Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 06:51 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
krémes körteleves
HOZZÁVALÓK
5-6 érettebb és 3 keményebb körte
2 , 5 dl tejszín
1 citrom leve és héja
1 vaníliás cukor
ízlés szerint cukor
2 ek vaníliás pudingpor
fahéj, szegfűszeg,
4 dl víz

ELKÉSZÍTÉS
A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk és felkockázzuk . Egy lábosba tesszük, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a cukrokat, a citrom levét, héját, a fűszereket és kb. negyedóráig forraljuk. Ezután hagyjuk hűlni, közben kiszedjük a szegfűszeget és a fahéjat, ha egészet tettünk bele, majd turmixgépbe öntjük és simára turmixoljuk. Csomómentesre elkeverjük a pudingport a tejszínnel és hozzáöntjük a körteléhez, ezután visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Jól lehűtjük, tálaláskor kockára vágott körtedaradokkal és fahéjjal díszítjük.
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:14
Sütemény receptek
szívja. Még melegen, porcukorral meghintjük. Rummal hígított baracklekvárral tálaljuk

Sajtos rúd

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1 csomag ráma, 1 adag szalagáré, 1 pohár tejföl, 1 db tojás, só, 2 db mackósajt

A hozzávalókat összekeverjük, és alaposan kigyúrjuk. A tetejét tojással megkenjük, és trapistasajtot reszelünk rá.

Kávés csók

Hozzávalók:
12 dkg kockacukor, ½ dl erős feketekávé, 3 db tojásfehérje, 5 dkg porcukor

A kockacukrot lábosba tesszük, a feketekávéval sűrű sziruppá főzzük. A keményre vert tojáshabba belekeverjük a porcukrot, és folytonosan verve hozzáöntjük a forró kávés szirupot. Addig verjük, amíg kihűl. A kész habot nyomózsákba tesszük, és a már kikent tepsibe kis csókokat nyomunk belőle. Nagyon gyenge tűzön sütjük.

Diós golyók csokoládéval

Hozzávalók: 1 db tojássárgája, 7 dkg porcukor, 3 dkg csokoládé, 7 dkg darált dió, tojásfehérje, kakaó a bevonáshoz

A tojássárgáját a porcukorral
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Epres tiramisu
1 tk vaníliaaroma
1 csomag babapiskóta
1 doboz friss eper (+ a díszítéshez)
1 ek citromlé
2 dl víz
1 ek keményítő

Elkészítés:
A mascarponét 4 dkg cukorral alaposan kikeverjük. A habtejszínt a porcukorral és a vaníliaaromával habosra keverjük, majd kis adagokban hozzákeverjük a mascarpone mixhez. Habzsákba töltjük a krémet, és hűtőbe tesszük felhasználásig.

Az eperszószhoz az epret, a citromlevet, a maradék cukrot és vizet egy lábosban felforraljuk. Addig főzzük, amíg az eper meg nem puhul. Ekkor a levéből félreteszünk egy keveset (ebbe fogjuk majd a babapiskótákat mártogatni). A keményítőt egy kevés vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a szószhoz, és beforraljuk vele. Félretesszük hűlni.

Egy babapiskótát kettétörünk, és belemártogatjuk a félretett eperszószba, majd a pohár aljára tesszük. Erre jön egy adag a krémből, amit a habzsák segítségével nyomunk a piskótára. A krémre kerül a készre főzött eperszósz. Ezt a sorrendet
irmus, 2018. június 10. vasárnap, 10:35
A Bodza gyógynövény és ínyenc csemege
hozzá), és elkezdjük főzni. Addig főzzük, míg a bogyó meg nem puhul, szét nem esik.
Sűrű szitán átpasszírozzuk (a magját nem használjuk fel!), a kapott levet felforraljuk.
Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, bebugyoláljuk, és amikor kihűlt, hűvös helyre tesszük.
Bodzabogyó szörp
Hozzávalók :

1 kg bodzabogyó
3-4 liter víz, 1,5 kg cukor
1 teáskanál citromsav
Elkészítése:

A bodza bogyóját alaposan mossuk meg, majd tépkedjük le a száráról. Tegyük egy nagy lábosba, öntsük rá a vizet és kezdjük el főzni. Forraljuk 15-20 percen keresztül, majd szűrjük le, a szűrőben kanállal jól nyomkodjuk át.
Tegyük vissza a kinyomkodott bodzalevet forrni, adjuk hozzá a cukrot és a citromsavat. Forraljuk még 5-6 percig, utána töltsük tisztára mosott üvegekbe. Fordítsuk fejre legalább 5 percre, így nem kell tartósítószert használnunk a téli eltevéshez.

A szörpöt vízzel hígítva fogyasszuk. Próbáljátok ki pár szál mentával, szeletelt citrommal ízesítve. Meleg
suzymama, 2018. május 09. szerda, 12:17
Kávés diós szelet
kb. a felével kemény habbá felverjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport és a sót. A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta és kihűlt, utána lehúzzuk róla a sütőpapírt és vissza helyezzük a tepsibe.
A tejet beleöntjük egy lábosba és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, a kávét és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük (puding sűrűsségűre), majd félre tesszük hűlni (időnként megkevergetjük).
A margarint a porcukorral jól összekeverjük, majd a kihűlt krémet hozzáadjuk és gépi habverővel jól összekeverjük, majd végül belekeverjük a diót.
A tésztára a krémet egyenletesen rákenjük. Mikróban megolvasztjuk a margarint és a vízgőz felett megolvasztott csokoládéhoz keverjük, majd ráöntjük a krém tetejére
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:18
Régi idők hasznos praktikáiból....
percre.
-Bevált húsfagyasztási módszer
Ha nagyobb mennyiségű húst fagyasztunk, szeleteljük fel, a darabok közé tegyünk sütőpapírt vagy folpackot , így nem fagynak össze, és annyit veszünk ki mindig, amennyire szükségünk van.
-Régi dióból finom dió
A régi diót úgy tehetjük ismét finommá, ha néhány órára tejbe áztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük és megszárítjuk.
-Omlós tészta
Még finomabb lesz az omlós tészta, ha a zsiradékot fele zsír, fele vaj arányban tesszük bele.
-Kalács lábosban sütve
Isteni kalácsot készíthetünk, ha a formázott tésztát egy nagy zománcos vagy vaslábosba "tekerve" sütjük meg. Amikor beletesszük, a közepéről induljunk, és csigavonalban tekerjük, utána kelesszük még 15-20 percet.
-Így könnyebb bánni a vajjal
Ha egy süteményrecept puha vajat ír elő, de nem vettük elő időben a hűtőből, és felolvasztani sincs kedvünk a tűzhelyen, egyszerűen reszeljük le, és már dolgozhatunk is vele.
-Sósba cukor, édesbe só
Az édes ételekbe
reifregina, 2018. április 17. kedd, 22:52
Álom diós-kávés sütemény
felével kemény habbá felverjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük. A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport és a sót.

A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta és kihűlt, utána lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszahelyezzük a tepsibe.

A tejet beleöntjük egy lábosba és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, a kávét és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük (pudingszerűre), majd félretesszük hűlni (időnként megkevergetjük).

A margarint a porcukorral jól összekeverjük, majd a kihűlt krémet hozzáadjuk és gépi habverővel jól összekeverjük, majd végül belekeverjük a diót.

A tésztára a krémet egyenletesen rákenjük. Mikróban megolvasztjuk a margarint és a vízgőz felett megolvasztott csokoládéhoz keverjük, majd ráöntjük a
vorosrozsa66, 2018. március 18. vasárnap, 16:56
Diós-kávékrémes
cukornak kb. a felével kemény habbá felverjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport. A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta és kihűlt, utána lehúzzuk róla a sütőpapírt és vissza helyezzük a tepsibe.
A tejet beleöntjük egy lábosba és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, a kávét és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük (puding szerűre), majd félre tesszük hűlni (időnként megkevergetjük).
A vajat a porcukorral jól összekeverjük, majd a KIHŰLT krémet hozzáadjuk és gépi habverővel jól összekeverjük, majd végül belekeverjük a diót.
A tésztára a krémet egyenletesen rákenjük. Mikróban megolvasztjuk a vajat és a vízgőz felett megolvasztott csokoládéhoz keverjük, majd ráöntjük a krém tetejére és szépen
irmus, 2018. március 18. vasárnap, 10:01
Kókuszos kocka /kicsit másképpen
másképpen

Hozzávalók:
Tésztához:

20 dkg liszt
2 tojás
10 dkg cukor
1 dl tej
1 dl olaj
csipet só
1/2 cs sütőpor
3 ek sötét kakaópor

Töltelékhez:

20 dkg kókuszreszelék
1 tojás
1 liter tej
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
7 evőkanál búzadara
csipet só

Elkészítése:

Először a krémet készítjük el, hogy kissé hűlni tudjon. A tejet lábosba töltjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, a cukrot, a sót és a tojás sárgáját. Lassú tűzön állandóan kevergetve besűrítjük. Mikor kész, akkor hozzáadjuk a kókuszt és a vaníliás cukrot. Alaposan elkeverjük. Egy aránylag kemény krémet kapunk. Langyosra hűtjük, majd a végén lazán belekeverjük a felvert tojásfehérje habját is. Félre tesszük.

A tésztához a tojásokat tálba ütjük, majd a cukrot hozzáadva, jó habosra felverjük. Ez után mehet bele a liszt, a só, a kakaópor, a tej, az
vorosrozsa66, 2018. március 05. hétfő, 23:42
Gesztenyés-aszaltszilvás-túrós szelet
ek méz
35 dkg gesztenyemassza
25 g étcsokoládé (tetejére)

elkészítés
túrós alap

A túrós tésztaalap összetevőit egy nagy tálba kimérjük, majd botmixerrel krémesre keverjük.
Magasabb peremű, sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, a tetejét elegyengetjük, majd 170°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük. Utána hagyjuk kihűlni.

aszaltszilva-szósz

Az aszalt szilvát, a cherry brandyt, valamint a mézet egy kis nyeles lábosba öntjük. Ízlés szerint meghinthetjük egy kevés fahéjjal is.
5 percet főzzük, időnként kavarva rajta egyet, majd botmixerrel pürésítjük.

gesztenyés krém

A habtejszínt felverjük, és félretesszük.
A mascarponét, a mézet és a gesztenyemasszát kézi habverővel krémesre kikeverjük. Ha ezzel megvagyunk, spatulára váltunk, és hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

összeállítás

A túrós tésztaréteg tetejét megkenjük az aszalt szilvás szósszal, majd
bkisseva, 2018. február 24. szombat, 13:31
Reg-enor-os receptek
Brookman/Gerson diéta szerint)

Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 3 szál póréhagyma, 1 db közepes zeller, 2-3 db közepes sárgarépa, 1-2 szál közepes fehérrépa és 4-5 szál petrezselyemzöldje, 3-4 szem közepes burgonya, 2-3 szem közepes paradicsom, 1-5 gerezd fokhagyma. Ízlés szerint rozmaring, majoránna, borsikafű vagy más zöldfűszer.

Elkészítése: Az alaposan megmosott, megtisztított zöldségeket felaprítjuk kockázva, karikára (paradicsomot és fokhagymát egészben), majd beletesszük egy lábosba, felöntjük vízzel, hogy ellepje azokat. Lassú tűzön fedő alatt főzzük. Amikor kész, puhára főtt, legjobb, ha a zöldségeket pürésítjük. A fűszereket mindig fogyasztás előtt tegyük a levesbe.

még több recept itt

CUKKINI SAJT

2 db.közepes (zsenge) cukkini,
1 deci víz
1 mokkáskanálnyi só
1-2 gerezd fokhagyma vagy egyéb zöld fűszer(elhagyható)
3 púpos evőkanál natúr zselatin (ez épp egy
bkisseva, 2018. február 22. csütörtök, 10:01
Sörlevesek
tojássárgája

Elkészítése: Sört felforralni szegfűszeggel (3 db), fahéjjel, köménymaggal (fél kk). Tojássárgáját felverni cukorral és lassan hozzáadni a sörhöz (keverés közben). A túrót vágjuk kockára és beletesszük a levesbe.

MEGGYES SÖRLEVES 01.
Hozzávalók: 1/2 liter világos sör, 0,5 kg meggy, 2 dl tejszín, 10-15 dkg cukor, 1 ek kukoricaliszt, fél citrom leve, 1-1 mokkáskanál fahéj, gyömbér,só,reszelt citromhéj

Elkészítése: A meggyet kimagozzuk, a magokat összetörjük és lábosban, egy deci vízben 20 percig főzzük. Közben a meggy felét a sörrel, a tejszínnel, a cukorral és a fűszerekkel összeturmixoljuk. A sörös pépet felforraljuk, a lisztet 1 dl vízzel és a leszűrt meggymag-lével simára keverjük és hozzáadjuk a forrásban lévő leveshez. Jól kiforraljuk és a félretett meggyet is beletesszük. Pár pillanatig forraljuk, és le tűzről. Hűtsük ki, majd tegyük hűtőbe. Nagyon kellemesen hűsít ezekben, a forró napokban.

MEGGYES SÖRLEVES 02. - CSEH
Hozzávalók: 1 üveg
bkisseva, 2018. február 08. csütörtök, 10:39
1/72
Képek, videók
Körteleves dióval
dnemethk
2012. október 03. szerda, 22:49
körteleves.jpg
veronika74
2009. szeptember 24. csütörtök, 13:20
meghámozza
zmorf
2006. október 01. vasárnap, 12:53
Vera lábosa
himeshaza
2009. március 15. vasárnap, 17:09
Lábos,cserép,dalkedlis ütő
himeshaza
2009. március 15. vasárnap, 17:02
labos_2.jpg
ujjozsef
2008. november 15. szombat, 18:02
labos_1.jpg
ujjozsef
2008. november 15. szombat, 18:02
Citromhéj.jpg
pacsakute
2019. szeptember 29. vasárnap, 13:06
tea citrommal.jpg
eva6
2019. június 14. péntek, 17:49
Citromos víz .jpg
pacsakute
2019. április 06. szombat, 21:51
Citromfű.jpg
pacsakute
2019. március 16. szombat, 20:38
Lenongrass indiai citromf
pacsakute
2019. március 13. szerda, 20:22
1citromos.jpg
durcimarcika
2019. február 16. szombat, 21:16
tea,citrom
durcimarcika
2019. február 04. hétfő, 20:20
citromok1212.jpg
maroka
2018. december 12. szerda, 11:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.