Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 13:23 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
2018. évi történelmi évfordulók 01. 22.
megköti az Elysée-szerződést. A két nemzet közötti megbékélést és a tartós békét előirányzó egyességgel az aláírók Charles de Gaulle és Konrad Adenauer több évszázados rivalizálást zárnak le.
1986 - Az iráni csapatok áttörik az iraki vonalakat, s Baszra 10 km-es körzetébe érnek.
2008 - Álarcos fegyveresek a gázai oldalról számos ponton felrobbantják a két részre szakadt Rafah határvárost átszelő, mintegy 14 km-es betonfalat, majd az ezt követő hajnalon több száz palesztin menekül egyiptomi területre.
2012 - Népszavazás Horvátországban, ahol a szavazók kétharmada támogatta hazája 2013-as EU-csatlakozását.
Tudományos és gazdasági események
1755 - Moszkvában Mihail Vasziljevics Lomonoszov kezdeményezésére megalapítják Oroszország első és legnagyobb egyetemét.
1984 - Az Apple televíziós reklámjának bemutatása.
2008 - Záhonynál az Európai Unió területére érkezik az első közvetlen Kína-Európa konténerszállító vonat.
Kulturális események
1925 - A Ma Este hetilapban
ametiszt54, 2018. január 23. kedd, 21:42
2018. évi történelmi évfordulók 01. 22.
Elysée-szerződést. A két nemzet közötti megbékélést és a tartós békét előirányzó egyességgel az aláírók Charles de Gaulle és Konrad Adenauer több évszázados rivalizálást zárnak le.
1986 - Az iráni csapatok áttörik az iraki vonalakat, s Baszra 10 km-es körzetébe érnek.
2008 - Álarcos fegyveresek a gázai oldalról számos ponton felrobbantják a két részre szakadt Rafah határvárost átszelő, mintegy 14 km-es betonfalat, majd az ezt követő hajnalon több száz palesztin menekül egyiptomi területre.
2012 - Népszavazás Horvátországban, ahol a szavazók kétharmada támogatta hazája 2013-as EU-csatlakozását.
Tudományos és gazdasági események
1755 - Moszkvában Mihail Vasziljevics Lomonoszov kezdeményezésére megalapítják Oroszország első és legnagyobb egyetemét.
1984 - Az Apple televíziós reklámjának bemutatása.
2008 - Záhonynál az Európai Unió területére érkezik az első közvetlen Kína-Európa konténerszállító vonat.
Kulturális események
1925
skorpiolilike, 2018. január 23. kedd, 21:25
A magyar autósok többsége lehetségesnek tart egy autós hackertámadást
A reprezentatív kutatás szerint az autóval rendelkezők 90 százaléka - nagyjából 2,2 millió magyar -, az autóval nem rendelkezőknek pedig 80 százaléka - 2,7 millió lakos - mondta azt, hogy egy ilyen támadás veszélye már ma is valós.

A felmérés szerint az autóval rendelkezők 63 százaléka, azaz több mint 1,5 millió ember úgy gondolja, hogy az ő autóját nem érheti hackertámadás. Az autótulajdonosok által birtokolt járművek 77 százaléka rendelkezik olyan felszereltségi elemekkel, amelyek kockázatot jelenthetnek: ilyen például az elektronikus lopásgátló rendszer; 44 százalék rendelkezik okos funkciókkal, 31 százalékukban van fedélzeti számítógép, 21 százalékuk pedig vezetést segítő funkcióval is rendelkezik.

A lopásgátló feltörésére akkor van lehetőség, ha a hacker az autótól 10-30 méterre tartózkodik, és kívülről-belülről ismeri az ilyen jellegű rendszereket - hívta fel a figyelmet Ziv Levi, az NNG csoporthoz tartozó Arilou Cyber Security (Arilou Ltd.) ügyvezető igazgatója. Kifejtette: a
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 15:03
Cannes - Megosztotta a nemzetközi kritikusokat a magyar versenyfilm
műfaji jegyein keresztül beszél a súlyos migránsproblémáról".

A Le Monde szerint Mundruczó egy "homályos és alaposan kidolgozott allegória első kövét dobta be a cannes-i versenybe" azzal, hogy "egy, a rendőrség által megölt illegális szíriai bevándorlót feltámaszt és Krisztusként lebegtet a víz felett". A cikkszerző Jacques Mandelbaum szerint Mundruczó Tarr Bélához és Nemes Jeles Lászlóhoz hasonló esztétikai érzékenységről tanúskodik. "A radikális filmes, a Jupiter holdjában ugyanakkor olyan területre viszi a nézőt, ahova nem biztos még, hogy ha szeretné is, tudja követni" - írta a Le Monde.

A Libération úgy látja, hogy "Mundruczónak azonkívül, hogy mindannyian az apokalipszis felé rohanunk, nincs igazán mondanivalója a korunkról", csak elképeszti a nézőt olyan technikai megoldásokkal, amelyekkel gyorsan bejuthat Hollywoodba. Didier Péron kritikus szerint a néző olyan állapotban jön ki a vetítésről, mintha "egy mosógép használati utasítását próbálta volna meg a gépen ülve elolvasni, miközben az
velemenyezd, 2017. május 20. szombat, 13:52
Pálinkás József a magyar-francia tudományos együttműködések fejlesztéséről tárgyalt Párizsban
adatai szerint 13 támogatott projekttel és összesen csaknem 19 millió eurónyi elnyert támogatással Magyarország a legeredményesebb pályázók egyike a régióban.Pálinkás József értékelése szerint fordulóponthoz érkeztünk, választani kell "a fejlődés vagy a lemaradás között". Ebből a szempontból a 2018-2019-es időszak szerinte kritikus lesz, akkorra fog egyértelművé válni, Magyarország megteszi-e a szükséges lépéseket ahhoz, hogy kutatási, fejlesztési és innovációs központtá váljon. A 2016-2017-ben erre a területre fordított jelentős uniós források is csak akkor fognak hasznosulni, ha növeljük a hazai ráfordításokat - hívta fel a figyelmet.

Pálinkás József és Alain Schuhl részvételével sor került a francia tudományos központ és az NKFI Hivatal által felügyelt magyarországi ELI-intézmény, a szegedi lézerközpont közötti együttműködésről szóló megállapodás aláírására., Pálinkás József szerint "ez nagyon jelentős elköteleződés" francia részről, amelyet tovább kell bővíteni.

A Kelet-Közép-Európában - a
velemenyezd, 2017. március 16. csütörtök, 13:02
Tusk: a fegyverszüneti megállapodást tiszteletben kell tartani Kelet-Ukrajnában
Tusk elmondta, a kelet-ukrajnai fegyverszünetre vonatkozó egyezmény közelmúltbeli megsértése újabb intenzitással és brutalitással jelentkezett, s "ismét tanúi vagyunk az erőszak erősödésének Kelet-Ukrajnában".

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a térség humanitárius helyzete kritikussá vált, és a Kelet-Ukrajnában tapasztalt orosz agresszió továbbra is kihívást jelent, veszélyeztetve a minszki megállapodások végrehajtását.

A fegyvereket le kell szerelni, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelőit be kell engedni a területre - jelentette ki Tusk. Végezetül arra szólította fel Oroszországot, hogy a szakadárokra gyakorolt jelentős befolyása révén segítse elő az erőszak leállítását Kelet-Ukrajnában.
velemenyezd, 2017. február 02. csütörtök, 13:21
Negyvenötezer műanyag palacktól tisztította meg a Tiszát az idei PET Kupa
valamint a vízminőség vizsgálatához vízmintákat is vettek. Az idei versengés győztese a FesztPet, a Gödöllői Természetfilm Fesztivál és a Médiatanács közös hajója lett - közölték a verseny szervezői az MTI-vel.

A PET Kupa célja, hogy felhívja a figyelmet a Tisza fokozódó szennyezésére és eközben a flották legénysége minél több pillepalackot szedjen össze a folyóból. A résztvevők monitorozzák emellett az ártérben található hulladékhegyek pontos helyzetét és méretét, hogy minél teljesebb legyen a területre vonatkozó "hulladéktérkép", rámutatva a kritikus helyszínekre és hulladékfajtákra. Ennek távlati célja, hogy megkezdődhessen egy határokon átnyúló, nemzetközi együttműködés az ismétlődő tiszai PET-palack áradat megállítására, és a Tisza mellékfolyóinak kitisztítására.

A résztvevők a Szatmárcseke és Tiszamogyorós közötti szakaszon összesen 62 szennyezett helyszínt találtak és rögzítettek egy nemzetközi mobiltelefonos alkalmazás segítségével, és ezek közül 21 helyszínt meg is tisztítottak.
velemenyezd, 2016. július 12. kedd, 14:31
EU-csúcs - Spiegel Online: 72 ezer menekült önkéntes befogadásáról állapodhatnak meg Brüsszelben
annyi szíriai menekültet, amennyi illegálisan átkel Görögországba. Angela Merkel német kancellár és az Európai Bizottság ettől azt reméli, hogy leáldozik az embercsempészeknek, mert nem lesz érdemes igénybe venni szolgáltatásaikat.

Ugyanakkor a 72 ezres keret szűk lehet, tekintve, hogy Törökországban 2,7 millió menekült tartózkodik - mutatott rá a Spiegel Online, kiemelve: egyelőre nem világos, hogy mi történik, ha betöltik a keretet, de továbbra is érkeznek menedékkérők az Égei-tengeren uniós területre.

További gond, hogy a mechanizmus beindításához módosítani kell a tavaly szeptemberben hozott uniós döntést.

Az elképzelés megvalósításához az is szükséges, hogy a görögországi uniós menedékkérő-regisztrációs központok - hot spotok - alkalmasak legyenek az uniós előírásoknak megfelelő menedékjogi eljárások lefolytatására, így például biztosítani kell a kérelemről hozott hatósági döntés elleni jogorvoslat lehetőségét. A hot spotok minderre jelenleg nem alkalmasak.

Továbbá nem ismert, hogy
velemenyezd, 2016. március 17. csütörtök, 18:33
Terrorizmus - Újraszabályozta a terrorkészültségi intézkedéseket a kormány
belügyminiszter saját hatáskörben vagy a terrorellenes koordinációs bizottság (TKB) kezdeményezésére. Az elrendeléshez, módosításhoz vagy megszüntetéshez szükséges a kormányon belül működő nemzetbiztonsági kabinet egyetértése. Ha rendkívüli sürgősségre tekintettel a különböző fokozatokról haladéktalanul kell intézkedni, a nemzetbiztonsági kabinet egyetértése utólag is beszerezhető. A belügyminiszter a tényleges fenyegetettség mértékének megfelelő fokozatot egész Magyarországra vagy egy meghatározott területre is elrendelheti.

A fokozatok között a 4-es az alacsony fokozat. Ez akkor rendelhető el, ha az ellenőrzött vagy részben ellenőrzött információk alapján az Európai Unió, illetve az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) tagállamában terrorcselekmény elkövetésének veszélye áll fenn, a cselekmények természete, kiterjedése, valamint hatásai előre nem határozhatók meg és Magyarországnak nemzetközi vagy szövetségesi közreműködési kötelezettsége áll fenn a veszély elhárításában, illetve
velemenyezd, 2015. november 20. péntek, 17:42
WWF: a hópárducot a kihalás szélére sodorta az éghajlatváltozás
terület emellett több százmillió embert lát el ivóvízzel Ázsia szerte.

A Sérülékeny kapcsolatok: ember, víz, hópárduc és a globális éghajlat címmel kiadott tanulmányból kiderül, hogy a hópárducok élőhelyének több mint egyharmada lakhatatlanná válhat, ha nem fordítanak nagyobb figyelmet a klímaváltozás hatásainak visszaszorítására.

"A felmelegedés egyik látható jele az erdők szintjének magasabbra tolódása és az egyre magasabb területekre költöző mezőgazdaság és legeltetés, ami egyre kisebb területre szorítja vissza az állatokat" - olvasható a közleményben.

A szervezet szerint ez a folyamat nemcsak azért aggasztó, mert egy veszélyeztetett faj élőhelyéről van szó, hanem azért is, mert ez egyben Ázsia legfőbb vízgyűjtő területe. A WWF jelentése kiemeli, hogy mintegy 330 millió ember él a hópárducok élőhelyén eredő folyók 10 kilométeres körzetében, akiknek napi vízellátása közvetlenül függ a terület biztonságától.

A jelentés felhívja a figyelmet arra, hogy az éghajlatváltozás drasztikusan
velemenyezd, 2015. október 22. csütörtök, 18:12
Univerziális háztartási segítség az ecetsav
émelygéssel viselik a terhességet.

... mint szájszagűző

Aki kellemetlen szájszagtól szenved, egy pohár vízbe tegyen két teáskanál almaecetet, és reggel, este gargarizáljon a keverékkel. Aki pedig szereti az almaecet ízét, le is nyelheti, az almaecet segít rendet rakni a gyomorban is.

...mint izomlazító

Erős izomláz, húzódás esetén is jól jön az almaecet. Nem kell mást tenni csak egy kisebb törülközőt ecetbe áztatni, cayenne borssal megszórni, majd a kritikus területre helyezni, egy száraz törülközővel áttekerni, majd 5-10 percig rajtahagyni.

...mint szagtalanító

Legyen szó a cigaretta, a fokhagyma, a hal és egyéb intenzív szagokról, a szagos helyiségbe egy csészényi ecetet kell elhelyezni, az pár óra leforgása alatt közömbösíti a kellemetlen illatanyagokat. Az intenzív szagokat a kezekről is eltünteti, aki például nem szereti, hogy cigiszagú a keze, mártsa ecetbe az ujjait, és máris megszabadult a kellemetlen szagoktól.

...mint
klementinagidro, 2015. szeptember 15. kedd, 20:00
1/7
Képek, videók
Kennedy-Konrad Adenauer 1
agica2004
2017. augusztus 22. kedd, 19:55
Horvátországban
hdora
2007. augusztus 24. péntek, 13:09
Horvátországban
adlee
2007. április 28. szombat, 16:26
Horvátországban,Selcén
szilvici
2007. február 18. vasárnap, 12:30
Horvátországban
icus2
2006. október 01. vasárnap, 17:43
Kicsimmel Horvátországban
modoritibi
2006. szeptember 18. hétfő, 11:34
Horvátországban
gsxrangel
2006. július 19. szerda, 14:32
Szergej Vasziljevics Lukj
sanci81
2018. április 12. csütörtök, 18:32
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
vágott virágcsokor tartós
orsi1
2015. január 16. péntek, 19:29
Tartós örömet
sanci81
2014. november 23. vasárnap, 19:16
Tartós pénztárca
sanci81
2014. augusztus 10. vasárnap, 09:42
Minden tartós kapcsolat
anna4459
2014. március 31. hétfő, 20:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.