Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 16:01 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Visszerekről szakszerűen
Szerző:Dr. Diamant Ágnes Ildikó

Sok helyen olvashatunk a visszeresség megelőzéséről, de mi van azokkal, akiknél már kialakult? A viszér nemcsak egészségügyi, de - leginkább a nőknél - esztétikai probléma is. Tippjeinkkel mindkét esetben segítünk.

Főként a nőket sújtja a visszér
Akár genetikai örökség, akár rossz keringés vagy menopauza, esetleg hibás életmód okozta, a visszeresség mindenki életét megkeseríti. Nézzük, hogyan előzhetjük meg, hogy még több lila, kitágult ér hálózza be lábunkat.

Amit tehetünk:
Fogyjunk le! Az elhízás miatt nőni fog lábunkban a vénás vérnyomás, ami tovább növeli a visszeresség kockázatát.
Csökkentsük a sóbevitelt! Ha túl sok sót fogyasztunk, szervezetünk vizet tart vissza, lábaink megduzzadnak, és a bennük pangó vér kitágítja az ereket. Kerüljük el a félkész és gyorséttermi ételeket, és helyettesítsük a sót
pacsakute, 2019. július 23. kedd, 09:03
Püspök szelet
felületre, ahol a tésztát nyújtani fogjuk. A tésztát ezután nyújtsuk ki, és a tetejét is hintsük meg a keverék másik felével. Kezünkkel egyengessük el rajta.

A kinyújtott tésztát függőlegesen vágjuk 3 részre, és tegyük sütőpapíros tepsire. A tetejükre helyezzünk egy újabb réteg sütőpapírt, és tegyünk rá egy másik tepsit. Ez a lépés azért nagyon fontos, mert így a tészta nem fog túlságosan megemelkedni.

Előmelegített, 200 fokos sütőben 15 percig sütjük a lapokat. Közben készítsük el a krémet.

Krém készítése:
Verjük fel a habtejszínt két evőkanálnyi porcukorral és a zselatinfix-szel.

Egy másik tálba rakjuk a mascarponét, a narancshéját, a vaníliát, és az újabb két evőkanálnyi cukrot. Ezt egy kicsit keverjük össze, és adjuk hozzá a felvert tejszínhabot. Forgassuk alaposan össze, és lapok kihűléséig rakjuk vissza a hűtőszekrénybe.

Miután a leveles lapok megsültek és langyosra hűltek, következhet a töltés.

Összeállítás:
A három lapot két
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:38
Mákos pite
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt,
12 dkg zsír,
2 evőkanál tejföl,
csipet só

Töltelékhez:
20 dkg mák,
15 dkg cukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db egész tojás,
baracklekvár (a kenéshez)

Elkészítése:

A töltelékkel kezdjük a munkát. A mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd a tejet felforraljuk és belekeverjük a darát és a cukros mákot, felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt akkor hozzáadjuk a felvert tojássárgákat és a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjéket, lazán beleforgatjuk.

Jön a tészta készítése. A lisztbe elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsírt a liszttel, majd a tejföl is belekerül. Összegyúrjuk és két felé osztjuk. Vékonyra kinyújtjuk az első tésztát. Zsírozott, lisztezett tepsibe (közepes méretű) tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a mákos-darás krémet. Ezután kinyújtjuk a második tésztát is, és
suzymama, 2019. március 06. szerda, 11:32
Sajttekercs egyszerűen recept
Hozzávalók:

12 szelet sajt (nem ömlesztett!)
10 dkg reszelt sajt
1 tömlős sajt (bármilyen ízű, 100 g)
10 dkg vaj
8 szelet gépsonka
5 tojás
1 tk mustár
1 csokor petrezselyemlevél apróra vágva
só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.

Egy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, majd kevés olajjal megkenjük (így sokkal könnyebben le fog jönni a sütőpapírról).

A szeletelt sajtot beletesszük úgy, hogy fedjék egymást. Rászórjuk a reszelt sajtot. Betoljuk a sütőbe és kb 3-4 perc alatt összeolvasztjuk az egészet, majd kihűtjük.

A tojásokat elvágjuk és a sárgákat egy edénybe tesszük. A fehérjéket apróra összevágjuk.

A sárgákhoz hozzáadjuk a puha vajat, mustárt, sót és jól összetörjük, keverjük az egészet.

A fehérjékhez hozzáadjuk a tömlős sajtot, sót, borsot, aprított petrezselymet és jól összekeverjük az
suzymama, 2019. március 05. kedd, 18:50
Mitesszerek ellen - egyszerűen otthon
:

A makulátlan bőr nagy ellenségei a mitesszerek. Miután viszont senkinek sincs ideje és pénze nap mint nap kozmetikushoz járni, a legtöbb nő megtanul együtt élni velük: alapozóval fedi el a kis fekete pórusokat.
Pedig egy kis idő ráfordításával és még kevesebb anyagi befektetéssel remek maszkokat készíthetsz, ha szívesen kísérletezel: ez a két keverék garantáltan eltünteti az apró bőrhibákat.

Házi mitesszerkezelésTévedés a fürdőszoba polcán keresni a megoldást. Habár a fogkrémet előszeretettel beemelik az otthoni bőrápoló termékek közé, valójában borzasztóan szárítja a bőrt, ami, bár lehet, hogy egy-egy nagyobbacska pattanást lelohaszt, valójában csak serkenti a faggyútermelést. Mitesszerekre pedig egyáltalán nem hat.

A T-vonal a leggyakrabban problémás terület a nők többségénél: az orr vonalában az állat és a homlokot foglalja magában. Gyorsan zsírosodik, és azoknál is fényesen csillog, akiknek egyébként nem problémás a bőrük. A legrosszabb, amit tehetsz, ha
pacsakute, 2018. december 26. szerda, 12:34
Almás krémes
Hozzávalók
kb. 20 szeletre

A tésztához
50 dkg búzaliszt (BL55)
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
12 g sütőpor
10 g vaníliás cukor - bourbon
2 db tojássárgája
2 evőkanál tejföl (20%-os)
Az almás töltelékhez
1.7 kg alma
20 dkg porcukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
3 teáskanál fahéj (őrölt)
1 db citrom reszelt héja
50 g zsemlemorzsa
A vaníliás krémhez
160 g pudingpor (vaníliás)
2 evőkanál kristálycukor
20 g vaníliás cukor - bourbon
1 L víz
6 db tojásfehérje
6 evőkanál kristálycukor
20 g vaníliás cukor - bourbon

Elkészítés
90 perc

A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval (szobahőmérsékletű) tésztát gyúrunk.
vorosrozsa66, 2018. december 03. hétfő, 19:35
Bájos Angelika szelet
Bájos Angelika szelet


Hozzávalók:
Kakaós lap:

7 tojás
14 dkg porcukor
10 dkg liszt
4 dkg kakaópor
1 ek olaj
2 ek víz
6 g sütőpor

Diós lap:

7 tojás
14 dkg porcukor
8 dkg liszt
8 dkg darált dió
6 g sütőpor

Krém:

25 dkg vaj
25 dkg margarin
30 dkg cukor
3 vaníliás pudingpor
9 dl tej
10 dkg darált dió
3 darab 3 az 1-ben kávé
4 dl Extra Jam (baracklekvár)
2 kk rumaroma vagy rum

Elkészítése:

A lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük, a sárgákat pedig a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk. A habhoz adjuk a sárgát, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Egy 30*40 cm-es tepsit
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:54
Hólabda torta
verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, liszttel, keményítővel, sóval és a sütőporral. A sárgákat alaposan kikeverjük a vízzel. A fehérjéhez felváltva keverjük hozzá a lisztes keverékkel és eldolgozzuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízbe. A tojás sárgákból,a cukorból,a vanília rúdból kikapart pépből és a tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk. Még melegen elkeverjük benne a zselatint,majd kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk a krémbe. A vanília krémből elveszünk annyit,hogy az oldalát be tudjuk kenni.

A piskótát háromba lapba vágjuk,visszatesszük a formába az alsó lapot megkenjük a krém felével,rátesszük a következő lapot,rákenjük a maradék krémmel és befedjük a harmadik lappal, majd hűtőbe tesszük dermedni.
Dermedés után a kapcsos részt levesszük,bekenjük az oldalát a kivett
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:45
Meggyes-kókuszos keksztekercs
porcukor
4 evőkanál feketekávé
tej az összeállításhoz

Krémhez:

30 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék + 10 dkg a megszóráshoz
magozott meggy

Elkészítés:

Az elkészült kekszes alapot három egyforma kisebb és egy nagyobb részre osztjuk. A kisebbeket folpackon egyesével kinyújtjuk téglalap alakúra. Ekkor meg tudjuk nézni, hogy milyen hosszúak lesznek, és ehhez igazítjuk majd a nagy tészta méretét. A kis tésztalapokra kenünk valamennyi krémet, kirakjuk szorosan magozott meggyszemekkel, és csak egyszerűen felcsavarjuk. Három vékony rudat kapunk. A végeiket le lehet vágni, hogy pontosan egyforma hosszúak legyenek.
Folpackon a nagy tésztából egy szélesebb, de ugyanolyan hosszú téglalapot nyújtunk, mint a kicsik. Megkenjük krémmel, de nem túl vastagon. Két kis rudat ráhelyezünk, közéjük is krémet kenünk, majd erre kerül középre a harmadik meggyes rúd. A rudak oldalán, ahol egy kicsit beesik a töltelék, oda is kenünk krémet,
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 18:01
7 sütés nélküli fenséges édesség! A hét minden napjára 1!
kétszersült

Egy csomag kétszersült egyharmad részét darabokra tördelve tálba tesszük, és megöntözzük kb. 1 dl forró, édes feketekávéval, hogy beszívja. Tizenöt dkg cukrot barnára pirítunk, felöntjük 2,5 dl tejjel, felfőzzük, hogy felolvadjon, majd ha langyosra hűlt, hozzáadunk 2 evőkanál cukorral habosra kevert 2 egész tojást, és gyenge tűzön sűrű krémmé főzzük. A kávés kétszersült tetejére egy réteg száraz kétszersültet teszünk - ugyancsak darabokra tördelve -, erre öntjük a fele karamellkrémet, ismét kétszersültdarabokat teszünk, és ráöntjük a maradék krémet, hogy teljesen befedje. Jól behűtve tálaljuk.

Mama kedvence

Fél liter tejet 5 dkg cukorral felforralunk, ízesítjük néhány csepp rumaromával. Előkészítünk 25 babapiskótát, amelyből annyit mártunk a tejbe, hogy egy hosszúkás tál alját befedje. Erre ráöntjük egy elkészített csokoládépuding felét, megszórjuk mazsolával vagy apróra vágott cukrozott gyümölcscsel, befedjük tejbe mártott piskótával, amire rásimítjuk
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 17:37
Mascarponés-gyümölcsös charlotte-torta
Mascarponés-gyümölcsös charlotte-torta


Hozzávalók

A tésztához:
6 db tojás
6 ek cukor
6 csapott ek finomliszt
1/2 csomag sütőpor
A piskótatekercshez:
4 db tojás
4 ek cukor
4 csapott ek finomliszt
1/2 csomag sütőpor
4 ek lekvár vagy dzsem
A krémhez:
2,5 dl tejföl
25 dkg mascarpone
2,5 dl habtejszín
10 dkg cukor
30 dkg meggy
15 g zselatin
1 dl víz
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
5 dkg meggy
3 db mandarin
4 db kivi


Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét keményre verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük. Belekeverjük a tojássárgáját, majd a tojásos masszába
vorosrozsa66, 2018. november 05. hétfő, 19:28
15 db sütés nélküli desszert...
: A darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport, a porcukrot. A tejbe keverjük bele a rumot vagy a rumaromát, és fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. Osszuk el két felé. ( én ki is szoktam pontosan mérni )
A krémhez a puha vajat keverjük ki a porcukorral, és a kókuszreszelékkel.
A gyúródeszkát hintsük meg jól kókuszreszelékkel, és az egyik adag masszát nyújtsuk ki rajta vékonyra úgy, hogy közben a tetejére is szórunk kókuszt a könnyebb nyújthatóság érdekében. A fél adag krémet kenjük a masszára, majd tekercsszerűen tekerjük fel. Tegyük hűtőbe, fóliázzuk le, és hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap vizes késsel szépen szeletelhető.

Mogyorós kekszek
Hozzávalók:

28 dkg liszt
20 dkg porcukor
6 dkg kakaópor
vanília
24 dkg vaj/margarin
2 tojássárgája
4 evőkanál tej

forgatáshoz:

tojásfehérje
vagdalt mogyoró

töltéshez mogyorókrém

A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük majd a
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:36
1/157
Képek, videók
Visszerek.jpg
pacsakute
2019. július 23. kedd, 08:56
szakszerű Cső kivezetés
raczandris
2007. május 22. kedd, 00:48
szakszerű munka
manolap44
2007. április 24. kedd, 21:06
Szakszerű kábeltv szerelő
vorosroland
2006. október 10. kedd, 15:58
hü a szakszerű gereblye h
vidamkender
2006. július 25. kedd, 16:29
Clematis-diamantin.jpg
pacsakute
2016. május 28. szombat, 22:40
corde-diamant-tube.png
maria_kadar_148
2014. december 16. kedd, 22:00
corde-diamant-tube-col omb
sakira
2014. január 03. péntek, 14:33
015-diamant-colombe.pn g
sakira
2014. január 03. péntek, 14:28
diamante2.JPG
simonfai
2012. április 04. szerda, 15:40
Rey_de_diamantes.jpg
rece-fice
2012. január 04. szerda, 22:50
diamante.gif
mailona
2011. február 10. csütörtök, 15:03
015-diamant-colombe.pn g
jucumuc
2010. október 20. szerda, 11:03
corde-diamant-tube-col omb
jucumuc
2010. október 20. szerda, 10:52
Diamante part,nyílt óceán
noebarkaja
2010. október 01. péntek, 12:23
Címkék
sütőporral elkevert, fele karamellkrémet, többi hozzávalóval, maradék krémmel, tojásokat elvágjuk, habbá vert, elhízás miatt, krém felével, darált kekszhez, kicsit keverjük, almás töltelékhez, tojásokat kettéválasztjuk, maradék krémet, leggyakrabban problémás, 1-ben kávé, fehérjét csipet,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.