Belépés
2019. március 19. kedd | 12. hét | 78. nap | 18:17 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Borscs leves
Eredeti borscsrecept: így főzi a céklalevest orosz szomszédunk
Ez nem a hagyományos céklaleves, annál sokkal finomabb! Hús és krumpli is van benne, így nagyon laktató.

A borscs az egyik legfinomabb és leghíresebb orosz étel, ami gyakran ünnepi alkalmakkor kerül az asztalra. Tele van mindenféle finomsággal, nagyon kiadós és tartalmas, ami után mást nem nagyon bírsz enni. Lassú tűzön, több órán keresztül fő, de ez ne szegje kedved. Megéri rászánni az időt, olyan finom.

Borscsrecept
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sertés- és borjúhús
20 dkg savanyú káposzta
3 db cékla
2 db sárgarépa
1 db zeller
0.5 db karalábé
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál paradicsompüré
2 db babérlevél
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 db krumpli
1 db petrezselyemgyökér
1 evőkanál cukor ( RÉSZEMRŐL INKÁBB FÉL EVŐKANÁL MÉZ (CZI)
pacsakute, 2019. január 19. szombat, 13:12
Krumplilángos amit csak a borsodiak ismernek
Hozzávalók
1 kg krumpli,
30-40 dkg liszt,
só,
olaj.
Elkészítés
A krumplit hámozd meg, majd sós vízben főzd meg. Krumplinyomó segítségével törd össze, picit sózd meg, majd hagyd langyosra kihűlni. Szórd hozzá a liszt felét, és kezdd el összegyúrni.

Addig adagold hozzá a megmaradt lisztet, amíg szépen összeáll, és rugalmas, de nem tapad a tészta. Tulajdonképpen olyan tésztát kell kapni, mintha derelyét vagy gombócot csinálnál.

Ha összegyúrtad, sodord rúd alakúra, karikázd fel a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki a karikákat egészen vékonyra.

A palacsintasütőt kend meg olajjal, hevítsd fel, és mintha palacsintát készítenél, süsd ki a krumplilángosokat. Ízlésed szerint az olajat akár fokhagymával is ízesítheted.

Nagymamám is így készítette, ő is mindig megkente kacsazsírral, vagy libazsírral!

Forrás - A receptet elkészítette és fotózta: Madarasiné Száraz
suzymama, 2019. január 06. vasárnap, 12:38
Krumplilángos amit csak a borsodiak ismernek
Hozzávalók
1 kg krumpli,
30-40 dkg liszt,
só,
olaj.
Elkészítés
A krumplit hámozd meg, majd sós vízben főzd meg. Krumplinyomó segítségével törd össze, picit sózd meg, majd hagyd langyosra kihűlni. Szórd hozzá a liszt felét, és kezdd el összegyúrni.

Addig adagold hozzá a megmaradt lisztet, amíg szépen összeáll, és rugalmas, de nem tapad a tészta. Tulajdonképpen olyan tésztát kell kapni, mintha derelyét vagy gombócot csinálnál.
Ha összegyúrtad, sodord rúd alakúra, karikázd fel a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki a karikákat egészen vékonyra.

A palacsintasütőt kend meg olajjal, hevítsd fel, és mintha palacsintát készítenél, süsd ki a krumplilángosokat. Ízlésed szerint az olajat akár fokhagymával is ízesítheted.

Nagymamám is így készítette, ő is mindig
suzymama, 2018. november 18. vasárnap, 15:14
Ropogós montenegrói tepsis krumpli
köretként is remekül megállja a helyét. Nagy előnye, hogy mivel sütőben sül, nem lesz olajszag az egész lakásban. Hátránya viszont, hogy képtelenség abbahagyni.
Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg krumpli
3 evőkanál kukoricadara
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szezámmag
1 kávéskanál fűszerpaprika
rozmaring


előkészítési idő: 15 perc elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, mosd le, csepegtesd le jól, vagy töröld át papírtörlővel. Vágd hozzávetőleg egyforma nagyságú szeletekre. Vegyítsd a kukoricadarát, a szezámmagot, a fűszerpaprikát, a sót, és az olajat, majd keverd össze a krumplival. Pakold zsiradékkal megkent tepsibe, dobj még hozzá kettévágott fokhagymagerezdeket és rozmaringot is.

Ha szereted, más fűszernövényt is rakhatsz a krumplihoz. Tedd előmelegített sütőbe, és 200-220 fokon körülbelül 45 perc alatt süsd meg. Akkor jó, ha a krumpli
nanoka72, 2018. július 13. péntek, 11:08
Farsang idején - 5 SZUPER FÁNKRECEPT
citromlevet és a reszelt citromhéjat. Sózd meg, majd add hozzá a lisztet, és dolgozd össze. A tésztából formázz cipót, és nyújtsd ujjnyi vastagra, majd vágj belőle kis hurkákat. A rudacskákat vagdosd be, ettől lesz forgácsos, majd bő forró olajban süsd ki. Rummal kikevert lekvárral tálald.

Krumplifánk
Hozzávalók 2-4 személyre:
25 dkg burgonya
30 dkg liszt
2 tojás sárgája
3 dkg zsír
2 dl tej
2 dkg élesztő
olaj
1 kiskanálnyi cukor

A krumplit főzd meg héjában, majd hámozd meg, és törd át. Dolgozd
össze a liszttel, tojássárgával, zsírral, sóval és a tejben cukorral felfuttatott élesztővel. A tésztát liszttel meghintett deszkán nyújtsd
ujjnyi vastagra, és belisztezett pogácsaszaggatóval darabold fel.
A kiszaggatott fánkocskákat meleg helyen keleszd meg 1 óra alatt. A fánkokat bő, forró olajban süsd pirosra. Ezt a fánkot édesen és sósan is fogyaszthatod.
bkisseva, 2018. február 12. hétfő, 13:27
Hagymás, juhtúrós sztrapacska
Hagymás, juhtúrós sztrapacska felvidéki recept szerint - Igazán ízletes és laktató

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg krumpli
15 dkg szalonna
10 dkg juhtúró
2 vöröshagyma
1 tojás
1 evőkanál vaj
liszt

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, főzés: 20 perc

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg és reszeld le. Várd meg, amíg kevés levet enged, majd picit sózd meg, üsd bele a tojást, tedd bele a vajat. Keverd ki a tésztát annyi liszttel, amennyit felvesz. Akkor jó az állaga, ha a mi galuskánknál kicsit keményebb. Szaggasd lobogó vízbe, és főzd ki. Amikor feljön a tészta a víz felszínére, szűrd le, majd csepegtesd le. Ezt a mennyiséget több részletben tudod csak kifőzni.

A szalonnát kockázd fel, és egy lábosban pirítsd meg a felaprított hagymával együtt. A galuskát öntsd a hagymás zsírra, és szórd meg juhtúróval. Keverd össze, és tálaláskor rakj a tetejére a megsült szalonnából. Gazdagíthatod még tejföllel, és
tinka1951, 2017. február 08. szerda, 12:53
Sütőben sült édesburgonya hagymával és fokhagymával
próbáltad még az édesburgonyát, akkor itt az ideje, és kezdd ezzel a nagyon egyszerű, mégis nagyon finom recepttel! Ha pedig már ismered és szereted, ez a nagyon egyszerű változat akkor is tetszeni fog!
Édesburgonya recept

Ebben a receptben az édesburgonya sütőben sül, hagymával és fokhagymával. Úgyhogy első lépésként melegítsd be a sütőt 200 fokra.
Hámozd meg és vágd 2-3 cm-es kockákra az édesburgonyát.

Az édesburgonyát pontosan úgy kell előkészíteni, mint a sima krumplit. Hámozd meg késsel vagy burgonyahámozóval, és vágd kockákra. Ha megmosod, ne felejtsd el megtörölgetni, mielőtt a tepsibe tennéd!
Édesburgonya recept 1

Vágd kockákra az édesburgonyát
Vágd 3-4 cm-es darabokra a hagymát, tisztítsd meg a fokhagymát.

Tipp: A hagyma és fokhagyma mennyiségét ízlés szerint akár növelheted is.
Egy tepsibe tegyél sütőpapírt, és öntsd bele az édesburgonya kockákat.
Édesburgonya recept 2

Tedd
nanoka72, 2016. december 14. szerda, 18:56
Recept krumpliból
..............
Ha valami különlegeset szeretnél, ezt a krumplis receptet készítsd el!
A megszokott ételek helyett, ha valami különlegesebbet is szeretnél, készítsd el az alábbi finomságot.

A krumplit mindenki szereti, így hát nem foghatsz mellé ezzel a körettel. Könnyű, finom, illatozó, és jól is néz ki.

Hozzávalók:

45 gramm olvasztott vaj,
25 gramm parmezán,
3 gramm fokhagyma por,
1 teáskanál kakukkfű,
só, bors,
8-10 burgonya.

Elkészítés:

A muffinsütőket vajazd ki alaposan, hámozd meg a krumplit, majd szeleteld nagyon vékonyra. Tedd bele egy tálba, sózd és borsozd meg, szórd rá az apróra vágott kakukkfüvet, és a fokhagymaport. Forgasd meg az olvasztott vajban. Reszeld rá a parmezánt, vagy bármilyen kemény sajtot. Jól forgasd össze a krumplikat, hogy mindenik egyenletesen kapjon a vajból, és a fűszerekből. Ezután rétegezd egymásra a
nanoka72, 2016. július 06. szerda, 06:54
Darált húsos rakott krumpli
Darált húsos rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg krumpli
30 dkg darált hús
20 dkg majonéz
15 dkg trappista sajt
2,5 dl tej
8 tojás
4 dl tejföl
1 vöröshagyma
1 teáskanál búzafinomliszt
1 teáskanál mustár

bors
Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, főzés: 20 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

A krumplit és a tojásokat mosd meg, és főzd meg héjastul. Hagyd kihűlni, majd hámozd meg őket, és karikázd is fel. Ehhez használhatsz tojásszeletelőt. Közben kevés olajon süsd üvegesre az apróra vágott hagymát, majd mehet bele a hús, amit fehéredésig süss. Utána sózz, borsozz ízlés szerint. A tejet, a tejfölt, a majonézt, a mustárt egy kevés liszttel keverd csomómentesre, és öntsd a darált húshoz, majd főzd tíz percig.

Egy jénai tálat kenj ki egy pár cseppnyi olajjal, és rétegezd bele a hozzávalókat.
zsokanita, 2016. január 20. szerda, 10:37
pogácsa
Hozzávalók:

375 g főtt, áttört, kihűlt burgonya
660 g liszt
380 g hideg vaj
62 g tojássárgája (kb. 4 db)
22 g só
40 g élesztő
20 g kristálycukor
A kenéshez:

1 tojás


Tedd fel főni a sós vizet, és amikor a víz elkezd lobogni, tedd bele a krumplit. Főzd puhára a burgonyákat. A megfőzött burgonyára engedj hideg vizet, majd ha kissé visszahűlt, hámozd meg, törd át alaposan, majd hagyd teljesen kihűlni.

Az összes többi összetevőt mérd ki úgy, hogy a só és a cukor ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel. Tedd rá az áttört, kihűlt burgonyát is. A tésztát jó alaposan ki kell dolgozni, ne csak addig gyúrd, míg összeáll!

A készre dagasztott tésztát fóliázd le, és fél napra tedd a hűtőbe.

A kihűtött tésztát nyújtsd ki szögletesre, a tetejét késsel sűrűn karcold fel.Nagyon vékonyan, csak éppen hogy kend meg a felkarcolt felületet tojással, majd képzeletben oszd három részre a tésztát, és a középső részre először
mamucika, 2015. december 13. vasárnap, 22:12
Sajtos krumplileves
Nagyon gyors és hihetetlenül finom!

Amire szükséged lesz:
3 krumpli
10 dkg sárgarépa
5 dkg mozzarella
3 dl húsleveslé
1 evőkanál petrezselyem
köménymag

Így csináld:
1. Hámozd meg a krumplit és kockázd fel, a répát vágd karikára.
2. Tedd fel őket főni a alaplében, ízesítsd sóval és egy kis köménnyel.
3. Ha megfőtt, botmixerrel turmixold össze, majd tedd vissza a tűzhelyre,
és gyenge lángon olvaszd bele a mozzarellát, majd fűszerezd
petrezselyemmel.

Kellemes főzést és jó étvágyat!
klementinagidro, 2015. július 01. szerda, 07:49
Zöldség köret (Jamie Oliver)
Hozzávalók:
3 nagy sárgarépa
5-6 közepes krumpli
450 gr zöldbab
1 kisebb kelkáposzta
olívaolaj

1 citrom leve
2 leveskocka

A sárgarépát és a krumplit hámozd meg, vágd nagyobb darabokra, és tedd egy nagyobb lábasba. Önts rá vizet, add hozzá a leveskockákat és kezdd el főzni. Nagyjából 10-15 perc után add hozzá a zöldbabot, majd újabb 5 perc után a csíkokra vágott kelkáposztát.Főzd további 5 percig, szűrd le, locsolj rá olívaolajat (nagyjából annyit, hogy vékonyan befedje az összes zöldséget), sózd ízlés szerint és locsold meg egy citrom levével. Forgasd jól össze az egészet. és már kész is!
bkisseva, 2015. június 23. kedd, 07:22
1/8
Képek, videók
Borscs leves .jpg
pacsakute
2019. január 19. szombat, 13:04
borscs, /orosz leves/
soosistvan
2012. április 08. vasárnap, 20:43
céklaleves.jpg
snbela44
2016. március 01. kedd, 08:16
22622_ceklaleves-gersl is-
feviroza
2015. augusztus 24. hétfő, 09:05
ceklaleves.jpg
sarkadykati
2012. december 08. szombat, 04:51
ceklaleves.jpg
snbela44
2012. december 07. péntek, 19:50
3ceklaleves-almaval.jp g
kis-vakond
2012. augusztus 21. kedd, 14:25
letöltés céklaleves.jpg
sarkadykati
2012. február 23. csütörtök, 02:11
Céklaleves
jancsiba1
2009. április 07. kedd, 19:44
ceklaleves.jpg
1boszorkanyok
2008. február 13. szerda, 09:34
hagyomanyos-adventi-ko szo
lilagondolatok
2016. december 02. péntek, 08:58
hagyomanyos-adventi-ko szo
yvett789
2014. december 27. szombat, 19:39
Hagyományos Túrógombóc.jp
gaby73
2014. november 06. csütörtök, 20:20
Hagyományos és modern zár
borcsimama
2013. november 14. csütörtök, 08:50
hagyomanyos_hagymatea. jpg
sarkadykati
2011. november 11. péntek, 16:03
Címkék
tésztából formázz, készre dagasztott, galuskát öntsd, karikákat egészen, tésztát liszttel, nagyobb lábasba, fánkot édesen, tepsibe tegyél, reszelt citromhéjat, lábosban pirítsd, palacsintasütőt kend, receptet elkészítette, egyik legfinomabb, kiszaggatott fánkocskákat, mennyiséget több, liszt felét,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.