Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 03:40 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Almaecet gyógyhatásai
1-2-szer megismételhető.

6, Ragyogóvá teszi a bőrt
Az almaecet segít eltüntetni a bőrhibákat, csökkenteni a ráncokat és javítani a bőr árnyalatán. Áztassunk át egy vattapárnát hígított almaecettel és kenjük be vele a bőrhibákat, hogy az ecet kiszárítsa és gyógyítsa őket. A ráncok halványításához használjuk ugyanezt a trükköt! Az ecet összehúzza a bőrt. Az almaecet oldatának rendszeres használata visszaállítja a bőr pH-értékét és védelmet nyújt a bőrfertőzések ellen.

7, Enyhíti a lábgörcsöket
Sok ember szenved éjjelenként fájdalmas lábgörcsöktől. Az almaecet magas ásványi anyag tartalma csökkenti a görcsök gyakoriságát, intenzitását és fájdalomszintjét. Lábgörcsök azonnali kezelésére fogyasszunk vízzel hígított almaecetet, és pár perc elteltével a görcsök feloldódnak! Alternatív megoldásként két evőkanál almaecet és egy kis méz vizes oldatát igyuk meg lassan!

8, Kezeli a megfázást és a köhögést
Az almaecet a közönséges megfázás, köhögés vagy torokfájás kitűnő
pacsakute, 2018. november 04. vasárnap, 19:38
Különösen rossz érzés
lábujjainkat és mozdítsuk őket felfelé, a sípcsont felé. A séta is segít. A görcs elmúltával megmasszírozhatjuk a vádlit.

A lábikragörcs leginkább vízhiány vagy elektrolit hiány miatt kezdődik. Az izmok ilyenkor sokkal könnyebben ingerelhetők, erősebben reagálnak az ingerekre, ilyenkor pedig váratlan összehúzódásokat észlelünk. Nyáron, melegben gyakrabban jelentkezik, amikor a fokozott verejtékezéssel sót és vizet veszítünk.

A hideg vízben úszás, merülés közben is meglephet bennünket a lábgörcs. Ha ennek hatására megijedünk, az akár fulladáshoz is vezethet. Ha a lábikragörcs biciklizés, síelés vagy kirándulás, vezetés közben jelentkezik, balesetet szenvedhetünk.

Az izomsejtben magnéziumhiány lehet, ha a vér magnéziumszintje normális, akkor is. A túlzott verejtékezés, a hányás, a hasmenés, a súlyos lelki és testi traumák, vagy nőknél a terhesség is teremthet az izmokban magnéziumhiányt.

Egyes orvosságos hosszú távú szedése is víz- és elektrolithiányt okozhat.
horvathnemagdi, 2017. december 19. kedd, 20:37
Izomgörcs otthoni kezelése
forró zuhanyt vagy fürdőt. Még jobban enyhül a fájdalom, ha a kád vizébe fél pohár keserűsót öntünk. A só magnéziumtartalma elősegíti az izom ellazulását.

A lényegre tapintva
Tapintsuk ki az összerándult izmot. Finoman masszírozzuk ezt a csomót a hüvelykujjunkkal, a tenyerünk tövével vagy az öklünkkel. Nyomjuk 10 másodpercig, hagyjuk abba 10 má­sodpercre, majd ismételjük. Nem fogunk erős fájdalmat érez­ni, de kissé kellemetlen lesz, amíg a görcs oldódni nem kezd.

Az éjszakai lábgörcsök megelőzése
Lefekvés előtt igyunk meg egy pohár tonikot, amely az éj­szakai lábgörcs ellen bizonyítottan hatásos kinint tartalmaz.
Kinint tartalmazó tablettát viszont ne szedjünk, mert súlyos mellékhatásokkal, például fölcsengessél és látászavarral járhat.
Próbáljunk úgy aludni, hogy a lábfejünket ne feszítsük le. Ne csavarjuk a lábunkat túl szorosan az ágyneműbe - így ugyanis általában lefelé feszülnek a lábujjak, s ez görcsöt okoz.
Szedjünk naponta E-vitamint, hogy ne kelljen
pacsakute, 2017. október 10. kedd, 16:40
hihetetlen....
Nézem, hogy mióta nem írtam. Csak történtek a dolgok....a másik lányom is beteg let, így az éjszakáim nem voltak egyszerűek és gondtalanok. Volt, hogy arra ébredtem, hogy az egyik lányom alig kap levegőt és csak "fuldoklik" , majd kiderült, olyan fájdalmai voltak egy lábgörcs miatt, hogy nem tudott megszólalni, és a hörgő görcs csak nehezítette a helyzetet. Szörnyű az éjszaka közepén erre ébredni és gyorsan keresni hol van, és hogyan segíthetek, hogy jobban legyen.
Duduska hétfőn már iskolába ment, Mona pedig velem marad szerdáig.
Teltek a napok, és egyszer csak én is kidőltem és átaludtam egy fél napot, nagyon zsongott a fejem, és szédültem és és és...majd lefeküdtem egy Algopyrinnel kísérve és teljesen jól ébredtem fel 4-5 óra múlva. Egész este csak filmeket néztünk így, hiszen a pihenés hiánya megviselt kicsit.
Hétvégén már elkezdődött a kisfiamnak a külön matekozás. Egyik barátnőm segít neki, aki egy angyal, már nagyon régóta barátnők vagyunk, és most olyan büszke vagyok rá, ráadásul olyan
dundulino, 2016. szeptember 26. hétfő, 16:26
A lúdlábat szeretjük, a lúdtalp viszont már nem jó!
még nem alakul ki a boltozat, ne rémülj meg, ha a gyermekednek lapos a talpa, ez természetes állapot, csak 10 éves kor körül alakul ki teljesen az ideális lábfej és a jellegzetes lábforma.

Persze ez az önvizsgálat csak a teljesen kifejlődött lúdtalpat mutatja meg, ezért érdemes figyelni a lábunkra, és a kisebb jelek megjelenésekor már javasolt a megelőzés: speciális torna, kényelmesebb lábbeli, gyakori mezítlábas mászkálás.

Ilyen jel például a bőrkeményedés a talpon, az éjszakai lábgörcs, vagy ha rendszeresen fáj a lábunk, derekunk, csípőnk, esetleg ha felkeléskor a talpunkban érzünk fájdalmat.

Miért lesz a lúdtalp?
A leggyakoribb okok között az elhízás, a cukorbetegség, az állómunka, az öregedés és a terhesség áll, vagyis amikor az átlagosnál jobban terhelt a láb, és a boltív szépen lassan ,,beszakad".

Emiatt a térdünk befordul, a csípőnk behajlik, a fenekünket kitoljuk. Vagyis a lúdtalp miatt fáj a lábunk, a csípőnk és a derekunk is.

A
pacsakute, 2016. szeptember 01. csütörtök, 16:13
Visszérbetegség
rendszerességgel.

Sokan sajnos nem veszik komolyan a tüneteket, úgy gondolják, hogy azok csak esztétikai problémák, és például nadrágban úgysem látszik. Pedig lehet belőle komoly betegség is, súlyos szövődményekkel.

A visszérbetegség tünetei
Először is jó tisztázni, hogy a visszér szó maga az ér neve, a betegséget helyesen visszerességnek vagy visszérbetegségnek hívjuk. A legjellegzetesebb tünetei közé tartozik a nehéz, fáradt láb, ha a lábfej vagy a lábszár zsibbad vagy viszket, ha éjszakai lábgörcsök lépnek fel. A betegség akkor van előrehaladott állapotban, ha a láb megdagad, vizessé válik és már szemmel láthatóak a visszerek.

Mi is pontosan a visszérbetegség?
Szakértők szerint a legfőbb probléma a felszínes vénafalak gyengeségében rejlik, továbbá abban, hogy a vénák elveszítik rugalmasságukat. Ilyen esetben a vénák megfeszülnek, meghosszabbodnak, de közben a rendelkezésükre álló hely nem változik, így, hogy elférjenek, a megnyúlt vénák kénytelenek csavarosan
pacsakute, 2016. szeptember 01. csütörtök, 15:31
Miért fogyasszunk almaecetet?
1-2-szer megismételhető.

6. Ragyogóvá teszi a bőrt
Az almaecet segít eltüntetni a bőrhibákat, csökkenteni a ráncokat és javítani a bőr árnyalatán. Áztassunk át egy vattapárnát hígított almaecettel és kenjük be vele a bőrhibákat, hogy az ecet kiszárítsa és gyógyítsa őket. A ráncok halványításához használjuk ugyanezt a trükköt! Az ecet összehúzza a bőrt. Az almaecet oldatának rendszeres használata visszaállítja a bőr pH-értékét és védelmet nyújt a bőrfertőzések ellen.

7. Enyhíti a lábgörcsöket
Sok ember szenved éjjelenként fájdalmas lábgörcsöktől. Az almaecet magas ásványi anyag tartalma csökkenti a görcsök gyakoriságát, intenzitását és fájdalomszintjét. Lábgörcsök azonnali kezelésére fogyasszunk vízzel hígított almaecetet, és pár perc elteltével a görcsök feloldódnak! Alternatív megoldásként két evőkanál almaecet és egy kis méz vizes oldatát igyuk meg lassan!

8. Kezeli a megfázást és a köhögést
Az almaecet a közönséges megfázás, köhögés vagy torokfájás kitűnő
pacsakute, 2016. február 15. hétfő, 22:24
Mit tegyünk, ha görcsöl a lábunk? Fájdalmas izomösszeugrás
ellen?

A hasi görcsök nagyon kellemetlenek, fájdalmasak lehetnek, de szerencsére a legtöbb esetben viszonylag könnyen meg lehet tőlük szabadulni. A legfontosabb a fájdalom okának kiderítése - számos oka lehet ugyanis a hasgörcsnek! Tudjon meg többet!
De nemcsak az izzadás befolyásolhatja hátrányosan az ásványianyag-egyensúlyt, hanem az elégtelen folyadékbevitel, vagy váratlan folyadékveszteség is, mint például hasmenés, hányás vagy a vesebetegség. Ezért akár különböző gyógyszerek is lehetnek a lábgörcsök kiváltó okai, például hashajtó szedése.

A szervezet elektrolit-egyensúlyának zavarát nemcsak a sportolás okozhatja, hanem például a terhesség vagy az idős kor. Az öregek ugyanis nem étkeznek elégszer és eleget, ráadásul hajlamosak kevés folyadékot a szervezetbe juttatni. Mivel az idegrendszeri funkciók is csökkennek idős korban, a lábgörcs is gyakoribb.

A terhes nők esetében a hormonháztartás a felelős az egyensúlyért, és ez vezethet vádli görcsökhöz is. Többek között
pacsakute, 2016. február 09. kedd, 10:48
Az almaecet 10 gyógyhatása
megismételhető.

6, Ragyogóvá teszi a bőrt

Az almaecet segít eltüntetni a bőrhibákat, csökkenteni a ráncokat és javítani a bőr árnyalatán. Áztassunk át egy vattapárnát higított almaecettel és kenjük be vele a bőrhibákat, hogy az ecet kiszárítsa és gyógyítsa őket. A ráncok halványításához használjuk ugyanezt a trükköt! Az ecet összehúzza a bőrt. Az almaecet oldatának rendszeres használata visszaállítja a bőr pH-értékét és védelmet nyújt a bőrfertőzések ellen.

7, Enyhíti a lábgörcsöket

Sok ember szenved éjjelenként fájdalmas lábgörcsöktől. Az almaecet magas ásványi anyag tartalma csökkenti a görcsök gyakoriságát, intenzitását és fájdalomszintjét. Lábgörcsök azonnali kezelésére fogyasszunk vízzel higított almaecetet, és pár perc elteltével a görcsök feloldódnak! Alternatív megoldásként két evőkanál almaecet és egy kis méz vizes oldatát igyuk meg lassan!

8, Kezeli a megfázást és a köhögést

Az almaecet a közönséges megfázás, köhögés vagy torokfájás
anna4459, 2014. november 24. hétfő, 20:57
Egészség
elvesztése.
Gyulladt, érzékeny íny.
Fekélyek a szájüreben.
Repedések a szájzugban.
Gyakori torok és mandulafertőzések.
Melegre, hidegre, savas ételekre érzékeny fogak.
A fogak könnyen töredeznek.
A fogakhoz vezető idegek fájdalma.
Sok gyomorsav.
Savas reflux.
Gyomornyálkahártya gyulladás, gastritis.
Fekélyek.
Törékeny, puha körmök.
Fénytelen, töredezett, hulló haj.
Száraz bőr.
A verejtékező bőrterületek irritációja.
Kiütések.
Lábgörcsök.

És a ráadás: 31. Elhízás, vagy kóros soványság.Ezt igyuk, ha csökkenteni szeretnénk a koleszterinszintünket


Ezt igyuk, ha csökkenteni szeretnénk a koleszterinszintünket

A zöldségekből és gyümölcsökből készített természetes italok, levek csökkentik a rossz koleszterint (LDL), így csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Íme három egyszerűen és könnyen
piroska0101, 2014. november 08. szombat, 06:07
10 dolog, amiről lábaid árulkodnak
ortopéd szakorvost.
Szőrtelen láb- és lábujjak

Amit jelenthet: komoly keringési problémák

Szandálszezonban igen frusztráló, de a lábujjakon levő szőr bizony jó dolog. A hirtelen kopaszság egy jel lehet a lábak elégtelen vérellátására, amely nem képes fenntartani a szőrnövekedéshez szükséges vérkeringést. Ajánlatos lábunkon egy pulzusmérést kérni orvosunktól, ugyanis nagy valószínűséggel a szív nem képes elegendő vért pumpálni a lábhoz, mondja Dr. McAloon.
Gyakori lábgörcs

Amit jelenthet: vízveszteség és táplálkozási zavarok

A véletlenszerűen megjelenő görcsök jelentőségüket tekintve körülbelül olyan általánosak, mint maguk a lábproblémák. Lehetnek súlyos keringési - és idegi problémák jelei, vagy egyszerű táplálkozási elégtelenség eredményei. Edzés után igyunk sok vizet, mivel a vízveszteség gyakran vált ki izomgörcsöt. A kálium-, magnézium- és kalciumbevitelt is növelhetjük (az orvos rábólintása után, természetesen), ugyanis ezek hiányában
groszmadel, 2014. január 11. szombat, 16:54
1/2
Képek, videók
Alma gyógyhatásai.jpg
pacsakute
2017. szeptember 27. szerda, 22:52
Almaecet.jpg
pacsakute
2019. július 20. szombat, 23:02
Almaecet.jp.jpg
pacsakute
2017. október 25. szerda, 23:26
Almaecet
irmus
2017. március 12. vasárnap, 09:47
Almaecetes lábfürdő.jpg
pacsakute
2016. október 02. vasárnap, 12:13
Almaecetes méregtelenítő
pacsakute
2016. május 21. szombat, 18:37
almaecet_hatas.jpg
sz719eszter
2016. május 11. szerda, 14:10
almaecet házilag
jolika66
2015. szeptember 22. kedd, 17:37
A higito szabadba jutatás
biharieniko
2006. október 18. szerda, 07:42
Ecetfa október
dandej
2017. október 17. kedd, 17:41
Ecetdal 01.jpg
chillik
2017. február 17. péntek, 06:34
Ecetdal 02.jpg
chillik
2017. február 17. péntek, 06:33
Ecetdal 03.jpg
chillik
2017. február 17. péntek, 06:33
Ecetdal 04.jpg
chillik
2017. február 17. péntek, 06:33
Ecetfa
dandej
2016. október 24. hétfő, 20:52
Címkék
pihenés hiánya, vattapárnát higított, izom ellazulását, almaecet magas, talpunkban érzünk, izomsejtben magnéziumhiány, külön matekozás, csípőnk behajlik, lábszár zsibbad, lábikragörcs biciklizés, éjszakai lábgörcsök, lúdtalp viszont, felszínes vénafalak, vízveszteség gyakran, hörgő görcs, izzadás befolyásolhatja,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.