Belépés
2019. július 17. szerda | 29. hét | 198. nap | 03:01 | Endre, Elek
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Almaecet gyógyhatásai
1-2-szer megismételhető.

6, Ragyogóvá teszi a bőrt
Az almaecet segít eltüntetni a bőrhibákat, csökkenteni a ráncokat és javítani a bőr árnyalatán. Áztassunk át egy vattapárnát hígított almaecettel és kenjük be vele a bőrhibákat, hogy az ecet kiszárítsa és gyógyítsa őket. A ráncok halványításához használjuk ugyanezt a trükköt! Az ecet összehúzza a bőrt. Az almaecet oldatának rendszeres használata visszaállítja a bőr pH-értékét és védelmet nyújt a bőrfertőzések ellen.

7, Enyhíti a lábgörcsöket
Sok ember szenved éjjelenként fájdalmas lábgörcsöktől. Az almaecet magas ásványi anyag tartalma csökkenti a görcsök gyakoriságát, intenzitását és fájdalomszintjét. Lábgörcsök azonnali kezelésére fogyasszunk vízzel hígított almaecetet, és pár perc elteltével a görcsök feloldódnak! Alternatív megoldásként két evőkanál almaecet és egy kis méz vizes oldatát igyuk meg lassan!

8, Kezeli a megfázást és a köhögést
Az almaecet a közönséges megfázás, köhögés vagy torokfájás kitűnő
pacsakute, 2018. november 04. vasárnap, 19:38
Különösen rossz érzés
lábujjainkat és mozdítsuk őket felfelé, a sípcsont felé. A séta is segít. A görcs elmúltával megmasszírozhatjuk a vádlit.

A lábikragörcs leginkább vízhiány vagy elektrolit hiány miatt kezdődik. Az izmok ilyenkor sokkal könnyebben ingerelhetők, erősebben reagálnak az ingerekre, ilyenkor pedig váratlan összehúzódásokat észlelünk. Nyáron, melegben gyakrabban jelentkezik, amikor a fokozott verejtékezéssel sót és vizet veszítünk.

A hideg vízben úszás, merülés közben is meglephet bennünket a lábgörcs. Ha ennek hatására megijedünk, az akár fulladáshoz is vezethet. Ha a lábikragörcs biciklizés, síelés vagy kirándulás, vezetés közben jelentkezik, balesetet szenvedhetünk.

Az izomsejtben magnéziumhiány lehet, ha a vér magnéziumszintje normális, akkor is. A túlzott verejtékezés, a hányás, a hasmenés, a súlyos lelki és testi traumák, vagy nőknél a terhesség is teremthet az izmokban magnéziumhiányt.

Egyes orvosságos hosszú távú szedése is víz- és elektrolithiányt okozhat.
horvathnemagdi, 2017. december 19. kedd, 20:37
Izomgörcs otthoni kezelése
forró zuhanyt vagy fürdőt. Még jobban enyhül a fájdalom, ha a kád vizébe fél pohár keserűsót öntünk. A só magnéziumtartalma elősegíti az izom ellazulását.

A lényegre tapintva
Tapintsuk ki az összerándult izmot. Finoman masszírozzuk ezt a csomót a hüvelykujjunkkal, a tenyerünk tövével vagy az öklünkkel. Nyomjuk 10 másodpercig, hagyjuk abba 10 má­sodpercre, majd ismételjük. Nem fogunk erős fájdalmat érez­ni, de kissé kellemetlen lesz, amíg a görcs oldódni nem kezd.

Az éjszakai lábgörcsök megelőzése
Lefekvés előtt igyunk meg egy pohár tonikot, amely az éj­szakai lábgörcs ellen bizonyítottan hatásos kinint tartalmaz.
Kinint tartalmazó tablettát viszont ne szedjünk, mert súlyos mellékhatásokkal, például fölcsengessél és látászavarral járhat.
Próbáljunk úgy aludni, hogy a lábfejünket ne feszítsük le. Ne csavarjuk a lábunkat túl szorosan az ágyneműbe - így ugyanis általában lefelé feszülnek a lábujjak, s ez görcsöt okoz.
Szedjünk naponta E-vitamint, hogy ne kelljen
pacsakute, 2017. október 10. kedd, 16:40
hihetetlen....
Nézem, hogy mióta nem írtam. Csak történtek a dolgok....a másik lányom is beteg let, így az éjszakáim nem voltak egyszerűek és gondtalanok. Volt, hogy arra ébredtem, hogy az egyik lányom alig kap levegőt és csak "fuldoklik" , majd kiderült, olyan fájdalmai voltak egy lábgörcs miatt, hogy nem tudott megszólalni, és a hörgő görcs csak nehezítette a helyzetet. Szörnyű az éjszaka közepén erre ébredni és gyorsan keresni hol van, és hogyan segíthetek, hogy jobban legyen.
Duduska hétfőn már iskolába ment, Mona pedig velem marad szerdáig.
Teltek a napok, és egyszer csak én is kidőltem és átaludtam egy fél napot, nagyon zsongott a fejem, és szédültem és és és...majd lefeküdtem egy Algopyrinnel kísérve és teljesen jól ébredtem fel 4-5 óra múlva. Egész este csak filmeket néztünk így, hiszen a pihenés hiánya megviselt kicsit.
Hétvégén már elkezdődött a kisfiamnak a külön matekozás. Egyik barátnőm segít neki, aki egy angyal, már nagyon régóta barátnők vagyunk, és most olyan büszke vagyok rá, ráadásul olyan
dundulino, 2016. szeptember 26. hétfő, 16:26
A lúdlábat szeretjük, a lúdtalp viszont már nem jó!
még nem alakul ki a boltozat, ne rémülj meg, ha a gyermekednek lapos a talpa, ez természetes állapot, csak 10 éves kor körül alakul ki teljesen az ideális lábfej és a jellegzetes lábforma.

Persze ez az önvizsgálat csak a teljesen kifejlődött lúdtalpat mutatja meg, ezért érdemes figyelni a lábunkra, és a kisebb jelek megjelenésekor már javasolt a megelőzés: speciális torna, kényelmesebb lábbeli, gyakori mezítlábas mászkálás.

Ilyen jel például a bőrkeményedés a talpon, az éjszakai lábgörcs, vagy ha rendszeresen fáj a lábunk, derekunk, csípőnk, esetleg ha felkeléskor a talpunkban érzünk fájdalmat.

Miért lesz a lúdtalp?
A leggyakoribb okok között az elhízás, a cukorbetegség, az állómunka, az öregedés és a terhesség áll, vagyis amikor az átlagosnál jobban terhelt a láb, és a boltív szépen lassan ,,beszakad".

Emiatt a térdünk befordul, a csípőnk behajlik, a fenekünket kitoljuk. Vagyis a lúdtalp miatt fáj a lábunk, a csípőnk és a derekunk is.

A
pacsakute, 2016. szeptember 01. csütörtök, 16:13
Visszérbetegség
rendszerességgel.

Sokan sajnos nem veszik komolyan a tüneteket, úgy gondolják, hogy azok csak esztétikai problémák, és például nadrágban úgysem látszik. Pedig lehet belőle komoly betegség is, súlyos szövődményekkel.

A visszérbetegség tünetei
Először is jó tisztázni, hogy a visszér szó maga az ér neve, a betegséget helyesen visszerességnek vagy visszérbetegségnek hívjuk. A legjellegzetesebb tünetei közé tartozik a nehéz, fáradt láb, ha a lábfej vagy a lábszár zsibbad vagy viszket, ha éjszakai lábgörcsök lépnek fel. A betegség akkor van előrehaladott állapotban, ha a láb megdagad, vizessé válik és már szemmel láthatóak a visszerek.

Mi is pontosan a visszérbetegség?
Szakértők szerint a legfőbb probléma a felszínes vénafalak gyengeségében rejlik, továbbá abban, hogy a vénák elveszítik rugalmasságukat. Ilyen esetben a vénák megfeszülnek, meghosszabbodnak, de közben a rendelkezésükre álló hely nem változik, így, hogy elférjenek, a megnyúlt vénák kénytelenek csavarosan
pacsakute, 2016. szeptember 01. csütörtök, 15:31
Miért fogyasszunk almaecetet?
1-2-szer megismételhető.

6. Ragyogóvá teszi a bőrt
Az almaecet segít eltüntetni a bőrhibákat, csökkenteni a ráncokat és javítani a bőr árnyalatán. Áztassunk át egy vattapárnát hígított almaecettel és kenjük be vele a bőrhibákat, hogy az ecet kiszárítsa és gyógyítsa őket. A ráncok halványításához használjuk ugyanezt a trükköt! Az ecet összehúzza a bőrt. Az almaecet oldatának rendszeres használata visszaállítja a bőr pH-értékét és védelmet nyújt a bőrfertőzések ellen.

7. Enyhíti a lábgörcsöket
Sok ember szenved éjjelenként fájdalmas lábgörcsöktől. Az almaecet magas ásványi anyag tartalma csökkenti a görcsök gyakoriságát, intenzitását és fájdalomszintjét. Lábgörcsök azonnali kezelésére fogyasszunk vízzel hígított almaecetet, és pár perc elteltével a görcsök feloldódnak! Alternatív megoldásként két evőkanál almaecet és egy kis méz vizes oldatát igyuk meg lassan!

8. Kezeli a megfázást és a köhögést
Az almaecet a közönséges megfázás, köhögés vagy torokfájás kitűnő
pacsakute, 2016. február 15. hétfő, 22:24
Mit tegyünk, ha görcsöl a lábunk? Fájdalmas izomösszeugrás
ellen?

A hasi görcsök nagyon kellemetlenek, fájdalmasak lehetnek, de szerencsére a legtöbb esetben viszonylag könnyen meg lehet tőlük szabadulni. A legfontosabb a fájdalom okának kiderítése - számos oka lehet ugyanis a hasgörcsnek! Tudjon meg többet!
De nemcsak az izzadás befolyásolhatja hátrányosan az ásványianyag-egyensúlyt, hanem az elégtelen folyadékbevitel, vagy váratlan folyadékveszteség is, mint például hasmenés, hányás vagy a vesebetegség. Ezért akár különböző gyógyszerek is lehetnek a lábgörcsök kiváltó okai, például hashajtó szedése.

A szervezet elektrolit-egyensúlyának zavarát nemcsak a sportolás okozhatja, hanem például a terhesség vagy az idős kor. Az öregek ugyanis nem étkeznek elégszer és eleget, ráadásul hajlamosak kevés folyadékot a szervezetbe juttatni. Mivel az idegrendszeri funkciók is csökkennek idős korban, a lábgörcs is gyakoribb.

A terhes nők esetében a hormonháztartás a felelős az egyensúlyért, és ez vezethet vádli görcsökhöz is. Többek között
pacsakute, 2016. február 09. kedd, 10:48
Az almaecet 10 gyógyhatása
megismételhető.

6, Ragyogóvá teszi a bőrt

Az almaecet segít eltüntetni a bőrhibákat, csökkenteni a ráncokat és javítani a bőr árnyalatán. Áztassunk át egy vattapárnát higított almaecettel és kenjük be vele a bőrhibákat, hogy az ecet kiszárítsa és gyógyítsa őket. A ráncok halványításához használjuk ugyanezt a trükköt! Az ecet összehúzza a bőrt. Az almaecet oldatának rendszeres használata visszaállítja a bőr pH-értékét és védelmet nyújt a bőrfertőzések ellen.

7, Enyhíti a lábgörcsöket

Sok ember szenved éjjelenként fájdalmas lábgörcsöktől. Az almaecet magas ásványi anyag tartalma csökkenti a görcsök gyakoriságát, intenzitását és fájdalomszintjét. Lábgörcsök azonnali kezelésére fogyasszunk vízzel higított almaecetet, és pár perc elteltével a görcsök feloldódnak! Alternatív megoldásként két evőkanál almaecet és egy kis méz vizes oldatát igyuk meg lassan!

8, Kezeli a megfázást és a köhögést

Az almaecet a közönséges megfázás, köhögés vagy torokfájás
anna4459, 2014. november 24. hétfő, 20:57
Egészség
elvesztése.
Gyulladt, érzékeny íny.
Fekélyek a szájüreben.
Repedések a szájzugban.
Gyakori torok és mandulafertőzések.
Melegre, hidegre, savas ételekre érzékeny fogak.
A fogak könnyen töredeznek.
A fogakhoz vezető idegek fájdalma.
Sok gyomorsav.
Savas reflux.
Gyomornyálkahártya gyulladás, gastritis.
Fekélyek.
Törékeny, puha körmök.
Fénytelen, töredezett, hulló haj.
Száraz bőr.
A verejtékező bőrterületek irritációja.
Kiütések.
Lábgörcsök.

És a ráadás: 31. Elhízás, vagy kóros soványság.Ezt igyuk, ha csökkenteni szeretnénk a koleszterinszintünket


Ezt igyuk, ha csökkenteni szeretnénk a koleszterinszintünket

A zöldségekből és gyümölcsökből készített természetes italok, levek csökkentik a rossz koleszterint (LDL), így csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Íme három egyszerűen és könnyen
piroska0101, 2014. november 08. szombat, 06:07
10 dolog, amiről lábaid árulkodnak
ortopéd szakorvost.
Szőrtelen láb- és lábujjak

Amit jelenthet: komoly keringési problémák

Szandálszezonban igen frusztráló, de a lábujjakon levő szőr bizony jó dolog. A hirtelen kopaszság egy jel lehet a lábak elégtelen vérellátására, amely nem képes fenntartani a szőrnövekedéshez szükséges vérkeringést. Ajánlatos lábunkon egy pulzusmérést kérni orvosunktól, ugyanis nagy valószínűséggel a szív nem képes elegendő vért pumpálni a lábhoz, mondja Dr. McAloon.
Gyakori lábgörcs

Amit jelenthet: vízveszteség és táplálkozási zavarok

A véletlenszerűen megjelenő görcsök jelentőségüket tekintve körülbelül olyan általánosak, mint maguk a lábproblémák. Lehetnek súlyos keringési - és idegi problémák jelei, vagy egyszerű táplálkozási elégtelenség eredményei. Edzés után igyunk sok vizet, mivel a vízveszteség gyakran vált ki izomgörcsöt. A kálium-, magnézium- és kalciumbevitelt is növelhetjük (az orvos rábólintása után, természetesen), ugyanis ezek hiányában
groszmadel, 2014. január 11. szombat, 16:54
1/2
Képek, videók
Alma gyógyhatásai.jpg
pacsakute
2017. szeptember 27. szerda, 22:52
Almaecet.jpg
pacsakute
2019. június 09. vasárnap, 10:08
Almaecet.jp.jpg
pacsakute
2017. október 25. szerda, 23:26
Almaecet
irmus
2017. március 12. vasárnap, 09:47
Almaecetes lábfürdő.jpg
pacsakute
2016. október 02. vasárnap, 12:13
Almaecetes méregtelenítő
pacsakute
2016. május 21. szombat, 18:37
almaecet_hatas.jpg
sz719eszter
2016. május 11. szerda, 14:10
almaecet házilag
jolika66
2015. szeptember 22. kedd, 17:37
almaecet-hazilag.jpg
irmus
2015. május 16. szombat, 18:04
A higito szabadba jutatás
biharieniko
2006. október 18. szerda, 07:42
Ecetfa október
dandej
2017. október 17. kedd, 17:41
Ecetdal 01.jpg
chillik
2017. február 17. péntek, 06:34
Ecetdal 02.jpg
chillik
2017. február 17. péntek, 06:33
Ecetdal 03.jpg
chillik
2017. február 17. péntek, 06:33
Ecetdal 04.jpg
chillik
2017. február 17. péntek, 06:33
Címkék
izomsejtben magnéziumhiány, lábikragörcs leginkább, súlyos lelki, tenyerünk tövével, éj­szakai lábgörcs, vénák elveszítik, idegrendszeri funkciók, térdünk befordul, leggyakoribb okok, sípcsont felé, pohár tonikot, pulzusmérést kérni, izzadás befolyásolhatja, bőrfertőzések ellen, lábszár zsibbad, lúdtalp viszont,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.