb voltak.

Jamie Christon, az intézmény vezetője úgy fogalmazott: "egyetlen állatot elveszíteni is szívszorító, különösen akkor, amikor az állatvédők olyan keményen dolgoznak azért, hogy ezeknek a csodálatos fajoknak a populációját növeljék".

A hatóságok még vizsgálják, hogy mi okozta a tüzet, amely a trópusi állatház tetőszerkezetében keletkezett.

A BBC News beszámolója szerint az állatkert ugyan kinyitott vasárnap, de az állatház környékét lezárták a látogatók elől.

A Monszun erdő az állatkert szerint a legnagyobb állatház Nagy-Britanniában. Az
velemenyezd, 2018. december 16. vasárnap, 16:15
EKF 2023 - Navracsics: Veszprém kamatoztatni fogja az előnyöket
Magyarország kormánya hozza meg a hivatalos döntést.

"A cím birtokában elő tudják majd segíteni, hogy a helyi kulturális élet szereplői és az itt élők még több szállal kapcsolódjanak Európa többi részéhez és a világ más térségeihez, közelebb tudják hozni az embereket egymáshoz, és elő tudják mozdítani a közösségépítő tevékenységeket" - idézi az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének közleménye Navracsics Tibort.

Az uniós biztos hangsúlyozta: az Európából és a világ más pontjairól érkező látogatók felfedezhetik a várost és a helyi kulturális értékeket, egyúttal pedig arról is meggyőződhetnek, mennyire sokszínű Európa kultúrája. Hozzátette: a végéhez közeledik 2018, és ezzel a kulturális örökség európai éve is. Európa-szerte polgárok milliói vettek részt - sokféle és kreatív módon - a közös európai kulturális örökség megünneplésében.

"Az Európa Kulturális Fővárosa és a kulturális örökség európai éve elnevezésű kezdeményezések között sok a hasonlóság. Különösen abban hasonlítanak, hogy
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 19:13
Szombattól ismét látogatható Egerben a felújított minaret
A magyar állam által az MNV Zrt. útján finanszírozott beruházás eredményeként a látogatók már nemcsak kívülről csodálhatják meg az ismét régi szépségében mutatkozó tornyot, hanem belülről is felfedezhetik a város ikonikus műemlékét.

Az egri minaret világviszonylatban egyedülálló értéket képvisel: ez a legészakibb fekvésű minaret, amely szinte teljes épségében fennmaradt - olvasható az összegzésben.

Az állami szerepvállalásnak köszönhetően nemcsak a torony újult meg, hanem annak közvetlen környezetét is helyreállították.

A beruházás több ütemben valósult meg. A torony ideiglenes megtámasztását, a régészeti feltárásokat és a falkutatást követően először az alapozás megerősítési munkálatai és az alsó burkolókövek cseréje, rekonstrukciója történt meg, majd a felső rész burkolatának javítása, a csúcsdísz és az erkély felújítása következett.
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 17:26
Advent - Színes programokkal várják a látogatókat a Várkert Bazárban
betlehem a Várkert felső kertjében, ahol Jézus születésének története élő szereplők, élő állatok közreműködésével elevenedik meg. A műsor vasárnap félóránként harangszóra kezdődik.

Hozzátette: az adventi programok között vasárnaponként ünnepi sétára invitálják az érdeklődőket, a Sisi karácsonya - séta a Várkert Bazárban című túrán felidézik a világ legszebb uralkodónőjének magyar karácsonyait és szokásait.

Mint mondta, a Várkert Bazárban kortárs iparművészeti vásárt is rendeznek, amelyen a látogatók megismerhetik a hazai ékszertervezők, keramikusok, grafikusok és iparművészek új kollekcióit, friss ötleteit. Az eseménynek korábban a több, mint egy éve bezárt Iparművészeti Múzeum adott otthont.

Gyutai Csaba, a jövő évi programok között említette, hogy januárban folytatódik a Várkert Irodalom című sorozat, amely 15-én Hősnők címmel jelentkezik, a Nagy Magyar Versek című sorozat keretében pedig jövőre is havonta költői esttel várják a közönséget. Rejtélyes Történelem című
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 10:41
Megújult a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus .....
Megújult a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus honlapja
..........
December 6-ától megújult formával, bővülő tartalommal, friss színvilággal várja a látogatókat a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) honlapja.
A honlapon megtalálható a november végi esztergomi eucharisztikus tudományos konferencia beszámolója, a missziós kereszt útja és további száz cikk a kongresszus előkészületeivel kapcsolatban.
A honlap tartalmai jelenleg magyar és angol nyelven olvashatók; a kongresszus közeledtével a szervezők folyamatosan bővíteni fogják az elérhető nyelvek számát.

Forrás és fotó: NEK Általános Titkárság
Magyar Kurír

Az meg újult honlap
maroka, 2018. december 10. hétfő, 16:32
Pezsgővel kísért menüket kínálnak vasárnap a Belvárosi piacon
A délutánba nyúló villásreggelit azzal a céllal hirdetik meg immár második alkalommal, hogy a francia pezsgők iránt érdeklődők különféle ínyencségek mellett kóstolhassák végig a legjobb champagne házak kínálatát - közölték a szervezők az MTI-vel. Akik elméleti szempontból is megismernék a pezsgők világát, csatlakozhatnak a Sommelier's Choice minielőadásaihoz, amelyen szakmabeliek mesélnek a champagne házakról, a készítési eljárásokról és számos egyéb tudnivalóról.

A csarnok éttermei az alkalomhoz illő menükkel készülnek, egy-egy champagne-házat is képviselve.

Kaviárszakértő vezeti be a látogatókat az orosz kaviárok világába, de az érdeklődők csúcsminőségű olasz szarvasgombákat és különleges macaronokat is megízlelhetnek. A földszinti közösségi piac helyén champagne kóstoló várja a látogatókat.

A belépőjeggyel, a menüsorokkal és a kiállító champagne-házakkal kapcsolatos tudnivalók a https://champagneaholdon.hu honlapon érhetők el.
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 08:22
Hírbe hozzuk magunkat címmel látható tárlat a Műszaki Múzeumban
A tárlaton többek között tűs távírót, Puskás Tivadar telefonhírmondóját és unikális hangrögzítő készüléket tekinthetnek meg az érdeklődők - mondta el Szűcs László technikatörténész, muzeológus a műsorban.

A kiállítás bemutatja, hogy mi inspirálta a hírközlés fejlődését, hogyan jutottunk el a füst- és hangjelzésektől a vízi-távíróig, milyen leleményes megoldásokra jöttek rá elődeink. A látogatók a kezdetleges jeltovábbító készülékektől a telefonhírmondón és a hangrögzítés eszközein keresztül a rádiózás első fél évszázadát ismerhetik meg.
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 18:50
Advent - Magyar néphagyományok mutatkoznak be a New York-i Magyar Adventi Fesztiválon
MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Magyar Házban egész évben előadásokkal, koncertekkel, filmvetítéssel, szórakoztató műsorokkal, néptáncbemutatókkal, kiállításokkal, baráti összejövetelekkel fogják össze a magyar kultúra iránt érdeklődő közönséget, az adventi programon pedig a magyar karácsonyi szokásokat ismerhetik meg és próbálhatják ki az érdeklődők.

Az adventi időszak a hagyományokban és népszokásokban egyik leggazdagabb része a magyar népi kultúrának. A kiállításból megtudhatják a látogatók, hogy milyen volt a paraszti karácsony, amely az adventi várakozás után az ünnepkör csúcspontját jelentette. A német területekről begyűrűző szokás szerint feldíszítették a fenyőfát a paraszti családokban is, de ha erre nem volt lehetőség, akkor tövis- és léckarácsonyfát állítottak, lúdtollal vontak be gyümölcsfaágat, feldíszítették a muskátlit vagy a mestergerendáról borókaágat lógattak a szobába. A fákra kerülő díszeknek és édességeknek is megvolt a maguk szerepe.

A kiállítás azt is bemutatja,
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 19:53
A Kiégő Izzók fényinstallációja Rómában
Mátrai Erik tavalyi nagy sikerű Porticus 3.5 című fényinstallációját követően, idén a Kiégő Izzók munkája várja a látogatókat a fény ünnepeként számon tartott Szent Luca napján, december 13-án az RMA-nak otthont adó Falconieri-palota díszudvarán - közölte az MTI-vel a Római Magyar Akadémia.

A magyar vizuális csoport produkciójára a római Fotonica nemzetközi audiovizuális digitális művészeti fesztivál keretében kerül sor.

Nem ez lesz azonban a Kiégő Izzók egyetlen bemutatkozása az idei Fotonicán: december 7-én ugyanis az OVV AV című performanszukkal lépnek fel, majd ezt követően Kitzinger Gábor, a csoport tagja, valamint Puskás István, az RMA igazgatója mutatja be a fesztivál résztvevőinek a pécsi Zsolnay Light Fesztivált.

A Kiégő izzók 1998-ban alakult, és azóta a magyar vizuális művészeti szcéna fontos szereplőjévé vált. A csoport az elmúlt években számos videofelvételt, panorámaprojektet, élő vj-szettet, zenei videót, rövidfilmet és videoinstallációt készített. Műveiket számos
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 07:05
Advent - Ünnepváró program és vásár a Hagyományok Házában és a budai Corvin téren
A budai Corvin téren és hétvégenként a megújult épületben szervezett vásáron a Népművészeti Egyesületek Szövetsége alkotóinak és a Hagyományok Háza tanfolyamain oktatók kézműves termékeivel találkozhatnak a látogatók - közölték a szervezők az MTI-vel.

Pénteken 17 órától a Szent Efrém Férfikar fellépésével veszi kezdetét a programsorozat és a nyitó napon ad koncertet, majd tart táncházat a Romengo együttes is. Szombaton a Muravidék népi kultúrája mutatkozik be az Ünnepváró vásár keretében, ahol hetési szőttesekkel és hímzésekkel, kézműves foglalkozással, ételbemutatóval, könyvbemutatóval, este gálaműsorral, utána táncházzal várják a közönséget, hogy megismerkedjenek a szlovéniai magyarság hagyományaival.

A vásár ideje a "Légy te is őrangyal!" című baba- és nemezállatka-készítő foglalkozásokon a résztvevők, az általuk készített két nemezállatka közül az egyik rászorulókhoz kerül, de az ajándékkészítő műhelyekben elkészített medálokat, kendőket, ékszereket vagy akár a kézművesektől vásárolt
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 16:52
Tárlattal és street piano koncertekkel folytatódik a Cziffra Fesztivált megelőző programsorozat
Fotók, dokumentumok, tárgyak, idézetek és grafikák idézik meg Cziffra Györgyöt a Molnár C. Pál Műterem-Múzeumban 2019. február 25-ig látható kiállításon. A látogatók két termet végigjárva ismerhetik meg Cziffra György zongoraművész életét, az egyik helyiség az angyalföldi nyomortól Cziffra 1956-os disszidálásáig vezeti az érdeklődőket, a második terem már a sikereket mutatja be. A közönség megismerheti az addig autójavító műhelyként használt senlisi Saint Frambourg-kápolna felújításának történetét, ahol a művész koncertek sorát adta és képzőművészeti kiállításoknak is helyet adott benne, valamint a Cziffra-alapítvány létrejöttét, amely fiatal zenészek és képzőművészek támogatását tűzte ki céljául - mondta el a keddi sajtóbejáráson Csillag Éva, a tárlat egyik kurárora, a Molnár C. Pál Műterem-Múzeum vezetője.

Emlékeztetett, hogy Kürthy Hanna festőművész, aki december 15-én a galéria vendége lesz, szintén a Cziffra György Alapítvány ösztöndíjasa volt. A kurátor kiemelte: Cziffra György számára nagyon
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 14:21
Advent - Kézműves termékek és változatos hagyományőrző programok a Magyar Nemzeti Múzeumban
Magyarország történelmi hagyományőrző kézműves mesterei a legszebb portékáikkal készülnek a hétvégére - olvasható a múzeum MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

Mint írják, a történelem különböző korszakai a vásári kavalkád jegyében nyílnak meg a közönség előtt a múzeumban, ahol különféle tárgyakat mutatnak be a bronz kortól a 21. századig. Lesznek páncélok, fegyverek, ékszerek, valamint bőr, fa és textil munkák. A kézműves termékek mellett szakmai előadásokkal, kézműves bemutatókkal, koncerttel, viseletmustrával, kiállítással és többféle vívóversennyel is várják a látogatókat.
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 07:51
1/959
Képek, videók
Graf von Monte Christo Ko
csalogany13
2011. április 01. péntek, 09:52
Christoph Kolumbus Kostüm
csalogany13
2011. március 25. péntek, 17:16
Christophe 2.jpg
soki1911
2009. november 13. péntek, 04:41
christock5.gif
tormamarti
2009. október 10. szombat, 17:28
christock2.gif
tormamarti
2009. október 10. szombat, 17:28
christophe_vacher.jpg
zsu_walaszek
2009. augusztus 30. vasárnap, 00:27
Christoph+Waltz+Charlo tte
charlotteani
2009. június 23. kedd, 22:49
christophe800.jpg
konoksag
2008. július 06. vasárnap, 23:12
állatkerti vers.jpg
kicsoda57
2015. december 15. kedd, 21:21
Állatkerti barangolás II.
dnemethk
2015. június 07. vasárnap, 18:34
Állatkerti barangolások I
dnemethk
2015. február 06. péntek, 20:28
allatkerti barangolás I..
dnemethk
2014. szeptember 22. hétfő, 22:10
állatkerti útmutató
lacipecsenye
2013. július 06. szombat, 10:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.